᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
مثلاً بیش از دویست روایت وجود دارد که ائمه را صاحب علم به غیب دانسته یا خبر دادن ایشان را از غیب بازگو میکند، اما در کنار این همه حدیث، روایات پراکندهای یافت میشود که مضمون شان میرساند ائمه علم غیب نداشتهاند. در چنین حالتی هیچ انسان عاقلی با تمسک به این تواترِ معنویِ ادعا شده، آن تواتر لفظی را رد نمیکند.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
سوال اساسی اینکه چه تواتری در احادیث اعتقادی پذیرفته است؟
در پاسخ باید گفت: مسائل اعتقادی بر دو قسم است: اصول عقاید و فروع. مراد از فروع عقاید آنهایی است که جهل مکلفین به آنها اشکالی ندارد و در عقیده پیدا کردن به آنها نیز تواتر معنوی و حتی طریق ظنیِ معتبر مانند خبر صحیح السند کفایت میکند مثل علم و عقیده به خصوصیات پل صراط و طبقات بهشت و جهنم و از این قبیل مسائل.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
اما اصول عقاید (مثل امامت) که پایه ایمان شخص را تشکیل میدهد تنها به واسطه ضروریات مذهب یا خبر متواتر لفظی بدست میآید و تواتر معنوی در آن کفایت نمیکند زیرا معقول نیست تصریح دین به اصول عقاید آنقدر کم باشد که اثباتش نیازمند به تواتر معنوی گردد.
در نتیجه ممکن نیست که استمرار وصایت توسط مهدیین، تنها در یک حدیث ضعیف السند ذکر شده باشد و مضمونش توسط تواتر معنوی به اثبات برسد.•
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
• حدیث موسوم به وصیت در کتاب الغیبة طوسی.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
و با این توضیح خطای ناظم العقیلی در مقدمه کتاب احمدالحسن مشخص میشود که مینگارد:
«بعد از اینکه ما و کتب عدیده تواتر معنویِ حدیث وصیت و اقترانش به قرائن صحت را ثابت کردیم میفهمیم کسانیکه صحت سند حدیث وصیت را مطالبه میکنند یا جاهلند و یا خود را به جهالت زدهاند. اما گروه اول واجب است حد خود را دانسته و قبل از اینکه حرف بزنند علم بیاموزند و اما گروه دوم حسودان کینه ای هستند که می دانند ما چه میگوییم».
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
. فبعد أن أثبتنا و فی كتب عديدة تواتر مضمون الوصية و اقترانها بقرائن الصحة، نعلم أن الذين يطالبون بصحة سند الوصية المقدسة إنما هم بين جاهل و متجاهل مخادع، فالجاهل يجب عليه أن يعرف حدَّه و يتعلم قبل أن يتكلم، و المتجاهل المخادع يعلم و يعرف ما قدمته آنفا و لكنه حاقد حاسد يفتقر إلى شرف الخصومة. الوصية المقدسة الكتاب العاصم من الضلال، ص5
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
و ما در مقابل او کلام حر عاملی را میگذاریم که تصریح میکند حدیث وصیت دارای تواتر نیست و در مثل چنین مطلب مهمی که دوازده مهدی بعد از دوازده امام علیهم السلام میآیند واجب است خبر دادن به آن متواتر باشد در حالیکه این حدیث از طریق شاذ وارد شده است: «و مثل هذا المطلب الجلیل یجب تواتر الإخبار به ... ورد من طریق شاذ».
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
. الفوائد الطوسیة، ص117.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
این در حالیست که دیگری میگوید: وجود مهدیهای دوازدهگانه که بعد از امام دوازهم علیه السلام و قبل از رجعت میآیند از جمله متشابهاتی بود که هیچ عالمی موفق به فهم آن نشد تا اینکه مهدی اول از نسل امام دوازدهم و وصی و رسول او آمد و این را بیان کرد ... همچنانکه در روایات آمده: قائم به امری خفی دعوت مینماید ... و این مساله از مهمترین امور مخفی بود که عالم و جاهل بدان ملتفت نشده بودند ....
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
. و من المتشابهات على الأمة و لم يستطع أحد من العلماء فك رموز هذه القضية و الخروج بنتيجۀ: الجمع بين كلا العقيدتين المهديين و الرجعة ـ إلى أنجاء أول المهديين من ذرية الإمام المهدي (ع) السيد أحمد الحسن اليماني الموعود و وصي و رسول الإمام المهدي (ع) فأفاض علينا ما يشفي العليل، و يروي الغليل في حل هذه المسألة من دون رد أي رواية في كلا المسألتين، و لا عجب من ذلك فقد ورد في عدة روايات عن أهل البيت (ع) أن القائم يدعو إلى أمر قد خفي و ضل عنه الجمهور، و هذه المسألة من أهم الأمور المخفية و التي ضل عنها الناس عالمهم و جاهلهم، حتى جاء صاحبها فكشف القناع عنها؛ ليثبت أنه صاحب الحق و المتصل مع الحق لا غير. الوصية و الوصي أحمد الحسن، ص99.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
خوب سوال ما اینست که اگر این حدیث تواتر معنوی داشته پس چطور ادعا میکنید مضمون آن از اهم امور مخفی بوده و هیچ کس نفهمیده، چون قائم به امر خفی دعوت میکند؟
چگونه این مساله اصولی و مهم از دید هزاران هزار عالم شیعه در طول 1200 سال مخفی مانده به گونهای که حتی یک عالم شیعه نبوده که قائل به 13 امام، 24 وصی یا امامت دوازده مهدی بعد از دوازده امام باشد؟ آیا این با تواتر معنوی جور در میآید؟!
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
╭─┅═ঊঈ👥ঊঈ═┅─╮
#پرسش_وپاسخ
╰─┅═ঊঈ♦️ঊঈ═┅─╯
🔴موضوع : اشکالات صیحه!
⊹━━❁ #سوال_ڪاربر ❁━━⊹
سلام استاد
آیا صیحه از طرف جبرائیل علیه السلام هست یا از طرف آدم های معمولی؟ اگر از طرف جبرائیله پس اینجوری کسی تحت تمحیص قرار نمیگیره و همه ایمان می آورن و اگر از طرف انسان باشه خوب آن شخص کی هست؟
اگر می گویید از طرف جبرائیله، که یک صیحه از جبرائیل دنیا را با خاک یکسان میکنه چون در قرآن گفته شده: ان کانت الا صیحه واحده فاذا هم خامدون
تنها یک صیحه آسمانی تحقق یافت، صیحهای تکان دهنده و مرگبار، ناگهان همگی خاموش شدند.
اگر جبرائیل باشد پس ما مردیم.
ولی وقتی صیحه از طریق ماهواره ها و تلویزیون باشد هیچ اذیتی برای مردم نیست و اینجوریه که بعضیا ایمان می آورن و بعضیا نه.
⊹━━❁ #پاسخ_استاد ❁━━⊹
🖋 سیّــدمہــدےمجــتہـدسیســـتانے:
سلام علیڪم.
مهربانم.
به جای اینکه انسان بنشیند و با بافته های ذهنی خودش اگر و مگر کند، کافی است به روایات معتبر اهل بیت علیهم السلام مراجعه نماید که حق را کامل و واضح توضیح داده اند.
اهل بیت می گویند صیحه، آسمانی است؛ این یعنی از طرف آدم های معمولی است؟!
اهل بیت می گویند تمام دنیا آن را به هر زبانی باشند می شنوند؛ این یعنی از طرف آدم های معمولی است؟!
اهل بیت می گویند صیحه توسط جبرئیل است؛ این یعنی از طرف آدم های معمولی است؟!
اهل بیت می گویند صیحه قیامت توسط اسرافیل زده می شود؛ خوب این ربطی به صیحه جبرائیل دارد؟ قیاس صور اسرافیل به صیحه جبرائیل!!!
اهل بیت می گویند تمحیص (پاکسازی)، در دوره غیبت می باشد، شما می گویید تمحیص هنگام صیحه است؟!
اهل بیت در جواب اینکه چطور با وجود صیحه جبرئیل، عده ای گمراه می مانند پاسخ داده اند: چون در پایان روز، ابلیس از زمین صیحه مخالفی می زند. خوب این هم تمحیص مورد نظر شماست دیگر.
اهل بيت علیهم السلام هم درد را گفته اند و هم درمان، هم سوال گفته اند و هم جواب را، فقط کافی است سخنان معتبر آنها را بخوانیم تا بدانیم حق و حقیقت چیست.
⊹✧⊹━━⊹❁•👥•❁⊹━━⊹✧⊹
🌸
الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیر المومنین و الائمة المعصومین علیهم السلام
اللهم ثبّت اقدامنا و اخذل اعداءنا و انصرنا فی محبة امیر المومنین
•┄●ะ✿🌸๑࿇๑🌸✿ะ●┄•
╭─┅═ঊঈ👥ঊঈ═┅─╮
#پرسش_وپاسخ
╰─┅═ঊঈ♦️ঊঈ═┅─╯
🔴موضوع : وقتش نزدیک است؟
⊹━━❁ #سوال_ڪاربر ❁━━⊹
سلام وقت بخیر
1_ آیا ظهور رو با نشانه هایی مثل گسترش بیماری و فراگیری مشکلات میشه شناخت؟ یعنی با این نشانه ها ظهور نزدیکه؟
2_و اینکه ظلم و جنایت و بیماری زیاد بشه و فراگیر، نمیشه گفت معنیش اینه که به ظهور نزدیکیم؟
⊹━━❁ #پاسخ_استاد ❁━━⊹
🖋 سیّــدمہــدےمجــتہـدسیســـتانے:
سلام علیڪم.
1_اینطور چیزها، از حوادث دوران غیبت هست نه علائم ظهور.
علائم حتمی ظهور پنج تاست:
خروج سفیانی
خروج یمانی
صیحه آسمانی
قتل نفس زکیه
خسف بیدای مدینه
2_خیر چون ممکن است خود اینگونه مسائل یک یا صد سال طول بکشد.
اما هرگز ناامید نیستیم.
چقدر آرزومندیم که به همین زودی ناگهان صیحه بلندی از آسمان زده شود که همه جهان بشنوند
یا ایها الناس مهدی ظهور کرد
یا ایها الناس دولت حق ظاهر شد
یا ایها الناس حزب خدا غالب گشت
⊹✧⊹━━⊹❁•👥•❁⊹━━⊹✧⊹
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
●● لـوح و قلـم
○○ بررسی روایت موسوم به وصیت
در کتاب الغیبه شیخ طوسی رحمه الله
دوازده مهدی بعد از دوازده امام
قسمت هشتم
↫ سید مهدی مجتهد سیستانی
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
دوران فَترت
احمد الحسن، برای فرار از شبهه مذکور، دست به دامان دوره فترت شده است، به این توضیح که او دوران غیبت کبری تا زمان ظهور خودش را دوره فترت شمرده و بر این باور است که دوره او همانند دوره بین عیسی و پیامبر اسلام(ص) است که در آن حجتهای دیگر خدا به علت نداشتن پذیرش و قابلیتی در میان مردم، مامور به تبلیغ دین نبوده و باید سکوت اختیار میکردند. لذا هیچ اشکالی ندارد که مردم در چنین دورهای از حقیقت دین بی اطلاع مانده باشند، پس نمیتوان شبهه کرد که چطور در این 1200 سال همه علماء و مردم نسبت به عقیده به 12 مهدی بعد از دوازده امام گمراه بودهاند، و اگر کسی چنین شبههای مطرح کند پیرو فرعون است که به موسی گفت: اگر تو پیامبر هستی و خدایی وجود دارد پس تکلیف مردم قبل از ما چه میشود: «قالَ فَما بالُ الْقُرُونِ الْأُولى».
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
. طه: 51
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
وی برای اثبات این نظریه به روایتی از امام صادق علیه السلام تمسک میکند که دوران غیبت را دوران فترت معرفی مینمایند:
«دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَقُلْتُ لَهُ أَنْتَ صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ فَقَالَ لَا فَقُلْتُ فَوَلَدُكَ فَقَالَ لَا فَقُلْتُ فَوَلَدُ وَلَدِكَ هُوَ قَالَ لَا فَقُلْتُ فَوَلَدُ وَلَدِ وَلَدِكَ فَقَالَ لَا قُلْتُ مَنْ هُوَ قَالَ الَّذِي يَمْلَأُهَا عَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً عَلَى فَتْرَةٍ مِنَ الْأَئِمَّةِ كَمَا أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص بُعِثَ عَلى فَتْرَةٍ مِنَ الرُّسُلِ».🔺
او در توضیح این روایت مینگارد: امامت امام محمد بن حسن (ع) بلا فاصله بعد از شهادت امام حسن عسکری شروع شده و فترتی بین این دو امام وجود ندارد. پس آنکه بعد از دوره فترت میآید تا زمین را پر از عدل و داد نماید مهدی اول است.🔺
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔺 . الكافي، (ط - الإسلامية)، ج1، ص341، ح21.
🔺 . عقائد الإسلام، ص57 – 60.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
اگر طبق گفته احمد بصری، امامت امام دوازدهم علیه السلام جزء دوره فترت نباشد ـ چون ایشان بلا فاصله بعد از پدر اعلان امامت کرده است ـ خوب امامت ایشان که هنوز باقی است پس فترتی رخ نداده تا نوبت به مهدی اول برسد.
از آنجا که امام دوازدهم علیه السلام از اولِ امامت غائب بودهاند، دوره فترت ائمه بر غیبت خود ایشان صدق میکند که روزی ظهور خواهند کرد.
در دوران فترت، حجت خدا نا شناخته است در حالی که حجت شیعیان در دوران غیبت کاملاً شناخته شده بوده، و فقط به شخص او دسترسی نداشتند، پس احمد بین دوره فترت و غیبت خلط کرده است.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
در دوره فترت، حقیقت مخفی میمانده و دسترسی به بیانات الهی وجود نداشته، در حالیکه کتاب شریف کافی ـ که شامل اعتقادات و فقه و اخلاق میباشد ـ در دوره غیبت صغری نگاشته شده که به عقیده احمد جزء دوران فترت نبوده، و شیعه تا به امروز از همان کتاب، درصد قابل توجهی از اعتقادات و فقه و اخلاق خود را گرفته است در حالیکه در آن هیچ سخنی از مهدیهای دوازدهگانه، و وجود دو قائم، و فرزند داشتن امام دوازدهم به میان نیامده است. بله او چند حدیث متشابه ثبت نموده، از جمله حدیث لوح جابر درباره 12 وصی از اولاد حضرت زهرا سلام الله علیها که جوابش در نکته شماره 14 داده شده است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
. پاسخ بقیه آنها در نگاشته دیگری بیان گشته است.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
درست است که در این حدیث، دوران فترت قائم علیه السلام تشبیه به دوران فترت پیامبر صلی الله علیه و آله شده، اما باید دانست که در تشبیه دو شیء به یکدیگر، همه جوانب در نظر گرفته نمیشود مثلاً وقتی کسی را به شیر تشبیه میکنند تنها از حیث شجاعت است، در نتیجه اینکه فترت ائمه به فترت رسل تشبیه شده لازم نیست در جزئیات نیز مانند هم باشد لذا فترت رسل با نبود رسل محقق میشده ولی فترت آنکه قیام میکند با غیبت او؛ که وی همان امام دوازدهم علیه السلام است.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
توضیح آنکه: فترت در لغت به معنای اندراس است نه انقطاع، و این اندراس دو علت عمده دارد یکی انقطاع رسل به معنای مرسول نشدن کسی برای احیای دین خدا که در زمان پیامبران قبل از اسلام اتفاق میافتاده، و دیگری غیبت ولی خدا🔺 و یا حتی عدم وجود امامی که در نشر عقاید صحیح آزادی داشته باشد که شامل دوران همه ائمه به غیر از دوره حکومت امیر المومنین علیه السلام میشود🔺 که دین اسلام به این یکی تخصیص یافته است. و باید به این نکته نیز توجه داشت که اندراس دین حتماً به معنای از بین رفتن عقاید صحیح و منحرف شدن اعتقادات نیست تا ادعا شود عقیده به 12 مهدی از مصادیق آنست، بلکه دین دارای دو بخش عقیده و عمل است که گناه همگانی و عمل نشدن به احکام شریعت نیز اندراس دین تلقی میشود.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔺. ملا صالح مازندرانی در شرح همین حدیث مینگارد: فترت از ائمه به معنای عدم وجود امام ظاهر بین امام دوازدهم و ائمه گذشته است ولی فترت بین دو رسول یعنی زمانی که رسالت قطع شده بوده، و اصل فترت از ضعف و انکسار است: «فترة من الائمة بمعنى عدم وجود امام ظاهر بينه و بين السابق و الفترة بين الرسولين هى الزمان الّذي انقطعت فيه الرسالة و أصلها الضعف و الانكسار». شرح الكافي-الأصول و الروضة (للمولى صالح المازندراني)، ج6، ص246.
🔺. «عدم إمام قادر قاهر فتشمل أزمنة سائر الأئمة سوى أمير المؤمنين عليه السلام». مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج4، ص54.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
احمد میگوید دوره فترت بخاطر عدم وجود کسی بوده که حرف حجت را بپذیرد برای همین سیصد و سیزده نفر تا به حال جمع نشدهاند. اما آیا معقول است گفته شود شیخ صدوق ـ صاحب توقیع «فقیه خیر» ـ و شیخ مفید ـ صاحب توقیع «الاخ السدید» ـ و سید بن طاووس و مقدس اردبیلی و علامه بحر العلوم و شیخ انصاری و میرزای شیرازی ـ صاحب توقیع تنباکو ـ سید ابو الحسن اصفهانی ـ صاحب توقیع «اجلس فی الدهلیز» ـ که همه از بزرگان درجه یک شیعه و صاحب حالات و دارای منزلت والا نزد اهل بیت علیهم السلام بودهاند ـ قابلیت نداشتهاند
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
خود احمد هم که فعلاً سالهاست غیبت کرده، پس این چه پایان فترتی بود که دوباره منجر به غیبت شد؟!
بماند که اصلاً این مضمون تنها در یک روایت وجود دارد، در حالیکه مبنای احمد در عمل به روایات اعتقادی، تکیه بر حدیث متواتر یا مقرون به قرینه قطعی است، حال چطور شده که مبنای خود را فراموش کرده است؟
و اینها همه با چشم پوشی از سند است زیرا سه نفر از راویان آن نا شناخته و مجهول میباشند.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
╭─┅═ঊঈ👥ঊঈ═┅─╮
#پرسش_وپاسخ
╰─┅═ঊঈ♦️ঊঈ═┅─╯
🔴موضوع : وقتش نزدیک است؟
⊹━━❁ #سوال_ڪاربر ❁━━⊹
سلام وقت بخیر
۱. آیا ظهور رو با نشانه هایی مثل گسترش بیماری و فراگیری مشکلات میشه شناخت؟ یعنی با این نشانه ها ظهور نزدیکه؟
۲. و اینکه ظلم و جنایت و بیماری زیاد بشه و فراگیر، نمیشه گفت معنیش اینه که به ظهور نزدیکیم؟
⊹━━❁ #پاسخ_استاد ❁━━⊹
🖋 سیّــدمہــدےمجــتہـدسیســـتانے:
سلام علیڪم.
۱. اینطور چیزها از حوادث دوران غیبت هست نه علائم ظهور.
علائم حتمی ظهور پنج تاست:
خروج سفیانی
خروج یمانی
صیحه آسمانی
قتل نفس زکیه
خسف بیدای مدینه
۲. خیر چون ممکن است خود اینگونه مسائل یک یا صد سال طول بکشد.
اما هرگز ناامید نیستیم.
چقدر آرزومندیم که به همین زودی ناگهان صیحه بلندی از آسمان زده شود که همه جهان بشنوند:
یا ایها الناس مهدی ظهور کرد
یا ایها الناس دولت حق ظاهر شد
یا ایها الناس حزب خدا غالب گشت
⊹✧⊹━━⊹❁•👥•❁⊹━━⊹✧⊹
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
●● لـوح و قلـم
○○ بررسی روایت موسوم به وصیت
در کتاب الغیبه شیخ طوسی رحمه الله
دوازده مهدی بعد از دوازده امام
قسمت نهم
↫ سید مهدی مجتهد سیستانی
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
قائم به امر مخفی و جدید هدایت میکند:
برخی پیروان احمد در دفاع از نظریه دوازده مهدی، به روایاتی استناد میکنند که میگوید: مهدی و قائم به امر خفی هدایت نموده، و امر و کتاب و سنت جدید میآورد، و میگویند این امر خفی و جدید همین مهدیین دوازدهگانهاند، همین وجود دو قائم است، همین عقایدی است که احمد الحسن ابراز نموده است.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥