audio_2024-07-02_21-34-38.ogg
29.9M
جلسه چهارم
فصل اول: کلیات و مبادی ص۳۶-۴۶
۴. پذیرش يا رد حدیث
الف. پذیرش مطلق
ب. پذیرش با میزان
ج. رد مطلق
د. توقف
‿︵‿︵‿︵‿︵‿‿︵‿
audio_2024-07-03_21-38-07.ogg
22.51M
جلسه پنجم
فصل اول: کلیات و مبادی ص۴۶-۵۵
۵. پدیده آسیب شناسی در روایات
۶. علوم حدیث و آسیب شناسی فهم حدیث
‿︵‿︵‿︵‿︵‿‿︵‿
audio_2024-07-06_22-21-42.ogg
23.71M
جلسه ششم
فصل اول: کلیات و مبادی ص۵۵-۶۵
۷. مفهوم آسیب شناسی فهم حدیث
الف. تفسیر آسیب
ب. تفسير فهم، فقه، درایت
ج. تفسیر حدیث
د. تعریف آسیب شناسی
‿︵‿︵‿︵‿︵‿‿︵‿
audio_2024-07-07_23-39-12.ogg
32.51M
جلسه هفتم
فصل اول: کلیات و مبادی ص۶۵-۷۵
۸. اهمیت موضوع آسیب شناسی
۹. فوائد و کاربردها
‿︵‿︵‿︵‿︵‿‿︵‿
audio_2024-07-09_13-21-19.ogg
44.62M
جلسه هشتم
فصل اول: کلیات و مبادی ص۷۵-۸۶
۱۰. پیشینه آسیب شناسی فهم حدیث
‿︵‿︵‿︵‿︵‿‿︵‿
audio_2024-07-09_23-27-34.ogg
29.26M
جلسه نهم
فصل اول: کلیات و مبادی ص۸۷-۹۶
۱۱. نمونه هایی از آسیب شناسی و آسیب زدایی
۱۲. پیشگیری و رفع عوارض
الف. وجود با برکت اهل بیت علیهم السلام
ب. همراهی با کتاب و سنت قطعی
ج. دقت در محتوا
د. دقت در راوی
ه. مذاکره و مقابله حدیث
۱۳. پیامدهای منفی آسیبها در احادیث
چند نکته
‿︵‿︵‿︵‿︵‿‿︵‿
audio_2024-07-10_21-51-44.ogg
22.88M
جلسه دهم
فصل دوم: عوامل آسیبزا در فهم حدیث ص۹۷-۱۰۷
۱. از بین بردن حدیث
‿︵‿︵‿︵‿︵‿‿︵‿
╭─┅═ঊঈ👥ঊঈ═┅─╮
#پرسش_وپاسخ
╰─┅═ঊঈ♦️ঊঈ═┅─╯
🔴موضوع: ابن صاحب الوصیات
⊹━━❁ #سوال_ڪاربر ❁━━⊹
سلام علیکم
وقتتون بخیر
ببخشید استاد در مورد این روايت توضیح میفرمایید
الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد ج ۲، ص ۳۷۶
اَلْفَضْلُ بْنُ شَاذَانَ عَنْ مُعَمَّرِ بْنِ خَلاَّدٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: كَأَنِّي بِرَايَاتٍ مِنْ مِصْرَ مُقْبِلاَتٍ خُضْرٍ مُصَبَّغَاتٍ حَتَّى تَأْتِيَ الشَّامَاتِ فَتُهْدَى إِلَى ابْنِ صَاحِبِ الْوَصِيَّاتِ.
⊹━━❁ #پاسخ_استاد ❁━━⊹
🖋 سیّــدمہــدےمجــتہـدسیســـتانے:
سلام علیڪم
۱. سند این حدیث اینگونه است: فضل از معمر بن خلاد، حال آنکه حتی در یک مورد دیگر، چنین سندی نیافتم. بماند که در کتاب کشف الغمه ج۲ ص۴۶۱ و مختصر کفایة المهتدی ص۲۱۷ به جای معمر بن خلاد آمده: میمون بن خلاد که مجهول علی الاطلاق بوده و نامش در سند هیچ حدیث دیگری یافت نشد.
۲. تک تک عبارات متن روایت را نیز نگاه کردم، در هیچ کتاب دیگری از هیچ امامی چنین مطلبی نقل نشده و به ظاهرش با روایات قطعی سفیانی در تعارض است. زیرا شامات تحت اختیار سفیانی می باشد و این حضرت مهدی علیه السلام هستند که شامات را از سفیانی می گیرند و کسی شامات را به ایشان هدیه نمی دهد.
۳. این حدیث طور دیگری هم ثبت شده و در کتاب الزام الناصب ج۲ ص۱۲۳ آمده: ابن صاحب العصیات نه وصیات، که به هر معنایی باشد ربطی به ادعاهای احمد بصری ندارد.
۴. حال اگر از انفراد سند و انفراد متن و تناقض با روایات سفیانی و وجود ثبت دیگر بگذریم، تعبیر ابن صاحب الوصیات بر حضرت مهدی علیه السلام منطبق است زیرا امام عسکری علیه السلام دارای وصیت پیامبر و ده امام قبل از خودند که می شوند صاحب الوصیات، و حضرت مهدی علیه السلام فرزند صاحب الوصیاتاند. و این همان چیزی است که ناقل آن، شیخ مفید، و نیز علامه اربلی در کشف الغمه و علامه بیاضی در صراط المستقیم فهمیدهاند و الا ذیل این عنوان حاشیه می زدند که مراد فلان است.
۵. در یوم الخلاص ص۵۹۹ برداشت دیگری از این تعبیر کرده و گفته مراد از ابن صاحب الوصیات، سفیانی است: صاحب الوصیات هو ابوسفیان. زیرا ابوسفیان پس از به حکومت رسیدن عثمان، به بنی امیه وصیت کرد: حال که حکومت در دست شما افتاده، آن را مانند توپ بین هم پاس دهید و نگذارید از دستان شما بیرون رود، و بنی امیه به یکدیگر این وصیت را می کردند، و سفیانی از نسل ابوسفیان است، پس می شود فرزند صاحب وصیت ها.
در پایان اين نکته را تذکر می دهم که پس از تشکیل حکومت اسماعیلیان در مصر و ادعای ظهور قائم در بین آنها در اواخر قرن سوم و نیز اعتقاد به فرزندان قائم، روایات متعددی بر اساس اعتقاد خود جعل نموده و در ممالک اسلامی نشر دادند. لذا هر روایتی که دارای انفراد سند و انفراد محتوا بود و از حرکت مصر در ارتباط با قائم سخن می گفت، در معرض اتهام جعلی بودن قرار دارد. بنابراین احتمالش هست مراد از پرچم های مصر در این حدیث، اشاره به حرکتی از اسماعیلی های مصر در برهه ای از زمان باشد و ابن صاحب نیز فرزند قائم آنهاست.
⊹✧⊹━━⊹❁•👥•❁⊹━━⊹✧⊹