یک گزارش مصور از جدایی علم از دین و سیاست در جهان توسعه یافته!
جالب آنکه خواستم در صفحه اینستاگرامم بازنشر دهم، پلتفرم جهانی و آزاد اینستاگرام اجازه نداد!
🆔 @social_theory
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨بنزین؛ اولین سوژه اولین عملیات فریب کارشناسان روی ذهن دکتر پزشکیان
آقای دکتر پزشکیان رئیسجمهور منتخب گفتهاند: «ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید بنزین، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم؛ یعنی بنزین را مثلاً حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم! خب تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟»
آنچه از این اظهارات برداشت میشود این است که در طول مدتی که دکتر پزشکیان در ساختمان قرمز ریاستجمهوری مستقر شدهاند، در معرض یک عملیات روانی سنگین قرار گرفتهاند تا به گرانسازی بنزین رضایت دهند.
اما واقعیت چیست؟ آیا این ادعا که دولت بابت خرید بنزین ۸ میلیارد دلار پول میدهد، صحیح است؟ آیا واقعا دولت بنزین را ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخرد و ۱۵۰۰ تومان میفروشد؟
پاسخ، خیر است! من از آقای پزشکیان خواهش میکنم در برابر هر ادعایی از این جنس، سوالات اساسی و راهبردی بپرسند. سوال کنند که این ۸ میلیارد دلار ادعایی دقیقا از چه منبعی تامین شده و از چه مسیری به چه کسی پرداخت شده است؟
واقعیت این است که دولت حتی یک دلار بابت خرید بنزین پرداخت نکرده است.
بر اساس گزارش کارشناسان و به استناد مستندات موجود، خدمت رئیس جمهور منتخب عارضم که از سال ۱۳۸۶ تا امروز، دولت جمهوری اسلامی نفت خام را با تخفیف ۵ درصد نسبت به قیمت فوب خلیج فارس، به پالایشگاههای داخلی میدهد. اما پالایشگاهها بابت نفت پولی به دولت پرداخت نمیکنند. پالایشگاهها بنزین و ۴ فرآورده اصلی دیگر (گازوئیل، نفت سفید، مازوت و گاز مایع) را به قیمت فوب خلیج فارس با نفت دریافتی از دولت، تهاتر میکنند. به عبارت سادهتر، دولت نفت میدهد، ۵ فرآورده از جمله بنزین میگیرد، بدون اینکه ریالی رد و بدل شود. اما نکته اینجاست که پالایشگاهها علاوه بر ۵ فرآورده اصلی، بیش از ۴۰ فرآورده دیگر نیز از نفت استحصال میکنند(معادل حدودا ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز) و به قیمت فوب به داخل کشور میفروشند.
دقت بفرمایید! نفت را با ۵ درصد تخفیف فوب میگیرند، اما بدون تخفیف نسبت به فوب ۵ فرآورده به دولت تحویل میدهند. ۵ درصد تخفیف از یک سو، و ارزش بیشتر ۵ فرآورده نسبت به نفت خام از سوی دیگر، باعث شده دولت با وجود فروش روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت به پالایشگاههای داخلی، بیش از ۲ میلیارد دلار به این پالایشگاهها بدهکار شود!
اما آنچه جدیدا اتفاق افتاده، این است که وزیر نفت آقای روحانی معتقد بود پالایشگاهسازی کثافتکاری است و پالایشگاههای کشور را توسعه نداد. با توجه به افزوده شدن سالانه بیش از یک میلیون دستگاه خودرو به ناوگان کشور، تقاضای بنزین بیش از عرضه بنزین رشد کرد.
اینک به دلیل عدم توسعه کافی ظرفیت پالایشی کشور، دولت همان رابطه تهاتری را که با پالایشگاههای داخلی داشت، با پالایشگاههای خارجی برقرار کرده است. یعنی به پالایشگاههای خارجی نفت خام میدهد(بدون تخفیف ۵ درصد فوب) و بنزین (باکیفیتتر!) با قیمت فوب تحویل میگیرد. یعنی معالاسف بر اساس تفکر یارانه پنهان، توجیه اقتصادی واردات بنزین برای دولت بیش از خرید بنزین از پالایشگاههای داخلی است!
یک نکته جالب دیگر، تغییر ترکیب تولید پالایشگاههاست. گفتیم که پالایشگاهها فرآوردههای نفتی را به قیمت فوب به داخل میفروشند. بنابراین، هرچه بنزین کمتری تولید کرده و فرآورده ویژه بیشتری تولید کنند، سود بیشتری میبرند. بر اساس گزارشهای رسمی، سهم فرآوردههای ویژه از کل تولید، از یک درصد در سال ۸۶ به حدود ۲۰ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. یعنی پالایشگاهها بجای تولید بنزین و عرضه آن به شکل تهاتری با دولت و درگیر شدن با روابط مالی ناشی از هدفمندسازی یارانهها، ترجیح میدهند محصولات دیگری تولید کرده و به نرخ جهانی به مردم بفروشند. به عبارت سادهتر، اگر سهم بنزین از تولیدات پالایشگاهها، مانند دوره پیش از ۱۳۸۶ بود، شاید امروز کمبود بنزین نداشتیم!
دفت بفرمائید که این مطلب نیز مبتنی بر نظرات کارشناسی است. اما کارشناسان متنوعاند و متفاوت میاندیشند. ما هستیم که باید تشخیص دهیم کدام نظر کارشناسی، در جهت منافع ملی است.
راهکار روشن است: اولا سیاست غلط جهانیسازی قیمتها و حاکم کردن دلار آمریکا در خاک ایران باید کنار گذاشته شود. ثانیا، انفال متعلق به دولت اسلامی است. بنگاههایی نظیر پالایشگاهها و پتروشیمیها و شرکتهای بازرگانی نفتی و... صرفا باید حقالعمل ارائه خدمات خود را دریافت نمایند، نه اینکه مالک انفال فرآوری شده شوند.
@syjebraily
—————————————
من ادب پژوه نبودم و تازه یکی دو سال است که به این موضوع علاقه مند شده ام.
در چند روز اخیر به بهانه حواشی که برای ما پیش آمد، تاریخ مولوی پژوهی را دنبال می کردم و به این صحفه ویکی پدیا برخورد کردم!
آقا علی دهباشی، سردبیر بخارا هم در فایل صوتی برجامانده از شب مولانا در سال 1385 که با ارائه درخشان دکتر محمد علی موحد همراه است، در خیر مقدم استاد اشاره ای می کند که مولوی پژوهی که نهایتا 120 سال عمر دارد! یعنی وقتی که رضا قلی خان هدایت تحت تاثیر ملاعبدالله حائری مازندرانی با مولوی آشنا می شود و منتخباتی از آن را به چاپ می سپارد.
عبدالله حائری کیست؟ او فرزند ملا زین العابدین مازندرانی از علمای کربلاست که ظاهرا مورد تکریم شیخ انصاری بوده و فرزندش عبدالله صوفی نعمت اللهی می شود و از کربلا طرد.
گفته اند که رضاشاه به او ارادت داشت و به منزلش می رفت تا به او نصیحت کند و وعظ اخلاقی بشنود!
لذا خیلی محتمل است که برساخت امروز حول مولوی اصلا با فردوسی یا سعدی و... قابل مقایسه نباشد!
حالا این سوال برایم پیش آمده است که واقعا قبل از دوران مدرن، کدام یک از شعرا و ادبای معروف امروز، در طول زمان همیشه توسط مردم ایران بصورت #ملی شناخته می شده اند و کدامها برساخت روایی دوران مدرن هستند تا مثلا در استحاله جامعه ایران در مدرنیته نقش ایفا کنند؟
برعکس این سوال هم مهم است! احیانا چه کسانی معروف بوده اند و امروز دیگه معروف نیستن؟
🆔 @saocial_theory
هدایت شده از حسین مهدیزاده
چند روز قبل یک #ویراست در جواب توییت آقای کواکبیان که استاد ما را به #مناظره دعوت کرده بود نوشتم. میخواستم هم تخلیه روانی شده باشم و هم اینکه ثابت کنم من هم بلدم با تکه پرانی، از روی دیگران رد شوم و به #بلوغ یک کنشگر سیاسی رسیده ام!
سعی کردم وزانت قلم را برای خودم به عنوان نویسنده و آدم فرهنگی حفظ کرده باشم اما حداکثر تحقیر ممکن را در حق طرف مقابلم بکار گرفته باشم. به گمانم تا حد زیادی راضی کننده بود. اما نتوانستم مطمئن شوم که آن را جای دیگری بازنشر بدهم یا نه لذا آن را ویراستی ام که جای خلوت و دنجی است رهایش کردم. فکر می کنم برای تمرین سیاسی نویسی و تخلیه روانی همین قدر کافی بود و نفسم از من راضی شده بود!
اما من آدم سیاست نیستم که بتوانم بیانیه و شعار بنویسم. لذا ویراستی من جای تمرین سیاست است برای من. کسی مثل من که زیر چند هزار کلمه بلد نیست بنویسد، 130 کاراکتر نویسی، برایش مثل بندبازی است! ما کتابخانه نشین ها روده دراز هستیم و شعار و بیانیه خواندن برایمان خیلی دشوار است! اما این یک ویراست راضی کننده از آب درآمد! نشان از پیشرفت قلم سیاسی ام بود! نشان می داد که کم کم باید به فکر توییتر هم باشم و به عالم سیاست سلام کنم.
اما امروز حذفش کردم!
این روزها برای ما فرهنگستانی ها روزهای عجیب و جدیدی است! برای من یکی، این روزها کارگاه بزرگ #سواد_روایت و #سواد_تصویر است. اینکه می بینم چطور رسانه های روایت شناس و تصویرپرداز برون مرزی، با بازی که بر سر تصویرها می آورند، قضاوت ها و روابط و زندگی ما را برای مدتی که نمی دانم چقدر است و عمق آن تا کجاست، قرار است دست خوش تغییر کنند!
البته قدرت روایت، چیزی نیست که فقط در اختیار دشمن باشد و ما در استفاده از آن چلاق باشیم و نابلد! نه! اما به هر حال مثل هر بیماری و ابتلائی، برنامه ها را تغییر خواهد داد و البته درس های زیادی برای یادگرفتن دارد و آدم را بزرگتر از قبل می کند.
آن ویراستی را پاک کردم چون امروز مطمئن شدم که من در این افق مبهم آینده هم قرار نیست به دنبال اخلاق گرگ های سیاسی و ابزارهایش بیفتم. من به دنبال اثبات قدرت آرام و نرم و در عین حال پر قدرت #فرهنگ هستم. پس دلیل ندارد که عصبانی باشم یا برای قدرت نمایی، مشتی پرتاب کنم. ابزارهای فرهنگی و قدرت آنها، چیزی متمایز، اما واقعی است! پر قدرت است، اما آرام است! آدرنالین خون کسی را بالا نمی برد تا کسی برای آن سر و دست بشکند، اما لذت پیروزی را می چشاند، بدون اینکه داروی تلخ شکست را برای رقبایش تجویز کند! برای پیروز شدن همه فرصت تولید می کند و کسی جای کسی را تنگ نمی کند و من در اینجا ماندن را #تقوا می دانم. آن رسولی که من طرح او را طرح درست و موفق زندگی می دانم، درست می گفت که از آن ابزارها استفاده نکنید و به این ابزارها باور داشته باشید!
پس من همچنان سر جای خودم می مانم. گفتگوهای قاعده من و از سر سواد و دارای هدف، صبر کردن ها و عجول نبودن ها برای خلق تفاهم، چیزی نیست که بخواهم از آن توبه کنم. من سالها درس آن را آموخته ام و بعد آن را تدریس کرده ام و چه مناسبتهایی که با شور و شوق، تاریخ آن را برای مومنین به مکتب اهلبیت منبر آن را رفته ام!
پس آن ویراستی را پاک می کنم، به عنوان نمادی از اینکه نباید مقهور زبان برنده و بی انصاف توییتری شد و باید صبور باشیم و زبان مفاهمه خودمان را پیدا کنیم و با آنها حرف بزنیم و پلتفرمهای آن را نیز بعدا بسازیم و آنها را نهادینه کنیم و حکمرانی فرهنگی جامعه را نیز به سمت آن تغییر مسیر دهیم.
#حدیث_نفس
#یادم_فراموش
🆔 @social_theory
هدایت شده از اندیشکده برهان
🔻 ترور اسماعیل هنیه در تهران توسط رژیم صهیونیستی با راهبرد «بازسازی بازدارندگی اسرائیل» که در طوفانالاقصی فرو ریخت، انجام شده؛ این را «یسراییل زیو» از فرماندهان اسبق ارتش اسرائیل گفته است.
خونخواهی ایران باید منجر به فروریختن سازه بازدارندگی اسرائیل در میان افکارعمومی جهان شود.
🟠 @borhan_inst
https://x.com/borhaninst/status/1818624262816649371?t=-rpsq4-FC-24wT5jhL2Nug&s=35
سخنرانی شب سوم.mp3
21.32M
🔴 از سوم امام حسین به مدت سه شب میهمان #هیئت_هنر_و_رسانه_قم بودم. موضوع سخنرانی روایت زمانه امام سجاد بود که نام آن را گذاشته بودم «شیعیان؛ روایت پس از طوفان». ما شیعیان پس از عاشورا هستیم یعنی بدون وساطت و روایت اصحاب و ائمه بعد از عاشورا هیچ روایتی از قبل عاشورا را قابل اعتماد نمی دانیم. پی و بنیان آنچه شیعیان بعد عاشورا می نامیم را امام سجاد(ع) با همه جزئیاتش بنا گذاشت!
🟢 من هنوز تا اینکه بتوانم مثل روایت آن سه ماه این دوره را هم یک دست بیان کنم راه زیادی باید طی کنم، اما امیدوارم یک روزی بتوانم روزگار پرجزئیات و باعظمت امامت امام سجاد(ع) را نیز برایتان روایت کنم. این سه جلسه را به عنوان یک کار مقدماتی که شاید سالها بعد به نتیجه برسد در گوشه ذهنتان نگهدارید.
✅ درک سیاسی من از #نسبت_جنگ_و_صبر به قبل و بعد خواندن حدیث سوم باب صبر کتاب اصول کافی تقسیم می شود! چنانچه روایت فاطمیه را با فهمی که از این حدیث پیدا کردم روایت کردم، سی و چهار سال امامت امام سجاد(ع) را هم چنین بخوانید.
🔆 امامان ما واقعا #ساسه_العباد بودند و تا همیشه تاریخ، رهبری آنها بر شیعیان، سند افتخار عملی و تحقق آن سیاست دیگری است که اهل دنیا آن را غیر ممکن می پنداشتند.
🆔 @social_theory
هدایت شده از مرکز فرهنگی پژوهشی رسول السلام
شهداء عهد العشرة
جماعة 82
۱۰ جوان لبنانی که نپذیرفتند در زیر چکمههای اشغالگر زندگی کنند.
روح انقلاب و از خود گذشتگی آن ها را دور هم جمع کرده بود و پرچم زرد رنگ آنها را با هم یکی کرده بود و مشهور شدند به جماعت 82
با ورود رژیم اشغالگر به لبنان در سال ۱۹۸۲ این ۱۰ جوان با هم عهد بستند تا پای شهادت پای مقاومت باقی بمانند
مسجد اوزاعی شاهد عهد جماعتی بود که ۹ نفرشان بعد از ملحق شدن به قافله شهدا شناخته شدند...
اما نفر دهم که سالها در انتظار شهادت و همه گونه پای مقاومت ایستاد.
السید فؤاد شکر
سید محسن
فؤاد المقاومة
هنیئا لارباب النعیم نعیمهم
گروه " حوارات رسول السلام " ⬇️
| rasoulalsalam |
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
🔻به پيامبر گفتند هرچه بخواهی به شما میدهيم! فرمود: اگر خورشيد را در دست راستم و ماه را در دست چپم بگذاريد، حرف من «لا إِلهَ إِلاَّ اللَّهُ» است. «لَكُمْ دينُكُمْ وَ لِیَ دین». نه من خدای شما را میپرستم، نه شما خدای من را میپرستيد؛ من موحدم و شما بتپرست. بر سر چه چيز معامله کنيم؟
درگيری دو جبهۀ حق باطل در عالَم، محکم است. خدا و پيامبر اين درگیری را تثبيت کردهاند و دیگران نمیتوانند آن را حلوفصل کنند!
قرآن میفرمايد: «بَراءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ..». شأن این آیات، دهم هجری است، ولی مختص سال دهم هجری نيست، برای تاريخ است.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
🔹بسیار میگویند نتانیاهو دنبال جنگ گسترده است، اما باید این را یک «غلط مشهور» بدانیم.
🔻نتانیاهو دنبال طولانی کردن جنگ جاری، جایگزینی عدم دستاوردهای نظامی با دستاوردهای امنیتی، و تحمیل توافقی است که بتواند حیات سیاسی خود را اولا تا انتخابات آمریکا و ثانیا تا انتخابات سال بعد اسرائیل بازسازی کند.
🔻نتانیاهو نه تنها توان جنگ تمام عیار ندارد، حتی تمایلی هم به آن ندارد. اگر جنگ تمام عیار میخواست محال بود موقعیتی بهتر از وعده صادق برایش پیدا شود.
⬜️اگر آمریکا کنار او وارد شود چطور؟ باز هم جنگ گسترده نمیخواهد؟
🔻به گمانم همچنان نمیخواهد. جنگ گسترده در شرایط فعلی، آورده افزونتری نسبت به جنگ محدود جاری برای نتانیاهو ندارد. حتی با حضور امریکا. کفه ضررهای جنگ گسترده برای او و آینده سیاسی اش سنگینتر است تا سودهای آن. (حتی اگر بر فرض، بعد از شش ماه به پیروزی برسد.)
🔻بیایید واقعبینانه بررسی کنیم: در صورت جنگ گسترده، نتانیاهو با آسیبهای باورنکردنی به زیرساختهای برق و گاز و ... اسرائیل در شمال و آوارگی چند میلیونی (دستکم تا مابعدحیفا) مواجه خواهد بود. آسیب دیدن بندر حیفا در وضعیت تعطیلی بندر ایلات، تازه شوک واقعی را به اقتصاد اسرائیل وارد میکند.
🔻ضمن اینکه طولانی شدن جنگ غزه ناشی از زیر باران موشکهای قوی نرفتن اسرائیل است چون مقاومت غزه چنین توانی ندارد، اما حزبالله و از آن بالاتر ایران، دارند.
🔻حتی اگر اسرائیل بتواند لبنان را به عصر حجر برگرداند، خودش نیز با تصویری کم و بیش مشابه مواجه خواهد بود. این شعار نیست. نوع رفتارش در شمال و تاکیدات مکرر مسئولینش مبنی بر اینکه «به دنبال جنگ در شمال» نیستند (و حتی حساب و کتابش در زدن تعداد ناچیز غیرنظامیها در لبنان) را با رفتار بیحد و مرزش در غزه مقایسه کنید، خواهید دید که خودش نیز به چنین توازن نسبیای باور دارد.
🔸پس نگذاریم غلط مشهور «نتانیاهو دنبال جنگ گسترده است»، برایمان خطای شناختی درست کند و پاسخمان را بسازد.
@kriyaasses
هدایت شده از محسن قنبریان
🔅 این مرد اسطوره صلاح الدین را تعویض می کند!
صلاح الدین ایوبی فاتح قدس از چنگ صلیبی هاست.
در جنگ جهانی اول که قیمومت فلسطین به انگلیس سپرده و اشغال و نطفه صهیونیزم منعقد شد؛ ژنرال گورو -از فرماندهان فرانسوی جنگ- وقتی وارد دمشق شد با پا به قبر صلاح الدین زد و گفت: صلاح الدین ما بازگشتیم!
اسطوره صلاح الدین در ادبیات مقاومت جولان زیادی دارد. الجزیره برای کودکان کارتون صلاح الدین ساخت. برخی سران حماس تأسی به او در آزادسازی قدس را زبان زدند.۱
از طرف دیگر جبهه سفیانی سویه دیگر این اسطوره -یعنی سرکوب شیعیان- را برجسته می کنند! عبدالرحمان السدیس امام جمعه مکه گفت: باید مثل صلاح الدین پیش از مبارزه با یهودیان و مسیحیان با شیعه و ایران بجنگیم!۲
برخی سلفی ها و شعب اخوان المسلمین در سوریه و... هم شیعه و ایران هراسی می کنند.۳
برساخت این خط آن میشود که برخی شیعیان سنتی بپذیرند اینها بعد از پیروزی آن روی دیگر صلاح الدین خواهند شد!
لکن این مرد(آیت الله خامنه ای) در ادامه خط روشن عالمان بزرگ شیعه از کاشف الغطاء و شرف الدین و سید ابوالحسن اصفهانی تا امام خمینی، نجات غزه و فتح قدس را نشان گرفته است.
به زودی اسطوره صلاح الدین به او و فرماندهان مقاومت در یمن و حزب الله عوض می شود.
امروز وقتی او و خیل میلیونی شیعیان بر #هنیه نماز خواندند، سامح عسکر توئیت کرد که این اتحاد بیشتر از تیرهای جنگی صهیونیست ها را به وحشت می اندازد!۴
محسن قنبریان ۱۴۰۳/۵/۱۱
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از موسسه سواد حکمرانی آرمان روح الله
🔶 موسسه سواد حکمرانی سار برگزار می کند:
💠سلسله نشست های اندیشه ای با موضوع:
🔺فرهنگ و امر اداره
(با تمرکز بر مساله های شهر اصفهان)
🔷اولین نشست با حضور استاد بزرگوار حجت الاسلام حسین مهدی زاده
◀️مدیر میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم
🔺با موضوع: زبان فرهنگ و اداره جامعه
ماموریت مغفول در دوران معاصر
⏱زمان:دوشنبه ۱۵مرداد ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶تا۱۸:۳۰
🏛 مکان: خیابان نشاط،کوچه ۱۴،خانه مشروطه اصفهان
📌 برای شرکت در این نشست، به آیدی زیر پیام بدهید:@saaradmin
https://eitaa.com/msaar_ir
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
🔶 موسسه سواد حکمرانی سار برگزار می کند: 💠سلسله نشست های اندیشه ای با موضوع: 🔺فرهنگ و امر اداره (با
دوشنبه قبل از این جلسه میتوانم در خدمت دوستان اصفهانی باشم. به شرط قرار قبلی
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
دوشنبه قبل از این جلسه میتوانم در خدمت دوستان اصفهانی باشم. به شرط قرار قبلی
❌ دوستان پیام دادن که بقیه وقت بنده را هم فروختن و من صاحب هیچ زمان خالی در طول روز نیستم. لذا با عذض پوزش پیام بالا را ندید بگیرید
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
♨️چه معادلهای بین ایران و اسرائیل وجود دارد؟
🖌اشکان شاه محمدی
روند کنش و واکنش های بین نظم امنیتی آمریکایی و ایرانی از سال 98 به ما نشان میدهد که هر حمله باید یک امتیاز طرف مقابل را نشانه گیری کند.
سوال اصلی در پاسخ که اینروزها جهان از ایران منتظر آن است این است که کدام ویژگی نظم امنیتی آمریکایی را نشانه خواهد رفت؟
آمریکا و نیروهای نیابتی اش، از سال 98 تا کنون توانسته اند، امنیت شخصیت های نظامی، اماکن نظامی، اماکن سیاسی و شخصیت های سیاسی جبهه مقاومت را از بین ببرد.
اعضای جبهه مقاومت هم در این زمان توانستهاند امنتیت اشخاص نظامی، اماکن نظامی، شهرهای مهم، تأسیسات اقتصادی (پالایشگاه و نیروگاه و ... ) را از بین ببرد.
⚠️این بار قرار است کدام نقطه مزیت نظم آمریکایی زیر سوال برود؟
🆔 @social_theory
ژورنالیسم دقیقا یعنی همین. یعنی خبر به این مهمی که نشان میدهد 40 درصد مصرف انرژی در فصل گرم سال برای سرمایش است و احتمالا همین اندازه هم در فصل سرد سال گاز خرج گرمایش می شود را قطعه ای از یک روایت نرمال و معمولی گزارش می کند که مشکلش #ما هستیم با اسراف و غیر بهینه زندگی کردن!!
من نه مهندس انرژی هستم و نه مهندس ساختمان، اما تماشاچی خوب و خریدار زرنگی برای محصولات زندگی هستم. لذا سوالم همیشه این بوده که این شدت مصرف انرژی در خانه و محل کار فقط بخاطر کیفیت و تکنولوژی کولر و بخاری است؟ و فناوری ساخت و ساز این فضاها در ایران مقصر اصلی #شدت_مصرف_انرژی نیست!؟
منِ 40 ساله، کودکی تا ابتدای جوانی در خانه ای در شهر گرم و خشک قم زندگی کرده ام که شب ها بدون کولر و در میحط حیاط یا بام خانه می خوابیدیم و کسی خوابیدن زیر کولر را اصلا دوست نداشت!
نسل های قبل تر از ما در خانه هایی با دیوارهایی با حداقل یک متر قطر زندگی می کردند. کشف آنها این بود که خاک قطور به این سادگی تغییر دما نمی دهد، لذا نه در زمستان زمهریر می شود و نه در تابستان کوره و اختلف دمایی که باید دستگاه گرمایش و سرمایش آن را جبران کند، دیگر 20 درجه و 25 درجه نیست!
الان در دنیا خانه های انرژی صفر در حال ساختن هستند و در بعضی کشورهای اروپایی مثل بلژیک به غیر از این مدل مجوز ساخت داده نمی شود. اما در اینجا کسانی گزینه وزارت خانه هستند که با خط اصلی ساختمان سازی اینگونه دشمنی آشکار دارند!
ما در حوزه فناوری ها به اسم توسعه، دچار استعمارزدگی علمی و فرهنگی و حتی دیوانی هستیم! باور کنید!
🆔 @social_theory
هدایت شده از حسین زمانی میقان
جناب پورمحمدی
معاون بانک مرکزی در دولت خاتمی
قائممقام بانک مرکزی در دولت احمدینژاد
معاون سازمان برنامه در دولت روحانی و رئیسی
امروز رئیس سازمان برنامه در دولت پزشکیان شد
#بانیان_وضع_موجود
@hzamanim
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
جناب پورمحمدی معاون بانک مرکزی در دولت خاتمی قائممقام بانک مرکزی در دولت احمدینژاد معاون سازمان بر
اول
لطفا اهل اطلاع دست از محافظه کاری بردارن و خبر بدن از جلسه ای که ایشون و اقای میرکاظمی از سازمان برنامه سفت و سخت مدافع حذف ارز 4200 بودن و اقای رئیسی را راضی کردن که حرف اونها کارشناسی است و اقای رئیسی راضی شد. بعد هم که همه حیثیت نظام و دولت به هوا رفت، عزل شدن و حالا با یک سمت بالاتر برگشتن!
جالبه مردم به خاطر همین تصمیم از دولت اقای رئیسی دل کندند و گفتمان دولت سیزدهم با همه احترام مردم به شهید رئیسی، طرف رای نیاور انتخابات شد.
دوم
اینکه بزرگترها به عدالتخواهان پر شور این سالها میگفتن به جای افشاگری از مسئولین و #تصمیم_گیران سراغ اتاق های بسته کارشناسان و #تصمیم_سازان بروید و اتاق آنها را اول شیشه ای کنید منظور همین بزرگواران بود.
باید تصمیم سازی در کشور در اتاق شیشه ای رخ بدهد و تبار آن قابل مطالعه و ردیابی بشود و بتوان مدیری که با بلد بودن پله های ترقی در ساختار اداری، مدام بالاتر میرود، اما مردم و نظام را مدام بدبخت تر میکند را شناخت.
اسرائیل با شهادت اسماعیل هنیه در ایران، بهترین فرصت را برای سرکار آمدن مدیران رادیکال به نفع غرگرایی تند روانه مهیا کرد...