هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
📝 نوشتن دعا بر روی شرف الشمس؛ امری مستحب یا اقدامی خرافی؟
✍پاسخ استاد حیدری:
روز ۱۹ فروردین ماه و به اعتقاد برخی روز نوشتن حرز بر روی انگشتر شرف الشمس است؛ اما آیا این اقدام امری مستحبی و برگرفته از آیات و روایات است؟
«شرف»، به بزرگى و شرافت و
«شمس» به معنای خورشید،
شرف الشمس در کتاب های لغت، ترجمه شده به شرافت خورشید، می باشد.
📚فرهنگ ابجدي، ص: ۵۲۴
برخی از کسانی که در علم نجوم و ستاره شناسی فعالیت دارند، از قرار گرفتن ستاره ها در برخی از برج های فلکی، استفاده سعادت(خوبی و صلاح) و نحوست(شومی و فساد) کرده اند و برای آن نام هایی قرار داده اند؛ مانند شرف (بزرگی) و هبوط (فرود آمدن) و در مورد ۱۹ فروردین می گویند: «شرف آفتاب» هنگامى است که در درجه ۱۹ حَمَل (فروردین) باشد.
البته در روایتی، شرف خورشید، بدون اشاره به روز معینی، فروردین ماه، معرفی شده است. (وَ الشَّمْسُ فِي الْحَمَل) بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۵۴، ص: ۲۲۷
اما سوال مهم این است: « آیا نوشتن برخی از اذکار و اشکال که مشهور به شرف شمس هستند، بر عقیق زرد و به دست کردن آن، از روایات فهمیده می شود یا خیر؟».
در تحلیل این نکته باید به چند نکته اشاره کنیم:
1⃣ از منظر روایی و تاریخ حدیث، حداقل تا ۷قرن، از روایت منسوب به امیرالمؤمنین در باب شرف الشمس، در کتب حدیثی موجود شیعه، مطلبی وجود ندارد. و اولین بار در دیوان منسوب به امام علی علیه السلام و بدون ذکر سند و البته بدون اشاره به روز خاصی، آمده است. ديوان أمير المؤمنين عليه السلام، ص: ۳۹۳
2⃣ با توجه به اینکه، «مستحب بودن» امری در حوزه ی مباحث فقهی است و هر مکلفی وظیفه دارد در عمل به امور مستحبی به فتوای مرجع تقلید خود رجوع کند، باید عرضه بداریم: هر چند برخی از مراجع معظم تقلید، اصل به دست کردن انگشتری که اَشکال و اذکار مشهور به شرف الشمس، روی آن حک شده را از باب رجاء و امید به ثواب بلا اشکال می دانند و البته هیچ اشاره ای به روز ۱۹فروردین نمی کنند؛
آیت الله تبریزی، صراط النجاة، ج ۱۰، ص ۴۲۶،
اما برخی از مراجع معظم تقلید، انتساب شرف الشمس به معصومین علیهم السلام را مخدوش دانسته و توصیه می کنند: مومنین برای حفظ از بلایا و مصائب در کنار رعایت احتیاط و تلاش و کوشش، از اذکار و آیات و روایاتی که از معصومین علیهم السلام صادر شده است، استفاده کنند.
آیات عظام: مکارم، نوری همدانی، سیستانی، سایت هدانا
3⃣ همان گونه که اشاره کردیم، طرح بحث شرف الشمس از قرن ۷ به بعد بوده است. در این ایام برخی با هر قصد و غرضی، به دنبال گره زدن شرف الشمس با جریان و حزب تشکیلاتی «بهائیت» هستند در حالی که این حزب، در قرن سیزدهم و با ادعاهای کذب و دور از عقلانیت، اعلام موجودیت کرده است.
♻️ نتیجه اینکه:
با بررسی روایات آل الله علیهم صلوات الله، حرز شرف الشمس (طراحی نقوشی بر روی سنگ عقیق زرد یمنی) به اثبات نرسیده و ابهامات بسیاری دارد. و حداقل تا ۷قرن، از روایت منسوب به امیرالمؤمنین در باب شرف الشمس، در کتب حدیثی موجود شیعه، مطلبی وجود ندارد. و ابهام اصلی همین است که تا قرنها، این روایت کجا بوده و ناگهان پیدا شده است؟!
لذا اکثر مراجع معظم تقلید نیز بر غیر مستند بودن آن تصریح دارند
📝 یادداشت نوشتن دعا بر روی شرف الشمس در لینک زیر نیز هست🔻
↪️ snai.ir/999507
#شرف_الشمس
#نوزده_فروردین
@javadheidari110
@ramezan_ghasem110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
اى بندگان خدا، خيرخواه ترين مردم نسبت به خود كسى است كه پروردگارش را بيشتر بندگى كند.
📚نهج البلاغه خطبه ۸۶
هدایت شده از روزنوشت
11.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فقط یک تار مو میخواهد
از خواهرش!
شاید اینگونه دلش آرام شود!
🖊 زهرا ابراهیمی
#غزه
https://eitaa.com/roznevesht
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
💠💠
💠
⁉️چرا حکام جور و نظام سلطه با وجود اینکه میدانند رهبر جامعهی اسلامی با مذاکره با آنها مخالف است باز نامهنگاری و پافشاری بر مذاکره دارند؟
۱. نظام سلطه قصد دارد همانند معاویه در فضای بیرونی و جهانی اجماعسازی و اذعان کند اگر جنگی اتفاق بیفتد تقصیر ایران است و ایران میخواست خربزه نخورد که مجبور باشد پای لرزش بنشیند.
۲. حکام جور قصد دارند در فضای درونی جامعهی اسلامی فضای چند قطبی ایجاد کنند تا زمینهسازی برای فتنه ایجاد شود.
هرچند هنوز نیز مقام عظمای ولایت، مذاکره با آمریکا را غیرشرافتمندانه و غیرعاقلانه میدانند؛ اما از آنجایی که در جامعه گوشها و تحلیلهای متفاوتی وجود دارد و نگاه و حس تک تک افراد جامعه به نامهی طاغوت یکسان نیست؛ برخی گمان میکنند اگر مذاکره صورت نگیرد جنگ سخت و بیسابقهای رخ میدهد به همین جهت از ترس جانشان اصرار دارند که تن به مذاکره بدهیم؛ دشمن هم به این امر خوب واقف است و میداند که این نامهها میتواند مولد فتنه گردد و تهدیدش بر برخی اثر بگذارد و در کشور فضای چند قطبی ایجاد کند، به همین جهت در مواقع حساس دست به نامهنگاری میزند و همیشه در این نامهنگاریها موفق بوده و توانسته مردم را تهدید و تطمیع کند و موجب چند قطبی شدن فضای جامعه شود و فضای چند قطبی در جامعه به فتنهی داخلی نزدیک است.
این بار ترامپ در نامهی خود، دو مسیر پیشروی ایران قرار داد: جنگ یا مذاکره
❌اگر ایران مذاکره را میپذیرفت عملا ترسو بودنش تثبیت میشد و مناسبات منطقهای و محور مقاومت نسبت به ایران تغییر میکرد
❌اگر جنگ را انتخاب میکرد فشار افکار عمومی داخل ایران علیه حاکمیت افزایش مییافت و فتنۀ داخلی رخ میداد؛ -هرچند آمریکا جنگی به راه نمیانداخت زیرا آمریکاییها خوب میدانند ایران از جهت نظامی قدرتمند است-
✅بنابراین ایران با طرح مسئله مذاکره غیرمستقیم هر دو ابزار را از دست آمریکاییها گرفت تا هم پیام داخلی و خارجی صادر کند که ایران اهل گفتوگو و منطق است و هم روند سازماندهی فتنه داخلی مبتنیبر القای فضای جنگی در داخل را خنثی کند.
🔰نتیجه اینکه:
ترامپ2 هیچگاه تصور نمیکرد ایران با سیاست غیرمستقیم دوپهلو و هردوگزینهای بتواند او را از زمین بازی طراحی شدهاش خارج کند و بازی جدیدی را طراحی کند و راه سوم با شروط جدید برگزیند و تاکتیکی نو بکار ببرد؛ انشاءالله این تاکتیک فرصتی ایجاد کند تا با حمله و ضربهای قدرتمندانه در موقعیتی مناسب دشمن را غافلگیر کنیم.
🖊مرضیه رمضانقاسم
#مذاکره_ایران_و_آمریکا_در_عمان
#تاکتیک_آری_تحمیل_خیر
#دیپلماسی_نظامی
#تاکتیک_جدید
#ترامپ2
#سیاسی
╔ ☕️🖊
╰┈➤https://eitaa.com/joinchat/2786918448C6bafa932ef