📆 تقویم روز
📌جمعه
☀️۳ آذر ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۱۰ جمادی الاولی ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 24 نوامبر 2023 میلادی
📎 #تقویم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌غلط اندر غلط
🔸️چند نکته:
1⃣ناسخالتواریخ اعتبار تاریخی ندارد.
2⃣ حاجی نوری هم آن عبارت را از کتاب فقهالرضا نقل کرده که خود آن کتاب محل مناقشه فراوان است و کتاب مجهولالمولفی است که اعتبارش ثابت نیست.
3⃣این کتاب به امام رضا منسوب است پس حتی بر فرض اعتبار کتاب، این روایت از امام صادق نیست.
4⃣مگر سیدالشهداء و حضرت زینب شب و روز کنار هم بودند که قبل از نماز به ایشان نگاه میکرده و اصولاً چرا به امام نگاه میکرده؟!
5⃣این عبارت با توحید عبادت و نص قرآن(انعام: ۱۶۲) در تضاد است. در عبادت، توجه باید منحصر در خداوند باشد و این بدعتها یقیناً از اهلبیت نیست.
6⃣این همان انحرافیست که فرقه های صوفیه دچار آن بوده و طبق فتوای مراجع تقلید، این عمل شرک و باعث باطل شدن نماز خواهد بود.
7⃣این عمل در تصوف، صورت فکریه نامیده شده است.
#صورت_فکریه
#انحرافات_عملی
🔵صوفی پژوهی
https://eitaa.com/sufi110
📆 تقویم روز
📌 شنبه
☀️ ۴ آذر ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۱۱ جمادی الاولی ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 25 نوامبر 2023 میلادی
📎 #تقویم
❓❓پرسش:
مدتی است برخی از جوانان با جذب شدن در برخی گروه ها اعمالی از قبیل انخلاع روح (موت اختیاری) ، تجرید ، ارتباط با ارواح ، احضار جنّ و ریاضت برای رسیدن به قدرت های ماورائی و دارا شدن چشم برزخی را به نام عرفان و کشف و شهود انجام می دهند ، حکم فقهی انجام این گونه اعمال چیست ؟
🔰پاسخ:
حضرت آیت الله علوی گرگانی :
تلاش برای این امور امر مذمومی است و عرفان واقعی نمی باشد و باید حتی المقدور در مسیر رشد و تعالی به ترک گناه و انجام واجبات و اخلاص در عمل و کسب رضایت پروردگار توجه شود .
#دیدگاه_مراجع_تقلید
#علما_تصوف
🔵صوفی پژوهی
https://eitaa.com/sufi110
صوفی پژوهی
🔶رمان نقد تصوف4️⃣ 🔰🔰بهانه عشق بى دل و خسته در این شهرم و دلدارى نیست *** غم دل با که توان گفت که
🔶رمان نقد تصوف5️⃣
🔰🔰بهانه عشق
بى دل و خسته در این شهرم و دلدارى نیست ***
غم دل با که توان گفت که غمخوارى نیست
🔶در گیر و دار پریشانى بود که ناگاه چشمش به درِ خانه مجلّلى افتاد که کتیبه آن صاحب خانه اهل دلى را نشان مى داد.
🔸با خود گفت حتماً این خانه مرا پناه مى دهد. بدون تأمّل دست را به کوبه در برد و کوبید، صداى پرطنین در، سکوت محیط خانه را در هم شکست، رشته مطالعه آقاى «فاضل» را برید. فوراً خادم او عقب در دوید... .
ـ کیست؟
ـ باز کن.
ـ شما کى هستید؟
ـ مردى غریبم.
ـ این وقت شب که را مى خواهید؟
ـ اهل دلى هستم پناه به صاحبدلى آورده ام.
ـ آخر تو کیستى؟
ـ چکار دارى:
بگشاى درِ خانه که ما نرّه گداییم *** گر تو نگشایى به شکستن بگشاییم
خادم رو به اتاق مطالعه کرد و گفت: آقا مثل اینکه آدم ناآشنایى است خیلى هم ... حرف خادم تمام نشده، دوباره درِ خانه به شدّت صدا کرد، محلّه را تکان داد (آقا) گفت: باز کن ببین کیست. نیمه در باز شد خادم که قیافه ناشناس (او) را دید فریاد زد: آقا آمد تو، آمد... (درویش) که صدا را شنید با همان کشکول و تبرزین به سوى اتاق رفت در را باز کرد و یک «یا على مدد» گفت و کنار بخارى زانو زد.
#ارمغان_خانقاه
#رمان
🔵صوفی پژوهی
https://eitaa.com/sufi110
10.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷گرامی داشت هفته بسیج
فرازی از وصیتنامهی بسیجى شهید محمدحسین حدادیان
مادر و پدر عزیزم؛ دست شما را مىبوسم و از شما مىخواهم بابت تمام اذیتهایى که کردم مرا حلال کنید و از حرف آنهایى که مىگویند ما براى پول و مادیات دنیا رفتیم ناراحت نشوید.
پیرو خط رهبرى باشید که قطعاً راه درست و راه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مىباشد.
اگر شهید نشویم مىمیریم...🕊
شهادت: ۱ اسفند ماه ۱۳۹۶
پاسداران ,گلستان هفتم
توسط فرقه ضاله دراویش
📎#سلطانعلیشاهی
📎#شهید_محمدحسین_حدادیان
🔵صوفی پژوهی
https://eitaa.com/sufi110
❗️❗️جواز تقاضای حاجت مستقیم از اهلبیت(ع)
این دعا برای اولین بار توسط قطب الدین راوندی(م573 هـ.ق) در کتاب قصص الانبیاء با عبارت «اللَّهُمَ عَظُمَ الْبَلَاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءِ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ التَّوَكُّلِ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فُرِضَتْ طَاعَتُهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلًا قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَب» از امام جواد(ع) نقل شده
👈🏻 عبارت «يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَايَ وَ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَايَ يَا مَوْلَايَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي...» که دلیل سید محمد حسین طهرانی بوده، در منابع اولیه این دعا، ذکر نشده و در منابع بعدی به این دعا اضافه شده است؛ به این خاطر نمیتوان عبارات اضافه شده را به امام معصوم علیهمالسلام نسبت داد.
👈🏻پس تنها بخش ابتدایی ای دعا تا عبارت «كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَب» قابل پذیرش است.
👈🏻باید توجه کرد که برای استنباطهای معرفتی از ادعیه، ابتدا باید صحت انتساب آن ادعیه به معصوم علیهمالسلام، ثابت شده، بعد از آن میتوان در مباحث معرفتی به آن ادعیه استناد کرد.
#کتاب_نور_مجرد
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
صوفی پژوهی
❗️❗️جواز تقاضای حاجت مستقیم از اهلبیت(ع) این دعا برای اولین بار توسط قطب الدین راوندی(م573 هـ.ق)
🙇🏼♂️دعای الَهِی عَظُمَ الْبَلَاءُ
برخی بر این باور هستند که این دعا برای تعجیل در فرج امام مهدی علیه السلام خوانده می شود و حال آنکه پس از بررسی این دعا خلاف باور مشهور به دست می آید. توضیح اینکه؛
اولاً این دعا برای اولین بار توسط قطب الدین راوندی(م573 هـ.ق) در کتاب قصص الانبیاء با عبارت «اللَّهُمَ عَظُمَ الْبَلَاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءِ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ التَّوَكُّلِ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فُرِضَتْ طَاعَتُهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلًا قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَب» از امام جواد(ع) نقل شده و عبارت «يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَايَ وَ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَايَ يَا مَوْلَايَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي...» در آن نیست و با این وجود هیچ ارتباطی به امام زمان(ع) نمی تواند داشته باشد.
ثانیاً شیخ طَبرِسی(م588 هـ.ق) نیز این دعا را با عبارت «يَا مَوْلَايَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي...»، در کتاب کنوز النجاح ذکر کرده و در توضیح صدور این دعا گفته است: این دعا را امام مهدی (ع) در تشرّفی به «أبا الحسن محمد بن أحمد بن أبي الليث» متوفای (455 هـ.ق)، آموزش داد و ایشان در پی ماجرایی، از ترس جانش به قبرستان قریش پناه برد و به برکت این دعا از گرفتاری مذکور نجات یافت.
تذکر: این دعا به ادعای محمد بن احمد بن ابی اللیث، در دوران غیبت کبری در عالم تشرف تعلیم شده و در علت آن، اشاره به رهایی این شخص از گرفتاری شده و سخنی درباره تعجیل در ظهور و... نیست.
ثالثاً همین دعا در کتاب جمال الأسبوع بكمال العمل المشروع، به همراه اضافات، ذیل عنوان «صلاة الحجة القائم(ع)» و بدون ذکر سند آورده است: رَكْعَتَيْنِ تَقْرَأُ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ فَاتِحَةَ الْكِتَابِ إِلَى إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ثُمَّ تَقُولُ مِائَةَ مَرَّةٍ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ثُمَّ تُتِمُّ قِرَاءَةَ الْفَاتِحَةِ وَ تَقْرَأُ بَعْدَهَا الْإِخْلَاصَ مَرَّةً وَاحِدَةً وَ تَدْعُو عَقِيبَهَا فَتَقُولُ اللَّهُمَ عَظُمَ الْبَلَاء...!
رابعاً این دعا در کتاب مصباح کفعمی ذیل عبارت «أدعية المسجون» آورده شده و علاوه بر آن، عبارت «السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ» که در منابع اصلی مانند المراز الکبیر (ابن مشهدی- 610) و جمال الأسبوع بكمال العمل المشروع(ابن طاووس-664) و المزار (شهید اول-786) وجود نداشته، توسط كفعمي در قرن 9 به متن موجود اضافه شده است.
جمع بندی:
۱. تنها بخشی از این دعا؛ تا عبارت «كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَب» از معصوم صادر شده است.
۲. این دعا به همراه اضافات، در عالم تشرف و در زمان غیبت کبری به محمد بن احمد بن ابی اللیث تعلیم شده است!
۳. کفعمی عبارت «السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ» را در قرن 9 به متن دعا اضافه کرده است!
۴. متن دعا چه با اضافات و چه بدون اضافات، هیچ ارتباطی با تعجیل امام زمان(ع) برای ظهور ندارد.
✍️ علی محمدی هوشیار
#سید_محمد_حسین_طهرانی
#سید_محمد_صادق_طهرانی
#کتاب_نور_مجرد
🔵صوفی پژوهی
https://eitaa.com/sufi110