از آقای روحانی میپرسیدیم فایده این برجام برای کشور چه بوده؟
میگفت برجام سایه جنگ را از سر کشور دور کرد.
میگفتیم در اقتصاد چه کردی؟ میگفت نگذاشتم تورم سه رقمی شود، نگذاشتم قحطی شود...
یک بار هم گفت اگر ترامپ و کرونا نبود، دلار زیر ۵ هزار تومان بود. این فراز آخر هم قابل استفاده است!
قبلا هم عرض کردهام. این قبیل دستاوردسازیها با ادبیات اگر ما نبودیم چه میشد، هیچ جای نگرانی ندارد و شیوه قبلیها هم بوده است. آنچه جای نگرانی داد این است که دولت آقای رئیسی قصد تغییر ریل ندارد و رسما از دلار ۱۰۰ هزار تومانی سخن میگوید.
@syjebraily
یادداشت سید یاسر جبرائیلی| ۱۲فروردین؛ اولین پیروزی جمهور مردم بر دیکتاتوری لیبرالها
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1401/01/12/2689268/
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🖤 حضرت آیتالله خامنهای: سر تا پای زندگی امیرالمؤمنین جهاد مخلصانه است. از هنگام نوجوانی که اسلام آورد تا شصت و سه سالگی که به شهادت رسید.
📲 تصاویر حساب کاربری (پروفایل)؛ قابل استفاده در شبکههای اجتماعی👇
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ...
@syjebraily
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
⚠️ما و صندوق بین المللی پول (IMF)!
📌اگر با IMF، به تعبیر رهبری "ابزار آمریکایی و استکباری" آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنم موارد زیر را حتما مشاهده بفرمایید!
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
1️⃣مقام معظم رهبری: «بانک جهانی و صندوق بین المللی پول(IMF) و سازمان تجارت جهانی؛ ابزارهای آمریکائی و استکباری»!
2️⃣سیاست تعدیل توصیه شده توسط WB و IMF و مانع پیشرفت کشور در کلام رهبری!
3️⃣از IMF و نسخه هایش برای نابودی زندگی معیشتی مردم ایران چه میدانید؟
4️⃣اجرای برنامههای IMF در تایلند، چگونه باعث شد روزی دو هزار نفر (ماهانه ۶۰هزار نفر) بیکار شوند و زنان و کودکان برای تامین معاش به روسپیگری روی آورند؟!
5️⃣گرگی در قالب میش = IMF!!
6️⃣یکی از تجویزهای IMF برای اقتصاد ایران، افزایش نرخ ارز بوده است!
7️⃣تاریخچه اجرای سیاست تعدیل WB و IMF در اقتصاد ایران و مشکلات اقتصادی ناشی از آن! بخش اول
8️⃣تاریخچه اجرای سیاست تعدیل WB و IMF در اقتصاد ایران و مشکلات اقتصادی ناشی از آن! بخش دوم
9️⃣تورمی دردناک برای مصر پیرو توافق با IMF برای کاهش ارزش پول ملی و حذف یارانه ها!
🔟حکایت تلخ ایران و IMF؛ ۱۳۹۶ تا امروز!
1️⃣1️⃣جنبش های اعتراضی همزمان در نقاط مختلف دنیا در آبان ۹۸ پیرو اجرای سیاست های اقتصادی IMF!
2️⃣1️⃣سیاست تعدیل ساختاری برخاسته از IMF اجرا شده از دولت سازندگی تا دولت تدبیر و امید!
3️⃣1️⃣تعریف و تمجید خانم کریستین لاگارد، رئیس IMF، از طرح هدفمندی یارانه های اجرا شده در دولت احمدی نژاد!
4️⃣1️⃣چرا به پیشنهادات IMF باید به دیده تردید نگریست؟!
5️⃣1️⃣جفری ساکس: «صندوق بینالمللی پول ابزاری است که با آن وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا در کشورهای در حال توسعه دخالت میکند»!
6️⃣1️⃣صندوق بین المللی پول(IMF) و سکوت جریان انقلابی!
7️⃣1️⃣وقتی IMF، به تعبیر حضرت آقا، ابزار آمریکایی و استکباری، از شما تعریف می کند، حداقل کمی به خودتان شک کنید! آن هم در حین جنگ تمام عیار اقتصادی استکبار با ایران!
8️⃣1️⃣دعوت اتاق بازرگانی تهران از کارشناس IMF در سال ۱۳۹۶ پیرامون پیرامون مشکلات اقتصاد ایران در حوزه صادرات غیرنفتی!
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
✨ کم و کیف انتقام از صهیونیستها
▫️ برخلاف تصورات برخی افراد، صهیونیست ها به هیچ وجه بنای کشاندن پای ایران به یک درگیری کامل را ندارند؛ چون ورود ایران به یک جنگ تمام عیار(All-out War)، شاید برای ایران هزینه سنگینی ایجاد کند، اما در مقابل به معنی پایان موجودیتی به نام اسرائیل خواهد بود.
▫️در چنین شرایطی، بهترین گزینه، عملیات در محدودهای است که ایران آسیب ببیند، اما این آسیب به اندازهای نباشد که تهران را تحریک به ورود به یک جنگ تمام عیار کند. این محدوده، در ادبیات استراتژیک با مفاهیمی نظیر Gray Zone یا Measures Short of War توضیح داده میشود.
▫️از اوایل دوره ترامپ، مفهومی در ادبیات اندیشکدههای امنیتی آمریکا پردازش شد که برخی آن را Measures Short of War یا اقداماتی پایینتر از آستانه جنگ خواندند و برخی دیگر Gray Zone Strategy یا استراتژی منطقه خاکستری. موسسه رند در گزارشی مدعی شد که سه کشور ایران، چین و روسیه در حال وارد آوردن آسیبهایی به منافع آمریکا هستند که پایین تر از آستانه لازم برای آغاز یک جنگ تمام عیار (All-out War) توسط واشنگتن است. اما چون آمریکا سیاستش این است که یا دست به حمله تمام عیار نظامی بزند، یا از درگیری پرهیز کند، در برابر این ضربات منفعل شده است. لذا پیشنهاد کردند که واشنگتن شان و شئون ابرقدرتی را کنار بگذارد و دست به وارد آوردن ضربات نقطهای در سطحی پائین تر از آستانه جنگ بزند. پس از شهادت حاج قاسم، موسسه واشنگتن (Washington Insttute) این ترور را در چارچوب این سیاست جدید، یک عملیات موفق ارزیابی کرد و توصیه به تداوم آن نمود.
▫️به نظر میرسد امروز جمعبندی رژیم صهیونیستی این است که میتواند در منطقه خاکستری، اقداماتی پائینتر از آستانه جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد، اما از یک جنگ تمام عیار نیز در امان بماند.
▫️در چنین شرایطی، اقتضای عقلانیت، اقدام متقابل در سطح مشابه است: فَمَنِ اعتَدی عَلَیکُم فَاعتَدُوا عَلَیهِ بِمِثلِ مَا اعتَدی عَلَیکُم. این سطح از پاسخ، این پیام را مخابره خواهد کرد که سیاست ایران برای پرهیز از ورود به جنگ تمام عیار، به معنی عدم تلافی اقداماتی پائین تر از آستانه جنگ نیست و ضربه بعدی، ضربه متقابل بعدی را در پی خواهد داشت.
▫️راقم این سطور معتقد است به همان دلیلی که صهیونیستها نمیخواهند با ایران وارد یک جنگ تمام عیار شوند، پاسخ ایران در سطحی مشابه با عملیات نظامی آنها، منجر به یک درگیری کامل نخواهد شد. اگر در چارچوب این ایده و این مفروضات تصمیمگیری میشد، شاید پاسخ به ترور حاج قاسم، نه موشک باران عین الاسد، که به هلاکت رساندن یک شخصیت نظامی همرده بود. آمریکا اگر توان و اراده و امکان حمله به ایران را داشت، نیازی به بهانه نداشت. رژیم صهیونیستی نیز چنین است.
▫️لذا نظر نگارنده آن است که در اسرع وقت، یک عملیات مشابه در سطح مشابه علیه صهیونیستها صورت گیرد. عدم اقدام در برابر این اقدامات پائین تر از آستانه جنگ، یک خطر جدی دارد و آن، تغییر پیوسته آستانه تحمل ایران است. اگر صهیونیست ها پاسخ جدی دریافت نکنند، نه تنها عملیات در منطقه خاکستری را ادامه خواهند داد، بلکه بر وسعت این منطقه نیز خواهند افزود.
✨متن کامل در خبرگزاری ایسنا
@syjebraily
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔹️حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت شهادت سردار رشید اسلام، سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی و جمعی از همرزمان وی بدست رژیم غاصب و منفور صهیونیست، تاکید کردند:
آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد، به حول و قوهی الهی.
✍ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحیم
سردار رشید و فداکار اسلام، سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی، در کنار همرزم بزرگوارش سردار محمد هادی حاج رحیمی، با جنایت رژیم غاصب و منفور صهیونیست به شهادت رسیدند. سلام و رحمت خدا و اولیائش بر آنان و دیگر شهیدان این حادثه، و لعنت و نفرین بر سردمداران رژیم ظالم و متجاوز.
✏️ شهیدان ما از خداوند مهربان خود، نشان قبول مجاهدتِ درازمدت خود را دریافت کردند و هماکنون در جمع اولیاء و صلحاء، متنعم به نِعَم الهیاند.
✏️ سردار زاهدی از دهه شصت در میدانهای خطر و مجاهدت، چشم انتظار شهادت بود. آنها چیزی را از دست نداده و پاداش خود را دریافت کردهاند، ولی غم فقدان آنان برای ملت ایران بهویژه هرکه آنان را میشناخت سنگین است.
رژیم خبیث به دست دلاورمردان ما مجازات خواهد شد. آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد به حول و قوهی الهی.
والسلام علی عبادالله الصالحین
سیّدعلی خامنهای
۱۴ فروردین ۱۴۰۳
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
📚 کتابِ #دولت_و_بازار؛ فصلِ سوم، بخش سوم
✅️ رشد (Growth) یا توسعه (Development) ؟!
🔰 پرسشی جدّی مطرح است که؛ چرا توصیه ی #نهادهای_نئولیبرال_جهانی برای آزادسازیِ بازارها همچنان اعتبار خود را به عنوان یک گزینه پیش روی کشورهای در حالِ پیشرفت حفظ کرده است؟
از جمله نکاتِ مهم درباره ی #آزادسازی این است که عمده ی تحقیقاتِ انجام گرفته در چارچوبِ اقتصادِ متعارف درباره ی آثار آزادسازی بر اقتصاد کشورها، عمدتا متمرکز بر آثار آزادسازی بر روی #رشد_اقتصادی بوده است. نتایح این آزادسازیِ تجاری همواره مثبت بوده و منجر به رشد اقتصادی شده است، لکن این مطالعات یک انحراف اساسی دارد و آن اینکه مسأله ی اصلیِ این کشورها، نه رُشد، بلکه پیشرفت است. بنابراین ضرورت دارد در اینجا اجمالا به تفاوت های #رشد و #پیشرفت بپردازیم که عبارت است از:
1️⃣ رُشد اقتصادی یک تحوّلِ کمّی است اما توسعه و پیشرفت یک تحوّلِ کیفی است.
2️⃣ نتیجه ی هر توسعه ای رُشد است، اما هر رُشدی ضرورتا به توسعه منجر نمی شود.
3️⃣ رُشد ممکن است بصورت جهشی و در کوتاه مدت صورت گیرد، اما توسعه معمولا زمان بر است و تدریجی اتفاق می اُفتد.
4️⃣ رُشد برگشت پذیر است؛ یعنی از مثبت به منفی تبدیل می شود، اما توسعه چنین نیست.
5️⃣ رُشد وسیله است، اما توسعه هدف است.
6️⃣ شروعِ رُشد به مراتب ساده تر از حفظ و تداوم آن است، اما توسعه، رُشد را تداوم می بخشد و جلوی نزول آن را می گیرد.
7️⃣ رُشد اقتصادی ممکن است در نتیجه ی افزایش سرمایه گذاری و تزریقِ پول در همان ساختارِ اقتصادیِ عقب مانده و تعادلیِ قبلی صورت گیرد، در حالیکه توسعه، تعادلِ قبلی را بر هم می زند و تعادلی جدید و پویا ایجاد می کند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 رهبر انقلاب، هماکنون در دیدار رمضانی مسئولان نظام: انتظار بجای مردم این است که تصمیمات و اقدمات اقتصادی مسئولان در زندگی آنها اثر محسوس و ملموس داشته باشد؛ باید این انتظار برآورده شود. ۱۴۰۳/۱/۱۵
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌙 رهبر انقلاب: محبوبیتطلبی و به فکر مناصب آینده بودن، برکت را از کار مسئولین میبرد/ هر لحظه کار برای رفاه مردم و پیشرفت کشور کار الهی است
✏️ رهبر انقلاب، عصر امروز در دیدار رمضانی مسئولان نظام:
بعضی از موانع در اقتصاد هم انصافاً موانع درونی خود ماست. کمکاری و بیدقتی داریم مثلاً یک مواردی و کمانگیزگی نشان میدهیم. گاهی دچار آفتهای شخصی میشویم، دچار آفتهای روحی میشویم.
✏️ مدیر اگر به فکر محبوبیتطلبی باشد، به فکر جلوهکردن در چشم افراد باشد، مسئلهی کار را، اهمیت کار را در نظر نگیرد، خب این ضربه میزند دیگر. اینها برکت کار را از بین میبرد.
✏️ یا به فکر مناصب آینده باشد.یا به فکر مناصب آینده باشد. اگر امروز در یک منصبی قرار داریم، جوری حرکت کنیم که خودمان را آماده کنیم برای یک منصب بالاتر. خب این ضربه میزند. این جور فکر کردن، این جور کار کردن، این جور حرکت کردن ضربه میزند. برکت کار را از بین میبرد.
✏️ باید توجه داشته باشیم به اینکه هر لحظهی کاری که انجام میدهیم، اگر چنانچه برای مردم باشد، برای رفاه مردم باشد، برای پیشرفت کشور باشد، این کار، کار الهی است، این نیت، نیت الهی است. ۱۴۰۳/۱/۱۵
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠آیا مادر اقتصاد بازار آزاد، انگلستان، خودش به آن عمل کرده است؟!
⛔لیبرالیسم یک پرچسب نیست! یک ایدئولوژی است!
❗اقتصاد دست کسانی دولتی شده که شعار بازار آزاد می دادند!
✨رابطه دولت و بازار باید چگونه باشد؟
💡۵ رابطه بین دولت و نیروهای بازار
🗓بخشی از مناظره اقتصادی سید یاسر جبرائیلی با عبده تبریزی در آذر ۹۷
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
#بصیرت_اقتصادی
#لیبرالیسم
@jebhetse
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢ما با افزایش نرخ ارز مواجه نیستیم؛ با گرانسازی و گرانفروشی ارز توسط دلارداران و دلاری فروشان مواجهیم.
یک روز به بهانه حمله روسیه به اوکراین، یک روز به بهانه فتنه زن زندگی آزادی، روز دیگر به بهانه طوفان الاقصی.
در خلاء اقتدار دولت، طبیعت هر احتکارگر و انحصارگری است که چنین کند.
@syjebraily
22.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این وصف دقیقی که مسعود نیلی از اقتصاد ایران دارد، معلول دو سیاست ویرانگری است که خود او و همفکرانش از دوران سازندگی تا امروز در کشور تئوریزه و اجرا کردهاند: «آزادسازی نرخ ارز» و «جهانیسازی قیمتها».
کتاب «اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی» روایت ماجرا از زبان مجرمان است. حتما بخوانید!
و البته به یاد داشته باشید که نئولیبرالیسم، با آزادسازی و جهانیسازی بحران میآفریند، اما راهکارش همیشه آزادسازی و جهانیسازی بیشتر است... و نتیجه، بحران بیشتر!
@syjebraily
✨مرحبا بناصرنا!
روزنامه هفت صبح در شماره امروز خود، در مطلبی با عنوان «نسخه تثبیتیها شفا میدهد؟» به نقد دیدگاه این حقیر در رابطه با ضرورت تثبیت نرخ ارز و قیمتگذاری بومی مواد اولیه ایرانی پرداخته است.
اما فارغ از اشکالات کارشناسی وارد بر این مطلب که نشان میدهد عزیزان این روزنامه، اساسا درست متوجه دیدگاههای حقیر نشدهاند، یک مطلب بسیار خوب و خواندنی در همین شماره منتشر شده است که اثباتکننده دیدگاههای ماست!
در این مطلب دوم با عنوان «فولاد و خودرو دو روی یک سکه»، نشان داده شده که شرکتهای فولادی به دلیل قیمتگذاری جهانی و دلاری فولاد، به سودهای نجومی میرسند و شرکتهای خودروسازی که مشتری فولادسازان هستند، به دلیل قیمتگذاری بومی و ریالی خودرو، زیانده هستند.
البته این روزنامه در نهایت به جای اینکه سوال کند چرا کشوری که تحت تحریم است، باید مواد اولیه خود را به تولیدکنندگان داخلی به قیمت جهانی بفروشد، توصیه کرده است خودرو هم مانند فولاد به قیمت جهانی فروخته شود تا خودروسازان هم مثل فولادسازان از افزایش نرخ ارز و قیمت های جهانی نفع ببرند و سود کنند!
طرفداران جهانیسازی، پاسخی به این سوال نمیدهند که مردم ایران که به ریال حقوق می گیرند، چرا باید هزینه هایشان جهانی و دلاری باشد؟ آنهم دلاری که رها شده و هر روز گران تر می شود؟!
این گزارش هفت صبح را حتما مطالعه بفرمائید.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢ننگ بر آن محبوبیتی که با راضی کردن جریان سرمایهدار به دست بیاید...
@syjebraily
22.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨️هفت خصلتی که باعث برتری ملتها در طول تاریخ شده است
۱- بلندهمتی و عزم و اراده ملی: تمایل شدید در عموم مردم برای دستیابی به برتریهای علمی و داشتن احساسی قوی نسبت به عظمت ملی و سرنوشت ملی. این برتریها، منحصر به علم و فناوری نبوده، بلکه شامل تمایلی برای نمایش برتری فرهنگ ملی به جهانیان نیز بوده است.
۲- هویت ملی متحد: ملتهایی که حس قوی هویت ملی و انسجام اجتماعی داشتهاند، نسبت به مللی که هویتهای پاره پاره داشتهاند یا تعهدی نسبت به هیچ نوعی از ملیت متحد نداشتهاند، حائز مزیت رقابتی بودهاند.
۳- فرصتهای برابر: آحاد مردم بتوانند کار کنند، در کار خود به پیشرفت و موفقیت برسند، تولید و ابراز ایده نمایند، خلاقیت به خرج دهند، با یکدیگر مرتبط شوند یا به هر طریق دیگری استعداد کامل انسانیشان را در خدمت سعادت و قدرت ملت خود قرار دهند.
۴- دولت فعال و پرکار: دولتی پرانرژی، آیندهنگر و قدرتمند که بتواند شرایط را برای موفقیت ملی فراهم کند.
۵- نهادهای مؤثر: نهادهای مؤثر خصوصی و عمومی (غیردولتی)، موجب کاهش هزینه فرایندها و تقویت تعاملات اقتصادی و اجتماعی میشوند و خلأهایی که دولت نتوانسته پر کند، پر میکنند.
۶- جامعه علاقهمند به یادگیری و سازگار با تحولات: ملتهای پویا و برتر، نوعاً تشنه ایدههای جدید و مشتاق سیاستها و رویکردهای نوین هستند.
۷- تنوع رقابتی و تکثر: تنوع در نژاد و قوم و جنسیت، تحصیلات، شغل، توانمندیها، زبان، تجارب. منظور از تکثر نیز وجود منابع متداخل اقتدار، قانونگذاری، حکمرانی و نیز میزانی است که مردم تکثر را ارج مینهند و تحمل میکنند.
@syjebraily
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
📚کتابِ #دولت_و_بازار، فصلِ سوم، بخش چهارم [پایانی]
🔰همانطور که سابقا در یادداشت ها گفته شد؛ نهاد های مالیِ بین المللی از جمله "صندوقِ بین المللیِ پول" و "بانک جهانی"، همواره کشورهای در حالِ توسعه را به "آزادسازیِ تجاری و مالی" تشویق کرده و اتخاذ این سیاست ها را به عنوانِ تنها راه توسعه تبلیغ کرده اند. در بسیاری از کشورها این سیاست ها هر چند با رونقی مصنوعی همراه شده، اما دیری نپائیده که "بحران کسری حساب جاری"، "تراز منفی پرداخت ها"، "انباشتِ بدهی خارجی" و " کاهش تولید و ارزش پول ملی" دامن گیرِ کشورهای تابع این سیاست ها شده است.
کشورهایی همچون #آرژانتین، #ونزوئلا و #ترکیه، نمونه ی عینیِ تبعیت محض و بی کم و کاست از سیاست های #نئولیبرالیستی است که سرنوشتِ آن در مقابلِ چشمانِ دیگر کشورها قرار دارد. برای اطلاع از جزئیات ِاتفاقاتی که به سببِ پیاده سازیِ #نئولیبرالیسم در کشورهای نامبرده رُخ داده به صفحاتِ ۲۱۰-۲۶۱ از فصلِ سومِ کتابِ #دولت_و_بازار رجوع شود.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماهیت نظام سرمایهداری با #اقتصاد_مردمی در تعارض است. چه، ابتنای این نظام بر تداول ثروت در دست گروههای خاص است.
اقتصاد مردمی یعنی قرار گرفتن وسائل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسائل کار ندارند. تنها در این حالت است که آزادگی انسان حفظ و فقر و محرومیت رفع میشود.
@syjebraily
✨این دو کتاب را جمع خوانی کنید
بسیاری از جوانان انقلابی سوال میکنند که برای آشنایی با سیاستهای نئولیبرال و سابقه اجرای آنها در ایران، چه منابعی وجود دارد؟
اولا این حقیر معتقدم در این عصر جنگ اقتصادی، آشنایی با این سیاستهای تجویز شده از سوی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، برای جریان انقلابی از نان شب هم واجبتر است.
ثانیا منابع فراوانی در این زمینه وجود دارد. اما برای شروع، توصیه میکنم دو کتاب زیر را جمعخوانی کنید. در جمعهای دانشجویی، هیئتها، مساجد و... گروههای مطالعاتی تشکیل دهید (چه حضوری و چه مجازی). این کتابها چون جنبه تاریخی دارند و به نوعی روایت تاریخ هستند، در هر رشتهای که تحصیل کرده باشید، به راحتی مطالب آنها را درک خواهید کرد.
در این جنگ تمام عیار اقتصادی، سلاحی که باید دست بگیرید و به میدان بیائید، سلاح آگاهی است. اگر در جنگ نظامی، پیر و جوان، دانشجو و بنّا، همه رفتند آموزش نظامی دیدند و به میدان رفتند و پیروز شدیم، امروز همه باید آموزش اقتصادی ببینند.
یک روز هم فرصت را از دست ندهید.
۱- دکترین شوک؛ نائومی کلاین
۲- اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی؛ بهمن احمدی امویی
با کلیک روی عنوان کتابها میتوانید آنلاین خریداریشان کنید.
⚠️در این جنگ، تماشاگر نباشید...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسئله، رحم به مردم نیست آقای رفیعی بزرگوار، مسئله شجاعت در ستاندن حق مردم است...
@syjebraily
حمله پهپادی و موشکی ایران به رژیم اشغالگر قدس، یک زورآزمایی تاریخی میان گوشهای از توان نظامی جمهوری اسلامی و کل حیثیت نظامی غرب بود. اسرائیل تمام شد.
به خاورمیانه جدید خوش آمدید!
@syjebraily
بسمه تعالی
برادر گرانقدر جناب آقای دکتر اوتارخانی
درگذشت مادر گرامیتان را خدمت شما و خانواده محترم تسلیت عرض میکنم. از خدای متعال برای آن مرحومه علوّ درجات و برای بازماندگان صبر جزیل مسئلت دارم.
سید یاسر جبرائیلی
@syjebraily
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
📚 کتابِ #دولت_و_بازار، فصلِ چهارم [پایانی]، بخشِ اول
🔰دستگاهِ معرفتیِ #لیبرالیسم که از نقل محروم است و با رویکردِ "اینجا و اکنون" به فهمِ پدیده ها، تجربه را کنار می گذارد، #پیشرفت را یک "فرآورده دفعی" می داند؛ و طبیعی است که وقتی پیشرفت به یک فرآورده ی دفعی تقلیل یافت، در چارچوبِ این تفکر راهی سهل تر و مطلوب تر از #واردات و #انتقال این فرآورده برای تحصیل آن وجود نخواهد داشت. اما در عالَمِ واقع چنین رویکردی هرگز به پیشرفت نمی رسد. چه، پیشرفت، "آبادانیِ" صرف نیست، بلکه دستیابی به "توانِ آباد کردن" است. پیشرفت، مصرفِ محصولاتِ پیشرفته نیست، بلکه توانِ تولیدِ محصولاتِ پیشرفته است.
🔰 طی چند دهه ی گذشته صاحبانِ نگاه فرآورده ای به پیشرفت در ایران، #کره_جنوبی را مثال و مصداقِ "پیشرفتِ دفعی و انتقالی" معرفی کرده، صنعتی شدنِ این کشور را به روابط حسنه اش با آمریکا گره زده و نتیجه گرفته اند که باید چون کره، با آمریکا پیوند خورد، پیشرفت را وارد کرد و بدونِ معطلی در ایران برقرار ساخت. ما تا جایی که در این مجال می گنجد، پرده ی پُرچینِ روایت های لیبرال های ایرانی را از روی #تجربه_کره کنار زده و ذهنِ آزاداندیش را در معرضِ واقعیاتِ این تجربه قرار خواهیم داد. ما نشان خواهیم داد که #پیشرفت_کره_جنوبی نه تنها محصولِ امدادهای آمریکایی نبوده، بلکه از جهاتی من جمله "نداشتنِ یک قطره نفت برای صادرات و حتی مصرف داخلی"، "کمبود شدیدِ منابع ارزی برای واردات"، "حضورِ بسیار کمرنگِ شرکت های خارجی در اقتصاد" و... در شرایطی به ظاهر بغرنج تر از "ایران مبتلا به تحریم" قرار داشته است.
🔰 کره جنوبی از ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ مستعمره ژاپن بود. پس از تسلیمِ ژاپن و پایانِ جنگ جهانی دوم، کره به دو قسمتِ جنوبی و شمالی تقسیم شد. قسمتِ جنوبی، به مدت سه سالِ تحتِ اشغالِ نظامیِ آمریکا قرار گرفت. سال ۱۹۴۸ حکومتی بومی به رهبریِ #سینگمان_ری که تحصیل کرده آمریکا بود و اساسا حکومتِ وی یک حکومتِ آمریکایی بود، روی کار آمد. در گزارش سال ۱۹۷۸ کنگره ی آمریکا درباره ی روابطِ واشنگتن-سئول آمده است: "سیاست آمریکا این بوده است که اقلامِ نظامیِ مصرفی به کره ارسال کند و از ایجادِ صنایعِ دفاعی در این کشور اجتناب ورزد." [US, 204, 78-80, Congress 1978]
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فوران حرص و #طمع در جامعه از محصولات فرعی تفکر لیبرالیسم اقتصادی است. با گسترش این تفکر در سطح جامعه، ناخودآگاه شرایط برای حریص تر و طماع تر شدن فراهم میشود. حضور گلهای افراد در بازارهای پرخطر مثل رمزارزها و.. نمونه بارزی از گسترش این رفتارها در جامعه امروز ایران است.
#اخلاق_اقتصادی
@DrRezaGholami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢شکستهای مکرر آمریکا از ایران در غرب آسیا، قدرت نظامی واشنگتن را در جهان بیاعتبار کرده است.
پس از عملیات #وعده_صادق، این بیاعتباری به درجه بیسابقهای رسیده که کاخ سفید باید منتظر پیامدهای آن در سایر نقاط باشد. شاید بتوان از معادلات جدیدی درباره اوکراین و تایوان سخن گفت.
@syjebraily
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت استاد فرزانه و مجاهد، دکتر پرویز داوودی را که عمر گرانبهای خویش را وقف اسلام و انقلاب کرد، به خانواده محترم ایشان و همه دوستداران ایشان تسلیت عرض میکنم.
دکتر داوودی شخصیتی بود که به واسطه آگاهی عمیقش از مبانی اسلامی و تجارب گرانسنگ اجرایی، دقیقترین نگاهها را به مسئله اقتصاد داشت. بحمدلله ایشان در طول عمر مبارک خود، شاگردان مبرزی نظیر دکتر حسین صمصامی تربیت کردهاند که انشاءالله راه ایشان را با قدرت ادامه خواهند داد.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرحوم دکتر داوودی در سال ۹۷: جهش نرخ ارز در اقتصاد ایران به رشد اقتصادی و رونق تولید منجر نمیشود. تجربههای اخیر نشان میدهد جهشهای ارزی فقط جیب صادرکنندگان را پر میکند و اثری در بزرگتر شدن کیک اقتصاد ایران ندارد.
@syjebraily