💠 برخی #دغدغههای_فرهنگی رهبر معظم انقلاب به روایت صفارهرندی
🔻 موارد متعددي پيش ميآمد که من از وزارتخانه گزارش خاص خدمت ايشان ميدادم. حداقل هر سال يک ديدار خاص داشتيم که جز يکي، دو نفر از دفتر آقا، کسی ديگر نبود.
🔻 در مورد حوزه فرهنگ تعبيري داشتند که جسته و گريخته مطرح ميشد. در همان جلسه فرمودند: «اينکه ما ميگوييم #انحراف در مسير #فرهنگ ايجاد شده، اين طور نيست که در يک سطحي باشد و پاکش کنيم و تمام شود؛ اين در تار و پود سيستم نفوذ کرده است. وقتي يک فرش آلوده ميشود، آب پاک رويش ميريزند، غساله ميگيرند و دوباره آب ميريزند؛ چون به تار و پود آن رفته و با يک بار شستن معمولي حل نميشود. شما بايد تار و پود فرهنگ را اصلاح کنيد و تا نفر آخر را هم بايد بازسازي کرد. »
🔻 اولين بار که براي بازديد از نمايشگاه قرآن آمدند، موقع رفتن، پيش از اينکه سوار ماشين شوند، گويي مطلبي يادشان آمده باشد مرا صدا کردند و گفتند:
«دشمنان ما دارند در يک شاهراه ميتازند و ما نميتوانيم در کوره راه با آنها مقابله کنيم و بايد همسنگ آنها عمليات کنيم، به اين مطلب توجه داشته باشيد.»
🔻 همان قضيه تار و پود خيلي ذهن ايشان را مشغول کرده بود و دفعه بعد مثال ديگري زدند و فرمودند: «من يک وقت در #دوره_طلبگی، نان سنگک گرفتم و به منزل آوردم و روي فرش گذاشتم تا بروم لباس در بياورم. زماني گذشت و وقتي آمدم، ديدم گويي يکي، دو مورچه روي نان هست. مورچهها را کنار زدم و نان را باز کردم که بخورم، ديدم اصل قضيه اين جاست که مورچهها داخل نان رفتند و کل نان توسط مورچهها اشغال شده است و مجبور شدم آن را کنار بگذارم. و اين انحراف در حوزه فرهنگ هم در عمق #نفوذ ميکند و همه چيز را ميخورد و از درون ميپوساند و از بين ميبرد؛ لذا بايد کارها را از عمق قضيه اصلاح کرد. دشمن هم به #ريشههاي_فرهنگ ما زده (شبيخون فرهنگي).»
🔻 در حاليکه خيليها غافل بودند و حتي صفآرايي کردند، ايشان فرمودند: «من گفتم تهاجم فرهنگي، اينطور نشود که ما #مهندسي_فرهنگی را مطرح کرديم، عدهاي بروند بخواهند در لفظ بازي کنند که مهندسي يعني چه و آيا ميتوان فرهنگ را مهندسي کرد؟ مقصود اين نيست، بلکه يعني وضع موجود را به وضع مطلوب تبديل کنيم و بايد براي اين مسئله راهي پيدا کنيم. وقتي هم بحث #تهاجم_فرهنگی را مطرح کردم بعضيها گفتند اساساً مگر ميشود فرهنگ را اينگونه ديد؟ و مگر فرهنگ نظامي است که بگوييم تهاجم؟» وزير ارشاد وقت هم از جمله اين افراد بود که اين ايده را داشت و جالب اينکه همان آقايي که آن زمان اين حرف را انکار کرد و گفت: فرهنگ تهاجمپذير نيست، زماني که مسئوليت اداره کشور به عهدهاش بود، يک جايي گفت، ما زير پوشش يک تهاجم فرهنگي گسترده هستيم.
🔻 کشورهاي غربي هم گفتند تهاجم فرهنگي است و فرانسويها ميگويند ما زير تهاجم فرهنگي آمريکاييها هستيم. کانادا هميشه گله دارد که فرهنگ ما تحت تهاجم #فرهنگ_آمريکايی واقع شده است. در يکي از اجلاسهاي منطقهاي در روسيه، وزير فرهنگ #روسيه همين تعبير تهاجم فرهنگي را به کار برد و گفت: #تهاجم_فرهنگی غرب و به خصوص آمريکا، عليه فرهنگ کشورهايي مثل ما (چين، روسيه و کشورهاي خاورميانه) است و ما زير فشار آمريکا هستيم.
🔻 آقا ميفرمودند: «برنامهريزياي که ديگران براي از بين بردن #فرهنگ_ملی ما کردند، زمان ميبرد تا برگردد. اما نبايد دست روی دست بگذاريم و کار نکنيم. بايد بذري را بکاريم که ده سال بعد نتيجه بگيريم. #خردمندی و برخورد فکورانه، هيچ منافاتي با سرعت عمل ندارد و ما نبايد منتظر نتيجة آني و زودرس باشيم و آنقدر بايد شتابان و سريع عمل کنيم که ده سال ديگر نتيجه بدهد و بايد حرکت کرد.»
(مصاحبه صفارهرندی با موسسه فرهنگی هنری قدرولایت در تاریخ 1388/9/16)
#فرهنگ
#نفوذ
#تهاجم_فرهنگی
#فرهنگ_آمریکایی
#رهبر_معظم_انقلاب
🆔https://eitaa.com/taalighat
فقر رویدادسازی در مقیاس ملی
(فقدان توانایی خلق امر ملی)
🔻 در همین ایامی که از کوچه و بازار گرفته تا رسانهی ملی همه درگیر قیمت دلار و مسئله مسمومیت دانشآموزان و اخبار نا امیدکننده هستند، دهها خبر بزرگ گم شد. نه دستاورد پالایشگاه ایرانی، نه ساخت ناو شهید مهدوی و نه بزرگترین بیمارستان غرب آسیا هیچکدام تبديل به خبر اول کشور نشد.
🔻هنگامیکه امارات متحده عربی از ماهواره عاریتی امید رونمایی کرد، آنچنان از این امر بمب رسانهای ساخت که نه تنها در مقیاس ملی که حتی در منطقه و خصوصا ایران نیز بهعنوان یک موفقیت بزرگ منعکس شد.
🔻 اما ما سالهاست عادت کردهایم اخبار اختراعاتی که ایران را در رتبههای تک رقمی جهان قرار میدهد را در کنار خبر افتتاح یک درمانگاه یا دامداری و یا کمی قبل از اخبار هواشناسی بشنویم. بدون هیچ ارزش افزوده خبری و هیچ موج رسانهای.
🔻 هر یک اختراع و توفیق ملی در حوزههای مختلف در #عصر_انقلاب دارای یک پشتوانهی مفهومی است. پیشرفت علمی، جهانیشدن، رسیدن به قلههای علمی جهان به پشتوانهی انقلاب اسلامی، ذیل تعالیم مکتب امام یعنی موفقیت تئوری #حکومت_دینی در عصر غیبت.
🔻 ما نمیتوانیم از دستاوردهایمان یک #افتخار_ملی بسازیم. یک بمب خبری تولید کنیم و آن را تبدیل به یک #امر_ملی کنیم. باور کنیم جامعه با ذهنیت مشترک عمومی است که به پیش یا پس میرود. یک ملت نیاز به #قصه_مشترک دارد. ما باهم راهی را آمدهایم و باید به انتخاب مان با ایمان و اعتماد ادامه دهیم.
🔻 امر ملی یعنی آنچیزی که در مقیاس ملی ضریب میخورد، به همهی لایههای اجتماعی تسری مییابد، تبدیل به بخشی از باور و تخاطب عمومی میشود و در لایهی اجتماعی حضور مییابد. امر ملی بهدنبال خود #غرور_ملی و #وحدت_ملی را در پی دارد.
🔻 برای خلق یک رویداد ملی باید همه ظرفیتها را به ميدان آورد.
🔹 روز خاصی را برای اعلام و رونمایی انتخاب کرد.
🔹 دهها محصول و زبان برای معرفی و ترویج آن ساخت. از انیمیشن و بازی گرفته تا تیشرت و لباس و کلاه و پوستر
🔹 دهها مستند روایت کننده برای آن ساخت.
🔹 صاحبان مخاطب ازهنرمند و دانشمند و بازیگر را به میدان آورد تا از آن بگویند به آن ببالند.
🔹 موسیقی و سرود و شعر برای آن ساخت
🔹 دانشآموزان و دانشجویان را برای بازدید از آن دستاورد برد
🔹 رسانههای داخلی و خارجی را دعوت کرد
🔹 مستندسازان مستقل بینالمللی را دعوت کرد تا روایت کنند
🔹 طی تشریفاتی ویژه با حضور سفرا و نخبگان و مردم از این امر رونمایی کرد
🔹 اعلام یک روز تعطیل رسمی یا یک زنگ تعطیل درس مدارس و جشن پیشرفت
🔹 برگزاری دهها نشست تخصصی علمی و رسانهای با حضور کارشناسان داخلی و خارجی
#پیشنهاد
#خلق_امر_ملی
#رویدادسازی
🆔https://eitaa.com/taalighat
📝 گزارشی گذرا از جلسه با دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی
(بخش اول)
🔻 چندی پیش بود که جلسهای با استاد #خسروپناه در قامت دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم. در این یادداشت تلاش میکنم گزارشی مختصر از جلسه ارائه کنم.
🔹 جلسه در فضایی صمیمی، نخبگانی و با حضور 15 نفر از طلاب جوان نخبه که عمدتاً یا مسئول یک اندیشکده و مؤسسه بودند و یا فعال در این فضا برگزار شد.
🔹 جلسه از ساعت 4.5 عصر تا حوالی 8.5 شب ادامه داشت. ابتدا استاد #خسروپناه توضیحی درباره برنامههای جدید برای شورا دادند و بعد هر یک از حضار دقایقی نکات خودشان ناظر به بایستههای تحول و نگرانیها نسبت به شورا را مطرح کردند. در پایان نیز ایشان از مباحث یک جمعبندی ارائه کردند. نماز جماعت را بین جلسه به امامت ایشان اقامه کردیم.
🔹 جلسه در عین صمیمیت بسیار جدی بود و در فرازهایی با نقدهایی صریح همراه شد که مواجهه استاد خسروپناه با حلم و سعهصدر بود.
🔻🔻مهمترین نکات بیان شده از سوی استاد خسروپناه 🔻🔻
🔹 یکی از پرسشهای مهم از اذهان کثرت مشاغل ایشان و ضرورت تمرکز بر کار جدید بود. ایشان گفتند بنده از 6 صبح روز شنبه تا ساعات پایانی روز چهارشنبه تهران هستم و در شورا تمرکز دارم. همه کارهای دیگر را تعطیل کردهام و روزانه بین 18 تا 20 ساعت فعالیت مستمر دارم.
🔹 بنابر توصیه مقام معظم رهبری که فرمودند درس و بحث حوزوی تعطیل نشود فقط پنجشنبهها صبح تا ظهر تدرس فقه دارم که مطالعه آن را جمعه انجام میدهم و سهروز اول هفته ساعت 6:45 دقیقه صبح تا 7:30 تدریس اسفار دارم که بهدلیل کثرت تدریس نیاز به مطالعه چندانی ندارد. اما سایر تدریس ها و فعالیتها کاملاً تعطیل شده است.
🔹 طی این مدت کوتاه تلاش کردم با گروههای مختلف از طلاب و #فعالان_فرهنگی و هنری و رسانهای و سینمایی دیدار و گفتگو داشته باشم و ایدههای مختلف را بشنوم.
🔹 #سفرهای_استانی را آغاز کردم تا در استانها نیز افراد صاحب #ایده را از نزدیک ببینیم.
📌 ادامه دارد...
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#دبیر_جدید
#استاد_خسروپناه
🆔 https://eitaa.com/taalighat
تعلیقات
📝 گزارشی گذرا از جلسه با دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی (بخش اول) 🔻 چندی پیش بود که جلسهای ب
📝 گزارشی گذرا از جلسه با دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی
(بخش دوم)
شورای عالی انقلاب فرهنگی بهمثابه #قرارگاه_فرهنگی کشور
📌 استاد خسروپناه در ادامه در تبیین برنامههای خود برای این مسئولیت جدید گفتند:
🔻مقام معظم رهبری نظرشان این است که شورا باید #قرارگاه باشد. لذا شورا باید بر حوزه سیاستگذاری و هدایتگری و نظارت تمرکز بیشتر داشته باشد. به تعبیر بنده این قرارگاه که کار هدایتگری دارد چهار وظیفه دارد:
1⃣ راهبینی: یعنی رصد و اولویت شناسی و نیازسنجی ...
2⃣ راهبردی: یعنی سیاست نویسی سند هایی که می نویسند سیاست های عملیاتی است که ذیل سیاست های کلان مجمع تشخیص و رهبری باید نوشته شود. یعنی کار شورای عالی مقررات گذاری نیست بلکه سیاست گذاری عملیاتی است.
3⃣ راهبری: یعنی حالا این سیاست ها نوشته شد باید تقسیم کاری بشود این سیاست ها را چه کسی باید عملیاتی کند چه کسی برای این ها باید برنامه بنویسد؟ وظیفه سازمان تبلیغات چیست؟ ارشاد چی وزارت علوم چطور وزارت بهداشت چطور فرهنگستان ها چه وظیفه ای دارند؟ مثلا وزارت ارشاد معاونت علمی وزارت گردشگری و...
4⃣ راهسنجی: که کار چهارم است یعنی نظارت و بازرسی فرهنگی که آیا دستگاه ها عمل کرده اند یا نه گوش داده اند یا نه و اثر سنجی. یعنی گاهی دستگاه مصوبه را خوب انجام داده است اما در اثر سنجی می بینی اثر نگذاشته است و مشخص می شود سیاست یا برنامه ایراد داشته است.
🔻 شورای عالی انقلاب فرهنگی غیر از هدایتگری دستگاههای حاکمیتی و دولتی مانند وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات، باید نسبت به تشکل های مردمی هم این شأن را داشته باشد. یعنی تشکل های مردمی هم تحت هدایت این شورا پیش برود. تشکلها بر اساس بیانیه ای از این شورا پیش برود. آقا توجه به این دارد که تشکل های مردمی هر کدام ساز خودشان را می زنند. آقا اشراف دارد که تشکل های مردمی جبهه، انسجام لازم را ندارند و گاهی اقداماتشان بیشتر موجب کشیدن دیواری دور خودشان می شود.
این درباره شان و جایگاه شورای عالی که باید اینگونه باشد.
📌 ادامه دارد...
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#دبیر_جدید
#استاد_خسروپناه
🆔 https://eitaa.com/taalighat
💠 اینفوگرافی #در_حرکتیم...
🔅 خبرهای خوب سال 1401 در حوزههای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و فرهنگی...
#خبر_خوب
🆔 https://eitaa.com/taalighat
🔻 مردم خوب ایران...
☘ شب دوم ماه شعبان بود. رفته بودم میوه فروشی، پسر جوانی میوه فروش بود. ظاهری داش مشتی داشت و اصلا قیافهش مذهبی نبود. بهنظر دهه هشتادی میرسید. میوه را حساب کردم گفت حاج آقا: گفتم: جانم!
گفت: خیلی امشب خوشحالم. احساس میکنم حال و هوای #ماه_رمضان گرفته همه جا. دلم پر زده برا ماه رمضان. به چهرهش که نگاه کردم واقعاً تو آسمونا بود.
☘ رفته بودم مکانیکی برای تعمیر ماشین. چندسالی هست اینجا میرم با همه شون رفیقم. داشتم تعریف میکردم حال بقیه همکاراش رو میپرسیدم. گفتم شنیدم میثم و وحید که باهم تو یک مغازه کار میکردند دیگه باهم نیستند!
گفت: بله حاج آقا، جدا شدند.
گفتم: چیزی شده؟
گفت: حاج آقا بگذریم بخوام بگم چی شده #غیبت میشه.
☘ سوار تاکسی شدم. راننده مرد میانسالی بود. گفتم شما اسنپ هم هستی؟ گفت: نه.
گفتم از وقتی اسنپ آمده کار و کاسبی شما کساد نشده؟ بالاخره مسافر کمتر میشه ملت بیشتر با اسنپ میرن و میان.
گفت: نه حاج آقا. اون خدایی که باید روزی بده همون خدای قبل از اومدنه اسنپه. هر چی روزی بوده همون میرسه.
♻️ اگر در بین خاطرات روزانه مان مروری کوتاه کنیم، نمونههای بسیاری از این دست خواهیم یافت. دینداری در بین #مردم_ایران از هر صنف و قشری جلوهگر است. شاید گوشه و کنار ناراستی هم باشد که هست ولی در مجموع مردم خوبی داریم.
#مردم_ایران
#دینداری
#مدرسه_انقلاب
#مردم_خوب_ایران
🆔 https://eitaa.com/taalighat