🌸 #بهار_عاشقی
🌷🌷🌷
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرار در تکرار پایانی نمی بینم
به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویشتن جز گردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ گردنبند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی ست یا من چشم و دل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم.
#فاضل_نظری
⚜️ @taammolat74
🔰کرونا و جهانی شدن
✍ رضا امیرخانی
🔸اول بگذارید این را بگویم که ایام کرونا مبدا یک اتفاق جدیدی در عالم بوده است. معتقدم باید درباره دنیای قبل و بعد از کرونا و یک تقسیم بندی تازه صحبت کنیم. دنیا بدون شک پس از کرونا دیگر مانند دنیای قبل از آن نخواهد بود.
🔹کرونا در ذات خودش ضد قدرت است. این در ذات آن است. کرونا قبل از هر چیز به ما نشان داد که باید تعریفی تازه از قدرت در جهان داشت.
🔸نشان داد میتوانی قدرت اول اقتصادی دنیا باشی اما در مواجهه با او، حالت با یک کشور در حال توسعه فرقی نکند. نشان داد منافع حکومتها با منافع اشخاص الزاماً همخوانی ندارد و مرزهای جدیدی میان انسانها در حال شکل گرفتن است.
🔹 این ویروس نوعی تازه از جهانی شدن را که مخالف با اصول جهانیشدن آمریکایی است مطرح کرد. جهانی شدن کرونا از دل فردیت برمیآید و نه از دل حکمرانی.
#کرونا
#اپیدمی
#جهانی_شدن
#رضا_امیرخانی
⚜ @taammolat74
🔰 کرونا و خانهنشینی در بی خانمانی
✍ سیدحسین شهرستانی
♦️《 دست تعرض انسان، اشیاء را از جایگاه خویش کنده و آواره کرده است. لاجرم آدمی خود در این برهوت بیخانمانی و آوارگیِ همهچیز، آواره و بیخانمان شده است و ماوا و موطنِ قرار خود را گم کرده است.》
🖼 تصویر: تابلوی شب پرستاره اثر ونسان #ونگوگ
⚜ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 کرونا و خانهنشینی در بی خانمانی ✍ سیدحسین شهرستانی ♦️《 دست تعرض انسان، اشیاء را از جایگاه خویش
🔰 کرونا و خانهنشینی در بیخانمانی
✍ سیدحسین شهرستانی
💠 حکمتی و حکایتی به بهانه سالروز بزرگداشت #عطار_نیشابوری
«نقل است که چون از مکه میآمد به همدان رسید. تخم معصفر (دانۀ نوعی گل) خریده بود. اندکی از او بسر آمد، بر خرقه بست. چون به بسطام رسید یادش آمد. خرقه بگشاد، مورچهای از آنجا بهدر آمد. گفت: ایشان را از جایگاه خویش آواره کردم.
برخاست و ایشان را به همدان برد. آنجا که خانه ایشان بود بنهاد؛ تا کسی در التعظیم لامرالله به غایت نبود، الشفقة علی خلق الله تا بدین حد نبود.»
📚 تذکره الاولیاء، ذکر #بایزید_بسطامی
🔸️در این روزهای کرونایی اهل جهان همه بیش و کم به بحرانهای نظم کنونی عالم توجه یافتهاند. بحرانهایی ناشی از تعرض به نظم طبیعت از ناحیۀ علم، تکنولوژی و سرمایهداری. در این میان اما، اهل دانش و قدرت چاره را در نسخههایی روزآمد از علم و فنآوری میجویند، حالآنکه آنچه خود به اصل ذات خود، موجب بحران است، هرچه بیشتر بهکار بسته شود کمتر بهکار میآید. گرچه نمیتوان منکر بود که راه برونشد، از مسیر علم و تکنیک میگذرد اما اینهمه کافی نیست.
🔹بحران محیط زیست و برهم خوردن نظم زمین، محصول پیدایی این صنعت و آن تکنولوژی نیست بلکه پیش از هرچیز بحرانی در جان آدمی است که بر جهان فرافکنده میشود. پس به تدابیر فنی زندگی انسان در عصر حاضر بهسامان نخواهد شد. تا بینش انسان به جهان و معاملۀ آدم با عالم و نسبت او با هستی دگرگون نشود، تحول در علوم و تغییر رویههای تکنیکی، حاصلی نداشته و بحران را از شکلی به شکل دیگر منتقل میکند.
🔹آن شفقت علی خلق الله که پیآمد التعظیم لأمرالله است، پنهان شده است و گیتی از درخشش برق استیلاجویی بشر، در آتشی تاریک میسوزد.
🔸️دست تعرض انسان، اشیاء را از جایگاه خویش کنده و آواره کرده است. لاجرم آدمی خود در این برهوت بیخانمانی و آوارگیِ همهچیز، آواره و بیخانمان شده است و ماوا و موطنِ قرار خود را گم کرده است.
🔹پس تا چیزها به خانه خود بازنگردند، انسان هم خانه خویش را بازنمیجوید. اما از آن سوی هم میتوان گفت: تا انسان جایگاه خویش را نشناسد و سراغ خانه خود را نجوید، چیزها به جایگاه و سامان خود نخواهند رسید.
🔸️#کرونا میخواهد تا با عتاب بشر را برجای خود بنشاند. این مجازات اما، راه نجاتی است که به او نشان میدهد. او را خانهنشین کرده است تا مگر #خانه را به یاد آورد.
بایزید تا همدان رفت تا راه خانه خود گم نکند.
⚜ @taammolat74
🔰 اقتصاد جهان هرگز به حالت عادی برنمیگردد.
🔸 جهان اکنون با کرونا شدیدترین سقوط اقتصادی خود را تجربه كرده است. آخرین اطلاعات نشان میدهد کرونا مستقیماً بر خدمات - خرده فروشی، املاک و مستغلات، آموزش، سرگرمی، رستورانها، باشگاهها، و صدها شغل دیگر تأثیر مستقیم داشته و آنها را تعطیل کرده است.
🔹 مشاغلی که برآورد شده حدود ۸۰ درصد آمریکاییها در آن کار میکنند. بسیاری از فروشگاههایی که در اوایل ماه مارس تعطیل شدهاند، دیگر هرگز باز نمیشوند. شغلها برای همیشه از بین میروند. میلیونها آمریکایی و خانوادههای آنها با فاجعه روبرو هستند.
🔸ابتدا ۳.۳ میلیون نفر بیکار شدند، سپس ۶.۶ میلیون و به زودی بسیار بیشتر خواهد شد. این شوک محدود به ایالات متحده نیست و کشورهای اروپایی و آسیایی نیز با کاهش شدید فعالیتهای اقتصادی و کسب و کار روبرو هستند. این بزرگترین شوک تاریخ اقتصاد جهان خواهد بود.
📚 منبع: فارن پالیسی
▫️ persiangulfstudies.com
▫️ foreignpolicy.com/2020/04/09/unemployment-coronavirus-pandemic-normal-economy-is-never-coming-back
⚜ @taammolat74
•••
[ مَنْ فَــرَّجَ عَـــن مُومِنٍ فَــرَّجَ
اللهُ عَن قَلبِــه یَومَ القِیـــٰامَه...]
هرکس گرهی از مومـنے بگشاید
خداوند #روز_قیامت گره از کار
او باز خواهد کرد...
❤️{تو این روزا
هوای همو بیشتر داشته باشیم}
#امام_رضا
⚜ @taammolat74
🔰سخنی با مسوولین صدا وسیما/ مراقب نفوذی ها باشید
✍ محسن مهدیان
🔸چه کسی به مدیران رسانه ملی مشورت می دهد؟ نگران مشاوران و چنین مشورت هایی باشید.
آنروز که رسانه های دلسوز گلایه کردند که چرا باید فردی که رسانه ملی را به تمسخر می گیرد با پایتخت 6 به خانه مردم بازگردد یک مسوول توضیح نداد چرا. در نهایت پایتخت 6 شد آنکه نباید میشد.
🔹جناب عسگری می داند که اشکالات این سریال تنها در تقلید شیطنت آمیز از یک صحنه فیلم فارسی و لاله زاری نبود. اما باز هم کسی توضیح نداد چرا مماشات؟ دست آخر هم با یک میزگرد نمایشی برای بستن دهان منتقد، پرونده اعتراضات بسته شد.
پایتخت نمونه بود. متاسفانه این رویه است.
🔸این روزها رسانه ملی در معرض پرسش است. بی اعتنایی رسانه ملی به این پرسش ها چه توجیهی دارد؟ چه کسی به مدیران رسانه ملی مشورت می دهد که افکار عمومی مهم نیست؟
🔹مطابق بند ب ماده 3 قانون ارتقا سلامت نظام اداری رسانه ملی موظف است قراردادهای متوسط به بالا را بصورت علنی منتشر سازد. اما چنین نکرده و حتا در معرض پرسش نیز چنین نمی کند.
♦️چرا؟
چرا توضیح نمی دهید سندی که از دستمزد قرارداد یک مجری منتشر کرده اید و البته رافع اتهام است، به شکل نادرستی مخدوش شده است؟
♦️چرا توضیح نمی دهید که در بکارگیری یک فرد مساله دار که از فریاد کردن توهین به امام و انقلاب باکی ندارد، خطا کردید؟ چرا این قصور و تقصیر را برای مخاطب توضیح نمی دهید؟
🔸کسی که به شما مشورت می دهد مخاطب مهم نیست و نیازی به پاسخ نیست، نفوذی است ولو مزدور نباشد. نفوذی همیشه عامل کسی نیست بلکه می تواند گرفتار یک فکر منحرف و واپس مانده باشد. چرا از چنین افرادی مشورت می گیرید؟
🔹وقتی حاضر به شفاف سازی نباشید و برای فهم مخاطب حرمت قائل نباشید، مطالبه شفافیت دست افرادی می افتد که هویت شان شبهه ناک است. وقتی به نقد رسانه های دلسوز وقعی ننهید گرفتار افرادی می شوید که با تهمت و افترا پروژه بی اعتمادسازی را پیش می برند. تهمت می زنند و وقتی پاسخ می دهید هم می گویند دروغ گوئید.
دلسوزانه و خیرخواهانه به رسانه ملی پیشنهاد می کنم در شفاف سازی پیش قدم شود.
#شفافیت
⚜ @taammolat74
🔰رؤیای پساقرنطینه
🔸انگار مردم زمین، به سیاره جدیدی تبعید شدهاند. تقریباً تمام شئون زندگی انسان، متأثر از وضعیت جدیدی ناشی از اپیدمی یک موجود نانومتری به نام «کرونا ویروس» قرار گرفته است. این روزها، با مروری بر نوشتههای شخصی افراد در صفحات مجازیشان، حس و حال بشریت، و تغییرات فضای فکر و اندیشهاش در شرایط پیشآمده بهخوبی قابل رصد و مطالعه است.
🔹در وضعیتی که ارتباطات حقیقی به جهت جلوگیری از روند گسترش بیماری، بهشدت کاهش یافته است، موج فعالیتهای مجازی افراد، رو به افزایش است. در این میان، عدهای در پی ایجاد تفریحات مناسب فضای قرنطینه، شب و روز وقتشان را صرف پختن کیک و شیرینی و دیدن فیلم و خواندن رمان و… میکنند و با بازنشر تصاویر مربوط به این قبیل فعالیتها، سعی در تلطیف فضا و حفظ روحیه خود و جامعه مخاطبشان دارند. جمعی که دغدغه و اضطراب بیشتری نسبت بهسلامتی جسم خود و اطرافیان دارند؛ مداوم به بازنشر محتواهای رسانهای مرتبط با توصیههای بهداشتی و پیگیری اخبار و ارائه آمار و ارقام در خصوص گسترش بیماری، مشغول هستند.
🔸گروهی با انجام رفتارهای خیرخواهانه و بشردوستانه در تلاش برای کنترل بیماری و رفع محرومیت در میان اقشار آسیبپذیر و ضعیف جامعه هستند.
🔹آنچه بیشازپیش توجه نگارنده را در میان رفتارهای مجازی افراد به خود جلب کرد؛ رنگ و بوی فلسفی گرفتن نوشتههای کاربران فضای مجازی است. شرایط پیش روی بشریت فرصت جدیتری برای درنگ در ماهیت هستی برای او پدید آورده است. انسان، ظاهراً حس کرده است که اوضاع تقریباً از کنترلش خارج شده است. و این ذهن بحرانزده در میان پناه بردنهای مداوم به انواع مخدرهای سرگرمی (entertainment) گاهی ناگزیر از اندیشههای متعالی و بعضاً متافیزیکی شده است.
🔸در روزهای نخست شیوع کرونا در ایران، جمعی از هموطنان خارجنشین با زیر سؤال بردن توان حکومتی کشور در مهار بیماری، مدام در حال توصیههای بهداشتی به مردم ایران بودند. اما با مروری بر صفحات مجازی همین افراد در روزهای جهانیشدن ویروس، به پستهایی با تم و فضای نسبتاً فلسفی برخورد میکنیم.
🔹با از میان رفتن فرصت مقصر و متهم شمردن این و آن، بشر فرصت اندیشیدن به «خودش» و همچنین «ماهیت زندگی» را یافته است. شتر مرگ این روزها حاضر و تازهنفس پشت در خانهها در انتظار است. خوشبختانه ویروس، توجهی به بضاعت مالی و موقعیت اجتماعی افراد هم ندارد و تصور ایمنی کامل از بیماری برای هیچکس ممکن نیست. بشر، متحیرانه نظارهگر مسیر نامعلوم پیش رویش، مشغول اندیشه است.
♦️اندیشیدن در اینکه ثروت و موقعیت اجتماعی به اندازه گذشته (یعنی همین دو-سه ماه قبل) متضمن احساس امنیت و نشاط نیست.
⚜ @taammolat74
📮در ماجرای #علی_علیزاده و #رضا_رشیدپور و رفیقش #اردون و جناب #مهدیان خبرگزاری فارس؛ بازنده #کارگران هستند که سوژه حداقل دستمزدشان کمرنگ بود، کمرنگ تر هم شد.
#ورژن_روشنفکر_دغدغه_مند
✍ میثم ایرانی
⚜ @taammolat74
🔰 در دفاع از مناسک
♦️ از #محسن_حسام_مظاهری روشنفکر و منتقد حوزه دین و مناسک شیعه چه میدانید؟! پروژه فکری او که در فضای #ژورنالیسم_اندیشه به خصوص درفضای مجازی طرح میشود، چیست!؟
چه نقدهایی ممکن است بر این اندیشهها وارد باشد؟!!
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 در دفاع از مناسک ♦️ از #محسن_حسام_مظاهری روشنفکر و منتقد حوزه دین و مناسک شیعه چه میدانید؟! پروژ
🔰 در دفاع از مناسک
💥 اختصاصی
💠 محسن #حسام_مظاهری، جامعهشناس جوانی که در حوزه #ژورنالیسم_اندیشه فعالیت دارد. او سردبیر نشریات #هابیل و #فتیان بوده است و هماکنون در کانال تلگرامی خود فعالیت جدی دارد.
🔸 پروژه اصلی فکری او بررسی سیر تغییر و تحولات #آیینها و #مناسک شیعه است وسعی در فهم منطق این تغییرات دارد.
🔹 او جمهوری اسلامی را متهم به #فربه_کردن_مناسک دینی کرده و تعطیلی مناسک دینی در بحران زیستی جهانی (کرنا) را بهانه کرده تا «دین منهای مناسک» را تبلیغ و ترویج کنند.
🔸برای فهم بهتر کنه و بنیان این پروژه فکری بهتر است از تعریف «تمدن» آغاز کنیم. به تعیین فرهنگ تمدن گویند. نمودهای عینی فرهنگ میشود تمدن. مدرنیته در لایه تمدنی خود چیزی نیست جز نمودهای عینی فرهنگ مدرن. سینما، دانشگاه، بار، دیسکو، ورزشگاه، پرنوگرافی، مک دونالد، وال استریت، کمپانی های بزرگ اقتصادی، پارلمان، دولت مدرن و...
🔹همه نمود های تمدنی مدرنیتهاند که سرگرمی، لذتجویی، علم گرایی، امانیسم و ... را عینیت بخشیده است. طبعا حضور افراد در ورزشگاه، بار، دیسکو و... مناسک مدرن و لایه تمدنی مدرنیته اند.
🔸مسجد، #هیئت، حرم، نماز جمعه، شب قدر، #پیاده_روی_اربعین ، اعتکاف، اوقاف و ... هم تعیین های تمدنی تشیع اند. جمهوری اسلامی مناسک دینی را فربه نکرده است بلکه نمود تمدنی و عینی تشیع را موجب شده است.
🔹مناسک زدایی از تشیع یعنی «تمدن زدایی از تشیع» دین صرفا یک مقوله ایمانی نیست بلکه برنامه زیست انسانی است. دین منهای مناسک یعنی دین منهای تمدن یعنی دین در مرحله فردی بماند و تعیینی در سامان زیست جمعی بشری نداشته باشد.
♦️کسانی که مناسک ستیزی می کنند، تعریفشان از دین حداقلی است و لایه تمدنی زیست بشر شیعی را خواسته یا ناخواسته در سینی زرّین به #تمدن_مدرن تقدیم می کنند. نمی شود مدرن زندگی کرد و مومن بود ؛ مومن بودن به #زیست_مومنانه است در جهان و تمدنی مومنانه.
⚜️ @taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 خشک مغزان و شل کمران
✍ علیرضا زادبر
🔸آقای آقامیری، این هرچه هست اسلام نیست. اگر خشک مغزان نماد افراط در دین هستند شما شُل کمران، نماد تفریط تشریف دارید و هیچ فرقی بین افراط و تفریط نیست چه بسا کار شما فریبنده تر از افراطیون باشد
🔹دلتانمیخواهد هر کاری با هر سلیقه انجام دهید اهمیتی ندارد، اما وقتی خودتان را اسلام شناس و مُبلغ دینِ اسلام میدانید هزینه اش به پای دینی نوشته خواهد شد که طی چهارده قرن برای بقای آن بهترین بندگان و اولیای خدا خون دلها خورده اند!
♦️بیچاره اسلام که گرفتار #افراط و #تفریط ماست
🔸شما دین جدیدی ساخته اید که با هیچ چیز مشکل ندارد، پوستی از اسلام داشته و این نوع #دین_سازی در طول تاریخ رواج داشته است.
#احلام #آقامیری
⚜ @taammolat74
🔰 خروج دانشگاه از تربیت و مهارتآموزی و تقلیل به دانشگاه مجازی
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
🔸 یکی از دانشجویان من پیام داده است که: «استاد، این شیوه که محتوای دروس را ضبط میکنید و ارسال میکنید، برای ما بهرهوری بیشتری دارد نسبت به وضعیتی که در کلاس حضوری شرکت میکنیم. چرا که هر زمانی که لازم باشد فیلم را نگه میداریم و جزوه را تکمیل میکنیم یا دوباره و سه باره فیلم را میبینیم و ...»
🔹طبعا این سبک نگاه ممکن است ایشان و دیگر دانشجویان را متقاعد کند که دانشگاه مجازی بهتر از دانشگاه حقیقی است. و پیامدهای این نگاه در حکمرانی نیز این میشود که دانشگاه مجازی بهتر از دانشگاه حقیقی است. این ناشی از سیطرۀ تفکری است که دانشگاه را نه محلی برای زندگی، نه مهارتآموزی عملیاتی، نه یادگیری تعامل انسانی و اجتماعی و نه تربیت روحی و فکری میداند.
🔸در این نگاه، دانشگاه، صرفا محل یادگیری مفاهیم انتزاعی است و استاد نیز ضبط صوتی است که این مفاهیم را منتقل میکند. از آنجایی که استاد نسبت به مفاهیم کاملا منفعل است کاش بشود، سخنان او را همانند ضبط صوت به عقب برگرداند تا یک مفهوم را دوباره و سه باره بیان کند. کنترل حضور و غیاب و سکوت کلاس هم عنقریب است که توسط حسگرهای ماشینی بهطور کامل حاصل شود. و این سیکل به سوی زندگی مجازی به سرعت در حال طی شدن است. لذا چیزی نمانده که دولت اعلام کند برای کاهش هزینهها، دانشگاه را تعطیل میکند و به آموزش مجازی بسنده میکند.
🔹کرونا سربازی است که وظیفۀ مجازی سازی زندگی انسانها را در کمترین زمان ممکن و با بیسابقهترین هجمه روانی و رسانهای انجام داده است. و این انتقال از محبس دنیا به محبس دنیای مجازی برای انسانی که از ملکوت آمده است.
⚜ @SchoolofEconomics
⚜ @taammolat74
تاملات
📑 دوهفته نامه مجازی #دیده_بان_اندیشه ✴️ شماره نخست/ ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ 💢 موسسه فرهنگی ـ رسانهای شنا
♨️ شماره نخستین مجله #دیدهبان_اندیشه ما را در سایتهای ذیل میتوانید دانلود نمایید:
🔻سایت فکرت
🌐 http://fekrat.net/?p=642
🔻خبرگزاری مهر
🌐 mehrnews.com/xRFS3
⚠️ دوستان و مخاطبین عزیز، نقدها و ملاحظات خود را برای ما بفرستید، تا در نسخههای آینده آنها را اصلاح کنیم. همچنین نسبت به مطالبی که در این شماره از روشنفکران آمده، نقد یا تحلیلی دارید برای ما بفرستید تا با اسم خودتان در شمارههای آتی درج شود. 🌷
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰 خشک مغزان و شل کمران ✍ علیرضا زادبر 🔸آقای آقامیری، این هرچه هست اسلام نیست. اگر خشک مغزان نماد ا
🔰 لایو در دنیای کرونایی
✍ رضا هاشمیزاده
🔸این روزها و ایام کرونایی دنیای مجازی ما آدم ها رونق عجیبی گرفته است. لایوهای اینستاگرام مثل بازار مکاره شده است. همه جور جنسی از باکیفیت و اصیل تا بنجل و چندش در آن پیدا می شود.
🔹شهروندان بی پروا از ممیزی ها و دروازه بانی های مرسوم تا جایی که قدرتش را داراباشند خود واقعیشان را بیرون میریزند. جوانترها شورشی تر و عصیانگر تر هستند. لایو دنیای رنگارنگ و عجایب گونهای را فراروی ما قرار داده است که برای جامعهشناسان و روانشناسان اجتماعی و همه مطالعهگران حوزههای انسانی بسیار جالب توجه است.
🔸شاخ های اینستا با لشکرکشی به لایوها در حال قدرت نماییاند. یک دختر بیست ساله خود یک رسانه پر طرفدار شده است یا فلان خواننده نامتعارف صدها هزار بیننده و مخاطب زنده دارد.
🔹محتواها هم تنوع غریبی دارد .از موضوعات جدی و تخصصی و پزشکی و سینمایی و اجتماعی و...تا رکاکت، تا نمایش اندام جنسی، رقص، نمایش های سکسی، حرفهای مثبت هجده و...اما لایو کارکردهای دیگری هم داشته واکنون کرونا و تحمیل خانه نشینی سبب عمیقتر شدن آن شده...
🔸برگزاری مراسم های مجازی ختم و عزاداری و جلسات دیگر ...درلایوهای فراغتی با محتوای زرد و جنسی و چرت و چرند کاربران هم تنوع جنسیتی بالایی دارند از دختران نوجوان و جوان تا پسران و مردان.
🔹پرسش ها و اطلاعات تبادل شده هم کاملا روی همین موضوعات تمرکز دارد. جریان لایو و کامنت ها میتواند کاملا در یک جهت و سو و گاهی متناقض باشد مثلا کامنت های فحاشی و رکیک و با بدترین و صریح ترین کلمات و واژگان. لایوهای تخصصی اما کاملا وجیه و کاربردی.
🔸افراد بنا به ماهیت و علقهها و سلایق شناختی خود به درون یکی از لایوها میروند مثل انتخاب اتاق برای چندساعت نشستن در آن لایوها بخشی از رفتار جماعت آنلاین انسانهایی است که شاید در خیابانهای ملموس نتوانند، خودرا آن چنان که طالب هستند به عرصه عمومی بشناسند.
🔹شاید هم مفهوم فضای همگانی هابرماس تغییر ماهیتی پیدا کرده است. البته لایوها جنبه های مالی و شهرتی و بیزنس و اقتصادی هم دارد و همین پرده دریها برای برخی نان گرمی به همراه میآورد.
#اینستاگرام
#لایو_اینستاگرام
#جماعت_آنلاین
⚜ @taammolat74
🔴 ویژه‼️
❇️ کانال تاملات در نظر دارد جدیدترین برنامههای تد(ted) را با زیرنویس فارسی در اختیار مخاطبین خود قرار دهد.
❎ از این پس چهارشنبهها در کانال تاملات منتظر باشید.
🔸تد موسسه ای معتبر و فوق العاده هوشمند، با هدفی بزرگ و والا برای متحول کردن دنیای علم، تجارت و سبک زندگی با استفاده از ایده های نوآورانه موفق ترین دانشمندان، مخترعان، صاحبان تجارت های بزرگ، هنرمندان و بطور کلی همه افراد موفق در زمینه های مختلف است.
🔹تد در فوریه 1984 (اسفند 1362) به عنوان یک رویداد تکی پایهگذاری شد. مجموعه همایش سالانه از 1990 شروع شد.
🔸تمرکز اولیه تد روی فناوری و طراحی با ریشههای سیلیکون ولی بود، اما از آن به بعد تمرکزش وسیعتر شده تا سخنرانیهایی را از موضوعات علمی، فرهنگی و دانشگاهی زیادی شامل شود.
🔹شخصیتهای برجسته و شاخصی در رشتههای مختلف علمی در تد به سخنرانی پرداختند که به شهرت جهانی رسیدند.
🔸 از سوی دیگر موضوعاتی که در این مجموعه دستمایه سخنرانیها قرار گرفته مسائل عمومی بشر امروز و چالشهایی است که زندگی در دنیای جدید برای انسانها ایجاد کرده، ضمن اینکه به دلیل موضوعات جهانشمول بینالاذهانی و بشری این مستند، هر مخاطبی از هر نقطه دنیا میتواند جامعه هدف این برنامه بوده و از تماشای آن لذت ببرد.
⚜@taammolat74 👇👇👇
30.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا کووید-۱۹ حالا ضربهاش را آغاز کرده و چگونه میتوانیم در برابر شیوع بیماری بعدی آماده شویم؟!
🎙 آلنا شیخ (alanna shaikh)
🔘قسمت ۱ از ۲
◾️منشا ویروس کرونای جدید از کجاست، چرا به این سرعت پخش میشود -- و جه اتفاقی پس از این خواهد افتاد؟ متخصص جهانی بهداشت و همراه TED، النا شیخ، از دانستههای خود درباره این شیوع میگوید و گسترش کووید-۱۹ را دنبال میکند، میگوید که چرا محدودیتهای سفر خیلی موثر نیستند و بر تغییراتی در راهکارهای جهانی پزشکی تاکید میکند که در مقابله با بیماری همهگیر بعدی به آن نیازمندیم.
او میگوید: «باید مطمئن شویم که تمامی کشورهای جهان از ظرفیت تشخیص و درمان بیماریهای جدید برخوردارند»
🎞 #برنامه_تد (TED)
⚜ @taammolat74
32.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا کووید-۱۹ حالا ضربهاش را آغاز کرده و چگونه میتوانیم در برابر شیوع بیماری بعدی آماده شویم؟!
🎙 آلنا شیخ (alanna shaikh)
🔘قسمت ۲ از ۲
◾️منشا ویروس کرونای جدید از کجاست، چرا به این سرعت پخش میشود -- و جه اتفاقی پس از این خواهد افتاد؟ متخصص جهانی بهداشت و همراه TED، النا شیخ، از دانستههای خود درباره این شیوع میگوید و گسترش کووید-۱۹ را دنبال میکند، میگوید که چرا محدودیتهای سفر خیلی موثر نیستند و بر تغییراتی در راهکارهای جهانی پزشکی تاکید میکند که در مقابله با بیماری همهگیر بعدی به آن نیازمندیم.
او میگوید: «باید مطمئن شویم که تمامی کشورهای جهان از ظرفیت تشخیص و درمان بیماریهای جدید برخوردارند»
🎞 #برنامه_تد (TED)
⚜ @taammolat74
Fadaeian_Haftegi970220 (1) .mp3
23.4M
🎼 #نجوای_عاشقانه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔶🔶🔶
🦋مناجات "گرچه از دست منه بی سر وپا خون جگری..."
گرچه از دست من بی سر و پا خون جگری...
آمدم گریه کنم، چشمترم را بخری...
با یه روحم به گل و چشم امیدم به شماست
که مگر درد من را هم بکنی چارهگری
بوی اخلاص و ورع داشت اگر اعمالم
قضه زندگیام بود به شکل دگری
کمکم کن که دگر توبه کنم خوب شوم
به خدا خستهام از بی کسی و دربه دری
یاابالحسن یوسف فاطمه(عج)
🔷🔷🔷
🎙 سیدرضا نریمانی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
⏳ نجوای عاشقانه و مناجات دلنشین هر شب جمعه در کانال تاملات
⚜️ @taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 راغب بازگرد...🍃
بازگرد ای بغض صحرا گرد من
باز گرما ده به بیت سرد من
من شب ظلمانی هستم
تار تار انتظارم انتظارم انتظار
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
⚜️ @taammolat74
🔰 یک شاخص تجربی مهم درباره مدیریت انقلابی
✍️ کمیل سوهانی
🔸شنیده ایم که فرمودند ابزار مدیریت، سعه صدر است و خوانده ایم که حضرت به مالک فرمودند نزدیکترین مشاورین تو کسی باشد که حرف تلخ حق را بیشتر به تو میگوید..
🔹این مطلب را نمیدانم پشتوانه روایی دارد یا ندارد ولی به تجربه دریافتم که مهمترین شاخص برای فهم #مدیریت_اسلامی، انتقادپذیری است.
فرقی بین روحانی و غیرروحانی و انتصابی و انتخابی و اینکه منصوب چه کسی باشند هم نیست! شاخص عجیبی است. حتی پای کوچکترین نقد ولو آرام و دلسوزانه که میرسد اکثرا کم می آورند و برنمی تابند و دیگر تمایلی به شنیدن از تو ندارند!
🔸ما خودمان هستیم که دورقاب چین ها را می سازیم و به کثرة الوفاق من النفاق توجهی نداریم. «انتقادناپذیری» آفت مدیریت است.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰 خشک مغزان و شل کمران ✍ علیرضا زادبر 🔸آقای آقامیری، این هرچه هست اسلام نیست. اگر خشک مغزان نماد ا
🔰 دیانت و خلافآمدِ عادت
✍️ محمدعلی بیگی
🔸در بحبوحۀ کرونابگیری، سیدحسن آقامیری گفته است دینداران تنها واجبات و محرمات را جدی بگیرند و مردم را از «مستحبات»، «مکروهات»، «مقدسمآبی» و «دینداری سلیقهای» آسوده بگذارند. نزاع آقامیری و مقدسمآبی، دعوای سرِ پُلِ خربگیریست که البته دعوایی محتومالوقوع و عادیست.
🔹اینهردو، فرضی مشترک دارند، اینکه دیانت عبارت است از عادات و مناسک. یکی آداب و عادات را مفصل میپسندد و اختصارش را خوش نمیدارد، دیگری تفصیلش را خوش نمیدارد و میگوید که مناسک دینی نباید مانع و مزاحم سایر عادات و مشتهیات شود و آن آداب را بهنفع مناسک کسب و تجارت و سایرِ عاداتِ امروزی، خلاصه باید کرد.
🔸 مقدسمآبی، دینداری عادی و روزمرهای بوده است. اما زمانه عوض میشود و اقتضای عادات و آدابی تازه میکند. مقدسمآب میگوید باید عادات سابق را حفظ کرد و متجددمآب میگوید که باید، بهنفع عادات جدید، خلاصه شوند. هردو ظاهربین و ظاهریاند. هردو هواداران عاداتند گرچه عاداتشان فرق کند.
🔹اما دین دعوت است به گذشت از عادات. غالِبوا أنفُسَكُم عَلى تَركِ العاداتِ تَغلِبوها، و جاهِدوا أهواءَكُم تَملِكوها.
با نفْسهاتان در ترک عادتها بستيزيد، تا چيره گرديد و با هوسهاتان جهاد کنید تا مالکشان شوید.
💠ذَلِّلوا أنفُسَكُم بِتَركِ العاداتِ وَ قودوها إلى فِعلِ الطّاعاتِ و حَمِّلوها أعباءَ المَغارِمِ و حَلُّوها بِفِعلِ المَكارِمِ و صُونوها عَن دَنَسِ المَآثِمِ.
با ترک عادات، نفسهاتان را ذلیل دارید و به انجام طاعاتشان مقیّد کنید و بارهاى تاوانها بر دوششان نهيد و به فعل کریمانه زینتشان دهید و از آلایش گناهانشان دور داريد. [روایات همه از «غرر و درر» منقول است.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰دامن زدن به فضای دین ستیزی کرونایی توسط روزینامه #سازندگی به سردبیری محمد قوچانی 🔸البته از #محمد
📮 حالا که سرمایهداری بعد از سقوط اقتصادی دوهزاروهشت، به سقوط در حفظ بقای مردم جهان دچارشده و سیستم سلامت خصوصی هم در کل جهان ناتوان شده، طرفداران #سرمایهداری در داخل کشور ما به ترس افتادهاند و مثل دوره #جنگ_سرد میخواهند با تابوی #مارکسیسم، همه را از تغییر وضع موجود بترسانند.
سرمایهداری، پایان تاریخ نیست. تاریخ، پایان سرمایهداری را بهدنبال دارد، چنان که پایان مارکسیسم را داشت. چیزی که به مردم نفع نمیرساند نمیماند ولو همه زر، زر و تزویر دنیا بااو باشند. با تابوی مارکسیسم نمیتوانید به غربگرایی و سرمایهداری تنفس مصنوعی بدهید و وضع موجود را حفظ کنید.
✍️ محمدصادق شهبازی
⚜️ @taammolat74
🔰 پنتاگون از کرونا خبر داشت!
✍️انتشار یک گزارش محرمانه در وبسایت "نیشن"
🔸 با وجود ادعاهای مکرر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه شیوع ویروس کرونا تا این اندازه که اکنون آمریکا را درگیر کرده،"قابل پیشبینی"نبوده است ، بر اساس مجمـوعه اسنادی که وب سایت نیشن (The Nation) به دست آورده؛ وزارت دفاع آمریکا از سال ۲۰۱۷ به خوبی از امـکان شیوع یک بیماری تنفسی و ویروس عفونی شبیه آنفلوآنزا که هرسال هزاران آمریکایی را می کـشد، آگـاه بوده و حتی از پیـامد های اسفبـار آن مـانند کمـبود تخـت های بیمارستانی،کمبود ماسک ودستگاههای تنفس مصنوعی نیز اطلاع داشته است.
🔹دراین گزارش آمده است:"محتملترین ومهمترین تهدید،شیوع یک بیماری تنفسی جدید،به ویژه شبیه آنفلوآنزاست".کویید ۱۰،نیز یک بیماری تنفسی ناشناخته است. در چند جای این گزارش ۱۰۳ صفحه ای از ویروس کرونا نیز بحث شده.برای نمونه گفته شده: "عفونتهای ویروس کرونا اینک در سراسر جهان معمول و رایجند".
🔸دنیس کافـمن" که در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷، به عنوان رئیس بخش بیماریهای عفونی و اقدامات متقابل آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا مشغول به کار بود، می گوید "نهاد های اطلاعاتی ایالات متحده سال ها است که از شیوع ویروس کرونا با خبرند". کافمن که در دسامبر ۲۰۱۷ بازنشسته شده، اضافه می کند: "نهـاد های اطلاعاتی حـداقل برای دو دهـه است نسبت به خطرات شیوع ویروسهای عفونی آنفلوآنزا هشدار میدهند. در مـورد ویروس کـرونا، حـداقل ۵ سال است هشدار ها داده شده است ... اخیراً اظهـاراتی عنوان شده که شیوه کرونا را بدترین شکست اطلاعاتی آمریکا توصیف کرده اند. چنین اظهاراتی باعث می شود مردم نسبت به نهادهای اطلاعاتی بی اعتماد بشوند"
🔗 لینک منبع:
🌐bit.ly/39YzA9N
⚜️ @taammolat74
🔰 بازنگری ماهیت آموزش در دوران کرونایی
💥 اختصاصی
🔸مدرسه، قرار نبوده محل آموزش و پرورش باشد. این را هم در زمان فعالیتش میتوان تشخیص داد هم در زمان تعطیلیاش.
🔹مدرسه قرار است کودکان را از خیابانها جمع کند. به همین دلیل هم هست که هر دههای که بر تجربه مدرسهداری به سبک جدید افزوده میشود، بیشتر از پیش به این هدف اساسی خود متمایل میگردد.
➕حذف آزمون
➕حذف نمره
➕حذف تکلیف
➕حذف حفظیات
➕و اخیرا حذف ریاضیات از مدارس،
🔸روند طبیعی دانشزدایی از نهادی است که از ابتدا کارکرد اجتماعی-سیاسیاش کنترل نیروی کودکی بوده است. چیزی که کمابیش درباره دانشگاه نیز صادق است.
🔹این روزها که کرونا، سیاست را از #درخانه_ماندن کودکان مطمئن کرده، تعطیلی مدارس، بحران و نگرانی خاصی ایجاد نکرده. کما اینکه باقی حوادثی که مردم را در خانه محبوس میکند نظیر برف سنگین، نیز همین وضع را دارد.
🔸هیچ اهمیتی ندارد که فلان آزمایش علوم یا بهمان داستان بیمایه و فانتزی را امسال بخوانند یا سال دیگر یا اصلا نخوانند. در حالت عادی که نمیتوان بدون دلیل کودکان را در خانه نگه داشت، این شامورتیها قرار بوده بچه را در مدرسه نگه دارد، ولی وقتی بچه خودش بدوا در خانه مانده است، چه نیازی است که حرص عقبافتادن را بزنیم؟ اصلا عقبافتادن از چه چیزی؟
🔹مدرسهای که در اعلامی جدید گفته که قرار است به جای آموزش ریاضی، درس زندگی!!! (چه انصراف عظیمی از نسبت علم و زندگی) به کودکان بدهد در واقع امر، نگران این نیست که فلان مقطع تحصیلی برای آنها چه کیفیتی از آموزش علم و پرورش علمی، داشته است.
🔸حذف مبحثی چون دیفرانسیل و انتگرال از مدارس، اساسا یک استثناء نیست. کل تعلیمات دانش حتی اصول موضوعه هندسه، بدیهیات فیزیک، اولیات زیستشناسی و... در نهاد مدرسه، یک زائده است. چرا که درکی از ضرورت تحقق علم در کار نیست که متعاقب آن قرار باشد نیروی انسانی متناسب با آن تربیت شود. بلکه به جای آن، یک درک بسیط از نیروی متراکم کودکی، نوجوانی و جوانی وجود دارد و یک واکنش مهارگرانه طولانیمدت برای سرریز نشدن آن به بزههای خیابانی.
♦️آیا ما واقعا به علم احساس نیاز میکنیم؟ نوآوری، مهارتهای زندگی، زندگی سالم، کار گروهی، احترام به همه عقاید و هزار و یک کلیدواژه در قرن اخیر، چیزی علیه ضرورت علم هستند. نوعی اعلام استغنا از نگرش علمی، حکم علمی. حکم ضروری.
🔸این وضعی نیست که ایران به تنهایی دچارش شده باشد فلذا براحتی نیز نمیتوان نکوهشش کرد. جهان در این اعلام استغنا، دستاوردهایی داشته و البته خطراتی تهدیدش میکند.
✅علم چگونه میتواند دوباره اعلام حضور کند؟
⚜ @taammolat74