✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 2 از 3
🔸پس از این اظهارات و مصاحبه جنجالی ایشان از سوی مسئولین پژوهشگاه مورد اعتراض و انتقاد واقع شد و فشارها به حدی بود که از انتشار عمومی این مصاحبه در روزنامه جوان جلوگیری شد. بعد از این کنفرانس خبری بود که روابط عمومی پژوهشگاه در خصوص اظهارات ایشان اطلاعیهای را صادر کرد و به نقد سخنان ایشان پرداخت.
🔸در ابتدا این اطلاعیه آمده:«در روزهای اخیر، یکی از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه به نام دکتر سیدجواد میری، در فیلمی که در صفحة شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر کرده و اظهار میدارد که حاصل مصاحبهی وی با روزنامه جوان است، به طرح مباحثی پرداخته است که مشحون از دروغ و افترا بود و باعث شد که بسیاری از دلسوزان از پژوهشگاه بخواهند با شکستن سکوت، پاسخی درخور به این قبیل ادعای بیپایه ارائه کند. بر این اساس و بهمنظور تنویر افکار عمومی، نکات ذیل به صورت مختصر منتشر میشود.»
🔹میری که شاید انتظار این برخورد را نداشت، بعد از این واکنشها، در نامهای سرگشاده به دکتر غلامی وزیر علوم نوشت:« من با رسانههای کشور دربارهی وضع نامساعد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به گفتگوی نقادانه پرداختهام ولی متوجه شدم که نمایندگانی که شما منصوب کردهاید با توسل به تهدید و ارعاب سعی در خاموش کردن صدای ناقد دارند و عجب این است که این رفتارها به اسم دانشگاه و در دانشگاه و آموزش عالی رخ میدهد. اگر جامعهشناسان و فیلسوفان و اساتید حوزه علوم انسانی به نقد رویه های نادرست در کشور نپردازند پس معایب را چگونه اصلاح کنیم؟ شما اگر ناقد را پاداش نمیدهید چرا مجازات با توسل و سواستفاده از صندلی ریاست؟!...»
🔹محمدصادق عبداللهی دبیر اندیشه روزنامه جوان که برگزارکننده کنفرانس خبری بود، در یادداشتی در کانال تلگرامی خود «نگاشت» درباره حواشی این کنفرانس خبری پرداخت و بیان داشت:« نیت کردم در پی جستن موانع تحول علوم انسانی، در پروندهای به مدت چند هفته متوالی به نقد «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» که ملقب به بزرگترین پژوهشگاه علوم انسانی غرب آسیاست، بپردازم. برای نخستین شماره از این پرونده مصاحبهای را با دکتر سید جواد میری هماهنگ کردم...
⚜️ @Taammolat74
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 3 از 3
🔹در مصاحبه دکتر میری با اتکا به روش خودمردمنگاری، حرفهای بسیار مفیدی در نقد رویکردهای کلان نهاد آموزش عالی و آغاز عصر پساجدید بیان کردند. همچنین در خلال بحث و در بررسی موانع ساختاری تحول علم در ایران و بهویژه پژوهشگاه علوم انسانی، انتقادات جسورانهای در باب مدیریت غیرشفاف، حذف و اضافه غیرعلمی گروههای پژوهشی، اتفاقات تلخ جذب هیئات علمی، توزیع شبهناک طرحهای پژوهشی، مشکلات طرح اعتلا و مافیای ISI بیان شد...
🔸 فشارها بر دفتر روزنامه از فردای مصاحبه آغاز گردید. هنوز هیچ متنی از مصاحبه منتشر نشده بود، رؤساء پژوهشگاه تقلا میکردند مصاحبه را در نطفه خفه کنند... فشارها تنها متوجه روزنامه نبود؛ دکتر میری نیز از سوی پژوهشگاه تحت فشار قرار گرفت و بلافاصله مقدمات ارجاع پروندهاش به کمیته تخلف چیده شد و با حکم مدیریت، یک میلیون و هشتاد هزارتومان نیز حق مدیریت از حقوقش کسر گردید!
🔹نکته جالبتر آنکه معترضش شده بودند که چرا در مصاحبه با یک رسانه «مرتجع» موجب تخریب یکی از مدیران پاکدست اصلاحطلب شده است! ... القصه این فشارها و حواشی، انتشار مصاحبه را متوقف ساخت! اما جالب آنجاست اساتید دیگری که برای هفتههای آتی پرونده مذکور با آنها هماهنگ شده بود نیز پس از این وقایع مصاحبه خود را لغو کردند و هیچ یک از جامعهشناسانی که خود را مصلحان اجتماعی میخوانند یک خط در باب این مناقشه ننگاشتند و این یعنی نهتنها حلقههای لانه کرده در ساختارها، کوچکترین نقدی را در نطفه خفه میکنند تا مبادا کرسیهای گرم و نرمشان متزلزل شود بلکه اساتید ما نیز که مسئولیت اجتماعی آنها آگاهی بخشی به جامعه است با کوچکترین عتابی در لاک خود فرو میروند و ترجیح میدهند به جای هر کنش اصلاحی به غرغرهای کلیشهای در تلگرام ادامه دهند!»
🔸در ادامه اما سیدجواد میری در نامهای دیگر در 13 مرداد 1399 به اطلاعیه دکتر قبادی رئیس پژوهشگاه در مورد کنفرانس خبری در باب آموزش عالی، واکنش نشان داده و بیان کرد:« ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، آقای دکتر قبادی در پاسخ به بنده، علاوه بر اقدامات ایذایی، فشار بر رسانهها و فشارهای روحی دیگر (از جمله تماس با روزنامه جوان و دوتابعیتی و ضد نظام خواندن بنده و البته برادر شهید و مدافع نظام خواندن خویش) از طریق پیغامهای تهدیدآمیز، من جمله تهدید به اقدامات حقوقی و غیره، جوابیهای تهیه و از طریق روابط عمومی در سایت پژوهشگاه منتشر کردند...
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🔰 سیدجواد میری و نقد آموزش عالی 📍سیدجواد میری تحصیلکرده رشته جامعهشناسی در دانشگاه بریستول انگلی
🗨به هر حال آسیبشناسی وضعیت دانشگاهی و نهاد علم در ایران مسأله بسیار مهم و جدی است و لازم است دور از حاشیهسازیها و سیاسیبازی به صورت دقیق و عالمانه بررسی شود. دانشگاه موتور محرک پیشرفت جامعه است و اصلاح و تحول آن در گام دوم یکی از محورهای اصلی و کلیدی است. اینجاست که معنا آن ضرب المثل قدیمی زنده میشود: هرچه بگندد نمکش میزنند ... وای به روزی که بگندد نمک!!
☑️مشروح این تحلیل و متن کامل سخنان دکتر سیدجواد میری در نقد آموزش عالی را در شماره 10 دیدهبان اندیشه مطالعه کنید.
#فساد_علمی
#آموزش_عالی
#سیدجواد_میری
#نهاد_علم_در_ایران
#پژوهشگاه_علوم_انسانی_و_مطالعات_فرهنگی
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
#اختصاصی
🔶 موضوع |اقتصاد؛ دانش توزیع بهره مندیها
دکتر مهدی موحدی بکنظر
دوره «علیه وضعیت» /
بخش نخستخانه فرهنگی عدالت ⏰ ۲۸ آبان 1399 ⚜️ @taammolat74 👇👇👇
دکتر موحدی 01.mp3
27.29M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اقتصاد؛ دانش توزیع بهره مندیها
دکتر #مهدی_موحدی بکنظر
بخش نخست
🔹اقدام #علیه_وضعیت به معنای شناخت قواعد ناعادلانه بازی و تعبیه قواعد عادلانه در ساختار حکمرانی است والا این بهرهمندان خواهند بود که به تدریج مسلح به ابزار زر و زور و تزویر، به تحکیم و تقویت هر چه بیشتر قواعد بازی به نفع خود دست خواهند زد.
.
🔹لازمهاش تجهیز به دانش اقتصاد سیاسی است؛ دانشی که بیشتر از هر چیز مستلزم درک عدالت و پیچیدگی فهم آن است!
🔗 برای شنیدن سخنرانی امیر خراسانی در باب نئولیبرالیسم اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰 معرفت نفس برترین عقلانیت است!
✍️ نصرالله حکمت
🔸«حضرت رضا، درود خدا بر او بادا، فرمود: «اَفْضَلُ الْعَقْلِ مَعْرِفَةُ الاِنْسانِ نَفْسَهُ (میزان الحکمة، ج۶ ، ص ۲۴۷۸) برترین عقل (تعقل) آن است که آدمی، خویشتن خود را بشناسد.» کلام بلند و استوار امام به اندازه کافی، گویا است و نیازی به شرح و تفسیر ندارد، اما فهم من و تو، به عنوان مخاطب این کلام نیازمند آن است که خود را گسترش دهد تا معنا و ضرورت شناختن خویشتن را بهتر درک کند و سرّ برتری عقل کسی را که به شناختن خود میپردازد، دریابد.
🔹عقل قوهای است در اندرون انسان که از یکسو او را از دیگر جانداران، متمایز میکند و از جانب دیگر، نقطه اتصال و اشتراک او با عقول برتر از عقل انسانی و با آگاهی کیهانی است. اینک آدمی میتواند این قدرت ادراک و شناخت را به جهانِ بیرون از خود مشغول کند نیز میتواند با این قدرت ادراکی به سیر و سیاحت در جهانِ درون خویش بپردازد و اسرار عوالم درون خود را کشف کند.
💢از دیدگاه حضرت رضا(ع) کسی عقلِ برتر دارد که نخست به شناختن خویش بپردازد تا بتواند با آگاهی از خویشتن به جهان بیرون از خود قدم نهد؛ آنگاه خواهد توانست جهان بیرون از خود را نیز بشناسد و الّا کسی که از شناختن درون خود ناتوان است چگونه میتواند بیرون از خود را بشناسد؟»
⚜️ @Taammolat74
🔰لوازم توسعه دانش از منظر شهید مطهری(ره)
🔸این مسئله علم و شناختن تابع دو اصل دیگر است. انسان به صورت اجتماعی می تواند بشناسد و به صورت انفرادی امكان ندارد؛ یعنی علم كه در عالم پیدا شده محصول همكاری انسانهاست و الاّ اگر انسانها حالت انفرادی می داشتند شاید از حیوانات هم پایین تر بودند. حال همكاری در مسائل علمی به چه وسیله پیدا می شود؟
🔹 این همكاری كه منجر به پیدایش علم و فرهنگ و تمدن شده معلول دو چیز است: یكی #زبان (مكالمه) و دیگر #قلم . یعنی یك انسان تجربه می كند و چیزی به دست می آورد، یك انسان دیگر چیز دیگری به دست می آورد و یك انسان دیگر چیز دیگری. . . . اینها اگر نتوانند بین خودشان تفاهم برقرار كنند، یعنی اگر نتوانند دانایی خودشان را به یكدیگر منتقل كنند و این آنچه كه می داند به آن بگوید و آن آنچه كه می داند به این بگوید، آنوقت معلومات هركدام برای خودش باقی می ماند. [در این صورت ] هركاری كه من كردم شما باید آن را از سر انجام بدهید و هركاری كه شما كردید من باید آن را از سر انجام بدهم. بنابراین همیشه باید درجا بزنیم.
🔸ولی وقتی كه من آنچه را كه به دست می آورم، از راه زبان به شما منتقل می كنم و شما آنچه را كه به دست آورده اید به من منتقل می كنید، هردو واجد هر دو سرمایه می شویم. بعد نفر سوم، دهم، صدم و هزارم را ضمیمه كنید. وقتی هزار نفر كار كنند و محصول معلوماتشان را روی هم بگذارند آنوقت هر یك نفر معلومات هزار نفر را دارد. اینجاست كه علم توسعه پیدا می كند.
🔹این هم كافی نیست، بلكه نسلها نیز باید با یكدیگر ارتباط پیدا كنند. اگر صرفا گفتن در كار باشد این نسل آنچه را كه دارد می آموزد و به نسل بعد هم آن مقداری كه برایش امكان داشته باشد منتقل می كند، ولی از راه زبان و گوش نمی توان همه مكتسبات علمی و فرهنگی و مدنی را به نسل بعد منتقل كرد. اینجاست كه مسئله قلم و نوشتن به میان می آید. هر نسلی آنچه را كه به دست آورده است، نه تنها از راه زبان به نسل بعد منتقل می كند- كه همه آن قابل انتقال نیست و فراموش می شود-
💢اینكه انسان توانست قلم به دست بگیرد و نوشتن را بیاموزد و آنچه را كه می داند و مكالمه می كند، به صورت مكتوبها و نوشته ها دربیاورد، گذشته و آینده را به یكدیگر متصل و مرتبط می كند و یك وحدت به وجود می آورد.
📚 مجموعه آثار شهید مطهری . ج28، ص: 666-667
⚜️ @Taammolat74
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |مردمشناسی شناختی
🎙دکتر ابراهیم فیاض
درس کارشناسی ارشد
جلسه پنجم
⏰ 2 اردیبهشت 98
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
شناختی۵.mp3
33.06M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#مردمشناسی_شناختی
🎙دکتر #ابراهیم_فیاض
🔹 جلسه پنجم
.
.
.
🔗 لینک جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @Taammolat74
🔰عقل عرفی؛ از سروش تا مهدی نصیری
✍️ جعفر بحرینی
عضو شورای راهبردی مجمع ادیان و فرق جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
📍«روشنفکران دینی بعد از انقلاب، هرچند سعی کردند از مفاهیم دینی تجلیل کنند، اما به صورت محترمانه، مفاهیم دینی را منسوخ شده اعلام کردند. نمونه بارزش، #عبدالکریم_سروش که معجزه جاویدِ قرآن را انسانی دانست و آنرا تعابیر شخصی پیامبر(ص) تلقی کرد، #مجتهد_شبستری به سراغ قوانین اسلامی آمد و همسو با تفسیرهای بنیادین سروش، قوانین اسلامی را منسوخ شده و مربوط به قبائل بدوی مسلمان در ۱۴۰۰ سال پیش دانست. #ابوالقاسم_فنایی، شاگرد سروش، دین را در ترازوی اخلاق سکولار قرار داد.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰عقل عرفی؛ از سروش تا مهدی نصیری ✍️ جعفر بحرینی عضو شورای راهبردی مجمع ادیان و فرق جبهه فرهنگی انق
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 1 از 2
🔸نخ تسبیح تمام این تفکرات ارجاع به «#عقل_عرفی» است. عقل عرفی، محصول قرون [به اصطلاح] روشنگری در اروپاست، روشنفکران اروپایی از یک طرف نمی توانستند همه چیز مثل دین و سنَّت را انکار کنند و از طرف دیگر نمیخواستند پایبند به ساختار بنیادین عقلانیت باشند. لذا راه میانهای را انتخاب کردند، هم خدا را خواستند و هم خرما را. هم خواستند (در ظاهر) به نظرات مردم احترام بگذارند و هم برای پیش برد اهداف لیبرالی، تیغ اکام خود را برای از میان بردن سنت و دین تیزتر کردند.
🔹حلقه سروش در ایران با در پیش گرفتن تساهل در گفتار و شدت در اقدام، همین رویه را به پیش گرفتند. عقلانیت عرفی حلقه سروش اساسا و بصورت بنیادین دین را اشتباه و ناکارآمد تلقی میکند و قائل است که تمام مفاهیم دینی میبایست در ترازوی عقلانیت عرفی که طبعا سکولار است، تبیین و تعریف شود. نیاز به گفتن ندارد که از منظر این جماعت، هر مقدار از دین از این ترازو بیرون بماند باید محترمانه حذف شود!
🔸نکته قابل توجه در باره عقلانیت عرفی این است که از فطرت و اخلاق همگانی انسانها هم به دور است و در یک تفسیر کاملا جهتدار به نفع منافع مادی دستگاه استکبار است. اگر روزی غولهای رسانهای دنیا صلاح بدانند، همجنسبازی را در جوامع انسانی ترویج کنند و مردمی مقهور و غرِّه به این نیرنگ شوند، عقلانیت عرفی آن را تایید خواهد کرد! ولی اگر مردمی بدنبال انقلاب دینی باشند و بخواهند به فطرت خود بازگردند، عقلانیت عرفی در اقدامی کاملا متعارض، با لطایف الحیل و زبان خوش و یا حتی با زبان تحقیر و تهدید به فکر اصلاح مردم خواهد رفت!
🔹مهدی نصیری سیر فکری و رفتاری جالبی دارد؛ هرچند عمده فعالیت او در فضای رسانهای و ژورنالیستی بوده، ولی به واسطه حضور نه چندان طولانی مدت در فضای حوزه علمیه و علیرغم ابهام در کم و کیف مطالعات حوزوی، بسیار علاقهمند است که به سراغ مفاهیم دینی و نقد آنها برود. در جنجالیترین اقدام رسانهای بر علیه فلسفه شورید و ادعا کرد فلسفه مدافع دین و باورهای دینی نیست!
⚜️ @Taammolat74
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش 2 از 2
🔸برخی از جمله جعفریان، سخنان نصیری را در چارچوب #اخباریگری تحلیل کردهاند و این نگاه اجمالا قبلا هم وجود داشت امَّا برخی اظهارات و رفتارهای اخیر معلوم کرد این تعبیر و تفسیر هم در مورد او صدق نمیکند. نصیری در سیر جدید که خود نیز به تغییرش اذعان کرده، تفکُّرات و گفتمان خاصی را دنبال میکند. پرده جدیدی که نصیری برانداخته، نه با تفکراتی اخباری سازگار است و نه با تفکرات عقلگرا و فلسفی! نه با انگارههای سکولارها همخوانی کامل دارد و نه با مبانی انقلابیها سازگار است بلکه او را باید در همان بستر عقلانیت عرفی تحلیل کرد که نسبیتگرایی افراطی، تشکیک در بدیهیات، تذبذب و حیرت، لازمه و نتیجه آن است!
🔹او هر چند خود را ظاهرا مخالف روشنفکران میداند امَّا گزارهها و منطقی که بکار میگیرد کاملا شبیه آنها است. به عنوان مثال تعابیر «اگر جامعهای نسبت به حکمی باورش ضعیف باشد، پس میتوان آن را کنار گذاشت» یا «هرجایی که در اجرای حکم دینی با مانع برخورد کردیم، باید کوتاه بیاییم و عرفی عمل کنیم ولو اینکه ظاهراً مسیر سکولار یا غربی باشد»، تعابیر کادوپیچ شده تفکرات امثال سروش است!
🔸نصیری که دقیقاً شبیه نگاه حداقلی سکولارها و روشنفکران دینی به کارکرد دین، توان زیربنایی و روبنایی دینی را بسیار محدود قلمداد میکند، نهایتا هم خود و هم دین را در حیرت گرفتار میبیند؛ حیرتی که موجب میشود صدای #روشنفکران_عرفی و سکولارهای مقدس، از حلقوم او که روزگاری یک انقلابی روشناندیش شناخته میشد، خارج شود.
💢 آیا نصیری، همان سروش تسبیح به دست و خرقه بر دوش است؟ آیا در ادامه قرار است خرقه براندازد و در لباسی نو، عریانتر از اکنون انگارههای روشنفکری را فریاد بزند؟ گرچه نشانههای روشنی وجود دارد اما رسیدن به جواب قطعی برای چنین پرسشهایی کمی زود به نظر میرسد. امَّا به صورت قطعی میتوان گفت که از #مارتین_لوتر تا #تقیزاده، از #سروش تا #نصیری، از #کدیور تا #فیرحی و از #کسروی تا #سروش_محلاتی، همه و همه بر سر سفره «عقلانیت عرفی» نشستهاند. هرچند (ظاهراً) اغراض مختلفی را برای خود ترسیم میکنند.»
⚜️ @Taammolat74