روشنفکری مطهر 1.mp3
35.18M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#روشنفکری_انقلاب ، آری یا خیر؟!
🎙استاد #رحیمپور_ازغدی
بخش نخست
🔹مدعیان نوعی روشنفکری دینی در عرصه فرهنگ سرهنگ وار عمل کردند و مطهری را آنگونه به شهادت رساندند. مطهری با انواع التقاط مبارزه کرد از تحجر و نفی اجتهاد تا روشنفکریهای سکولار و هر کدام از این جریانها اتهامهایی را به او وارد کردند.
🔹شهید مطهری با اصل ضرورت روشنفکری دینی کاملاً موافق است و تعریف میکند که قشری به وجود آمد که به طور حرفهای درس حوزه نخوانده است اما علایق اسلامی و مطالعات اسلامی دارد، اطلاعات عمومی و خارجی به روزی دارد، با مکاتب رقیب آشناست اما از طرفی هم تحت تأثیر آنها قرار گرفته است، نگاه عمیق ندارد و افکارشان متناقض است ضمن آنکه زبانشان مؤثر است و بهتر میتوانند با جامعه ارتباط برقرار کنند.
⚜️ @Taammolat74
🎉 #روز_دانشجو را به تو تبریک نمیگویم
تو را به این روز تبریک میگویم
که این روز بی تو، و بی حس “آرمان خواهی”
و “ایمانت به حق طلبی”، وجودی بی معناست...
روز دانشجو مبارک🌸🌸🌸
❇️امام صادق عليهالسلام:
لَستُ اُحِبُّ أن أرَى الشّابَّ مِنكُم إلاّ غادِيا في حالَينِ : إمّا عالِما أومُتَعَلِّما
دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم:
دانشمند يا دانشجو.
📚 الأمالى، طوسى، ص ۳۰۴
🔻پ.ن:
پوستر (راه علم)، طراح: مهدی زارع-میبد
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @nasra_yazd
🔰 ساختار آموزشی شکست خورده است!
✍️ محمدحسین بادامچی
🔸به نظر من ساختار آموزش عالی ما بی سر و صدا شکست خورده و این شکست را حدود سالهای 1390 عده2ای درک کرده بودند. مهمترین نماد این شکست، بی معنایی رشتههای مهندسی است. ما بیشترین تعداد مهندس را در جهان داریم و این وحشتناک است. از طرفی به هیچ وجه کشوری صنعتی نیستیم.
🔹دانشجویان علوم انسانی عمدتا خیلی نظری و بیرون از مرکز به مسائل نگاه میکنند و در حاشیه هستند. هم در حاشیه قرار داده شده اند و هم خودشان به این عادت کرده اند و با امور انتزاعی بیشتر مشغولند. بچههای علوم انسانی از همان دوره مدارس، این حس بیرون از گود بودن و جدی گرفته نشدن، به آنها القا شده.
🔸به وضوح مشخص است که ساختار آموزش عالی (وقتی میگویم آموزش عالی منظورم کلا آموزش است) شکست خورده. در حالی که هنوز ساختار سابق ما در بخش عمده ای از آموزش عالی و آموزش و پرورش ما کارش را ادامه میدهد و مهمترین شاخصش، مفهوم «پیشرفت علم» است. پیشرفت علمی، یعنی تعداد مقالات، ثمره کل این نوع آموزش است.
💢الان مثل ما مثل یک کشتی است که در حال غرق است اما بالای آن هنوز عده ای مشغول کنکور و صرف انرژی هستند. این جریان خیلی آگاهانه به سمت فضای کسب و کار هم هدایت میشود. این هم حاصل توهم تکنوکراتهاست. الان شرکتها وارد دانشگاهها شده اند و حریمها را رد کردهاند . استاد دانشگاه رسما در اتاقش شرکتداری میکند!
🔸 این نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی اوایل دهه 90 شکست خورد و این صدای شکستن را عده ای شنیدند و این شنیدن به #جنبش_ناراضیان مربوط است.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🔰 سیدجواد میری و نقد آموزش عالی 📍سیدجواد میری تحصیلکرده رشته جامعهشناسی در دانشگاه بریستول انگلی
🔉 مصاحبه صوتی
🔶 موضوع |معضلات آموزش عالی
🎙دکتر سیدجواد میری
گفتگو با "روزنامه رسالت"
⏰ ۵ تیر ۱۳۹۹
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
وضعیت آشفته مقالات علمی.m4a
12.04M
🔉 مصاحبه صوتی
🔶 موضوع |معضلات #آموزش_عالی
🎙دکتر #سیدجواد_میری
گفتگو با "روزنامه رسالت"
🔹مقصر اصلی در تولید پایان نامه و "رساله های کیلویی" و مقالات آی اس آی و مصوبات ارتقاء چه کسی هست؟ آیا قانون، دانشگاه، یا استاد و دانشجو مقصر هستند؟ چه رهیافتی برای صورتبندی این معضلات باید داشت؟
⚜️ @Taammolat74
🔰در نقد چپستیزی نشریه اندیشه پویا
✍️محمد زارع شیرین کندی
🔸اگر کسانی در این گماناند که چپهایی نظیر #آل_احمد و #براهنی مانع توسعه و تجدد و پیشرفت و آزادی در ایران شدهاند بزرگترین اهانت را به تاریخ و شعور ملت ایران میکنند. همچنانکه یکی از دشمنان خونی آل احمد و #شریعتی، طرفداران آن دو را «ساده دل» پنداشته است.
🔹تاریخ پنجاه سال اخیر با خواست و آرزو و میل آل احمد و شریعتی و براهنی به پیش نیامده است. #تاریخ فرایندی بسیار پیچیده و غامض دارد و با تمنیات و مشتهیات و هوی و هوسها حرکت نمیکند.
🔸 این هوس و آرزو که کاش آل احمد و براهنی و شریعتی و دیگر چپها نمیبودند تا ما زودتر متجدد (مدرن) میشدیم، هوس و خیالی است خام، و توهم و پنداری است تهی و عوامانه.
🔹باید تاریخ را درک کرد و فهمید. چرا آل احمد گل میکند و آن همه خواننده و طرفدار مییابد؟ چرا شخصی به اسم شریعتی پیدا میشود و آن همه مخاطب و شنونده و حامی و طرفدار دوآتشه بر گردش حلقه میزند؟ چرا براهنی با رمانها، مقالات و اشعارش دلها و ذهنهای کثیری را فتح میکند؟
🔸نخست باید اینها را فهمید و تبیین یا توصیف کرد و سپس از سیلی خوردنشان خوشحال و شادمان شد. مارکوزه در جایی گفته است که تاریخ شرکت بیمه نیست. تاریخ را هیچ گروهی نمیتواند بیمه کند و روند و حرکت آن را تضمین نماید.
🔹کاش تاریخ اخیر ما مطابق میل لیبرالهای عزیز حرکت میکرد تا ما زودتر به سعادت دنیوی و خوشبختی و بهروزی و رفاه و آسایش و آزادیهای مدرن فردی و اجتماعی میرسیدیم!!
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🎉 #روز_دانشجو را به تو تبریک نمیگویم تو را به این روز تبریک میگویم که این روز بی تو، و بی حس “آرما
📮جوانان عزیز دانشگاهى هر چه بیشتر در کسب علوم و فنون در اعتلاى کشور معظم خود کوشش نمایند و از نفوذ عناصر منحرف و وابسته به چپ و راست قاطعانه جلوگیرى کنند و نگذارند محیط مقدس دانشگاه آلوده به اغراض منحرفان و وابستگان به اجانب گردد.
✍️ امام خمینی (ره)
📚صحیفه نور جلد 18، ص 86
⚜️ @Taammolat74
11.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا رسانه های ما رسانه #بحران نیستند؟؟
🎙نصراللهی، رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاهآزاد
🔹پوشش خبری غیرحرفهای و غیربازدارنده توسط رسانههای داخلی محدود به ترور #شهید_فخریزاده نیست، بلکه در مسائل و بحرانهای امنیتی و غیرامنیتی نیز شاهد چنین پوششهای غیرجامع، غیرمسئولانه و با تأخیر هستیم، این وضعیت نتیجه عدم نظم در #رسانهها و عدم هماهنگی بین رسانهها و #دستگاههای_امنیتی است.
🔹خبر این حادثه در #خبرگزاری_جمهوری_اسلامی در ساعت ۱۸:۲۵ منتشر شد؛ آن هم بیانیه وزارت دفاع بود که باز دیرتر از دیگر رسانهها منتشر کرد.
🔹#شبکه_خبر نیز ساعت ۱۷:۱۰ دقیقه این خبر را زیرنویس کرد؛ پوشش تصویری خبر نیز حدود ۸ ساعت پس از وقوع حادثه انجام گرفت؛ البته خبرنگار #صدا_و_سیما پیشتر از آن گزارشی منتشر کرد که دارای تناقضاتی بود.
🔻منبع: خبرگزاری تسنیم
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @savad_rasaneh
🔉 درسگفتار
#اختصاصی
🔶 موضوع |روشنفکری انقلاب، آری یا خیر؟!
🎙استاد رحیمپور ازغدی
بخش دوم
همایش "روشنفکر مطهر، سه روز با روشنفکری انقلاب اسلامی"
بسیج دانشجویی دانشکده الهیات دانشگاه تهران
⏰ 14 اردیبهشت 98
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
روشنفکری مطهر 2.mp3
34.89M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#روشنفکری_انقلاب ، آری یا خیر؟!
🎙استاد #رحیمپور_ازغدی
بخش دوم
🔹شهید مطهری خطاب به روشنفکران میگفت نباید به دام التقاط و تفسیر به رای و منابع غلط بیفتید، اینکه میخواهید بگویید اسلام زبان روز دارد و دچار عقبماندگی و ارتجاع نمیشوند این مسئله مقدس است اما مواظب باشید که دچار نو پرستی و حرف نو زدن به هر قیمتی نشوید. ایشان تاکید میکردند که معیار درست و غلط بودن است نه قدیم و جدید بودن.
🔹جریان اصیل دینی و اجتهادی است که به معنای واقعی و صحیح عقل گرا است و میتواند پرچم عقل را بالا ببرد، نه فلاسفه غرب که حجیت عقل را به هر نحوی زیر سوال بردند. جریان اصیل دینی حتی اگر نقل میخواند این نقل خواندنش هم عقلی است و مبنای عقلی دارد.
⚜️ @Taammolat74
🔰نقش تاکتیکها و تکنیکهای صنعت تبلیغات در جنگ فرهنگی
🔸فرانسیس ساندرز نویسنده کتاب «جنگ سرد فرهنگی» و تاریخدان CIA و MA6، معتقد است در جنگ فرهنگی ایده اصلی این است که افراد را بدون آنکه متوجه شوند طوری هدایت کنید که یک موقعیت روشنفکری و ایدئولژیک به دست آورند.
🔹ساندرز معتقد است این راهبرد غیر مستقیم در جنگ فرهنگی از صنعت تبلیغات گرفته شده است. بسیاری از مؤسسات بزرگ تبلیغاتی در آمریکا، در جریان جنگ سرد به دولت این کشور مشاوره میدادند و البته هنوز هم چنین کاری را ادامه میدهند.
🔸در صنعت تبلیغات برای خرید یک کالا توسط مردم برنامهریزی میشود و یک فرکانس را لابهلای موسیقی خاص میفرستند و یا عکسهایی را در سکانسهای #فیلمها قرار میدهند. در جنگ فرهنگی نیز برای تهیسازی هویت شخص یا جامعه از این راهبردها استفاده میکنند.
🔹جالب است بدانیم همانطور که در صنعت تبلیغات بسیاری از سلبریتیها برای بدست آوردن سود و پول بیشتر حاضر به انجام کارهای مختلف میشوند فرانسیس ساندرز میگوید «در بستر جنگ سرد فرهنگی #پول حرف اول را میزند»
#صنعت_تبلیغات
#جنگ_فرهنگی
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @economy_and_media
تاملات
🎉 #روز_دانشجو را به تو تبریک نمیگویم تو را به این روز تبریک میگویم که این روز بی تو، و بی حس “آرما
🔰ایده دانش و دانشگاه
توقفی کوتاه در معنا، جایگاه و نقش دانشگاه و دانشجو
✍️ علی ربیع زاده
📍از انتهای دهه هشتاد که دوران دانشجویی من شروع شد، تا مدت ها یک سؤال مهم ذهن من را درگیر خود کرده بود: نهاد دانشگاه و هویت دانشجویی چه نقش، کارکرد و کاربردی در نظام اجتماعی دارد؟!
پاسخ های زیادی وجود دارد. مثلاً کارل یاسپرس فیلسوف اگزیستانسیالیست آلمانی ، پس از جنگ جهانی دوم در سال 1946، کتاب «ایده دانشگاه» را با همین هدف نوشته که با هم مورد بررسی قرار می دهیم...
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @tahekmat👇👇👇