تاملات
🔰 بررسی ابعاد جنگ بیولوژیکی 🔸اگرچه سابقه استفاده از جنگ افزارهای بیولوژیکی در قالب عوامل بیماری زا
☣️ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک
🔘 بخش سوم
🔸در نمونهی دیگری از بیماری با دستکاری ژنتیکی، بیماری سارس بهوجود میآید. این بیماری، یک سندروم حاد تنفسی است که با تب بالا، لرز، سردرد، بیحالی و بدندرد شروع میشود. بعد از مدتی، بیمار دچار سرفههای خشک شده که میتواند پیشروی کرده و منجر به اشکالات تنفسی و کمبود اکسیژن در خون نیز بشود. علائم آزمایشگاهی آن، رادیوگرافی قفسه سینه است که نمایانگر ذاتالریه میشود و همچنین آزمایش خون، کاهش میزان پلاکت و کاهش گلبولهای سفید را نشان میدهد. [1]
🔹کارشناسان بیماریهای عفونی روسیه میگویند، این بیماری یک سلاح بیولوژیک ساخت انسان است. این ویروس، ترکیبی از ویروس اوریون و سرخک است، که چنین ترکیبی هرگز نمیتواند در طبیعت ظاهر شود و تنها در آزمایشگاه بهدست میآید. اعتقاد بر این است که این عفونت از جنوب چین آغاز شده و بیش از صد کشته و سههزار مبتلا به آن گزارش شده است. [2]
🔸برخی از این سلاحها نیز، طبیعی هستند؛ مثل آبله و سیاهزخم. تروریستها تمایل دارند از عوامل بیولوژیک برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند؛ چون این عوامل به سختی شناسایی شده و برای چندین ساعت تا چندین روز علائم خود را نشان نمیدهند.
🔹در مواردی که هدف سلاح بیولوژیک، انسان است، ایجاد بیماریهای جدید با دستکاری ژنتیکی صورت میگیرد. برای مثال، واکسیناسیونهای گسترده میتواند با آزاد کردن گونههای آنفلوانزا با بیماریزایی و کشندگی بالا به یک سلاح زیستی تبدیلشده و باعث مرگ میلیونها نفر از مردمی شود که سیستم ایمنیشان با تزریق واکسنهای قبلی تضعیف شده است.
——--منابع:
[1] http://www.study1000.com/104744/sec_41/p_31.aspx?lang=Fa
[2] http://www.abc.net.au/news/2003-04-11/sars-could-be-biological-weapon-experts/1835010
💢در ادامه با کانال تاملات، همراهی کنید تا پرونده #جنگ_بیولوژیک را ارائه دهیم...
⚜️ @taammolat74
🔉 درسگفتار
♨️ #اختصاصی
🔶 روششناسی فقهای معاصر
🔸 استاد محمدحسین عبدی
🔹جلسه چهارم
🔻پ.ن: این درسگفتار هر شب در کانال بارگذاری میشود.
⚜ @taammolat74 👇👇👇
روش شناسی فقهای معاصر ۳.mp3
14.51M
🔉 درسگفتار
🔶 #روششناسی_فقهای_معاصر
🕰 جلسه چهارم
🔸 استاد محمدحسین عبدی
🔹آیت الله حکیم جزء یکی از سه شاگرد برجسته محقق آقاضیا عراقی بود.
🔹جایگاه برجسته کتب فقهی ایشان
🔹یکی از نکاتی که در مستمسک به طور برجسته وجود دارد، بحث سیره و ارتکازات است.
🔹بررسی برخی اندیشههای فقهی آیتالله حکیم
🔗 لینک جلسه قبل👇
🔺https://eitaa.com/taammolat74/1276
⚜️ @taammolat74
🔰 سال نو فرصتی برای شروعی خوب
🔸شروع خوب كافى نيست، استمرار و ادامه خوب مهم است. در آغاز و در شروع هر حركتى، به خاطر انفجار و آزادى نيرو و يا همراهى و رقابت ياران و يا راحتى و سراشيبى راه و يا لذّت جديد بودن و تازگى كار، شور و سرعت، زيادتر از دقّت و نظارت و بررسى است. امّا در طول زمان، با خستگى طبيعى و يا حضور و ظهور موانع و برخورد با كاستى ها و اشتباه ها و برخوردهاى غلط و يا نامطلوب، افت انگيزه و ضعف اراده، به ناتمامی عمل مى انجامد.
✍ آیتالله صفایی حائری
📚 نامه های بلوغ، ص١٧٩
⚜ @taammolat74
🔰سال 98 هم تمام شد و تو هنوز سر خط نشستی‼️
🔸 قاعده زندگی با حرکت آدمهای دیوانه جلو میره! جنونی که در جانمان مینشیند و خسته از فریادهای تکراری به دنبال تغییر شیرجه میرویم!
🔹 یک سال گذشت و با خودم فکر میکنم که برای اتفاقات زیادی باید سکوت کنم و برای کارهای کردهام مارش شادی بکوبم که من چقدر خوبم!
🔸 زندگی تنها برای دیوانگان رنگ شادی دارد و الا زمانه برای کسی که سه مقصد بیشتر ندارد، روزمرگی است، خانه، مدرسه، خانه!
🔹 زندگی را کسانی میکنند که به دنبال تجربههای جدید هستند، نه آنها که از آب راکد وجودشان لذت میبرند و شاید هیجانات اتفاقات نادر را به سکوت کنار مرداب ترجیح میدهند و تو چقدر ساده باید باشی که از رد شدن اردکی کنار آب خندهات نگیره!
🔸 زندگی برای اونهایی جلوه میدهد که در هنگام توان افزایی آنقدر رشد کنند که در زمانه اجرا به دنبال دریوزگی خطاهای سهل انگارانه نیفتند و برای هر اتفاق ساده اجازه نگیرند، زندگی با طعم آنارشیستی خوب نیست اما زندگی با طعم یک تغییر خلاقانه چقدر میچسبد.
🔹 حالا که بی معرفتیها و نارفیقیها را دیدی و لرزیدی و ساعتها به آن فکر کردی، بهترین کار برای تو نشستن کنار کوالاهای اقیانوس آرام است که حتی برای سادهترین کارهایشان هم نیاز به کمک دارند؛ #کوالا
🔸 این تغییر باید رنگ جنون بدهد، باید نترسی و از همه پلها دونه دونه رد شوی تا سست عنصرهای خسته و تپیده کنار بازار سیاه دلزدگی تکان بخورند و بعد از موفقیت تو پایشان را به آب بزنند.
🔹 میدونی خیلی از اتفاقات ساده این روزها، روزی از محالات بود، اما هزاران نفر از میدان مین عشق رد شدند تا به قله جنون رسیدند و تلاش و پشتکارشان به سرانجام شدن نزدیک کرد و حالا تو باید زیر لب دم حیدری بگیری و بالا بیایی!
🔸 سقوط! راستی اگر سقوط بکنی چه اتفاقی میافتد؟ بازی تو تمام میشود اما یادت باشه که برده نبودی! مطابق اوامر این و آن عمل نکردی و مانیفست مردانگیات زیر یوغ سیاه یه مشت بیسواد رقم نخورد! حالا میتونی سرت را بالا بگیری که خودم بودم! اشتباهاتم را به گردن میگیرم و به درستیها مینازم اما خودم بودم!
⚜ @ponezs
⚜ @taammolat74
🎉 پیشنهاد ویژه #رمان_خوانی
📚 کتاب لبه تاریکی
▪️مولف : طیبه نجیب
▪️ناشر کتاب : کتاب نیستان
▪️سال نشر : 1398
▪️تعداد صفحات : 172
🔸«لبه تاریکی» داستانی بلند و عاشقانه که با رویکرد ادبیات بومی نوشته شده است. روایتی از دلدادگی دو جوان به یکدیگر که تناسبات و تعصبات قومی و روستایی برای ازدواج آنها مشکلاتی ایجاد کرده است و همین مسئله داستان را با تعلیق و کشش روبرو کرده است.
🔹کتاب جدای از این گنجینهای است از باورها و اعتقادات بدنه جامعه روستایی در ایران و نمایشی از تنیده شدن و ریشه دواندن این باورها در ساختار و ساختمان زندگی آنها. از این منظر نویسنده به تناسب سن شخصیتهای حاضر در داستان توانسته الگویی برای این موضوع پیش روی مخاطب قرار دهد و به نوعی نگاه جامعهشناختی از شخصیتها و سنین مختلف زیست بوم روستایی دست پیدا کند و این همه را نیز در قالب داستان و روایت پر فراز و نشسیب عاشقانه خود بازگو میکند.
🔸«لبهتاریکی» به همین اعتبار داستانی است بسیار ایرانی و ریشه در تار و پود سنتهای کهن ایرانی و حتی میتوان به برخی از بخشها و ایدههای روایی در آن نگاهی اسطورهای داشت و از طرف دیگر ریشه دواندن باورهای دینی را در دل سنتهای زیستی خانواده روستایی ایران در آن جستجو کرد.
🔹 این همه اتفاق در دل یک داستان بلند عاشقانه مهمترین اتفاقی است که با خوانش «لبه تاریکی» برای مخاطب داستان ایرانی رخ میدهد که عادت به خوانش کلیشههایی از پیش مشخص از داستانهای ایرانی داشته است.
#لبه_تاریکی
#طیبه_نجیب
⚜️ @taammolat74
🔰اتکا به غیب
✍ امام موسی صدر
🔸فلسفه و علوم و صنعت و حقوق و ادبیات و سایر دستاوردهای فعالیت بشر همگی متغیر و متزلزل است، چرا که این ها در حال تکاملاند و از این رو، اگر انسان به اینها اتکا کند، هر قدر هم که میزان آگهی او بالاتر رود و تجارب او بیشتر شود و اندیشه و دستاوردهایش پیشرفت کند، باز هم نمیتواند به ثبات روانی و آرامش دست یابد، ثبات کامل و مطلق از طریق اتکای به غیرِ مطلق، یعنی امر متغیر، به دست نمیآید، بلکه با پناه بردن به مطلق حاصل میآید: «ألا بِذِکرِ أللهِ تَطمَئِنُّ القُلوب» به عبارتی دقیقتر، تنها با اتکا به غیب و ایمان بدان است که میتوان انسان را با ثبات و به دور از بیم و اضطراب ساخت.
📖نای نی
🎨 طراح: مهدی اسماعیلزاده
⚜ @taammolat74
31.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قصه پرغصه سال ۹۸
🔸روایتی از سیل و زلزله تا شهادت سردار و سانحه هوایی و کرونا...
🔹سال ۹۸ انگار کل ۸ سال جنگ رو گذاشتتد برامون روی دور تند...تلخی و مصیبت زیاد داشت اما ما هنوز اینجاییم... زخمی و خسته اما امیدوار و منتظر...
من برای صبرتون یه یا علی میخام...یاعلی🌸
سال نو مبارک🌹🌹🌹
⚜ @taammolat74
🔰 و اینگونه نفت ایران ملی شد.
✍️ اکبر ابدالی
🔸یکی از موانع بسیار جدی ملی شدن صنعت نفت، نخست وزیر وقت، #رزم_آرا بود، وی از مزدوران و هواداران سیاست #انگلیس در ایران و فردی بسیار مستبد بود، رزم آرا چنان سختگیر و تابع انگلیس بود که حتی اشرف –خواهر شاه – از او می ترسید و نمیتوانست روی حرف وی چیزی بگوید.
🔹وکلای جبهه ملی که اغلب از طرفداران نهضت ملی شدن نفت بودند هم از قدرت رزم آرا می ترسیدند و سقوط رزم آرا را به علت حمایت شدید انگلیس از وی، غیر ممکن می دانستند و به کلی تز «ملی شدن صنعت نفت» را شکست خورده می دانستند. رزم آرا به دفاع از شرکت نفت انگلیس که نفت ایران را در اختیار داشت، پرداخت و خطاب به نمایندگان مجلس شورای ملی گفت شما که نمی توانید یک #کارخانه_سیمان را اداره کنید چگونه می توانید نفت را شخصاً استخراج کنید؟ ملت ایران که شایستگی ساختن #لولهنگ (آفتابه گِلی) را هم ندارد چگونه ميتواند صنعت نفت را اداره كند؟
🔸 روز 15 اسفند ماه 1329، دکتر #مصدق اعلامیه ای برضد رزم آرا منتشر کرد. #نواب_صفوی می گوید دکتر مصدق از قتل رزم آرا آگاه بوده است. رزم آرا در 16 اسفند 1329 ه.ش به وسیله گلوله خلیل طهماسبی (از فدائیان اسلام) که از یاران نزدیک آیت الله کاشانی و نوّاب صفوی بود در صحن مسجد امام انجام گرفت و به این ترتیب استعمار انگلیس، سلاح خود را از دست داد و راه برای ملی شدن نفت باز گردید.
🔹 روز 17 اسفند (یک روز بعد از ترور رزم آرا)، کمیسیون نفت مجلس به اتفاق آرا پیشنهاد ملی کردن صنعت نفت را به تصویب رساند. در 24 اسفند 1329 مجلس شورای ملی و در 29 اسفند 1329 مجلس سنا، گزارش کمیسیون را تصویب کردند و صنعت نفت ایران رسما ملی اعلام شد.
🔸 بعد از دستگیری طهماسبی، آیت الله #کاشانی در مصاحبه مطبوعاتی صریحاً اعلام کرد که قاتل رزم آرا باید آزاد شود زیرا این اقدام او در راه خدمت به ملت ایران و برادران مسلمانش انجام شده است و در حقیقت حکم اعدام رزم آرا را ملت صادر کرده و خلیل طهماسبی مجری اراده ملت ایران بوده است.
♦️ نیمه دوم اسفندماه یادآور مبارزه ملت ایران با استعمار اقتصادی انگلیس در صنعت نفت است. تاریخ معاصر ایران نشان داده است که هر جا پای استعمارگران و غربیها به حیات اقتصادی و سیاسی کشور باز شده، کارها گره خورده و کشور عقب افتاده است. اما هر جا اراده مردم و رهبران ایران این بوده که غربیها را بیرون کنیم و به طرحهای آنها اعتماد نداشته باشیم و روی پای خود بایستیم، موفق بوده ایم.
#انتقام_سخت_اقتصادی
⚜️ @mashgh626
⚜️ @taammolat74
🔰الهیات کرونا
✍️ علی الهی خراسانی
🔸ویروس کرونا در کشور همه چیز را درگیر خود کرده است و این سطح از مواجهه و درگیری شاید بیسابقه باشد.
از دانش و علم گرفته تا زندگی روزمره تا دینداری تا ورزش و هنر و ... .
🔹اما الهیات کرونا چگونه تحلیل شده است؟ مواجهه متدینان و گروههای مذهبی با کرونا چه نسبتی با الهیات دارد و با کدام الهیات وارد میدان کارزار شده است؟ بر اساس تنوع دیدگاهها میتوان الهیات کرونا را در موارد زیر دانست:
💠الهیات رهاییبخش:
توجه گروههای جهادی طلاب و مذهبیها به قشر آسیبپذیر و فقیران در عین نقد به بیتوجهی بخشی از حاکمیت یا بزرگان دینی
💠الهیات مناسکی:
گروههای زیادی از مذهبیها چه انقلابی و چه انقلابی که بر مناسکگرایی حداکثری بهویژه در قالب هیئات تاکید دارند، اعلام خطرها و تعطیلی جلسات مذهبی و نماز جمعه و جماعات را توطئه در کمرنگ کردن دینداری و ابراز عشق به اهل بیت میدانند. مخالفت و مقاومت در بستهشدن یا محدودیت در زیارت حرمهای مقدس ازین گونه است.
💠الهیات سکولار:
برخی پژوهشگران و روشنفکران همچون دکتر یاسر میردامادی بر این باور هستند که پیامد مواجهه علما و متدینان با کرونا، قدسیزدایی و عرفیگرایی و ایندنیایی است. تبعیت از نظرات پزشکان توسط مدیریت حرمها و علما اینگونه تحلیل میشود.
💠الهیات سیستماتیک/معناگرا:
بسیاری از بزرگان دینی و اهل خطابه در مواجهه با خطرات کرونا، مردم را به خواندن دعا و سورههای خاص دعوت کردند. چه اینکه دین برای حفظ سلامتی و ایمنی از بلا و نیز مهمتر برای آرامش همواره برنامه دارد.
اگر قواعد پزشکی و عقلانی نیز رعایت میشود آنهم بخاطر تاکید دین بر بهداشت و حفظ الصحه است. توصیه اکید به خوردن داروی امام کاظم برای بالابردن ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به کرونا نیز ازینگونه است.
#دین_و_کرونا
⚜️ @taammolat74
17.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 ویژه!!📍
🎈 از هفته دوم شیوع ویروس کرونا در ایران، مجموعه مصاحبههای لایوی با عنوان #همه_گیر در پیج اینستاجیوگی صورت گرفت که در آن تلاش شد با مردم درگیر کرونا و متخصصین این حوزه گفتگو صورت گیرد و به یک درک جامعتر از ابعاد بحران شیوع ویروس کرونا منجر شود.
🎈در همه گیر هم اشتباهات دولت و حکومت، هم بی تدبیری و عدم جدیت مردم و هم رویکرد خصمانه انسان به طبیعت در نظام سرمایه داری مورد نقد قرار گرفت و در کنار آن، توصیهها و پیشنهاداتی برای مواجهه با تبعات این بحران در حال و در آینده نیز مطرح شد.
🔴 فصل اول این مجموعه، در نیمه شبهای قرنطینه ارایه و با بیمار شدن مجری آن یعنی میلاد دخانچی پایان یافت. حالا ما در کانال تاملات، صوتهای کامل این گفتگوها را در روزهای آغازین 99 تقدیمتان خواهیم کرد.
منتظر باشید...🎉
⚜️ @taammolat74
♨️توسل به حضرت موسی کاظم(ع) در شب سال نو
هم اکنون برای امیدافزایی و کمترشدن مشکلات و رهائی مردم جهان از کرونا💕
توسل به حضرت موسی بن جعفر(ع)🌹
#هر_شیعه_یک_توسل
📺 پخش زنده از شبکه های مختلف
⚜ @taammolat74
💐باز عالم و آدم و پوسیدهگان خزان و زمستان خندان و شتابان به استقبال بهار می روند،
تا اندوه زمستان را به فراموشی سپارند و کابوس غم را در زیر خاک مدفون سازند.🌸🌸🌸
با آرزوی سلامتی و معنویت و حال خوب در سال نو که مقرون با شهادت باب الحوائج شده است، ان شالله سال با برکتی داشته باشید.🌹🌹
#سال_جهش_تولید
⚜ @taammolat74
🔰عید توسل و ذکر
✍ سید حمیدرضا برقعهای
تمام کشور من کاظمین کوچک مردی ست
که در هر گوشه ای از خاک ایران بارگاهی داشت
تمام سرزمینم غرق در موسی بن جعفر شد
تو حول حالنایی حال و روزم با تو بهتر شد
تو مثل جان درون خاک من هر گوشه پنهانی
تو شیرازی خراسانی قمی آری تو ایرانی
کنون دریای طوفانی ست ایران ناخدایی کن
نمک گیر تبار توست این کشور دعایی کن
دلم روشن نگاهم گرم حالم احسن الاحوال
به لطف روضه های تو چه سالی می شود امسال
که ایران در تو میبیند بهار سرزمینش را
کنار سفرهء باب الحوائج هفت سینش را
⚜ @taammolat74
🔰ما و نقش خدا در زندگی
⏰ خواندن: ۳دقیقه
🔸امسال هم سال نو در اکثر خانه ها با دعای یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ آغاز شد. اما شاید امسال باید بیشتر درباره عبارات این دعا تفکر و تعقل کنیم. آیا به راستی ما خدا را تغییر دهنده میدانیم؟ و یا خدا را تدبیرکننده در عالم میدانیم؟ و یا خدا را محول احوال انسانها میدانیم؟ به راستی ما دقیقا چه کسانی را محول احوال خود میدانیم؟
🔹در چند سال اخیر انسانها به کمک رشد علم و فن آوری در زمینه های مختلف مهندسی، پزشکی، علوم انسانی و ... به پیشرفتهای بزرگی نسبت به نسلهای قبل رسیده اند، تا حدی که آرزوهای اجداد خود را به خاطره بدل نموده و خود را تغییر دهنده احوال و روزگار خود یافته اند. این پیشرفتها در حدی شگرف و برای انسانها غیرقابل وصف بوده که نویسنده شهیر یووال نوح حراری یک کتاب از سه گانه خود را به کتابی با عنوان «انسان خداگونه» اختصاص داده است. یعنی انسان امروزی نسبت به اجداد خود احساس خدایی بودن میکند، زیرا خود را فرمانروای عالم وفرمانروای خود میداند.
🔸اما این احساس برای انسان مدرن در عمق وجودش ریشه ندارد. از سویی انکار خداوند و آفریدگار برای انسان مدرن به سبب یافته های پیچیده در علومی چون فیزیک کوانتوم، نجوم، ژنتیک و ... امکان ندارد. از سویی دیگر با تمام پیشرفتهای علمی مقهور برخی قوانین طبیعت شده و گاهی از کنترل ریزترین موجودات (ویروس) حداقل تا مدتی عاجز میماند.
⚜ @taammolat74
🔹لذا انسان امروزی نیازمند خدایی است که هم قدرت دارد و هم مانع فرمانروایی انسان نشود. در این میان با توجه به نظریات ماشین نیوتن و مباحث نظری لایب نیتس نظریه خدای ساعت ساز فلسفه یونان مجدد ظهور کرد. خدای ساعت ساز، خدایی مقتدر است که این جهان منظم را بر طبق قوانینی پیچیده ساخته است. اما این جهان برای اداره و ادامه مانند آن ساعت نیازی به سازنده خویش ندارد و اصلا دخالت خدا در جهان آن نظم پیش ساخته را بهم میزند. وظیفه انسان خردمند در این دنیا کشف این قوانین و بهره برداری از آن است. این تعریف جا را برای سلطنت وفرمانروایی انسان مدرن به وسیله پیشرفت علوم باز کرده و خدا را نیز در حدی از قدرت نگاه میدارد.
🔸حال آیا خدای لحظه تحویل سال ما، خدای ساعت ساز تقریبا دست بسته شده توسط قوانین طبیعت است؟ آیا وقتی دعای ابتدای سال را خواندیم، خدا را در این مشکلات تغییر دهنده میدانیم؟ آیا ما خدا را تدبیر کننده بر امور سال جدید میدانیم؟ و بسیاری از این آیاها؟
🔹کرونا آمد و نقش شافی بودن خدا در ذهن بسیاری مورد سوال قرار گرفت. گویا باید این سوال جدی را یکبار از خودمان بپرسیم که در عین اینکه میدانیم باید به دنبال روشهای مدرن و بهتر معالجه و درمان برویم، اما آیا در عین حال واقعا خدا را شافی و تغییر دهنده حال خود و تبدیل کننده به احسن حال هم میدانیم؟ یا اینکه خدا را مقهور و مغلوب در آفرینش خودش میدانیم؟
🔸آیا وقتی عمیقا باور نداریم که خدا میتواند در هر شرایطی بهترین حال را به ما عرضه کند و در نظام انسانمدارانه امروزی برایش جایگاه واقعی قائل نیستیم؛ میتوانیم انتظار داشته باشیم دعای زمان حلول سال برایمان مستجاب شود؟ گویا امروزه این کلام وحی بیشتر به یاد می آید که «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ، ای کسانیکه ایمان آوردهاید، به خدا و رسولش ایمان بیاورید!»
🔗لینک مطلب در ویرگول
🌐http://vrgl.ir/HdJKc
⚜ @taammolat74
🌷 نوروز
✍ علی شریعتی
🔸 سخن تازه از نوروز گفتن دشوار است. نوروز یک جشن ملی است، جشن ملی را همه می شناسند که چیست، نوروز هر ساله برپا می شود و هر ساله از آن سخن می رود.
🔹بسیار گفته اند و بسیار شنیده اند؛ پس به تکرار نیازی نیست؟! چرا، هست.
مگر نوروز را خود مکرر نمی کنید؟
پس سخن از نوروز را نیز مکرر بشنوید.
در علم و ادب تکرار ملال آور است و بیهوده؛ «عقل» تکرار را نمی پسندد؛ اما «احساس» تکرار را دوست دارد، «طبیعت» تکرار را دوست دارد، «جامعه» به تکرار نیازمند است.
🔸طبیعت را از تکرار ساخته اند؛ جامعه با تکرار نیرومند می شود، احساس با تکرار جان می گیرد و نوروز داستان زیبایی است که در آن، طبیعت، احساس و جامعه هر سه دست اندرکارند.
📚 برگرفته از کتاب هبوط در کویر
⚜ @taammolat74
🔉 گفتگو
🔶 مجموعه لایوهای #همه_گیر
🔸گفتوگو میلاد دخانچی با رضا امیرخانی
♦️ از هفته دوم شیوع ویروس کرونا در ایران، مجموعه مصاحبههای لایوی با عنوان همهگیر در پیج اینستاجیوگی صورت گرفت که در آن تلاش شد با مردم درگیر کرونا و متخصصین این حوزه گفتگو صورت گیرد و به یک درک جامعتر از ابعاد بحران شیوع ویروس کرونا منجر شود.
⚜ @taammolat74 👇👇👇
1_5127517784019828952.mp3
32.49M
🔉 فایل صوتی
🔶 مجموعه لایوهای همهگیر
🔸 گفتگو #میلاد_دخانچی با #رضا_امیرخانی
🔹 بررسی مردمشناسی پدیده کرونا در ایران
🔹رضا امیرخانی از کتاب جدیدش نیم دانگ پیونگ دانگ سخن میگوید.
🔹 روایت سفر به کره شمالی با رضا امیرخانی را در این گفتگو بشنوید.
⚜ @taammolat74
🔰سالی که بر ما گذشت...
✍ محمدرضا کائینی
🔸سالی که در واپسین ساعات آن هستیم را، با هیچیک از سالیان چهار دهه اخیر، طرفِ قیاس نمی بینم.حتی سال های شصت و هشتاد و هشت!
🔹 در اولی رهبر و ملت پس از زنهارهای فراوان، بر آن شدند که تا ناخالصی ها را از نظام بزدایند و به رغم هزینه های فراوان، از ترور مسئولان طراز اول گرفته تا حزب اللهی های کوچه و بازار، نهایتا به هدف خود رسیدند.
🔸در دومی هم که ماجرا چندان پیچیده نبود، کسی را وهم برداشته بود که رئیس جمهور است و هر از گاه آتشی می سوزاند و نهایتا بنیه اش تحلیل رفت و به گوشه ای دلالت و رفته رفته فراموش شد! اما امسال، از در و دیوارش چالش و حادثه می بارید! مانند فیلم های خیالی ای که انسان را مرحله به مرحله، در مصاف با موجودات عجیب الخلقه، غول پیکر و ترساننده پیش می برد! جالب اینجاست که هر یک از این حوادث از خوب و بد، مانند بمب خوشه ای عمل می کردند و در درون خویش، انبانی از وقایع و پیامد را بیرون می ریختند!
🔸 از سیلِ اول سال گرفته تا گران شدن بنزین و شهادت حاج قاسم و سقوط هواپیما و تهاجم کرونا. من یکی که شک ندارم که این زنجیره، برای هر ابرقدرتی روی می داد، او را با فرق به زمین می زد! یک چشمه اش را در "چالش دستمال توالت" در اروپا و آمریکای متمدن و مدعی سروریِ عالم ببینید که از خلق الله، چه وحوشی ساخته است!
🔹تازه این در شرایطی است که در آنجا، تنها شَبَحی از کرونا ظاهر شده و هنوز مانند ایران و چین، این بَلیه بر هستی جماعت چنگ نینداخته است.باز گلی به جمال مردم خودمان که با تمام ندانم به کاری ها و اشتباهات، اقلا خِشاب پرنکرده اند برای قحطی پس از کرونا!
🔸در این مختصر، تنها می ماند امید بُردن به وعده "ان مع العسر یُسرا" در سالی که با نام موسی بن جعفر(ع) می آغازد و اینکه ماههای پیش روی، موسم فتوحات و نعماتی از "حیث لایحتسب" باشد.
من ای صبا ره رفتن به کوی دوست ندانم
تو میروی به سلامت سلام ما برسانی
نوروزتان فرخنده باد✨🌷🌷🌷
#نوروز_۹۹
⚜ @taammolat74
🌸 #بهار_عاشقی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
اقتدا بر عاشقان کن گر دلیلت هست درد
ور نداری درد، گرد مذهب رندان مگرد
ناشده بیعقل و جان و دل درین ره کی شوی
محرم درگاه عشقی با بت و زنار گرد
هر که شد مشتاق او یکبارگی آواره شد
هر که شد جویای او در جان و دل منزل نکرد
مرد باید پاکباز و درد باید مرد سوز
کان نگارین روی عاشق مینخواهد کرد مرد
خاک پای خادمان درگه معشوق شو
بوسه را بر خاک ده چون عاشقان از بهر درد
هر کهرا سودای وصل آن صنم در سر فتاد
اندرین ره سر هم آخر در سر این کار کرد
💐💐💐
✍ سنایی
⚜ @taammolat74
🔰 کرونا تا آستانه سال جدید
✍ عبدالله شهبازی
🔘 بخش ۱ از ۲
🔸سال ۱۳۹۸ در فضای شِبه آخرالزمانی apocalyptic بیماری جهانگیر (پَندمیک) کروناویروس به پایان میرسد؛ فضایی که در عمر ۶۴ ساله خود مشابهی برای آن نمیشناسم.
🔹 نزدیکترین واقعه تاریخی شبیه به آن آنفلونزای سالهای ۱۲۹۶- ۱۲۹۷ ش است که به مرگ ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون انسان در سراسر جهان انجامید و تا به امروز از نظر میزان مرگومیر ناشی از بیماریهای واگیر بعنوان بزرگترین فاجعه انسانی تاریخ معاصر شناخته میشود.
🔸میزان مرگومیر ناشی از کرونا ویروس تاکنون، در مقایسه با تلفات سالیانه بیماریهای واگیر چون آنفلونزا، زیاد نبوده است. آنچه این هراس را سبب شده پیشبینی آیندهای است که فراروی ماست.
🔹تا ساعات پایانی سال ۱۳۹۸، طبق آمارهای رسمی دولتها، تعداد مبتلایان به کرونا در سراسر جهان ۲۴۵٬۶۱۳ نفر و تعداد متوفیات ۱۰٬۰۴۸ نفر گزارش شده است.
🔸دلایلی در دست است که برخی دولتها، بويژه مصر و ترکیه، آمار مبتلایان و متوفیات ناشی از کرونا را به شدت کتمان میکنند. آمار دولتی کرونا در مصر ۲۵۶ مبتلا و ۷ فوت است ولی برخی تحقیقات از حداقل ۱۹٬۳۱۹ مورد بیماری کرونا در مصر و مرگومیر بیشتر حکایت میکند. مواردی، از جمله در کانادا، دیده شده که در گواهی فوت علت مرگ را «بیماری حاد ریوی» ذکر کردهاند تا آمار قربانیان کرونا را کاهش دهند.
🔹بنظر میرسد موج کرونا هنوز در آغاز راه است و محتمل است که در ماههای آینده ایالات متحده آمریکا و هند به دو کانون اصلی جدید کرونا در جهان بدل شوند. پیشبینیهای مبتنی بر مدلسازی برخی مراکز معتبر تحقیقی قربانیان فراوانی را پیشبینی کردهاند.
🔸نیویورک تایمز امروز (۱۹ مارس ۲۰۲۰) از تحقیق وزارت بهداشت آمریکا پرده برداشت که طبق آن در بدترین سناریو ۱۱۰ میلیون آمریکایی به کرونا مبتلا میشوند و از این میان ۷٫۷ میلیون نفر در بیمارستان بستری شده و ۵۸۶ هزار نفر میمیرند. در مدلسازیهای مرکز کنترل و مقابله با بیماریهای آمریکا (سی. دی. سی)، که نیویورک تایمز در ۱۳ مارس ۲۰۲۰/ [۲۳ اسفند ۱۳۹۸] معرفی کرد، ابتلای ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی به کرونا و مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱٫۷ میلیون نفر، در صورت فقدان اقدامات جدی بازدارنده، پیشبینی شده است.
⚜ @taammolat74
🔰 کرونا تا آستانه سال جدید
✍ عبدالله شهبازی
🔘 بخش ۲ از ۲
🔸مدلسازی مورخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ دانشگاه صنعتی شریف، که زیر نظر دکتر علینقی مشایخی استاد برجسته این دانشگاه انجام شد، در بدترین سناریوی محتمل، یعنی فقدان اقدامات بازدارنده مانند عدم تردد مردم، میزان تلفات ناشی از کرونا در ایران را تا ۳٫۵ میلیون نفر تخمین زده است.
🔹تنها نیرویی که میتواند کرونا را مهار کند و تلفات انسانی را به شدت کاهش دهد مداخله فعال حکومتها و مدیریت قوی آنان برای کنترل بحران است. این رفتاری است که در چین و کره جنوبی انجام گرفت و با مهار بیماری به الگوی جهانیان بدل شد. به این دلیل است که دولت فرانسه، پس از تعلل فراوان، سرانجام با جدیت وارد میدان شده و با وضع مقررات شدید، از جمله جریمه تردد بدون مجوز تا ١٣۵ یورو، مانع از خروج مردم از خانهها میشود.
🔸این رفتاری است که در برخی کشورهای آمریکای لاتین نیز دیده میشود مانند گواتمالا که بلافاصله پس از فوت اولین بیمار کرونایی در ۱۳ مارس/ ۲۳ اسفند مقررات شدید وضع کرد و از جمله برای خروج بدون مجوز از منزل جریمه سنگین به مبلغ ۳۰۰ کیتزل (واحد پول محلی، معادل درآمد دو هفته کارگر متخصص) قائل شد.
🔹تا امروز، که پایان سال ۱۳۹۸ است، بنظر میرسد نحوه اطلاعرسانی وزارت بهداشت درباره پدیده کرونا اینگونه بوده و از سوی نهادهای مسئول فراتر از وزارتخانه فوق نیز عزم جدی برای مهار کرونا مشاهده نمیشود. بدینسان، حدود ۶۴ روز پس از ورود کرونا به ایران همچنان شاهد سردرگمی و فقدان تصمیمگیری نهادها و مقامات مسئول هستیم. این ۶۴ روز تاریخی از دست رفت ولی میتوان امیدوار بود که با ظهور عزم راسخ و مدیریت قوی فرایند جدی مهار بیماری آغاز شود و تلفات آن، طبق مدلسازی دانشگاه صنعتی شریف، از حدود ۳٫۵ میلیون نفر به حداقل ممکن یعنی ۱۲ هزار نفر در دوره چهار ماهه کاهش یابد.
⚜ @taammolat74
♨️ پخش زنده بیانات رهبر معظم انقلاب با ملت شریف ایران فردا (یکشنبه) ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه از شبکه خبر
#جهش_تولید
#سال_نو_مبارك
⚜ @taammolat74
🔰 رسانهای که صاحب ندارد!
✍️ محمدصادق کوشکی
🔸 این چندمین مرتبه است که به آقای علی عسکری عرض میکنیم که مدیر و حاکمان مطلق رسانه ملی؛ مجریان کممایه و پرمدعاییاند که نه به انقلاب و حکومت دینی معتقدند و نه اهل علم و تخصصاند و تنها هنرشان تکرار شایعات و چرندهایی است که در شبکههای ماهوارهای لندنی دیدهاند یا در کانالهای مجازی پر شده در آلبانی يا ریاض خواندهاند!
بماند که تخصص اصلی این حاکمان واقعی رسانه ملی؛ تیغ زدن مدیران دکوری سازمان است، و دیدن برنامههای زنده و مناسبتیشان آدم را از دیدن شبکههای لندنی بینیاز میکند و از انقلاب و دین و جمهوری اسلامی منزجر!
🔹 خوب است معاونت سیما و مدیر شبکه یک سیما بفرمایند اتاق فکر برنامه فرمول یک چه کسانی هستند و با کدام جایگاه علمی و انقلابی؟
والبته که میدانیم چنین پدیدهای وجود خارجی ندارد!
🔸ساختن برنامه زنده برای نوروز و اعیاد و مناسبتهای ملی که نیازی به « فکر» ندارد! یک مجری گردن کلفت و قلدر میخواهد و پول بیصاحب بیتالمال و دیگر هیچ! مگر قرار است ویژه برنامههای رسانه ملی به مناسبت اعیاد؛ بار فکری و آموزشی و هنری داشته باشد؟
🔹 به خوبی میدانیم که میخ آهنین در سنگ نمیرود و گوش مدیران دکوری سازمان ابدا به این حرفها بدهکار نیست.
اما از باب نهی از منکر و برای صدمین بار به جناب علی عسکری عرض میشود که با کدام حجت شرعی دستور صریح رهبری نظام را نادیده میگیرید و علیرغم نهی رهبری از حضور بازیگران بیمایه به عنوانِ مهمان برنامههای سیما؛ هر بازیگر بیسواد و درجه سه و بیهنری را به برنامههای زنده و پربیننده دعوت میکنید؟ تا کی باید تخلف از جانب شما باشد و هزینه دادن از رهبری؟
این قبیل بازیگران چه حرف مفیدی برای گفتن دارند؟ و به چه اعتباری اجازه حضور در برنامه های زنده سیما را پیدا میکنند؟
🔸 لابد میدانید که حرفهای نامربوط برنامه فرمول یک، اشک وزیر بهداشت را درآورده!
لطفا بفرمایید چرا مدیر روابط عمومی سازمان در چنین مواقعی ساکت است و فقط متخصص بیانیه دادن علیه برنامههای ارزشی شبکه افق است؟
⚜️ @taammolat74
🔉 گفتگو
🔶 مجموعه لایوهای #همه_گیر
🔸گفتوگو میلاد دخانچی با دکتر علیرضا شیری (روانشناس)
♦️ از هفته دوم شیوع ویروس کرونا در ایران، مجموعه مصاحبههای لایوی با عنوان همهگیر در پیج اینستاجیوگی صورت گرفت که در آن تلاش شد با مردم درگیر کرونا و متخصصین این حوزه گفتگو صورت گیرد و به یک درک جامعتر از ابعاد بحران شیوع ویروس کرونا منجر شود.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
مصاحبه میلاد دخانچی با علیرضا شیری.mp3
50.87M
🔉 فایل صوتی
🔶 مجموعه لایوهای همهگیر
🔸 گفتگو #میلاد_دخانچی با #علیرضا_شیری
🔹وسواس کرونایی رو چه کنیم؟! این وسواس چه خطراتی رو به دنبال دارد؟!
🔹 سه آسیب وسواس، اضطراب و ترس از قحطی را در مواجهه با کرونا
🔹 تاثیرات شیوع ویروس کرونا بر روان ما در حال حاضر و آینده را در این گفتگو بشنوید.
🔗لینک گفتگو با رضا امیرخانی:
https://eitaa.com/taammolat74/1300
⚜️ @taammolat74
🔰 انسان تنهای بدون همراه؛ انسان بدون تلفن همراه
🔸انسان بدون تلفن همراه انسان تنهایی ست؛ انسان بدون تلفن همراه دیگر هیچ همراهی رو کنار خودش حس نمیکند..اگر تا همین دو دهه گذشته همسر و شریک زندگی بعنوان مهمترین همراه آدمی بحساب می آمد؛ اکنون با ورود به دوره عصر جدید انسان بطور اساسی دچار جابجایی هایی بنیادین در تعریف ارزشها و هنجارهای خود شده است...
🔹گوشی های همراه شریک مجازی و همراه همیشگی ما شده اند...این شریک کم حجم و بدون گوشت و استخوان و تشکیل شده از چند ریزپردازنده، این همراه های بی جان و عاری از احساس و عاطفه جای شریک آدمی را برای انسان گرفته اند..
🔸انسان عصر حاضر با گوشی های خود خوشحالند. با گوشی های خود به رختخواب می روند، موزیک گوش میکنند، فیلم میبینند، به مسافرت می روند، میخندند، می گریند و حتی می رقصند...
🔹"پیر بوردیو"جامعه شناس معاصر فرانسوی با برداشت از واژه " فست فود" به معنای غذای سریع ؛ وسایل ارتباط جمعی منجمله گوشی های همراه را Fast Thinker(پروسه فکر سریع و دم دستی)نامگذاری کرده است.
🔸از منظر جامعه شناختی مهمترین نتیجه ای که در اینگونه مداخله اشیا و یا حیوانات و جایگزینی آنها با شریک زندگی آدمی و تن دادن به ازدواج با آنها میتوان به آن رسید اینست که مدرنیته و عقلانیت با تمام پیامدهای مثبتی که برای بشر به همراه آورده است در نهایت سبب گسست و بی اعتمادی آدمهانسبت به آدمها، جدایی قلبها از ازهم، بی اعتمادی و قطع ارتباط و امید انسان به انسان و پناه بردن انسان به حیوانات یا اشیا شده است!
🔹انسانِ گوشی بدست، انسانِ در معرض چشمهای همگان در یک جامعه مصرف گرای تصویری ست...انسان بدون تصویر همگانی، بدون عرضه تن، انسان محالی است و تعریف ناشدنی که همه جا وهم ِ حضور دارد اما در هیچ کجا این مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد!
⚜ @taammolat74
🔉 درسگفتار
♨️ #اختصاصی
🔶 روششناسی فقهای معاصر
🔸 استاد محمدحسین عبدی
🔹جلسه پنجم
🔻پ.ن: این درسگفتار هر شب در کانال بارگذاری میشود.
⚜ @taammolat74 👇👇👇
روش شناسی فقهای معاصر ۵.mp3
13.97M
🔉 درسگفتار
🔶 #روششناسی_فقهای_معاصر
🕰 جلسه پنجم
🔸 استاد محمدحسین عبدی
🔹 مستمسک آیت الله حکیم را در امتداد فقه جواهری میتوان تعریف نمود.
🔹جستاری در نظریات و مبانی اصولی، حدیثی و رجالی آیتالله حکیم
🔹بررسی برخی اندیشههای فقهی آیتالله حکیم
🔗 لینک جلسه قبل👇
🔺https://eitaa.com/taammolat74/1285
⚜️ @taammolat74
26.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مستند «دکترین شوک»
🔘 قسمت اول
🔸ظهور سرمایهداری فاجعه
🔷فیلم مستندی بر اساس کتاب "دکترین شوک"
🔸با حضور نویسندهی کتاب «نائومی کلاین»
با زیرنویس فارسی
🌹عیدانه سال نو کانال فکرت؛
⚜ @fekrat_net
⚜ @taammolat74