🔰 فقه "مقابله با ویروس کرونا"
✍️ حجت الاسلام والمسلمین مبلغی
🔸 کسانی که با رفتارهای نسنجیده و خارج از چارچوب اصول بهداشتی (همچون حضور در اجتماعات) روند اجتماعی گسترش بیماری کرونا را شکل یا عمق میبخشند، چنانچه آگاه از کار خود باشند، رفتارشان مصداق تعاون بر "اثم" و "عدوان" به حساب میآید.
🔻با تطبیق این قاعده بر موضوع کرونا ، افعال زیر را می توان به عنوان افعال ممنوع یا قابل بررسی به عنوان منع شرعی به حساب آورد:
1️⃣ نزدیک شدن به شخص یا اشخاص دیگر در صورت داشتن این بیماری، یا حتی در صورت مشکوک بودن به آن؛ به ویژه در حالت ابتلا به سرفه یا عطسه.
2️⃣ تشکیل جلسات، خصوصاً جلسات انبوه.
3️⃣ شرکت در جلسات به صورت بی مهابا و بدون چارچوب بهداشتی.
4️⃣ مسافرت از یک شهر یا منطقه آلوده به یک شهر یا منطقه غیر آلوده دیگر.
5️⃣ احتکار ابزار و کالاهای مورد نیاز بهداشتی و دفاعی در قبال این بیماری کشنده در جامعه.
6️⃣ عدم رعایت اصول بهداشت شخصی.
◽️ یک شخص (طبق دیدگاه اجتماعی) حتی اگر اطمینان داشته باشد که ویروس در بدن او فعال نمی شود یا اینکه برای او مشکلی به وجود نمی آورد، با این وصف، حضور او در جلسات شرعا ممنوع است؛ چون که او در همان حال که از ویروس فعلاً به صورت شخصی آسیبی نمی بیند در یک نگاه فرآیند اجتماعی ممکن است حامل و عامل انتقال ویروس به دیگران و دارای سهم در اشاعه آن باشد؛ بنابراین از این جهت حضور در اجتماعات برای شخص، در پارهای از شرایط غیر مباح می شود.
متنکامل:👇
🌐hawzahnews.com/news/890695
#کرونا
⚜️ @taammolat74
🔰کرونا، مسئلهی شر و آیندهی جامعهی اسلامی-ایرانی
✍️ محمدرضا قائمی نیک
⏰ 8 دقیقه
🔸کرونا، هم اکنون تبدیل به تیتر یک همۀ اخبار جهانی شده اما ترس از کرونا نه به خاطر شیوع یا حتی سختیِ بیماریِ آن، بلکه به دلیل نزدیکیِ آن با مرگ است. به همین دلیل، کرونا، اکنون یک شر مطلق تلقی می شود. با این حال شیوع کرونا در ایران، یک تفاوت جدی با دیگر مناطق دنیا داشته و آن، ارتباطش با دین و مذهب است.
🔹کرونا، شری است که نه تنها در جهان مدرن زاییده شده، بلکه نحوۀ ادراک ما از آن نیز در ذیل علم پزشکی مدرن صورت می گیرد. از این منظر، شیوۀ ظهور آن، شیوۀ شیوع و انتقال آن، شیوۀ درمان آن و...، همه و همه در این جهان سامان یافته است.
🔸آنچه برای جهان اسلامی-ایرانی ما در حال حاضر و در آیندۀ آن از اهمیت بیشتری برخوردار است، نحوۀ مواجهه با این شر است. ظهور این تهدید، به مثابه یک شر، در دست ما نبوده، اما نحوۀ تبدیل آن به یک فرصت در کف اختیار ماست. به این معنا آیندۀ دین و دینداری، مخصوصاً از وجه اجتماعی و تاریخی اش در اوج اهمیت نه تعطیلی مناسک!
🔹اگر بتوان فهم درستی از ماهیت علم پزشکی مدرن، حد و حدود و ضعف و قوتش داشت یا اگر درک درستی از تعریف شر و لذت و الم در جهان مدرن داشته باشیم، شاید بتوانیم در پس این ماجراها، به آیندۀ ایران اسلامی یا حتی آیندۀ دیانت در جهان بیندیشیم. موقعیت های انسانی و اجتماعی در تاریخ، پیوسته در لحظاتی گرفتار تضاد می شوند، اما آنچه هنر همۀ اهل نظر و عمل بوده، یافتن بهترین راهکار برای غلبه بر این تضادها و رفع آنهاست.
🔗ادامه مطلب👇
🌐http://vrgl.ir/k59Fd
⚜️@taammolat74
تاملات
🔰 بررسی ابعاد جنگ بیولوژیکی 🔸اگرچه سابقه استفاده از جنگ افزارهای بیولوژیکی در قالب عوامل بیماری زا
☣️ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک
🔘 بخش سوم
🔸در نمونهی دیگری از بیماری با دستکاری ژنتیکی، بیماری سارس بهوجود میآید. این بیماری، یک سندروم حاد تنفسی است که با تب بالا، لرز، سردرد، بیحالی و بدندرد شروع میشود. بعد از مدتی، بیمار دچار سرفههای خشک شده که میتواند پیشروی کرده و منجر به اشکالات تنفسی و کمبود اکسیژن در خون نیز بشود. علائم آزمایشگاهی آن، رادیوگرافی قفسه سینه است که نمایانگر ذاتالریه میشود و همچنین آزمایش خون، کاهش میزان پلاکت و کاهش گلبولهای سفید را نشان میدهد. [1]
🔹کارشناسان بیماریهای عفونی روسیه میگویند، این بیماری یک سلاح بیولوژیک ساخت انسان است. این ویروس، ترکیبی از ویروس اوریون و سرخک است، که چنین ترکیبی هرگز نمیتواند در طبیعت ظاهر شود و تنها در آزمایشگاه بهدست میآید. اعتقاد بر این است که این عفونت از جنوب چین آغاز شده و بیش از صد کشته و سههزار مبتلا به آن گزارش شده است. [2]
🔸برخی از این سلاحها نیز، طبیعی هستند؛ مثل آبله و سیاهزخم. تروریستها تمایل دارند از عوامل بیولوژیک برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند؛ چون این عوامل به سختی شناسایی شده و برای چندین ساعت تا چندین روز علائم خود را نشان نمیدهند.
🔹در مواردی که هدف سلاح بیولوژیک، انسان است، ایجاد بیماریهای جدید با دستکاری ژنتیکی صورت میگیرد. برای مثال، واکسیناسیونهای گسترده میتواند با آزاد کردن گونههای آنفلوانزا با بیماریزایی و کشندگی بالا به یک سلاح زیستی تبدیلشده و باعث مرگ میلیونها نفر از مردمی شود که سیستم ایمنیشان با تزریق واکسنهای قبلی تضعیف شده است.
——--منابع:
[1] http://www.study1000.com/104744/sec_41/p_31.aspx?lang=Fa
[2] http://www.abc.net.au/news/2003-04-11/sars-could-be-biological-weapon-experts/1835010
💢در ادامه با کانال تاملات، همراهی کنید تا پرونده #جنگ_بیولوژیک را ارائه دهیم...
⚜️ @taammolat74
🔉 درسگفتار
♨️ #اختصاصی
🔶 روششناسی فقهای معاصر
🔸 استاد محمدحسین عبدی
🔹جلسه چهارم
🔻پ.ن: این درسگفتار هر شب در کانال بارگذاری میشود.
⚜ @taammolat74 👇👇👇
روش شناسی فقهای معاصر ۳.mp3
14.51M
🔉 درسگفتار
🔶 #روششناسی_فقهای_معاصر
🕰 جلسه چهارم
🔸 استاد محمدحسین عبدی
🔹آیت الله حکیم جزء یکی از سه شاگرد برجسته محقق آقاضیا عراقی بود.
🔹جایگاه برجسته کتب فقهی ایشان
🔹یکی از نکاتی که در مستمسک به طور برجسته وجود دارد، بحث سیره و ارتکازات است.
🔹بررسی برخی اندیشههای فقهی آیتالله حکیم
🔗 لینک جلسه قبل👇
🔺https://eitaa.com/taammolat74/1276
⚜️ @taammolat74
🔰 سال نو فرصتی برای شروعی خوب
🔸شروع خوب كافى نيست، استمرار و ادامه خوب مهم است. در آغاز و در شروع هر حركتى، به خاطر انفجار و آزادى نيرو و يا همراهى و رقابت ياران و يا راحتى و سراشيبى راه و يا لذّت جديد بودن و تازگى كار، شور و سرعت، زيادتر از دقّت و نظارت و بررسى است. امّا در طول زمان، با خستگى طبيعى و يا حضور و ظهور موانع و برخورد با كاستى ها و اشتباه ها و برخوردهاى غلط و يا نامطلوب، افت انگيزه و ضعف اراده، به ناتمامی عمل مى انجامد.
✍ آیتالله صفایی حائری
📚 نامه های بلوغ، ص١٧٩
⚜ @taammolat74
🔰سال 98 هم تمام شد و تو هنوز سر خط نشستی‼️
🔸 قاعده زندگی با حرکت آدمهای دیوانه جلو میره! جنونی که در جانمان مینشیند و خسته از فریادهای تکراری به دنبال تغییر شیرجه میرویم!
🔹 یک سال گذشت و با خودم فکر میکنم که برای اتفاقات زیادی باید سکوت کنم و برای کارهای کردهام مارش شادی بکوبم که من چقدر خوبم!
🔸 زندگی تنها برای دیوانگان رنگ شادی دارد و الا زمانه برای کسی که سه مقصد بیشتر ندارد، روزمرگی است، خانه، مدرسه، خانه!
🔹 زندگی را کسانی میکنند که به دنبال تجربههای جدید هستند، نه آنها که از آب راکد وجودشان لذت میبرند و شاید هیجانات اتفاقات نادر را به سکوت کنار مرداب ترجیح میدهند و تو چقدر ساده باید باشی که از رد شدن اردکی کنار آب خندهات نگیره!
🔸 زندگی برای اونهایی جلوه میدهد که در هنگام توان افزایی آنقدر رشد کنند که در زمانه اجرا به دنبال دریوزگی خطاهای سهل انگارانه نیفتند و برای هر اتفاق ساده اجازه نگیرند، زندگی با طعم آنارشیستی خوب نیست اما زندگی با طعم یک تغییر خلاقانه چقدر میچسبد.
🔹 حالا که بی معرفتیها و نارفیقیها را دیدی و لرزیدی و ساعتها به آن فکر کردی، بهترین کار برای تو نشستن کنار کوالاهای اقیانوس آرام است که حتی برای سادهترین کارهایشان هم نیاز به کمک دارند؛ #کوالا
🔸 این تغییر باید رنگ جنون بدهد، باید نترسی و از همه پلها دونه دونه رد شوی تا سست عنصرهای خسته و تپیده کنار بازار سیاه دلزدگی تکان بخورند و بعد از موفقیت تو پایشان را به آب بزنند.
🔹 میدونی خیلی از اتفاقات ساده این روزها، روزی از محالات بود، اما هزاران نفر از میدان مین عشق رد شدند تا به قله جنون رسیدند و تلاش و پشتکارشان به سرانجام شدن نزدیک کرد و حالا تو باید زیر لب دم حیدری بگیری و بالا بیایی!
🔸 سقوط! راستی اگر سقوط بکنی چه اتفاقی میافتد؟ بازی تو تمام میشود اما یادت باشه که برده نبودی! مطابق اوامر این و آن عمل نکردی و مانیفست مردانگیات زیر یوغ سیاه یه مشت بیسواد رقم نخورد! حالا میتونی سرت را بالا بگیری که خودم بودم! اشتباهاتم را به گردن میگیرم و به درستیها مینازم اما خودم بودم!
⚜ @ponezs
⚜ @taammolat74
🎉 پیشنهاد ویژه #رمان_خوانی
📚 کتاب لبه تاریکی
▪️مولف : طیبه نجیب
▪️ناشر کتاب : کتاب نیستان
▪️سال نشر : 1398
▪️تعداد صفحات : 172
🔸«لبه تاریکی» داستانی بلند و عاشقانه که با رویکرد ادبیات بومی نوشته شده است. روایتی از دلدادگی دو جوان به یکدیگر که تناسبات و تعصبات قومی و روستایی برای ازدواج آنها مشکلاتی ایجاد کرده است و همین مسئله داستان را با تعلیق و کشش روبرو کرده است.
🔹کتاب جدای از این گنجینهای است از باورها و اعتقادات بدنه جامعه روستایی در ایران و نمایشی از تنیده شدن و ریشه دواندن این باورها در ساختار و ساختمان زندگی آنها. از این منظر نویسنده به تناسب سن شخصیتهای حاضر در داستان توانسته الگویی برای این موضوع پیش روی مخاطب قرار دهد و به نوعی نگاه جامعهشناختی از شخصیتها و سنین مختلف زیست بوم روستایی دست پیدا کند و این همه را نیز در قالب داستان و روایت پر فراز و نشسیب عاشقانه خود بازگو میکند.
🔸«لبهتاریکی» به همین اعتبار داستانی است بسیار ایرانی و ریشه در تار و پود سنتهای کهن ایرانی و حتی میتوان به برخی از بخشها و ایدههای روایی در آن نگاهی اسطورهای داشت و از طرف دیگر ریشه دواندن باورهای دینی را در دل سنتهای زیستی خانواده روستایی ایران در آن جستجو کرد.
🔹 این همه اتفاق در دل یک داستان بلند عاشقانه مهمترین اتفاقی است که با خوانش «لبه تاریکی» برای مخاطب داستان ایرانی رخ میدهد که عادت به خوانش کلیشههایی از پیش مشخص از داستانهای ایرانی داشته است.
#لبه_تاریکی
#طیبه_نجیب
⚜️ @taammolat74
🔰اتکا به غیب
✍ امام موسی صدر
🔸فلسفه و علوم و صنعت و حقوق و ادبیات و سایر دستاوردهای فعالیت بشر همگی متغیر و متزلزل است، چرا که این ها در حال تکاملاند و از این رو، اگر انسان به اینها اتکا کند، هر قدر هم که میزان آگهی او بالاتر رود و تجارب او بیشتر شود و اندیشه و دستاوردهایش پیشرفت کند، باز هم نمیتواند به ثبات روانی و آرامش دست یابد، ثبات کامل و مطلق از طریق اتکای به غیرِ مطلق، یعنی امر متغیر، به دست نمیآید، بلکه با پناه بردن به مطلق حاصل میآید: «ألا بِذِکرِ أللهِ تَطمَئِنُّ القُلوب» به عبارتی دقیقتر، تنها با اتکا به غیب و ایمان بدان است که میتوان انسان را با ثبات و به دور از بیم و اضطراب ساخت.
📖نای نی
🎨 طراح: مهدی اسماعیلزاده
⚜ @taammolat74
31.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قصه پرغصه سال ۹۸
🔸روایتی از سیل و زلزله تا شهادت سردار و سانحه هوایی و کرونا...
🔹سال ۹۸ انگار کل ۸ سال جنگ رو گذاشتتد برامون روی دور تند...تلخی و مصیبت زیاد داشت اما ما هنوز اینجاییم... زخمی و خسته اما امیدوار و منتظر...
من برای صبرتون یه یا علی میخام...یاعلی🌸
سال نو مبارک🌹🌹🌹
⚜ @taammolat74
🔰 و اینگونه نفت ایران ملی شد.
✍️ اکبر ابدالی
🔸یکی از موانع بسیار جدی ملی شدن صنعت نفت، نخست وزیر وقت، #رزم_آرا بود، وی از مزدوران و هواداران سیاست #انگلیس در ایران و فردی بسیار مستبد بود، رزم آرا چنان سختگیر و تابع انگلیس بود که حتی اشرف –خواهر شاه – از او می ترسید و نمیتوانست روی حرف وی چیزی بگوید.
🔹وکلای جبهه ملی که اغلب از طرفداران نهضت ملی شدن نفت بودند هم از قدرت رزم آرا می ترسیدند و سقوط رزم آرا را به علت حمایت شدید انگلیس از وی، غیر ممکن می دانستند و به کلی تز «ملی شدن صنعت نفت» را شکست خورده می دانستند. رزم آرا به دفاع از شرکت نفت انگلیس که نفت ایران را در اختیار داشت، پرداخت و خطاب به نمایندگان مجلس شورای ملی گفت شما که نمی توانید یک #کارخانه_سیمان را اداره کنید چگونه می توانید نفت را شخصاً استخراج کنید؟ ملت ایران که شایستگی ساختن #لولهنگ (آفتابه گِلی) را هم ندارد چگونه ميتواند صنعت نفت را اداره كند؟
🔸 روز 15 اسفند ماه 1329، دکتر #مصدق اعلامیه ای برضد رزم آرا منتشر کرد. #نواب_صفوی می گوید دکتر مصدق از قتل رزم آرا آگاه بوده است. رزم آرا در 16 اسفند 1329 ه.ش به وسیله گلوله خلیل طهماسبی (از فدائیان اسلام) که از یاران نزدیک آیت الله کاشانی و نوّاب صفوی بود در صحن مسجد امام انجام گرفت و به این ترتیب استعمار انگلیس، سلاح خود را از دست داد و راه برای ملی شدن نفت باز گردید.
🔹 روز 17 اسفند (یک روز بعد از ترور رزم آرا)، کمیسیون نفت مجلس به اتفاق آرا پیشنهاد ملی کردن صنعت نفت را به تصویب رساند. در 24 اسفند 1329 مجلس شورای ملی و در 29 اسفند 1329 مجلس سنا، گزارش کمیسیون را تصویب کردند و صنعت نفت ایران رسما ملی اعلام شد.
🔸 بعد از دستگیری طهماسبی، آیت الله #کاشانی در مصاحبه مطبوعاتی صریحاً اعلام کرد که قاتل رزم آرا باید آزاد شود زیرا این اقدام او در راه خدمت به ملت ایران و برادران مسلمانش انجام شده است و در حقیقت حکم اعدام رزم آرا را ملت صادر کرده و خلیل طهماسبی مجری اراده ملت ایران بوده است.
♦️ نیمه دوم اسفندماه یادآور مبارزه ملت ایران با استعمار اقتصادی انگلیس در صنعت نفت است. تاریخ معاصر ایران نشان داده است که هر جا پای استعمارگران و غربیها به حیات اقتصادی و سیاسی کشور باز شده، کارها گره خورده و کشور عقب افتاده است. اما هر جا اراده مردم و رهبران ایران این بوده که غربیها را بیرون کنیم و به طرحهای آنها اعتماد نداشته باشیم و روی پای خود بایستیم، موفق بوده ایم.
#انتقام_سخت_اقتصادی
⚜️ @mashgh626
⚜️ @taammolat74
🔰الهیات کرونا
✍️ علی الهی خراسانی
🔸ویروس کرونا در کشور همه چیز را درگیر خود کرده است و این سطح از مواجهه و درگیری شاید بیسابقه باشد.
از دانش و علم گرفته تا زندگی روزمره تا دینداری تا ورزش و هنر و ... .
🔹اما الهیات کرونا چگونه تحلیل شده است؟ مواجهه متدینان و گروههای مذهبی با کرونا چه نسبتی با الهیات دارد و با کدام الهیات وارد میدان کارزار شده است؟ بر اساس تنوع دیدگاهها میتوان الهیات کرونا را در موارد زیر دانست:
💠الهیات رهاییبخش:
توجه گروههای جهادی طلاب و مذهبیها به قشر آسیبپذیر و فقیران در عین نقد به بیتوجهی بخشی از حاکمیت یا بزرگان دینی
💠الهیات مناسکی:
گروههای زیادی از مذهبیها چه انقلابی و چه انقلابی که بر مناسکگرایی حداکثری بهویژه در قالب هیئات تاکید دارند، اعلام خطرها و تعطیلی جلسات مذهبی و نماز جمعه و جماعات را توطئه در کمرنگ کردن دینداری و ابراز عشق به اهل بیت میدانند. مخالفت و مقاومت در بستهشدن یا محدودیت در زیارت حرمهای مقدس ازین گونه است.
💠الهیات سکولار:
برخی پژوهشگران و روشنفکران همچون دکتر یاسر میردامادی بر این باور هستند که پیامد مواجهه علما و متدینان با کرونا، قدسیزدایی و عرفیگرایی و ایندنیایی است. تبعیت از نظرات پزشکان توسط مدیریت حرمها و علما اینگونه تحلیل میشود.
💠الهیات سیستماتیک/معناگرا:
بسیاری از بزرگان دینی و اهل خطابه در مواجهه با خطرات کرونا، مردم را به خواندن دعا و سورههای خاص دعوت کردند. چه اینکه دین برای حفظ سلامتی و ایمنی از بلا و نیز مهمتر برای آرامش همواره برنامه دارد.
اگر قواعد پزشکی و عقلانی نیز رعایت میشود آنهم بخاطر تاکید دین بر بهداشت و حفظ الصحه است. توصیه اکید به خوردن داروی امام کاظم برای بالابردن ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به کرونا نیز ازینگونه است.
#دین_و_کرونا
⚜️ @taammolat74