تاملات
🔰 کرونا در غرب و مساله غربزدگی ✍️ محمدرضا کائینی ♦️«این تنها چشمه ای از برون داد اومانیسم پس از یک
🔰 کرونا در غرب و مساله غربزدگی
✍️ محمدرضا کائینی
🔸جماعتی که در سده اخیر، به بزک دوزک اومانیته بوده اند و این متاع مجهول را به هزار ترفند و فریب به خلق الله تپانده اند، این روزها حال و روز خوشی ندارند، عصبی اند و به بهانه ای اندک، پاچه می گیرند!
🔹 چرا؟ چون ابتدایی ترین انتظار از اومانیسم، حفظ جان انسان هایی است که امروز در غرب، در گوشه خیابان و راهروی بیمارستان، وَک و وِل شده اند و برای یک تست کرونا باید هزار دلار بپردازند! این همه، در صورتی است که جوان باشند و در غیر اینصورت، پیشاپیش خیالشان را تخت کرده اند که دندان طمع به زندگی را بکشند و برای جناب عزرائیل فدایت شوم بفرستند!
🔸پزشکانشان هفته ای یک ماسک بیشتر ندارند و کیسه زباله به تن کرده اند! پس از این خان نیز، تازه "مرگ پایان کبوتر نیست" و لاشه شان در ماشین های انتقال گوشت تلنبار و رهسپار گورستان می شود! در وهله بعد هم، عمله تدفین توی سرشانمی زنند که چطور می توان این همه را لایِ خاک کرد! (خبرش رسید که اسپانیا برای تدفین نعشِ جماعت، به گدایی از آلمان افتاده است!).
🔹این تنها چشمه ای از برون داد اومانیسم پس از یک سده عر و بوق است که جماعتی دلقک از مشروطه بدین سو، به تردستی آن را در چشم ما کرده اند! اما در این سو، ما در ذیل سقف تحریم های فلج کننده ایم، دولتی کارآمد نداریم، آماده سر شاخ شدن با این جانور موذی هم نبوده ایم، عده ای از مردمانمان هم زبان خوش به خرجشان نرفت و در آستانه تعطیلات، هوای ولایت و در و دهات به سرشان زد!
🔸 با این همه نه پیاده رو ها و نه راهروی بیمارستان هایمان جولانگاه کسانی است که نفس آخر را می کشند و نه فروشگاههایمان قحطی زده و خانه ارواح! آیا ما همچنان حق نداریم از چند و چون این دوگانه سوال کنیم و شاید در مواردی خودمان را تحسین که سربازان ترامپ در این سوی دنیا تخس شده اند برای کشتن مردمان، اما سربازان ما در همین کشورند و به کار ساختن بیمارستان صحراییِ هزار تختخوابی؟
🔹و نیز نگاه پرسشگرانه به غرب که از سربند عجز و ترس از ویروس به خود کثافت زده، که چطور برای ما نسخه می پیچد و فی المثل یک شازده کودن و مخنث را برای حکمرانی در آینده این کشور بَر می کشد؟...و این نوشته را تقدیم می کنم به جلال آل احمد که امروز از دنده حال و روحیه او برخاستم.روحش شاد.
#کرونا
#کرونا_را_شکست_میدهیم
#جلال_آل_احمد
⚜️ @taammolat74
🔉 درسگفتار
♨️ #اختصاصی
🔶 روششناسی فقهای معاصر
🔸 استاد محمدحسین عبدی
🔹جلسه یازدهم
🔻پ.ن: این درسگفتار هر شب در کانال بارگذاری میشود.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
روش شناسی فقهای معاصر11.mp3
24.78M
🔉 درسگفتار
🔶 #روششناسی_فقهای_معاصر
🕰 جلسه یازدهم
🔸 استاد محمدحسین عبدی
🔹حکومت مرکز مهم در ذهن امام است که نقش قرینه عام متصله برای فقه ایشان دارد.
🔹روش و منهاج استنباطی فقهی و اصولی امام خمینی
🔹شبکه منظم و مترابط مساله عرفان و فلسفی با نظام فقهی و اصولی در اندیشه امام خمینی
🔹بررسی برخی از کتب، اثار و اندیشه های فقهی و اصولی امام خمینی
🔗 لینک جلسه قبل👇
🔺https://eitaa.com/taammolat74/1425
⚜️ @taammolat74
⚜️ @feghahat_3
🌸 #بهار_عاشقی
🌷🌷🌷
بامدادی که تفاوت نکند لیل و نهار
خوش بود دامن صحرا و تماشای بهار
صوفی از صومعه گو خیمه بزن بر گلزار
که نه وقتست که در خانه بخفتی بیکار
بلبلان وقت گل آمد که بنالند از شوق
نه کم از بلبل مستی تو، بنال ای هشیار
آفرینش همه تنبیه خداوند دلست
دل ندارد که ندارد به خداوند اقرار...
#حافظ
⚜️ @taammolat74
🔰 شکست بشر در علوم انسانی
✍️ آیت الله محیالدین حائری شیرازی
🔸انسان در علوم انسانی هر کاری که کرده با شکست مواجه شده، با این شکستها است که انسان در برابر دین خاضع میشود. زمان این امر آلان است، کمی مانده تا به این برسیم.
🔹بشر هر چه در علوم انسانی کشف کرده و هر راهی که رفته، نتیجهاش شکست بوده. شما یک مورد معرفی کنید که علوم انسانی مشکلی را حل کرده باشد! در اقتصاد، در سیاست، در مدیریت، در تربیت، در اخلاق و در مسائل خانه و خانواده! ؛ در کدام موفق بوده است!؟
🔸روشن ترین نمونه شکست بشر در علوم انسانی، مساله امنیت است. بشر برای امنیت بیشتر از آنچه که برای زندگی کردن و زنده ماندنش هزینه کرده، هزینه نظامی کرده است. با این هزینهها بشر به امنیت نزدیکتر شده است یا دور شده؟!
🔹چه مصیبتی می شود اگر بشر آنچه را که به دست آورده تجربه کند. می دانید چرا؟! بشر به شرق و غرب تقسیم شده. غرب پیروزیاش را در شکست شرق میداند و شرق پیروزیاش را در شکست غرب. چیزی که اصلا مطرح نیست، اصل انسان است. در این بین انسان است که ضرر میکند.
🔷 جلسه ششم درسگفتار در نگارستان اشراق سال 1395
⚜️ @taammolat74
🔰تحریف سردار سلیمانی در دستور کار جریانات اندیشهای معاند
🔸برنامه #پرگار بی بی سی فارسی یکی از مهمترین برنامههای اصلی این شبکه است، در موضوع هفته گذشته خود به بحث از #سردار_سلیمانی پرداخت. این برنامه که با اجرای داریوش کریمی (دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه تهران در سالهای دهه 1360 بوده) صورت میگیرد، از سال دوم آغاز به کار این شبکه به روی آنتن رفت و با دعوت از صاحبنظران، استادان، منتقدان و مخالفان نظام، یا به عبارتی اپوزسیون خارج از کشور، در راستای سیاست رسانهای خود، به تحلیل و بررسی مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین مسائل روز داخلی کشور به صورت اندیشهای میپردازد.
🔹این برنامه در هفته گذشته با موضوع «سلیمانی کی بود؟ می توان جای او را پر کرد؟» در مورد روایتهای مختلف آمریکایی و ایرانی از سردار سلیمانی به بحث پرداخته و در کنار آن به تحلیل وضعیت سیاست خارجی ایران بعد از سردار سلیمانی اشاره میکند.
♦️اما این تحریف از روایت شخصیت او و جایگاه ایشان و اندیشه سردار، از سوی بی بی سی چنان جای تعجب ندارد؛ بلکه آنچه که زنگ خطر است همراهی برخی از اصلاح طلبان در این راهبرد است. تحریفهای #حسام_الدین_آشنا در برنامه #زاویه شبکه چهار و یادداشتی هایی مثل یادداشت دکتر #کنعانی (دکتری حقوق دانشگاه تهران) با عنوان "سردار سلیمانی ما، سردار سلیمانی آنها" نمونهای از این تحریفهای آشکار است.
⚜️ @taammolat74
🔰ما کرانه نشینان تمدن تکنیک
کرونا نوشت(3)
✍️ محمدعلی روزبهانی
🔻«حالا ما ساکنان عصر تکنیک و سایبرنتیک، حیرتی جدید را در حال تجربه کردنیم. دیده بان از بالای عرشه بانگ برآورده که خشکی می بیند. ساحل تمدن مان از دور پدیدار شده، اگرچه هنوز تا ساحل فاصله داریم اما آرام آرام همگی باور کرده ایم تمدن مان دریاچه ای بوده که دور تا دورش را صخره های سترگ سرنوشت در بر داشته اند و ما چه سرخوش و غافل، تقدیر را از یاد برده بودیم.»
✔️یادداشت کامل را در متن ذیل بخوانید👇👇👇
تاملات
🔰ما کرانه نشینان تمدن تکنیک کرونا نوشت(3) ✍️ محمدعلی روزبهانی 🔻«حالا ما ساکنان عصر تکنیک و سایبرنت
🔰ما کرانه نشینان تمدن تکنیک
✍️ محمدعلی روزبهانی
🔸در چرخش های هر عصر و دوران، دو واکنش از سوی آدمیان برای تفسیر رخداد ارایه شده است. نخست تلاش آنهایی است که در دفاع از فرهنگ و دانش متعارف، رخداد را با خط کشهای مرسوم عصر اندازه کنند و عرض و طول آن را بر آفتاب اندازند. دوم آنهایی بوده اند که با حیرت به توصیف رخداد مشغول شده اند و بیرون ماندن رخداد از سایه تمدن معاصرشان را تاب نیاورده و خطر را خبر آورده اند.
🔹این هردو واکنش، دو تصویر از حقیقت واحد و پیچیده ای به نام انسان است که چرخ تمدن و فرهنگ را همواره از میانه علم و حیرت عبورداده است انسان در ابتدا متنبه است که هر تمدنی که بنا می نهد، نه چون آبهای ازاد، بلکه مانند دریاچه ای بزرگ محصور سرنوشت است، اما هرچه تمدن از روزهای پیدایش و تولدش فاصله میگیرد، ساحل سرنوشت کم رنگ تر و کم رنگ تر می شود و در میانه تمدن، آدمی خود را آزاد آزاد و رها از سرنوشت تصور می کند. او از این غفلت و فراموشی سرخوش می شود و آنچنان که ادیان توحیدی وصف حال کرده اند، ادعای خدایی و قدرقدرتی می کند.
🔸 آنچه ادیان توحیدی از آن به ادعای خدایی انسان و فرعونیت و سرکشی او درمقابل رب تعبیر می کنند در ادبیات علوم «انسانی» به ادعای «اخرالزمانی» بودن یک تمدن قابل ترجمه است. بی جهت نیست که چه در تاریخ شیعه و چه در قرون وسطای مسیحی و چه در عصر حاضر کم نبوده اند آنها که عصر خود را آخرین دوره تمدن بشری قلمداد کرده اند، به عبارت دیگر هستی هر نیرنگی که در آستین داشته، آشکار کرده و اکنون دیگر اگر نوبتی هم باشد، نوبت وعده و قرار ادمیست.
🔹حالا ما ساکنان عصر تکنیک و سایبرنتیک، حیرتی جدید را در حال تجربه کردنیم. دیده بان از بالای عرشه بانگ برآورده که خشکی می بیند. ساحل تمدن مان از دور پدیدار شده، اگرچه هنوز تا ساحل فاصله داریم اما آرام آرام همگی باور کرده ایم تمدن مان دریاچه ای بوده که دور تا دورش را صخره های سترگ سرنوشت در بر داشته اند و ما چه سرخوش و غافل، تقدیر را از یاد برده بودیم!
🔸همهمه های بسیاری برای دفاع از ناموس تمدن ما بر پا شده، رخداد آنقدر عظیم است که هرکس به نزدیکترین چیزی که در دسترسش است متوسل میشود تا بگوید ساحلی در کار نیست، این یک جزیره بی نام و نشان است که به زودی در نقشه ها ثبت و خطر آن از سینه تمدن برداشته خواهد شد. این همان واکنش تکرار شونده مدافعان تمدن و دانش متعارف است و صداهای آشنایی است که در پایان هر عصر کهن و در زایش هر تمدن جدید شنیده می شود. سوی دیگر اما حیرتی است که در لولای چرخش دو تمدن آغاز شده و تقدیر را حیرت زده به تماش نشسته است.
🔗لینک یادداشت قبلی:
https://eitaa.com/taammolat74/1407
⚜️ @taammolat74
50.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چگونه در قرنطینه سکنی گزینیم؟!
🔶 دکتر نعمتالله فاضلی
🔘 قسمت ۳
🔸روزهای قرنطینه فرصتی است برای تمرین زیستن در خانهای که از طریق آن دورکاری میکنیم؛ یا به تمرین یادگیری الکترونیک عادت میکنیم؛ یا میآموزیم که چگونه از کتابخانههای الکترونیک برای دستیافتن به رمانها، متنها و کتابهای موردنیاز خود استفاده کنیم. ما میتوانیم از خانههایمان از طریق دنیای مجازی با شهرها، موزهها و فضاهای دیدنی و گردشگرانه سراسر جهان دیدار کنیم. در این دورة قرنطینه، تمرین میکنیم که چگونه «خانهای فعال»بسازیم؛ یعنی خانهای که محیط آن پر از تعامل، گفتوگو، خلاقیت، خیالپردازی و همراه با مجموعه وسیعی از لذتها، یادگیریها و ارتباطهای سازنده است.
🔸«اقامتکردن»چیزی متفاوت از «سکنیگزیدن» است. انسان برای اینکه بتواند «خانه فعال» داشته باشد باید امکان «سکنیگزیدن» پیدا کند. اقامت کردن، تنها حضورداشتن جسمهای ما در جایی است، در هتل یا در محیط کار یا در هر مکان دیگری؛ اما «سکنیگزیدن» به معنای ایجاد پیوندی وجودی با فضا است.
♦️اکنون محصورشدن در چهاردیواری خانهها این پرسش را برای ما ایجاد کرده است که «چگونه میتوانیم در چهاردیواری خانه زندگی کنیم؟!
⚜️ @taammolat74
♨️ لینک مجموعه صوت درسگفتار #روششناسی_فقهای_معاصر
🔸استاد محمدحسین عبدی (استاد سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم)
🔻قسمت اول (مقدمه عمومی و روششناسی آیت الله بروجردی)
https://eitaa.com/taammolat74/1245
🔻قسمت دوم (روششناسی آیت الله بروجردی)
https://eitaa.com/taammolat74/1264
🔻 قسمت سوم (روششناسی آیت الله بروجردی)
https://eitaa.com/taammolat74/1276
🔻قسمت چهارم (روششناسی آیت الله حکیم)
https://eitaa.com/taammolat74/1328
🔻قسمت پنجم (روششناسی آیت الله حکیم)
https://eitaa.com/taammolat74/1313
🔻قسمت ششم (روششناسی آیتالله شاهرودی)
https://eitaa.com/taammolat74/1344
🔻قسمت هفتم (روششناسی آیتالله شاهرودی)
https://eitaa.com/taammolat74/1371
🔻قسمت هشتم (روششناسی آیت الله احمد خوانساری)
https://eitaa.com/taammolat74/1384
🔻قسمت نهم (روششناسی آیت الله احمد خوانساری)
https://eitaa.com/taammolat74/1413
🔻قسمت دهم(روششناسی امام خمینی)
https://eitaa.com/taammolat74/1425
🔻قسمت یازدهم (روششناسی امام خمینی)
https://eitaa.com/taammolat74/1440
⚜️ @taammolat74
⚜ @feghahat_3
💐 #تک_بیت_عاشقانه
﷽
🔰مولاے من مہـدی جـان
••••
چقدر ساده گذشتند، از تـو مردم شهر
میان اینهمه بودن،نبودنت سخت است...
#اللهم_عجل_لوليك_الفرج (عج)🍃🌷
⚜️ @taammolat74