#امامشناسی
#شرحزیارتجامعهکبیره
🔅و خُزان العلم؛
گنجینه های علم🔅
در توضیح خزینه علم بودن باید گفت:
🔸ائمّه(ع) در مرتبه نورانیت و ولایت کلیّه، که حقیقت امامت آنهاست، به عنایت الهی مسلّط بر همه عوالم هستی هستند و چیزی از احاطه علمی آنان مخفی نمیماند. یعنی تمام حوادث بزرگ و کوچک نظام هستی، حتی پلک زدن انسانها، افتادن برگی از درخت و... در معرض دید آنهاست و چیزی به نام زمان گذشته، حال و آینده برای آنان معنا ندارد.
🔸لیکن به مرحله ماده و عالم طبیعت که می رسند، مانند دیگران هستند؛ بدین معنا که شاید چیزی را نخواهند بدانند و از سیطرهی علم کنونی آنها خارج باشد. تفاوتشان با دیگران این است که دیگران به آن خزانه بی پایان راهی ندارند، امّا امامان معصوم (ع) که کلیددار و خازن آن خزانه بی پایانند، هر چه را که بخواهند میتوانند بدانند، یعنی همان طور که چیزی از حیطه علم بیپایان خدا مخفی نمی ماند گستره علم ائمّه اطهار (ع) نیز همه موجودات نظام هستی را در بر می گیرد.
🔸 لیکن علم الهی استقلالی بوده، اما علم ائمّه اطهار (ع) تبعی و عرضی است و به منبع لایزال علم الهی مرتبط است و اساساً اگر تعلیم الهی واتصال به علم بی پایان او نباشد ائمه (ع) نیز مساوی دیگران خواهند بود. لذا در برخی روایات آمده است:
اگر امام بخواهد چیزی را بداند، خدا آن را به او می آموزد؛ إذا أراد الإمام أن یعلم شیئاً أعلمه الله ذلک.
✅ تذکر1: چیزی که در خزینه، حفظ و نگه داری میشود ممکن است به دیگران برسد و آنان نیز بهره مند گردند، لیکن چون در اختیار خازن و کلیددار است حساب و برنامه ای دارد؛ همانند چشمه جوشان نیست که معمولا ً از اختیار انسان خارج است و هر کسی میتواند به آن دسترسی پیدا کند بلکه اولاً، در اختیار خود خازن و نگهبان است که هرگاه بخواهد از آن استفاده میکند.
ثانیاً از دسترسی و دست بُرد دیگران خارج است.
ثالثاً، هر مقدار که خود خزانه دار بخواهد به دیگران میدهد بدون این که از اختیار و کنترل او خارج شود.
✅تذکّر 2: باید توجّه داشت که اگر چه علم امام به اراده و خواست او بستگی دارد و هر چه را بخواهد بداند، خواهد دانست، لیکن ارادهی آنان تابع اراده و مشیّت خداست و تا خدا اراده نکند، آنان نیز اراده نخواهند کرد. از امام هادی (ع) روایت شده است:
خداوند، قلوب ائمّه را محلّ اراده خویش قرار داده است. هرگاه خدا چیزی را بخواهد، آنها نیز میخواهند. معنای کلام خدا که فرمود: «شما چیزی را نمی خواهید مگر آن که خدا بخواهد» همین است.
📚#ادبفنایمقربان، ج۱
🆔 eitaa.com/tabyien
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#انتظار_فرج
🔆سلاح انتظار🔆
سربازی امام زمان(عج) چه آمادگیهایی لازم دارد؟
🔸انتظار فقط نشستن و اشک ریختن نیست؛ انتظار به معنای این است که ما باید خود را برای سربازىِ امام زمان (عج) آماده کنیم. در گذشته کسانی که منتظر بودند، سلاح خود را همیشه همراه داشتند. این یک عمل نمادین است و بدین معناست که انسان از لحاظ #علمیوفکریوعملی باید خود را بسازد و در #میدانهایفعّالیتومبارزه، آماده به کار باشد.
مقام معظم رهبری ۱۳۸۱/۷/۳۰
🆔 eitaa.com/tabyien
#امامشناسی
#جریانامامت
🔸دوره چهارم؛ تلاش سازنده و برنامهریزی دراز مدت برای ایجاد حکومت و رژیم اسلامی
از آغاز نیمه دوم قرن اول هجری، که خلافت اسلامی به طور آشکار با پیرایههای سلطنت آمیخته شد و امامت اسلامی به حکومت جابرانه پادشاهی تبدیل شد، ائمه (ع) #مبارزهسیاسی خود را به شیوهای متناسب با اوضاع و شرایط، شدت بخشیدند. این مبارزه بزرگترین هدفش #تشکیلنظاماسلامی و تأسیس حکومتی بر پایه امامت بود.
🔸بدون شک تبیین و تفسیرِ دین با دیدگاه مخصوصِ اهل بیت وحی و رفع تحریفها و کجفهمیها از معارف اسلامی و احکام دینی نیز هدف مهمی برای جهاد اهل بیت (ع) محسوب میشد، اما هدف اصلی تشکیل حکومت اسلامی بود و ائمه اطهار (ع) از دوران امام سجاد (ع) و بعد از حادثه عاشورا به زمینه سازی دراز مدت برای تشکیل حکومت پرداختند.
در این مدت بارها زمینههای آمادهای پیش آمد و مبارزات تشیع، که باید آن را «#نهضتعلوی» نام داد، به پیروزیهای بزرگی نزدیک شد، اما هر بار موانعی پدید آمد و غالبا بزرگترین ضربه، از ناحیه تهاجم بر محور و مرکز اصلی این نهضت، یعنی شخص امام در هر زمان و به زندان افکندن یا به شهادت رساندن آن حضرت، وارد میگشت.
🔸 ائمه در میان توفان سختِ حوادث، هوشمندانه و شجاعانه، تشیع را همچون جریانی کوچک، اما عمیق و تند و پایدار از لابهلای گذرگاههای دشوار و خطرناک گذراندند و در هیچ زمانی دشمن نتوانست با شهادت امام، جریان امامت را نابود کند و این خنجر بُرنده، همواره در پهلوی دستگاه خلافت، فروماند و به صورت تهدیدی همیشگی، آسایش را از آنان سلب کرد.
📚#انسان۲۵۰ساله
🆔 eitaa.com/tabyien
18.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تماشایی👌
#چگونه_انقلابی_بمانیم؟
🔸شرح آیه 30 سوره فصلت
🔸باید مراقبه کنیم، باید #حسابکشی کنیم از خودمان. #مراقبه_دائمی لازم است. ما انسانها ضعیفیم، در معرض خطریم، در معرض لغزشیم؛ مراقب خودمان باشیم. این مراقبت، در اصطلاح قرآنی و اسلامی، اسمش #تقواست؛ تقوا یعنی همین مراقبت دائمی از خود که دامن انسان گیر نکند به این خارهای دُور و بَر.
۱۴۰۰/۳/۶ - رهبر معظم انقلاب
#تدبر_در_قرآن
🆔 eitaa.com/tabyien
#تدبر_در_قرآن
🔰« الَّذِينَ يُنْفِقُونَ فِي السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ وَاللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ: آن کسانی که انفاق می کنند در خوشی و ناخوشی و فروبرندگان خشم و گذرندگان از مردم و خدا دوست می دارد مردمان احسان کننده را» آلعمران/۱۳۴
❓#با_تقوا کیست؟
✅ یک شرط #با_تقوا بودن #انفاق کردن است.
⏪ #انفاق خرج کردن است، اما نه هر خرج کردنی. #انفاق آن خرج کردنی را میگویند که با آن یک خلئی پر بشود، یک نیاز راستینی برآورده بشود.
#انفاق کار همه نیست، کار مردمان باهوشی است که خلأها را میفهمند و حاضر میشوند بجا آن خلأها و نیازها را پر کنند.
✅فروبرندگان خشم
❓ یعنی چه؟
⏪ یعنی بر اساس احساسات کار نمیکنند. وقتی خشم فرو نشست انسان میتواند با عقل، با درک، آنچه را که شایسته است انجام بدهد، اما گاهی عقل هم با خشم های درست همراه است.
✅عفوکنندگان از خطاهای مردم
⏪ از لغزش های مردم باید صرف نظر کرد از آن گناهی که لغزش نبوده است نباید صرف نظر کرد. از آن خلافی که از روی تعمد و عناد انجام گرفته است نباید صرف نظر کرد.
💡و خدا دوست می دارد مردمان احسان کننده را.
📚#کتابطرحکلیاندیشهاسلامی،
جلسه اول، ایمان۱
🆔 eitaa.com/tabyien
🔸برندگان مسابقه هفتهی کتاب و کتابخوانی
✅#رسانهی_تبیین_باشیم. 👇
https://eitaa.com/joinchat/2137587722C603b2cd06b
#مسابقهی_بیانیه_گام_دوم_انقلاب
🎁اهدای جوایز نقدی به نفرات برتر
👈 #زمان_برگزاری_آزمون_مجازی:
«شانزدهم آذرماه؛ روز دانشجو»
🔸برای شرکت در مسابقه، نیازی به ثبتنام نیست؛ فقط باید عضو کانال باشید.
✅ سؤالات به صورت #چندگزینهای و از متن کامل بیانیه گام دوم انقلاب خواهد بود.
✅ فایل pdf مسابقه در کانال تبیین بارگذاری شده است.
👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2137587722C603b2cd06b