#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن
1⃣ حجاب در ادیان الهی
🔸 اگرچه که امروزه تلقی از حجاب یک مفهوم اسلامی را در ذهن تداعی میکند اما نگاهی به سایر ادیان الهی نشان میدهد که همه ادیان الهی به آن اهتمام داشتهاند.
🔹 حجاب و پوشش قبل از اسلام در میان زنان اقوام و ملل مختلف همچون ایران باستان، هند و قوم یهود معمول بوده و نحوه و کیفیتش از آنچه در اسلام آمده، به مراتب سختگیرانهتر بوده است.
مثلاً «بر اساس قانون تلمود، یکی از مواردی که مرد حق دارد زن خود را بدون پرداخت مهریه طلاق دهد وقتی است که زن بدون پوشاندن سر به میان مردان رود.» دیدگاه آیین یهود نسبت به حجاب اینگونه بوده است. (آشنایی،محمد،( 1378)، حجاب در ادیان الهی، چاپ دوم، قم:یاقوت، ص۱۱.)
🔸 آیین مسیحیت نیز به حجاب توجه خاص داشته است.
پولس در رساله خود این چنین به قرنائیان تصریح مینماید: «چون زنان بیحجاب به کلیسا میرفتند، مارپولس آنان را نهی کرد تا موجبات هیجان و شهوت و پریشانی حواس را کاهش داده باشد، و اینکه سر تراشیدن را با سر برهنه داشتن برابر شمرده، کنایهای از عدم امکان تساوی زن و مرد در بسیاری از موارد از جمله سر برهنه کردن است.» (پارسا ،طیبه ،(۱۳۷۷)، پوشش زن درگستره تاریخ، چاپ اول، قم: انتشارات احسن الحدیث، ص۴۰.)
🔹 پارسیان در روزگار باستان، خوش لباس بودند و شبیه مادها جامه میپوشیدند. آنان جز دو دست، باز گذاشتن هریک از قسمتهای بدن را خلاف ادب میشمردند. آنان شلوار و پیراهن کتابی و لباس رو داشتند... . پیراهن زنان، تزئینات بسیار داشت و به رنگهای زندهای بود. برای پوشاندن سر، از یک سربند که در زیر چانه و به وسیله دوبست محکم میشد، استفاده میکردند. روی این سربند، نیز یک رو سری بزرگ به نام "مکنو" میپوشیدند. پوشاندن موی سر طبق آیین باستانی معمول بوده و اکنون نیز میان زنان زرتشتی متداول است.(دهقانی، محسن، (۱۳۸۶)، منطق کرامت زن، چاپ اول، قم: ناشر شهابالدین،صص۴۵-۴۴.)
🔸 در اسلام نیز به حجاب توجه جدی شده است. قرآن کریم میفرماید: «به مردان مؤمن بگو که دیدگان فروخوابانند و دامنها حفظ کنند. این عمل برای ایشان پاکیزهتر است؛ همانا خداوند به آنچه انجام میدهند آگاه است و به بانوان با ایمان بگو چشمهای خود را فرو پوشند و دامنهای خویش حفظ کنند و زیور خویش، مگر آنچه که پیداست، آشکار نکنند مگر برای شوهران یا پدران یا پدر شوهرانشان یا پسران یا پسران شوهران یا برادران یا برادرزادگان یا خواهرزادگان، یا مملوکانشان یا مردان طفیلی که به زن حاجت ندارند یا کودکانی که از راز زنان(امور جنسی) آگاه نیستند و پای به زمین نکوبند تا زیورهای مخفی آنان(خلخالهایی که به پا میکردند) دانسته شود و همگی به سوی خداوند توبه برید، ای گروه مؤمنان، باشد که رستگار شوید.» (قرآن کریم، سوره نور، آیات ۳۱-۳۰)
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️ ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #تحلیل_کننده #حجاب ✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن 1⃣ حجاب در ادیان الهی 🔸 اگرچه
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن
2⃣ آثار و فواید حجاب
🔸 بدن و جاذبههای بدنی زن مؤمن، همچون روح او، در نگاه خداوند حرمت و احترام دارد. شرافت این بدن و جاذبههای آن اقتضا میکند که در برابر چشمان هوسآلود و حریص مردان قرار نگیرد. خانواده مهمترین و بهترین محیط امنیت، آرامش و بالندگی انسانهاست. بیحجابی زنان و عشوهگریهای خیابانی، در واقع تیشه زدن به ریشه خانواده است.
🔹 حفظ حجاب، ابتدا به سود خود زنان و در جهت ارتقاء مقام مادی و معنوی آنان است نه برای گناه نکردن مردان. اما از نظر اسلام، برای سلامتی و پاکی جامعه و هدایت انرژیهای انسانی به سمت پیشرفت و تعالی مادی و معنوی، زنان و مردان هر دو مسئول و متعهدند و باید به پاکی و عفت عمومی جامعه کمک کنند، نه اینکه فقط این بار بر دوش زنان باشد.
🔸 حجاب عامل زنده ماندن عشق و نشاط جنسی در جامعه هست که مردان را به سوی ازدواج و قبول مسئولیت سنگین خانواده سوق داده و آن را برایشان لذیذ و هیجانانگیز میکند. مهمترین دستمایه عشق برای زنان، همین جاذبههای تنانه و ظاهری است که مرد را فریفته آنها میکند و پایههای نخستین عشق زمینی را بنا میگذارد.
🔹 حجاب، عشق و محبت را در جامعه گسترش میدهد. در جامعهای که بیحجابی رواج داشه باشد عشق میمیرد و سردی و سرد مزاجی، شهوتپرستی و تنوعطلبی، جای محبت پاک مینشیند. نمونه آن زن غربی است که از فرق سر تا نوک پا عریان و بیحجاب است و چیزی برای عشق ورزیدن ندارد و او همه سرمایهاش را در بازار برهنگی، رایگان به حراج گذاشته است.
🔸 از سویی دیگر حجاب موجب رازآلود شدن وجود زن میشود و مردان را که عاشق رازآلودی و هیجانانگیزی در ارتباط با وجود زنان هستند را به سوی زن میکشاند و آنان را مفتون وجود زیبای او میکند و این مهمترین مایه شکلگیری پیوند ازدواج در جامعه انسانی است که با از بین رفتن آن ازدواجها نیز دچار تعطیلی میگردند. آنچه که امروز در غرب شاهد آن هستیم نتیجه همین بیحجابی و پردهبرداری از رازآلودگی زن میباشد.
🔹 برای ایجاد آرامش روانی در بین افراد جامعه باید از تحریک جنسی خودداری گردد. یعنی بیحجابی باید از آن زدوده گردد. غریزه جنسی، غریزه نیرومند و عمیق و دریاصفت است که هرچه بیشتر اطاعت شود بیشتر سرکش میشود. این غریزه همچون آتشی است که هرچه هیزم آن بیشتر باشد شعلهورتر میگردد. غرب بهترین شاهد براین مدعاست یعنی با اینکه آزادی جنسی در آن وجود دارد با این حال توحش جنسی در آن بیشتر است. حجاب تنها عامل مؤثر برای جلوگیری از تحریک جنسی و ایجاد آرامش روانی در بین افراد جامعه است.
🔸 در جامعهای که برهنگی در آن حاکم است، هر زن و مرد، همواره در حال مقایسهاند، مقایسهی آنچه دارد با آنچه ندارد و آنچه ریشه خانواده را میسوزاند این است که این مقایسه آتش هوس را در زن و شوهر و مشخصا در وجود شوهر دامن میزند. بنابراین با رعایت حجاب، مقایسه در جامعه توصیف شده از بین رفته و ریشه خانواده محفوظ میماند.
🔹 یکی دیگر از فواید حجاب حفظ و استیفای نیروی کار در سطح جامعه است. در مقابل، بیحجابی و بدحجابی باعث کشاندن لذتهای جنسی از محیط و کادر خانواده به اجتماع گشته و در نتیجه، این امر موجب تضعیف کسب و کار جامعه میگردد.
🔸 همچنین از فواید دیگر حجاب، تأمین و تضمین سلامت و پاکی نسل افراد جامعه است. چرا که بیحجابی باعث شکسته شدن عفت زنان جامعه و تولید نسل ناپاکی میشود که پیامد آن گسترش جنایت و قانونگریزی در جامعه میباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️ ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #تحلیل_کننده #حجاب ✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن 2⃣ آثار و فواید حجاب 🔸 بدن و
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن
3⃣ ریشه بیحجابی و بدحجابی
🔸 بدحجابی و بیحجابی در دوره کنونی را باید ناشی از رنسانس فکری در غرب دانست که با انقلاب صنعتی در غرب گسترش یافت. به بیانی دیگر، رنسانس مبانی نظری و فکری بیحجابی را فراهم نمود و انقلاب صنعتی نیز برای بهرهبرداری بیشتر از زنان آن را عملیاتی نمود.
🔹 درباره سابقه بیحجابی در حوزه حکومتی باید نوشت که در ایران، با روی کار آمدن حاکمان غربگرا شرایط برای حمایت از بیحجابی فراهم گردید. روشفکران تحصیلکره غربزده دوره قاجاریه اولین علاقهمندان به بیحجابی در ایران بودند. پس از آن رضاخان قلدر با صدور دستور کشف حجاب و ادامه آن به شکل پیچیدهتر توسط فرزند او به مدت بیش از پنچاه سال این بیحجابی به مرور در لایههای مختلف اجتماعی ایران رسوخ کرد.
🔸 پس از انقلاب اسلامی نیز اگرچه وقفهای در سرعتگیری آن به وجود آمد اما توطئههای بیرونی با همکاری عوامل داخلی آنان بیحجابی شکل سازماندهی شدهتری را به خود گرفت و با آمدن تلویزیونهای ماهوارهای و پس از آن شبکههای اجتماعی ابعاد گستردهتری از آن نمایان گردید. حاکمیت دولتهای تساهلگرا را نیز باید به این پرونده قطور افزود.
🔹 از دیگر دلایل گسترش بدحجابی و بیحجابی در ایران، شکلگیری طبقه نوکیسه اقتصادی بر اثر توسعه غیرمتوازن در بخشهای مختلف با اجرای دستورالعملهای بانک جهانی و حاکمیت تفکرات لیبرالهای داخلی است. این طبقه نوکیسه با عدول از ارزشهای پذیرفته شده جامعه، راه جدیدی را در عفتزدایی از جامعه و دنبالهروی از غرب بنیان نهادند.
🔸 در حوزه شخصی نیز باید به عوامل شکلدهی بیحجابی توجه نمود که از آن جمله میتوان به تربیت غلط خانوادگی، تنبلی درحفظ حجاب، تلاش برای جذب جنس مخالف برای ازدواج، جوزدگیهای محیطی دختران و زنان و ضعفهای شخصیتی در طنازی آنان، لجبازیهای سیاسی با حکومت و همچنین فساد اخلاقی برخی از زنان اشاره نمود.
🔹 میل به پوشش و حیا در انسان از جمله امیالی است که در تعارض و تخالف با امیال دیگری مانند میل به نمایشگری و لذتجویی قرار دارد از این رو پذیرش آن به عنوان یک ارزش و التزام عملی به آن از سوی برخی افراد همواره با مقاومت و ناخرسندی همراه بوده و خواهد بود. به همین سبب، افرادی که خواهان رها شدن از چارچوب این حکم هستند کوشش کرده و میکنند تا با استدلالهای مختلف و ابهامزاییهای گوناگون، در اصل مشروعیت و یا در حد و مرزهای آن تردید ایجاد کنند. بنابراین باید همیشه منتظر بیحجابی باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #تحلیل_کننده #حجاب ✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن 3⃣ ریشه بیحجابی و بدحجابی 🔸
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ بیحجابی و راه برون رفت از آن
4⃣ راههای برونرفت از معظل بیحجابی و بدحجابی در جامعه ایرانی
🔸 به طور مشخص سیستمهای اطلاعاتی خارجی با استفاده از شبکههای ماهوارهای در حال تغییر سبک زندگی و فرهنگ عمومی جامعه ایرانی و اسلامی به سمت جامعه بیدین و دینگریز همچون کشورهای غربی هستند. تلاش این سیستمها فقط نابودی حجاب در جامعه ایرانی نیست بلکه گام اول آنان برای رسیدن به تغییر نظام، برداشتن حجاب از جامعه ایرانی است.
🔹 اولین اقدام باید در جهت غلبه روانی ابرجریان اجتماعی با حجاب برابر جریان اجتماعی بیحجاب باشد. برای اینکار نیز باید ساختارهای جدید مقطعی در جامعه شکل گیرد.
🔸 دومین اقدام نیز باید معطوف به اجراء و حاکمیت قانون در جامعه در مورد این موضوع باشد. قوانین مصوب برای جلوگیری از بیحجابی یا بدحجابی کم نیستند اما متاسفانه عدهای معتقدند که بیحجابی یک عمل ضدفرهنگی است و باید از طریق فقط کار فرهنگی با آن مقابله کرد. هرچند که ما نیز معتقد به اقدام فرهنگی هستیم. اما فقط اقدام فرهنگی نمیتواند جوابگوی آن باشد و باید ساختارهای حاکمیتی برای مقابله با هر گونه بیقانونی اقدام نمایند. فرقی نمیکند این عمل سیاسی باشد یا اقتصادی یا فرهنگی یا امنیتی.
🔹 سومین اقدام در مورد حجاب نیز باید معطوف به اقدامات فرهنگی مؤثر در مراکز آموزشی از مهدکودکها تا دانشگاهها باشد و البته فقط به مراکز آموزشی اکتفا نگردد، بلکه کل جامعه را شامل گردد.
🔸 چهارمین اقدام نیز باید در جهت تقویت اعتقادات دینی آحاد جامعه باشد. مطمئناً بیحجابی ریشه در کاهش اعتقادات و باورهای دینی جامعه دارد. بنا بر این باید بنیههای اعتقادی مردم تقویت گردد. این امر بیش از همه بر عهده روحانیون و حوزههای علمیه سراسر کشور است. این بخش از متولیان جامعه باید با نوآوری در ارائه شکلی، زیبافهمی و نوفهمی جدیدی را از دین به مخاطب نسل جدید خود تقدیم کند.
🔹 پنجمین اقدام نیز باید در جهت فرهنگسازی ازدواج آسان توسط مراکز فرهنگی و قانونی باشد. هرچند که اقداماتی در این زمینه انجام شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب راه زیادی باقی مانده است.
🔸 بدون شک برای رسیدن به حجاب مطلوب باید راه زیادی پیموده شود و این امر با یک برنامهریزی راهبردی مدتدار و ترسیم نقشه جامع و تعیین وظایف هر یک از دستگاههای مسئول توسط یک یا چند تیم فکور قابل تحقق است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت اول
🔹 ماهواره ایرانی «خیام» ساعت ۱۰ و ۲۲ دقیقه صبح سه شنبه ۱۸ مردادماه در یک همکاری مشترک با کشور روسیه، از ایستگاه فضایی با ماهوارهبر سایوز از پایگاه بایکونور قزاقستان، با موفقیت به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین پرتاب شد.
🔹 ایران اسلامی چند سالی است که به برکت اعتماد به دانش و توان داخلی در صنعت موشکهای بالستیک و همچنین هوا و فضا جایگاه خوبی در دنیا کسب کرده است و به یکی از قدرتهای جهانی در این حوزه تبدیل شده است و از سال ۲۰۰۵ میلادی و با ارسال ماهواره «سینا ۱» به باشگاه کشورهای فضایی پیوست، ماهوارهای که به کمک روسیه به آسمان فرستاده شده بود.
🔹 پس از آن به تدریج دانش بومی توسعه یافت و تاکنون ایران توانسته ماهوارههای بسیاری برای اهداف مختلف علمی، پژوهشی، خدماتی و حتی نظامی به آسمان بفرستد. اما آخرین ماهواره کشور ما «خیام» است که مالکیت آن در اختیار سازمان فضایی ایران است، با سنجندههای دقیق در طیفهای مختلف، زیر ساختی مناسب برای هوشمندسازی بخشهای گوناگون کشور خواهد بود.
🔶 ماهواره خیام چه ویژگیهایی دارد؟
🔸 این ماهواره از نوع سنجشی و دارای دقت بالای تصویربرداری است. همچنین این ماهواره قابلیت تصویربرداری از سطح زمین در طیفهای مختلف تصویری را دارد.
🔸 به دلیل وزن بالای این ماهواره ایرانی، پرتاب آن به آژانس فضایی روسیه واگذار شد تا بوسیله ماهوارهبر سایوز به فضا پرتاب و در مدار قرار گیرد.
🔸 پرتابگر «سایوز» در میان پرتابگرهای کشورهای مختلف دنیا از بیشترین درصد قابلیت اطمینان برخوردار است و تاکنون بیشترین تعداد مأموریت موفق فضایی در دنیا توسط این پرتابگر صورت گرفته است.
🔸 این ماهواره در پُر استفادهترین ماهوارههای دنیا از نظر مأموریت قرار میگیرد که همان بحث تهیه تصویر از سطح کره زمین است.
زمانی که از تصویربرداری ماهوارهای سخن به میان میآید مشخصاً مهمترین بحث میزان کیفیت تصاویر تهیه شده توسط ماهواره مورد نظر است.
عدد مورد نظر در خصوص «ماهواره خیام» ۱ متر است؛ این عدد هر چقدر کوچکتر باشد به معنی تصاویر با کیفیتتر است.
🔸 این نکته نیز حائز اهمیت است که برخی از شرکتهای تجاری تصاویر ماهوارهای با کیفیت ۵۰، ۳۰ و ۲۵ سانتی متر را نیز به فروش میرسانند، اما این خدمات برای یک مشتری مثل ایران، به دلیل تحریمهای ظالمانه غرب ممکن نیست، ضمن آنکه بحث ارائه اطلاعات قدیمی یا دستکاری شده نیز نباید دور از ذهن باشد.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت دوم - وظیفه خیام چیست؟
🔹 «حسین دلیریان» کارشناس مسائل دفاعی، میگوید: ماهواره خیام یک ماهواره سنجشی با دقتی بسیار خوب است که میتواند در پایش جغرافیای ایران و فراجغرافیا بسیار کاربردی باشد و خدماتی به کشورمان در حوزههای مختلف مقابله با بلایای طبیعی، مسائل زیست محیطی و… ارائه دهد که تاکنون هیچ ماهوارهای چنین خدماتی ارائه نداده است.
🔹 «عمران مرادی» پژوهشگر علوم فضایی هم با بیان اینکه «خیام» از نوع ماهوارههای سنجش از راه دور است، اظهار کرد: ماهوارههای سنجش از دور، نقش بسیار مهمی در زندگی انسانها دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که امروز در حوزه کشاورزی با آن روبهرو هستیم، مدیریت دقیق منابع آب است، میگوید: عملاً امروزه مدیریت منابع آبی اهمیت بالایی دارد که برای این کار میتوان از ماهوارههای سنجش از راه دور بهره برد.
این پژوهشگر علوم فضایی با بیان اینکه با استفاده از ماهوارههای سنجش از راه دور، میتوانیم مسائل مرتبط با کشاورزی را مدیریت، گستره جنگلها را شناسایی، خشکسالیها را تشخیص و وضعیت گیاهان یک منطقه را بررسی کنیم، گفت: یکی دیگر از کاربردهای ماهوارههای سنجش از راه دور مدیریت حوادث غیرمترقبه است؛ درواقع هنگامی که حوادثی مانند سیل رخ میدهد اگر بخواهیم برای تشخیص صدمات این حوادث از مناطق آسیبدیده بازدید کنیم قطعاً دقت لازم را نخواهیم داشت، اما با استفاده از ماهوارهها میتوانیم این مسائل را با دقتی ویژه مدیریت کنیم.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت سوم - استفاده از دادههای ماهوارهای؛ فرصت جدید برای خلق خدمات مکانمحور
🔸 نکته دیگر پیرامون ماهواره «خیام» دادههایی است که میتواند در خدمت رونق اقتصاد دیجیتال کشور و کسب و کارهای وطنی قرار دهد و این موضوع خود، اهمیت پرتاب این ماهواره را نشان میدهد.
🔸 «مجتبی توانگر» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خیام باهوش، اطلاعات دقیقی را برای اولین بار از سرتاسر زمین به دانشمندان ما میدهد، گفت: امیدوارم دادههای ناب آن هرچه زودتر در خدمت رونق اقتصاد دیجیتال کشور و کسب و کارهای وطنی قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از دادههای مکانی و ماهوارهای فرصتهای جدیدی برای خلق خدمات مکانمحور و استفاده از فنآوریهای نوظهور هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را فراهم میکند، میگوید: دسترسی به دادههای سنجشی ماهوارهای برای کاربردهایی نظیر مدیریت منابع طبیعی و اقتصاد هوشمند در حوزه کشاورزی حیاتی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در عین حال دیپلماسی دیجیتالی دولت، امکان مشارکت راهبردی در طرحهای توسعه فضایی را برای ما هموار کرد. سالها کشور منتظر این فرصت بود و قطعاً ایران قوی حاصل این تعاملات بینالمللی با کشورهایی ست که منافع مشترک علیه هژمونی نظام سلطه دارند.
🔷 آیا ما در ایران کنترل مشخصی روی این ماهواره داریم یا امنیت ارتباطی برای ما در دریافت تصاویر از این ماهواره وجود دارد یا خیر؟
🔹 دلیریان کارشناس مسائل دفاعی در پاسخ به این سؤال میگوید: برای پاسخ باید به اواسط دهه ۸۰ برگردیم. روزهایی که متخصصان و دانشمندان ایرانی گام مهمی در طراحی و تولید ماهواره برداشتند و «ماهواره مصباح» را بعد از چند سال تلاش شبانهروزی ساختند، اما در آن سالها یک مشکل بسیار مهم، دست ما را بسته بود!
وی خاطرنشان کرد: مشکل این بود که، کارستانی که دانشمندان صنعت فضایی ایران با ساخت ماهواره مصباح کرده بودند، به دلیل نداشتن پایگاه پرتاب، موشک ماهوارهبر و زیرساختهای پرتاب، داشت ابتر میشد تا اینکه مسئولان وقت، تصمیم گرفتند این مشکل را با ایتالیا حل کنند.
کارشناس مسائل دفاعی تأکید میکند: تصمیم بر این شد که چون ما هیچ زیرساختی برای پرتاب ماهواره مصباح نداشتیم، مصباح به ایتالیا داده شد تا آنها برایمان پرتاب کنند. ایتالیاییها هم بعد از چند سال بازی درآوردند و بهانه تراشی، نهایتاً ماهواره را که به فضا پرتاب نکردند هیچ، آنرا هم پس ندادند! به این علت که برای آن مهم نبود و نمیخواست ایران رشد کند.
دلیریان تصریح کرد: اما حالا، کار به جایی رسیده که سایوز مشهور روسها ماهواره پیشرفته ایرانی را با افتخار به فضا میبرد و در مدار قرار میدهد و روسیه با افتخار از همکاری با ایران در حوزه فضایی سخن میگوید.
وی گفت: عرصه فضا از طریق همین همکاریهای بینالمللی در حال پیشرفت است و ایران به عنوان یکی از قدرتهای منطقهای در حوزه فضایی، حرفهای زیادی در این حوزه دارد.
🔹 از سوی دیگر پیرامون نحوه همکاری ایران و مسکو جهت پرتاب «خیام» این نکته یادآوری میشود که، ایستگاه کنترل و بهرهبرداری ماهواره خیام در خاک ایران است و از لحظه پرتاب در روز اول نیز کلیه فرامین مربوط به کنترل و به کارگیری این ماهواره صرفاً توسط ایستگاه ایرانی به ماهواره ارسال میشود و تصاویر آن هم توسط ایستگاههای موجود در خاک ایران دریافت میشود. همچنین کلیه فرامین و دادههایی که به ماهواره ارسال و یا از آن دریافت میشود توسط یک ماژول رمزنگار، رمزگذاری میشود که این ماژول توسط ایران تهیه و در ماهواره قرار گرفته است و کلید آن نیز در دست ایران است.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت چهارم - میتوانیم هرماه یک پرتاب داشته باشیم
🔸 البته در این بین برخی دیگر بر توانایی صنعت دفاعی و فضایی ایران تأکید میکنند و میگویند پرتاب ماهواره خیام با پرتابگر سایوز اتفاق خوبی است، اما ذوق زدگی برای آن اشتباه است! ایران نباید برای ساخت و پرتاب ماهواره به کشورهای دیگر وابسته باشد!
🔸 محسن مقصودی فعال رسانهای ضمن بیان این مطلب در حساب کاربری خود در توئیتر، نوشت: اگر در ۱۰ سال گذشته به اندازه کافی از صنعت فضایی ایران و دانشمندانش حمایت شده بود، امروز باید ماهوارههایی نظیر خیام را خودمان پرتاب میکردیم و دستاوردهای بزرگتری را جشن میگرفتیم.
🔸 موضوعی که با تأیید حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور هم قرار گرفت؛ او در ۱۹ مرداد در جلسه هیئت دولت با اشاره به اهمیت دانش هوافضا به عنوان پیشران برای کمک به توسعه کشور در حوزههای مختلف، اعلام کرد: «دولت سیزدهم بنا دارد عقب ماندگیها در این حوزه را جبران کند و در آینده شاهد رونمایی از دستاوردهای جدیدی در این زمینه خواهیم بود که کمک شایانی به محیط زیست، اکتشافات معدنی، مدیریت مخاطرات طبیعی و پایش مرزها میکند.»
🔸 مقصودی در ادامه مطلب خود آورده است: نباید مسئولان فضایی ما گمان کنند با سفارش و پرتاب ماهواره توسط خارجیها، به اندازه پرتاب بومی و داخلی تشویق خواهند شد و میتوانند عکس یادگاری بگیرند! این تصویر ممکن است کم کم مسیر صنعت فضایی را خدایی ناکرده به سمت وابستگی به خارج تغییر دهد!
این فعال رسانهای با بیان اینکه ایران میتواند با برنامه درست، مثل صنعت پهپاد، خودش مرجع پرتاب ماهوارههای کشورهای دیگر بشود، نوشت: شرط آن این است که به جای هرسال یک پرتاب آزمایشی در ایران، هرماه یک پرتاب داشته باشیم و این مهم تنها با سازماندهی پاسخگو و با بهرهمندی از مدیران متخصص انقلابی و جهادی ممکن است.
🔸 بومیسازی این فناوری هم به لحاظ اقتصادی به مراتب به صرفهتر و سودآورتر است و هم به لحاظ راهبردی برای ایران یک ضرورت انکارناپذیر. تنها در صورت داشتن یک برنامه عملیاتی بومی با بودجه و زمانبندی مشخص و پاسخگو ست که همکاریهای خارجی هم در جای خودش معنادار میشود.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت پنجم - چرا پرتاب «خیام» اهمیت دارد؟
🔹 آنچه مشخص است، در حوزه غیرنظامی بحثهایی مثل رصد وضعیت اقلیمهای مختلف محیط زیستی (برای نمونه تهیه تصاویر با کیفیت و به صورت و روزمره از بافتهای جنگلی و مقابله با پدیده جنگل خواری)، تهیه تصویر ماهوارهای دقیق از مناطق حادثه دیده در جریان بلای طبیعی، رصد آتش سوزیها و… از جمله کاربریهای غیر نظامی این کلاس از ماهوارهها به حساب میآیند.
🔹 ارتقای بهرهوری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت و سازهای غیرمجاز و مقابله با زمینخواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر از جمله کاربردهای دادههای دریافت شده از این ماهواره خواهد بود.
🔹 میتوان محورهای مطرح شده در این گزارش را در ۸ محور اساسی در قالب کارکردهای ماهواره «خیام» اعلام کرد:
1⃣ تهیه دادههای مورد نیاز آمایش مجدد سرزمینی در بخش نقشههای کاربردی جغرافیایی و نیز مناطق مناسب برای توسعه شهرهای جدید و وضعیت فعلی توسعه و گسترش نواحی شهری و رخدادهای جمعیتی و راههای مناطق روستایی
2⃣ پایش انواع مناطق زیستمحیطی و جنگلداری و مراتع، نمایش و تهیه نقشه پوشش جنگلی، ارزیابی حجم و کیفیت جنگل، ارزیابی مناطق زراعی، تهیه نقشه مراتع برای استفاده دامها
3⃣ پایش منابع آبی شامل شناسایی و تفکیک حوزههای آبخیز، تهیه نقشه پوشش برف و پیشبینی میزان آب حاصل از ذوب شدن برف و یخ، مطالعات در زمینه زهکشی مناسب، تهیه نقشه منابع آبهای سطحی، مطالعات جزر و مد، شناسایی رودخانهها و شبکههای آبی
4⃣ بررسی بلایای طبیعی شامل نمایش سیل و نزدیکی زمان وقوع آن (در صورت تأمین تصاویر در بازههای کوتاه)، ارزیابی خسارات ناشی از بلایای طبیعی (سیل، طوفان و زلزله و…)، ارزیابی آسیبهای ناشی از آتشسوزی جنگلها
5⃣ کشاورزی شامل ارزیابی وضعیت محصول، ارزیابی میزان خشکسالی، میزان امراض و آفتهای گیاهی، نمایش گونههای مختلف گیاهی، تعیین سطح زیر کشت، نظارت بر رشد محصولات در عرصه کلان کشور
6⃣ خاکشناسی شامل شناسایی اراضی شور، شناسایی باتلاقها، تخمین مواد موجود در خاک، مطالعه بافت سطحی خاک، مطالعه رطوبت خاک
7⃣ زمینشناسی شامل تهیه نقشه زمینشناسی و ژئومورفولوژی، مطالعات اکتشاف معدنی از قبیل نفت، ذغالسنگ، الماس، طلا و غیره، نمایش گدازههای زیرزمینی و فوران آتشفشانی، مطالعات در زمینه زمینلرزه و جابهجایی پوسته زمین و رانش زمین، بررسی مناطق کویری و بیابانی جهت فرسایش و پیشروی کویر
8⃣ مطالعات زیستمحیطی شامل مطالعات در زمینه تنوع زیستمحیطی و ارزیابی محیط، تجزیه و تحلیل نمودن زیستگاه حیات وحش، شناسایی لکههای نفتی و سایر آلودگیها، شناسایی اثر پدیدههای مختلف بهروی محیط زیست
🔹 اعلام سخنگوی دولت مبنی بر دستور کار دولت سیزدهم برای ساخت سه نسخه دیگر از خیام با مشارکت دانشمندان ایرانی، حاکی از عزمی جدی برای حضور قویتر ایران در عرصههای فضایی است.
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#استقلال_و_آزادی
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ بازدارندگی، زیر سایه ایمان و مجاهدت
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله ۳۵۴.pdf
2.22M
#ولایت_فقیه
#استقلال_و_آزادی
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ بازدارندگی، زیر سایه ایمان و مجاهدت
🔶 گزارش هفته خط حزبالله، به این سؤال جواب داده است که چگونه صنعت دفاعی ایران اسلامی در طول سه دهه به خودکفایی، استقلال و اقتدار رسید؟
🔹 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله، با عنوان «جنبش ناکام» به بازخوانی تاریخی ماجرای جنبش ملی صنعت نفت و کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد۱۳۳۲ پرداخته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله، به روح مطهر مبارز انقلابی، شهید حجتالاسلام سیدعلی اندرزگو تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله، شماره ۳۵۴
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا
✅ مصدق، ما و آمریکا
🔶 یکی از حادثههای مهم تاریخ معاصر ما که میتواند محلی برای عبرتآموزی و شناخت آمریکا باشد ملی شدن صنعت نفت و کودتای آمریکاییها در قبال دولت محمد مصدق است.
🔹 لذا بازخوانی اتفاقات رخ داده شده در دولت مصدق و موفقیت کودتای ۲۸ مرداد میتواند نکتههای تحلیلی خوبی در رفتارشناسی آمریکاییها برای ما فراهم سازد:
1⃣ اولین نکته این است که اولویت آمریکاییها در برخورد با پدیدههای سیاسی و بینالمللی منافع ملی آنهاست؛ لذا برای تأمین منافع ملی خود حاضر به عبور و یا ساقط کردن نزدیکترین دوستان و متحدان خود نیز هستند. نکتهای که رهبر معظم انقلاب میفرمایند این است که «این جور نبود که دولتی که در تهران سر کار است، یک دولت ضدآمریکایی باشد؛ نه، با آنها دوست بود، اما منافع استکباری اقتضا کرد، آمریکاییها با انگلیسیها همدست شدند.» این امر در طول تاریخ و خصوصا پس از انقلاب اسلامی بارها تکرار شده است.
2⃣ نکته دوم اینکه این بدعهدی آمریکاییها قائم به شخص و یا قائم به موضوع نیست. امروز ۶۹ سال از کودتای ۲۸ مرداد میگذرد و تجربه نشان داده است که بایدن و ترامپ و ترومن با هم فرقی ندارد، چنانچه ملی شدن صنعت نفت هم با دستیابی به صنعت هستهای فرقی نمیکند.
3⃣ نکته دیگر اینکه هر چند عبارت جنگ ترکیبی و هیبریدی یک عبارت نو و جدید در عرصه سیاسی است اما نشان میدهد که در براندازی محمد مصدق و کودتای ۲۸ مرداد نیز از این حربه استفاده شد چنانچه در هنگام ورود روزولت برای انجام کودتا، CIA چمدانهایی را برای برخی روزنامهنگاران وابسته داخلی ارسال کرد که مملو از یادداشتها و کاریکاتورهایی بود که باید علیه استقلال کشور و ملی شدن صنعت نفت منتشر میشد.
4⃣ لذا ژست حقوق بشری و دموکراسیطلبی آمریکاییها در طول تاریخ را باید با عبارت «دستکش مخلمین با دست های چدنی» تعبیر نمود، تمدنی که با وجود زیبایی در صورت و شعارهای مطرح شده حاضر به زیر کشیدن و زیر پا گذاشتن اصولیترین قوانین انسانی است و حتی در این مسیر به نزدیکترین نیروهای خود نیز رحم نمیکند.
🔶 نکته پایانی
🔸 از پیروزی ملت در قیام سی تیرماه تا کودتای ۲۸ مرداد و براندازی مصدق حدود یک سال و یک ماه فاصله است اینکه چگونه یک حضور پرشور در ۳۰ تیر به عزلتنشینی و شکست در ۲۸ مرداد بدل شد حاصل دو اصل است:
وجود رهبری یکپارچه و توانمند و دیگر حضور مؤثر ملت در صحنه.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr