شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت سوم - استفاده از دادههای ماهوارهای؛ فرصت جدید برای خلق خدمات مکانمحور
🔸 نکته دیگر پیرامون ماهواره «خیام» دادههایی است که میتواند در خدمت رونق اقتصاد دیجیتال کشور و کسب و کارهای وطنی قرار دهد و این موضوع خود، اهمیت پرتاب این ماهواره را نشان میدهد.
🔸 «مجتبی توانگر» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خیام باهوش، اطلاعات دقیقی را برای اولین بار از سرتاسر زمین به دانشمندان ما میدهد، گفت: امیدوارم دادههای ناب آن هرچه زودتر در خدمت رونق اقتصاد دیجیتال کشور و کسب و کارهای وطنی قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از دادههای مکانی و ماهوارهای فرصتهای جدیدی برای خلق خدمات مکانمحور و استفاده از فنآوریهای نوظهور هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را فراهم میکند، میگوید: دسترسی به دادههای سنجشی ماهوارهای برای کاربردهایی نظیر مدیریت منابع طبیعی و اقتصاد هوشمند در حوزه کشاورزی حیاتی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در عین حال دیپلماسی دیجیتالی دولت، امکان مشارکت راهبردی در طرحهای توسعه فضایی را برای ما هموار کرد. سالها کشور منتظر این فرصت بود و قطعاً ایران قوی حاصل این تعاملات بینالمللی با کشورهایی ست که منافع مشترک علیه هژمونی نظام سلطه دارند.
🔷 آیا ما در ایران کنترل مشخصی روی این ماهواره داریم یا امنیت ارتباطی برای ما در دریافت تصاویر از این ماهواره وجود دارد یا خیر؟
🔹 دلیریان کارشناس مسائل دفاعی در پاسخ به این سؤال میگوید: برای پاسخ باید به اواسط دهه ۸۰ برگردیم. روزهایی که متخصصان و دانشمندان ایرانی گام مهمی در طراحی و تولید ماهواره برداشتند و «ماهواره مصباح» را بعد از چند سال تلاش شبانهروزی ساختند، اما در آن سالها یک مشکل بسیار مهم، دست ما را بسته بود!
وی خاطرنشان کرد: مشکل این بود که، کارستانی که دانشمندان صنعت فضایی ایران با ساخت ماهواره مصباح کرده بودند، به دلیل نداشتن پایگاه پرتاب، موشک ماهوارهبر و زیرساختهای پرتاب، داشت ابتر میشد تا اینکه مسئولان وقت، تصمیم گرفتند این مشکل را با ایتالیا حل کنند.
کارشناس مسائل دفاعی تأکید میکند: تصمیم بر این شد که چون ما هیچ زیرساختی برای پرتاب ماهواره مصباح نداشتیم، مصباح به ایتالیا داده شد تا آنها برایمان پرتاب کنند. ایتالیاییها هم بعد از چند سال بازی درآوردند و بهانه تراشی، نهایتاً ماهواره را که به فضا پرتاب نکردند هیچ، آنرا هم پس ندادند! به این علت که برای آن مهم نبود و نمیخواست ایران رشد کند.
دلیریان تصریح کرد: اما حالا، کار به جایی رسیده که سایوز مشهور روسها ماهواره پیشرفته ایرانی را با افتخار به فضا میبرد و در مدار قرار میدهد و روسیه با افتخار از همکاری با ایران در حوزه فضایی سخن میگوید.
وی گفت: عرصه فضا از طریق همین همکاریهای بینالمللی در حال پیشرفت است و ایران به عنوان یکی از قدرتهای منطقهای در حوزه فضایی، حرفهای زیادی در این حوزه دارد.
🔹 از سوی دیگر پیرامون نحوه همکاری ایران و مسکو جهت پرتاب «خیام» این نکته یادآوری میشود که، ایستگاه کنترل و بهرهبرداری ماهواره خیام در خاک ایران است و از لحظه پرتاب در روز اول نیز کلیه فرامین مربوط به کنترل و به کارگیری این ماهواره صرفاً توسط ایستگاه ایرانی به ماهواره ارسال میشود و تصاویر آن هم توسط ایستگاههای موجود در خاک ایران دریافت میشود. همچنین کلیه فرامین و دادههایی که به ماهواره ارسال و یا از آن دریافت میشود توسط یک ماژول رمزنگار، رمزگذاری میشود که این ماژول توسط ایران تهیه و در ماهواره قرار گرفته است و کلید آن نیز در دست ایران است.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت چهارم - میتوانیم هرماه یک پرتاب داشته باشیم
🔸 البته در این بین برخی دیگر بر توانایی صنعت دفاعی و فضایی ایران تأکید میکنند و میگویند پرتاب ماهواره خیام با پرتابگر سایوز اتفاق خوبی است، اما ذوق زدگی برای آن اشتباه است! ایران نباید برای ساخت و پرتاب ماهواره به کشورهای دیگر وابسته باشد!
🔸 محسن مقصودی فعال رسانهای ضمن بیان این مطلب در حساب کاربری خود در توئیتر، نوشت: اگر در ۱۰ سال گذشته به اندازه کافی از صنعت فضایی ایران و دانشمندانش حمایت شده بود، امروز باید ماهوارههایی نظیر خیام را خودمان پرتاب میکردیم و دستاوردهای بزرگتری را جشن میگرفتیم.
🔸 موضوعی که با تأیید حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور هم قرار گرفت؛ او در ۱۹ مرداد در جلسه هیئت دولت با اشاره به اهمیت دانش هوافضا به عنوان پیشران برای کمک به توسعه کشور در حوزههای مختلف، اعلام کرد: «دولت سیزدهم بنا دارد عقب ماندگیها در این حوزه را جبران کند و در آینده شاهد رونمایی از دستاوردهای جدیدی در این زمینه خواهیم بود که کمک شایانی به محیط زیست، اکتشافات معدنی، مدیریت مخاطرات طبیعی و پایش مرزها میکند.»
🔸 مقصودی در ادامه مطلب خود آورده است: نباید مسئولان فضایی ما گمان کنند با سفارش و پرتاب ماهواره توسط خارجیها، به اندازه پرتاب بومی و داخلی تشویق خواهند شد و میتوانند عکس یادگاری بگیرند! این تصویر ممکن است کم کم مسیر صنعت فضایی را خدایی ناکرده به سمت وابستگی به خارج تغییر دهد!
این فعال رسانهای با بیان اینکه ایران میتواند با برنامه درست، مثل صنعت پهپاد، خودش مرجع پرتاب ماهوارههای کشورهای دیگر بشود، نوشت: شرط آن این است که به جای هرسال یک پرتاب آزمایشی در ایران، هرماه یک پرتاب داشته باشیم و این مهم تنها با سازماندهی پاسخگو و با بهرهمندی از مدیران متخصص انقلابی و جهادی ممکن است.
🔸 بومیسازی این فناوری هم به لحاظ اقتصادی به مراتب به صرفهتر و سودآورتر است و هم به لحاظ راهبردی برای ایران یک ضرورت انکارناپذیر. تنها در صورت داشتن یک برنامه عملیاتی بومی با بودجه و زمانبندی مشخص و پاسخگو ست که همکاریهای خارجی هم در جای خودش معنادار میشود.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن #علم_و_پژوهش #تحلیل_کننده #ماهواره_خیام ✅ مأموریت «خیام»
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#ماهواره_خیام
✅ مأموریت «خیام»
🔶 قسمت پنجم - چرا پرتاب «خیام» اهمیت دارد؟
🔹 آنچه مشخص است، در حوزه غیرنظامی بحثهایی مثل رصد وضعیت اقلیمهای مختلف محیط زیستی (برای نمونه تهیه تصاویر با کیفیت و به صورت و روزمره از بافتهای جنگلی و مقابله با پدیده جنگل خواری)، تهیه تصویر ماهوارهای دقیق از مناطق حادثه دیده در جریان بلای طبیعی، رصد آتش سوزیها و… از جمله کاربریهای غیر نظامی این کلاس از ماهوارهها به حساب میآیند.
🔹 ارتقای بهرهوری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت و سازهای غیرمجاز و مقابله با زمینخواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر از جمله کاربردهای دادههای دریافت شده از این ماهواره خواهد بود.
🔹 میتوان محورهای مطرح شده در این گزارش را در ۸ محور اساسی در قالب کارکردهای ماهواره «خیام» اعلام کرد:
1⃣ تهیه دادههای مورد نیاز آمایش مجدد سرزمینی در بخش نقشههای کاربردی جغرافیایی و نیز مناطق مناسب برای توسعه شهرهای جدید و وضعیت فعلی توسعه و گسترش نواحی شهری و رخدادهای جمعیتی و راههای مناطق روستایی
2⃣ پایش انواع مناطق زیستمحیطی و جنگلداری و مراتع، نمایش و تهیه نقشه پوشش جنگلی، ارزیابی حجم و کیفیت جنگل، ارزیابی مناطق زراعی، تهیه نقشه مراتع برای استفاده دامها
3⃣ پایش منابع آبی شامل شناسایی و تفکیک حوزههای آبخیز، تهیه نقشه پوشش برف و پیشبینی میزان آب حاصل از ذوب شدن برف و یخ، مطالعات در زمینه زهکشی مناسب، تهیه نقشه منابع آبهای سطحی، مطالعات جزر و مد، شناسایی رودخانهها و شبکههای آبی
4⃣ بررسی بلایای طبیعی شامل نمایش سیل و نزدیکی زمان وقوع آن (در صورت تأمین تصاویر در بازههای کوتاه)، ارزیابی خسارات ناشی از بلایای طبیعی (سیل، طوفان و زلزله و…)، ارزیابی آسیبهای ناشی از آتشسوزی جنگلها
5⃣ کشاورزی شامل ارزیابی وضعیت محصول، ارزیابی میزان خشکسالی، میزان امراض و آفتهای گیاهی، نمایش گونههای مختلف گیاهی، تعیین سطح زیر کشت، نظارت بر رشد محصولات در عرصه کلان کشور
6⃣ خاکشناسی شامل شناسایی اراضی شور، شناسایی باتلاقها، تخمین مواد موجود در خاک، مطالعه بافت سطحی خاک، مطالعه رطوبت خاک
7⃣ زمینشناسی شامل تهیه نقشه زمینشناسی و ژئومورفولوژی، مطالعات اکتشاف معدنی از قبیل نفت، ذغالسنگ، الماس، طلا و غیره، نمایش گدازههای زیرزمینی و فوران آتشفشانی، مطالعات در زمینه زمینلرزه و جابهجایی پوسته زمین و رانش زمین، بررسی مناطق کویری و بیابانی جهت فرسایش و پیشروی کویر
8⃣ مطالعات زیستمحیطی شامل مطالعات در زمینه تنوع زیستمحیطی و ارزیابی محیط، تجزیه و تحلیل نمودن زیستگاه حیات وحش، شناسایی لکههای نفتی و سایر آلودگیها، شناسایی اثر پدیدههای مختلف بهروی محیط زیست
🔹 اعلام سخنگوی دولت مبنی بر دستور کار دولت سیزدهم برای ساخت سه نسخه دیگر از خیام با مشارکت دانشمندان ایرانی، حاکی از عزمی جدی برای حضور قویتر ایران در عرصههای فضایی است.
⚡️پایان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#استقلال_و_آزادی
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ بازدارندگی، زیر سایه ایمان و مجاهدت
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله ۳۵۴.pdf
2.22M
#ولایت_فقیه
#استقلال_و_آزادی
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
✅ بازدارندگی، زیر سایه ایمان و مجاهدت
🔶 گزارش هفته خط حزبالله، به این سؤال جواب داده است که چگونه صنعت دفاعی ایران اسلامی در طول سه دهه به خودکفایی، استقلال و اقتدار رسید؟
🔹 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله، با عنوان «جنبش ناکام» به بازخوانی تاریخی ماجرای جنبش ملی صنعت نفت و کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد۱۳۳۲ پرداخته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله، به روح مطهر مبارز انقلابی، شهید حجتالاسلام سیدعلی اندرزگو تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله، شماره ۳۵۴
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا
✅ مصدق، ما و آمریکا
🔶 یکی از حادثههای مهم تاریخ معاصر ما که میتواند محلی برای عبرتآموزی و شناخت آمریکا باشد ملی شدن صنعت نفت و کودتای آمریکاییها در قبال دولت محمد مصدق است.
🔹 لذا بازخوانی اتفاقات رخ داده شده در دولت مصدق و موفقیت کودتای ۲۸ مرداد میتواند نکتههای تحلیلی خوبی در رفتارشناسی آمریکاییها برای ما فراهم سازد:
1⃣ اولین نکته این است که اولویت آمریکاییها در برخورد با پدیدههای سیاسی و بینالمللی منافع ملی آنهاست؛ لذا برای تأمین منافع ملی خود حاضر به عبور و یا ساقط کردن نزدیکترین دوستان و متحدان خود نیز هستند. نکتهای که رهبر معظم انقلاب میفرمایند این است که «این جور نبود که دولتی که در تهران سر کار است، یک دولت ضدآمریکایی باشد؛ نه، با آنها دوست بود، اما منافع استکباری اقتضا کرد، آمریکاییها با انگلیسیها همدست شدند.» این امر در طول تاریخ و خصوصا پس از انقلاب اسلامی بارها تکرار شده است.
2⃣ نکته دوم اینکه این بدعهدی آمریکاییها قائم به شخص و یا قائم به موضوع نیست. امروز ۶۹ سال از کودتای ۲۸ مرداد میگذرد و تجربه نشان داده است که بایدن و ترامپ و ترومن با هم فرقی ندارد، چنانچه ملی شدن صنعت نفت هم با دستیابی به صنعت هستهای فرقی نمیکند.
3⃣ نکته دیگر اینکه هر چند عبارت جنگ ترکیبی و هیبریدی یک عبارت نو و جدید در عرصه سیاسی است اما نشان میدهد که در براندازی محمد مصدق و کودتای ۲۸ مرداد نیز از این حربه استفاده شد چنانچه در هنگام ورود روزولت برای انجام کودتا، CIA چمدانهایی را برای برخی روزنامهنگاران وابسته داخلی ارسال کرد که مملو از یادداشتها و کاریکاتورهایی بود که باید علیه استقلال کشور و ملی شدن صنعت نفت منتشر میشد.
4⃣ لذا ژست حقوق بشری و دموکراسیطلبی آمریکاییها در طول تاریخ را باید با عبارت «دستکش مخلمین با دست های چدنی» تعبیر نمود، تمدنی که با وجود زیبایی در صورت و شعارهای مطرح شده حاضر به زیر کشیدن و زیر پا گذاشتن اصولیترین قوانین انسانی است و حتی در این مسیر به نزدیکترین نیروهای خود نیز رحم نمیکند.
🔶 نکته پایانی
🔸 از پیروزی ملت در قیام سی تیرماه تا کودتای ۲۸ مرداد و براندازی مصدق حدود یک سال و یک ماه فاصله است اینکه چگونه یک حضور پرشور در ۳۰ تیر به عزلتنشینی و شکست در ۲۸ مرداد بدل شد حاصل دو اصل است:
وجود رهبری یکپارچه و توانمند و دیگر حضور مؤثر ملت در صحنه.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ یکسال رئیسی به اندازه ۸ سال روحانی
🔶 در سالهای آخر دولت روحانی یکی از مهمترین مشکلات کشور در حوزه انرژی، قطعی پیاپی و طولانی برق بود که باعث آسیب دیدن بسیاری از لوازم خانگی، تعطیلی کارخانجات و سردرگمی مردم برای تأمین انرژی در گرمای ۴۰ درجهای تابستان بودیم.
🔹 اگر دولت روحانی تکالیف خود در برنامه ششم توسعه در قالب ساخت نیروگاه، تعمیر و نگهداری، مدیریت مصرف و استفاده از ظرفیتهای شرکتهای خصوصی و... عمل میکرد آن بحرانها اتفاق نمیافتاد.
وزارت نیرو در طول ۵ سال (از ابتدای سال ۹۶ در دولت روحانی) به تکلیف خود مبنی بر ساخت ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه معادل تولید برق ۱۲.۵ دستگاه نیروگاه اتمی بوشهر عمل نکرده بود.
🔸 در یک سال گذشته دولت سیزدهم، تحریمها و فشار اقتصادی دشمن را بهانه نکرد و تمام سعی خود را بر عبور از بحران قطعی برق به انجام رساند به گونه ای که اگر قرار بود قطعی برق ادامه پیدا میکرد با توجه به خشکسالی و افزایش شدید دما نسبت به گذشته باید شاهد قطع شدن برق با ضریب ۲ بودیم اما با لطف الهی و فعالیتهای انقلابی و جهادی دولت اقدامات ذیل صورت پذیرفت و از پیک مصرف برق در مرداد هم بدون اطلاعیههای دلهرهآور قطع برق عبور کردیم:
1⃣ رشد دو برابری تولید برق
در سال اول، دو برابر متوسط آمار ۸ ساله دولت تدبیر و امید، به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد. در دولت سیزدهم مقرر شد با انجام برنامههای فشرده و منظم، ظرفیت نیروگاهی کشور به میزان ۴۲۰۰ مگاوات در سال نخست فعالیت دولت افزایش یابد. این در حالی است که متوسط افزایش سالانه ظرفیت نیروگاهی کشور در هشتسال فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم ۲ هزار و ۶۷ مگاوات بود.
2⃣ اولویت دادن به بخش مصرف خانوادهها
امسال حتی یک کیلو ساعت هم محدودیت برای بخش خانگی بدلیل کمبود برق اعمال نشد و برنامههای مدیریت بار صنایع و بخش کشاورزی نیز به گونهای تدوین شد که ثبات و تنظیم محصولات در بازار دچار چالش نشود.
3⃣ تعمیر نیروگاهها
وزارت نیروی دولت سیزدهم امسال برای نخستینبار بیش از ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی را پیش از شروع خردادماه و پیک مصرف برق تابستان به پایان رساند تا رکورد جدیدی را در زمینه تعمیرات نیروگاهی به ثبت برساند.
4⃣ استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر
وزارت نیرو ۱۱۰ مگاوات از برنامه ۵۰۰ مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر خود را برای تابستان ۱۴۰۱ محقق و تا پایان شهریور هم ۳۹۰ مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد که گامی در جهت اجرای برنامه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر است.
5⃣ مدیریت مصرف در صنایع
وزارت نیرو با اقداماتی مانند امضای تفاهمنامه همکاری با وزارت صمت، همکاری با صنایع، اجرای برنامه مدیریت مصرف و راهاندازی موتور احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور تاکنون هیچ خاموشی را بر شبکه برق خانگی اعمال نکرده است که این موفقیت قابلتوجه نتیجه همت دولت سیزدهم در بهبود زیرساختهای شبکه برق کشور است.
🔶 نکته پایانی
🔸 یادمان نرفته که رضا اردکانیان وزیر سابق نیرو در دولت روحانی ضمن اشاره به عمل نکردن دولت به تعهد خود در برنامه ششم توسعه همه تقصیرها را گردن تحریم انداخت و گفت: «جنگ اقتصادی تحمیلی در طول سالهای اخیر در قالب تحریمها سبب شد تا امکان سرمایهگذاری خارجی در کشور وجود نداشته باشد و به تبع آن شرایط عمل به تعهد وزارت نیرو نیز ایجاد نشود.» و روحانی هم گفت: «گرما و خشکسالی، دلیل مصرف زیاد برق است. وزارت نیرو مقصر نیست» اما در نهایت دیدیم هم تحریمها افزایش یافت و هم گرما و خشکسالی اما دولت انقلابی یکسالش برابر با ۸ سال دولت آقای روحانی بود. انشاءالله قویتر هم خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی، کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ خوانش فرااقتصادی از برجام!
🔶 بدون تردید شروع برجام که متأثر از رأی ملت در سال ۱۳۹۲ بود یک هدف اساسی داشت و آن کمکردن آلام اقتصادی مردم در قبال کُند کردن توسعه هستهای ایران بود. هدف نظام جمهوری اسلامی از برجام، گشایش اقتصادی از طریق مذاکره بود ولاغیر.
🔷 در خارج از پوسته قدرت و قدری هم در داخل حکومت ۳ نگاه به برجام شکل گرفت:
1⃣ دستهای میگفتند تلاش نماییم با برجام فشار اقتصادی دشمن را کم کنیم. این دسته معتقد بودند که مشکل غرب با ما بر سر وجود (ماهیت) انقلاب اسلامی نیست بلکه سر حدود است بنابراین چیزی میدهیم و چیزی میگیریم و مشکل حل میشود.
2⃣ دسته دوم معتقد بودند با مذاکره مخالف نیستیم اما مشکل غرب با ما بر سر اساس و ماهیت جمهوری اسلامی است و هستهای و موشکی و غیره بهانه است.
3⃣ اما از سال دوم دولت روحانی دسته سومی بودهاند که تاکنون، بدون توجه به محتوا و دادهها و ستاندههای برجام بر توافق اصرار داشتهاند تا حدی که اصطلاح «بدهبره» هشتگ انتقاد نسبت به آنان شد. برخی تا همین اخیرا صریح میگفتند که مسئولیت عدم توافق بهعهده مقام معظم رهبری و سپاه است تا هر طور شده توافق امضا شود.
این دسته هدف از برجام را «تبدیل ایران از یک کشور انقلابی به کشوری عادی» اعلام کردند. نام این عمل را نرمالیزاسیون گذاشتند و به روحانی نوشتند که وظیفه داری ایران را از حالت استثنایی به حالت عادی تبدیل کنید. روحانی گرچه گرایش اقتصادی را در برجام مد نظر داشت اما هنوز برجام امضا و اجرا نشده بود که از برجام ۲ و ۳ سخن میگفت و از «ایران جدید» نام می برد!
🔸 در همه این سالها مقام معظم رهبری بر گفتمان انقلابیگری تأکید میکردند و هوشمندانه متوجه صحنه بودند. تعابیری مانند «دولت انقلابی»، «مجلس انقلابی»، «حوزه انقلابی» و حتی استاد و معلم و کارگر انقلابی را گوشزد میکردند و...
🔹 حال در آستانه توافق احتمالی باید یادمان باشد هدف مذاکره گشایش اقتصادی برای ملتی است که تحمل کرد و تسلیم نشد. برجام ربطی به ماهیت حقیقی نظام جمهوری اسلامی ندارد. این دولت برجام را فقط برای معیشت میخواهد اما آن دولت برای معیشت هم میخواست. ممکن است ما با غرب به زیست مسالمتآمیز راضی شویم. اما آنان هضم شدن ما در هاضمه خود را میخواهند که طبیعی است ما بر هویت تمدنی و ماهیت نظام خود اصرار داریم و خواهیم داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: عبدالله گنجی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد اطلاعات یا اقتصاد دانشبنیان
🔸 بشر یک مرحلهی جدیدی را شروع کرده است؛ صحبت از این است که از اطلاعات و دانش بتواند بتواند خلق ارزش کند. اینجاست که اقتصاد دانش بنیان یا اقتصاد اطلاعات به آن میگویند.
🔹 اقتصاد دانش بنیان مفهومش این نیست که به عنوان مثال در اقتصاد صنعت، دانش نبوده است، علم نبوده است، مگر میشود؟ تمام بحثهای دنیای الکترونیک، صنایع الکترونیک برای بخش صنعت، علم در آن بوده است.
🔸 اساساً از قرن هجده که مسیر آنطور بالا رفت، علم فیزیک و علم شیمی هم رشدی پیدا کرده بود و علوم پایه کار کردند، تبدیل به فناوری و محصول شدند، محصولاتشان را به شکل تلویزیون، ماهواره و چیزهای مختلف دیدیم، این به شکل ماشینها دیده شد؛ خود ماشین بر اساس علم تولید میشود.
🔹 خیلی وقتها ابزارهای بسیار جدید، کلی مسئلهی علمی روی آن خوابیده که به آن بیتوجه هستیم. یک اره را ببینید؛ فکر کنید چند نوع علم در آن جمع و تبدیل به اره شده است و اگر آنها نباشد، اره کار نمیکند. بیش از ده علم میشود.
🔸 #منبع: درس گفتارهای اقتصاد مقاومتی، دکتر عادل پیغامی، ص ۳۹۴
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
✅ اژدهای هفت سر فساد
🔶 گزارش تحقیق و تفحص مجلس از شرکت فولاد مبارکه اصفهان دیروز شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ روی سایتها و شبکههای خبری قرار گرفت و همگان را شگفتزده کرد.
🔳 گزارههای خبری
▪️طبق گزارش تحقیق و تفحص، رقم تخلفات ۹۱ هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان است.
▪️ارزش ریالی تخلفات مربوط به تولید و فروش محصولات، ۵۷ هزار و ۷۶۹ میلیارد تومان برآورد شده است که بخش عمده تخلفات مربوط به تفاوت حاصل از تفاوت مابین قیمت فروش فولاد مبارکه اصفهان با بازار است. در این بخش نزدیک به ۵۴ هزار میلیارد تومان تخلف برآورد شده است. ایجاد رانت نزدیک به سههزار میلیارد تومانی از دیگر بخشهای تخلفات این حوزه است. فروش محصولات فولادی به شرکتهای ایرانخودرو و سایپا مازاد بر نیاز و عدم تناسب با تولید خودرو با قیمت پایینتر، از دیگر تخلفات است.
▪️ رقم تخلفات نحوه انعقاد قرارداد و انتخاب اشخاص طرف قرارداد، در مجموع ۲۶ هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان برآورد شده که حدود پنجهزار و ۷۰ میلیارد تومان آن مربوط به قراردادهای ریالی و مابقی مربوط به قراردادهای ارزی (عمدتا یورو) است.
▪️ از بخشهای مهم تخلفات فولاد مبارکه، در حوزه مالی، اقتصادی و سرمایهگذاری است که رقمی حدود هفتهزار و ۲۸۴ میلیارد تومان میباشد.
▪️ سه میلیارد تومان دریافتی مدیرعامل، حقوق ۷۷ میلیونی برای مدیر روابط عمومی، پرداخت حقوق ماهیانه ۶۰ میلیونی برای مشاوران خیالی، پرداخت غیرقانونی به اعضای غیرموظف هیئتمدیره و استخدام سفارشی ۲۰۰ بازنشسته، از بخشهای قابلتأمل در تخلفات فولاد مبارکه است.
▪️ به گزارش سایت جهان نيوز، شرکت فولادمبارکه در مواردی اقدام به عقد قرارداد با اشخاص یا مجموعههای وابسته به ذینفوذان سیاسی و اجتماعی کرده است که بهعنوان نمونه میتوان همسر واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور وقت، عباس آخوندی وزیر اسبق راهوشهرسازی، قدرتالله نوروزی شهردار سابق اصفهان و... را نام برد.
🔷 گزاره تحلیلی
🔹 مجتمع عظیم فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین مجتمع تولید فولاد در کشور و موتور محرکه دستکم ۳ هزار کارخانه و شرکت در کشور است. این شرکت از سال ۱۳۹۷ با مشکلات بسیاری مواجه شده که علت اصلی آن در سوءمدیریت، به کارگیری مدیران بازنشسته و تبانی پشت پرده و فسادهای احتمالی در انعقاد قراردادها و نادیده گرفتن منافع مجتمع و سهامداران بورسی آن است که تخلفات متعددی را در این مجتمع صنعتی رقم زده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 برخورد با فساد، مقدم بر هر اقدام دیگری است و نمیتوان رشد اقتصادی و ثبات اقتصادی را بدون آن رقم زد و دستیابی به این مسائل در صورتی امکانپذیر است که بیماری فساد درمان شود. شفافسازی، مدیریت تعارض منافع، فرهنگسازی و نظارت همگانی با نهادینه کردن فسادستیزی، رشد فرهنگ پاسخگویی و مسئولیتپذیری، شایستهگزینی، سهولت فرآیندها با بازنگری در نظام مجوزها و استعلامهای دولتی با رویکرد حداقلسازی لزوم صدور مجوزها، دولت الکترونیک با بهرهگیری از فناوری اطلاعات، حمایت از فعالیت سالم، تقویت اشراف با یکپارچهسازی اطلاعات در نظام مالی و اقتصادی کشور و بهرهگیری از روشهای نوین تحلیل داده، نظارت مؤثر و کارآمد با بهرهگیری از فناوریهای یکپارچه، برخط و هوشمند برای افزایش اثربخشی نظارتها و حذف بسترهای فسادزا و در نهایت برخورد قاطع، دقیق و مؤثر از جمله اصولی است که میتواند در مقابله با فساد مؤثر باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
✅ بار کجی که دائم میافتد
🔶 وقوع فساد ۹۲ هزار میلیارد تومانی در مجتمع عظیم فولاد مبارکه با درآمد عملیاتی ۱۸۴ هزار میلیارد تومان (معادل ۱۴ درصد بودجه کشور) از یک طرف و کشف این فساد توسط مجلس شورای اسلامی از طرف دیگر، نیازمند بررسی و نگاه دوباره به مقوله مبارزه با فساد است.
در این خصوص میتوان به چند نکته اشاره کرد:
1⃣ انتشار این گزارش از سوی مجلس شورای اسلامی خط بطلانی بر ادعاهای وقوع فساد سیستماتیک در ایران است؛ به واقع انتشار شفاف گزارشی از سوی یک «سیستم» که اتفاقا در آن اسامی و تخلفات برخی از نهادها و جایگاههای حاکمیتی همان سیستم، بدون روتوش و لاپوشانی بیان شده است، نشانه عزم جدی سیستم برای تحقیق، تفحص و کشف و مبارزه با فساد در درون سیستم است، موردی که در فساد سیستماتیک هیچگاه اتفاق نمیافتد.
2⃣ این گزارش نشان میدهد علیرغم همه اقدامات انجام شده، شرکتهای دولتی همچنان دالان هزارتوی فسادند؛ تسلط روندهای غلط، ساخت کلونیهای سخت مدیریتی، ساختارهای معیوب و بروکراسی خستهکننده، قوانین دست و پا گیر، نظارتهای کاغذی و... که عمدتا در همه این مجموعهها مشابه هستند، سبب روایی و پایایی فساد در مجموعههای بزرگ اقتصادی شده است.
به زبانی ساده اگر تیم تحقیق و تفحص مجلس سراغ هر مجموعه مشابه دیگری نیز برود میتوان انتظار نتایج مشابه را داشت؛ چرا که بار کج در هر جایی دیگری هم ممکن است به زمین بیفتد.
3⃣ نکته مهم در این گزارش، درگیری بخشهای زیادی از نهادها و مؤسسات دولتی و رسانهها و... که حتی بعضی خود نقش ناظر را داشتند در مناسبات مالی با این شرکتها است. شاید یک علت، ضعف بنیه مالی و بودجه نهادهای دولتی به نسبت حجم برنامه است که آنها را مجبور میکند برای تأمین بخشی از هزینهها به سمت شرکتها و مؤسسات صاحب سرمایه مثل فولاد مبارکه متمایل شوند. درخواستهایی که اجابت هر کدام از آنها، نهاد، سازمان، مدیر و یا ناظری را وامدار آن شرکتهای صاحب سرمایه خواهد کرد.
🔶 نکته پایانی
🔸 فساد نامبارک اتفاق افتاده در فولاد مبارکه نشان میدهد متأسفانه در مقوله مبارزه با فساد گرفتار واپسماندگی هستیم و همچنان از اژدهای فساد عقبتر حرکت میکنیم. جای اندیشیدن دارد که چرا با داشتن دستگاههای عریض و طویل حراستی، محاسباتی و نظارتی که در همه مجموعهها هم حضور دارند، باز هم شاهد وقوع تخلفات گسترده هستیم؟!
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینینژاد
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#بریکس
✅ ابعاد راهبردی و اقتصادی حضور ایران در بریکس
🔶 قسمت اول
🔸 پذیرش درخواست ایران برای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای که حدود یک سال پیش انجام شد، شوک مثبتی در داخل کشور و میان متحدان ایران و شوکی منفی به رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی کشورهای منطقه که مدعی موفقیت در سیاست انزوای بینالمللی ایران هستند، وارد کرد.
🔹 محور غربی-عربی همچنان نگران گسترش نفوذ ایران در سطوح سیاسی، اقتصادی و امنیتی در عرصه منطقهای و بینالمللی هستند و تلاشهای کشورمان برای پیوستن به سازمان بریکس با حضور روسیه، چین، هند و برزیل و آفریقای جنوبی این نگرانیها را افزایش داده است.
🔸 حضور فعال ایران در این سازمانها که ماهیت بینالمللی دارند، تنها به معنای شکست ساختار تحریمهای غرب علیه ایران که دهههاست اعمال میشود، نیست؛ بلکه سرآغاز تحولی تاریخی و البته برگشتناپذیر با همافزایی و یکپارچگی سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی و امنیتی با کشورهای بزرگ و نوظهور منطقهای و فرامنطقهای (همچون روسیه، چین، برزیل، هند و ...) است که در آن میتوان صدای شکسته شدن استخوانهای یکجانبه گرایی غرب را به خوبی شنید.
🔹 ایران در سالهای اخیر چندین گام مهم برداشت و تماسهای زیادی در بالاترین سطوح برای کسب جایگاه مورد قبول در سازمان بریکس برقرار کرد؛ سازمانی که در آن کشورهای دارای سریعترین رشد اقتصادی جهان حضور دارند. بیتردید حضور در بریکس میتواند مسیر تبدیل شدن ایران را به کشوری توسعهیافته هموار کند که تأثیرات زیادی به ویژه در زمینههای ژئواکونومیک و ژئواستراتژیک دارد.
🔸 آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان اواخر خردادماه سال جاری در گفتوگو با مردم از رسانه ملی درباره ارتباط با همسایگان گفت: تا ۴۵۰ درصد رشد تبادلات تجاری با کشورهای همسایه داشتهایم، صادرات خدمات فنی و مهندسی به ۱۸ کشور همسایه داریم و ۲.۵ میلیارد ارزش صادرات فنی مهندسی ایران به کشورهای منطقه است. سهم ایران در تجارت و ترانزیت منطقه بسیار بالاست و تازه در ابتدای راه هستیم. ارتباط ایران با کشورهای عضو شانگهای، بریکس و اکو بسیار مهم است.
وی همچنین در سخنرانی خود در اجلاس ویدئوکنفرانسی «بریکس پلاس» که به میزبانی چین برگزار شد، تأکید کرد، ایران آماده است تا از همه ظرفیتها و توانمندیهای خود برای ارتباط میان کشورهای بریکس با کریدورهای انرژی و بازارهای بین المللی استفاده کند.
🔹 سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: برخلاف دروغپردازی غربگرایان، رئیسجمهور چین از آیت الله رئیسی برای سخنرانی در اجلاس بریکس دعوت کرد.
🔸 اعضای بریکس اقتصادهای نوظهور مانند چین، هند، روسیه، برزیل و دارای نیمی از جمعیت جهان هستند و این حضور منافع اقتصادی بالایی خواهد داشت. از منطقه غرب آسیا صرفاً ایران دعوت شده است.
🔹 در همین راستا سعید خطیب زاده، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه کشورمان تأیید کرد، ایران درخواست خود را برای پیوستن به بریکس ارائه کرده است و گفت: اعضای بریکس ۳۰ درصد از کل تولیدات و ۴۰ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند، گرچه گروه بریکس معاهده یا توافق بینالمللی نیست، اما بر مبنای سازوکار بسیار نوآورانه با جنبههای گسترده شکل گرفته است.
🔸 مهدی صفری، دستیار وزیر امور خارجه در امور اقتصادی نیز تأکید کرد، در صورت تقویت گروه بریکس، دلار از مبادلات مالی کشورهای عضو این گروه حذف خواهد شد.
وی درباره همکاری با سازمان شانگهای توضیح داد، جمهوری اسلامی امیدوار است ارز یکپارچه پیشنهادی به زودی برای معاملات مالی و تجاری کشورهای عضو این سازمان تصویب شود.
⚡️ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr