شجر
#دشمن_شناسی #مکتب_خمینی #آمریکا #پیشرفت #انقلاب_اسلامی ✅ در خط خمینی تا انقلاب مهدی 🔰 قسمت دوم
#دشمن_شناسی
#مکتب_خمینی
#آمریکا #پیشرفت
#انقلاب_اسلامی
✅ در خط خمینی تا انقلاب مهدی
🔰 قسمت سوم
🔸جدال دو ترکیب
🔹در مقابل ترکیب وقاحت و حماقت حکومت پهلوی، ترکیب اخلاص و درایت امام و بصیرت و شجاعت مردم، طاغوت را ریشهکن کرد و فصل جدیدی را در ایران رقم زد؛ فصلی پُربار و ادامهدار از مقاومت و حرکت روبهجلو، علیرغم همهی دشمنیها و سنگاندازیها و توطئههای دشمنان این انقلاب و مردم.
🔶 اینک و در آستانهی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، باید به چند نکتهی اساسی توجّه و دقّت کرد. نخست آنکه این انقلاب و نظام که میراث بزرگمردی به نام حضرت امام خمینی است، اگر از مسیر و آرمانهای خود منحرف شده بود، لزومی نداشت که استکبار چنین در برابرش قد عَلَم کند و تیغ تیز دشمنی بکشد. راه، همان راه روحالله است، گرچه باید اذعان کرد بر پیچیدگیها و مخاطرات مسیر افزوده شده که البتّه جای تعجّب نیست؛ چنانکه در کوهنوردی هرچه به قلّه نزدیکتر میشوید، به طور طبیعی مخاطرات و چالشها نیز بیشتر میشود.
🔸دو استاد و یک درس
🔹دشمنان ایران و انقلاب، بهخصوص در سالهای اخیر، تمام توان و تلاش خود را به کار بستهاند تا با قلب واقعیّتها و تحمیل یک جنگ روانی و رسانهای تمامعیار، آنچه در جنگ و توطئههای سخت به دست نیاوردند در جنگ نرم به دست آورده و انقلاب اسلامی ایران را به زانو درآورند. لذا اگر یک روزی دفاع از انقلاب و کشور در رفتن به جبهه و به دست گرفتن اسلحه و سینه سپر کردن مقابل دشمن متجاوز متبلور میشد، امروز این دفاع در حفظ و افزایش انسجام و اتّحاد ملّی و همچنین حفاظت و صیانت از فکر و ایمان و ارزشهای مردم و بهخصوص نسل نوجوان و جوان جامعه است که در این مسیر، امّت حزبالله مأموریّتی تاریخی بر دوش دارد. ما این را از حضرت امام و خلف صالح او یاد گرفتهایم که اگر ملّت در مسیر حق و صراط مستقیم ثابتقدم و استوار باشد، هیچ تهدید و فشاری از سوی دشمن قادر به شکست آنان نخواهد بود: «ملّت ایران، در طول این چهل و چند سال، صبر کرده، تلاش کرده، همهی قدرتهای مستکبر دنیا در مقابلش صف کشیدند، علیه او تلاش کردند، کار کردند امّا ملّت ایران نهفقط ضربه ندیده، [بلکه] پیش رفته، ترقّی کرده، رشد کرده؛ ایرانِ امروز، ایرانِ چهل سال قبل نیست؛ ما در همهجهت رشد کردهایم. ... امروز معنویّتمان [هم] پیش رفته، قرآن ما هم بحمدالله پیش رفته؛ از جهات مادّی هم پیشرفت کردهایم؛ جوانهای ما کارهای گوناگونی انجام دادهاند، و این پیشرفت ادامه پیدا خواهد کرد و ملّت ایران انشاءالله به برکت توکّل بر خدای متعال، به اوج مطلوب خود خواهد رسید.» ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
🔶 انشاءالله دور نیست زمانی که انقلاب اسلامی ایران با انقلاب جهانی حضرت مهدی (عجّل الله تعالیٰ فرجه الشّریف) پیوند بخورد و همانطور که مردم ایران، نیم قرن قبل، از زیر یوغ طاغوت آزاد شدند، جهانیان نیز از شرّ مستکبران خونریز و سیریناپذیر رهایی یابند.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#آمریکا #رژیم_صهیونیستی
#انرژی_هستهای #تحریم
✅ فرض کنید مذاکره کردیم. چه خواهد شد؟
🔶 فرض کنید همین الان تصمیم به مذاکره با ترامپ گرفته ایم. بیایید ببینیم کم و بیش چه اتفاقی خواهد افتاد. قبل از هر چیز آمریکا و خصوصا اسرائیل اینگونه جمع بندی خواهند کرد که این محصول ضعف ایران و نشان دهنده موفقیت راهبرد خشن نتانیاهو در یک سال و نیم گذشته است. در نتیجه، بدیهی ترین اتفاقی که خواهد افتاد این است که درخواست ها از ایران در همان دقیقه اول مذاکرات، فرسنگ ها فراتر از موضوع هسته ای خواهد رفت.
🔶 بعد، چون ارزیابی طرف مقابل این است که فشار موثر بوده، همزمان با مذاکره، فشار تشدید خواهد شد. همین حالا هم که ترامپ ظاهرا از مذاکره حرف می زند، در عمل، سیاست ضربه زدن به فروش نفت و کاهش اساسی درآمدهای ایران را بیش از یک ماه است شروع کرده است. حرف از مذاکره و فشار در عمل، تثبیت خواهد شد. بنابراین تا اینجا، پذیرش مذاکرات رسمی و علنی هیچ فایده ای جز تایید راهبرد فشار و افزایش انگیزه طرف های مقابل برای تشدید آن نخواهد داشت.
🔶 اگر طرف مقابل جمع بندی کند با فشار می تواند تصمیم های امنیت ملی در ایران را جابجا کند، از همان ساعت اول مذاکره مرده است. در گام بعد، وقتی شما در چنین شرایطی وارد مذاکره شدید، فشارها به شیوه عجیب و غریبی -شبیه آنچه در یادداشت امنیت ملی ترامپ آمده- تشدید خواهد شد. این تلقی که ایران ضعیف شده و اکنون بهترین زمان برای به تسلیم کشاندن ایران است، باعث می شود بده بستان در مذاکره معنای خود را از دست بدهد. رسما باج خواهند خواست.
🔶 بویژه در چنین شرایطی اساسا معنا نخواهد داشت که توقع داشته باشیم تحریم ها حتی اندکی تعدیل شود. دشمنی که حس می کند تحریم ایران به مذاکره کشانده، چرا باید آن را تعدیل کند؟ آیا منطقی نیست که تحریم ها را تشدید کند تا مذاکره تبدیل به تسلیم شود؟ پذیرش مذاکره تحت این شرایط، منتفی کردن مبنای تعدیل تحریم هاست. قدم بعدی را هم می دانیم. اسرائیلی ها خواهند گفت معلوم شد راهی که تا حال آمده ایم درست بوده و باید کار را تمام کنیم. به این ترتیب، بدیهی ترین اتفاقی که خواهد افتاد این است که ترامپ را وادار خواهند کرد شروط مذاکرات را بسیار سخت گیرانه کند. چیزهای بسیار بیشتری خواهند خواست و چیزهای بسیار کمتری خواهند داد. همان بازی که که از ابتدا دنبالش بودند.
🔶 همزمان با همه اینها یک بازی بزرگ هم در داخل کشور اجرا خواهد شد. مردم منتظر خواهند ماند ببینند نتیجه مذاکره چه می شود و در نتیجه عمده فعالیت های اقتصادی به تعلیق می رود. احتمالا بخشی از مسئولان اجرایی هم با فرض اینکه توافق حتمی است، کارها را زمین می گذارند و به جای عمل به وظایفشان با ادعای اینکه کشور قابل اداره نیست، برای توافق لابی خواهند کرد. نتیجه چه خواهد شد؟ وارد مذاکره شده اید اما چیزی برای توافق وجود ندارد. طرف مقابل به جای اینکه حسن نیت شما را درک کند، نتیجه خواهد گرفت که ضعیف و شکننده شده اید.
🔶 مسئولان کار نخواهند کرد و مردم هم در انتظاری بی حاصل خواهند ماند. آیا این چیزی است که دنبال آن هستیم؟ قضیه البته می تواند خیلی از این بدتر شود. وقتی شرطی شدگی جامعه و انتظار مسئولان از حد گذشت، تازه وقت آن می رسد که پروژه های جدید امتحان شود. تحت آن شرایط حتما کسانی در آمریکا و اسرائیل خواهند بود که استدلال کنند یک ضربه نظامی و امنیتی بزرگ می تواند ایران را در مذاکرات کاملا تسلیم کند. طبیعی نیست؟
🔶 من ادعا نمی کنم این شبیه سازی تمام و کمال درست است اما واقعیت این است که از هر سناریوی دیگری با تجربه ما سازگارتر است. آیا کسانی ادعا می کنند این بار تجربه متفاوتی رخ خواد داد؟ خب باید استدلال کنند. من استدلالی ندیده ام. موضع رهبر انقلاب مبتنی بر این تجربه زیسته و بسیاری اطلاعات و تحلیل های دیگر است که لابد ما از آن پاک بی خبریم. سیاستگذاری امنیت ملی نه جای لجبازی است و نه جای خوش خیالی. در اینجا سخت باید هوشیار و واقع بین بود و آیت الله خامنه ای نشان داده عمیقا چنین است.
🔶 و نهایتا آیا نتیجه همه اینها این است که باید ایستاد و هیچ کاری نکرد؟ این نتیجه گیری بسیار خام است. نتیجه گیری درست این است: در مقابل آمریکای ترامپ باید راهبرد بسیار پیچیده تری داشت و من فکر می کنم رهبری حتما چنین راهبردی دارد. همیشه آنچه دیگران در آینه صافی ندیده اند او در خشت خام دیده است. این ما هستیم که باید کار خود را درست انجام بدهیم. رهبری نشان داده کارش را بلد است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#استقلال_و_آزادی
#انقلاب_اسلامی
#مردمسالاری_دینی
#فجر_مقاومت #وحدت
✅ یومالله ۲۲ بهمن؛ تجلی اراده الهی و خیزش ملت ایران
🔶 با استناد به آیه شریفه "وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ" (و روزهای الله را به آنان یادآوری کن)، ۲۲ بهمن نمادی از تحقق وعدههای الهی و پیروزی حق بر باطل در تاریخ معاصر ایران است. این روز تاریخی، نقطه عطفی در مسیر تکاملی انقلاب اسلامی و الگویی برای همه نهضتهای آزادیخواه جهان محسوب میشود.
🔶 تحلیل:
انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، با رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) و حضور آگاهانه مردم، معادلات قدرت در منطقه را دگرگون ساخت. این پیروزی شگفتانگیز، که با کمترین هزینه نظامی و بیشترین مشارکت مردمی رقم خورد، نشان داد که اراده ملتها در سایه ایمان و وحدت، بر تمام قدرتهای مادی غلبه میکند.
🔶 نکات کلیدی:
- تحقق حاکمیت دینی در عصر مدرن
- استقلال سیاسی و اقتصادی از قدرتهای استکباری
- احیای هویت اسلامی-ایرانی
- الگوسازی مردمسالاری دینی
🔶 چشمانداز آینده:
امروز، پس از گذشت بیش از چهار دهه، انقلاب اسلامی با تکیه بر اصول راهبردی خود و پشتوانه مردمی، همچنان مسیر پیشرفت و تعالی را میپیماید. دستاوردهای علمی، فناوری و نظامی کشور، گواه روشنی بر کارآمدی نظام اسلامی و شکست توطئههای دشمنان است.
🔶 تأثیرات جهانی:
الگوی موفق انقلاب اسلامی در مقاومت و پیشرفت، الهامبخش جنبشهای آزادیخواه در سراسر جهان شده و ثابت کرده که میتوان با تکیه بر آموزههای دینی و ظرفیتهای داخلی، مسیر استقلال و پیشرفت را هموار ساخت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سپاهی
🆔 @tahlil_shjr
#انقلاب_اسلامی
#جنگ_شناختی
#وحدت
✅ نیمه پر لیوان بر نیمه خالی غلبه دارد
🔶 با گذشت ۴۶ سال از انقلاب اسلامی، دشمنان نظام جمهوری اسلامی، به جنگ شناختی امیدوار شدند و شبانهروز تلاش میکنند با بزرگنمایی ضعفها و کاستیها دستاوردهای انقلاب اسلامی را نادیده بگیرند و انقلاب اسلامی را ناکارآمد نشان دهند. دست ما برای مقابله با جنگ شناختی دشمن بازتر است، چرا که موفقیتها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در طول ۴۶ سال گذشته خیلی بیشتر از ناکامیها و نقصهاست و به تعبیر دیگر نیمهی پر لیوان خیلی بیشتر از نیمه خالی آن ست.
🔶 درست است که در برخی عرصهها مثل عدالت و اقتصاد نمرهی عالی نداریم، ولی در برخی عرصهها و دستاوردها، مثل حفظ تمامیت ارضی، ایجاد روحیه خودباوری، پزشکی، هستهای، علمی، نظامی و... نمره ممتاز گرفتهایم، و در مجموع معدل قابل قبولی در عرصهی جهانی کسب کردهایم. مشکلاتی که در جامعه وجود دارد در سایر کشورها هم وجود دارد؛ آمریکا با آن همه ادعا ۲۴ روز طول کشید آتش خود را خاموش کند.
🔶 کشور ما هم مجزا از سایر کشورها نیست، باید تلاش کنیم با حفظ وحدت و همدلی و گوش به فرمان ولی جامعه با روحیهی انقلابی و جهادی با خنثیسازی تحریمها بر مشکلات فائق آییم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر مهدی صدیقی
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#اقتصاد
#آمریکا #فلسطین
✅ فرصت های رویه جدید ترامپ!
🔶 ترامپ در دور جدید خود رویکردی دارد که میتوان به اختصار آن را «ملی گرایی اقتصادی» خواند. بدین معنا که وی دوست دارد بجای هزینه های مختلف در نقاط مختلف جهان که گلوبالیست های نوعا چپ آنها را ابزار اثربخشی خود میدیدند، اولا از آنها کاسته و در داخل آمریکا با هدف بازگشت به «قدرت اول غیر قابل دسترسی» خرج کند و ثانیا کشورهای اروپایی را در پروژه های مشترک، مسئولیت پذیرتر سازد و هزینه ها را به دوش آنان نیز بیاندازد. این روزها از تهدیدهای او زیاد سخن می رود ولی من معتقدم فرصتهایی نیز وجود دارد.
🔶 اینکه ترامپ دشمن اصلی خود را در این ماجرا چین می بیند اولا میتواند ما را به چین نزدیک تر سازد و ثانیا جایگزین حمایت های مالی که از پروژه های امثال «یو اس اید» می شده را چین پر کند و از این طریق به کاهش نفوذ غرب در کشورهای مختلف خصوصا اسلامی برسیم.
🔶 باید این را بدانیم که رویه ترامپ در خیلی جاها بلف و ایجاد هراس است. مثلا در ماجرای فلسطین هم، کوچ فلسطینی شدنی نیست و اتفاقا مواضع ترامپ، عکس العمل همه حتی دولت خودگردان و اروپایی ها را برانگیخته است. همین یعنی فرصتی برای ایجاد اتحاد در میان کسانی که پیش تر، ممکن نبود. تندروی ترامپ محفوف به فرصت و تهدید است فقط روی منفی آن را نبینیم!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#انقلاب_اسلامی
#تحریم #آمریکا
✅ انقلاب ۴۶ ساله شد؛ اراده الهی در کالبد یک ملت
🔶 انقلاب اسلامی، معجزه ملت ایران است. رژیمی را از جا کندند که ژاندارم آمریکا در منطقه بود. نه فقط استبداد پهلوی، بلکه با آمریکا و انگلیس پنجه در انداختند و پیروز شدند. تداوم انقلاب اسلامی با وجود تلاطم و تصاعد انواع دشمنی های استکبار و خیانت های داخلی، معجزه دوم است. این هم اراده و انتخاب ملت ماست.
🔶 اینکه یک ملت مستضعف، بتواند قدرت بیافریند و در برابر پیچیده ترین نقشه های سیا و MI6 و موساد تاب بیاورد، بلکه در منطقه شاخ و برگ بگستراند، چیزی جز معجزه ایمان می تواند باشد؟ مشکلات و چالش ها، کم نیست. دشمن در دشمنی خود کم نگذاشته، اما برخی از سیاسیون و مدیران ما، در تراز مقاومت مومنانه ملت ایران، ظاهر نشده اند. که اگر در این تراز بودند، نباید دشمن سرخورده و شکست خورده در سه مرحله «تحریم های فلج کننده»، «فشار حداکثری» و «فشار هوشمند»، مجددا تهدید به تحریم و فشار می کرد.
🔶 ملت ما، بحران های بسیار بزرگی را در این ۴۵ سال از سر گذرانده که هر کدام برای برانداختن یک نظام و از هم گسیختن شیرازه یک کشور، کافی بود. خداوند متعال، وعده کرده است که به ایمان و استقامت، برکت بدهد. «يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُمۡ. اى كسانى كه ايمان آورده ايد، اگر [دين] خدا را يارى كنيد، شما را يارى مىكند و گام هايتان را استوار مىسازد». پایایی و پویایی انقلاب اسلام، معجزه ای است که از مجرای اراده و ایمان یک ملت پدید آمده است؛ آنها که انقلاب را از خود و خود را از انقلاب می دانند و با همه کاستی ها، با جان و دل، پای آن ایستاده اند.
🔶 این انقلاب الهی، به کوری چشم شیاطین عالم، ۴۶ ساله شد. و امید که به انقلاب جهانی حضرت بقیة الله الاعظم (عج) متصل شود، ان شاءالله.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
طلیعه.pdf
10.3M
#استقلال_و_آزادی
#انقلاب_اسلامی
#پیشرفت #تاریخ_معاصر
✅ جزوه طلیعه
🔶 گفتاری پیرامون چگونگی وقوع انقلاب اسلامی
📌انتشار به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
🔸 #گفتار_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#روابط_خارجی
#روشنگری #برجام
✅ لحن قاطع رهبرانقلاب درباره مذاکره
🔶 رهبرانقلاب درباره مخالفت با مذاکره لحن قاطعی داشتند. روشن و شفاف و صریح با یک استدلال بسیار ساده؛ دلیل مخالفت: تجربه. اما چرا؟ این مخالفت یک منطق با اهمیت دارد؛ همان دلیلی که یکبار بخاطر آن در مذاکره با آمریکا همراهی کردند. اجازه دهید به گذشته برگردیم. سالها پیش وقتی بحث مذاکره در دولت وقت مطرح شد رهبرانقلاب یک جمله تاریخی دارند. فرمودند که به مذاکره خوش بین نیستم، اما اجازه دادند تیم مذاکره کننده با منطق و مدل خودش عمل کند؛ با همان مدل دیپلماتیک و همان زبان دنیا و حتی همان خنده ها و قدم زدن ها و ....
🔶 اینکه چه میزان برجام مطابق خط قرمزهای رهبری انقلاب پیش رفت مساله دیگری است. اما اصل موضوع اینست که مذاکره در سایه همراهی رهبری انقلاب پیش رفت. با این حال ثمره اش چه شد؟ طرف مذاکره که در طول چانه زنی های دیپلماتیک هم زورگو بود و هم زیاده خواهی داشت و هم نتیجه نهائی را به نفع خودش رقم زده بود، در عمل به همان تعهد حداقلی نیز پایبند نماند و زیر توافق نامه زد و عهد شکنی کرد و از این قلدری نیز هیچ گاه پشیمان نشد. امروز از آن ماجرا چند سالی گذشته است و حالا همراهی رهبر انقلاب به مخالفت صریح و روشن تبدیل شده است. اما چرا؟ یک روز با مذاکره موافقت کردند برای رشد جامعه و امروز مخالفت کردند برای تثبیت همان رشد عمومی.
🔶 آنروز که برخلاف پیش بینی خود به مذاکره مجوز دادند قصدشان یک تجربه تاریخی بود و امروز که با مذاکره مخالفت می کنند غرض نهائی صیانت از همان تجربه تاریخی است. آنروز که از نظر خود عدول کردند، به افکار عمومی احترام گذاشتند و امروز که افکار عمومی با آن تجربه شکل گرفته است باز هم به احترام افکار عمومی مخالفت می کنند. مساله دولت ها و جریان های سیاسی نیستند؛ مساله مردمند. مخالفت امروز، ادامه همراهی دیروز است و این اصلی است که دغلبازان سیاسی و مکاران غربزده و کاسبان آمریکاپرست نمی فهمند اما مردم هوشیارند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
هوش مصنوعی کیفیت حکمرانی را افزایش خواهد داد.pdf
148.3K
#علم_و_فناوری
#هوش_مصنوعی
#تحریم
✅ هوش مصنوعی کیفیت حکمرانی را افزایش خواهد داد
🔶 هوش مصنوعی تکنولوژیای است که به صورت افقی، در همهی جاهایی که فنّاوری اطّلاعات نفوذ کرده، میتواند به عنوان یک فنّاوری توانمندساز در اختیار تمام اقشار جامعه قرار بگیرد و شرکتهای دانشبنیان هم از این مسیر میتوانند محصولاتی را توسعه بدهند که هم در تأمین ثروت برای کشور و هم برای درآمدزایی بینالمللی مؤثّر باشد و هم اینکه کارآفرینی داشته باشد و مثلاً بتواند برخی معضلات کشور را حل کند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر بهروز مینایی؛ دبیر ستاد توسعهی فنّاوریهای هوش مصنوعی و رباتیک
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تورم #تحریم
#دلار #ارز
✅ دلایل افزایش نرخ دلار در چند ماه اخیر چیست؟؟؟
🔶 افزایش نرخ دلار در ایران تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد که برخی از آنها شامل موارد زیر است:
1⃣ تحریمهای بینالمللی
- تحریمهای اقتصادی علیه ایران، به ویژه از سوی ایالات متحده، دسترسی ایران به بازارهای جهانی و سیستم بانکی بینالمللی را محدود کرده است. این موضوع باعث کاهش درآمدهای ارزی و افزایش تقاضا برای دلار شده است.
2⃣ کاهش درآمدهای ارزی
- کاهش صادرات نفت به دلیل تحریمها و نوسانات قیمت نفت در بازارهای جهانی، درآمدهای ارزی ایران را کاهش داده است. این کاهش درآمدها باعث کمبود عرضه دلار در بازار شده است.
3⃣ تورم داخلی
- تورم بالا در ایران باعث کاهش ارزش پول ملی (ریال) شده است. وقتی ارزش ریال کاهش مییابد، تقاضا برای ارزهای خارجی مانند دلار افزایش مییابد.
4⃣ عدم تعادل در بازار ارز
- سیاستهای ارزی دولت و کنترل نرخ ارز توسط بانک مرکزی گاهی منجر به ایجاد شکاف بین نرخ رسمی و نرخ بازار آزاد میشود. این شکاف باعث افزایش تقاضا در بازار آزاد و در نتیجه افزایش نرخ دلار میشود.
5⃣ انتظارات تورمی و روانی
- انتظارات تورمی و نگرانیهای مردم از آینده اقتصادی کشور باعث میشود که افراد و کسبوکارها به دنبال حفظ ارزش داراییهای خود با خرید ارزهای خارجی باشند. این افزایش تقاضا نیز به افزایش نرخ دلار دامن میزند.
6⃣ سیاستهای اقتصادی داخلی
- سیاستهای اقتصادی نادرست، مانند کسری بودجه دولت، افزایش نقدینگی و عدم تعادل در تراز پرداختها، میتواند به افزایش نرخ دلار منجر شود.
7⃣ نوسانات سیاسی و امنیتی
- ناآرامیهای سیاسی، اعتراضات داخلی و تنشهای منطقهای میتوانند بر ثبات اقتصادی تأثیر بگذارند و باعث افزایش نرخ دلار شوند.
8⃣ قاچاق ارز و خروج سرمایه
- قاچاق ارز و خروج سرمایه از کشور نیز به کاهش عرضه دلار در بازار داخلی و افزایش نرخ آن کمک میکند.
9⃣ وابستگی به واردات
- وابستگی بالای ایران به واردات کالاهای اساسی و واسطهای باعث افزایش تقاضا برای دلار شده است، زیرا واردکنندگان برای خرید کالاهای خارجی نیاز به ارز دارند.
🔟 عوامل خارجی
- نوسانات نرخ دلار در بازارهای جهانی و تغییرات در سیاستهای پولی بانکهای مرکزی کشورهای بزرگ مانند فدرال رزرو ایالات متحده نیز میتواند بر نرخ دلار در ایران تأثیر بگذارد.
🔶 این عوامل در کنار هم باعث شدهاند که نرخ دلار در ایران روند صعودی داشته باشد. برای کنترل این وضعیت، نیاز به اصلاحات ساختاری در اقتصاد، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، بهبود فضای کسبوکار و کاهش تنشهای بینالمللی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رحمتی؛ کارشناس راهبردی اقتصاد
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#انقلاب_اسلامی #وحدت
#مشارکت_حداکثری
✅ چگونه راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن نقشه دشمن و ایادی آن را نقش بر آب کرد؟
🔶 بعد از سخنان کوبنده و روشنگرانه رهبر معظم انقلاب در جمع همافران نیروی هوایی ارتش علیه اقدام آمریکایی ترامپ، ایشان راهکار رفع مشکلات کشور را با تبیین دو عامل داخلی یعنی همت مسئولان و همراهی ملت متحد ایران مانند گذشته مورد تاکید قرار دادند.
🔶 معظم له خط بطلانی بر مذاکره با آمریکا در شرایط کنونی کشیدند که مذاکره با آمریکا عاقلانه و عزتمندانه و شرافتمندانه نیست و بدین ترتیب امید اصلاح طلبان رادیکال را نا امید کردند. متاسفانه در داخل عده ای از همین اطرافیان به ظاهر دوست رئیس جمهور که معتقدند در شرایط کنونی و بدون مذاکره با آمریکا نمی شود مشکلات کشور را حل کرد، با طرح مجدد استعفا و فشار از بالا برای دومین بار رئیس جمهور را مورد هدف قرار دادند، اما راهپیمایی عظیم 22 بهمن باعث شد تیر آنها هم به هدف اصابت نکند.
🔶 همراهی ملت متحد ایران اسلامی با نظام در ۲۲ بهمن امسال که در شرایط جوی سخت سرما و برف در سراسر کشور حاکم بود، همزمان با افزایش افسارگسیخته قیمت کالاها و نوسانات ارزی، در واقع اثبات کرد که حضور مردم نشان از همراهی و همگامی با نظام و تبعیت از ولایت فقیه و تاب آوری در شرایط سخت اقتصاد کشور است. این حضور، نشانه وحدت آحاد جامعه در عین حراست و وفاداری به آرمان ها و جشن پیروزی در ۴۶ سال ایستادگی و مقاومت در برابر تهدیدات و تحمل سختی هاست. حضوری که در عین گله مندی، بر سر دفاع از اسلام و ایران با احدی تعارف ندارد. این حضور متفاوت جامعه و قوی تر از هر سال به سخره گرفتن آمریکا و مخالفان نظام جمهوری اسلامی بود.
🔶 اما آنچه سبب ناامیدی رسانه های بیگانه شد، تحلیل درست رهبری از حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال است. چشم رسانه های پر قدرت امپراطوری رسانه ای استکبار در آمریکا و اروپا و برخی کشورهای خلیج فارس اقدام به بایکوت پوششی خبری و تحلیلی این راهپیمایی کرد؛ براستی دلیل این سکوت رسانه ای و کوچک نمایی چیست؟ آنان خوب میدانند که این حضور آحاد مردم ایران حکایت از وفاداری به نظام و حاکمیت و وطن و ارزشهاست.
🔶 آنان خوب میدانند که حضور آحاد جامعه ایرانی در ۲۲ بهمن تنها یک حرکت نمادین انقلابی نیست بلکه یک پیام رسان جهانی است؛ پیغامی که بیش از هرکسی ترامپ قمارباز و نتانیاهوی قاتل آن را درک میکند، پیغامی که ابتدا با انکار و سپس با خشم کور با آن مواجه میشوند و سپس با عجز و استیصال و ناکامی بدین نتیجه میرسند که تا مدتها اراده ملت ایران را آزمایش نکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای جعفر ولایی منش
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#جنگ_شناختی
#آمریکا #تحریف
#تحریم #برجام
✅ چرا با مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از کشور حل نمیشود؟
🔶 رهبر معظم انقلاب با اشاره به مذاکره با آمریکا نکتهای راهبردی را اشاره داشته و سپس سؤالی را طرح فرمودند. ایشان بیان داشتند: «چند وقت است میشنوید در روزنامه، در فضای مجازی، در سخنان این و آن، بحث میشود از مذاکرهی دولت. خب، آنچه مورد بحث این بحثکنندگان است ــ چه در داخل، چه در خارج ــ مذاکرهی با آمریکا است. اسم مذاکره را میآورند که «آقا! مذاکره چیز خوبی است»، انگار کسی مخالف با خوب بودن مذاکره است! ...
🔶 استثنائی که وجود دارد آمریکا است. البتّه رژیم صهیونیستی را اسم نمیآورم، چون دولت نیست؛ رژیم صهیونیستی یک باند جنایتکاری هستند که آمدند یک سرزمینی را غصب کردند، دارند جنایت میکنند؛ او محلّ کلام نیست. استثنا آمریکا است. مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم. این جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود. نه، نخیر. با مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود.»
🔶 پیش از اشاره به استدلال این گزاره راهبردی، به نکتهای خیلی مهم که در این کلمات نهفته است، اشاره میکنیم. این نکته چیزی نیست جز هشدار رهبری نسبت به جریان «تحریف». باید بدانیم که جریان تحریف در جنگ شناختی و روایتها به دنبال القای این است که راه حل مشکلات اقتصاد ایران از مسیر مذاکره با آمریکا عبور میکند. این جریان مکمل اثرگذاری تحریمهاست. تحریمها مأموریت تسلیم ملت ایران را دارند. آنچه اثر این تحریم را حداکثری میکند تا دشمن به هدفش دست یابد، همین پادوهای غربزده هستند تا از طریق تحریف تاریخ و واقعیتها، بنبست در کشور را القا کنند.
🔶 خلاصه این بند همان کلام رهبر حکیم انقلاب است که فرمودند: «جریان تحریف مکمل جریان تحریم است و اگر تحریف را بشکنیم، تحریم نیز میشکند.» اکنون برگردیم به همان گزاره راهبردی؛ چرا مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نمیکند؟
1️⃣ پاسخ اول همان است که رهبری فرمودند. «تجربه». ایشان فرمودند: «ما در دهه ۹۰ نشستیم با آمریکا مذاکره کردیم حدود دو سال. یک معاهدهای هم تشکیل شد....دولت آن روز، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتوگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند،.... در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد. خیلی امتیاز داد به طرف مقابل. اما همان معاهده را آمریکاییها عمل نکردند.» البته تجربه مذاکره با آمریکا تنها به برجام ختم نمیشود. تاریخ قبل و بعد از انقلاب پر است از بدعهدی ها و دشمنیهای آمریکا با ملت ایران، مانند قرارداد الجزایر. از این منظر مذاکره چند باره با دولت بدعهدی، چون آمریکا خلاف عقل است.
2️⃣ مذاکره یک فرآیند چند ساله است که شروع آن مشخص و پایان آن برای تحقق خواستهها نامعلوم است. در واقع، شروع مذاکره، اگر جه از حیث انتظارات تورمی، تنفسی مصنوعی به اقتصاد میدهد؛ اما از حیث بنیادین به اقتصاد و مؤلفههای آن از دو جهت به شدت آسیب میزند؛ یکی معطلسازی آن به نتیجه مذاکره و دیگری وابستگی اقتصاد به مذاکره. در اولی ظرفیتهای داخلی و منطقهای کشور در میان رقابتهای شدید جهانی مغفول میماند و در دومی با هر نوسانی در مذاکرات، اقتصاد فرو میپاشد.
3️⃣ مذاکره با آمریکا ولو اگر تحریم را حل کند، سایه تحریم را از کشور بر نمیدارد. با هر اختلافی، میگویند تحریمها را برمیگردانیم. سایه تحریم وقتی از کشور برداشته میشود که کشور، اقتصادش درونزا باشد، نه وابسته به آمریکا و دلارش. از این منظر مذاکرات گذشته برای ما یک درس است که تلاش برای کم اثر کردن تحریم باید در اولویت باشد. در واقع، راه برداشتن تحریم، کم اثر یا بیاثر کردن تحریم است، نه تمرکز بر مذاکره با آمریکا. تحریم وقتی بیاثر شد، تازه امکان مذاکره و برداشتن آن فراهم میشود. در واقع موضوع مهم اولویتبندی راه حلهاست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی محمدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr