گشایش در این تنگه است!
«حسین شریعتمداری»، مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت:
🔹اگرچه تلخ و ناگوار است ولی باید اذعان کرد تصویری که دولتهای یازدهم و دوازدهم از جایگاه ایران اسلامی در عرصه بینالمللی ارائه کرده است با آنچه از نظام جمهوری اسلامی انتظار میرود، نه فقط همخوانی نداشته است بلکه در بسیاری از موارد با وادادگی و انفعال در برابر قدرتهای خارجی و نادیده گرفتن عزت و اقتدار ایران و ایرانی نیز همراه بوده است، در پی این وادادگی، آمریکا و اروپا بدون کمترین دغدغه و نگرانی از واکنش ایران، هر روز ساز بد صدایی علیه کشورمان کوک میکنند و ضمن آنکه عزت مردم مسلمان این مرز و بوم را به سخره میگیرند، منافع ملی کشورمان را نیز پایمال میکنند! و به جای آنکه با واکنش حداقل متوازن روبرو شوند با انفعال دولت در مقابل این همه باجخواهی و زورگویی روبرو میشوند تا آنجا که وقتی وزیر خارجه سابق فرانسه - ژان مایک آیرو - در میهمانی سفارت این کشور در تهران با این پرسش یکی از تجار فرانسوی روبرو میشود که «آیا فکر نمیکنید مانور مشترک فرانسه با آمریکا و انگلیس در خلیجفارس، روی روابط تجاری ما با ایران تاثیر بگذارد و نتوانیم در این سفر قرارداد خاصی منعقد کنیم»؟ با کمال اطمینان میگوید «نه، من هیچ نگرانی ندارم، دولت ایران به این سفرها احتیاج دارد و مطمئنم که هیچ اعتراضی در جلسات فردا هم نخواهیم شنید»! و یا یک رسانه غربی دیگر در توصیف رئیسجمهور کشورمان مینویسد «ایشان فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند» و به کشورهای غربی توصیه میکند که «صبوری خریدار، وضعیت فروشنده را دشوارتر و قیمت فروش را کمتر خواهد کرد»!! و ...
🔹خوشبختانه اخیرا رئیسجمهور محترم در مقابل زورگوییهای آمریکا و متحدانش مواضع عزتمندانهای اتخاذ کرده است که اگر با وسوسه خناسان و برخی از آلودگان به وطن فروشی در فتنه ۸۸ روبرو نشود میتواند نامعادله کنونی را به نفع ایران تغییر دهد. این مواضع بلافاصله در اردوگاه انقلاب با استقبال گستردهای روبرو شد و مخصوصا حمایت سردار قاسم سلیمانی فرمانده پر افتخار سپاه قدس از این موضع عزتمندانه، آن را کامل کرد و به حریف فهماند که تهدید جدی است و پشتوانه قدرتمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به دنبال دارد.
🔹علاوهبر حق قانونی ایران برای بستن تنگه هرمز که در دو کنوانسیون ژنو و جامائیکا آمده است، جمهوری اسلامی ایران میتواند با استناد به حق اقدام متقابل یا تلافیجویانه -REPRISAL - که در حقوق بینالملل به رسمیت شناخته شده است نیز تنگه هرمز را مسدود کند. اقدام تلافیجویانه در مقابل نقض قانون از سوی کشور ثالث که متضمن آسیب به منافع و امنیت ملی کشور دیگر باشد تعریف شده است.
🔹دیروز آقای دکتر ولایتی که با پیام ویژه رهبر معظم انقلاب به روسیه رفته است در مصاحبهای تاکید کرد که اگر ایران نتواند نفت خود را صادر کند، هیچ کشور دیگری در خلیجفارس هم قادر به صدور نفت خود نخواهد بود.
🔹این اظهار نظر در صورتی که عملیاتی شود نه فقط موثرترین برخورد در مقابل زورگوییهای آمریکا و متحدانش است، بلکه تنها راه موثر است که باید هرچه زودتر اعلام و اقدام شود.
🔹در صورت بستن تنگه هرمز، آمریکا و اروپا برخلاف آنچه ادعا میکنند توان مقابله با این اقدام قانونی و حرکت انقلابی ما را ندارند. آنها در اتاق شیشهای نشستهاند و در منطقه گروگان ما هستند. یکی از رسانهها نوشته بود در صورت بسته شدن تنگه هرمز، آمریکا میتواند بدون حضور در خلیجفارس و از اقیانوس هند با بهرهگیری از موشکهای دوربرد به ایران حمله کند که باید گفت حتی اروپا هم در تیررس موشکهای دوربرد ما قرار دارد چه رسد به عربستان و بحرین و تلآویو و حیفا و...!
👉 fna.ir/bn8mbw
@tahlilgarmihan
درجنگ اقتصادی، فرمانده اقتصادی دولت کیست؟
وطن امروز/ امید رامز
بر همگان روشن است که امروز کشور در یک جنگ تمامعیار اقتصادی است. بیانات مکرر رهبر معظم انقلاب از جمله در دیدار کارگران و کارآفرینان که تصریح کردند: «امروز اتاق جنگ علیه ما، وزارت خزانهداری آمریکاست» و همچنین اظهارات مسؤولان مختلف دولتی و غیردولتی به همراه انبوهی از گزارههای مستند و متقن از طرحهای راهبردی ایالات متحده، بر این ادعا صحه میگذارد. «خوان زاراته» دستیار ویژه رئیسجمهور و مشاور امنیت ملی جرج دبلیو بوش در کتاب «جنگ خزانهداری» مینویسد: «زرادخانه آمریکا شامل هواپیماهای بدون سرنشین، موشکهای تامهاوک و چریکهایی با کت و شلوار خاکستری است. وظیفه این چریکها تبدیل ابزارهای مالی و اقتصادی به سلاحی قوی علیه دشمنان آمریکاست».
لذا با توجه به اینکه اتاق جنگ ایالات متحده به عنوان اصلیترین معاند جمهوری اسلامی، زیرمجموعه فوقتخصصی وزارت خزانهداری این کشور به نام TFI (اداره کل تروریسم و اطلاعات هوشمند مالی) به رهبری «سیگال ماندلکر» به همراه 4 رکن ویژه یعنی OFAC (اداره کل کنترل داراییهای خارجی)، OIA (اداره اطلاعات هوشمند و تحلیل)، TFFC (تامین مالی تروریسم و جرائم مالی) و TEOAF (اداره امور اجرایی برای جبران داراییها) است که با ماموریت رهگیری هوشمند، تحلیل و ارائه برنامه اقدام علیه کشورهای معاند آمریکا و تحت نظر یک فرمانده به نام وزیر خزانهداری، «استیون منوچین» فعالیت میکنند، این سوال اساسی قابل طرح است: اتاق جنگ و مرکز فرماندهی جنگ اقتصادی در ایران کجاست؟ بانک مرکزی به عنوان نهاد سیاستگذار پولی؟ وزارت اقتصاد به عنوان نهاد سیاستگذار مالی؟ سازمان برنامه و بودجه به عنوان سیاستگذار توسعه؟ موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی؟ مرکز تحقیقات استراتژیک نهاد ریاستجمهوری؟ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت؟ ستاد اقتصاد مقاومتی؟ کدامیک؟
به وضوح مشخص است که این شرایط نابسامان فعلی اقتصاد، نتیجه تشتت آرای افرادی با گرایشهای اقتصادی مختلف و متمایل به مکاتب اقتصادی متنوع در مراکز تصمیمگیری متعدد است.
این تیم اقتصادی و این شرایط نابسامان اقتصادی بخوبی یادآور همان گفتمان توسعه دهه 70 و تجربههای تلخ سیاستهای نئولیبرال تعدیل ساختاری و اقتصاد بازار دولتهای پنجم و ششم مرحوم هاشمی است. سیاستهایی که گزارههای کلیدی و راهبردی و پیشران آن به وضوح بر خلاف گزارههای دینی است و بر محوریت طمع، فردگرایی منفعتطلب، عقلانیت سودمحور، مصرفگرایی و لذتجویی غریزهگرای مادی استوار است و امروز عواقب آن نه صرفا در عرصه اقتصادی و بازار ارز و سکه، بلکه در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز کاملا مشهود و غیرقابل کتمان است؛ اینکه به هر عرصهای به چشم بازار بنگرد؛ خواه عرصه فرهنگ و آموزش، خواه عرصه سلامت و با وقاحت تمام نسخه «مرکز توریسم جنسی» را برای کیش و قشم بپیچد و توصیه منع حجاب برای فرودگاه امام خمینی(ره) تجویز کند تا گردشگری رونق گیرد.
تا کی مدلهای آزموده شدهای را که قبلا تورم 50 درصدی را به کشور تحمیل کرده باید مجددا بیازماییم؟ آیا مشابه رشد عظیم نقدینگی فعلی را در ابتدای دهه 70، با همین مدلها و نظریههای اقتصادی تجربه نکردیم؟ در کتاب «اقتصاد ایران» شامل مجموعه مقالاتی از روغنیزنجانی، محمد طبیبیان و مسعود نیلی (طراحان اصلی برنامه اول توسعه و تعدیل ساختاری دولتهای پنجم و ششم مرحوم هاشمی)، تصریح شده که رشد اقتصادی در سالهای 71 و 72 کمتر از 69 و 70 بوده است و نقدینگی از سال 68 تا 71 به میزان 100 درصد افزایش داشته است، لذا باعث افزایش 76 درصدی قیمتها شده است». آیا مسعود نیلی دهه 90 همان مسعود نیلی دهه 70 نیست؟ ایشان به عنوان تئوریسین اصلی اقتصادی دولت طی 5 سال گذشته کجاست که پاسخگوی شرایط موجود باشد؟ آیا استعفای ایشان کفایت میکند؟
این روزها همه از تغییر تیم اقتصادی دولت سخن میگویند؛ البته این گزینه برای کوتاهمدت مناسب است اما نگارنده پا را یک گام فراتر مینهد؛ پیشنهاد راقم این سطور لزوم تغییر مدل توسعه و الگوی پیشرفت است. راهحل اساسی تغییر پارادایم ذهنی سیاستگذاران اقتصادی است. اگر نقشه راه عوض نشود، تغییر مهرهها راه به جایی نخواهد برد، باید دولت و همه اجزا و ساختارها و سیاستهایش گردشی به سمت الگوی داخلی داشته باشند.
متن کامل یادداشت در پیوند:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/2484/1/195285/0
@tahlilgarmihan
وحید یامین پور :
🔷️توبهی جمهوری اسلامی و فرصت فروپاشی
۱.دینداری از سازمانهای دینی پیش افتاده؛ سازمان دین هم مثل نهاد دانش، صنعت، کشاورزی و... در آستانه فروپاشی است؛ باید به استقبال این فروپاشی رفت. فروپاشی یعنی خلاء انومیک؛ و این خلاء راه را برای گفتمانهای پیشرفتهتری که ذیل سلطهی نهادهای رسمی بودهاند باز می کند.
۲.هرقدر نهادهای دینی فرسوده و کم اثر شدهاند ولی دینداری ارجمندتر و معتبرتر شده است. ضعف نهادهای دینی دین فردی را توجیه کرده ولی ذیل همین تحول، و در خلاء هنجارهای معتبر، گوش مردم برای شنیدن اصول و قواعد دینی تیزتر شده است؛ این همان قوسی است که غرب طی کرده و از کفر به طاغوت به ایمان بالله سر چرخانده.
۳.آرمانهای دینی تنها مصالحی است که برای بنا کردن ساختمانی نو بر ویرانههای این ساختمان فرسوده باقی میماند؛ باید به استقبال فروپاشی رفت. آنچه فرو میریزد همه ی آن چیزی است که آنرا نمی خواستیم؛ از گفتمان فرسوده و تاریخ مصرف گذشته ای که تکنوکراتها علم کرده اند تا چارچوب نظری سست و عرفی لیبرالیستها تا بی عملی و رخوت متحجرین مقدس نما . این همان توبه ی جمهوری اسلامی است از اعتماد به اعتماد به سکولارها و تکنوکراتها.
۴.فرصتی تاریخی پیش روی جمهوری اسلامی است. جمهوری اسلامی هیچ آلترناتیو معتبری ندارد و با گونه ای مترقی تر از ذات خودش تطور پیدا خواهد کرد.
معتقدم جمهوری اسلامی نوین به آنچه از ابتدا آرزویش را داشتهایم بسیار شبیهتر خواهد بود و در این مرحلهی طلایی گذار جوانان مومن انقلابی بهمثابه پیامبران عمل خواهند کرد. آنها الهام بخش اند و با نزدیکترین لهجه به گوش مردمان رنجدیده تکلم میکنند.
🆔️ @yaminpour
@tahlilgarmihan
👤👥👤👥👤
در جنگ صفین ...
لشکر معاویه ،
زودتر به وعدگاه جنگ رسید .
لذا محلی مناسب برای استقرار انتخاب کردند ،
و آب را ،
در طرف خود قرار دادند.
وقتی سپاه امام علی (ع) به نبردگاه رسید ،
معاویه از دادن آب به آن ها خودداری کرد .
لذا ...
بخشی از سپاه امام علی (ع) ،
به فرماندهی مالک اشتر و اشعث بن قیس ،
لشکر معاویه را عقب راندند ،
و آب را تصاحب کردند.
اگر چه امام علی (ع) آب را بر روی لشکر معاویه نبست ،
از دست دادن آب ،
اما بر معاویه گران آمد .
لذا برای باز پس گیری آن ،
نقشه ای کشید.
معاویه در نامه ای نوشت:
" این نامه از برادر خیرخواه شماست ، معاویه می خواهد با انحراف مسیر آب ،
و ایجاد سیلاب ،
شما را غرق کند .
هر چه زودتر ،
جای خود را عوض کنید "
و این نامه را بر تیری پیچید ،
و به طرف سپاه امام علی (ع) پرتاپ کرد.
نامه بین افراد سپاه امام علی (ع) دست به دست گشت ،
و شایعه همه جا پخش شد ،
و خیلی زود نقل مکان تبدیل به یک خواسته عمومی شد .
هر چه امام علی (ع) می فرمود :
امکان چنین کاری وجود ندارد ،
فایده ای نداشت ،
و لشکر نقل مکان نمود .
امام علی (ع) آخرین نفری بود که نقل مکان کرد .
بلافاصله بعد از نقل مکان ،
لشکر معاویه ،
جای آن ها را اشغال کرد .
( کتاب وقعة صفین ، صفحه ۱۹۰ )
ارمغان این برگ های تاریخ برای امروز ما :
این است که بدانیم ...
ملت شایعه پذیر ،
بازیچه ،
دست دشمنانش است .
این است که بیاموزیم ... ملت شایعه پذیر ،
بازنده است ،
اگر چه رهبرش امام علی (ع) ،
و فرمانده اش ،
مالک اشتر باشد .
#ملت_شايعه_پذیر
#شايعه_فريب
@tahlilgarmihan
چگونه امید به بیرون، عامل خاموشیهای کشور شد!
📝وطن امروز/مجتبی مرادی
در روزهای اخیر با افزایش دمای هوا در فصل تابستان تعداد ساعات خاموشی و قطع برق خانگی و غیرخانگی افزایش یافته است. این اتفاقات در حالی رخ میدهد که طبق اخبار منتشر شده، رکورد مصرف در روزهای اخیر شکسته شده است و از میزان 57 هزار مگاوات عبور کرده است. از ماهها قبل با توجه به میزان مصرف سالهای گذشته و میزان تولید برق در کشور، پیشبینی کمبود بیش از 5 هزار مگاوات برق در ساعات اوج تابستان مطرح بود.
از سوی دیگر طبق آمارهای منتشر شده «روند کاهشی افزایش ظرفیت قدرت تولید برق نیروگاهی کشور» از سال 91 آغاز شده بود. کاهش سرمایهگذاری در بخش افزایش توان تولیدی از اواخر دهه 80، اجرا نکردن فازهای بعدی هدفمندی یارانهها، اجرای تحریمهای ظالمانه و کاهش منابع مالی، عدم پرداخت مابهالتفاوت تکلیفی دولت به نیروگاهها و عملی نشدن قراردادهای خارجی دولت یازدهم در حوزه نیروگاهسازی، عوامل اصلی کاهش توان تولیدی نیروگاهی کشور است که موجب شد علاوه بر توسعه نیافتن نیروگاهها، برخی نیروگاهها نیز تعطیل شود.
طبق زمانبندیای که شرکت مادرتخصصی برق حرارتی به عنوان متولی ساخت نیروگاههای وزارت نیرو منتشر کرده است، باید تا پایان سال 96 توان اسمی نیروگاهی کشور به 80886 مگاوات میرسید که این امر محقق نشد و تا پایان سال گذشته این توان به 78484 مگاوات رسید؛ به عبارتی از ابتدای سال 92 با روی کار آمدن دولت یازدهم تاکنون فقط 8249 مگاوات به ظرفیت اسمی نیروگاهی کشور افزوده شده است. این در حالی است که توان اسمی نیروگاهی کشور در دولتهای نهم و دهم نزدیک به 30 هزار مگاوات رشد داشته است.
عوامل متعددی در سالهای اخیر موجب کند شدن روند نیروگاهسازی در کشور شد که مهمترین آن که توسط مسؤولان وزارت نیرو بیان شده کاهش سرمایهگذاری در این صنعت است. با وجود اینکه کشور ما به عنوان یکی از کشورهای پیشرو و صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در صنعت برق و ساخت نیروگاههای سیکل ترکیبی شناخته میشود اما در دولتهای یازدهم و دوازدهم وزارت نیرو به این مسأله توجه نکرد. علاوه بر این پرداخت نشدن مطالبات مالی تولیدکنندگان خدمات فنی و همچنین نیروگاهها موجب شد شرکتها و نیروگاههای بسیاری تعطیل و نیمهتعطیل شوند که علاوهبر کاهش توان تولید برق، بیکاری تعدادی از فعالان صنعت برق را نیز به همراه داشت.
وزارت نیرو برای حل مشکل اصلی صنعت برق چه کرد؟
متن کامل یادداشت در پیوند:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/2487/1/195510/0
🇮🇷 @vatanemrooz
@tahlilgarmihan
مهمترین تفاوت "ما" و "آقا"
یادداشت محسن مهدیان:
🔹فکر می کنید مهمترین تفاوت میان ما و رهبرانقلاب چیست؟ بصیرت؟ پیش بینی؟ اطلاعات روز؟ دشمن شناسی؟ همه این ها هست و دهها عنوان دیگر که می شود به آنها اضافه کرد. اما موضوع دیگری وجود دارد که جمع این عناوین است.
🔹اما کدام اختلاف است که سبک تحلیلی بخشی از جریان متدین و انقلابی را از رهبری انقلاب دور کرده است؟ پاسخ در کلید واژه "امید" است. رهبری انقلاب به غایت به آینده امیدوارست و اما ما....
🔹امیدوار بودن تنها "مثبت اندیشی ساختگی" و "تلقین تصنعی روشن نگری" نیست. امیدوار بودن باید تبدیل به یک "باورتوحیدی" و "اعتقادایمانی" شود. اعتقادی که از یک بینش و ایقان الهی برآمده است.
🔹رهبری انقلاب با نگاه به نظم قهری و طبیعی سنن الهی، باور دارند که حرکت مومنین مورد رحمت و نصرت الهی است و در "لینصرن" حتمیت و قطعیت نهفته است.
🔹در این باره حرف بسیار است؛ اما آثار این تفاوت کجا خودش را نشان می دهد؟ چنین اختلافی چه اثری در سبک سیاست ورزی ما و رهبری دارد؟
🔸ده عنوان تفاوت سبک رفتاری ما و رهبری در موضوعات مختلف سیاسی و اجتماعی را در لینک زیر بخوانید:
👉fna.ir/bnarb2
@tahlilgarmihan
محمد ایمانی:
پشت پرده شانتاژ علیه روابط با روسیه -1
✍رصدگران و دیدبانان صحنه سیاست و رسانه عادت کرده اند هر گاه جبهه استکبار، دچار هزیمتی بزرگ مقابل انقلاب اسلامی شد یا خیانتی پنهان توسط طیف وابسته به غرب در حال شکل بندی بود، هیاهو علیه روسیه و روابط با آن توسط اردوگاه رسانه ای دروغ اوج بگیرد.
🔹اینک در حالی که از یک سو محور مقاومت پیروزی های مهمی در منطقه به دست آورده و از طرف دیگر، تحرکاتی از سوی غربگرایان برای واگذاری امتیازات جدید و یکطرفه در حوزه توانمندی های نظامی و نفوذ منطقه ای در جریان است، مجددا شانتاژ علیه روابط با روسیه (به بهانه سفر مهم مشاور رهبر معظم انقلاب به مسکو) شکل گرفته است.
♦️دو سال قبل، منطقه راهبردی حلب، خط مقدم جنگ جهانی سوم در سوریه بود. محاصره و شکست جبهه تروریستها در حلب، آمریکا و صهیونیستها را بشدت نگران کرده بود. مقامات رژیم صهیونیستی ابا نداشتند که بگویند جنگ در سوریه و حلب، موجب ایجاد حاشیه امنیت برای آنها شده و آنها نگران شکست تروریست ها هستند.
🔸برخی مقامات آمریکایی و صهیونیستی بارها از ضرورت تجزیه عراق و سوریه و ایران سخن گفته بودند. بنابراین بسیج همه نیروها و ظرفیت ها برای پیروزی مقاومت در این جنگ، اقدامی صد در صد عقلانی و ضروری بود. ایران به هواپیماهای روسیه اجازه داد از طریق پایگاه شهید نوژه، مواضع تروریست های تحت محاصره مقاومت را بمباران کنند.
🔹اما طیف سیاسی رسانه ای ماموریت دار در داخل، بلافاصله علیه این تدبیر هوشمندانه شانتاژ کردند. آنها گفتند چرا به جنگندههای روسیه اجازه می دهید از طریق پایگاه نوژه همدان، مواضع تروریستها را در حلب بمباران کنند؟ سند برای تداوم همکاری جریان فتنه با آمریکا و انگلیس و اسرائیل، از این واضحتر؟! آنها با زبان بیزبانی میگفتند چرا تروریستهای بدتر از مغول را در عراق و سوریه و حلب سرکوب می کنید و نمی گذارید آن قدر جلو بیایند که مجبور شوید در همدان و کرمانشاه و ایلام و خوزستان تلفات سنگین بدهید و با آنها بجنگید؟!
♦️آنها بهتر از هر کس میدانستند اگر ایران مقاومت نکرده بود، روسها نه تنها در سوریه که حتی در ماجرای اوکراین، بند را به آب داده بودند. و باز میدانند که اگر آمریکا و انگلیس نیز -به فرض محال- میپذیرفتند تروریستها را سرکوب کنند، آنها را نیز در همین چهارچوب تعریف شده به خدمت میگرفتیم. اما ناف این جماعت را با نوکری بریدهاند. درست به همین دلیل، نخواستند بینند این ایران است که ظرفیت روسیه را در راستای منافع ملی به خدمت گرفته است.
@IMANI_mohammad
@tahlilgarmihan
تحلیلگر
محمد ایمانی: پشت پرده شانتاژ علیه روابط با روسیه -1 ✍رصدگران و دیدبانان صحنه سیاست و رسانه عادت کر
محمد ایمانی:
پشت پرده شانتاژ علیه روابط با روسیه -2
🔹همه دست و پا زدن های طیف ماموریت دار این است که مردم و مدیران، از تجربه اعتماد به دشمنان قسم خورده در ماجرای برجام، عبرت نگیرند و این عبرت را در مناسبات جدید به کار نبندند.
🔸این طیف با شانتاژ می کوشند، بدعهدیهای شیطان بزرگ را پنهان دارند و به واسطه جنجال، توضیح ندهند چه سر و سرّی با شیطان بزرگ داشتند که که او را بزک کردند و خسارتهای برجام را متوجه ملت و نظام نمودند؟ یا چرا هم اکنون با ادامه خیانت قبلی در پوشش جدید، اصرار دارند امتیازات دیگری را از طریق دلال اروپایی به آمریکا بدهند و وعده های نسیه بگیرند؟
♦️این هیاهوها، برای غفلت افکار عمومی از برخی خیانتها در روند انعقاد برجام، FATF و توافقات خسارتبار مشابه است که امتیازات بزرگی را به دشمن داد اما همزمان، اقتصاد را چنان از رمق انداخت که نرخ ارز و سکه به نسبت پیش از برجام، 250 تا 300 درصد افزایش یافت. هیاهو برای این است که پاسخگو نباشند و عذرخواهی نکنند و خیانت آلود بودن نسخه "امتیاز بده و وعده بگیر" را پنهان دارند.
🔹برخلاف تصور اولیه، برجام نقطه پایان بخشی از چالشها با آمریکا و غرب نبود بلکه آغاز زنجیرهای از چالشهای طراحی شده توسط دشمن در قبال نفوذ منطقهای و قدرت نظامی و اقتدار ایران بود. در حقیقت امروز معلوم شده آن نگرشی که میگفت «یک حالی به آمریکا بدهیم، تا فشارهای اقتصادی برطرف شود»! کاملاً هپروتی بوده است.
🔸ادعا می کردند آمریکا گاوی است که با شاخش گلاویز شده اید و ما میخواهیم بدوشیمش! حالا که معلوم شده سواری داده و دوشیده شدهاند، میگویند بگذارید همان پلتیک را به واسطه واگذاری امتیازات جدید، با شریکان اروپایی آمریکا پیاده کنیم! غرب و غربگرایان شدیدا ناراحت می شوند از اینکه نظام، نقشه قفل شدگی دیپلماسی را به هم بزند و ارتباط با کسورهای مختلف در چهارگوشه دنیا برای شکستن حصار تحریم را با موفقیت پیش ببرد. می گویند محکومیم به گدایی و بردگی غرب!
♦️یادمان نرفته که همین طیف، 7 سال پیش درست زمانی که از اوباما به شکل رسمی گدایی حمایت میکردند و آمریکا صراحتاً میگفت پشت آنهاست، برای رد گم کنی شعار «مرگ بر روسیه» سر دادند. و باز یادمان نرفته همین جماعت آمریکایی، 30 سال پیش هم «مرگ بر شوروی» میگفتند. چرا چنین می کردند؟ پاسخ امام خمینی (ره) بسیار حکیمانه است:
🔹«نباید فراموش کنیم که در جنگ با آمریکا هستیم. ما در جنگ با آمریکا و تفالههای آمریکا (هستیم)، این تفالههایی که قالب زدند خودشان را و ما غفلت کردیم، الان هم هستند. باید هر یک از اینها را شناسایی کنید و به دادگاهها معرفی کنید، ننشینید که باز یک جایی را آتش بزنند. اینها میخواهند خرابی کنند. کار ندارند به این که کی کشته بشود و کی از بین برود... خط این بود که اصلاً آمریکا منسی ]فراموش[ بشود. یک دسته شوروی را طرح میکردند تا آمریکا منسی بشود، یک دسته «الله اکبر» را کنار میگذاشتند، سوت میزدند و کف میزدند آن هم روز عاشورا. خط این بود که این قضیه مرگ بر آمریکا منسی بشود».
@IMANI_mohammad
@tahlilgarmihan
محمد عبدالهی:
🔴 نقدی بر دنیای فکری حجاریان (ها)
#اصلاحات با دو وجه «گفتمان» آن و «دستاوردهای» آن شناخته میشود. بسیاری در پاسخ به نقد اصلاحات، منتقدان را به #گفتمان اصلاحات به مثابه جوهر و هویت اصلاحات ارجاع میدهند با این استدلال که آنچه در صحنه عمل و بعنوان #عملکرد اصلاحات می بینید، جوهر و هویت آن نیست! جوهر و هویت آن، ایده اصلاحات از لحاظ گفتمانی و نظری است!
#اصلاحطلبان خود یکدیگر را به «اصلاح طلبان گفتمانی» و «اصلاح طلبان کانفورمیست» تقسیم میکنند. #کانفورمیست ها را اصلاح طلبانی میدانند که در #قدرت هستند، منصب گرفته اند، رانت میگیرند، حقوق میگیرند و.. و #اصلاح طلبان_گفتمانی را کسانی میدانند که #افلاطون وار، در حاشیه قدرت به ترسیم خط و خطوط و شاخص های اصلاح طلبی مشغولند!
#حجاریان در آخرین تز خود، با تفکیک تلویحی این دو نوع اصلاح طلب، پیشنهاد کرده برای وا نرفتن اصلاحات، هسته سختی از اصلاح طلبان مدل گفتمانی تشکیل شود تا جامعه، اصلاحات را به چشم دومی ها نبیند و قضاوت نکند! هدف از این تز را بعدا توضیح خواهم داد.
تکلیف اصلاح طلبان کانفورمیست و جذب قدرت شده مشخص است. چه در دولت 8 ساله #خاتمی و چه در دولت 5 ساله #روحانی، و چه حتی در دوران پشت پردگی اصلاح طلبان برای دولت #هاشمی، کشور شاهد بدترین عملکرد اقتصادی، افزایش شکاف طبقاتی و پایمال شدن عدالت، رواج فسادهای مالی، و بدترین سیاست ها در عرصه خارجی بوده است. آنها خود نیز از ضعف کشورداری خود مطلع اند و به همین دلیل، تقلا میکنند خود را از دولت اعتدال، از اصلاح طلبان کانفورمیست و عملگرا و.. جدا کنند.
🔻اما اگر قرار باشد اصلاحات را با گفتمانش بشناسیم، طبعا باید مختصات فکری اصلاح طلبان گفتمانی و افرادی نظیر حجاریان را بشکافیم. آنها تعریفشان از اصلاحات چیست؟! اصلاحات را در چه میدانند؟! هدفشان از اصلاحات چیست؟! سقف و نقطه نهایی اصلاح طلبی را در کجا میدانند؟!
✅ اصلاح طلبان گفتمانی، اصلاحات را دستیابی به حکومت #قانون، #اخلاق، #دموکراسی و #تحزب میدانند. دستگاه فکری اصلاح طلبان گفتمانی که چهره بارز آنها افرادی نظیر حجاریان است، بر سه ستون اصلی قرار دارد:
#نوسازی، #توسعه و مشخصا #توسعه_سیاسی، بت وارگی #دموکراسی و معصومیت #جمهور، #سکولاریسم و قداست #عرف.
حجاریان معتقد است " جوهر اصلاحات توسعه سیاسی با همه لوازماش است" و "توسعه و نوسازی سیاسی" #هسته_سخت اصلاحات است! او صریحا در مقاله «صدای جمهور، صدای معصوم» بیان میکند: " اعتبار قانون، نه از شارع و نص بلکه از رای #مردم به دست می آید". همچنین وی در مصاحبه ای با رسانه "عصر امروز" در پاسخ به سوالی درباره ملاک قانونگذاری، صراحتا "عرف" را ملاک میداند حتی اگر روزی عرف امور ضداخلاقی مثل همجنس بازی و.. را بپذیرد. به همه اینها، کمی ایرانیت هم اضافه کنید. این پیشنهاد خود اوست. اصلاحات ترکیبی از کمی #سکولاریسم، کمی #جمهوریت و کمی #ایرانیت!
اما میخواهم این خمیرمایه فکری و گفتمانی اصلاحات را اندکی محک بزنیم و ورز دهیم.
1⃣ یک. نوسازی و توسعه سیاسی
تئوری توسعه، در واقع، نسخه نظریه پردازان غربی دهه 1970 برای مدرنیزاسیون و صنعتی شدن کشورهای جهان سوم است. آنها مدلها و تیپ های مختلفی از توسعه را برای کشورهای مختلف جهان سوم تجویز کردند تا این کشورها هم شبیه کشورهای توسعه یافته شوند. برای یک کشور «توسعه درونزا»، برای دیگری «توسعه برونزا»، برای آن یکی «توسعه کاردوزو و ترکیبی»، «تجارت آزاد»، «توسعه پایدار»، «اقتصاد دموکراسی محور» و.. اما آنچه در عمل اتفاق افتاد، بسیار متفاوت از ساحت تئوریک بود. #مالزی با نسخه توسعه آمریکایی (جانشینی صادرات) و خروج یک شبه سرمایه گذاران خارجی، به ویرانه ای اقتصادی تبدیل شد که تا یک دهه مشغول آواربرداری بود. #لهستان لخ والسا با استراتژی دموکراسی محور نه تنها به شکوفایی اقتصادی نرسید که اینک به همراه #یونان ضعیفترین کشور اروپایی است. #برزیل، #آرژانتین و.. با استراتژی جایگزینی واردات، تا دو دهه مقروض های دائمی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول شدند.
نسخه برای ایران «توسعه سیاسی» با هدف تغییر ساختار سیاسی و تغییر جامعه و فرهنگ سیاسی مردم (تحت عنوان جامعه مدنی) بود. آنچه به صورت رسمی در دولت خاتمی دنبال میشد و پس از آن هم توسط اصلاح طلبان ادامه یافت.
ادامه دارد..
متن کامل یادداشت #محمد_عبدالهی در صفحه نخست روزنامه فرهیختگان: http://newspaper.fdn.ir/newspaper/page/2542/1/146786/0
@tahlilgarmihan