هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
اعلامیه عزای امام خمینی (ره) در دهۀ 60 با سخنرانی آیت الله حائری شیرازی در تبریز
@haerishirazi
هدایت شده از فانوس شب
چرا باید نسبت به بروز منکر در جامعه حساس باشیم؟
🔻 در روانشناسی اجتماعی نظریهای مطرح است با عنوان نظریه مقایسه اجتماعی. مفاد این نظریه این است که افراد در یک جامعه معمولاً رفتار خود را بر اساس مقایسه با افراد نزدیک به خود انجام میدهند نه لزوماً با مقایسه خود با ارزشها.
🔻 مقایسه، اگر چه به دو شکل میتواند باشد: بالاسنجی (مقایسه خود با افراد بالاتر از خود) و پایینسنجی (مقایسه خود با افراد پایینتر از خود)؛ اما در تکالیف و وظایف افراد میل به مقایسه پایینسنجی دارند، علت این است که از یک طرف در نهاد انسان میل به تکلیفگریزی وجود دارد و از طرف دیگر فرد التزام به انجام تکلیف دارد، سیستم دفاعی ذهن انسان برای حل این تعارض، انسان را به طرف مقایسه پایینسنجی سوق میدهد. در واقع در اینجا یک خطای شناختی برای انسان رخ میدهد و "خوبتر" بودن را با "خوب" بودن اشتباه میگیرد. باید توجه داشت که همه این اتفاقات به شکل ناخودآگاه صورت میگیرد.
🔻 مقایسه پایینسنجی در تکالیف از افرادی که در پایینتر سطح التزام به تکالیف قرار دارند تا افرادی که در بالاترین سطح قرار دارند ادامه مییابد، به این نحو که هر فرد خود را با نزدیکترین افراد به خود که در سطح پایینتر قرار دارند مقایسه میکند.
🔻 نتیجه اینکه در صورت بروز تنزل در پایینترین سطح التزام به تکالیف، این تنزل بر روی تمامی سطوح بالاتر از خود تاثیر گذاشته و باعث درجاتی از تنزل در همه آنها میشود. در واقع تنزل در سطوح پایین التزام مانند سنگی است که در مرکز یک استخر آب میافتد. ارتعاش ایجاد شده در مرکز استخر به مرور از یک سطح آب به سطح مجاور منتقل میشود و در نتیجه ارتعاش به تمام سطوح آب استخر منتقل میشود.
🔻 با توجه با مطالب فوق و بطور مشخص در مورد حجاب، اگر قشر شُل حجاب جامعه در پوشش خود دچار تنزل شوند این تنزل به بسیاری از افراد جامعه که در سطوح بالاتر حجاب قرار دارند نیز منتقل شده و موجب یک یا چند درجه تنزل در آنها میشود. با مقایسه وضعیت حجاب امروز جامعه با دهههای پیشین به روشنی میتوان این پدیده را مشاهده کرد، بطوریکه میزان پوشش شُلحجابهای دهه شصت، در جامعه امروز نه شُلحجابی بلکه حجاب محسوب میشود.
🔻 با توجه به آنچه گذشت میتوان درکی ژرفتر از این فرمایش رسول خدا ص پیدا کرد که فرمودند: "اگر فردی مخفیانه مرتکب گناه شود، ضرر گناه تنها متوجه خودش میشود، اما اگر فردی علنی گناه کرد و مردم او را سرزنش نکردند، ضرر گناه او متوجه همه مردم میشود".
طلب العلم فریضة🌟
چرا باید نسبت به بروز منکر در جامعه حساس باشیم؟ 🔻 در روانشناسی اجتماعی نظریهای مطرح است با عنوان نظ
کانال فانوس شب برای استاد اعلایی زید عزه میباشد
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آخوندهای درباری
▪️#امام_خمینی: آنقدر صدمه ای که اسلام از یک آخوند فاسد میخورد از محمدرضا نمیخورد!
#تاریخ
@talab_elm
🔹 امام خمينى رحمةالله علیه :
شما طلبهها، اگر دنبال دنيا رفتيد، قداستتان را از دست مىدهيد، و به گرد پاى دنياطلب ها هم نمىرسيد، و خسرالدنياوالآخرة مىشويد.»
#اخلاق
@talab_elm
هدایت شده از حداث الحسین علیه السلام
1402.03.14_1.mp3
47.53M
🔻#گزارش_صوتی #جلسه_هفتگی
🎤 حجت الاسلام مقدمی شهیدانی
🔊 سخنرانی
📆 یکشنبه ۱۴ خرداد ماه ۱۴۰۲
🕌 صفاییه | حسینیه شهداء
🔹موسسه علمی فرهنگی حداث
الحسین علیهالسلام_قم
{ @huddath_al_hussain_ir }
💢وامدار پانزدهم خرداد هستیم!
✔️آیتالله جوادی آملی:
🔻در پانزدهم خرداد ۱۳۴۲ هجری شمسی قیامی به پا شد که آن قیام، روشنگر انقلاب بود و رهبر انقلاب (رضوان الله علیه) آن قیام را به خوبی ترسیم کرد ـ آن کس که این قیام را به پا کرد، قیّم این قیام و مفسّر این قیام است ـ چهار رکن، ۱۵ خرداد را ترسیم کرد:
▫️اول آنکه زمانش عاشورا بود که سخنرانی امام در #عصر_عاشورا زمینه این قیام را در دوازدهم محرم که پانزدهم خرداد بود فراهم کرد (این زمان).
▫️زمین و مکان هم که مهد فقاهت بود یعنی #مدرسه_فیضیه (این دو رکن اساسی یعنی زمان و زمین و مکان عامل مهم پانزدهم خرداد شد).
▫️رکن سوم نیز این است که فرمود بنگرید که شهدای پانزدهم خرداد از چه گروه بودند؛ الآن که سالیان متمادی از آن می گذرد و شاید کسانی از نزدیک شاهد آن صحنه نبودند، لوح قبور شهدای پانزده خرداد را ببینید که آیا غیر #مسلمان در این قیام حضور داشت یا همه مسلمان و ارادتمندان عترت طاهره بودند، هیچ غیر مسلمانی در این قیام سهمی نداشت.
▫️چهارم: وقتی از لوح قبورشان فهمیدید اینها شیفتگان عترت طاهره بودند، زندگی داخلی اینها را بررسی کنید که از قشر مُسرِف و مُترَف بودند یا از طبقه محروم و #مستضعف.
▪️با بررسی این اضلاع چهارگانه روشن میشود که پانزده خرداد برای همیشه روز عزای عمومی است؛ یعنی عاشورا جلوه کرد، فیضیه ظهور کرد، مسلمانها عمل کردند و محرومین به پا خاستند؛ ما وامدار مکتب و مَدرَس و مسلمین و محرومانیم.
#تاریخ
#پانزده_خرداد
#امام_خمینی
@talab_elm
نامه عجیب هاشمی به امام خمینی .mp3
8.34M
🎤 برشی از سخنرانی حجت الاسلام #مقدمی_شهیدانی ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ در حسینیه شهداء قم
🔹اعتقاد و ایمان امام به مردم
🛑 نامه تلخ #هاشمی در اعتراض به #امام_خمینی در ماجرای بنی صدر مورخ ۲۵ بهمن ۱۳۵۹:
دقیقه ۳:۱۷
🔹آیا بی خط بودن و آسایش طلبی را می پسندید؟...😳
🔸گاهی به ذهنم خطور میکند تبلیغات دیگران شما را تحت تاثیر قرار داده...‼️
🔹چرا امامِ قاطع و صریح، در این مسائل سرنوشت ساز صراحت ندارد؟...😏
🤲خدا کمک کند در این مسیر بمانیم... صرفِ ملامت کردن این و آن و ایراد گرفتن از افراد در طول تاریخ کار آسانی هست اما...
#تاریخ
@talab_elm
#امام_خمینی قدس سره:
من خوفم این است که ما نتوانیم، روحانیت نتواند آن چیزی که به عهده اوست صحیح انجام بدهد.
من خوف این را دارم که به واسطه بعض تبلیغات، حوزههای علمی از آن کار اساسی که حفظ فقاهت است سستی بکنند، و کم کم فقه مَنسیّ بشود، و در درازمدت اینها نتیجه بگیرند.
شما این را خیال نکنید که آنها خیلی دستپاچهاند که همین دو سه روز این کارها را انجام بدهند _ اگر توانستند حالا _ اگر نتوانستند نقشه میکشند که در پنجاه سال دیگر کار خودشان را انجام بدهند، دست برنمیدارند.
(صحیفه امام خمینی، ج13، ص19)
این حوزههای فقاهت بوده است که هزار و چند صد سال این اسلام را نگه داشته. این مشیْای بوده است که از زمان قدیم، از زمان ائمه هدی تا زمان ما، مشیْای بوده است که علمای ما داشتهاند و آن حفظ فقاهت.
نباید حالا شما فکر کنید که حالا که باید [در] امور سیاست هم ما دخالت بکنیم، پس به فقاهت کار نداشته باشیم؛ خیر.
(صحیفه امام خمینی، ج13، ص13)
باید حوزهها عنایتشان به فقه و فقاهت از همه چیز بیشتر باشد. اگر حوزههای فقاهت خدای نخواسته از بین برود یا سست بشود، رابطه مابین فقها و ملت قطع میشود. این حوزه فقاهت است که رابطه را محفوظ نگه داشته است.
(صحیفه امام خمینی، ج13، ص14)
اگر یک اشخاصی آمدند در حوزهها و پیشنهاد کردند که فقه لازم نیست مثلاً به این طول و تفصیل باشد، و فلان و بیاییم یک چیزهای دیگر را هم چه بکنیم، اینها اشتباه میکنند، یا مأمورند.
(صحیفه امام خمینی، ج13، ص14)
#علم
@talab_elm
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ صَالِحِ بْنِ أَبِي حَمَّادٍ عَنْ هَارُونَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ بُرَيْدِ بْنِ مُعَاوِيَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:
أَتَى اَلنَّبِيَّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ رَجُلٌ فَقَالَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ إِنِّي أَحْمِلُ أَعْظَمَ مَا يَحْمِلُ اَلرِّجَالُ فَهَلْ يَصْلُحُ لِي أَنْ آتِيَ بَعْضَ مَا لِي مِنَ اَلْبَهَائِمِ نَاقَةً أَوْ حِمَارَةً فَإِنَّ اَلنِّسَاءَ لاَ يَقْوَيْنَ عَلَى مَا عِنْدِي
فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ
👈إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمْ يَخْلُقْكَ حَتَّى خَلَقَ لَكَ مَا يَحْتَمِلُكَ مِنْ شَكْلِكَ👉 فَانْصَرَفَ اَلرَّجُلُ وَ لَمْ يَلْبَثْ أَنْ عَادَ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَقَالَ لَهُ مِثْلَ مَقَالَتِهِ فِي أَوَّلِ مَرَّةٍ
فَقَالَ لَهُ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَأَيْنَ أَنْتَ مِنَ اَلسَّوْدَاءِ اَلعَنَطْنَطَةِ [1] قَالَ فَانْصَرَفَ اَلرَّجُلُ فَلَمْ يَلْبَثْ أَنْ عَادَ
فَقَالَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ أَشْهَدُ أَنَّكَ رَسُولُ اَللَّهِ حَقّاً إِنِّي طَلَبْتُ مَا أَمَرْتَنِي بِهِ فَوَقَعْتُ عَلَى شَكْلِي مِمَّا يَحْتَمِلُنِي وَ قَدْ أَقْنَعَنِي ذَلِكَ .
__________
[۱]: العنطنطة الطویلة العنق، و العنطنط الطویل" القاموس المحیط ۲- ۳۷۵، هامش المخطوط".
🔰الکافي ج ۵، ص ۳۳۶ بَابُ أَنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى خَلَقَ لِلنَّاسِ شَكْلَهُمْ
#حدیث
@talab_elm
هدایت شده از مطالعات تطبیقی قرآن و حدیث
32.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦 ببینید
🔹 بیانات ارزشمند حجت الاسلام و المسلمین #مقدمی_شهیدانی در شبکه دوم سیما پیرامون پاسداشت امام خمینی(ره) و برخی تحریفهای صورت گرفته پیرامون ایشان👇👇
https://telewebion.com/episode/0x6db3d2c
#تاریخ
@talab_elm