✅ «حسين» (ع)...،
برای همه زمانها و برای همه جهانیان!
حسين(عليه السلام) که از جان عزيزترش ميداريم، امسال نيز در محرم و صفر و اربعينش صفا و جلا و شستوشويمان داد. امسال نيز عزاداريهاي باشکوهش، نام و ياد و راه حق را زنده نگاه داشت...
اما دو دسته، ناخواسته در حال آسيب به حسين عزيزَند:
يک دسته آنان که در نقل آنچه بر حسين (عليه السلام) گذشت، خيلي «سهلگير» و دسته دوم کسانياند بسيار «سختگير».
دسته اول، هر چه بشنوند و بخوانند، نقل ميکنند؛ فقط به شرط اينکه دل بلرزاند و اشک بستانَد.
دسته دوم، ملاکشان، سند است و منبع: طبري، ابومِخْنَف، بلاذري و امثالهم؛ نهايتا مورخي تا قرن پنجم و اگر خيلي مدارا کنند تا قرن هفتم؛ ولاغير.
اين دو دسته هر دو آسيبرسان به حسين عزيزند:
دسته اول، با سُست کردن حسينِ «تاريخ»ي و تبديل آن به قصه و اسطوره و داستان و وَهم و خيالهاي باورناکردني.
دسته دوم، با بستن راه تعامل با دسته اول: آنقدر سخت گيرند که نميشود به اهل روضه و نوحه گفت:
«حسين» را در قاب «تاريخ»ياش نگاه داريد!
ميگويند:
«حسين»، شخصيتي برای همه زمانها و برای همه جهانیان است؛
قاب «تاريخ»ي شما براي او خيلي کوچک است...
#حسين_عليه_السلام
#آسيبشناسي_عزاداري_امام_حسين(ع)
دلنوشتهاي براي روزهاي پاياني محرم و صفر.
✍️حامد منتظری مقدم
🏴https://eitaa.com/Tashayo
26.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ماجرای طلب حلالیت پیامبر(ص) از مردم در بیانات رهبر انقلاب. ۱۳۸۰/۲/۲۸
🗓 ۲۸صفر، سالروز رحلت پیامبر(ص) و سالروز شهادت امام حسن(ع)
🏴https://eitaa.com/Tashayo
وسیع ترین باب رحمت
🔸️در روايت آمده است که خدمت امام باقر (علیه السلام) این موضوع مطرح شد: «کدام آيه انسان را بیشتر به خدا اميدوار مي کند؟» برخی گفتند: «آيه ای که مي فرمايد: قُلْ يا عِبادِيَ الَّذينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيم؛ بگو: اى بندگان من كه در جنايت به خويش (به واسطۀ گناه) از حد گذشتيد، از رحمت خدا نوميد مگرديد، بى ترديد خداوند همۀ گناهان را (به وسيلۀ توبه هر چند شرك باشد) مى آمرزد، زيرا اوست آمرزنده و مهربان.» (زمر، آیه ۵۳) اين آیه بسیار امید دهنده است.
🔸️اما حضرت فرمود: «ما اهل بيت آيه ديگري را اميدوارکننده تر مي دانيم: وَ لَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَى؛ و البته به زودى پروردگارت (آن قدر) به تو عطا كند كه خشنود شوى.» (ضحی، آیه۵) روشن است پیامبر با سوختن و عذاب شدن فرد صالحي از امتش که لياقت شفاعت را داشته باشد، تا او را نجات ندهد، خشنود نمي شود.
🔸️شفاعت پيغمبر (صلی الله علیه و آله) وسيع ترين باب رحمت خداست. خداوند کساني که لياقت هيچ نوع ديگري از دريافت رحمت خدا برايشان باقی نمانده است را به برکت پيغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مورد رحمت قرار مي دهد. چنين شفاعتکننده ای چه حقی بر ما دارد؟
آیت الله مصباح یزدی (۱۳۹۰/۱۱/۱۹)
#رسول_الله
#معارف_اهل_بیت
🏴https://eitaa.com/Tashayo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 آیت الله جوادی آملی:
«وجود مبارک امام مجتبی (سلام الله علیه) به ما فرمود؛ «كُونُوا أَوْعِیةَ الْعِلْمِ ومَصَابِیحَ الْهُدى»؛[1] مهمترین وظیفه #حوزوی و #دانشگاهی خصوصاً و توده مردم عموماً، عمل به وصیت امام مجتبی (سلام الله علیه) است.
ایشان فرمود «ظرف دانش باشید و چراغ هدایت»؛ وقتی ظرف علم شدید از بنان و بیان شما علم نشأت می گیرد، آنگاه وقتی حرف می زنید عالمانه است، چیزی می نویسد عالمانه است، قیام و قعودتان عالمانه است. یك ظرف عطر وقتی درش باز میشود جز بوی خوب چیز دیگر ندارد.»
درس اخلاق ٩۶/٨/۴
[1] کلینی، الكافي، ج1، ص301.
#شهادت_امام_حسن_علیه_السلام
🏴https://eitaa.com/Tashayo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 روایت اولین خادم زن ایرانی حرم حضرت عباس(ع) از...
👈 شنیدنی است!
🔰https://eitaa.com/Tashayo
✅ به سوی قابی مطمئن از تاریخ برای شناخت «حسين»(ع)... !
🔷 پیشتر در:
https://eitaa.com/Tashayo/1466
از دو آسیب سخن گفته شد؛
🔹حال دو راهکار (پیشنهاد):
🔸یک- قدری «تسامح» در سند و منبع مصایب امام حسین(ع)؛
🔸دو- «کوتاه نیامدن در نقد محتوا»ی مصایب،
با دو ملاک بسیار مهم:
الف) توهین نبودن به ساحت اهلبیت(ع)،
ب) تعارض نداشتن با چهارچوب کلان واقعه و اخبار قطعی آن.
🔹با این دو راهکار، امید است که بتوان:
ساحت جهانی «حسين»(ع) را در قابی مطمئن از «تاريخ» پاس داشت!
#حسين_عليه_السلام
#آسيبشناسي_عزاداري_امام_حسين(ع)
تفصیل سخن انشاالله در فرصتی...
✍️حامد منتظری مقدم
🏴https://eitaa.com/Tashayo
⭕️ به بهانه آرام گرفتن مرد ناآرام
🔹️از میرزا تقیخان امیرکبیر، خطشکن پسا ترکمانچای، تا سید ابراهیم رئیسی، خطشکن پسابرجام
🖊 دکتر موسی نجفی:
🔹️نمیدانم چرا یک مرتبه چندین شباهت بین سید ابراهیم رئیسی با میرزا تقیخان امیرکبیر ذهنم را مشغول کرد و از این میان به مطلب مهم تری رسیدم: شباهتی که این دو بزرگوار به لحاظ جایگاه اجتماعی داشتند این است که هر دو نفر از اقشار پایین جامعه بودند و توانستند در اثر لیاقت ذاتی رشد نمایند و در مدت تقریبی سه سال ریاست، کارهای زیربنایی عظیمی انجام دهند که از آن جمله میتوان به عملیاتی نمودن اقتصاد ملی و بومی اشاره کرد که هردو به آن اعتقاد راسخ داشتند؛ هر دو از جنس مردم و مردم دوست بودند؛ هر دو تا پای جان بر سر عقیده و مرام خویش ایستادند؛ و در نهایت هر دو در جوار مولایشان، یکی در جوار امام حسین علیه السلام و دیگری در جوار امام رضا علیه السلام مأوا گرفت.
🔹️اما ماجرا به همین جا ختم نمیشود؛ بصیرت در تاریخ دیروز راز سیاست پنهان امروز را هم مکشوف خواهد کرد. به نظر من آن چه بیشتر از هر چیز دیگری این دو قهرمان و شهید ملی را به هم نزدیک میکند، استقلال در برابر سیاست پلید خارجی است، و مهم تر از آن، پالایش سیاست و حاکمیت ایران از امواج فتنه و مکر اجنبی و جلوگیری از نفوذ آشکار و پنهان بیگانگان.
🔹️شهید میرزا تقی خان امیرکبیر درحالی سکان سیاست ایران عصر ناصری را به دست گرفت که ترکش های زهرآگین ترکمان چای تن ایران و ایرانی را رنجور و نحیف ساخته و او بود که این میراث شوم نفوذ و رخنه اجنبی را با تدبیر سیاستش چاره و درمان کرد.
🔹️اما در این طرف تاریخ، ابراهیم عزیز ما هم وارث عصر انحطاط برجام و برجامیان بود. تن و روح و جان و هویت ایرانیان نیز در این تحقیر، رنجور و سرگشته شده بود؛ این بار فرزند دیگری از ایران، در کسوت یک عالم دینی و منتسب به آل رسول الله، زخم های ناشی از سوء تدبیر دولت مردان نالایق سال های قبل از خودش را حکیمانه مرهم نهاد.
🔹️در دویست سال اخیر از تاریخ ایران همواره ثابت شده است که استقلال واقعی ایران با مردانی از جنس امیرکبیر و رئیسی همچنان در افق مشرق زمین درخشش و تلألو داشته و لذا تا زمانی که خاک این سرزمین مستعد باروری چنین مردانی است؛ سیاست مکر اجنبی و اجنبی پرستی در این ملک به جایی نخواهد رسید.
🔹️ظهور چنین ستارگانی در سپهر سیاست یک کشور به خاک مطهری نیاز دارد که با خون شهیدانش چون امیرکبیر و رئیسی آبیاری شده باشد.
http://eitaa.com/asatid_enghelabi
http://splus.ir/asatid_enghelabi
https://ble.ir/asatid_enghelabi
🔰https://eitaa.com/Tashayo
🟢صلواتی ویژه بر پیامبر و خاندان گرامی اش (صلوات الله علیهم):
🔷 امام صادق علیه السلام فرمود:
کسی که با این صلوات بر پیامبر و خاندانش درود فرستد، به خدا قسم مانند روزی که مادرش وی را به دنیا آورد، از گناهان خارج می شود:
«صَلَوَاتُ اللَّهِ وَ صَلَوَاتُ مَلَائِكَتِهِ وَ أَنْبِيَائِهِ وَ رُسُلِهِ وَ جَمِيعِ خَلْقِهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ السَّلَامُ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ»
📖معاني الأخبار، ص368
🏴https://eitaa.com/Tashayo
⚡️تصویر شیعه در رسانه های آمریکا
✍ به قلم: مهدی فرمانیان
📚 به تازگی کتابی با عنوان «قلب واقعیت، بازنمایی شیعه در رسانه های آمریکا» تالیف محمدصاحب بیانی و سید سعید هاشمی نسب منتشر شده است که بسیار جالب و آموزنده است.
📚 نویسندگان این کتاب با بررسی ده سال اخبار مربوط به شیعه در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ میلادی در رسانه های آمریکایی، نشان داده اند غول های رسانه ای آمریکایی، با مساله شیعه به شدت ایدئولوژیک برخورد کرده و هیچ نشانی از بی طرفی و آزادی در رسانه های آمریکایی نسبت به شیعه دیده نمی شود.
1⃣ این رسانه ها، ولایت فقیه را به عنوان دال مرکزی و اصلی گفتمان شیعه را با عناوینی همچون دیکتاتور، جنگ طلب و جنایتکار بازنمایی کرده اند.
2⃣ رسانه های آمریکایی دال جهاد و مقاومت در جهان اسلام را با مفاهیمی همچون تروریست، رقابت میان شیعه و اهل سنت، انتقام جویی علیه سنی ها، بی ثباتی خاورمیانه و فرقه گرا بازنمایی می کنند.
3⃣ رسانه های آمریکایی، اربعین و مناسک عاشورا را به عنوان «بهانه ای برای قدرت یابی و قدرت نمایی شیعیان» معرفی کرده که توسط شیعه انقلابی به گروگان گرفته شده است.
4⃣ این رسانه ها، استقلال و نفی سلطه بیگانگان که یکی از اصول انقلاب اسلامی است را به عنوان «آمریکا ستیزی و یهودی ستیزی» بازنمایی می کنند.
5⃣ راهبرد وحدت و تقریب اسلامی و ایده امت واحده را با عناوینی همچون «امپراطوری شیعی- ایرانی، هلال شیعی، سلطه ایران و خلافت شیعه» تفسیر و بازنمایی می کنند.
☑️ بنابراین استکبار جهانی با دو روش نرم و سخت به دنبال حاشیه رانی اسلام سیاسی، مخصوصا شیعه انقلابی در جهان اسلام است. البته حاشیه رانی نرم با رسانه ها و حاشیه رانی سخت با تحریم و حمله نظامی صورت می گیرد.
⁉️ حال سوال این است که مدافعان اسلام سیاسی در ایران در مقابل این تبلیغات رسانه ای باید چگونه بیندیشند و چگونه عمل کنند؟
@Muslimnair ؛ @muslimnair
🔰https://eitaa.com/Tashayo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 گسترش روز افزون اسلام در انگلیس صدای کارشناس تلویزیون وزارت خارجه آمریکا را درآورد!
پنجاه سال پیش که به این مملکت آمدم یک آدم روسری به سر به این شکل نبود اما حالا هرجا قدم میزنی یک در میان محجبه است.
@Fars_plus
🔰https://eitaa.com/Tashayo
❇️ برنامه پیام تاریخ
با موضوع:
صلح امام حسن(ع) از دیدگاه اهلبیت(ع)
کارشناس: حامد منتظری مقدم
سه شنبه: ۱۴۰۳/۶/۱۳
حوالی ساعت ۱۹:۳۰
شبکه جهانی ولایت
با لینک 👇👇👇
https://velayat.tv/
🔰https://eitaa.com/Tashayo
🏴 شهادت امام رضا (عليه السلام) تسلیت باد.
✍️حامد منتظری مقدم
یک) شیخ #مفيد در تحلیل شهادت امام رضا(ع) نوشته است که امام در مجالس خصوصي، مأمون را بسیار پند، و از خداوند بیم می داد، نیز او را به سبب اقدامات نادرست نكوهش ميکرد. مأمون به ظاهر ميپذيرفت، اما در باطن از اين برخوردهاى امام بهشدت ناراحت بود. بنا به گزارش شیخ مفید, روزي امام(ع) بر مأمون وارد شد و ديد که هنگام #وضوگرفتن غلامي بر روی دست مأمون آب ميريزد، امام(ع) به او فرمود که در افعال وضو نباید کسی را شریک قرار دهد و شخصا باید وضو بگیرد، مأمون پذيرفت و وضويش را اعاده کرد؛ اما در نهان، از امام خشمگين شد.
📚مفيد، الارشاد، ج2، ص269.
دو) مهمترین و مفصلترين كتاب درباره امام رضا(ع) نوشته شیخ #صدوق به نام #عيون_اخبار_الرضا(ع) است. در این کتاب، شیخ صدوق چندین روایت و گزارش را درباره شهادت امام نقل کرده است. اکنون تحلیلی جامع و دقیق در یکی از گزارشهای آن:
احمدبنعلي انصاري گويد: از #اباصلت پرسيدم: چگونه مأمون راضى به قتل امام رضا(ع) شد؟ ابوصلت پاسخ داد: مأمون امام رضا(ع) را به این جهت به #ولايتعهدى برگزید تا به مردم چنین وانمود کند که حضرت شیفته دنياست و بدین سان, امام از چشم #مردم بيفتد؛ اما از امام در نظر مردم چیزی جز برترى اش بر مأمون آشكار نشد. پس مأمون دانشمندان را از بلاد اسلامى فراخواند تا امام را از نظر علمى محكوم کند و نزد مردم از اعتبار بیاندازد؛ اما امام با هيچ دانشمندی روبه رو نشد جز آن كه بر او برترى می يافت و مردم مي گفتند: آن حضرت شايستهتر از مأمون براى خلافت است. جاسوسان اين نگرش مردم را به مأمون اطلاع ميدادند که باعث خشم و حسد او ميشد. همچنين امام رضا(ع) در بيان حق، از مأمون بيم نداشت و غالباً به او پاسخ هایی می داد که خشم و کينهاش را برميافروخت، گرچه اظهار نمی کرد؛ پس نهايتا امام را با #سم به قتل رساند.
📚صدوق، عيون اخبار الرضا، ج 2، ص265.
◾️ملاحظه میشود که منابع شیعی دربارۀ #شهادت_امام_رضا(ع) صرفا به #توصیف ماجرا نپرداخته و پیشگام در #تحلیل (بیان چرایی) این ماجرایند.
✍️حامد منتظری مقدم
🔰https://eitaa.com/Tashayo
✅ #زیارت، تمام کنندۀ پیمان شیعیان با امام:
🔷 حسن بن علىّ وشّاء گوید از امام رضا (عليه السّلام) شنيدم که فرمود:
همانا براى هر امامى عهد و پیماني است بر گردن دوستان و شيعيانش، و تمام كردن آن عهد و انجام نیک آن با زیارت قبور ايشان است. پس هر كس قبور آنان را با عشق و معرفت ... زيارت كند، امامانِ او در روز قیامت شفیعِ او خواهند بود.
إِنَّ لِكُلِّ إِمَامٍ عَهْداً فِي عُنُقِ أَوْلِيَائِهِ وَ شِيعَتِهِ وَ إِنَّ مِنْ تَمَامِ الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ وَ حُسْنِ الْأَدَاءِ زِيَارَةَ قُبُورِهِمْ فَمَنْ زَارَهُمْ رَغْبَةً فِي زِيَارَتِهِمْ وَ تَصْدِيقاً بِمَا رَغِبُوا فِيهِ كَانَتْ أَئِمَّتُهُمْ شُفَعَاءَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ
📚صدوق، عيون أخبار الرضا، ج2، ص261
🏴https://eitaa.com/Tashayo
✅ سخن امام #رضا (علیه السلام) با شیعیانی از #قم:
ابوصلت هروى گوید: من نزد علىّ بن موسى الرّضا (عليهما السّلام) بودم كه جماعتى از اهل قم بر آن حضرت وارد شدند و سلام كردند، و امام سلامشان را جواب داد و آنان را مقرّب داشت و اكرام كرد و فرمود:
خوش آمديد مرحبا، شما به حقّ شيعيان ما هستيد، و به زودی روزى خواهد آمد كه شما شيعيان مزار مرا در طوس زيارت كنيد، آگاه باشيد كه هر كس مرا با غسل زيارت كند از تمامى گناهان پاك می شود مانند روزی كه از مادر زاده شده است.
...مَرْحَباً بِكُمْ وَ أَهْلًا فَأَنْتُمْ شِيعَتُنَا حَقّاً وَ سَيَأْتِي عَلَيْكُمْ يَوْمٌ تَزُورُونِي فِيهِ تُرْبَتِي بِطُوسَ أَلَا فَمَنْ زَارَنِي وَ هُوَ عَلَى غُسْلٍ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ كَيَوْمَ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ
📚 صدوق، عيون أخبار الرضا(ع)، ج2، ص260.
🏴https://eitaa.com/Tashayo
📷 #نگارخانه
1⃣قدیمیترین عکس به جای مانده از حرم امام رضا(ع) که در مجموعه مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری میشود.[به لحاظ زمانی با دوره حضور مرجع شهید علامه نوری ره، در مشهد مقدس همخوانی دارد]
اینجا نهر خیابان و صحن عتیق (انقلاب فعلی) در سال ۱۲۳۳ هجری شمسی است که آنتونیو جیانوزی، از عکاسان خارجی عصر قاجاریان آن را در این قاب ماندگار کرد.
▪️در صحن کهنه حرم مطهر رضوی تا سال ۱۳۳۰ هجری شمسی نهری جاری بود که آب آن از ۶ فرسنگی مشهد مقدس، از جائی به نام چشمه کلاسب در شمال مشهد مقدس سرچشمه میگرفت و پس از طی مسافتی وارد شهر میشد.آب این نهر پس از عبور از بالا خیابان وارد صحن كهنه شده و از آنجا نیز از پائینخیابان میگذشت و در بیرون شهر به مزارع كشاورزی می رسید.
▪️منابع تصویر اول: پایگاه اینترنتی تخصصی رضوی(خورشید هشتم)، yjc (باشگاه خبرنگاران جوان)
2⃣ تصویر سنگ مزار اصلی حضرت امام علی ابن موسی الرضا علیه السلام (در سرداب حرم و در زیر ضریح اصلی)
مرجع مجاهد آیت الله حاج آقا حسین طباطبایی قمی رضوان الله تعالی علیه (زعیم قیام مسجد گوهر شاد علیه کشف حجاب رضاخانی و از شاگردان مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه)، در حال زیارت سنگ مزارِ اصلی
✍ توضیحی درباره سرداب محل قبر اصلی و مقدس امام رضا(ع) - امیر محسن سلطان احمدی🔰
http://www.soltanahmadi.ir/1647
@bidariymelat
🏴https://eitaa.com/Tashayo
🍀حلول ماه ربیع الاول گرامی باد🍀
🔶امشب مصادف با «لیلۀ المبیت» است:
در چنین شبی،شب اول ربیع الاول سال سیزدهم بعثت، در خنثی سازی توطئۀ مشرکان که تصمیم داشتند شبانه به خانه رسول خدا (صل الله علیه و آله) هجوم ببرند و دسته جمعی حضرت را به قتل برسانند، حضرت علی(علیه السلام) به جای حضرت خوابید و پیامبر به قصد هجرت به یثرب، از مکه خارج شد. آیه شریفۀ وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْري نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ (بقره، 207) به همین مناسبت در شأن علی (ع) نازل شد.
🔷نقل یک خاطره از مرحوم علامه مصباح یزدی:
یک بار از ایشان دربارۀ «علم امام» سؤال کردم. طبق معمول قدری تأمل کردند و سپس منظم و دقیق پاسخ دادند. صرف نظر از کل پاسخ، نکتۀ مقدمی ایشان خیلی جالب بود. فرمودند: «همیشه دانستن و اطلاع از آینده ارزشمند نیست؛ مثلاً اگر حضرت اسماعیل می دانست که خود ذبح نخواهد شد، عمل او برایش فضیلت نبود یا اگر در لیلۀ المبیت امیرمؤمنان علی (علیه السلام) می دانست که به او هیچ آسیبی نخواهد رسید، خوابیدن او به جای پیامبر فضیلت نبود».
✍️حامد منتظری مقدم
🌿https://eitaa.com/Tashayo
✅ علم امام:
🔷تکمیل خاطره علمی از مرحوم علامه مصباح:
در پیام قبلی عرض شد که علامه #مصباح (ره) در پاسخ به سؤال من دربارۀ «علم امام» (این سؤال و جواب در حیاط موسسه امام و هنگام رفتن ایشان به منزل بود)، پس از تأملی، مقدمتا فرمودند: «همیشه علم غیب به آینده ارزشمند نیست» و دو مثال زدند: حضرت اسماعیل نمیدانست که ذبح نخواهد شد، و امام علی (علیه السلام) در لیلۀ المبیت نمیدانست آسیبی به او نخواهد رسید و گرنه جانفشانی این دو فضیلتی نبود.
بعد سوال کردند: آیا منظورتان، امام در مقام جسمانی است یا در مقام نورانی؟
عرض کردم: مقام جسمانی.
بعد در بیانی کاملا منظم و دقیق فرمودند:
طبق روایت : «إذا شاءوا... علموا» (امامان هر گاه بخواهند می دانند) (کلینی، کافی، ج1، ص258)
بعد فرمودند: خُب چه موقع «شاءوا»؟ چه موقع میخواهند که بدانند؟
خودشان پاسخ دادند: در روايت هست: قلوبنا اوعية لمشية الله (طوسي، الغيبة، ص247)؛
یعنی قلب امام ظرف مشيت الهي است. امام وقتی می خواهد که خدا بخواهد.
یعنی خداوند هم خواستنِ علم و هم خودِ علم را به امام میدهد (در یک لحظه).
یادم هست که ایشان برای تقریب به ذهن این مثال را هم زدند که علم امام، مانند یک دفتری در جیب است که هر وقت بخواهد، میتواند به آن رجوع کند و بداند.
تقریبا پاسخ مرحوم مصباح شامل همین نکات دقیق بود.
من این نکات را در کتاب «پیامبر(ص) از دیدگاه اهلبیت (ع)ـ» آوردم؛ در پاورقی، در توضیح این روایت از امام صادق(ع): «خداوند، حضرت محمد(ص) را به حوادث گذشته و آينده... به جز استثنائات، آگاه ساخت» (كافي، ج1، ص148) (مضمون این روایت درباره خود ائمه هم هست). البته به کتاب «در محضر علامه #طباطبايي» (ص173) آدرس دادم که تقریبا همه آن نکات را دارد (آدرس به متن مکتوب بر آدرس به گفتگو ترجیح دارد). با این افزوده:
«..معصومان(ع) در رفتارهاي معمول مانند ديگر مردم، به علل و اسباب ظاهري روي ميآورند... و بر پايه ديدگاهي، علم به «ما کان و ما يکون» ناظر به مقام نورانيّت آنان است».
#علم_امام
ادامه دارد؛ ان شاء الله.
✍️حامد منتظری مقدم
🌿https://eitaa.com/Tashayo
❗️ راز طولانی بودن عمر علماء!
🔻 فرهاد قنبری از کاربران فضای مجازی در مطلبی به دلایل عمر بیشتر روحانیون نسبت به سایر اقشار پرداخت:
✍ علت طول عمر عموم روحانیون بر اساس تجربه شخصی و شناخت نزدیکی که از چند طلبه دارم:
➖ عدم استفاده از الکل و مواد مخدر و دخانیات.
➖ رعایت اصول و قواعد خواب و بیداری به موقع.
➖ توجّه به مزاج شناسی و دقت در استفاده صحیح از مواد غذایی و میوه و چای و… بر اساس فصل و نوع مزاج و…
➖ قناعت پیشگی و کمتر آزردن خود به دلایلی مانند کمی درآمد و نداشتن خودرو و خانه و تورّم بالا و…
➖ اعتقاد و باور به نیرو و قدرت مافوق بشری و کسب آرامش از طریق آن.
♨️ در کلّ، روحانیون عموماً درگیر اضطراب وجودی و افسردگی و چالشهایی از این قبیل نمیشوند و به خاطر باور به خداوند چندان مسئله حل ناشدهای در زندگی ندارند و تکلیفشان با همه روشن است و به این دلایل آرامش بیشتری داشته و عموماً طول عمر بالاتری از متوسط جامعه دارند.
https://eitaa.com/joinchat/2504589579C1fb552a452
🔰https://eitaa.com/Tashayo