هدایت شده از سیدالعلماء
❗️علت مورد جهل واقع شدن بدیهیّات
🔺 هر کدام از شما اِنشاءَالله منطقِ مظفر یا خلاصهی آن را حتماً خوب بخوانید. در ابتدای این کتاب، مطالب عالیای ذکر شده. میفرمایند: #بدیهیات گاهی مانند مجهولات و نادانیها میشوند. بدیهی هستند یعنی برای فهم، نیاز به هیچ چیزی ندارند، دانستنیهای روشن هستند و پایهی دانستنیهای دیگر انسان هستند. اما همین بدیهیّات در اثر عواملی ممکن است مورد جهل واقع شوند که یکی از آن عوامل عدمِ توجه است. اگر انسان به آنها #توجه نکند مثل این است که نمیداند.
🔹 مثلاً اگر رانندهای که در جاده مشغول رانندگی است، یکمرتبه در کنارِ جاده، حادثه یا چیزِ تازهای ببیند، مانندِ یک هواپیمایی که کنارِ جاده آمده، تا به آن توجه کند دیگر توجهش از رانندگی گرفته میشود و تصادف میکند. ما همه در دنیا تصادف کردهایم، چون توجه ما را عوض کردهاند، باید اول به این مطالبِ اصلی متوجه بشویم. علم، این است. علم توجه کردن است نه دانستنن، نه خواندن و نه یاد گرفتن. امّا آمدهاند علم را به شکلِ درس گرفتن درآوردهاند و میگویند هر کس سواد ندارد، کور است! نه هر که توجه ندارد کور است و ما همه توجه نداریم. فرقی نمیکند، چه استاد دانشگاه چه روحانی، اگر متوجه نیستیم، بیسوادیم و کوریم گرچه مسائل را میتوانیم قشنگ تدریس کنیم، مقاله بنویسیم، منبر برویم و سخنرانی کنیم.
🔸 توجه میخواهد. توجه که آمد انسان رگ و ریشهی وجودش عوض میشود. همینقدر که به ما بگویند این هوایی که در اتاقِ شما آمده به توسطِ صهیونیستها، مسموم شده یا خدای نکرده یک تکان جزیی را که علامت زلزله است احساس کنیم، همه بلند میشویم و فرار میکنیم، چون توجه میآید. توجه آدم را از حالی به حال دیگر منتقل میکند. اما بیتوجهی، حیوانیّت است و حیوانیّت میتواند در لباس استاد دانشگاه، در لباس طلبه، در لباس آخوند و روحانی و در لباس کشوری و لشگری وارد بشود و انسان را از انسانیّتش خلع کند، انسان را خلع کند. مثل اینکه میگویند فلانی را خلع لباس کردند. "غفلت لباس انسانیّت را از ما میگیرد آن وقت که غافل میشویم."
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
تصریح (تفکر و تأمل و تعقل)
❗️علت مورد جهل واقع شدن بدیهیّات 🔺 هر کدام از شما اِنشاءَالله منطقِ مظفر یا خلاصهی آن را حتماً خو
این مطلب مرحوم خسروشاهی یکی از اصول مهم علم مدیریت در این زمان شده است . قبلاً میگفتن هر کس خواندن و نوشتن بلد نیست بی سواده ، بعد گفتن هر کس مدرک دانشگاهی نداره بی سواده ، بعد که کامپیوتر اومد میگفتن هر کس اونو بلد نباشه بی سواده و بعدتر هم گفتن هر کس یک زبان خارجی بخصوص انگلیسی بلد نباشه بی سواده ، ولی الان در مباحث مدیریت میگن هر کس «قدرت تحلیل »نداره بی سواده ، شاید طرف یک استاد دانشگاه باشه ولی از تحلیل مسائل مختلف بصورت منطقی عاجز باشه ولی کسی هست که سواد آکادمیک خیلی کمی داره ولی تحلیل های جامع و کاملی از مسائل ارائه میده ، و البته ناظر به مطلب استاد مرحوم آیت الله خسروشاهی رحمه الله علیه، این قدرت تحلیل از «توجه» بوجود میاد و این توجه داشتن همان «بصیرت » داشتن در مسائل مختلف هست که سالهای طولانی حضرت رهبری حفظه الله برای داشتن آن سفارش اکید دارند .
به این فکر کردید که چرا در جهان پیشا تجدد چیزی به نام اوقات فراغت و تفریح چندان شناخته شده نبوده؟ آیا مردم از کار کردن خسته نمیشدند؟
بُعدِ گاهشمار مدرنیته به انسان میآموزد زمان را اندازه بگیرد و زندگی اش را در ظرف زمان بسنجد؛ کار، زندگی، تفریحات و همه چیزش را. آنگاه یک قسمت از زندگی را برای لذتبردن کنار میگذارد و بقیه زندگی را معطوف به آن تنظیم میکند. کار، شر، رنج و شکنجهای است برای تمهید و فراهم کردن امکان لذت در بخش دیگری از زندگی مثلا در پایان هفته یا تعطیلات سال نو. ولی وقتی زندگی و کار از زمان لذت تفکیک شد، لذتِ محدود به زمان و مکان، خودش به فشار مضاعف روانی تبدیل میشود. سوژه مدرن، برای لذت بردن در بخشی از زندگی، تحت فشار زمانی است که به سرعت میگذرد و گویی از ابتدا نگران به پایان رسیدن آن است.
اما انسان پیشاتجدد غالبا کارش، هنرش بوده و آفرینندگی او در صناعت، طبیعت و خدمت، بخش اصلی و معنابخش زندگیاش بوده است. برای او کار، شر نیست و زندگی به رنج و لذت تقسیم نشده است.
مفهوم افسردهی بازنشستگی در سنین میانسالی را با نشاط سالخوردگانی که در جهان سنتی خود تا روزهای پایان عمر با جدّیت به کارشان مشغولند، مقایسه کنید.
#یادگاری
🖋وحید یامینپور
📌 مشکلات زیادی وجود دارد و گرانی های جدید هم محکوم است ولی اگر کسی از دولت به صورت مطلق دفاع کرد بدانید یا اطلاع ندارد یا وابسته دولت است ولی اگر کسی هم سیاه نمایی کند و بگوید دولت هیچ کاری نکرده است نگاه او هم جناحی است و دعوای او بخاطر سهم خواهی است نه مردم.
بعضی از کارهای مهم #اقتصادی دولت را ذکر میکنیم👇
📌 فعالسازی بیش از ۲۰۰۰ کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل در ۱۵ ماه
📌 احیای ۲۷۰۰ واحد اقتصادی تعطیل و نیمهتعطیل و اشتغالزایی برای ۸۰۰۰۰ نفر
📌 اعتبار ۲۵۰۰۰ میلیارد تومانی برای اشتغال مددجویان کمیته امداد
📌 اشتغال برای بیش از ۳۴۰۰ نفر با پایان ۵ طرح تکمیل زنجیره فولاد در کردستان
📌 اشتغالزایی برای ۵۰۰۰ نفر در خوزستان
📌 ایران، شانزدهمین صادرکننده بزرگ فولاد در جهان
📌 صادرات بیش از ۸۰۰ تن کالا از گمرکات استان مازندران به خارج از کشور
📌 ارز آوری ۱۵ میلیون دلاری صادرات میگو از استان گلستان به خارج از کشور
📌 افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی ترانزیت کالا از گمرکات گیلان
📌 رشد ۷۳ درصدی تجارت ایران و عمان
📌 صادرات گیاهان دارویی به عمان و آلمان
📌 عبور تجارت کشور از ۸۸ میلیارد دلار | ۱۹٪ رشد ارزش صادرات غیر نفتی
📌 تولید ۱۶۰ قطعه تحریمی
📌 رونمایی از ۵ محصول جدید فناورانه و دانشبنیان
📌 کاهش ۴۰ درصدی مصرف انرژی با سامانه ایرانی
📌 تولید برق از زبالهها در مشهد
📌 تولید ربات جراحی از راهدور سینا، با قیمت کمتر و قابلیتهای بیشتر از تنها رقیب آمریکایی
📌 ساخت ۵۸۷ فروند شناور در هرمزگان طی ۹ ماه
📌 بومی سازی ۴۱ محصول در پالایشگاه گاز ایلام
📌 خودکفایی ۸۵ درصدی برای تولید واگنهای مترو
📌 بومیسازی ساخت کارت ملی
📌 اتوبوسهای برقی به توان تولید داخل
📌 خودکفایی در تولید کاغذ بسته بندی
📌 تولید موتورسیکلتهای برقی ساخت ایران
📌 و...
🗨مشکل اساسی دولت فقط و فقط مثل ارگان های دیگر جمهوری اسلامی #رسانه است؛ قسم میخورم هیچکدام از این خدمات مهم را بدنه مردم اطلاع ندارد.
🗨 دولت رسانه ای ندارد و رسانه های دشمن هم قرار نیست خوبی ما را بگویند، هر کدام از این موارد سرچ کنید در گوگل موجود است ولی امروز مردم در پلتفرم های اینستاگرام، تلگرام، توییتر و یوتیوب تا ایتا و روبیکا و شاد فعال هستند و نوع مردم نه سایت مراجعه میکنند نه روزنامه میخوانند ولی دولت نه در پلتفرم های خارجی قوی است نه در پلتفرم های داخلی و من حقیقتا در عجبم که چرا دولت اولیات رسانه را نمیدانند و تیم رسانه ای درستی ندارد؟!..
🗨 بنابراین شما میتونید انصاف کنشگران را در اظهار نظر در مورد دولت و ضعف رسانه های دولتی را در همین نوشته ببینید؛ آقا فرمودند به جامعه امید بدید، منظور آقا امید واهی دادن نیست یعنی کارهای خوبی که انجام میشه را به مردم بگویید تا مردم بدانند شما کار میکنید و امیدوار شوند.
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸احتیاط در موضع گیری نسبت به بزرگان🔸
#ادب، انسان را #زنده میکند و بیادبی او را هلاک میسازد. گاهی ممکن است انسان به بزرگی اهانت کند و قلبش زیر و رو و نابود شود. خداوند حساب و حدود دارد. همانگونه که شب قدر انسان را عوض میکند، بعضی از #موضعگیریها نیز شب قدر انسان است.
#حرّ، رهبر زمانش را نمیشناخت و تنها میدانست که او متدین و عالم است؛ با این حال به او احترام گذاشت. این احترام و ادب، #لحظۀ_قدر او بود و باعث نجاتش شد.
@haerishirazi
5.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایرانیان مقیم کانادا پسر خاوری رو زدن👆👆👆
🔰 #سخن_نگاشت | در ضرورت شرعی حجاب خدشه و شبهه وجود ندارد
👈🏻 رهبر انقلاب: حجاب یک ضرورت شریعتی است؛ شریعت است؛ ضرورت شرعی است؛ یعنی هیچ تردیدی در وجوب حجاب وجود ندارد؛ این را همه باید بدانند. این که حالا خدشه کنند، شبهه کنند که آیا حجاب هست، لازم است، ضروری است، نه، جای خدشه و شبهه ندارد؛ یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود، منتها آن کسانی که حجاب را به طور کامل رعایت نمیکنند، اینها را نباید متّهم کرد به بیدینی و ضدّانقلابی.
تصریح (تفکر و تأمل و تعقل)
سلام بردار محترم کمی مطالعه کنی در آیات و روایات به این تیزی به یک مفسر قرآن قرآن حمله نمیکنند.کهو
باسلام _ برادر گرامی ؛
۱_ احترام به علمأ امری پسندیده و مستحب است _ ولی نباید برای آنها عصمت قائل شده و در شأن پیامبر اکرم ص بدانیم _ و انتقاد از آنها را معادل کفر و سخن عمربن الخطاب بگیریم,,
که نه منطقی است و نه اخلاقی و اسلامی!
احترام به علمأ عفلٱ و شرعٱ نافی انتقاد از آنها نیست,,
۲_ آیا بهتر نیست به حکم منطق _ بجای کلی گویی و تعریف و تمجید از ایشان _ تناقض در گفتار ایشان را روشن فرموده و رفع اشکال کنید؟
۳_اینکه بنده کهولت سن ایشان را دلیل تناقض در گفتار گفتم _ ملاحظه احترام ایشان را کردم ،، که شاید از روی فراموشی باشد _ ولی
حقیقت امر _ عدم بصیرت ایشان است ,,
تناقض در سخن ایشان تکراری شده است,,
برای نمونه ایشان در دیدار هفته گذشته خود با رئیس مجلس ( دکتر قالیباف)گفتند:
علی علیه السلام کمیل را حاکم منطقه ای کرد و امویان به آنجا حمله و غارت کردند و علی ع به کمیل نوشت که بدرد دعای کمیل میخوری
و ایشان نتیجه گرفته که نباید افراد بی عرضه را مسئول کرد,,
بنده در گروهی با پانصد عضو دو ایراد به این سخن ایشان گرفتم ,, که
اولاً _ این سخن و برداشت ایشان _ خود مولای متقیان علی علیه السلام را زیر سوال می برد _ که چرا علی ع از اول آدم بی عرضه را مسئول کرده است ،،
ثانیاً _ چرا ایشان از اینگونه فرمایشات ( انتقادات) نسبت به آقایان هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی نداشتند ( چون سخن ایشان خطاب به دولت کنونی است)