❤️حسین علیهالسلام مجرایِ محبتِ الهی
✍🏻... دوستان! مولای ما #امام_حسین علیهالسلام رابطه عجیبی با #حُبّ_الهی دارند؛ و شاید بشود گفت که ایشان واسطه و مجرای حبّ خداوندی در تمامِ عالم هستند؛ اصلاً ایشان #صاحبِ مفهومِ عظیمی به نام #حبّ هستند.
◾امام صادق علیهالسلام در این باره فرمود: هر کس که خدا #خیر_خواه او باشد #محبتِ حسین علیهالسلام و زیارتش را در #دل او مىاندازد. [وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۳۳۸، بحارالانوار، ج ۹۸، ص ۷۶.]
◾در حدیث دیگری براء بن عازب میگوید: رأيتُ رسولُ اللّهِ ص حاملَ الحسينِ ع و هُو يقولُ: «اللّهُمَّ إنّي اُحِبُّهُ فأحِبَّهُ» من رسولالله ص را دیدم که حسين را بر دوش خود سوار كرده و مىفرمود: خدايا! من او را دوست دارم، تو نيز دوستش بدار. [بحارالانوار، ج ۱۶، ص ۲۶۴]
◾در حدیث دیگری حذيفة بن يمان میگوید: پيامبر ص را ديدم كه دست حسين بن على عليهماالسلام را گرفته بود و مىفرمود: «يا أيُّها النّاسُ هذا الحُسَينُ بنُ عَليٍّ فاعرِفوهُ ، فَوَالَّذي نَفسي بِيَدِهِ إنَّهُ لَفي الجَنَّةِ وَ مُحِبّيهِ في الجَنَّةِ وَ مُحبّي مُحِبّيهِ في الجَنَّةِ». اى مردم! اين حسين بن على است. او را بشناسيد. سوگند به آن كه جانم در دستِ (قدرت) اوست، او در بهشت است و محبّانش هم در بهشتاند و دوستدارانِ محبّانش نيز در بهشتاند. [امالی صدوق، ج ۴، ص ۴۷۸]
▪️از این قبیل روایات درباره امام حسین علیهالسلام زیاد است؛ این اصرار بر نسبت دادن #حبّ به ایشان، یعنی مولایمان امام حسین علیهالسلام صاحبِ #حبّ_الهی است؛ حبّی که #میرود و #میبرد. #حبّی که کشیده میشود و میکشاند؛ و ۱۴۰۰ سال است که قلبهای به آتشِ حبّ سوختهی عاشقانِ حسینی، دارد به سوی او کشیده میشود. #حبّ از #قلبِ ما نسبت به #محبوبِ ما کشیده میشود. #دلِ ما را از جا میکَند و به سوی او میبرد. در این صورت کسی نباید به سمت #قلبِ ما بیاید وگرنه او را هم از جا برمیکَند.
🔹مـولای ما امام حسین علیهالسلام در حوالی #ظهر_عاشورا میفرمایند که: یا با ما #بیا و ما را #نصرت کن یا #برو و آنقدر #دور شو که حتی صدای ما را نشنوی؛ چون اگر کسی صدای ما را بشنود و به کمک ما نیاید؛ به #عذابی چنین و چنان دچـار میشود.
⛔️ یک قسمت از آن عذاب، عذاب #اخروی است، اما یک قسمت از آن عذاب، #عذابِ_حبّ است. حبّ، انسان را #داغون میکند. آدم میسوزد. کما اینکه آن #راهزن به نام عبیدالله بن یزید جُعفی که نیامد به #نصرت امام حسین علیهالسلام، تا آخر عمرش #سوخت. امام حسین علیهالسلام را #دوست داشت و از اینکه چرا #نرفت تا امام را نصرت کند؛ تا پایان عمر درد کشید؛ آنقدر رنج کشید و سـوخت تا اینکه #مُرد؛ عبیدالله از فراق حسین علیهالسلام دق کرد و مُرد.
🔥 یـک عمر در آتشِ حبّ #سوخت؛ تا اینکه از #دنیا رفت.
@Torab_bash
❤️او نوری است منتشر به پهنای بیکران!
☀️ او دارد میآید؛ کسی که وجودش نور است، او یک #نورِ_منتشر است، او نوری است منتشر به پهنای بیکران!
🌒 من در نورِ او، غرق #حجابها هستم؛ هر چهقدر حجابها را از خودم کنار بزنم؛ بیشتر متوجه #نور میشوم.
@Torab_bash
🔻آمادهی غلامی اهلبیت (ع) شویم
✍️... دوستان! در آستانهی آخرالزمان و دوران مهدویت هستیم؛ رشد و آمادگی برای ورود به این دوران را جدی بگیریم؛ شاید همین الآن هم خیلی دیر شده باشد؛ بیایید از همین لحظه بنای زندگیمان را بر غلامی اهلبيت عليهمالسلام بگذاريم، بیایید جزو #عباد_الله یا #عبادنا باشیم، این موضوع در داستانِ #خضر عليهالسلام در سوره کهف، آیه ۶۵ مطرح شده است! «فَوَجَدا عَبْداً مِنْ عِبادِنا» #موسی عليهالسلام غلامی از غلامان ما را پيدا کرد، یعنی خضر را پیدا کرد؛ تا الآن چند هزار سال است که خضر دارد زندگی میکند، چند هزار سال دارد #غلامیِ اهلبيت عليهمالسلام را میکند، نه اسمی دارد و نه نشانی، وقتی هم میگويیم خضر، خضر لقبِ ایشان است، اسمش نيست، هيچ وقت خودش را معرفی نمیکند، معرفی کردن خود، يعنی خودنمايی، يعنی ابرازِ وجود، بياييم بهترين رفتارها را انجام دهيم، بهترين کارها را انجام دهيم، يعنی جزو #اَبرار و #خوبان باشيم؛ همانهایی که خداوند در #سوره_انسان دربارهیشان صحبت میکند!
🚨 جوانها! بیایید با توجه به محضر اهلبیت علیهمالسلام و کسب معارف قرآنی درباره ایشان و رعایت تقوای بیشتر، #رشد کنيم و تا اوجِ کسانی که طبق سوره انسان، عنوانشان اَبرار هست؛ برویم، بعد از آن وارد موقعیت عبادالله و غلامی بشويم، هرچند که این، ماجرایی بسیار سخت است، #عبد یعنی #غلام، اگر آدم بخواهد غلام اهلبيت عليهم السلام باشد؛ با رفتارهای سختی مواجه است؛ مثلاً اینکه پس خواستههای خودم چه؟! اميال خودم چه؟! سليقههای خودم چه؟! اينها را آدم باید کنار بگذارد، باید به این نتیجه برسد که همه اينها را کنار بگذراد، حتی بهترين خيرات را نباید به تشخیص خود دنبال کند، مگر چيزی که اهلبيت عليهم السلام میخواهند، آن هم بخاطر اهلبيت عليهم السلام باید دنبال کند، اين در زبان، ساده است؛ منتهی در عمل زياد ساده نيست، اما بههرحال ما باید به اين سمت #حرکت کنيم و بدانيم که در بين انسانها، کسانی هستند که اينطور شدهاند.
🌍 يک مصداق جالب برای اين ماجرا اباالفضل العباس عليه السلام است، او در روز عاشورا مثل يک #غلام میايستاد، افراد مختلف سخنرانی میکنند، #اباالفضل عليه السلام حتی سخنرانی هم نمیکند، آخر سر #امام_حسین علیه السلام به او میفرمايند که شما برو آب بياور؛ او هم میگوید چشم! میروم آب بياورم، در مسير آب آوردن ممکن است زخمی به او برسد؛ خب برسد، مولا فرمودند برو آب بياور؛ اصلاً زخمی میرسد يا نمیرسد، يعنی چه؟ شما چه فکر میکنيد؟ برای چه فکر کنم، مولا فرمودند برو آب بياور! شما در اين موقعيت نگران چه هستيد؟ نگران مولا هستم، عبد یا غلام، بايد نگران #صاحبش باشد، رفتار يک غلام این است؛ و زمانی هم که ایشان #شهيد میشود؛ بهترين جايگاهها را امام حسين عليه السلام برايش قرار میدهد، اصلاً جايگاه برايش قرار بدهند يا قرار ندهند، او بخاطر جايگاه، اين رفتارها را انجام نداده است، سعی کرده يک غلام باشد، به اين فهم رسيده است که من بايد غلامِ اهلبیت علیهمالسلام باشم!
🚦دورانِ ما به حسب اینکه در آستانهی آخرالزمان قرار دارد؛ دورهی ویژهای برای #غلام_پروری است؛ لذا عنايت داشته باشيم که طبق نظمِ آیات در سوره انسان، «مقدمهی عبادالله شدن یا غلامی»، در زمرهی «اَبرار بودن» است، جزوِ #اَبرار بودن یعنی در طول یک سال بلکه یک عمر، حتی يک کار بد نبايد انجام بدهيم، يک کار منفی نبايد انجام بدهيم، يک بدی نبايد در وجود ما باشد و از آنطرف، بهترين رفتارها، زيباترين رفتارها و اخلاقیات و شدیدترین تقوا نسبت به حریم نامحرم و معاصی را باید داشته باشیم؛ انشاءالله با توکل به خدا.
🧩 دوستان! بیایید برای «عِباداً لَنَا» شدن در آیهی ۵ سورهی اسراء که بهسوی #جنگِ اصلی با #اسرائیلیان حرکت داده میشوند؛ به عنوان مقدمه جزوِ «اَبرار» در آیه ۵ سورهی انسان باشیم!
@Torab_bash
🕋 مقايسه حجِّ اكبر با حجةُ الوداع (۱-۳)
✍🏻... در سال دهم هجری، پس از اینکه رسول الله(ص) از #حج بازمیگردند، در محل #غدیر_خم مراسمی را برگزار میکنند و در طی آن #امیرالمؤمنین(ع) را به عنوان #ولی و #خلیفه و #امیر و ... معرفی میکنند. شاید برای انسان این سئوال مطرح شود که چرا رسول الله(ص) در محل غدیر خم و پس از #حجة_الوداع و با این کیفیت، این مراسم را برگزار میکنند؟ و چرا این مراسم را در یک زمان دیگر و در مکانی دیگر، مثلاً در سالهای قبل و در مدینه و هنگامی که مردم در شرایط راحتتری هستند، برگزار نمینمایند؟
📌برای پاسخ به این سئوال و برای اینکه ماجرا آشکار شود، خوب است مقداری به حجة الوداع بپردازیم و دربارهی آن صحبت کنیم: «تصور کنیم که سال نهم هجرت است و رسول الله(ص) در مدینه هستند. ایشان مردم را آماده کردهاند و برای #حج فرستادهاند. #ابوبکر هم #امیر_الحاج است و رسول الله(ص) آیات اوّل سوره برائت را به ایشان داده تا در موسم حج برای مردم بخواند. کاروان حجاج از مدینه به راه افتاده و به سمت #مکه رهسپار گردیده است. تا آن زمان #مشرکین نیز در ایام حج به مکه میآمدند، ولی از آن زمان و با نزول این آیه، آمدن ایشان به مکه #ممنوع میشود.
🔹لذا گفته میشود که حجِّ امسال، «حجِّ اکبر» است؛[۱] و چون «حجِّ اکبر» است، دیگر فردی به نام ابوبکر یا امثال ایشان نمیتوانند امیرُ الحاج باشند. #حج_اکبر مقولهای نیست که هر کسی بتواند امیرُ الحاجِّ آن باشد. فقط ولیِّ عالَم[۲] باید امیرُ الحاجِّ حج اکبر باشد. لذا رسول الله(ص)، علی بن ابیطالب(ع) را به عنوان امیرُ الحاج میفرستند و میفرمایند که ابوبکر برگردد.[۳] امیرالمؤمنین(ع) نیز میروند و حج را انجام میدهند و برمیگردند.
🌸#ادامه_دارد...
📚منابع:
۱. سوره توبه: آیه ۱.
۲. مائة منقبة من مناقب أميرالمؤمنين و الأئمة(ع)، ص ۲۵.
۳. معاني الأخبار، ص ۲۹۸.
@Torab_bash
🕋 از روز #عید_قربان تا روز #عید_غدیر، در واقع یک مقطعی است متصل و مرتبط با مسئلهی #امامت.
🌹رهبر معظم انقلاب: ۱۳۸۸/۹/۴
@Torab_bash
⁉️ چگونه از معارفِ الهی بهرهمند شویم؟
🔹 امام موسی کاظم علیهالسلام فرمود: «...يَا هِشَامُ إِنَّ كُلَّ النَّاسِ يُبْصِرُ النُّجُومَ وَ لَكِنْ لَا يَهْتَدِي بِهَا إِلَّا مَنْ يَعْرِفُ مَجَارِيَهَا وَ مَنَازِلَهَا وَ كَذَلِكَ أَنْتُمْ تَدْرُسُونَ الْحِكْمَةَ وَ لَكِنْ لَا يَهْتَدِي بِهَا مِنْكُمْ إِلَّا مَنْ عَمِلَ بِهَا…»
📚 تحف العقول، النص، ص ۳۹۲.
🔹 یعنی: اى هشام! به راستى که همه مردم #ستارگان را میبینند؛ ولى جز آن کس که #راهها و #منزلگاههاى ستارگان را میداند؛ به واسطه آنها #هدایت نشده و راه را پیدا نمیکند؛ و شماها هم همین طور هستید؛ #حکمت و #معارف حکیمانهی الهی را میخوانید و میآموزید، ولى جز کسی که به آنها #عمل میکند؛ فرد دیگری به وسیله آنها #هدایت نشده [و #رشد نمیکند].
💯 باید اهلِ #عمل_کردن باشیم؛ بیش از اینکه اهلِ #حرف_زدن باشیم.
@Torab_bash
جدول خطبه غدیریه.pdf
584.2K
🕋 جدولِ کاملِ خطبهی غدیر
🌹 دوستان! فایلِ خطبهی غدیر به صورت جدول، فرازبندی شده با ترجمه تقدیم شما عزیزان میگردد؛ انشاءالله مطالعه کرده و بسیار رشد کنیم.
🔻 دوستان! بتازید به سوی غدیر
@Torab_bash
⛔️ خیانت به مهدویت و امام زمان عج
✍🏻... مسؤولین ما باید بدانند که #انقلابِ ما محدود به #ایران نیست!
🔹انقلابِ مردم ایران، نقطهی شروعِ انقلابِ بزرگِ جهان به پرچمداری حضرت حجت ـ ارواحنا فداه ـ است که خداوند بر همهی مسلمانان جهان منّت نهد و #ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد.
🔺مسائلِ #اقتصادی و #مادی، اگر لحظهای #مسؤولین را از وظیفهی که بر عهده دارند منصرف کند، #خطری بزرگ و #خیانتی سهمگین را به دنبال دارد.
🏇🏻... باید #دولتِ جمهوری اسلامی تمامی سعی و توان خود را در ادارهی هرچه بهتر مردم بنماید، ولی این بدان معنا نیست که آنها را از #اهدافِ عظیم انقلاب که ایجاد #حکومتِ جهانی اسلام است؛ #منحرف کند.
📚امام خمینی(ره)، پیام به مهاجرین جنگ تحمیلی، ۱۳۶۸/۰۲/۰۱
@Torab_bash
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 دوستان! حال و هوای دل را به سوی غدیر ببریم!
@Torab_bash
🕋 فرازی از خطبهی غدیر
بسم الله الرحمان الرحیم
رسولالله ص در خطبهی غدیریه:
«فَأَوْحَى إِلَیَّ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، یا أَیُهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ فِی عَلِیٍّ یَعْنِی فِی الْخِلَافَةِ لِعَلِیِّ بْنِ أَبِیطَالِبٍ [ع]»
ترجمه: و به من وحى کرده است: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم، اى رسول! آنچه از پروردگارت دربارهی علی بر تو نازل شده را برسان، یعنی آنچه دربارهی خلافت علی بن ابیطالب علیهالسلام!
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۹۷
@Torab_bash
🕋 فرازی از خطبهی غدیر
رسولالله ص در خطبهی غدیریه:
«فَوَ اللَّهِ لَنْ یُبَیِّنَ لَکُمْ زَوَاجِرَهُ وَ لَا یُوَضِّحُ لَکُمْ تَفْسِیرَهُ إِلَّا الَّذِی أَنَا آخِذٌ بِیَدِهِ وَ مُصْعِدُهُ إِلَیَّ وَ شَائِلٌ بِعَضُدِهِ وَ مُعْلِمُکُمْ أَنَّ مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ وَ هُوَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ ع أَخِی وَ وَصِیِّی وَ مُوَالاتُهُ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْزَلَهَا عَلَیَّ»
ترجمه: و به خدا سوگند هرگز کسى دشواریها و تفسیر قرآن را براى شما روشن نمیکند، جز همین کسی که من دست او را میگیرم و به سوى خود بر میآورم و بازویش را بر میافرازم و به شما اعلام میکنم که هر کس، من مولاى اویم این على مولاى اوست، یعنى على بن ابى طالب که برادر و وصى من است و ولایت او از سوى خداوند متعال بر من نازل شده است؛ [تا در دنیا جاری کنم و به شما نیز ابلاغ نمایم].
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۱۷۹ تا ۱۸۱
@Torab_bash
هدایت شده از @Torab_bash
جدول خطبه غدیریه.pdf
584.2K
🕋 جدولِ کاملِ خطبهی غدیر
🌹 دوستان! فایلِ خطبهی غدیر به صورت جدول، فرازبندی شده با ترجمه تقدیم شما عزیزان میگردد؛ انشاءالله مطالعه کرده و بسیار رشد کنیم.
🔻 دوستان! بتازید به سوی غدیر
@Torab_bash
🕋 فرازی از خطبهی غدیر
۳ـ رسولالله ص در خطبهی غدیریه:
«مَعَاشِرَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ قَدْ أَمَرَنِی وَ نَهَانِی وَ قَدْ أَمَرْتُ عَلِیّاً وَ نَهَیْتُهُ، فَعَلِمَ الْأَمْرَ وَ النَّهْیَ مِنْ رَبِّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، فَاسْمَعُوا لِأَمْرِهِ تَسْلَمُوا وَ أَطِیعُوا تَهْتَدُوا وَ انْتَهُوا لِنَهْیِهِ تَرْشُدُوا وَ صَیِرُوا إِلَى مُرَادِهِ وَ لَا تَتَفَرَّقُ بِکُمُ السُّبُلُ عَنْ سَبِیلِهِ»
ترجمه: اى مردم! خداوند به من امر و نهى کرده، من هم علی را امر و نهی کردهام، پس علی به امر و نهی از جانب پروردگارش عالم شده است، بنابر این فرمانش را بشنوید تا #سالم بمانید و او را اطاعت کنید تا #هدایت یابید و از آنچه نهى میکند دورى کنید تا #رشد یابید و به خواسته او کار کنید و راههاى گوناگون شما را از راه او پراکنده نکند.
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۲۶۵ تا ۲۷۲
@Torab_bash
🕋 مقایسهی حجِّ اکبر با حجةُ الوداع (۲-۳)
✍️... در سال دهم هجری و حدوداً سه ماه قبل از وفات یا شهادت رسول الله(ص)، خدا ماجرای عجیبی را برای ایشان جاری میکند. در این زمان(۱) آیهای نازل میشود که: «وَ أَذِّنْ فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ يَأْتُوكَ رِجالاً وَ عَلى كُلِّ ضامِرٍ يَأْتينَ مِنْ كُلِّ فَجٍّ عَميقٍ»(۲). خداوند میفرماید: «یا رسول الله! اعلام کن که همه بیایند. از راههای دور و نزدیک، از هر پستی و بلندی، به هر صورت که میتوانند، پیاده یا سواره، مردم بلند شوند و بیایند». میپرسیم: مگر چه اتفاقی افتاده است که خداوند چنین میفرماید؟! چرا امسال نیز به روال سالهای گذشته گفته نمیشود که کاروان حج میخواهد راه بیفتد، هر کسی که مایل است با کاروان همراه باشد و عازم حج شود و هر کسی که نمیخواهد به حج برود، در مدینه بماند؟ کلام خدا در این آیه لحن دیگری دارد.
📍انسان احساس میکند که در آیهی ۲۷ سورهی حج، تحریک وجود دارد، تأکید وجود دارد، به نوعی اصرار وجود دارد. خدا میفرماید: «ای مردم! هر کسی میتواند بیاید، کسی جا نمانَد». نکتهی جالب این است که ادامهی این سیاق از کلام، در حدیث رسول الله(ص) است. ایشان خطاب به مردم میفرماید: «ای مردم! راه بیفتید، نکند بیمار شوید و نتوانید بیایید، نکند مشکل پیش بیاید و نتوانید بیایید؛ تا مسألهای پیش نیامده راه بیفتید». در خطبهی غدیریه نیز رسول الله(ص) به این مطلب اشاره میکنند(۳).
🤔 امّا چرا؟! مگر چه میخواهد پیش بیاید که باید با حج شروع شود و حج مقدمهاش باشد؟! چرا حجِّ امسال با سالهای قبل و حتی با حجِّ اکبر تفاوت دارد؟! ما فکر میکردیم که اوج حجّ، «حجِّ اکبر» است. چرا «حجةُ الوداع» از لحاظ عظمت، از لحاظ شأن، از لحاظ اصرار، فراتر از حجِّ اکبر است؟! انسان با یک مقایسه بین این دو، متوجه میشود که حجةُ الوداع خیلی پر اهمیتتر از حجّ اکبر است. در حجة الوداع، خود رسول الله(ص) #امیرُ_الحاج هستند. در آن هنگام علی بن ابیطالب(ع) برای انجام کاری به یمن فرستاده شدهاند. رسول الله(ص) میفرمایند: بروید به علی بن ابی طالب(ع) بگویید که ایشان خودش را به حج برساند. عجیب است، ایشان نه فقط به اطراف مدینه، بلکه به شهرهای مختلف پیغام میفرستند که مردم به حج بیایند. امیرالمؤمنین(ع) نیز خودشان را در آستانهی مکه و یا در داخل مکه به حضرت میرسانند و حج را همراه رسول الله(ص) به جا میآورند. توجه به این نکته مهم است که در حجهای پیش از حج اکبر، هر کسی حتی ابوبکر نیز میتواند امیرُ الحاج شود. اما در حج اکبر، فقط علی بن ابی طالب(ع) و امثال ایشان میتوانند امیرُ الحاج باشند.
🔻و اما در حجةُ الوداع، فقط و فقط رسول الله(ص) میتوانند امیرُ الحاج باشند؛ و نکتهی دیگر اینکه مقایسه بین حج اکبر و حجة الوداع دارای اهمیت و عظمت بسیاری است و باعث فهم مطالب جالبی خواهد شد. به هر حال، جمعیت زیادی و به قولی تا ۱۴۰ هزار نفر برای حجة الوداع در مدینه جمع میشوند. همهی این افراد با هم به سمت مدینه راه میافتند؛ به حسب ظاهر در آن ایام در مدینه وبا میآید و تعداد زیادی از مردم میمیرند و یا مریض میشوند و نمیتوانند با کاروان حج همراه شوند. با این وجود نقل میشود که حدود ۱۴۰ هزار نفر به حج آمدند. مردم در خلال مسیر به یکدیگر خبر میدادند و پیوسته جمعیت اضافه میشد. در مکه نیز جمعیت از این طرف و آن طرف میآیند و باز هم به جمعیت اضافه میشود. یعنی بزرگترین اجتماع بشریِ تا آن زمان تشکیل میشود. چه اتفاقی افتاده است؟!
📚 پینوشتها:
۱. الكافي (ط-الإسلامية)، ج ۴، ص ۲۴۵.
۲. [الحجّ ۲۷]
۳. الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي)، ج ۱، ص ۵۶.
@Torab_bash
🕋 مقایسهی حجِّ اکبر با حجةُ الوداع (۳-۳)
✍️... چه اتفاقی افتاده است؟! بدون هیچ پیشینهای و اینکه از قبل اعلام شود، ناگهان مسئلهای میخواهد واقع شود. مردم از خود میپرسند مگر چه حجّی است که باید به این میزان جمعیت بیاید؟! اصرار بر این است که هر کسی که میتواند حتماً به حج بیاید، تأکید میشود که تا مریض نشدهاید و مسئلهای برایتان پیش نیامده، راه بیفتید. اما مسألهای که در خود حج واقع میشود؛ بسیار عجیب است. رسول الله(ص) میفرمایند که برای اولین بار و آخرین بار میخواهم حج را به شما تعلیم دهم(۱).
🤔 گویا این سخن به معنای آن است که حجهای مردم در سالهای قبل کامل نبوده است و در حقیقت حجّ صحیح و کامل، عبارت از این رفتاری است که رسول الله(ص) میخواهند به مردم یاد بدهند. یک نکتهی جالب این است که حجة الوداع در میان #شیعه و #سنی فقط یک راوی دارد و راوی آن امام صادق(ع) است. امام صادق(ع) در طی حدیث مفصلی حجة الوداع را توضیح دادهاند و فرمودهاند که رسول الله(ص) در حجة الوداع چهکار میکنند. یک نکتهی عجیب این است که با وجود این همه جمعیت، هیچ کسی این حدیث را نقل نمیکند و یا نقلها از بین میرود. حتی اهل سنت نیز حجة الوداع را بر طبق حدیث امام صادق(ع) توصیف میکنند.
🔻امام صادق(ع) در طی حدیث مفصلی حجة الوداع را توضیح دادهاند و فرمودهاند که رسول الله(ص) در حجة الوداع چهکار میکنند. از روی حدیث امام صادق(ع) میتوان فهمید که حضرت در قسمت به قسمت این مسیر، چه مطلبی را فرمودهاند و یا چه نکات جدیدی را مطرح نمودهاند؛ و این در حالی است که حجهای مردم در پیش از حجة الوداع نیز از لحاظ اعمالی که انجام میدادهاند، ناقص بوده است. رسول الله(ص) پس از بیان تمام نکاتِ لازم در طول مسیر، بارها خطاب به مردم میگویند: «ای مردم! هر سؤالی دارید بپرسید. این اولین بار و آخرین بار است؛ بعد از این، من از دنیا خواهم رفت. من دیگر در بین شما نیستم. جبرئیل به من فرموده که دیگر من از دنیا خواهم رفت. هر سؤالی دربارهی حج دارید، از من بپرسید».
◾پس رسول الله(ص) برای اولین و آخرین بار حج را توصیف میکنند. این گونه نیست که رسول الله(ص) آن اعمالی را که در حال حاضر ما در ایام حج انجام میدهیم، ۱۰ بار انجام داده باشند، بلکه ایشان تنها یک بار و آن هم در حجة الوداع این اعمال را انجام دادهاند. لذا کاملترین حجی که توسط رسول الله(ص) انجام شده، حجة الوداع است. حجهای دیگر کاستیها و نقصهایی داشته است. در حجة الوداع رسول الله(ص) بخش به بخش موضوعات حج را توضیح میدهند؛ و از نکات درخور توجه در حجة الوداع این است که ایشان با کوچکترین بهانه، معطوف آینده شده و به صورت مفصل از آینده صحبت میکنند. به عنوان مثال در کنار خانهی کعبه، پشت به کعبه نموده و سلمان را مخاطب قرار داده و پس از بیان چند کلام ابتدایی، به سرعت در موضوعات آینده وارد میشوند و مفصلاً دربارهی آینده صحبت میکنند(۲). در حجة الوداع حضرت این رفتار را حداقل دو یا سه بار انجام میدهند؛ و به این صورت حج تمام میشود؛ این رفتارهای سیدمان رسولالله صلیالله علیه وآله حاکی از اهمیت حجّ نسبت به آینده و مهدویت است.
📚 پینوشتها:
۱. الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي)، ج ۱، ص ۴۶.
۲. تفسير القمي، ج ۲، ص ۳۰۳.
@Torab_bash
May 11
🌺 برای فاطمه بیوقفه کار خواهم کرد
❤️ تمامِ هستیِ خود را نثار خواهم کرد
@Torab_bash
🕋 فرازی از خطبهی غدیر
۴ـ رسولالله ص در خطبهی غدیریه
«مَعَاشِرَ النَّاسِ أَنَا صِرَاطُ اللَّهِ الْمُسْتَقِیمُ الَّذِی أَمَرَکُمْ بِاتِّبَاعِهِ ثُمَّ عَلِیٌ مِنْ بَعْدِی ثُمَّ وُلْدِی مِنْ صُلْبِهِ أَئِمَّةٌ یَهْدُونَ إِلَى الْحَقِ وَ بِهِ یَعْدِلُونَ»
ترجمه: ای مردم! من صراط مستقیم خدایم که شما را امر کرده از او تبعیت کنید؛ و پس از من، على و پس از او، فرزندانِ من که از صلب اویند؛ امامانى هستند که به حق هدایت میکنند؛ و به آن توسل میجویند.
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۲۷۳
@Torab_bash