🕋 فرازی از خطبهی غدیر
۵ـ رسولالله ص در خطبهی غدیریه:
«أَلَا وَ قَدْ أَدَّیْتُ، أَلَا وَ قَدْ بَلَّغْتُ، أَلَا وَ قَدْ أَسْمَعْتُ، أَلَا وَ قَدْ أَوْضَحْتُ، أَلَا إِنَّهُ لَیْسَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ غَیْرَ أَخِی هَذَا وَ لَا تَحِلُّ إِمْرَةُ الْمُؤْمِنِینَ بَعْدِی لِأَحَدٍ غَیْرِهِ»
ترجمه: آگاه باشید که من رسالت خود را ادا کردم، آگاه باشید که من تبلیغ کردم، آگاه باشید که من به گوش شما رساندم، آگاه باشید که من توضیح دادم و روشن ساختم، آگاه باشید که خداوند عزّوجل گفت و من از قول خداوند عزّوجلّ گفتم، آگاه باشید که کسى جز این برادر من، امیر مؤمنان نیست و پس از من، براى هیچ کس جز او، امیرىِ بر مؤمنان، حلال و روا نیست.
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۱۸۸ تا ۱۹۱
@Torab_bash
هدایت شده از @Torab_bash
جدول خطبه غدیریه.pdf
584.2K
🕋 جدولِ کاملِ خطبهی غدیر
🌹 دوستان! فایلِ خطبهی غدیر به صورت جدول، فرازبندی شده با ترجمه تقدیم شما عزیزان میگردد؛ انشاءالله مطالعه کرده و بسیار رشد کنیم.
🔻 دوستان! بتازید به سوی غدیر
@Torab_bash
🕋 رابطه حجةُ الوداع با واقعه غدير (۱-۲)
✍️... یک نکته عجیب و جالب درباره غدیر این است که حج در بین فروع دین آخرین مقولهای است که برای مردم توصیف شده است. اولین مقوله از فروع دین که برای مردم توصیف شده، مقولهی نماز است و آخرین مقوله در بین فروع دین و مقولات مربوط به شریعت، مقولهی حج است. این به معنای آن است که مردم هزاران بار نماز رسول الله(ص) را دیدهاند. هزاران بار روزهی ایشان را دیدهاند، بارها با هم نماز خواندهاند و در کنار یکدیگر روزه گرفتهاند. زکات و همینطور بقیهی فروع دین اعم از امر به معروف و نهی از منکر، تولّی و تبرّی و... را بارها دیدهاند و با جزئیات آنها آشنا هستند و دربارهی آنها سؤالات مختلف پرسیدهاند.
🔻تنها موضوعی که از فروع دین باقی مانده، مقولهی #حج است که این موضوع نیز در سال دهم هجری برای اولین بار به صورت کامل برگزار میگردد. دقیقتر اینکه دو موضوع از دین باقی مانده بود که در #حجة_الوداع انجام شد: یکی موضوع حج بود که در حجة الوداع به صورت کامل تبیین شد و دیگری موضوع #غدیر_خم بود که آن نیز بعد از مراسم حج و در هنگام بازگشت از مکه برگزار گردید. (۱) یعنی از لحاظ تقدم و تأخر، اول حج و سپس ماجرای غدیر خم برگزار گردید. به استناد احادیث، غدیر خم مکانی در سه میلی جحفه است؛ (۲) و رسول الله(ص) در مسیر آمدن برای حجة الوداع از محل غدیر خم عبور کردهاند. در این صورت جای این سئوال باقی است که به چه دلیل ایشان در مسیر آمدن به مکه، ماجرای غدیر خم را برپا نکردند؟ این خیلی عجیب است! چرا ایشان در هنگام رفتن برای حجة الوداع و عبور از غدیر خم، هیچ کاری نمیکنند؛ ولی در هنگام بازگشت، ماجرای غدیر خم را برپا مینمایند؟!
📍در پاسخ باید بگوییم که رسول الله(ص) با این رفتار خویش میخواهند به همگان بفهمانند که «حج مقدمهی ولایت است». اهل بیت(ع) نیز در حدیث به این مطلب اشاره نموده و میفرمایند: «تَمَامُ الْحَجِّ، لِقٰاءُ الْإِمٰامِ»(۳)، یعنی حج با ولایت و امامت کامل میشود. حج با لقاءِ امام، تامّ و تمام میشود. رسول الله(ص) نیز از قبل به مردم فرموده بودند که «این حج، حجة الوداع و آخرین حج است و من پس از این حج، دیگر در میان شما نیستم، لذا دقت نمایید که آنرا به صورت دقیق و صحیح یاد بگیرید و اگر برای شما سؤالی در این ارتباط پیش میآید، آن را بپرسید». ایشان در این سفر ابتدا حج را به صورت کامل یاد میدهند و سپس به سراغ ولایت میآیند. نکته جالب این است که انسان میتواند این مفهوم را در مناسک و اعمال حج نیز مشاهده نماید. در مناسک حج، انسان ابتدا مُحرِم میشود، سپس به عرفات میرود و پس از آن به مشعر رفته و از آنجا به سوی مِنی میرود؛ در آنجا پس از اینکه شیطان را رَمی نمود، مانند ابراهیم(ع)، گوسفندی را به جای نفس خویش قربانی میکند.(۴)
سپس انسان باید برای طواف به دور کعبه اقدام نماید و طواف به دور کعبه، مَثَلی از طواف به دور امام(ع) است؛ (۵) یعنی انسان باید ابتدا مقدماتی را در حج بگذراند و سپس به طواف دور کعبه مشغول شود. در حجة الوداع نیز همین ماجرا انجام شد؛ یعنی ابتدا رسول الله(ص) حج را به صورت تامّ پیاده نمودند و اعمال آن را به جا آوردند و همه را دعوت کردند که به آن صورت حج را به جا بیاورند و سپس ماجرای غدیر خم را برپا کردند. به این صورت «حج و ولایت»، یعنی دو مقولهی باقی مانده از شریعت نیز در حجة الوداع پیاده شد؛ و نکتهی زیبا این است که حج مقدمهی ولایت بود. به همین دلیل رسول الله(ص) غدیر خم را در مسیر رفت برپا نکردند، بلکه این کار را در مسیر برگشت انجام دادند تا بگویند که ولایت مقدمهی حج نیست؛ بلکه این حج است که مقدمهی ولایت است. (۶) یعنی اول #حج و سپس ماجرای #غدیر_خم و ولایت.
📚 پینوشتها:
۱. الإحتجاج (للطبرسي)، ج ۱، ص ۵۶.
۲. الإحتجاج (للطبرسي)، ج ۱، ص ۵۷.
۳. الكافي (ط-الإسلامية) ج ۴، ص ۵۴۹.
۴. سوره صافّات، آیه ۱۰۷.
۵. کفایة الأثر في النص علی الأئمة الإثنی عشر، ص ۱۹۹.
۶. الكافي (ط-الإسلامية)، ج ۴، ص ۵۴۹.
@Torab_bash
hobe-ali-ramazani.mp3
4.04M
❤️ ذِکْرُ عَلِیٍ عِبادَت یعنی!!
🌹همه ذکرها بیتو قیلِوقالِ
🌺بهمناسبت عید عظیمِ غدیر
🎙️نواهنگ: #رمضانی
@Torab_bash
18.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 | مدافع حق مردم؛ بررسی دلیل ایستادگی رهبر انقلاب در دفاع از رأی مردم.
✏️ #ابطال یعنی زدن تو دهن مردم! چهل میلیون آدم آمدند پای صندوق رأی دادند، من بگویم شما غلط کردید رأی دادید؟
🚨#امروز | بهخاطر #تبعیت از رهبر معظم انقلاب #رأی میدهیم!
@Torab_bash
🕋 رابطه حجةُ الوداع با واقعه غدیر (۲-۲)
✍️... با توجه به پُستِ قبل، تَقدمِ حجةُ الوداع بر ابلاغ ولایت مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام به معنای جایگاهشناسی اتمامِ حج با ولایتِ اهلبیت علیهمالسلام است. این موضوع بسیار مهم است و ما باید بر این مطلب بسیار تأکید داشته باشیم. این سخن به معنای آن است که از بین تمام مقولاتِ مربوط به فروع دین، نزدیکترین مقوله به ولایت، مقولهی حج است. در فروع دین، حج را میتوان کاملترین موضوع دانست، زیرا که حج، موضوعی است که در انتها مطرح شده و به عبارتی میتوان گفت که حج، آخرین درسِ تربیتی از فروع دینِ اسلام است. در یک برنامهی آموزشی صحیح، کاملترین درس باید زمانی به دانش آموز ارائه شود که او تمام پیشنیازهای لازم را گذرانده باشد. از اینجا میتوان نتیجه گرفت که در میان فروع دین در برنامهی آموزشی خداوند، کاملترینِ فروعِ دین، حج است، زیرا حج به عنوان آخرین درس ارائه شده است. پس اوج فروع دین حج است؛ و از طریقِ حج، میتوان وارد ولایت شد.
📍این مفهوم را میتوان به صورت نمادین در مناسک حج مشاهده نمود. در مراسم حج، ابتدا حاجی باید اعمالی از قبیل: «وقوف در عرفات و مَشعَر و مِنی و رَمیِ جَمَرات و...» را انجام دهد و در انتها باید به طواف کعبه بپردازد و طواف کعبه مثَلی از طواف بر گِردِ وجودِ امام علیهالسلام است؛ باید دانست که موضوع حج دارای عظمت زیادی است تا آنجا که خداوند، برخی از موارد موجود در حج را شعائرالله میخواند و میفرماید: «ذلِكَ وَ مَنْ يُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوب». (۱) یعنی شعائرالله باید بسیار عظیم شمرده شود و عظیم شمردن شعائرالله از تقوای قلب ناشی میشود. گویا خدا میخواهد به انسان گوشزد کند که شما حج را سبک شمردهاید و در مقابل، سفارش نماید که باید حج را بزرگ بشمارید. زیرا اینها شعائرالله و به عبارت دیگر: «ارتفاعاتی است که میتوانید از آنها به آسمانِ ولایت» بروید.
🔻در اینجا شاید این سئوال مطرح شود که مگر نماز در رأس فروع دین نیست؟ در پاسخ میگوییم: نماز یک باب ورودی است. نماز، باب فروع دین است و دربارهاش گفته میشودکه «إنْ قُبِلَت قُبِلَ مَاسِوَاها». (۲) اگر کسی از این باب وارد شود، میتواند از بقیهی چیزها نیز متنعم و بهرهمند شود و به عبارت دیگر بقیهی اعمال از او قبول میشود. از جنبهی دیگر، میتوان اینگونه بیان نمود که ما در درون نماز، مقولهای به اسم حج نداریم، اما یکی از مقولاتِ درون حج، نماز است. پس نماز با تمام عظمتی که دارد، جزئی از حج است.
◾پس در سالِ دهم هجری، مردم دل از دنیا کندند و همراه با رسولالله صلیالله علیه وآله به سوی مکه آمدند. در آنجا با رفتاری به نامِ حج، #تزکیه شدند و آماده گردیدند و سپس وارد #غدیر_خم شدند. یعنی ابتدا باید رفتاری به نام حج انجام شود و آنگاه #بیعت با امام علیهالسلام صورت گیرد. لذا انسان باید به این نکته عنایت داشته باشد که: «باید از حج به غدیر خم وارد شود.» ماجرای امام حسین علیهالسلام نیز به همین صورت است. در آنجا نیز یاران امام علیهالسلام از مراسم حج وارد #کاروان_حسینی علیهالسلام میشوند. هر دو کاروان یعنی کاروان حجةُ الوداع و کاروان حسینی علیهالسلام با یکدیگر شباهت دارند. در حرکتِ کاروانی نیز هر دو به هم شبیه هستند؛ یعنی کاروانی که به سمت حج آمده، باید به صورت کاروان نیز به سمت مقصدی ولایی برود.
📚 پینوشتها:
۱. [الحجّ، آیه ۳۲]
۲. الكافي (ط-الإسلامية)، ج ۳، ص ۲۶۸.
@Torab_bash
19.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕋 شکسته باد دهانی که بی علی باز است!
🌺بهمناسبت عید عظیمِ غدیر
🎙️نماهنگ: #علی_ولیّ_الله
@Torab_bash
beyat-ba-too-karimi.mp3
3.21M
❤️ ای دین و زندگی من مولا!!
🌹امشب شبِ بیعت با خورشیدِ
🌺بهمناسبت عید عظیمِ غدیر
🎙️نواهنگ: #کریمی
@Torab_bash
🕋 فرازی از خطبهی غدیر
۶ـ رسولالله ص در خطبهی غدیریه:
«ثُمَّ ضَرَبَ بِیَدِهِ إِلَى عَضُدِهِ فَرَفَعَهُ وَ کَانَ مُنْذُ أَوَّلِ مَا صَعِدَ رَسُولُ اللَّهِ ص شَالَ عَلِیّاً حَتَّى صَارَتْ رِجْلُهُ مَعَ رُکْبَةِ رَسُولِ اللَّهِ ص، ثُمَّ قَالَ: مَعَاشِرَ النَّاسِ هَذَا عَلِیٌّ أَخِی وَ وَصِیِّی وَ وَاعِی عِلْمِی وَ خَلِیفَتِی عَلَى أُمَّتِی وَ عَلَى تَفْسِیرِ کِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ الدَّاعِی إِلَیْهِ وَ الْعَامِلُ بِمَا یَرْضَاهُ وَ الْمُحَارِبُ لِأَعْدَائِهِ وَ الْمُوَالِی عَلَى طَاعَتِهِ وَ النَّاهِی عَنْ مَعْصِیَتِهِ، خَلِیفَةُ رَسُولِ اللَّهِ وَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْإِمَامُ الْهَادِی»
ترجمه: آنگاه پیامبر (ص) با دست خود بازوى على (ع) را که پایینتر از آن حضرت ایستاده بود گرفت و على را چنان بلند کرد که پاهایش کنار زانوان رسولالله (ص) قرار گرفت، سپس فرمود: اى گروه مردم! این على برادر و وصىّ من است و تمام علم مرا در خود جای داده و خلیفه من بر امت من است و جانشین من براى تفسیر کردن کتاب الله عزّ و جلّ و فرا خواننده به سوى خداوند است و عمل کننده به چیزى است که خداوند به آن راضى است و جنگ کننده با دشمنان خداوند است و به فرمانبردارى خداوند فرمان دهنده و از معصیت خداوند باز دارنده است. او جانشین رسول الله و امیر مؤمنان و امام هدایتگر است.
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۱۹۳ تا ۲۰۱.
@Torab_bash
هدایت شده از @Torab_bash
جدول خطبه غدیریه.pdf
584.2K
🕋 جدولِ کاملِ خطبهی غدیر
🌹 دوستان! فایلِ خطبهی غدیر به صورت جدول، فرازبندی شده با ترجمه تقدیم شما عزیزان میگردد؛ انشاءالله مطالعه کرده و بسیار رشد کنیم.
🔻 دوستان! بتازید به سوی غدیر
@Torab_bash
🕋 فرازی از خطبهی غدیر
۷ـ رسولالله ص در خطبهی غدیریه:
«...وَ أْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ، أَلَا وَ إِنَّ رَأْسَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیِ عَنِ المُنْکَرِ فَإِنَّهُ أَمْرٌ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ مِنِّی وَ لَا أَمْرٌ بِمَعْرُوفٍ وَ لَا نَهْیٌ عَنْ مُنْکَرٍ إِلَّا مَعَ إِمَامٍ مَعْصُومٍ»
ترجمه: و امر به معروف و نهى از منکر کنید؛ اما بدانید که مهمترین امر به معروف و نهی از منکر این است که گفتار من [در مورد ولایت على ع] را بپذیرید و آن را به کسانى که اینجا #حاضر نیستند؛ برسانید و آنان را امرِ [به این معروف] کنید تا آن را بپذیرند و نهی از [منکرِ] مخالفت با آن کنید، که این [مهمترین] #امری [است که] از سوى خداى عزّوجلّ و من است و هیچ امرِ به معروف و نهی از منکری نیست مگر [در رابطه] با امام معصوم علیهالسلام.
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۳۴۰ تا ۳۴۲
@Torab_bash
10847fb285a75-3c33-41d0-89c1-592b69b22853.mp3
8.02M
❤️ علیٌ حُبُّه جُنَّة!
🌹قَسِیْمُ النّارِ و الجَنَّة
🌺بهمناسبت عید عظیمِ غدیر
🎙️شور: #کریمی
@Torab_bash
66482معنی-لا-قوه-الا-بالله.mp3
6.93M
❤️ معنیِ لا قوّةَ إلّا بِاللّه
🌹عَلی! ما شاءَ اللّه!!
🌺بهمناسبت عید عظیمِ غدیر
🎙️شور: #حسین_طاهری
@Torab_bash
💫 نوری که برای اهلِ بهشت میتابد!
✍🏻... اَنَس بن مالک نقل میکند که سیدمان رسولالله(ص) فرمودند: «إِنَّ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ يُضِيءُ لِأَهْلِ اَلْجَنَّةِ كَمَا يَزْهَرُ كَوْكَبُ اَلصُّبْحِ لِأَهْلِ اَلدُّنْيَا»
🌺... #مردمِ_بهشت، وجودِ علی بن ابی طالب امیرالمؤمنین علیهالسّلام را چنان #درخشان میبینند که #مردمِ_دنیا ستاره صبح را آنگونه درخشنده میدیدند.
🌸عیدِ عظیم غدیر بر همه اهل عالم مبارک
📚 الدر النظيم في مناقب الأئمة، ص۳۰۹
@torab_bash
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 از غدیرخم تا مباهله عیده
🎙️نماهنگ مباهله
🔻محمدحسین پویانفر
@torab_bash
22.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 | مجموعه مستند #برنامه_شیطان
✡ قسمت چهلودوم: #تصویر_پوشالی
💥ما باید از خودمان یک همینهی بزرگ و با عظمت بسازیم!!
⛔️نامناسب برای شیطانپرستان⛔️
⏳کانال تراب باش
@Torab_bash
💠 #دعا_کنیم؛ اما #طلبکار_نباشیم
📌... دوستان! در این ساعات و در این شبهای عزیز، بیشتر #دعا کنیم؛ بیشتر از خداوند #درخواست کنیم؛ بیشتر در خانه خدا را بکوبیم؛ و سعی کنیم مصرّانه دعا کنیم.
✍🏻... وقتی که یک #دعا، #استمرار پیدا کند، حتماً اقبالِ استجابت هم در این دعا بیشتر است. اما اگر همین دعا، چند بار تکرار گردید و مستجاب نشد، خب ما نباید #مأیوس شویم؛ نباید از درخواست دست بکشیم؛ بهخصوص در مسائل بزرگ و مسائل مربوط به #سرنوشت انسان و سرنوشت کشور و ملتها...
💢 چون اولاً ما از خدا طلبکار نیستیم؛ دوماً خبری از قضای الهی نسبت به آن دعا نداریم؛ و سوماً گاهی طبیعت #کارهای_بزرگ چنین است که تحقّقش #زمان میطلبد.
📚 حافظ! کار تو دعاکردن است و بس! کاری نداشته باش که شنید یا نشنید...!
@Torab_bash
📚 نسخه نجاتِ جوامع از فساد (۱_۵)
✍🏻... از ظاهر آیه «بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ» که در ماجرای قوم شعیب(ع) مطرح شده؛ میتوان برداشتهای زیادی درباره مفهوم بقیةالله داشت.
⁉️ اینکه بقیةالله چیست؟ چه ماجرایی دارد؟ و چه کسی مصداق تام این عنوان است؟
🔺 در ماجرای #قوم_شعیب(ع)، سه عنوان اصلی مطرح است:
۱. اول اشکالات و فساد قوم شعیب(ع)
۲. دوم نسخە نجات از این همه فساد
۳. سوم تعیین مصداق از نسخه نجات
🚫 اشکالات قوم شعیب(ع) چه بود؟ هم #فساد_توحیدی بود، هم #فساد_اقتصادی بود و هم #فساد_اجتماعی، این سه فساد، مفساد عمده است؛ اینها اشکالات یک قوم است نه یک فرد؛ پس #نسخە الهی نجات نیز باید برای قوم یا همه اقوام نه صرفاً افراد، کارساز باشد. این نسخه در ماجرای قوم شعیب(ع) ﴿بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ﴾ است.
‼️ یک موقع نسخە نجات فردی داده میشود؛ و تک تک افراد باید به آن عمل کنند. اما نسخە نجاتِ #فردی الزاما نسخە نجاتِ #اجتماعی نیست، ولی نسخههای اجتماعی، فردی هم هست. ﴿بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ﴾ نسخە نجات اقوام است، چون اصل بحث در این آیات دربارە اقوام است.
🔹 قوم شعیب(ع):
۱. #فساد_اعتقادی داشت
۲. #فسادهای_اجتماعی داشت
۳. #فسادهای_اقتصادی داشت
و نسخە نجاتی که خدا بای ایشان مطرح میکند: ﴿بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ﴾ است.
🔹 یک نکتە جالب: اگر جامعهای هرسه فساد را باهم داشته باشد؛ نسخە الهی نجاتش همین ﴿بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ﴾ است. پس این نسخه، یک شاهکلید برای نجات از انواع مفاسد در یک جامعه است.
🏇🏻 #با_ما_همراه_باشید
🔚 #ادامه_دارد...
@Torab_bash