پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #یادداشت | درآمدی بر «شأن شارع در تخاطب» 📝 یحیی عبدالهی🔻 🌐 vasael.ir/00047B 🆔 @vasael_ir
🔸 #یادداشت | درآمدی بر «شأن شارع در تخاطب»
🔹«شأن شارع» در حقیقت الگو، تصویر و تمثلی است از نسبت میان «مکلف» و «خداوند متعال» (شارع حکیم) که مناسبات میان ایندو را تعیین می کند.
🔹این الگو که تصویری چند ضلعی و چند وجهی است دارای سه مولفه اصلی است: «شارع» در یک طرف، «مکلف» در مقابل و «خطاب» و «حکم» که نسبت میان شارع و مکلف را مشخص می کند.
🔹مجموع این عناصر را می توان «تخاطب» نام نهاد که شامل «خطاب کننده»، «مخاطب» و «خطاب» است. در این میان عنصر «شارع» مولفه اصلی در تخاطب به حساب می آید و ترسیم خصوصیات شارع با عنوان «شأن شارع» از اهمیت مضاعفی برخوردار است که بر کیفیت تحلیل دیگر عناصر نیز تأثیرگذار است.
🔹اینکه شارع کیست؟ و چه خصوصیاتی دارد؟ و در تخاطب با مکلفین، چه شأنی دارد؟ در پاسخ به سوالاتی همچون: «مخاطب» شارع کیست؟ و اینکه «خطاب» چه خصوصیاتی دارد؟ موثر است.
🔹شناخت «شأن شارع» و کیفیت تخاطب او با مکلفین، در حقیقت الگو و مدلی است که بر همه مناسبات شناخت شریعت از طریق فقه و همچنین دستیابی به روش های تفقه در علم اصول، حاکم می گردد.
🔹از این رو ضروری است پیش از ورود به دیگر مبانی تفقه همچون حکم شناسی و روش شناسی، برای دستیابی به تصویر صحیحی از «شأن شارع در تخاطب» تلاش نماییم.
🔹«شأن شارع» در حقیقت الگویی است که از شارع حکیم به دست می آوریم، لذا ریشه های این بحث به «خداشناسی» و «دین شناسی» بازمی گردد.
🔹از این رو بحث «شأن شارع» را می توان حلقه واسط میان مبانی «کلامی» و «دین شناسی» با مبانی «فلسفه فقهی» و «فلسفه اصولی» به حساب آورد، البته تکمیل دیگر اضلاع بحث، نیازمند پرداختن به مباحث «انسان شناسی»، «جامعه شناسی» و «فلسفه تاریخ» نیز می باشد.
🔹در میراث فقهی و اصولی حوزه بحث مستقلی ناظر به «شأن شارع» وجود نداشته است، اما آنچه مشهود است اینکه فقها و اصولیون، بیش از همه نسبت مکلفین را با شارع در فضای «عبد و مولای عرفی» ترسیم کرده و مناسبات حقوقی خود را در این بستر دنبال می کردند.
🔹این امر در برخی مواضع آشکار و روشن است و حتی در بسیاری از مواقع به آن تصریح کرده اند و در برخی مواضع نیز مخفی و مطویّ است که با تحلیل های مبنایی قابل اثبات است.
📝 یحیی عبدالهی
🌐 vasael.ir/00047B
🆔 @vasael_ir
🔸حضرت زهرا سلام الله علیها:
🔹من اصعد الی الله خالص عبادته اهبط الله عزوجل الیه افضل مصلحته.
🔹کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.
📚بحار الانوار ، ج ۷۰، ص ۲۴۹
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸کمتوجهی به فقه حکومتی؛ عامل عقب ماندگی در تمدن سازی
گزارشی از نشست«تعادل و قدرت مالی»🔻
حجت الاسلام والمسلمین #قطبی:
🔹 اگر برخی از قوانین و مدل های اقتصادی از ابتدا مورد بررسی دقیق فقهی قرار بگیرند و اثرات فرهنگی آنها در جامعه پیش بینی شود، آن وقت بعد از طی چندین سال از اجرای آن سیاست ها تازه با عیوب و ناکارآمدی آنها مواجه نخواهیم شد.
🔹علما می بایست همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی نیمی از کار خود را متوجه فقه حکومتی می کردند و به صورت جدی بر روی فقه اقتصادی متمرکز می شدند.
🔹 باید قبل از اینکه لایحه نظام بانکداری اسلامی به مجلس برود، علمای اسلام درباره آن اظهار نظر و نقد کنند و اینگونه نباشد که علما و حوزه های علمیه بعد از تصویب و اجرا به دنبال نواقص و نقض احکام اسلامی در اجرای آن قانون باشند و قبل از تصویب آن هیچ نظری نداشته باشند و حتی از خواندن پیش نویس قانون هم امتناع کنند.
🔹تأثیر منفی عدم توجه به فقه قوانین و طرح های اقتصادی حکومت از سوی روحانیون و علما بر تمدن سازی بسیار جدی است؛ اگر چهل سال پیش وارد این مباحث می شدیم، امروز با این عقب ماندگی و ضعف روبرو نبودیم.
🌐 vasael.ir/00047Q
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸قابلیتهای مسکوت مانده تمدن اسلامی گزارش نشست «مطالعات نظری تمدن نوین اسلام
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸قابلیتهای مسکوت مانده تمدن اسلامی
گزارش نشست «مطالعات نظری تمدن نوین اسلامی»🔻
#نجفی:
🔹تمدن با سه نظریه دیگر رقیب است و مقابله میکند که یکی با بحث جنگ تمدنها است که به هر حال با برتری تمدن غرب تمام میشود و دیگری با بحث پایان تاریخ که لیبرال حرف آخر است؛ دیگری نظریات پست مدرن و نقش مدرنیته است.
🔹نظریه تمدن نوین اسلامی در مقایسه با این سه نظر دارای جایگاهی است که پایان تاریخ بدون نگاه غربی به مهدویت میرسد.
🔹در قبال نظریه نظم نوین به یک درجه قبل از ما میتوان به نظریه تمدنی جمهوری اسلامی اشاره کرد و نظریه تمدن نوین اسلامی یک آمادگی برای شیعه است و از وضع فعلی بهتر است.
حجتالاسلام #رهدار:
🔹تمدن یک مفهوم وسیع پیچیده است اگر زود در قالبهای علمی تعریف شود از ابعاد گسترده و پیچیده و فهم آنها در آینده باز خواهیم ماند چراکه درباره برخی مفاهیم مانند جامعه هنوز جامعه شناسان به یک مفهوم واحد نرسیده اند.
#قاسمی:
🔹برخی سعی دارند انقلاب اسلامی را به عنوان یک انقلاب تمدن ساز و به عنوان یک انقلاب ایرانی یا شیعی معرفی کنند و از این طریق بعد فرا بین المللی آن را محدود کنند؛ با تعریف شما چطور میتوان با مخالفان صحبت کرد.
حجتالاسلام #الویری:
🔹تعریف از تمدن در این ارائه تقلیل گرایانه و در حد ایران بود و به همین دلیل از اساس میتواند یک نگاه غیرتمدنی تلقی شود؛ این نگاه آفاتی دارد و دست و پا را میبندد و باید در سطح امت اسلامی دنبال آن بود.
دکتر #پارسامهر:
🔹قابلیتهای دیگر تمدن مثل اقتصاد، بازارهای مشترک نیاز است تا برجسته شود؛ ما قابلیتهای مسکوت مانده در تمدن داریم مثل اقتصاد بین کشورهای اسلامی و بازار مشترک و فناوری بین کشورهای اسلامی که این قابلیتها باید به اندازه فرهنگ برجسته شود که قطب مقتدر و منسجمی است.
حجتالاسلام #بابایی:
🔹تأثیر تحولات زمانی و زمینهای در شکل گیری معنای جدید تمدنی بحث مهمی است؛ در ادبیات ابن خلدون بحث مقاومت جای طرح در تمدن ندارد و یا رسانه که در گذشته جزو مباحث تمدنی نبوده است، ولی در شرایط فعلی در این زمینه جای کار وجود دارد.
🌐 vasael.ir/00047P
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_پایان_نامه| ابعاد، ریشهها و راهکارهای مقابله با تروریسم بر اساس دیدگاه آیت الله خامنهای
🔹صلح و امنیت از نخستین دغدغههای بشریت از ابتدا تاکنون بوده است، پدیده تروریسم به عنوان تهدید کننده صلح و امنیت از نیازهای حیاتی هر جامعهای بشمار میرود.
🔹پژوهش حاضر با استفاده از تحقیق کیفی از نوع مطالعات اسنادی و با استفاده از ابزار فیش برداری درصدد پاسخ به این سئوال اصلی و مهم است: «ابعاد، ریشهها و راهکارهای مقابله با تروریسم براساس دیدگاه آیتالله خامنهای چیست؟».
🔹یافتههای پژوهش حاضر نشان میدهد که در زمینه گسترش این پدیده، حمایتهای سیاسی، مالی و تسلیحاتی دولتهای ابرقدرت(نظام سلطه) نقش تعیین کننده در شکل گیری و تداوم این پدیده دارد.
🔹این دولت ها علی رغم اینکه خود را مدعی حقوق بشر میدانند اما در عمل به تجهیز و حمایت از تروریستها مبادرت میورزند.
حضرت آیت الله خامنهای راهکارهایی در مقابله با این پدیده ارائه میدهند🔻
🔹1. در سطح ملی تکیه بر حفظ وحدت، تکیه بر افزایش آگاهی مردم و بصیرت افزایی، تقویت تواتمندی نظامی و امنیتی در خنثی کردن اقدامات تروریستی تاکید دارند.
🔹2. در سطح منطقهای بر عنصر وحدت و انسجام اسلامی، گسترش همکاریهای اسلامی، تقویت نقش و عملکرد سازمان تقریب مذاهب اسلامی و تقویت جبهه مقاومت تاکید دارند.
🔹3. درسطح جهانی به اقناع افکار عمومی در نقش ابرقدرتها در شکل گیری و تداوم گروههای ترویستی، روشنگری در مقابل اسلام هراسی و اسلام ستیزی و ضرورت همکاریهای بین المللی در مقابل تروریسم تاکید دارند.
🌐 vasael.ir/00047U
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸پس از تغییر جنسیت، تکلیف ارث چه می شود؟ #دانشنامه_فقهی_حقوقی / ۸🔻 🔹زن فعلی (پدر تغییر جنس داده) ی
🔸تغییر جنسیت و حکم برخی از مهمترین مسائل آن
#دانشنامه_فقهی_حقوقی/ بخش پایانی🔻
🔹یکى از اشکالات اصلى که در بحث تغییر جنسیت مطرح شده است، این است که تبدیل پسر به دختر و یا برعکس، تغییر در خلقت خداوند متعال است.
🔹به عبارت دیگر، این خداى بزرگ است که برخى را پسر و برخى را دختر مىآفریند، آیا تغییر جنسیت، به معناى دست کارى در کار خداوند متعال محسوب نمىشود؟ برخى فقیهان شیعه و سنى به آیه ۱۱۹ سوره نساء استناد کردهاند (فلیغیرنَّ خلق الله).
🔹به نظر ما، این آیه شریفه نمىتواند ناظر به بحث تغییر جنسیت باشد، بلکه با توجه به شأن نزول آیه، تفسیر این آیه از سوى ائمه علیهم السلام و کلام جمعى از مفسرین شیعه و سنى، خداوند متعال از کارگروهى از افراد مذمت و نهى مىکند که برخى نعمتهاى حلال خداوند را برخود حرام مىکردند.
🔹مضافاً به اینکه اگر تبدیل و ایجاد دگرگونى در خلق خداوند متعال حرام باشد، لازم مىآید که تمام تغییراتى که ابناى بشر در اشیاى دنیا به وجود مىآورند حرام و مصداق کار شیطانى باشد، در حالى که بطلان این سخن واضح بوده و هیچ کس بدان اعتقاد ندارد.
🔹جمع کثیرى از فقیهان شیعه معتقدند که تغییر جنسیت فى حد نفسه حرام نیست. تنها اگر حرمتى در میان باشد، به دلیل ملازمات حرام، مانند لمس حرام و نظر حرام است.
🔹در نتیجه، اگر بیمار، که خواهان تغییر جنسیت است به این عمل، اضطرار داشته باشد، به گونهاى که راه دیگرى براى درمان وى، جز عمل جراحى تغییر جنسیت وجود نداشته باشد، تغییر جنسیت براى وى مجاز بوده و از جهت ملازمات حرام، براى وى منعى وجود ندارد.
🌐 vasael.ir/00046w
🆔 @vasael_ir
📷 #گزارش_تصویری| بازدید حجت الاسلام والمسلمین #ربانی از وسائل
🔹در این جلسه ابتدا دکتر داودی سردبیر مجموعه به ارائه گزارشی از فعالیتهای این پایگاه پرداخت و در پایان رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه توصیهها و پیشنهاداتی را به منظور پیشرفت و نوآوری در عرصه فقه حکومتی بیان کرد.
ادامه تصاویر🔻
🌐 vasael.ir/00047b
🆔 @vasael_ir
🔸نگاهی به دروس خارج و درس گفتارهای فقه
🔹فقه القضا| رسیدگی به دعوای کفار در دادگاه اسلامی چگونه صورت میگیرد؟(آیت الله حبیبی تبار)
🌐 vasael.ir/00045X
🔹فقه سیاسی| تبیین ضوابط تشخیص فقه اجتماعی(حجت الاسلام والمسلمین ارسطا)
🌐 vasael.ir/00047X
🔹اقتصاد مقاومتی| تفسیر اقتصادی آیه عدم رکون به ظالم(حجت الاسلام یوسفی)
🌐 vasael.ir/000470
🆔 @vasael_ir
🔸نشست علمی مدرسه تخصصی امام کاظم با همکاری پایگاه فقه حکومتی وسائل برگزار میشود
🔹موضوع: ارائه تکمیلی و پاسخ به اشکالات نظریه مقاصدالشریعة
🔹با ارائه: آیت الله علیدوست
🔹زمان: دوشنبه ۱۴ بهمن ماه ۹۸ ـ ۱۲:۴۵ الی ۱۴:۳۰
🔹محل برگزاری: قم، سالن سلمان فارسی، مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸مصادیق فقهی زندگی مسالمت آمیز / صلح با ظالم معنا ندارد
گزارش پنجمین پیشنشست همایش پژوهشهای کاربردی در علوم انسانی و علوم اسلامی 🔻
دکتر #محمد_جعفر_حبیب_زاده:
🔹برای اینکه ما به سه هدف، صلح، عدالت اجتماعی و آزادی برسیم به کاتالیزوری به نام دموکراسی نیازمند هستیم. دموکراسی به عنوان کاتالیزوری که ارتباط برقرار می کند بین کرامت انسانی بر پایه حاکمیت قانون برای دسترسی به این سه مولفه است.
حجت الاسلام #سید_علیرضا_حسینی:
🔹اصل و قاعده اولی در آیات قرآن سلم و سلامت و همزیستی مسالمت آمیز است در اینجا دین اصلا ملاک نیست بلکه بحث همزیستی مسالمت آمیز است.
🔹در جاهایی خداوند متعال می فرماید اگر به شما ظلم می شود، ظلم پذیری نیز مانند ظلم کردن حرام است لذا اگر با شما جنگ داشتند شایسته نیست صلح صورت بگیرد.
حجت الاسلام دکتر #حسین_عندلیب:
🔹شهادت بالاترین سطح از ایثار است؛ ما می خواهیم این واژه را گفتمان سازی کنیم که ایثار تنها شهادت نیست و بعد از شهادت ایثار اجتماعی، نوع دوستی و همزیستی مسالمت آمیز و مفاهیم شبیه این قضیه داریم.
دکتر #سپیده_میر_مجیدی:
🔹بحث از نوع دوستی و همزیستی مسالمت آمیز تا حدی رنگ و بوی فلسفه سیاسی به خود می گیرد. هیچ شکی وجود ندارد که همزیستی مسالمت آمیز و نوع دوستی از منظر قرآن کریم امری کاملا پذیرفته شده است و شارع مقدس بدان معتقد است.
🌐 vasael.ir/00047l
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #معرفی_مقاله | جایگاه مقابله به مثل در سیاست خارجی دولت اسلامی از منظر قرآن 🌐 vasael.ir/00047e
🔸 #معرفی_مقاله | جایگاه مقابله به مثل در سیاست خارجی دولت اسلامی از منظر قرآن
🔹نویسندگان این مقاله بر این باورند که «مقابله به مثل» در سیاست خارجی و در تعاملات بین المللی دولت اسلامی با سایر دولت ها و ملل، بسیار مهم و تأثیرگذار است.
🔹«مقابله به مثل» ریشه قرآنی دارد و در مباحث فقهی و حقوقی طرح شده است. این قاعده در روابط و سیاست خارجی دولت اسلامی از منظر قرآن از دو زاویه قابل ارزیابی است كه عبارتند از:
🔹الف) از منظر قرآن كریم، دولت اسلامی در امور مثبت و نیك موظف است در حوزه سیاست خارجی رفتاری متقابل و حتی شایسته تر از كنش طـرف مقابل از خود نشان دهد.
🔹دولت اسلامی باید با طـرف مقابل بر اساس احترام متقابل، رویكرد مسالمت آمیز، وفای به عهد، همكاری ها و روابط دوستانه و حتی رویكردی بهتر از سیاست های طرف مقابل در پیش گیرد و به استحكام و گسترش روابط خود با دیگـران بپردازد و این نوع نگاه انسان مدارانه در حوزه سیاست خارجی و تعاملات بین المللی بر خلاف تصورات واهی افراط گرایانه از اسلام است.
🔹ب) در امور منفی و خصمانه نیز دولت اسلامی از منظر قرآن میتواند در عرصه روابط و سیاست خارجی دست به اقدامات متقابل بزند و به سیاست ها و استراتژی های طرف مقابل، در امور سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظـامی پاسخ درخور و متناسب دهد و با به كارگیری اصل مقابله به مثل، جلوی تجاوزگری های طرف مقابل را بگیرد.
🔹در نگاه قرآن كریم، سیاست خارجی دولت اسلامی در به كارگیری مقابله به مثل در امور منفی باید همواره توأم با رعایت اصول اخلاقی و بشری باشد و در برخی موارد نیز رهبر اسلامی میتواند جانب شدت را با حفظ و رعایت مصالح اسلامی رعایت نماید.
🔹مقابله به مثل در سیاست خارجی و روابط بین الملل از دیدگاه قرآن، راهبردی است كه در عین حفظ عزت و اقتدار اسلام و مسلمین، تضمین كننده صلح بین المللی است و خوی تجاوزگرانه قدرت های هژمون را مهار میكند.
🌐 vasael.ir/00047e
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸تغییر حکم با تبدل آثار موضوع / با ادعای تعبد فقه را غیر معقول استنباط نکنیم
🔹آیت الله #علیدوست در ششمین جلسه کارگاه درس خارج #فقه_بورس با اشاره به ضرورت بحث از مبانی فقهی به عنوان بنیان بحث اقتصادی فقه بورس، مباحث جلسه گذشته در ماهیت شناسی سیره عقلاء و اقسام آن را خاطرنشان کرد.
🔹وی در ادامه به ذکر برخی سیر مبهم از حیث قانون گذار و یا موضوع ساز بودن پرداخت و حق تالیف را به عنوان یکی از مصادیق سیره های مبهم معرفی و با بررسی نظرات مختلف پیرامون سیره عقلاء در خصوص این موضوع، نظر خود را مبنی بر محترم بودن حق تالیف با توجه به تغییر موضوع و وجود مالیت نوعیه در زمان کنونی مطرح کرد.
🔹استاد در خارج حوزه علمیه قم در انتها با اشاره به تاثیر تبدل آثار موضوع در تغییر حکم شرعی، به کارآمدی و اهمیت اصناف دیه در عصر معصومین(ع) و اختلاف قیمت فاحش میان این اصناف در زمان کنونی، استنباط غیر معقول فقه با ادعای تعبد را مردود دانست.
🔹 #میثم_حامدی پژوهشگر سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش دیگر این جلسه با ذکر ساختارهای مالکیتی، به مالکیت های چند لایه متقاطع اشاره کرد و به طرح چند سوال به عنوان گلوگاه های بحث شخصیت حقوقی پرداخت.
🌐 vasael.ir/00047j
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #یادداشت_شفاهی | پیام شهادت سردار سلیمانی برای همرزمان و مسئولان 🔹سردار سلیمانی در ایام حیات با
🔸 #یادداشت_شفاهی | سیره عقلا در مقابله به مثل / عدم مقابله با آمریکا تخلف از قرآن است
📝 حجت الاسلام #رضائیان
🌐 vasael.ir/000471
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #یادداشت_شفاهی | سیره عقلا در مقابله به مثل / عدم مقابله با آمریکا تخلف از قرآن است 📝 حجت الاسلام
🔸 #یادداشت_شفاهی | سیره عقلا در مقابله به مثل / عدم مقابله با آمریکا تخلف از قرآن است
🔹شهادت سردار سلیمانی زیباییها و نکات زیادی دارد تا ماهیت آن روشن شود، اما آنچه که اتفاق افتاد برخی خواستند اینگونه القا کنند که در مواجهه با این اتفاق ما نیز باید به همان مقدار از فرماندهان آنان را از بین ببریم.
🔹دقیقا مقابله به مثل باید بر اساس آیه قرآنی صورت بگیرد؛ عنوان حقوقی که ما داریم این است که نه اینکه رئیس یک قوه از سپاه ما مورد معارضه قرار گرفته بلکه شخصی است که نماد شده و جزو شعائر نظام ما به حساب میآید، نماد مقاومت در منطقه، مبارزه با ظلم و کفار و طاغوت در نظام ما عنوانی با نام عزت ملی و امنیت ملی پیدا کرده است.
🔹برخی مرعوب عملیات روانی دشمن قرار گرفته و دنبال این هستند که بگویند اگر شما انتقام گرفتید، آنها نیز اقدام میکنند، چه می شود؟
🔹اگر شما به مثل او را زدید و ترسیدید که مورد تعدی قرار بگیرید، حال نه اینکه بترسید مورد تعدی هم واقع شوید اینجا خداوند متعال در همان زمینه پاسخ میدهد، خداوند پشت شماست؛ شما عقب نکشید، لذا بعضی از این آقایان این آیات را ندیدند.
🔹ما باید با تدبیر پاسخ دهیم و به خواستههایمان برسیم و تنها هدف قراردن عده ای مدنظر نیست، یعنی اگر تمام نظامیان آمریکا و ایادی کفر را ساقط کنیم، برای مردم ایران معادل یک قطره خون این شهید و امثال او نیست.
🔹اگر ما اصلا مقابله نمیکردیم که دقیقا خلاف آیه بود، آنها تحکم می کنند که شما پاسخ ندهید یا به میزانی که ما مشخص میکنیم که در هر دو حالت خلاف آیات کریمه است.
📝 حجت الاسلام #رضائیان
🌐 vasael.ir/000471
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب| کتاب «همسران همراه» سیره خانوادگی همسران علما و بزرگان
🔹کتاب همسران همراه که نوشته جمعی از پژوهشگران مدیریت مطالعات معاونت تهذیب و تربیت است، که خاطراتی ارزشمند و زیبا از سیره فردی و خانوادگی تعدادی از همسران علما و بزرگان حوزه را به تصویر کشیده است.
🔹همسر مکرمه امام خمینی قدس سره، علامه طباطبایی، علامه جعفری، آیتالله کوهستانی، شهید مطهری، شهید آیتالله صدر، شهید آیتالله سعیدی، شهید اندرزگو، شهید نواب صفوی رضوان الله علیهم اجمعین و نیز همسر محترمه رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی؛ از جمله افرادی هستند که این کتاب به شرح زندگی آنها پرداخته است.
🔹طلاب و روحانیون که به عنوان الگوی اخلاقی، معنوی و رفتاری در جامعه نگریسته می شوند، افزون بر خود باید به همسران خود نیز توجه کرده و زمینه های رشد آنان را فراهم سازند؛ چراکه رشد و کمال معنوی همسر، موجب استحکام، پویایی و تعالی خانواده گشته و تربیت نسلی پاک و صالح را در پی دارد.
🔹کتاب همسران همراه می کوشد فضاهایی از دانش و مهارت ها را در برابر دیدگان همسران طلاب و روحانیون با استفاده از زندگی همسران موفق علما و بزرگان دین ترسیم کند تا بدان وسیله بتوانند به اهمیت نقش خود در خانواده، تربیت نسل و نیز در جامعه پی برده و برای رسیدن به جایگاه الگویی تلاش کنند.
🔹این کتاب توسط پژوهشگران ارجمندی تنظیم شده به ویژه حجج اسلام آقایان مهدی محمدی صیفار و کاظم علی محمدی که اصلاح، ویرایش و تدوین نهایی کتاب را بر عهده داشتند.
🌐 vasael.ir/00047h
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸خوانشهای نوین فقهی؛ نیاز امروز جامعه
گزارشی از نشست «ظرفیتهای دانش فقه برای تولید علوم انسانی اسلامی»🔻
حجت الاسلام #الهی_خراسانی:
🔹برخی زبان فلسفه اسلامی را بلد نیستند و زبان علوم انسانی را یاد گرفته اند و لذا همه چیز را به آن زبان ترجمه می کنند که غلبه رسانه، غلبه کرسی ها، اشتباهات و اشتراکات و مغالطه ها از آثار این موضوع است.
🔹نیاز به تجمیع و خوانش های نوین از فقه است. خوانش به معنای بسته بندی جدید است و نیاز به دستکاری در فقه نیست.
🔹فقه فرهنگ و تکنولوژی، فقه خانواده و احوال شخصیه که احوال شخصیه یک عبارت حقوقی فقهی است که در کشورهای عربی به کار برده می شود و تعبیر به حقوق مدنی می شود و فقه پزشکی، فقه و عبادات، فقه و جامعه است.
🔹ما نیاز به ترجمه، تسلط و اشراف فقهی داریم؛ یکی از آسیب های خواندن فقه این است که اشراف بر فقه در حال کاهش است در حالی که با چهار نظریه کلی نمی توان به تولید علوم انسانی اسلامی کمک کرد و باید وارد فروع شد.
🔹مقاصد مربوط به فقهی است که تعبدی است و برای رهائی از این جمود فقهی به سراغ مقاصد رفته اند و چرا اینگونه فکر می شود که اگر مقاصد بیاید بهشتی باز می شود در صورتی که در مقاصد کلی اهل سنت هنوز خودشان اختلاف دارند.
🔹تربیت عالم و جامعه شناس و روانشناس مسلمان نقطه آغاز حرکت به سمت تعامل فقه و علوم انسانی است و عالمان علوم انسانی در واقع باید بخواهند این کمک را دریافت کنند.
🌐 vasael.ir/00047s
🆔 @vasael_ir