#گزارش
⭕️ مادری پرفشار؛ پیامدهای منفی و مثبت آن...
دکتر #محمدمهدی_یوسفی؛ در نشست علمی«مادرانگی معاصر؛ چالشهای مادربودن در جهان امروز»، گفت:
👈 اینکه مادری چیست و مادرخوب کیست به شدت متأثر از شرایط زمانی و مکانی است؛ ما یک گفتمان شرقی و یک گفتمان غربی در مورد مادری داریم؛ در گفتمان شرقی که منحصر به جوامع اسلامی هم نیست مسئولیت مادری، مسئولیت جمعی تلقی شده و حمایت به دنبال دارد مثلا مادربزرگ و پدربزرگ در نقشهای مادری دختر به او کمک میکنند. در طرف مقابل گفتمان متأثر از لیبرالیسم غربی را داریم که تأکید بر مسئولیت فردی، رقابت، استقلال، مصرفگرایی و ... است.
▫️مادری پرفشار سه وجه دارد؛ اول رضایت از مادری، دوم خستگی ناشی از مادری و سوم اصالتگرایی مادرانه؛ ویژگیهای این مادرانگی هم چند مورد است از جمله کودکمحوری یعنی چیزی بالاتر از رفع نیازهای #کودک نیست. ویژگی دیگر سرمایهگذاری جسمی و عاطفی بالاست؛ ویژگی دیگر هم روشهای توصیه شده توسط کارشناسان برای مادری است.
🔻وقتی ما مدام مادران را در معرض ارزیابی و سرزنش قرار میدهیم باعث افزایش فشار بر #مادر میشویم و این مادر دائما خود را در معرض یک مشاوره قرار میدهد تا بتواند مادر خوب بودن را حفظ کند.
🌐 متن کامل گزارش 🔉 فایل صوتی
🆔@wfrcacir
هدایت شده از پژوهشکده زن و خانواده
#نشست_علمی
🌐 گفتمان خانواده در گستره جهانی؛ کنشگران و نهادها
🎤 دکتر فریبا علاسوند
🗓 یکشنبه، ۱۶ دیماه، ساعت ۱۴
🏢 تهران، بلوار کشاورز، خیابان نادری، کوچه شهید حجتدوست، پلاک ۵۶، طبقه۲، سالن جلسات
#پژوهشکده_زن_و_خانواده
🆔@wfrcacir
#گزارش
▪️مدرنیسم، فروپاشی کامل خانواده را رقم زده است.
دکتر حسن قصیر، استاد دانشگاه کالیفرنیا در نشست «واقعیتهای خانواده آمریکایی(که نمی دانید)» در پژوهشکده زن و خانواده :
🔻#مدرنیته در بیشتر کشورهای جهان در حال تجربه است و مبنای آن تکنولوژی و فکر بود ولی در انقلاب صنعتی رابطه فکر و تکنولوژی تغییر کرد و فکر از تکنولوژی عقب افتاد؛ از اوایل قرن بیستم شاهد آن بودیم که صنعت مانند هیولا از انسان پیشی گرفت و به همه جوامع بشری حمله کرد.
⬅️ راه حل جامعه غربی برای تأخیر در ازدواج، آزادی جنسی است بنابراین مشکلات متعددی چون بیماریهای روانی و ... رو به ازدیاد است. وقتی وارد دانشگاه شدم روابط جنسی خارج از چارچوب #خانواده، غیرطبیعی بود و یا به تعبیری رابطه پدر و مادر و فرزندان، رابطه طبیعی یک خانواده بود ولی الان همه انواع روابط جنسی هنجار شده است. وقتی کودکی در چنین خانوادهای بزرگ شود مشکلات روحی و روانی زیادی دارد...
🌐 مطالعه گزارش این نشست
🆔@wfrcacir
پژوهشکده زن و خانواده
#نشست 📚 معرفی کتاب "خانواده و ایمان" 🎤دکتر زهرا داورپناه 🗓 سهشنبه، ۴ دیماه، ساعت ۹ 🖇 حضوری
معرفی کتاب خانواده و ایمان دکتر داورپناه 14031004.mp3
9.56M
#نشست
#صوت
🔉 فایل صوتی نشست معرفی کتاب "خانواده و ایمان"
🎙دکتر زهرا داورپناه
#پژوهشکده_زن_و_خانواده
🆔@wfrcacir
#گزارش
📌لزوم تجدیدنظر اساسی در سازمان پژوهش
حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی در مراسم تقدیر از پژوهشگران پژوهشکده زن و خانواده:
⬅️ پیچیدگیهای زندگی انسانی و تو در تو شدن مسائل بنده را به این نتیجه رسانده است که باید در مسئله پژوهش در کشور تجدیدنظر اساسی کنیم؛ بنده پژوهشکده زن و خانواده را یکی از مراکز موفق پژوهشی در حوزه و حتی کشور در عرصه #علوم_انسانی میدانم. به گمان بنده اگر نتوانیم سازمان پژوهش خود را متناسب با اوضاع و احوال امروز و جامعه خود تغییر دهیم مراکز پژوهشی در مدت کوتاهی به تاریخ خواهد پیوست و به دلیل ناکارآمدی از صحنه تحولات عقب میماند.
▫️مشکل دیگر اینکه خیلی از پژوهشهای ما منجر به حل مسئله شده است ولی خاستگاه و چارچوب بنیادین #پژوهش و اتصال آن به مبانی و ارزشها را نمیدانیم.
▫️بنده معتقدم #پژوهشگر و مرکز پژوهشی اگر برای پژوهشهای خود افق تعیین نکند پژوهش مورد انتظار ایجاد نخواهد شد. بنده که شاید نزدیک به سه دهه در عرصه پژوهشی حوزه حضور دارم، به وضوح این مشکل را دریافتهام.
🌐 مشروح گزارش این مراسم را اینجا بخوانید
🆔@wfrcacir
پژوهشکده زن و خانواده
#نشست 💠 جنسیت؛ امکانی برای اخلاقی زیستن 🎤دکتر زهرا شریف 🗓 سهشنبه، ۴ دیماه، ساعت ۱۲:۳۰ 🖇 حض
جنسیت امکانی برای اخلاقی زیستن دکتر شریف 14031004.mp3
12.72M
#نشست
#صوت
🔉 فایل صوتی نشست "جنسیت؛ امکانی برای اخلاقی زیستن"
🎙دکتر زهرا شریف
#پژوهشکده_زن_و_خانواده
🆔@wfrcacir
#گزارش
#بیانیه
🔰حکمت فاطمی و بازگشت به اصول انسانی
⬅️ به گزارش روابط عمومی پژوهشکده زن و خانواده، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایینژاد، در نشستی که با موضوع تقریر بیانیه #پژوهشکده_زن_و_خانواده به مناسبت هفته گرامی داشت مقام زن و مادر برگزار شد، در ابتدای بحث با اشاره به #حکمت_فاطمی گفت: «با تحلیل وضعیت موجود و وظیفه نظام اسلامی در قبال تحولات نسلی و مواجهه با جامعه زنان و خانواده، باید به حکمت فاطمی بازگردیم.»
🔹رئیس پژوهشکده زن و خانواده با بیان عبارت «و جعل ولایتنا نظاما للمله و طاعتا امانا من الفرقه» چنین تفسیر کرد: «خاصیت #ولایت الهی این است که شما را به انسجامی حول محور توحید میرساند که ایمنبخش است. در #جامعه افراد پر از تمایز هستند. اما زمانی که حول محور امام توافق کنند، یک انسجام اجتماعی ایجاد میکند که این تمایزات در خدمت تقویت انسجام است و این تمایزات منشا افتراق مضاعف نیست.»
✍ مطالعه مشروح تقریر بیانیه
🆔@wfrcacir
#خبر_پژوهشکده
✅ کتاب "عدالت، زن، جنسیت" پروژه شایسته تقدیر جایزه ملی سیاستگذاری
▫️در آئین اختتامیه دومین جایزه ملی سیاستگذاری، برگزیدگان این جشنواره ملی، اعلام و از آنان تقدیر بعمل آمد.
⬅️ به گزارش روابط عمومی پژوهشکده زن و خانواده، #جايزه_ملی_سیاستگذاری بزرگترین رویداد معرفی و تقدیر از پژوهشهای سیاستگذارانه و عملی-اجرایی کشور است که در دومین رویداد آن ۹۰۰ پروژه در سه مرحله مورد ارزیابی قرارگرفته و در نهایت ۱۵ پروژه در پنج محور شایسته دریافت جایزه شناخته شدند. پروژه "#عدالت_زن_جنسیت" از پژوهشکده زن و خانواده در محور بینشی و اندیشهای از میان ۶۱ پروژهای که در این محور وارد رقابتهای پایانی شدند، به عنوان تنها اثر منتخب، شایسته تقدیر شناخته شد.
🔰خانم دکتر #فریبا_علاسوند، عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده، مجری پروژه و نویسنده کتاب عدالت، زن، جنسیت، در اختتامیه این رویداد که با حضور برخی از وزرا و نمایندگان دولتی و همچنین محققان و اساتید دانشگاهی و حوزوی برگزار شد، مورد تقدیر و سپاس قرارگرفت.
#پژوهشکده_زن_و_خانواده
🆔@wfrcacir
#نقد_کتاب
#گزارش
📚 کتاب "درآمدی بر نظریه جنسی در اسلام" نوشته حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حسین بستان در نشستی علمی با حضور حجتالاسلاموالمسلمین دکتر مجید دهقان در پژوهشکده زن و خانواده تحلیل و نقد شد.
🔹حجتالاسلاموالمسلمین حسین بستان؛ عضو هیئتعلمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به طرح نظریه جنسی اسلام با بیان اینکه تحقیقات متعددی به صورت پراکنده در اینباره انجام شده است، اظهار کرد: تقریبا کار خاص #نظریهپردازی در این عرصه در مطالعات اسلامی نداشتیم لذا برای رفع این خلأ وارد کار شدیم که عمدتا شبیه نظامواره و مقدمه برای تولید نظریه است.
🔸حجتالاسلاموالمسلمین دکتر مجید دهقان: وقتی این اثر را میخوانیم می بینیم پژوهشگر بحث از تعلیم و تربیت و حکومت و ... دارد به تعبیری #نظریه او معطوف به زمان کنونی است یعنی نظریه امر جنسی به صورت عام و فراتر از یک دوره خاص مدنظر نیست در حالی که مدعای کتاب نظریه جنسی در اسلام است.
🌐 متن گزارش کامل 🔉 فایل صوتی
🆔@wfrcacir
پژوهشکده زن و خانواده
#خبر_پژوهشکده ✅ کتاب "عدالت، زن، جنسیت" پروژه شایسته تقدیر جایزه ملی سیاستگذاری ▫️در آئین اختتا
#معرفی_کتاب
#عدالت_زن_جنسیت
👈 مسئله اصلی در تقابل پارادایمها از جمله پارادایم اسلامی با لیبرالیسم درباره زنان، حقوقی نیست؛ بلکه تقابل در مفاهیم پایه و هویت بخش است.
🔻 کوشش فمینیستی در طول دو قرن گذشته، ایجاد اصطلاحات ویژه جنبش و معنادهی دوباره به واژگانی بود که برخی از آنها پیشینه معنایی روشنی در طول قرنها داشتند.
⬅️ عدالت، #جنسیت و زنانگی از جمله این واژگان اند. تحلیل این سه و مقایسه میان رویکرد فمینیستی و دینی درباره آنها که کتاب حاضر آن را بخشی از رسالت خود در نظر گرفته، بخش مهمی است که زمینه را برای بیان دیدگاه نویسنده درباره عدالت میان #زن و مرد در اندیشه اسلامی هموار کرده است.
✔️ بر این اساس پس از بیان مفاهیم مدنظر و نقد مفهومی و نظری عدالت جنسیتی در رویکرد فمینیستی، این نوشتار به بیان بایستههای نظری و عملی نظریه اسلامی درباره #عدالت میان زن و مرد پرداخت است.
،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
📌 برای سفارش این کتاب کلیک کنید
🆔@wfrcacir