#فقه_کودک #تجهیزمیت #مباحث_فقهی #ویکی_فقه
🔸 در #اسلام، جسم بیجان مسلمان دارای احترام است و مُردگان با انجام مراسم و تشریفات خاص در وقت احتضار و جان دادن و بعد از آن، تکریم میگردند. مراسمی که برای مُرده شخصِ بالغ پیشبینی شده، در مورد کودکان غیربالغ نیز اجرا میگردد؛ تفصیل این آداب و مراسم را در لینک زیر👇 ببینید
wikifeqh.ir/کودک_فوت_شده
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #اشخاص #علمای_اسلام
🔵 #سید_جمال_الدّین_اسد_آبادی، مشهور به سیدجمالالدین افغانی، وی از نوادگان امام سجاد (علیهالسّلام) است. عالم روشنفکری که برای تقریب مذاهب اسلامی و #وحدت_اسلامی کوشید و با همین هدف، سفرهایی به مناطق مختلف جهان اسلام داشت. سیدجمالالدین، اولین متفکر مدرن و #فعال_اجتماعی بود که نسبت به بیماریهای اجتماعی جوامع مسلمان و ضعفهای موجود در آن هشدار داد، و در مقابل قدرتهای غربی اسلامگرائی را تبلیغ نمود. تأثیر او بر کشورهای اسلامی، مخصوصاً افغانستان، ایران و مصر شایان توجه است.
wikifeqh.ir/سید_جمال_الدین_اسد_آبادی
@WikiFeqh
#تغییرقبله #تفسیر #مباحث_قرآنی #ویکی_فقه
🔹در آیه ١١٥ سوره بقره از میان جهات چهارگانه، تنها به ذکر مشرق و مغرب اکتفاء شده، بدینسبب که در هر افقی سایرجهات به وسیلهاین دو جهت معین میشود، هم اصلیش و هم فرعیش، مثل شمال و جنوب و شمال غربی، و شرقی و جنوب غربی و شرقی.
و مشرق و مغرب، دو جهت نسبی است، که در هر نقطه با طلوع و غروب آفتاب، و یا ستاره مشخص میشود، و بههمین جهت هر نقطه از نقاط زمین که فرض کنی، برای خود #مشرق و مغربی دارد، که دیدنی و محسوس است بر خلاف دو نقطه ی شمال و جنوب حقیقی، هر افق، که تنها تصور میشود و محسوس نیست، و شاید بخاطر همین نکته بوده که دو جهت مشرق و #مغرب را بجای همه جهات بکار برده است.
wikifeqh.ir/تغییر_قبله
@wikifegh
◼️ نقشهای که #وزارت_بهداشت در خصوص روند انتشار #ویروس_کرونا در کشور منتشر کرد، این شائبه را ایجاد کرده که منشاء اولیهی #کرونا و نیز عامل انتشار آن در سایر استانها، قم بوده است در حالی که این نقشه، روند کشف موارد ابتلا بر اساس اعلام دانشگاههای #علوم_پزشکی مناطق مختلف را نشان میدهد نه تقدم و تاخر آلودگی واقعی یک استان و نیز انتشار آن از یک نقطه به نقطه دیگر را.
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 #پیامبر_اکرم
صلیالله علیهوآله
📖 من بَكى عَلى مُصابِ هذِهِ البِنتِ (زَينَبَ بَنتِ عَلِيٍ عليهاالسلام) كانَ كَمَن بَكى عَلى أخَوَيهَا الحَسَنِ و الحُسَينِ عليهماالسلام.
➕ هر كس بر مصيبت هاى اين دختر (زينب عليهاالسلام) بگريد، همانند كسى است كه بر برادرانش، حسن و حسين عليهماالسلام، گريسته باشد.
📚 وفيات الأئمه ص431
@wikifeqh
#امام_صادق_علیه_السلام #حدیث #دعا #اخلاق_اسلامی #ویکی_فقه
🔹داود رقى از امام صادق عليه السلام حديث كند كه فرمود: از اين دعا دست بر مدار كه سه مرتبه چون بامداد كنى، و سه مرتبه چون شام كنى (بخوانى):
🌸 اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی دِرْعِکَ الْحَصِینَةِ الَّتِی تَجْعَلُ فِیهَا مَنْ تُرِیدُ.
➕ خدایا! مرا در زره محکم خود قرار ده همان زرهی که هر کس را بخواهی در آن قرار میدهی.
📖 الكافي- ط الاسلامية ج2 ص 534
@WikiFeqh
#بیانات_رهبری #مباحث_فقهی #ویکی_فقه
✅ شیوع جهانی #ویروس_کرونا جان انسانها و سلامتی بشر را در معرض تهدید قرار داده است. در جمهوری اسلامی #ایران با تشکیل ستاد ملی مبارزه با کرونا و اعلام بسیج ملی دولت و ملت در مبارزه با این ویروس سریع الانتشار و خطرناک اقدامات لازم صورت گرفته است.
👤آیتالله العظمی #خامنهای با تأکید بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی و توصیه پزشکان فرمودند:
"یقیناً هر چیزی که کمک کند به سلامت جامعه و عدم شیوع این بیماری، یک حسنه است؛ در نقطهی مقابل هر چیزی که کمک کند به شیوع این بیماری، یک سیّئه است. خدای متعال ما را موظّف کرده که نسبت به سلامت خودمان و سلامت دیگران، سلامت مردم، احساس مسئولیّت کنیم."
به همین مناسبت حجتالاسلام کعبی، استاد حوزه علمیه قم، در این نوشتار به بررسی ابعاد فقهی بیانات رهبرانقلاب دربارهی حفظ سلامت خود و دیگران پرداخته است. برای مطالعه به لینک زیر بروید
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=45139
@WikiFeqh
#اخلاق_اسلامی #فضائل_اخلاقی #ویکی_فقه
🔸توکل بر خدا با توجه کردن به اسباب مادّی و کار و تلاش منافاتی ندارد.
🔹بنابر حدیث مشهور، مردی نزد پیامبر آمد و پرسید: شترم را آزاد بگذارم و توکل کنم یا اینکه آن را ببندم و توکل کنم؟ پیامبر در پاسخ او فرمود: «اِعقِلها و توکّل» (آن را ببند و #توکل کن) بدین جهت، پیامبر کسانی را که برای کسب #روزی تلاش نمیکردند، نه تنها متوکل نمیدانست که آنان را متّکل (سربار) میخواند.
WikiFeqh.ir/توکل_اخلاقی
@WikiFeqh
#تفسیر #مباحث_قرآنی #واژه_شناسی #تغییرقبله #ویکی_فقه
💢 "امت وسط" یعنی چه؟ و کذلک جعلناکم امة وسطا لتکونوا شهداء علی الناس، و یکون الرسول علیکم شهیدا؛ همانطور که بزودی قبله را برایتان بر میگردانیم، تا بسوی صراط مستقیم هدایتتان کنیم، همچنین شما را امتی وسط قرار دادیم.
برخی گفتهاند: "وسط" بمعنای چیزیست که میان دو طرف قرار گرفته باشد، نه جزو آنطرف باشد، نه جزو این طرف، و امت اسلام نسبت به مردم همین وضع را دارند.
⭕️ دستهای از مردم تنها جانب مادیت را گرفته، جز زندگی دنیا و به کمال رساندن لذتها، و زخازف دنیا چیز نمیخواهند، نه امید بعثی دارند، نه احتمال نشوری میدهند و نه کمترین اعتنائی بفضائل معنوی و روحی دارند.
⭕️ دستهی دیگر از مردم مانند نصاری، تنها جانب روح را تقویت نموده، جز به ترک دنیا و رهبانیت، دعوت نمیکنند، آنها تنها دعوتشان اینستکه بشر کمالات جسمی و مادی را که خدا درمظاهر این نشئه مادی ظهورش داده، ترک بگویند، تا این ترک گفتن وسیله کاملی شود برای رسیدن به آن هدفی که خدا، انسان را بخاطر آن آفریده.
✅ اما خدا #امت_اسلام راامتی وسط قرار داد، یعنی برای آنان دینی قرار داد، که متدینین به آن دین را بسوی راه وسط و میانه، هدایت میکند، راهی که نه #افراط آنطرف را دارد، و نه #تفریط اینطرف را، بلکه راهی که هر دو طرف را تقویت میکند، هم جانب جسم را، و هم جانب روح را.👇
wikifeqh.ir/تغییر_قبله
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #حدیث #اخلاق_اسلامی #شهادت #پیامبر_رحمت
🌸 پیامبر صلیاللهعلیهوآله:
🔹من سَألَ اللّه َالشَّهادَةَ بِصِدقٍ بَلَّغَهُ اللّه ُمَنازِلَ الشُّهَداءِ و إن ماتَ عَلی فِراشِهِ.
➕ هرکس صادقانه از خداوند شهادت بخواهد، خداوند او را به مقام شهیدان می رساند، هر چند در بستر بمیرد.
📚 میزان الحکمه، ج۲ ص۱۵۱۶.
@WikiFeqh