📚 ثبت نام حج در صورت نگرانی از کرونا
💠 سؤال: در صورت نگرانی از #کرونا و نامشخص بودن زمان مهار آن، آیا #ثبت_نام_حج برای افرادی که دارای #استطاعت_مالی و توان بدنی هستند، وجوب شرعی دارد؟
✅ جواب: تا وقتی از طرف نهادهای مسئول، منعی اعلام نشده است در صورت #استطاعت، باید برای انجام فریضه الهی و مهم حج اقدام گردد.
@leader_ahkam
@WikiFeqh
#فقهای_شیعه #علمای_شیعه #ویکی_فقه
👤شیخ جعفرکاشفالغطاء، شیخ جعفر کبیر و شیخ المشایخ، از بزرگترین علما و مراجع برجسته شیعه عراق در قرن دوازدهم و سیزدهم هجری بوده است.
🔸او شاگرد #وحید_بهبهانی و شاگرد سید مهدی بحرالعلوم بوده است کتاب معروف او در فقه به نام #کشف_الغطا است و در نجف میزیسته است.
🔸سـیـد جواد صاحب مفتاح الکرامه و شیخ محمد حسن صاحب جواهر الکلام از جمله شـاگـردان اویـند او چهار پسر داشته که هر چهارتن از فقها بودهاند #کاشف_الغطاء در فقه نظریات دقیقی داشته وازاو به عظمت یاد میشود. 👇
wikifeqh.ir/جعفر_بن_خضر_کاشفالغطاء
@WikiFeqh
29.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 | پشت پرده پروژهی #قم_هراسی
@WikiFeqh
#تفسیر
#اخلاق_اسلامی
#ویکی_فقه
🔸خداوند در آیه «وَإِن كَانَ ذُو عُسْرَةٍ فَنَظِرَةٌ إِلَى مَيْسَرَةٍ وَأَن تَصَدَّقُواْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ» دو توصیه مهم به طلبکاران میکند:
1⃣ یکی آن که بدهکار او مهلت دهد تا بدهی خود را پرداخت کند، که این توصیه هم حقوقی است و هم جنبه انسانی و اخلاقی دارد.
2⃣ این است که اصلا اگر میتوانند، #بدهی را ببخشند، چرا که اگر کسی دارای وضعیت مالی خوبی است، چه اشکالی دارد، با توجه به شرایط موجود، یک یا دو ماه اجاره بها نگیرد.
WikiFeqh.ir/حکم_دین_(قرآن)
@WikiFeqh
🌸 #امام_علی_علیه_السلام:
🔸 ادفَعوا أبوابَ البَلاءِ بِالدُّعاءِ؛ درهاى بلا را با #دعا ببنديد.
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۱۴۶
@WikiFeqh
📋 حکم #چهارشنبه_سوری به فتوای مراجع
🔸مقام معظم رهبری
مراسم چهارشنبه سوری علاوه بر آنکه هیچ مبنای شرعی ندارد، مستلزم ضرر و فساد زیادی است که مناسب است از آنها اجتناب شود، مضافاً بر اینکه احیای #سنت_آتش_پرستان میباشد.
🔸آیت الله مكارم شیرازی
مراسم چهارشنبه سوری یک مراسم خرافی است. با توجه به اینکه خرافه در دین ما جا ندارد، پس انجام این کار به نظر درست نمیآید.
🔸آیت الله نوری همدانی
چهارشنبه سوری جزء #خرافات است و کارهایی که انجام میدهند و موجب آزار و اذیت مردم میشود، حرام میباشد و باید جدا از آن اجتناب شود.
🔸آیت الله صافی گلپایگانی
اگر نشانهای از آتشپرستی یا دیگر مظاهر شرک باشد و با همین عنوان برگزار شود ـ همانطور که در دورانهای قدیم چنین بوده است ـ جزو خرافات است و در اسلام محکوم شده و انجام آن حرام است. 👇👇👇
wikiporsesh.ir/چهارشنبه_سوری
@WikiFeqh
⭕️ حفظ سلامتی، سلیقهای نیست
🎙 گفتار #شهید_مطهری درباره حفظ سلامت عمومی مردم
🔹مسئولیت انسانها نسبت به سلامت دیگران یکی از مسائلی است که امروز و در پی شیوع بیماری #ویروس_کرونا در کشور اهمیت زیادی پیدا کرده است.
🔸وقتی رعایت نکردن بهداشت فردی موجب ضرر رساندن به بهداشت جامعه شود، میتوان از ابزار قدرت برای اعمال #بهداشت_در_جامعه استفاده کرد، بر همین مبنا #شهید_مطهری «بهداشت اجباری» را امر منطقی و بنابر مصلحت جامعه تحلیل میکند.
🔹برای مطالعهی سخنان شهید مطهری، دربارهی «بهداشت اجباری» که در کتاب پانزده گفتار منتشر شده است، به لینک زیر بروید
farsi.khamenei.ir/others-report?id=45152
@WikiFeqh
13981215_36401_192k.mp3
3.51M
🎙 | پروردگارت را یاد کن
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥| دیالوگ ماندگارِ سریال مختارنامه برای این روزهاست که بعضی با رفتارِ نسنجیده خود با آبروی دین و دینداران بازی میکنند.
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬| در گناه قتل و بیماری دیگران سهیم نشویم
@WikiFeqh
#کلام_اسلامی
#ویکی_فقه
#عدل_الهی
#خداشناسی
✅ راز راه یافتن شرور در نظام جهان
❓پرسش: با توجه به رحمت گسترده، علم فراگیر و قدرت مطلقه خدا، چرا و چگونه یک سلسله بدیها، ناملایمات، مصیبتها و به طور کلی شرور در جهان آفرینش راه یافته است؟ آیا خاستگاه این امور خود #خداوند است و خداوند خودش آنها را آفریده است، یا خاستگاه اینها ذات طبیعت 🌍 جهان مادی است و آفرینش آنها تبعی میباشد؟
💢 پاسخ: فیلسوفان، متکلمان مسلمان معتقدند که شرور آفریده مستقیم خدا نیستند، بلکه لازمهی طبیعت هستند و #آفرینش_تبعی دارند.
امام خمینی: خداوند نور محض است، چنان که در قرآن آمده است: "الله نور السموات و الارض". و از سوی دیگر میفرماید: "قل کلّ یعمل علی شاکلته".
🔸تطبیق این آیه در مورد #خداوند و آفرینش جهان، این نتیجه را میدهد که عالم باید نور باشد و هیچ گونه ظلمتی در آن راه نداشته باشد، و با توجه به آن که شرور، نوعی ظلمت و تاریکی هستند، در برابر خیرات که نور و روشنایی هستند، بنابراین شرور نمیتوانند آفریده مستقیم خداوند باشند.
🔵 توضیحات بیشتر در اینباره را در لینک زیر مطالعه کنید. 👇
http://wikifeqh.ir/شرور
@WikiFeqh
🌸 #امام_كاظم_عليه_السلام:
كُن فِي الدُّنيا كَساكِنِ دارٍ لَيسَت لَهُ، إنَّما يَنتَظِرُ الرَّحيلَ.
در #دنيا، مانند كسى باش كه در خانهاى ساكن است كه مال او نيست و منتظر رفتن است.
📚 تحف العقول، ص۳۹۸
@WikiFeqh
📸 اطلاعیه دفتر رهبر انقلاب درباره حذف استفتا با موضوع سفر نوروزی در این ایام.
@WikiFeqh
#اخلاق_اسلامی #ویکی_فقه #امتحانات_و_ابتلائات
🔴 قسمت عمدهای از مصائب و گرفتاریها که به انسانها میرسد، بازتاب اعمال و رفتار و گناهان خود آنهاست.
🔸#خدا میفرماید: وَ مَآ أَصَـبَکُم مِّن مُّصِیبَة فَبِمَا کَسَبَتْ أَیْدِیکُمْ. آیهی فوق به خوبی نشان میدهد مصائب و گرفتاریهایی که دامنگیر انسان میشود یک نوع مجازات الهی و هشداری برای گناهکاران است.
🔸حدیثی از امیر مؤمنان علی(علیهالسلام) نقل شده که پیامبر اسلام(صلی اللهوعلیهوآله) خطاب به ایشان فرمودند:
«این آیه (وَ مَآ أَصَـبَکُم مِّن مُّصِیبَة....) بهترین آیه در قرآن مجید است، ای علی! هر خراشی که از چوبی بر تن انسان وارد شود و هر لغزش قدمی، بر اثر گناهی است که از او سرزده است.»
🔸در حدیث دیگری، از #امام_صادق علیهالسلام نقل شده است که فرمودند: «من یموت بالذنوب اکثر ممّن یموت بالاجال و من یعیش بالاحسان اکثر ممّن یعیش بالاعمار؛ کسانی که در اثر گناهان میمیرند، بیشتر از کسانی است که اجلشان سر آمده و میمیرند، و کسانی که بواسطه خوبی و احسان بر دیگران زندگی می کنند، بیشتر از کسانی است که به عمر مقرّر و مقدّر شده برایشان زندگی می کنند.»
🔴 البته گاهی اوقات #مصائب، محصول گناهان جمعی است.
🔸در #قرآن میخوانیم: «ظَهَرَ الْفَسَادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِی النَّاسِ لِیُذِیقَهُم بَعْضَ الَّذِی عَمِلُواْ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ؛ به سبب آن چه دستهای مردم فراهم آورده، فساد در خشکی و دریا نمودار شده است تا (سزای) بعضی از آن چه را انجام دادهاند به آنان بچشاند، باشد که بازگردند.»
🔸#امام_علی علیهالسلام میفرماید: «هیچ ملّتی از آغوش ناز و نعمت زندگی گرفته نشده مگر به واسطه گناهانی که انجام دادند، زیرا خداوند هرگز به بندگان خود ستم روا نمیدارد.»
wikiporsesh.ir/مصائب
@WikiFeqh
#تاریخ #تاریخ_ایران #ویکی_فقه
#ملی_شدن_صنعت_نفت
🔸 پس از #کشف_نفت و پیبردن به اهمیت آن، در ایران نیز توسط انگلیس، استخراج و صادرات آن آغاز شد. ولی با مبلغ بسیار جزیی، که این، #ظلم در حق مردم ایران بود.
🔹از ابتدای مشروطیت و آغاز بیداری مردم که اعتراض و عدم رضایت نسبت به قرداد با انگلیس بود، مقدمهی ملی شدن #صنعت_نفت و طرح و پیشنهاد آن به مجلس شورای ملی آغاز شد.
🔸در نتیجه مجلس شورا در ۲۴ اسفند و مجلس سنا در بیست و نه اسفند طرح را تصویب کرد و نفت ایران پس از ۵۰ سال ملی شد. 👇
wikifeqh.ir/ملی_شدن_صنعت_نفت
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 | درسی که یک سیب زمینی فروش به استاد قرائتی داد
@Wikifeqh
#ویکی_فقه
#اخلاق_اسلامی
#فضیلت_ایام
🌸 #عید_نوروز از عیدهای باستانی ایرانیان است که قبل از اسلام رواج داشته است. روایتی از #امام_صادق علیهالسلام در فضلیت نوروز در کتب روایی آمده است و مشهور فقهای متأخر به این روایت عمل نموده و فتوا به استحباب غسل را در نوروز دادند؛ اما برخی دیگر در این روایت مناقشه کردهاند.
💢 بنابراین بهطور صددرصد نمیتوان به این عید رنگ دینی داد و از اعیاد دینی به حساب آورد؛ اما باید توجه داشت که نهیای هم از سوی معصومان ـ علیهمالسلام ـ نسبت به این عید وارد نشده است.
wikiporsesh.ir/عید_نوروز
@WikiFeqh
939913.mp3
3.69M
🔹 #باب_الحوائج به معنای برآورنده حاجتها یا راه رسیدن به حاجتهاــ عنوانی است برای اشاره به افرادی که بسیاری از شیعیان معتقدند توسل به این افراد برای رسیدن به حاجتها بسیار مؤثر است؛ مانند #امام_کاظم_علیه_السلام
🔸علت انتساب این لقب به این افراد، این اعتقاد است که توسل به اینها برای رسیدن به حاجتها بسیار مؤثر است، اما ظاهراً #منابع_شیعه، دلیل خاصی بر اینکه این لقب به این افراد اختصاص داده شده باشد، وجود ندارد. 👇
wikifeqh.ir/باب_الحوائج
🔴 طبق برخی احادیث، این لقب را #خدا به همهی #اهل_بیت داده است.
#پیامبررحمت صلیاللهعلیهوآله: خدا به حضرت آدم ـ علیهالسلام ـ فرمود:
ای آدم! اینها برگزیدگان من هستند و به ایشان نجات میدهم و به ایشان هلاک میکنم آنها را و اگر حاجتی از من داشتی به ایشان توسل کن.
رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله: بعد از اینکه حضرت نوح ـ سلاماللهعلیه ـ کشتی را ساخت و میخها را به کشتی زد، پنج میخ به نام پنج تن به کشتی زد که #پیامبر_اکرم ـ صلیاللهعلیهوآله ـ در آخر این روایت فرمودهاند: منظور از الواح، چوبهای کشتی هستند و منظور از «دسر» در آيه شريفه ما هستيم و اگر ما نبوديم، کشتی سرنشينانش را حرکت نمیداد. 👇
wikiporsesh.ir/باب_الحوائج
@WikiFeqh
#حدیث
#ویکی_فقه
🌸 #امام_كاظم_عليه_السّلام فرمود:
إنَّ اَللَّهَ عَزَّوَجَلَّ يَقُولُ إِنِّي لَمْ أُغْنِ اَلْغَنِيَّ لِكَرَامَةٍ لَهُ عَلَيَّ وَ لَمْ أُفْقِرِ اَلْفَقِيرَ لِهَوَانٍ بِهِ عَلَيَّ وَ هُوَ مِمَّا اِبْتَلَيْتُ بِهِ اَلْأَغْنِيَاءَ بِالْفُقَرَاءِ وَ لَوْ لاَ اَلْفُقَرَاءُ لَمْ يَسْتَوْجِبِ اَلْأَغْنِيَاءُ اَلْجَنَّةَ.
➕ خداوند عزّوجلّ مىفرمايد: من توانگر را به خاطر شرافتش نزد خودم، توانگر نساختم، و فقير را براى خواريش در نظرم فقير نكردم،بلكه اين از چيزهايى است كه توانگران را به وسيلۀ فقرا آزمودم، و اگر فقرا نبودند، توانگران سزاوار بهشت نمى شدند.
📚 مشكاة الأنوار ج۱ ص۵۰۱
@WikiFeqh
🔸نوروز امسال ما مصادف است با روز شهادت حضرت موسیبنجعفر (سلام الله علیه)؛ لذا مناسب است بخشی از صلوات مخصوص آن بزرگوار را در آغاز سخن عرض کنیم: اَللهُمَّ صَلِّ عَلى مُوسَى بنِ جَعفَرٍ وَصیِّ الاَبرارِ وَ اِمامِ الاَخیارِ وَ عَیبَةِ الاَنوارِ ... حَلیفِ السَّجدَةِ الطَّویلَةِ وَ الدُّموعِ الغَزیرَةِ وَ المُناجاةِ الکَثیرَة؛ اللٰهمّ صَلّ علیه و علی آبائه و ابنائه الطّیّبین الطّاهرین المعصومین و رَحمة الله و برکاته.
@WikiFeqh
🔴 دیدگاه برخی از علمای اهل سنت پیرامون شخصیت امام کاظم علیه السلام
🔹 #خطیب_بغدادی: او سخاوتمند و بزرگوار بود و کسی که به او بدی میکرد، کسیهای هزار دیناری برای او میفرستاد و کیسههای پول را به ۳۰۰ دینار و ۴۰۰ دینار و ۲۰۰ دینار بستهبندی مینمود و میان فقرای مدینه تقسیم میکرد.
🔹 #ابن_جوزی_حنبلی: موسی بن جعفر به خاطر عبادت و کوشش و شبزندهداری به عبد صالح نامیده شد. او فردی کریم و حلیم بود و هنگامی که با خبر میشد که فردی ایشان را اذیت کرده است، برای وی مالی را میفرستاد.
🔹 #ابن_ابی_الحدید: موسی بن جعفر بن محمد او همان عبد صالح است. [او] بین فقه و دین و پرهیزگاری و حلم و صبر جمع کرده بود.
🔹 #ابن_خلکان: ایشان بسیار بخشنده و کریم بود و گاهی به او خبر میرسید که کسی او را آزار میدهد؛ اما به نزد وی کیسهای که در آن هزار دینار بود میفرستاد.
🔹 #شمس_الدین_ذهبی: موسی بن جعفر از سخاوتمندترین حکماء و از عبادتکنندگان پرهیزگار بود و محل شهادت او در بغداد معروف است.
🔹 #ابن_صباغ_مالکی: وی نزد اهالی عراق به باب حوائج الی الله معروف بود چرا که در برآورده شدن حاجات مسلمانان و رسیدن به مطلوب آنان و بر آورده شدن نیازمندی آنان و رسیدن به مقاصد آنان نتیجه حاصل میشد.»
🔹 #ابن_حجر_هیثمی: او علم و معرفت و فضل و کمال را از پدرش به ارث برد و در اثر عفو و گذشت و بردباری که از خود نشان میداد، ملقب به «کاظم» شد؛ نزد عراقیها به «باب الحوائج نزد خدا» معروف بود و در زمان خودش عابدترین، عالمترین و بخشندهترین فرد بود.
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬| آثار دعای «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ» بر زندگی انسان
@WikiFeqh