فروپاشی خانواده و مرگ آدمیت!
راهی که غرب طی ۸۵ سال رفت ...
و ما اگر هشیار نباشیم،
از آنها سبقت میگیریم
🏆 "بپیوندید" ↙️
" JOIN "👇
http://eitaa.com/jangenaarm
پی نوشت: هشدار بالا بعید نیست در ایران اتفاق بیفتد. از چند فرزندی به تک فرزندی و تدریجا سگ فرزندی.
غربی ها در ۸۵ سال و ما تا الان ۳۳ سال از دوران سازندگی و حاکمیت لیبرال های جنین خوار و بچه کش.
بیخود نبود حضرت آقا تنها جایی را که برای استغفار تشخیص دادند همین کشتار جمعیت بود در قالب شعار صهیونیستی دو تا بچه کافیه!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سِمَتهای مهم علیرضا اکبری«ابرجاسوس» .
مهمتر اینکه این فرد از یک نیروی انقلابی با سوابق خوب ؛ تبدیل می شود به یک عنصر وطن فروش و ضد انقلاب.
بنظر شما این یک هشدار برای ما انقلابیون نیست؟
پناه می بریم بخدا از بد عاقبتی.
چه خوب است هراز گاهی دعای عدیله را در مفاتیح بخوانیم.
✳️فاش شدن راز ۱۱ سپتامبر توسط ژنرال آمریکایی
🔻 ژنرال وسلی کلارک رئیس سابق ستاد ارتش امریکا و فرمانده سابق ناتو در سال ۲۰۰۷ با صراحت اعلام کرد:
🔹حادثه ۱۱ سپتامبر بهانهای برای ویران کردن لبنان، عراق سوریه، لیبی، سومالی، سودان و ایران بود.
🔸این ژنرال کهنه کار آمریکا ادامه داد: تمام ۷ کشور به غیر ایران با جنگ نابود شدند. ولی به دلیل قدرت نظامی ایران، استراتژی به نابودی نرم تغییر کرد.
🔹او هم چنین گفت تحریم ها دو هدف دارند.
یا ایران دچار آشوب می شود که پروژه سوریه جنگ داخلی اجرا می شود یا ایران تسلیم مذاکره می شود که پروژه عراق و لیبی خلع سلاح و حمله نظامی اجرا میشود.
🔸ایران راهی جز پیروزی در جنگ اقتصادی ندارد یا پیروز می شود و ابرقدرت می شود یا شکست می خورد و نابود می شود.
📚منبع: کتاب برج های دوقلو
👤خوان آنتونیوسارین، استاد دانشگاه شیکاگو
پی نوشت: جدا از تعصبات انقلابی؛ بنظر شما ما به کدام راه خواهیم رفت؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا خودکشی یا مهاجرت نکنید!!
دکتر حسن محدثی، جامعهشناس: اگر قصد مهاجرت یا خودکشی دارید، یکی دو سال صبر کنید؛ ایران شاهد تحولات اجتماعی بزرگی خواهد بود!
@Afsaran_ir
پی نوشت: از یک دقیقه تقطیع شده بالا نمی توان سوگیری فکری گوینده را دقیق متوجه شد. اما پیش بینی آن قابل تامل است. نه به این دلیل که ایران طی سه دهه گذشته؛ آزمایشگاه یا رزمگاه اثبات انواع نظریه های نخ نمای شده جامعه شناسان و استراتژیست های غربی شده و البته همگی ضمن اثرگذاری مختصر، به شکست انجامیده است. بلکه به این دلیل که خاستگاه هویتی و پایگاه اجتماعی این همه نظریه و معادله و برنامه ؛ سوار بر کشتی زیبای تایتانیک؛ یک جا در حال افول و غرق شدن است.
حال اگر منظور اقای دکتر محدثی؛ این است که ما هم توصیه می کنیم نه خودکشی کنید و نه مهاجرت. باشید و از غرق این همه تفرعن فرعون اکبر ؛ لذت ببرید. چه جایی بهتر از وطن برای استلذاذ.
اما اگر منظور این است که ایران هم تا دوسال آینده، لنگه ینگه دنیا می شود و نهادهای دینی انقلابی، جای خود را به نهادهای مدنی غربی می دهند که باید در جواب دکتر گفت: ... گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه.
پیش بینی شما دوست فرهیخته چیست؟ اولی یا دومی؟
نیک منش
۲۲ دی ۱۴۰۱
ضمن احترام فراوان به مدیرانی که مخلصانه، آگاهانه و عالمانه مشغول خدمت هستند، اما کم نداریم مدیرانی که بعد از چهل و چند سال از انقلاب، هنوز متوجه ماهیت انقلاب اسلامی نشده اند و کماکان مشغول اجرای نعل به نعل سیاستهای نظام سرمایه داری در این مملکت هستند و هرچه هم با این دوستان بحث می شود که انفلاب اسلامی، راهکارها و روشهای متناسب با فلسفه و مبانی خود را می طلبد از خواب غفلت بیدار نمی شوند.
به گمانم گروه اول (مدیران مخلص و در عین حال آگاه و عالم) باید گروه دوم (مدیران غافل) را به سبک این تصویر به دوش بگیرند تا مملکت بتواند به سلامت از این پیچ تاریخی که پر از میدان مین است رد شود؛ وگرنه معلوم نیست که با تداوم ترکاندن مینها توسط این گروه دوم، چه بر سر مملکت بیاید.
@baladetayyeb
پی نوشت: قرآن در وصف غافلان چنین می فرماید:
وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ ۖ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا ۚ أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ
و محققا بسیاری از جن و انس را برای جهنم آفریدیم، چه آنکه آنها را دلهایی است بیادراک و معرفت، و دیدههایی بینور و بصیرت، و گوشهایی ناشنوای حقیقت، آنها مانند چهارپایانند بلکه بسی گمراهترند، آنها همان مردمی هستند که غافلاند.
این توصیف دوستان را از عکس بالا مستند به قرآن کردم تا عده ای بلافاصله اعتراض نکنند چرا به بخشی از مدیران ج.ا.ا توهین می کنید؟
یادداشت دو بخشی با موضوع بحران مسکن و راهکار پیشنهادی برای حل آن (بخش دوم یادداشت):
با توجه به مواردی که در بخش اول یادداشت تشریح شد پیشنهاد میشود دولت از راهکار مسکن اندک افزا با رویکرد توسعه افقی (مسکن ویلایی) استفاده کند. زیرا با توجه به بی اعتمادیِ بسیاری از شهروندان به پروژه های انبوه سازی و مسکن دولتی، بهتر است دولت از تصدی گری اجتناب کند و به جای آن، روشی را اتخاذ کند تا مشارکت حداکثری توسط خود مردم برای ساخت مسکن اتفاق بیافتد؛ تجربه هم نشان داده است که هر جا خود مردم وارد میدان شده اند گره مشکلات باز شده است. برای این امر، دولت با شکستن احتکار زمین، باید بخش اندکی از زمین های دولتی را به مردم واگذار کند و اندکی نیز تسهیلات ارائه نماید تا خود مردم بتوانند ساخت مسکن را در زمینهای واگذار شده با الگوی ویلایی ۱ یا نهایتا ۲ طبقه شروع نمایند و ادامه کار را مردم به تدریج با نقدینگی که خود تامین می نمایند تکمیل نمایند. این، همان راهکار مسکن اندک افزا با الگوی توسعه افقی است.
برخی از مزایای این روش:
- اولا در مقایسه با روش قبل (که در بخش اول یادداشت تشریح شد) تسهیلات کمتری به مردم ارائه میشود و اغلب نقدینگی را خود مردم به تدریج تامین می نمایند و لذا برخلاف روشهای قبلی، نه تنها آثار تورمی ندارد بلکه به دلیل جمع آوری نقدینگی که اکنون در جامعه موجود است و غالبا صرف فعالیتهای غیر مولد میشود (نظیر طلا و سکه و دلار و ...)، به کنترل تورم نیز می تواند کمک نماید. در این روش چون واحدها ویلایی است و خود فرد، مالک تمام و کمال ساختمانش است، به هر طریق ممکن نقدینگی لازم را برای تکمیل تدریجی خانه اش تامین می کند.
- ثانیا چون در این راهکار، جنس پروژه ها از نوع انبوه سازی نیست و محور کار، خود مردم هستند لذا دیگر خبری از بی اعتمادی به پیمانکار و دولت و غیره در پروژه های انبوه سازیِ مسکن دولتی نیست و مشارکت حداکثری مردمی که همیشه حلال المسائل بوده است واقع خواهد شد.
- ثالثا چون خود مردم خانه های ویلایی خود را به تدریج با سلیقه خود تکمیل می نمایند حس تعلق بیشتری به واحدهای خود خواهند داشت و لذا احتمال ماندگاری بیشتر و بالتبع پایداری اجتماعی بیشتری برای چنین بافتهایی می توان تصور نمود.
- رابعا چون در این حالت، الگوی ویلایی جایگزین انبوه سازیهای آپارتمانی میشود از معایب مسکن آپارتمانی و بلوکهای متراکم اجتناب میشود؛ معایبی نظیر افزایش آسیب های اجتماعی، مسائل زیست محیطی و ... که در مجتمع های آپارتمانی به مراتب بیشتر از ویلایی است. به علاوه این نوع واحدهای ویلایی با سبک زندگی اسلامی ایرانی و فرهنگ ما نیز تطبیق بیشتری دارد.
- خامسا بار مالی کمتری به مردم وارد میشود زیرا طبق محاسبات، اگر هزینه زمین رایگان باشد (نظیر نهضت ملی مسکن که زمین را خود دولت تامین می کند) هزینه های ساخت واحد ویلایی در مقایسه با واحد آپارتمانی به مراتب کمتر است؛ چون هزینه مشاعات و آسانسور و ... حذف میشود و لذا مردم با هزینه کمتری و سریعتر می توانند با مدیریت خود و به دور از بدقولی های بقیه شرکا و وعده و وعیدهای دیگران، واحدشان را تکمیل نمایند.
البته در این راهکار، لازم است برای ضمانت اینکه زمین های واگذار شده توسط دولت در مدت معینی توسط مالکان ساخته شوند و وارد چرخه سفته بازی نشوند تدابیری نیز توسط دولت اندیشیده شود.
@baladetayyeb
طبق آموزه های سنتی، رنگ ها و نورها نیز مانند انسانها، طبایع مختلف دارند و لذا هر نوع فضایی با توجه به عملکرد و طبعش، رنگ و نور متناسب با خود را می طلبد. در این تصویر، دقت معمار ایرانی در انتخاب رنگ و نور دو فضای متفاوت از خانه طباطبایی های کاشان را ملاحظه بفرمایید.
تصویر سمت راست (تالار یا به قول امروزی ها، پذیراییِ خانه) است و تصویر سمت چپ (سه دری یا به قول امروزی ها، اتاق در همین خانه). در ارسی های تالار از رنگ های محرّک مانند قرمز به وفور استفاده شده است زیرا فضای تالار، فضایی اجتماعی است که برای مهمانداری و تعاملات اجتماعی با مهمانان طراحی شده است و لذا بهتر است از رنگ های گرم نظیر قرمز در چنین فضایی بیشتر استفاده شود تا منتج به روابط گرم تر و افزایش تعاملات شود. اما در سه دری (که عملکردش تقریبا شبیه به اتاق در خانه های امروز است) فضا شخصی تر است و لذا غلبه با رنگ های سکون آفرین و ملایمتر نظیر سفید و آبی است که این ویژگی ها کاملاً با عملکرد اتاق تطبیق دارد.
@baladetayyeb
پی نوشت: به فضل الهی و در چله دوم؛ انحصار معماری و شهرسازی و سلامت و تربیت و مدیریت و ... که دهها سال است در قبضه بینش و دانش سکولار است شکسته خواهد شد.
ممکن است نسل اول و دوم انقلاب که آفتاب لب بام اند این روزهای شکوه و استقلال را درک نکنند اما نسل جوان بداند آینده روشنی در انتظار آنهاست.
قبلا از قول رهبری در دیدار چند روز پیش با بانوان ، مطلب مهمی ، مورد تحلیل قرار گرفت که ایشان در خصوص نقش و میزان مدیریت زنانه بر نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور، وعده کردند راه حلی برای این امر مهم بیابند. در مطلب تصویری زیر و بدون تحلیل ببینید نقش و تعداد فعلی مدیریت زنانه را طبق آمار یکی از روزنامه ها : 👇 https://www.farsnews.ir/news/14011022000418
🤰 مادری و معاد❗️
• "باور" به معاد با "اطمینان" به آن فرق دارد. مثل تفاوت دیدن بهار و انتقال به مفهوم معاد است با زنده شدن ۴پرنده توسط ابراهیم خلیل(ع)!
ابراهیم(ع) در مسیر حشر و احیای الهی قرار گرفت و بعث و معاد را #تجربه کرد.
• قرآن برای رفع ریب و شک از بعث و قیامت به #فرآیند_مادری توجه داده است. در آیه ۵حج مراحل یک تولد از نطفه تا قرار گرفتن جنین در رحم و تولد طفل از مادر را به رخ می کشد: لِنُبَیِّنَ لَکُم: جهت تبیین برای شما!
• ما تصویرش را می بینیم؛ مادر اما این بعث را درون خود دارد. تجربه درونی معاد مثل تبیین آن با عکس و فیلم هایش نیست. لحظه دمیده شدن روح و نُقِرُّ فِی الاَرحامِ، لحظه جانبخشی است؛ لحظه ای ابراهیمی است.
• امام رضا(ع) این لحظه را چنین توصیف کرد: چون ۴ماه تمام شود، خدای تعالی دو فرشته صورت گر می فرستد تا جنین را صورتگری کنند...(قرب الاسناد ص۳۵۲)
این دو فرشته از سپهر جان مادر در جنین روح می دمند.
• همه مادران معمولی هم از این هفته ها زنده شدن موجودی درون خود را احساس می کنند؛ مادران عارف تجربه شان ابراهیمی تر است...
• بی حساب نیست که زنان و مادران بیش از مردان به معاد معتقدند. در نظر سنجی از ۹هزار بریتانیایی زیر ۴۵سال، ۶۰٪زنان معتقد به معاد و بهشت و جهنم بودند.(بی بی سی)
در جامعه ما اعتقاد به معاد بالای ۹۰٪ است.(ایسپا)
#روز_مادر
#قیامت_کوچک
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
⭕️ جاسوس محکوم به اعدام، صورتی از آب درآمد!
🔻کنکاشی در توییتر و فیسبوک علیرضا اکبری ابرجاسوس محکوم به اعدام، پازلها را کنار هم بگذارید!
۱. تمجید آذریجهرمی
۲.تجمید اسحاق جهانگیری
۳. تمجید پیروز حناچی
۴. ترس از جنگ و امضای برجام
۵. واکنش به پیروزی روحانی در انتخابات
۶. تمجید اسکار فیلمهای اصغرفرهادی
@madare0120
پی نوشت:
تابحال صدها نفر از طیف لیبرال ها و فمنیست های اصلاحات چی؛ تو زرد و جاسوس و پناهنده سیاسی و اپوزیسیون و این جور عناوین درآمده اند. براستی چرا این طایفه این قدر بی شرم و بیگانه پرست اند؟
از بعد معرفت شناختی و جامعه شناختی و روان شناختی و هر جوری که بررسی شود چرا عاقبت بسیار بلکه اکثر اینها در داخل و خارج این قدر بد رقم خورده است؟
اعتراض نشود مگر طایفه مقابل . موسوم به اصولگرا. خیلی خوش عاقبت شده اند؟ مثلا روحانی و ناطق و هاشمی و لاریجانی و ...
حقیقتش را بخواهید این دوگانه های مسخره را فقط باید در روزنامه های زرد پیدا کرد و الا از منظر صحیح ؛ ما دو طیف بیشتر نداریم:
ولایی و غیر ولایی که گاهی ضد ولایی هم می شوند.
لذا اصلاحات چی و اصولگرا و ... همه در طیف غیر ولایی و ضد ولایی جای می گیرند الا اندکی از آنها که کماکان وفادار به آرمان های انقلابند.
اینها همه از نکبات تحزب بی تهذب است در جامعه اسلامی که همه باید ذیل یک پرچم و رهبر و حزب بنام حزب الله جمع شوند. و الا بقیه دکان چند نبش سیاسی است برای پارو کردن قدرت و ثروت و خندیدن به ریش مردم و مکتب.
داشتم بخشی از اعترافات همین ابرجاسوس را می دیدم با صراحت می گفت : من هیچ نیاز مالی و ... از جاسوسی برای انگلیس نداشتم!
🔴مهم/ اندکی تأمل و تفکرِ منصفانه
▪️جمله را خواندید!؟ میگه سینه ی خود را شکافتم و به هرکجای آسمان رفتم...😳
به نظرتان این کلام علامه و عارفِ واصل مرحوم حضرت آیت الله حسن زاده آملی که در دنیا عام و خاص می شناسنش، از روی چاپلوسی یا تعریف و خودشیرینی یا پست و مقام خواهی یا دنیا طلبی بوده است!؟ اصلا چه نیازی به کدومیک از اینا داشته ایشان!؟
✅ نکته مهم: دقت کردین اونایی که با فهم و درک والای عرفان راه هایی را در آسمانها برای خود بازکرده اند، آقای خامنه ای را جور دیگری می دیدند...
خودتان برید دیگر کلام امثال آیت الله حسن زاده آملی و مثلا آیت الله بهجت و آیت الله بهاالدینی،آیت الله آقا مجتبی تهرانی،آیت الله فاطمی نیا و غیره را که همه در عرفان نظری و عملی دارای حرف هستند، در مورد آقا را بخوانید متوجه می شوید داستان چیه...
یه جور دیگه بگم :قطعاً و حتماً چیزی هست که ما نمی بینم و نمی فهمیم...
✅ نکته مهمتر: انتشار لازم
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
http://eitaa.com/joinchat/1357578243Cf32533097a
🆕آخرین اخبارمنطقه،جهان،جبهه مقاومت
#نهضت_جهانی_مقاومت
sardar ebrahimpoor 14011014.mp3
30.69M
💥تحلیل بسیار مهم و جامع حاج عظیم ابراهیم پور در جمع طلاب و روحانیون بادو موضوع:
✅ سالگرد سردارسلیمانی
✅پشت پرده اغتشاشات اخیر
🔴 گرچه این روزها در رابطه با این دو موضوع «شخصیت حاج قاسم» و «تحلیل حوادث اخیر» مطالب زیادی شنیده و خوانده اید و مدت زمان این فایل هم زیاد است، اما از همه رفقا خواهش میکنم با توجه به جامعیت این تحلیل و اهمیت موضوع حتما با دقت ملاحظه شود !!!
🔺بویژه عزیزان مبلغ وتبیین گر.
@Behzadzare✍
پی نوشت: گرچه زمانی در حدود ۱.۵ ساعت را باید صرف گوش کردن صوت کنید اما انصافا اطلاعات و تحلیل جامعی نسبت به فتنه اخیر صورت گرفته که حیف است از آنها استفاده نشود.
رهبری امروز در دیدار مداحان اعتراف جالبی داشتند که شاید یکی دوبار بیشتر مشابه آن را نفرموده باشند. این نشان می دهد ابعاد فتنه بخوبی طراحی شده بود اما چون فضل خدا همیشه یار ماست لذا عقل محاسبه دشمن نتوانست به کمک عقل طراحی اش بیاید و کار نظام را یکسره کند. جمله آقا این بود:
"بنده به عنوان کسی که این مسائل را زیرنظر دارم در دل خودم به مهندسی خوب دشمن آفرین گفتم، همه چیز را در جای خود و به اندازه خود آماده کرده بود، چرا موفق نشد؟ چون محاسبه دشمن غلط بود...دشمن تمام عوامل مسلطی که یک قدرت میتواند برای اخلال و تخریب بکار ببرد را در قضیه اخیر بکار گرفت."
نکته مهم دیگری هم در صوت است حاکی از پیشگویی علمای یهود در چند سال پیش در جلسه ای محرمانه که ۴۰ سالگی نظام را مبنای فتنه های خود گذاشته بودند بگونه ای که اگر این فتنه جامع اخیر بجایی نرسد باید فاتحه اسراییل و تمدن غرب را خواند.
نیک منش- ۲۳ دی ۱۴۰۱
به نام خدا
متن فارسی نامه تیم ملی نوجوانان جمهوری اسلامی ایران اعزامی به مسابقات جهانی علوم نوجوانان(IJSO2019) در قطر جهت قرائت توسط نماینده دانش آموزان ایران در شب فرهنگی مسابقات که موجب شگفتی و تحسین نمایندگان ۷۵ کشور جهان شد:
به نام خداوند جان آفرین حکیم سخن در زبان آفرین
خانمها آقایان!
سلام
من از ایران آمده ام از بیش از ۸۰۰۰ سال تاریخ و تمدن درخشان که بشریت امروز مدیون آن است
من از دیار کوروش کبیر و سلمان فارسیم
من از خطّه ی سورنا و کاوه و آریو برزن و سلیمانی به اینجا آمده ام
از سواحل دریای خزر و امواج نیلگون خلیج همیشه فارس
از سرزمین شعرای بزرگی همچون فردوسی و خیّام و نظامی و خاقانی عطّار و سعدی و مولوی و حافظ و دهلوی و پروین
از سرای حُکمای نام آوری چون ابن سینا و فارابی و سُهروردی و ابن عربی و ملاصدرا
مهد علم و فرهنگ و ادب در این کره ی خاکی که قدیمی ترین دانشگاه جهان: دانشگاه جُندی شاپور را با ۱۸۰۰ سال قدمت در خود جای داده است.
براساس اسناد معتبر، ۲۵۰۰ سال پیش در بیمارستانها و مراکز پزشکی کشور من از ساده ترین عملهای درمانی و جراحی تا تراکاشت اعضای بدن حیوان در بدن انسان (xenotransplantation) انجام می شده است.
شاید نامجابر بن حیّان ایرانی پدر و بنیان گذار علم شیمی را شنیده باشید!
بعضی کشور من را با نام زکریای رازی می شناسند: همان کاشف الکل(اتانول C2H5OH) و سولفوریک اسید(H2SO4) و نویسنده کتاب"حاوی" که تا قرنها بزرگترین دانش نامه پزشکی جهان بود و کتاب"منصوری" درباره درمان همه بیماریها از فرق سر تا نوک پا که نخستين کتاب پزشکی بود که با شيوهی چاپ گوتنبرگی در اروپا چاپ شد.
اما بعضی کشور من را با نام ابن سینا یا همان اَوِ سینا(Avicenna) می شناسند که کتاب قانونش(Canon) دومین کتاب چاپ شده جهان بعد از اختراع صنعت چاپ و قرنها مرجع پزشکان دنیا در تشخیص و درمان بیماریها بود.
سر ویلیام آسلر از پزشکان بزرگ تاریخ و یکی از موسسان بیمارستان جانز هاپکینز کتاب قانون را مشهورترین کتاب پزشکی تاریخ میداند و معتقد است این کتاب، انجیل علم پزشکی است.
جرج سارتن، دانشمند مورخ هم "قانون" را دایرةالمعارف عظیم پزشکی می داند.
جالب است بدانید آنچه را امروز من و شما به عنوان اصل اینرسی یا قانون اول نیوتن می شناسیم، ابن سینا(اَوِ سینا) ۷۰۰ سال پیش از تولد اسحق(آیزاک) نیوتن در کتاب اشارات و تنبیهات به تفصیل آورده بود.
البته با کمال تعجب قانون دوم نیوتن هم ۵۰۰ سال قبل از تولد او در کتاب المباحث المشرقیه نوشته ی فخر رازی ایرانی و قانون سوم او یعنی قانون عمل و عکس العمل هم ۵۰۰ سال قبل از تولدش در کتاب المعتبر فی الحکمه نوشته ی ابوالبرکات بغدادی پزشک مشهور ایرانی به وضوح بیان شده است.
شرح الهاماتی که دانشمندان بزرگ جهان از دانشمندان ایران زمینگرفته اند در اینمجال اندک نمی گنجد... اما باز هم به عنواننمونه می توان در ریاضیات به بنیان گذاری علم جبر و لگاریتم توسط محمد خوارزمی، کشفیات خیّام، مروَزی و خواجه نصیر الدین طوسی در علم حساب، هندسه و جبر یا ابداع اولین اثبات قضیه کلی «سینوس ها» برای حل مثلث های غیر قائم الزاویه وحل مسائل «حل نشدنی هندسه کلاسیک» توسط ابوالوفاء بوزجانی یا کشف کسر اعشاری و اندازه صحیح عدد پی توسط غیاث الدین جمشید کاشانی اشاره کرد
و یا در علم نجوم که نظریات ابن هیثم و ابوریحان بیرونی صدها سال قبل از کوپرنیک و کپلر و گالیله در کتابهایشان بصورت مشخص آمده بود و منشا علمنجوم امروز شد
ابن هیثم بصری بی شک اولین دانشمند فیزیک نور در جهان، مخترع ذرهبین، نخستین اندازه گیرنده سرعت صوت، سرعت نور و محیط کره زمین در تاریخ علم بشری است
آنچنانکه علم مناظر و مَرایا و اختراع ذره بین را راجرزبیکن از نوشته های این دانشمند بزرگ ایرانی آموخت
یا اشاره کنم به نظریه موجی بودن نور که ماکس پلانک آن را از آثار فخر رازی الهام گرفت و یا گردش ریوی خون که ۳۰۰سال قبل از ویلیامهاروی، ابن نفیس قریشی، پزشک ایرانی در شرح کتاب قانون ابن سینا آن را بطور کامل شرح داده بود.
همچنین اولین مرجع مستند جهان در مورد پدیده دگرگشت و تغییر دائمی بدن انسان توسط ابن نفیس در سال ۱۲۶۰ میلادی در مطالعهای با عنوان «الرساله الکاملیه فی السیرة النبویه» نوشته شدهاست.
خلاصه آنکه بشر امروز در ساحت علم و فرهنگ و تمدن وامدار سرزمین من ایران است
خانمها آقایان!
"اکنون نزدیک به دو دهه است که دوباره رستاخیز علمی در کشور من آغاز شده و با سرعتی که برای ناظران جهانی غافلگیر کننده بود - یعنی بنا به گزارش مجله ی معتبرnew scientist ، یازده برابر شتاب متوسط رشد علم در جهان- به پیش رفته است..."
طبق گزارش پایگاه معتبر سایماگو ایران اکنون رتبه۱۶ تولید علم جهان و بالاترین سرعت تولید علم دنیا را داراست.
در علم هوافضا رتبه ۱۱ جهان، در تولید علم هسته ای رتبه ۱۲
دنیا یا در علم نجوم و اخترفیزیک رتبه ۱۷ جهان، در علم نانو رتبه ۱۶ دنیا و رتبه ۴ سرعت تولید علم نانو را دارا می باشد.
ایران سومین کشور جهان در زمینه استخراج سلولهای بنیادی از پالپ(مغز) دندانهای شیری میباشد و نیز جزو یک درصد کشورهای دنیاست که به توانمندی پیوند سلولهای بنیادی خونساز دستیافته است.
طبق آمار جهانی اسکوپوس در سال ۲۰۱۵، ایران رتبه ۱۵ را در زمینه تولید علم سلولهای بنیادی در دنیا به خود اختصاص داده است.
همچنین ایران رتبه ۴ دنیا در شبیه سازی حیوانات، رتبه ۱۲ جهان در علوم فنی و مهندسی، رتبه ۱۳ دنیا در ژنتیک، بیوشیمی و علوم زیستی و رتبه ۱۶ جهان در علوم غذایی و کشاورزی را در اختیار دارد و جزو کشورهای پیشرو در درمان ناباروری و پژوهشهای حوزه سرطان است.
همچنین ایران امروز در تولید علم در حوزه صنایع دفاعی و موشکی جزو کشورهای تراز اول جهان است از جمله جزو ۴ کشور سازنده پهپاد موشک انداز در جهان، جزو ۲۰ کشور سازنده ناوشکن در دنیا و تنها سازنده سریع ترین اژدر دنیا با سرعت ۱۰۰ متر در ثانیه است.
به علاوه، ایران من دومین کشور برتر دنیا در تحقیقات مغز و نخاع، جزو ۱۰ کشور موفق دنیا در پیوند اعضای بدن، جزو ۸ کشور صاحب چرخه کامل فضایی، سومین کشور دنیا در رشد شبکه برق و سومین کشور سد ساز دنیاست.
خانمها آقایان!
اجازه می خواهم نوشتار خود را در پایان تقدیم کنم به پیشگاه دانشمندان بزرگ معاصر کشورم که در راه پیشرفت و اعتلای میهن اسلامی خود، جان ارزشمند خود را تقدیم کردند.
به یاد شهیدان علمی سرافراز کشورم:
دکتر مصطفی چمران
مهندس حسن طهرانی مقدم
دکتر مسعود علیمحمدی
دکتر مجید شهریاری
مهندس مصطفی احمدی روشن
دکتر داریوش رضایی نژاد
دکتر سعید کاظمی آشتیانی
دکتر محسن فخری زاده
و
دکتر مریم میرزاخانی.
از همه شما بخاطر صبر و بردباری تون در گوش دادن به عرائض بنده صمیمانه تشکر می کنم.
(تعظیم رو به جمعیت)
لطفا باز نشر بدید که کسانی ایران و ایرانی را خوب نشناخته اند یا هموطنانی که دچار خودتحقیری و منفی بافی اند بدانند
🌱 به مناسبت تولد دردانه خلقت ام ابیها حضرت زهرا س و نظر به تهاجم شدید فرهنگی به ساحت خانواده . خصوصا زن و مادر. تا چند روز آینده ؛ برش هایی از نظرات علامه مرحوم سید منیرالدین حسینی هاشمی ره را محضر شما خواهران و برادران گرامی تقدیم می کنم و یقین دارم روی تک تک کلمات این متفکر انقلابی ؛ خواهید اندیشید:
کلام اول :
🔆 پياده شدنِ مدل سرمايهداري در ایران، بستر شکلگیریِ شکاف طبقاتی و تحميلِ محروميتهای اقتصادی و فرهنگی و محرومیتهای جنسی است.
🔷 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«پياده شدنِ مدل سرمايهداري در ایران بستر تحميل محروميتهاي سياسي و فرهنگي شده، و مشکلات اقتصادی و اختلاف طبقاتی بهوجود آورده است.
در ايران، [فرضا]ً ۲۰ درصد از جامعه، هم پول دارند و هم مقام دارند و هم ارضاء جنسي دارند؛ ۳۰ درصد بهصورت متوسط در فشار هستند ولي اينها را تا حدودی دارا هستند. و ۵۰ درصد هم در فقر اقتصادي، فقر جنسي و فقر هويتي زندگي ميكنند. چون آنها دارند تحقيرشأن ميكنند! جامعه دارد تحقيرشان ميكند!
بَعد، غرب به اين جمعيت بزرگ (به این ۵۰ درصد) ميگويد: شما آزاديد! شما آدم هستيد! اختيار شما به دست خودتان است! اينها چكاره هستند؟! اين ارزشها هستند كه شما را اينطور محدود كردهاند!!
👈 يك بار نميگويد «انگيزش مادي» و «اختلاف طبقاتي» و «نظام سرمايهداري» شما را اينطور كرده است! يك بار نميگويد غلط بودنِ «نظامِ توزيع ثروت، قدرت، اطلاعات»، شما را اينگونه كرده است! مرتب میگويد «وابستگي شما به ارزشها» شما را اينطور كرده است!
بنابراين، طبيعي است كه در جامعه ناهنجارهاي تلخي بهوجود آيد كه براي دشمن مايهٔ اميدواري میشود و او میتواند ارزشهاي اسلامی را، بهدليل محروميتهايي كه خودِ نظام سرمايهداري در عمل براي مردم ايجاد كرده است، مورد هجوم قرار بدهد!»
☑️ @AndisheMonir
💠برنامه امشب گفتگوی ویژه خبری با موضوع مقایسه وجوه مختلف مسکن ویلایی و مسکن آپارتمانی و موانع تحقق مسکن ویلایی در کشور.؛ با حضور محمدمنان رئیسی (دانشیار معماری و مدیر مرکز مطالعات معماری و شهرسازی اسلامی دانشگاه قم).
💠ساعت ۲۱:۵۵ تا ۲۲ از شبکه یک و ادامه آن از شبکه خبر
🔸ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی حوزه های علمیه🔸
عضو شوید🔻
eitaa.com/setad_memari
سه سوت درباره زندگی در شعارهای «خانه، ماشینی برای زندگی» و «زن زندگی آزادی».
زمان لازم برای مطالعه: سه دقیقه
- سوت اول و شعار خانه، ماشینی برای زندگی:
لوکوربوزیه (معمار مشهور فرانسوی و پدر معماری مدرن)، حدود ۹۰ سال قبل، با طرح شعار «خانه، ماشینی برای زندگی»، سبک زندگی جدیدی را تئوریزه کرد که در آن، فضاهای شهر به چند بخش اصلی تقسیم شدند: سکونت، کار و تفریح. در نتیجه، خانه که تا قبل از آن، هم فضای کار و تولید بود و هم فضای تفریح و هم فضای سکونت و استراحت، به سرپناهی صرفاً برای خواب و استراحت تقلیل یافت. لذا همان طور که ماشین شبها در گوشه پارکینگ، پارک میشود تا فردا مجدد روشن شود و مورد استفاده قرار گیرد، کارکرد خانه نیز به پارکینگ شبانه انسانهایی بدل شد که بعد از فعالیت روزانه، صرفاً شب را در این سرپناه، پارک میکنند تا برای فعالیت فردایشان دوباره آماده شوند.
تا به حال ماشینی دیده اید که مثلا برای مهمانداری و تعاملات اجتماعی فضا داشته باشد؟! لذا چون خانه ماشین زندگی شد، به تدریج همه چیزش ازش گرفته شد؛ تربیت و تفریح کودکان به مهد کودکها واگذار شد، مهمانداری به تالارها و کافه ها، تفریح به پارکها و شهربازیها و طبخ غذا نیز به بیرون برها و رستورانها سپرده شد و به این ترتیب، از خانه، فقط سلولی ماند برای خواب شبانه. دقیقاً شبیه به همین سلولها و قفسهای پنجاه شصت متری که در کلانشهرها میسازیم و اسمش را خانه گذاشته ایم.
به این ترتیب، مفهوم خانه های نُقلی و سلولی پدیدار شد، زیرا طبیعی بود که خانه ای که دیگر نه فضای کار و تولید است و نه فضای مهمانی و نه فضای تفریح، نیازی به وسعت چندانی ندارد و به این ترتیب، سلولهایی پدیدار گشت که بایستی همچون ماشین، اقتصادی باشند؛ و طبیعی بود که در این نگاه اقتصادی، کیفیتهای خانه سنتی (نظیر حوض و درخت و ایوان و غیره) فدای مفاهیم کمّی نظیر متراژ و زیربنا و غیره شود.
- سوت دوم و شعار زن، زندگی، آزادی:
وقتی همه چیز خانه را از آن گرفتیم، آنگاه چه بلایی بر سر زن خانه آوردیم؟ خانه تبدیل شد به سلولی برای حبس او؛ سلولی که دیگر نه فضایی داشت برای تربیت و تفریح کودکانش و نه فضایی برای تولید خانگی و نه فضایی مناسب و وسیع برای مهمانداری. پس برای آزادی از چنین قفسی، لازم شد که زن، خانه را رها کند و آزادی را در محیط بیرون خانه و فضای شهری جستجو کند و چنین شد که فضای شهری تبدیل شد به فضایی برای تبرّجات زنانه و تامین نیازهای روحی، روانی و عاطفی او. لذا مفهوم خانه داری که تا قبل از آن و در فرهنگ سنتی، مفهومی مثبت تلقّی می شد به مفهومی منفی بدل شد و به زن چنین القا شد که حتی اگر شده، با حقوقی نصف حقوق مردان در محیط بیرون خانه کار کند ولی انگ خانه داری را تحمل نکند! پس خانه که تا قبل از مدرنیسم، برای زن هم فضای زندگی بود و هم فضای آزادی، به سلولی تبدیل شد برای حبس او و فرزندانش.
به این ترتیب زن را از خانه به کارخانه کشاندیم و فضای خانه های باصفای سنتی را به سلولهایی قفس گونه برای زندان کردن زنان تبدیل کردیم و او را مجبور کردیم که آزادی را نه در کانون خانه و خانواده بلکه در فضاهای شهری و بیرون خانه جستجو کند. در نتیجه، به او القا کردیم که خانه داری، چیزی نیست به جز مفهوم کرختِ خانه نشینی و لذا برای رهایی و آزادی از این کرختی، دل او را از خانه میکنیم تا چرخ کارخانه ها ارزانتر بچرخد.
در چنین سبک زندگی، کودکان بایستی طعم محبت را در مهد کودکها جستجو نمایند و پیران بایستی طعم حمایت را در خانه های سالمندان گدایی نمایند و همسران نیز بایستی طعم عشق و محبت همسرانه را در فضای مجازی و فضای شهری و هر فضای دیگری به جز کانون خانه بجویند. چه نتیجه شومی! تخریب بنیان خانه و خانواده به قیمت چرخاندن هر چه ارزانتر چرخهای نظام سرمایه داری!
- سوت سوم برای آقایان و خانمهای مسئول:
آیا چنین خانه ای می تواند بستر تحکیم خانواده و تعالی معنوی و حقیقی انسان باشد؟ چنین خانه ای، "اُدْخُلُوهَا بِسَلَامٍ آمِنِين: با سلامت و ايمنى داخل آنجا شويد" است (حجر/۴۶) و یا سلولی است جهنم گونه؟ "قِیلَ ادخُلوُا أبوابَ جَهنّم: به آنها گفته شود از درهای جهنم وارد شوید" (زمر/۷۲).
مدیرانی که دائم شعارهای انقلابی میدهند بدانند که شرط لازم برای تعالی جامعه، طراحی درست ظرف آن جامعه است و هر مظروفی، ظرف متناسب با خود را می طلبد. شهرسازی متراکم و عمودی با سلولهای پنجاه شصت متری، ظرف نظام سرمایه داری است.
برای کسانی که علاقمند به تحلیل های عمیق تری نسبت به حوادث اخیرند این را بخوانند👇 https://www.farsnews.ir/news/14011020000610
دو خبر و یک نتیجه گیری: خبر اول- معضل فرهنگ و بودجه های فرهنگی
طبق جدول بالا از اینکه سهم بودجه نهادهای مهم فرهنگی کشور مثل صداسیما، ستاد امربه معروف،نهاد رهبری در دانشگاه، شورای عالی حوزه علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی و..
در اوج جنگ جهانی شناختی ترکیبی
حتی به ۰/۰۰۵ بودجه کشور نرسد
خیلی ناراحتم..
این رقم معادل هزینه چند فیلم سینمایی هالیوودی بیشتر نیست!
اما از اینکه این سازمانها و نهادها توان بهره وری و اثرگذاری در حوزه اقدامات فرهنگی با همین حداقل بودجه را هم ندارند بیشتر ناراحتم....
ادامه ....👇
خبر دوم- غرب برای جمهوری اسلامی ایران با ۸۵ میلیون جمعیت ۲۹۸ شبکه ماهواره ای به زبان فارسی ایجاد کرده است اما برای جامعه چینی زبانان با ۱/۵ میلیارد نفر هیچ شبکه ای ایجاد نکرده .از خود پرسیده اید چرا؟
نتیجه:
۱. یا تحلیل اول از ناکارامدی نهادهای دینی تبلیغی غلط است چون دشمن را به انفعال سیاسی فرهنگی کشانده اند و یا تحلیل صحیح است و دشمن ؛ در عین همین ناکارامدی نهادهای ما ولی از باب قدرت دین و انقلاب؛ قافیه را باخته است!
البته نتیجه دومی ، به واقع نزدیکتر است و حق ان است که جور نهادهای ضعیف فرهنگی را قدرت سیاسی ج.ا.ا و نهادهایی مانند سپاه قدس و بسیج و ... می کشند تا دشمن مجبور شود این قدر از جیب خرج کند.
۲. ببینید وضع فرهنگی کشور چقدر آشفته است که درصد رشد بودجه نهادهای سلبیه و جلالیه مانند زندان ها و نیروی انتظامی بیشتر از نهادهای ایجابیه و جمالیه مانند صدا و سیما و ستاد امر بمعروف و ... است. نامتوازن بودن این جدول ، شبیه تفاخر کمیته امداد و وزارت بهداشت است که به بزرگتر شدن نداری و بیماری در کشور با رشد هر ساله بودجه و ساختارشان می بالند! فکر می کنم باید گریست به حال خودمان که سلامت و امنیت و معیشت و جمعیت و بدبختی های دیگرمان زیر سر همین کبریت احمر - یعنی فرهنگ- است و تا اصلاح نشود اصلاح دیگر نظامات نشاید.
۳. شورای عالی انقلاب فرهنگی ، نهاد عالی علم و فرهنگ کشور است و بارها مطالبی در این خصوص و ساختار ضعیف و دبیر و عناصر بعضا ناقوی آن تقدیم شده است. اخیرا دبیر جدیدی برای این شورای معظم انتخاب شده که از اساتید انقلابی اند. امیدوارم تحلیل و هشدار چند روز پیش حقیر (قبل از اعلام رسمی خبر انتصاب ایشان) مبنی بر ضرورت انتخاب یک مدیر توانمند ، اشتباه از کار در بیاید و این بزرگوار بتوانند با تحول ساختاری که مد نظر رهبری نیز بوده است طرحی نو و مدیریتی متفاوت ارایه دهند تا این آشفتگی بلکه ولنگاری و بحران فرهنگی علمی را در فضای حقیقی و مجازی، حداقل کنترل کنند و وضعیت ، از این بدتر نشود.
نیک منش
۲۴ دی 1401
امارات چه امتیازاتی به ایران می دهد ؟
🔸️در روزهای گذشته چند رخداد مهم در روند تحولات روابط ایران و کشورهای عربی رخ داده است که اگرچه بازتاب زیادی پیدا نکرد ولی به باور نگارنده بسیار مهم بود.
🔸️اول سفر رئیس بانک مرکزی به امارات در جهت تسهیل روابط پولی و بانکی و تامین منابع مالی برای تجارت تجار ایرانی بود که روسای برخی بانک های داخلی نیز وی را همراهی کردند .
🔸️و دوم اظهارنظر دیروز حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در خصوص روابط با سعودی و اذعان او به آماده نبودن ریاض برای بهبود روابط.
🔸️همچنین خبرهایی از مذاکرات پشت پرده کشورهای سعودی و امارات با ایران به گوش می رسد که سراسیمه در پی در امان ماندن از تنبیه ایران هستند.
🔸️در این خصوص چند نکته باید ذکر شود؛
1️⃣ در اوج تحریم های خزانه داری آمریکا علیه بانک مرکزی ایران، سفر محمدرضا فرزین به امارات چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد؟
🔸️ زیرا از اساس بانک مرکزی توسط آمریکا تحریم شده و هر مبادله ای از مجاری بانکی با بانک های ایرانی ممنوع است.
🔸️پس فرزین در امارات چه می کند؟
2️⃣ پس از پایان جام جهانی، همگان منتظر زیر و رو شدن تاسیسات حیاتی سعودی و امارات در واکنش به نقش آن پادشاهی در اغتشاشات ایران داشتند ، تاجایی که فرماندهان نظامی ایرانی رسما این ۲ کشور را تهدید می کردند اما این اتفاق رخ نداد و مدتی بعد نیز منابع خبری مطلع از مذاکرات پشت پرده امارات و سعودی برای در امان ماندن از واکنش خشن ایران سخن گفتند .
3️⃣ بر اساس شنیده ها ، ایران به طرفهای مقابل اطلاع داده که دخالتی در نوع اقدامات نظامی طرف یمنی علیه سعودی و امارات نخواهد داشت و این مورد یک موضوع داخلی و مربوط به مردم یمن است و ریاض و ابوظبی خود باید این مسئله را حل کنند .
4️⃣ به نظر می رسد امارات تهدید جمهوری اسلامی را جدی گرفته و پیشاپیش سعی دارد از طریق تسهیل مبادلات مالی با ایران به نوعی خاکش را از دامنه آتش دور نگاه دارد اما سعودی ها هنوز به خوبی ملتفت نگشته اند که ممکن است چه اتفاقاتی در آینده نزدیک برایشان رخ دهد.
5️⃣ مجلس سلطنتی عمان با ممنوع کردن هرگونه رابطه با دژیم صهیونیستی و اجازه ندادن به هواپیماهای تجاری این رژیم برای عبور از آسمان این کشور(البته تحت فشار همسایه شمالی) و قطر با حمایت و همراهی همه جانبه با دستگاه امنیتی ایران و جلوگیری از استفاده مخالفان نظام جمهوری اسلامی از بستر جام جهانی برای تبلیغات ضد انقلابی، تکلیف خود را در قبال تهران انجام دادند و به نظر می رسد امارات نیز سعی دارد از مزیت مالی خود برای جلب رضایت همسایه شمالی بهره ببرد تا از گستره تهدیدات امنیتی و نظامی آن دور بماند (ولو به قیمت نقض تحریم های آمریکا) .
6️⃣ اما سعودی ها همچنان بر لجاجت خود اصرار دارند که البته دلایل مختلفی دارد از جمله احتمال تضعیف موقعیت بن سلمان برای پادشاهی.
🔸️برگزاری رزمایش پدافندی اخیر در حوالی تاسیسات نفتی عربستان نشان می دهد بن سلمان برای ادامه جنگ یمنی ها علیه تجاوز ۸ ساله سعودی آماده می شود و امیدی به مذاکرات پشت پرده با واسطه گری عمانی ها ندارد.
7️⃣ هر چه هست به نظر می رسد ایران با عبور از اغتشاشات ۱۴۰۱ با اقتدار بیشتری در برخورد با همسایگان جنوبی مواجهه می کند و آنان باید تکلیفشان را در برابر تهران مشخص نمایند.
📌ابوظبی زودتر متوجه خطر شد و سعی در رفع آن نمود اما ریاض همچنان اصرار می کند که به طرف مقابل بفهماند که جز از طریق زبان زور چیزی به او تفهیم نمی گردد / تقوی نیا
@madare0120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵🔴 انجمن بهاییها به ما توصیه کرده از رمز ریال استفاده کنیم!
🔹در رمز ریال بانک مرکزی، پول مردم در اختیار مردم و بانک مرکزی نیست و همه چیز در اختیار بانک جهانی و سازمانهای بین المللی قرار میگیرد!
#فتنه_رمز_ریال
#خروج_سرمایه_از_کشور
#بهائیت_سازمان_مخوف
🌺از بیخبری مردم دشمن چه سودهایی
می برد
مردم را سرگرم ماهواره وسینمای خانگی
وفوتبال واغتشاشات وبی حجابی و.... کرده اندتا براحتی هرکارکه دلشان می خواهدانجام بدهند....
#بانک مرکزی رمزریال رارهاکن
پی نوشت: چند وقت پیش این فیلم را بازنشر داده بودیم. نظر به اهمیت موضوع؛ مجددا این کار انجام شد با امید به کمک شما در روشنگری.
روز زن و معماری ضد زن
زمان لازم برای مطالعه: ۲ تا ۳ دقیقه
لطفا به این جملات وارطان هوانسیان، از شاخص ترین معماران دوره پهلوی که مروّج سیاستهای رضاشاه و محمدرضا شاه پهلوی برای تغییر هویت زنان ایرانی بود دقت بفرمایید:
"کسانی که آن زمان (دوره قبل از سلسله پهلوی) را به یاد دارند به خوبی میدانند که ساختمانهای این شهر بزرگ (تهران) مانند طبقه نسوان (بانوان) که در زیر چادر سیاه مستور بودند با دیوارهای بلند کاهگلی و یکنواخت محصور و جز با یک در چوبی آن هم به اشکال مختلف که در روی آنها کوبه های آهنی بدقواره ای نصب شده بود وسیله ارتباط دیگری با دنیای خارج خود نداشتند. در آن عصر یعنی قبل از رفع حجاب مگر کسی می توانست آن حصار سیاه و غم انگیز را از گرد منزل مسکونی خود برداشته و از اتاق نشیمن، پنجره ای بر روی خیابان باز کند و یا بالکنی در جا و بنای خود احداث نماید؟ آن روزها همانگونه که زن در خانه محبوس و به مثابه یک نفر زندانی زندگی میکرد ساختمانها و باغها و سایر اماکن پایتخت ما هم در میان دیوارهای بلند محصور و مستور مانده و باز چنانکه در چهره زن آن روز، جلوه تبسم و صفا دیده نمیشد قیافه ساختمانها نیز در پناه همین دیوارهای گلی سیاه و بعضاً سر به فلک کشیده، عبوس و غمگین به نظر می رسید".
هوانسیان و همفکرانشان با این تفکر که خانه سنتی و درونگرای ایرانی همچون حصار و زندان است، مروّج معماری مدرن غربی در این کشور شدند و پیشنهادشان برای رهایی زن ایرانی از حصار معماری سنتی، تبدیل خانه های درونگرای سنتی به برونگرا بود. نتیجه آن تفکر را امروز شاهد هستیم؛ دیگر نه از حیاط مرکزی در خانه هایمان خبری هست و نه از حوض و درخت و نه از ایوان های باصفا و پر از گلدان. به جایش برای آزادی زنانمان، آپارتمان های قوطی کبریتی ساخته ایم که گرچه پنجره هایش به جای حیاط مرکزی به سمت کوچه و خیابان باز می شود، ولی آنقدر شهرهایمان را عمودی و متراکم ساخته ایم که اگر لحظه ای همان پنجره باز شود، حریم خصوصی زن خانه از تیررس دید بلوکهای روبرو در امان نخواهد بود. لذا نه تنها به او آزادی و وسعت دید و منظر ندادیم بلکه زن ایرانی و فرزندانش را در این شهرهای عمودی و آلوده و در داخل این آپارتمانهای سلول مانند، از مواهب طبیعی و باد و نور طبیعی خورشید هم محروم کردیم.
دوباره این جمله هوانسیان را مرور کنیم: «آن روزها زن در خانه محبوس بود!»؛ کاش ایشان اکنون در قید حیات بود و معماری این روزهای شهرهایمان را می دید تا از او می پرسیدیم که اکنون که زنانمان در قفس های آپارتمانی، نه فضای کافی برای مهمانداری دارند و نه فضای کافی برای بازی با بچه و تربیت فرزند و نه فضای کافی برای سرگرمی ها و تولیدات خانگی، بیشتر محبوس و محصور هستند و یا آن زمان که زن ایرانی، خانه اش را نه فقط سرپناه، که مسکن، به معنای محل آرامش می دید و برای همه این فعالیتها، فضای کافی داشت؟
"وَالله جَعَل لَکُم مِن بُیُوتِکُم سَکَنا: و خداوند برایتان از خانه هایتان آرامش قرار داد" (نحل/۸۰)؛ اینکه خدای متعال در این آیه می فرماید از خانه هایتان آرامش آفریدیم (و نه در خانه هایتان)، معنایش این نیست که فقط برخی خانه ها آرامش بخش هستند و نه هر خانه ای؟ اگر بله، شرط آرامش بخشی برای معماری خانه چیست؟ خانه های افقی و پوشاننده و یا خانه های عمودی و عریان و بدون حریم؟
خوب است در این روزها که متعلق به زنان و مادران ایرانی است مدیرانی که دائم در حال ترویج و تکثیر این نوع معماری و شهرسازی عمودی هستند با خود بیاندیشند که آیا میان افزایش دائم نرخ نزاع و طلاق و مسائل خانوادگی با این نوع آپارتمان های ضد زن و قفس مانند که تمام نیازهای روحی و روانی زن را سرکوب می کند، رابطه معناداری وجود ندارد؟!
@baladetayyeb
پی نوشت: بنظر می رسد در نبرد کارشناسی مدرن و اسلامی؛ دوستان انقلابی ما در حال برخی فتوحات اند. همین که بتوان ولو روی کاغذ؛ مهندسی و اجرای خانه های ویلایی را در همه یا بخشی از صدها شهر جدید طرح بزرگ مسکن ، از سوی مقامات ارشد دولت و وزارت مسکن ، امضا گرفت خودش کلی کار است.
بله هنوز تا اجراء همین اسناد کاغذی کلی راه مانده و تازه تحول در استانداردهای زیست طیب ، نیازمند دهها سال تولید دانش و فناوری و الگوی نرم است که خودش داستان دیگری است.
معذلک نباید تلاش چندین ساله محققان و مبلغان و مهندسان این خیر کثیر را نادیده گرفت. تمدن سازی با شعار ممکن نیست و شهرسازی و مسکن. طبق ابرطرح بلد طبب.نقطه عزیمت محسوب می شود.
نیک منش
۲۴ دی ۱۴۰۱
14.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠
ظهور باطن انسان🔸 آنها که در درونشان یک #بیماری هست خیال می کنند همیشه می توانند کتمان کنند و ما آن را اظهار نمی کنیم؟! نه، ما اظهار می کنیم... . 🎙آیت الله جوادی آملی #انسان_شناسی 🌐#کانال_انسان_شناسی 🆔@ahmad_shahgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴قرائت شعری عجیب و معنی دار از زبان مقام معظم رهبری در دیدار مداحان
گرم است بههم،پشترقیبان پیقتلم
ایعشق دلافروز،دلمن بهتو گرم است
✅ جانم هزاران بار فدای تو ای امام و عشق من...
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
http://eitaa.com/joinchat/1357578243Cf32533097a
🆕آخرین اخبارمنطقه،جهان،جبهه مقاومت
#نهضت_جهانی_مقاومت
دوستانی که علاقمند به پیگیری مباحث مربوط به مهندسی و مدیریت فرهنگی و نیز انتصاب اخیر دبیر شورا هستند تحلیل زیر را بخوانند . برخی نکات آن مفید است:👇
شورای عالی انقلاب فرهنگی از نقش تا نقشه راه
https://kayhan.ir/fa/news/257987
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ماجرای دو کیف همراه رئیس جمهور آمریکا چیست؟
▪️لسانی، کارشناس فضای مجازی:
همیشه همراه رئیس جمهور آمریکا دو کیف حمل میشود. یک کیف مربوط به حمله نظامی و کیف دوم مربوط به قطع اینترنت جهانی است!
Kill internet
▪️حوزه فناوری و اینترنت خط قرمز آمریکا است.
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
پی نوشت: گاهی به این سوال فکر می کنم که آیا حماقت دشمنان داخلی ج.ا.ا بیشتر است یا خباثت و توطئه های خارجی ها؟
گرچه پاسخ به سوال چندان سخت نیست و شاید بتوان این سوال را مخدوش دانست و بیشتر به یک درددل اشبه باشد!
اما گاهی تهدید آنقدر جدی می شود که انسان از بلاهت و گاهی خیانت خودی ها انگشت به دهان می ماند.
چند سال پیش ؛ رهبری بخاطر کم کاری مشهود شورایعالی انقلاب فرهنگی که بنا بود قرارگاه عالی علم و فرهنگ باشد مجبور به تاسیس یک قرارگاه موازی بنام شورای فضای مجازی شدند و فرمودند اهمیت این فضا معادل اصل انقلاب است. اعضایی هم برای آن تعیین کردند.
آن زمان برای بنده که چند سال با شورای عالی انقلاب فرهنگی از طریق عضویت در شورای حوزوی آن در قم، ارتباط مستقیم داشتم کمی تصمیم رهبری تعجب برانگیز بود که این موازی کاری چرا در حالی که مدیریت فجازی اصلا بخشی از مدیریت فرهنگی و بر عهده شورایعالی است ؟!
پاسخ را اجمالا بالا عرض کردم . اما تعجبم زمانی بیشتر شد که این شورای مولود ؛ خود مانند شورای والد؛ قوز بالا قوز نظام و رهبری مظلومش و مصداق این شعر شد که :
شد غلامی به جوی کاب آرد- آب جوی آمد و غلام ببرد !
واقعا فاصله " مهندسی و مدیریت فجازی" دشمن با ما چقدر است؟ وقتی این فضا در ید قدرت مشتی لیبرال و تاجر باشد؟
نیک منش
۳۵ دی ۱۴۰۱
🔴انسیه خزعلی معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده: دولت طرحی در دست دارد که بر مبنای آن، چادر به عنوان کالای فرهنگی شناخته شود و یارانه به آن تعلق گیرد.
✅پی نوشت: متاسفانه نقطه ضعف اصلی دولت انقلابی، برخی انتخابات ابتدایی و حتی اخیر است. کارنامه برخی افراد مانند همین خانم محترم را که متولی نیمی از جمعیت ایران یعنی 43 میلیون نفر و کل 26 میلیون خانوار است وقتی نگاه می کنیم یاد نامه عمل شب اول قبرمان می افتیم که دست ما خالی است و خرما بر نخیل! یک اصل غلط ، حاکم بر انتخاب افراد بود که بنا را بر تداوم مدیریت اکثر قریب به اتفاق مدیران دولت عبرت روحانی گذاشته بود . هر چند بعدا رییس جمهور به پذیرش این اصل غلط ، تلویحا اعتراف و ایشان را چند بار مجبور کرد که بگوید مدیران دولتی ناهمسو کنار بروند یا به وزرا بگوید آنها را کنار بگذارید! همچنین بسیاری از انتصابات اقای رییسی - مثل همین خانم یا انتخاب اخیر دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی- هم چنگی به دل نمی زند. تصور کنید مخروبه ای کامل را از دولت و مجلس قبل تحویل گرفته اید و بناست با این افراد انقلابی ناکارامد یا غیرانقلابی ناهمسو ، تبدیل به آبادی کنید! حاشا و کلا که جمع بینهما هرگز نشاید. ای کاش این فریاد به گوش رییس جمهور محترم و کارگروه فشل انتخاب مدیران دولت می رسید.
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴۵دقیقه قابل تأمل و مهم
▪️ برنامه غرب برای بشریت چیست؟
✅ نکته۱: شتاب گرفتن تغییر و تحولات عالم با نابودی هویت انسان/آینده تیر و تار برای کودکان.
✅ نکته۲: تنها راه مقابله بازگشت به معنویات و اشاعه آن در جامعه است.
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
http://eitaa.com/joinchat/1357578243Cf32533097a
پی نوشت: اگر یک روحانی مانند شیخ قمی یا یک خانم چادری این حرفها را می زد این قدر مهم و باور پذیر تلقی نمی شد که یک هموطن غیر متدین اما منصف که در غرب روزگار می گذراند اعتراف به فروپاشی درونی مدرنیته با آبنده ای وهم آلود داشته باشد.
وقتی می گوییم مدرنیته یعنی طویله شهوت و شهرت و شکم که پس از ۶۰۰ سال امروز به نقطه پایان نکبت بارش نزدیک و نزدیک تر می شود نه مبالغه کرده ایم نه توهین.
تصور کنید اگر نورانیت دین و هدایت انقلاب اسلامی با شعار جهانی سازی توحیدی نبود دنیا چقدر وحشتناک و متعفن می شد.