🖌تصوف و جاهلیت - #بخش_پنجم
📝محمد عبده اظهار ميدارد: «زنادقه لباس اسلام را با غش، کينه، حيله و نفاق بر تن کردند و تنها قصدشان افساد در دين و اختلاف و افتراق مسلمانان بود.»
حماد بن زيد ميگويد: «زنادقه چهارده هزار حديث جعل و وضع نمودند».
البته اين عدد بر حسب علم به دروغ و کذب زنادقه به حماد رسيده بود و گرنه محدثان ميگويند هر زنديقي به اين تعداد جعل حديث کرده است تا بدانجا که وقتي «ابن ابي العوجا» را بازداشت کردند تا گردنش را بزنند، گفت چهارده هزار حديث جعل کردهام که در آنها حلال را حرام و حرام را حلال کردهام».
و البته این فاجعه، مربوط به سنت مکتب سقیفه است، نه مکتب اهل بیت علیهم السلام که با تحمل مشقتهاي بسیار، سنت اسلام را برای پیروانشان از خیانات ایشان زدودند.
يکي از افرادي که بزرگترين خسارتها را به اعتقادات و معارف مسلمانان زدند، «تميم بن أوس داري» است. از کارهاي تخريبي او نقل قصه و داستان بين مسلمانان بود. از سياست حاکم تقاضا کرد که به طور ايستاده قصه بگويد. از عجايب خندهدار اين است، خليفهاي که نقل احاديث نبوي صلي الله عليه و آله را به شدت منع کرده بود و ناقلان حديث را تهديد و توبيخ، و حديثهاي نوشته شدهاي که به دستش رسيده بود را سوزاند، به تميم داري نصراني ـ مأمور دير و کنيسه ـ اجازه ميدهد تا قصص و افسانه و اساطير را نقل و ترويج کند و شنيده نشده است کسي در مقابل «تميم داري» زبان به اعتراض گشوده باشد!» براي مطالعه بيشتر به کتاب تحقيقي محقق معاصرآيت الله سبحاني «بحوث في الملل و النحل» جلد 1 تا صفحه 104 مراجعه شود.
اگر تنها به همين دو عامل تخريبي اکتفا کنيم در يک نتيجهگيري کلي ميتوان دريافت چه زمينههايي براي رشد قارچگونه فرقه و آيينها فراهم آمد. در اين نوشتار، يک فرقه و آيين و جريان التقاطي محض جهان وطني، هر ديني = بي ديني، همه چيز خدايي = بيخدايي ، بازخواني ميگردد.
تصوف = عرفان
لفظ و معناي تصوف و صوفيه که مساوق عرفان و عارف است، مسلک و روشي فکري! عقيدتي و سلوکي است که به لحاظ طبيعت و ماهيتش چندان واضح و متمايز نيست که محقق متتبع در تاريخِ فکر و انديشه بتواند به راحتي به زواياي آن پي ببرد.
سهروردي ميگويد: «اقوال مشايخ در معناي تصوف، افزون آيد بر هزار قول، که نوشتن آن دشوار باشد».
گذشته از تعريف، در سابقه اين مشرب و آئين، گفتني است تصوف در صدر اسلام در جامعه مسلماني معروف و مطرح نبوده بلکه از پديدههاي شوم اجتماعي دخيل بر اسلام از امم و مليتهاي ديگري، مانند برهمنان هندو، رهبان مسيح، متنسکين يهودي و زهدفروشان بودائي، گنوسي، عرفان سرخ پوستي، و کمي اين طرفتر و نزديکِ تاريخ، عرفانهاي به روز شده اصطلاحاً کاذب عصر تکنولوژي و... حال چه تفاوتي بين اين عرفانهاي به اصطلاح کاذب امروزي و عرفان = تصوف اسلامي شده ديروزي وجود دارد؟ بايداز مدعيان «عرفان = تصوف» و مأنوسان به شطحيات استمداد جست!
تصوف = عرفان؛ مکتب بشري مستقل از اسلام
در چند سطر قبل گفته آمد که محقق تاريخ با مسلکي رو به رو است که واضح و روشن نيست، اما متفکران در عرصه علم ميتوانند تصوف را مکتب و آئيني، داراي موجوديت، شخصيت، هيأت مخصوص، سيستم و اصول و قواعد، تأليفات و کتب، و همينگونه رهبران، رجال، بزرگان، خادمان و پشتيبانان مالي، با تظاهر به «شعار ترک دنيا» تصور کنند، همچنان که مدعيان «عرفان = تصوف» اين کار را خواستهاند انجام دهند.
نکته قابل تأمل اين است همانگونه که اهل تفلسف، «عقل و تعقل» را به نفع فلسفه مصادره کردهاند، اهل تصوف و عرفان نيز کلمه «زهد و پارسائي» الهي را غارت نمودهاند و با همين غارت دوسويه، از جانب «فلسفه و عرفان » چوب حراج به دين توحيدي اسلام زدهاند. لازم نيست راه درازي برويم، در داستان رو به رو شدن ابوعلي سينا و ابوسعيد ابوالخير، چنان که از زبان خودشان گفته آمده: آنچه را ابن سينا با فلسفه دريافته بود همان را ابوالخير با کشف ميبيند و بالعکس، در نتيجه تناسب و تساوي بين اين دو جريان «عرفان» و «فلسفه» به طور کامل نمايان است (جبهه واحد).
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
🆔 @adyaneqom
🖌تصوف و جاهلیت - #بخش_ششم
📝سر آخر! شيخ اکبر«محي الدين عربي» باهوش و نابغه، جسور و گستاخ (م638) براي تکميل وحدت وجود، خوابي تاريخ دار و استاندارد با تمام لوازم و ملزومات براي مسلمانان در ناحيه دمشق ديد که دهه آخر ماه محرم سال627 پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله در حالي که کتاب «فصوص الحکم» را به دستش ميداد او ـ ابن عربي ـ را مأمور به ابلاغ آن بدون زياده و نقصان به مردم کرده است!!
لطيفه جالب اينکه از شارحان فصوص الحکم، اين کتاب ارسالي از جانب پيامبرصلي الله عليه و اله «ما ينطق عن الهوي» را ناقص دانسته ـ و با تمثيلي ناقص اين کتاب را به قرآن ـ بري از هر گونه نقص و زياده ـ تشبيه و يک فص به نام فص فاطميه عليها السلام به فصهاي آن اضافه ميکند به اين دليل که در قرآن از زنان نام برده شده و در اين کتاب اين فص اضافه شد تا نقصان کتاب رسول الهي! (فصوص الحکم) جبران شود. حال سؤال اينکه آيا رسول اعظم الهي صلي الله عليه و اله واقعا اين قدر به دور و نا آشنا به قرآن بوده است که عارف مسلکي به او تذکر بدهد؟ و خوشا به حال ما و بنازم به اين عارفان نکتهسنج که موي را از ماست ميکشند! و چه باصفا هستند شارحان و حاشيهنگاران اين کتاب مقدس! که با نيات صادقه و قلوب طاهره با ابراز چه احساساتي ، واقعا تصور فرمودهاند که براي برداشتن اين کتاب بايد طهارت ذاتي داشت و براي مقدمه طهارت ذات و درون، وضو هم بايد گرفت و قبل از طلوع فجر صادق تعليمش داد تا به عرفان کامل و همآغوشي با خداي ـ معاذ الله ـ رسيد (لقا و فنا)!
اجمالي از تاريخ تصوف در اسلام
محقق و متتبع در تاريخ اسلام، در صفحات تاريک اواخر قرن دوم هجري با بدعت زيرکانهاي برخورد ميکند که داشت به رسميت ميرسيد. «در اواخر زمان بني اميه شخصي به نام «عثمان بن شريک کوفي» که به «ابوهاشم کوفي» (م161) مشهور بود پيدا شد و مانند رهبانان، جامههاي پشمينه درشت ميپوشيد و شيخ شام محسوب ميشد و بسان نصاري به حلول و اتحاد قائل شد. او در ظاهر امر، جبري و در باطن ملحد و دهري بود و مرادش از وضع اين مذهب آن بود که دين اسلام را به هم بزند» .
ابوهاشم کوفي اولين خانقاه را تأسيس کرده است و شايد به همين دليل او را به عنوان اولين صوفي در تاريخ اسلام ميشناسند وگرنه قبل از او به اندک زماني صوفيان و عارفاني از زن و مرد زندگي ميکردهاند.
مرحوم داود الهامي «محقق و نويسنده معاصر»، از قول «کيوان قزويني» ملقب به منصور علي شاه که خود مدتها از سران مشايخ گنابادي بوده ـ مدت هفده سال منصب داشت و سپس پشيمان شد و از آنها بيزاري جست و کتابها در بطلان آنها تأليف کرد ـ نقل ميکند: «اولين کسي که زير بار اين ننگ و بدعت رفت، ابوهاشم کوفي بود که رنجها به خود داده تا عراده صوفي راه افتاد.» امام صادق عليه السلام درباره او ميفرمايد: «ابوهاشم جداً فاسد العقيده است او مذهبي را اختراع کرد که به آن تصوف گفته ميشود و آن را قرارگاهي به عقيده ناپاک خود ساخت! إنه كان فاسد العقيده جدا، و هو الذي ابتدع مذهبا يقال له: التصوف، و جعله مقرّا لعقيدته الخبيثة».
علامه متبحر ملا حبيب الله خوئي قدس سره در شرح نهج البلاغه مي نویسد: «در روايت با سند ديگري حضرت فرمودند: ابوهاشم مذهبي اختراع کرد... وآن را مفرّ و گريزگاهي براي عقيده ناپاک خود و اکثر ملحدان و بيدينان قرار داد تا سپري براي عقائد باطلشان باشد! ».
قبل از آن تاريخ، نام و يادي از اين جريان فکري و عقيدتي خاص در ميان مسلمانان نبود. از اينجا ميتوان نتيجه گرفت که در زمان رسول گرامي صلي الله عليه و آله اين نام و برنامه طراحي شده نبوده است تا عصر امام صادق عليه السلام.
و اين حقيقتي است که مورخان و حتي مؤلفان خود صوفيه نيز بدان اعتراف کرده و نوشتهاند: «تا آن زمان نامي از تصوف و صوفيگري نبوده و کساني که به دين بسيار علاقه نشان ميدادند «عباد» و «زهاد» خوانده ميشدند تا اينکه در زمان امام صادق عليه السلام اسم صوفي و صوفيگري پيدا شده و عدهاي از خواص اهل سنت، نام صوفي را بر خود نهادند».
پس اين که برخي از شيفتگان و مفتونان «تصوف و عرفان» براي اصالت دادن به آن، تلاش ميکنند تا پيشينه و قدمتي به بلنداي تاريخ اسلام بيابند تلاش بيثمري است و اين که در متون عرفاني ادعا شده که در زمان نبي گرامي اسلام صلي الله عليه و اله، اهل صفه و صحابه خاص و مومنين راستيني مانند سلمان و اباذر و غيره... ، جزو اولين بزرگان صوفيه بودهاند ادعاي بدون دليل و کذب محض است. و از اينجا نيز مي توان استفاده کرد که ادعاي برخي از مستشرقين ـ گذشته از نيت ناخالصشان ـ مبني بر اين که «تشيع واقعي همان تصوف است و به نحو متقابل، تصوف اصيل و راستين چيزي به جز تشيع نتواند بود» کاملا واهي و بي اساس است.
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
🆔 @adyaneqom
🖌تصوف و جاهلیت - #بخش_هفتم
📝چگونه ميتوان اين دار و دسته خائن به دين توحيدي را، با تشيع مطابق دانست در حالي که امامان معصوم عليهم السلام شيعيان را از نزديک شدن به اين مذهب خاص بر حذر داشتهاند.
امام هادي عليه السلام هنگامي که صوفيان را مشاهده فرمود که وارد مسجد النبي صلي الله عليه و اله و به گفتن کلمه اخلاص و تهليل (لا اله الا الله) مشغول شدند، فرمودند: «به اين حيلهگرانِ جانشين شيطان اهتمام و التفاتي نداشته باشيد، اين گروه قواعد و اصول دين را تخريب کردهاند، زهد رياکارانه آنها رژيمي جسماني است، و تهجد و شب زندهداري آنان براي شکار و صيد مردمان عوام، گرسنگي آنها براي سوار شدن و گرفتن افسار بيخردان است، «لا اله الا الله» نميگويند مگر براي فريب مردم، کم غذا خوردن آنها فقط براي پر کردن کشکول و قدح، و تاريکتر کردن فضاي گمراهي، و ربودن قلوب افراد کم ظرفيتِ خسته ميباشد، با مردم درباره محبت و دوستي خدا حرف ميزنند اما با گمراهيشان مردم را به چاه ضلالت مياندازند، وِردگوئي آنان، کف و سوت زدن و رقاصي، ذکر آنها، آوازهخواني و غناي طربانگيز است، فقط افراد نادان به اين گروه معتقد شده و تبعيت مينمايند اگر کسي به زيارت مرده و زنده اينها برود مانند اين است که به زيارت شيطان رفته و بت پرستي کرده و کمک کننده به آنان، معاون يزيد و معاويه و ابي سفيان است! ».
اشتهار و رواج مذهب و آييني مانند «تصوف = عرفان» که مقدسات دين اسلام را به بازي گرفته بود، ميتواند روحيه آن عصر را به ما نشان دهد. فرهنگي وارداتي با معارفي ناشناخته، عليرغم سخنان پر طمطراق عرفا، ياد داده بود که چگونه بايد سنن و آداب و اصول عقيدتي مسلمان را ريشخند کرد.
گسترش انديشه و فکر عرفاني، مرزهاي ميان «کفر و ايمان» را امحا و از بين برد. برخورد عارفان با واژه «عذاب جهنم» و تأويل آن به «عذب و گوارائي» و قس علي هذا... ، ميتواند نقطه شروع يک مطالعه براي درک ماهيت اين مدعيان سخن پراکن عاشق پيشه باشد.
«شيخ عزيز نسفي» که خود از اکابر مشايخ عارفان است در کتاب «تصفية القلوب» ميگويد: «اي درويش! اگر به نظر تحقيق در حال پيران و مريدان روزگار بنگري، به يقين بداني که شياطين عصرند، در دکانهاي مکر و تلبيس نشسته، و نام ملوک و سلاطين فقر بر خود بسته، اشقياء لباس اتقياء پوشيده، و در تسخير انعام بيافسار و لجام کوشيده، مردودان به رنگ مقبولان برآمده، و هر يک به طريقي از در حيلتگري و ابلهفريبي درآمده، غولان راه دين، خود را در چشم کورباطنان ظاهربين به صورت ارباب يقين نموده و دلهاي سفها را به ذکر جَلي و جامه عسلي به صد گونه دغلي ربوده.
شعار ايشان فتنه و فساد، و دثار ايشان زندقه و الحاد، دين ايشان بدعت و بيـنمازي، آئين ايشان چرخ و رقص و بازي...، پيشه ايشان عشق بازي...، و شيوه ايشان گم راه کردن مردم، اسرار ايشان هُمز و لُمز و سرگوشي، و حال ايشان بيخودي نمودن و بيهوشي، همه گرگان ميشينه پوشش، و حريصان زهد فروش، روز و شب در طلب دنيا، و شب و روز در فکر بغرا و حلوا.
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
🆔 @adyaneqom
🖌تصوف و جاهلیت - #بخش_هشتم
📝جمعي از جهال به عشوه و تلبيسات اين قوم ضال فريفته شده، بدعت و غوايت و کفر و اباحت را طريقت و حقيقت تصور کردهاند، و از حقايق احکام دين و اسلام بيگانه شده، در پي اين گمراهان افتاده و در تيه ضلالت سرگشته و حيران گشتهاند... ، از علوم دين هيچ بهرهاي ندارند، و همگي همت ايشان به لهو و لعب و بازي و طرب مصروف شده، و فسق و فجور را مذهب خود ساختهاند، و ظلم و شرور را آيين خود گردانيده، و با صحبت فساق و فجار انس گرفته، و دنياي مکدر فاني را بهشت خود ساخته، و فرمان خدا و رسول را در پس پشت انداخته، و کمر شاگردي شيطان را در ميان بسته، و بنده نفس و اسير هوي و هوس گشتهاند، و ارباب مناصب قضا؛ ميل به ارتشاء، و اصحاب مجالس تدريس و فتوي، مناقشات خلافي و مجادلات کلامي را علم نام کردهاند، و مزخرفات منطقي و هذيانات فلسفي را وسيله شهرت و جاه خود ساختهاند، و از حقايق علوم دين ـ که از معرفت دقايق اسرار کتاب و سنت است ـ اعراض نمودهاند.
واگر احياناً بعضي از ايشان به علمي غير از علوم شرع و دين پرداختهاند؛ آن را واسطه جاه و رياست ساختهاند، و سبب جمع کردن مال و منال شناخته، نظر از نعيم باقي دوخته، و نائره حب دنيا در دلهاي خويش افروختهاند. پس نفسهاي خويش به ارباب غوايت رغبت کرده، و جانهاي ايشان به باطل مايل شده، به مجالست و مصاحبت اين جماعت راغب گشته، بلکه مريد و معتقد ايشان شده، در امداد و اعانت ايشان سعي و اهتمام نمودهاند، لاجرم اغواي گمراهان مبتدعه در جهان منتشر شده، و اغراي بيدينان زنادقه در عالم قوت گرفته، و انوار احکام دين و حدود اسلام منطفي شده، و ميامن مناهج شريعت محمدي صلي الله عليه و آله روي در اندراس نهاده و اهل الله و ارباب قلوب از ننگ اين تردامنان مسلماننام، و وحشت اين درويشصورتان کافرکام، از نظر خلق متواري گشته، و روي غيرت در پسِ ديوار عزلت آورده، و روزگار در ماتم اين مصيبت به سر برده، والله المستعان علي ما تصفون».
آن دم که از او نور ضياء آيد کو؟ و آن کس که از او رأي جفا نايد کو؟
اسلام شده فسونِ اين مشتي ديو مردي که از او بوي وفا آيد کو؟
بعد از نقل اين چند کلمه، صاحب کتاب «تسلية الشيعه» در آن رساله [و] «سلوة الشيعه» ـ هر دو ـ ميگويد: «بدان که متصوفه را سخنهاي خوب و گفت و گوهاي مرغوب بسيار است، اکثر مردمان از اين راه به دام ايشان افتادهاند، و ندانستهاند که اصل درستي اعتقاد است، و با فساد آن؛ گفتار و کردار نيکو همه بر باد است. ».
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
🆔 @adyaneqom
🖌تصوف و جاهلیت - #بخش_نهم
📝نگاه «تصوف = عرفان» به اسلام
اسلام در نظرگاه تصوف و عرفان بردو لايه است:
1. شريعت، که متضمن کتاب و سنت است.
به گمان متصوفه و عرفا، شريعت ـ که قشر و پوسته ظاهري دين است که چندان بهره و فائدهاي ندارد ـ مخصوص عوام و غير واصلين بوده و به همين جهت عالمان و دانشمندان دين را با استخفاف، «علماي شريعت، رسوم و قشريه» نام نهادهاند.
2.حقيقت، که مقصود ذاتي از دين اسلام همين است و اختصاص به طبقه واصلين از کبار صوفيان و عارفان دارد. وآن امر ديگري است غير از شريعت، و برتر و أعلي از آن است.
آنچه مسلم است، تقسيم دين اسلام محمدي صلي الله عليه و آله به اينگونه، از بدعتهای «عرفان و تصوف» است که به مانند سائر قواعد و مسائل، بر يک مباني استوار است که نه تنها سنخيتي با دين مبين اسلام ندارد بلکه در تعارض جدي با مباني اسلام دارد.
سؤال اساسي اين است: تقسيم ناسازگارِ شريعت و حقيقت از کجاي اسلام استفاده شده است که بعد از آن براي رسيدن از شريعت به حقيقت نياز به طريقتي هم باشد؟ و طريقت چيست؟ آيا اين تقسيم يک تقسيم وارداتي باعث تقسيم در ماهيت اسلام و مسلمانان نخواهد شد؟ و صدها سؤال ديگر...
نگاه پيامبراعظم صلي الله عليه و آله و امامان معصوم عليهم السلام به دين و شریعت
اما در اين ميان آنچه مورد توجه نبوده است خود اسلام و پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام بوده است. چرا که خود ايشان فرموده اند: «کمترين چيزي که شخص را از اسلام خارج ميکند اين است که رأي و عقيدهاي بر خلاف حق و حقيقت ببيند ولي بر همان رأي باطل شروع کرده و به کار ادامه دهد، سپس اين آيه را تلاوت فرمود: «و كسى كه انكار كند آنچه را بايد به آن ايمان بياورد، اعمال او تباه مىگردد»
و نيز از حضرت امام صادق عليه السلام در باره آيه «وَ مَنْ يَكْفُرْ بِالْإِيمانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ» سوال شد؟ فرمود: ترک عملي که اقرار دارد که از جانب خداست، کسي که نماز را عمداً ترک نمايد، بدون اين که مست و يا علتي بر ترک داشته باشد! ٍ».
«از امام صادق عليه السلام سوال شد از ديني که خداوند سبحان غير از آن را از بندگان نميپذيرد و عذر جاهل ـ کسي که ادعاي نداشتن علم کند ـ را قبول نميکند؟ فرمود: «شهادت بر لا اله الا الله، و اين که محمد صلي الله عليه و آله رسول خداست و نمازهاي پنجگانه را خوانده، و ماه رمضان روزه گرفته، و از جنابت غسل نموده، و به حج بيت الهي رفته، و به همه آنچه که از جانب خداوند سبحان است اقرار کرده و اقتدا به امامت ائمه حق عليهم السلام از خاندان رسالت نمايد! »
عملکرد «عرفان = تصوف»
«در نفحات از شيخ الاسلام نقل شده است که گفت: «من کسي را ميشناسم که به مکه در موسم حج رفت، و به زيارت پير خود ابوالحسن رفت و حج نکرد؛ که زيارت او آميخته به حج نشود.»
«عطار از بايزيد نقل کرده که بايزيد گفت: مردي پيشم آمد و گفت: کجا ميروي؟ گفتم به حج، گفت: چه داري؟ گفتم: دويست درهم، گفت: به من ده که صاحب عيالم و هفت بار گرد من بگرد، حج توست، و از تو قبول کنند، چنان کردم و بازگشتم!»
«عطار در «تذکره» نقل کرده که: «شخصي از مريدان ذوالنون مصري که چهل چلّه داشته بود، و انواع رياضتها کشيده بود؛ نزد او آمد و گفت: که با رياضتها و خدمتها که کرده ام دوست با من سخن نمي گويد، و نظري به من نميکند، و به هيچ برنميگيرد، و از عالم غيب هيچ چيزي بر من کشف نميشود، ذوالنون مصري به او گفت: برو امشب سير بخور و نماز خفتن مکن و بخسب تا بامداد، شايد که دوست اگر با تو به لطف سخن نميگويد؛ به عتاب با تو درآيد.»
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
🆔 @adyaneqom
🔴نظر مراجع در مورد حضور در خانقاه دراويش
از آنجا که «خانقاه» به قصد جايگاه عبادت و برای كمرنگ کردن مسجد به وجود آمده و موجب تفرقه بين مسلمين شده است و در هيچ يك از منابع اسلامی (قرآن و سنّت) به آن اشاره نشده و در زمان رسول خدا و ائمه(عليهمالسلام) نيز چيزی به نام «خانقاه» وجود نداشته است، قطعاً از جمله بدعتهايی است كه تصوف در دين به وجود آوردهاند.
⭕نظر ۷ نفر از مراجع درباره صوفيگري و حضور در خانقاه ها پرسش شده است.
متن استفتاء و پاسخ مراجع عظام به شرح زير است:
🔹️استفتاء: حضور در خانقاه و شرکت در مجالس صوفيه و پيروي از دستور قطب و امثال آن چگونه است؟
🔺حضرت آيت الله سيستاني: جايز نيست
🔺آيتالله مکارم شيرازي: عموم فرق صوفيه داراي انحرافاتي هستند. از آنها و مجالس و محافلشان اجتناب کنيد.
🔺حضرت آيتالله صافي گلپايگاني: فرقه صوفيه از فرق منحرف هستند و قطب و خانقاه و عناوين ديگري شبيه اينها هيچ يک در اسلام از حضرت رسول اکرم و ائمه هدي (عليهم السلام) سابقه ندارد. تمامي اينها بدعتهايي است که افراد جاه طلب و شيفته دنيا براي جلب مردم بوجود آوردهاند. معاشرت با اين گروه و رفتن به خانقاه و مجالس آنان حرام است.
🔺حضرت آيتالله تبريزي(ره): ترويج باطل جايز نيست.
🔺حضرت آيتالله بهجت: جايز نيست.
🔺مرحوم آيتالله فاضل لنکراني(ره): جايز نيست.
🔺حضرت آيتالله گلپايگاني: امور مذکوره ترويج باطل است و جايز نيست.
🌐فرق و ادیان استان قم🌐
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
@adyaneqom
🔴نظر آیت الله نوری همدانی در خصوص عقاید باطل صوفیه
🔹️مرجع عالیقدر شیعه با تصریح بر باطل بودن عقاید صوفیانه گفت:
یکی از حیله های صوفیان برای ترویج عقاید خود، چهره سازی و سرقت روایات به نام بزرگان خود بوده است.
به چه دلیل از حسن بصری و شقیق بلخی و معروف کرخی و بایزید بسطامی و جنید بغدادی با این عظمت یاد شده؟ این چهره سازی به اندازه ای حیله گرانه بوده که برخی از بزرگان ما مانند مقدس اردبیلی را نیز در شمار چهره های بزرگان خود قرار داده اند؛ یا مثلا اویس قرنی را جزو بزرگان صوفیه ذکر کرده اند.
🔺حراج خصوصیات ائمه(ع) برای بزرگان صوفیان
آیت الله نوری همدانی گفت: تمام خصوصیاتی که ما برای #ائمه خود قائل هستیم و عظمتی که ما منحصر در اهل بیت می دانیم را برای #بزرگان خود حراج کردند.
🔸️ صوفیان روایات را #سرقت کرده اند
حضرت آیت الله نوری همدانی افزود:
بنده لازم دانستم که به سراغ کلمات آنها بروم. در کتابی مانند تذکرة الاولیاء که از کتب معتبر صوفی است، کلماتی از صوفیان نقل می کنند که از روایات ما است و آن را سرقت کرده اند و آن را به نام خود جا زده اند.
🔹️برای نمونه در بحار در مورد دعا روایتی از امیرالمومنین علیه السلام ذکر شده که حضرت، علت مستجاب نشدن دعاهای بندگان را در هشت علت بیان می فرماید، آن وقت صوفیه این روایت را به نام ابراهیم ادهم #جعل کرده اند.
🔸️ وی در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات ما کتاب #مثنوی مولوی است. #مولوی یک صوفی #سنی بوده و از طرفی هم این کتاب از لحاظ ذوق شعری در حد بالائی قرار دارد.
صوفیه معتقدند در هر دوره یک #قطب و مرشد وجود دارد و به جای ائمه علیهم السلام به اقطاب و مشایخ خودشان مراجعه می کنند.
🔺مولوی امامت را امامت نوعی می داند اما ما شیعیان امامت را شخصی می دانیم که همان دوازده امامی است که اصل و نسب این بزرگواران مشخص است.
مولوی در این راستا چنین سروده است:
🔺پس به هر دوری ولیئی قائم است
🔺تا قیامت آزمایش دائم است
🔺پس امام حی قائم آن ولی است
🔺خواه از نسل عمر، خواه از علیست
🔹️استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که یکی از کتاب های مهم ما #حدیقه_الشیعه مقدس اردبیلی است، گفت:
این کتاب به جنگ صوفیه آمده است زیرا در زمان صفویه تصوف را رونق می دادند و علمای بزرگ ما مانند مقدس اردبیلی سعی می کردند در برابر آنان بایستند.
🔺 روایت امام صادق(ع) در دشمن دانستن صوفیان
🔸️حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که مقدس اردبیلی در کتاب خود ۷۲ فرقه از صوفیان مانند ذهبیه و نعمت اللهیه و … را برشمرده است، گفت:
تمام فرقه های صوفی باطل هستند و فرقی ندارند و ما از اهل بیت(ع) روایات زیادی در طعن و طرد آنان داریم و امام صادق(ع) در روایتی فرموده اند که «انهم اعدائنا؛ آنان دشمنان ما هستند».
🔹️این مرجع تقلید افزود: من حالات یک یک صوفیه را مطالعه کرده ام.
اینها کلمات عجیبی و باطلی برای سران صوفیه نقل کرده اند. من باب نمونه نقل کرده اند که فردی از کوچه ای عبور می کرد دید آبی از ناودان می ریزد ، گفت این چه آبی بود؟ گفتند حسن بصری از خوف خدا گریه کرده است و اشکش از ناودان به این ترتیب جاری است!!
یا مطالبی از این دست که فلان عارف یک هفته چیزی نخورده و فقط ریگ خورده است. یا دیگری فقط خاک می خورده است. خب خوردن خاک حرام است. یا دیگری خود را ۴۰ سال از چاه آویزان کرده است و در این حالت آویزان خدا را عبادت می کرده تا این که از بینی اش خون جاری شده است.
صوفیه از این دست مطالب و عبادات جعلی بسیار درست کرده اند.
🔺مولوی لغزش های فراوانی دارد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم یکی دیگر از مشکلات را بزرگداشت شمس تبریزی دانست و افزود:
باید همه کتاب مولوی را مطالعه کرد. چهار تا شعر می خوانند و میگویند چقدر عالی گفته است! خوب این اشعار از نظر ذوقی خیلی خوب است، اما اگر این کتاب را تا آخر بخوانید متوجه می شوید که مولوی یک صوفی سنی است و لغزش های فراوانی دارد. مولوی حضرت ابوطالب علیه السلام را مشرک می داند.
🌐فرق و ادیان استان قم🌐
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
@adyaneqom
گوشه ای از #انحرافات_اشو
برخى از مهم ترين انحرافات اوشو که سرانجامی جز #تباهی برای علاقه مندان به این روش نداشته و عاقبتی جز #گسست_خانوادگی و دوری از معنویت اصیل در پی خود نخواهد آورد، بدین شرح است:
1. #نفى_اديان: دين خانوادگى اوشو مذهب «جين» بود. نگاه افراطى و نامتعادل اين آيين به زندگى، فقر و كناره گيرى از دنيا موجب شك وى در آيين خانوادگى شد و اين بدبينى را به ساير اديان نيز تعميم داد و تمامى آنها را نفى نمود؛ چون معتقد است: اديان انسان را به فقر و بى اعتنايى به ثروت سوق مى دهند.1
2. #نفى_ذهن: اوشو به صراحت همه فعاليت هاى ذهنى، از جمله دانش اكتسابى، اطلاعات و فلسفه را سطحى و مردود دانسته و معتقد است: ذهن و فعاليت هاى آن را بايد كنار گذاشت و عشق را جايگزين آن نمود.2
3. #نگاه_به_خدا: اوشو منكر وجود عينى خداست و او را تنها يك نام معرفى كرده و با انسان و عشق يکی مى داند. از نظر او روشى كه با آن انسان خدا را تجربه مى كند رقص و پايكوبى و ترانه و آوازخوانى است.3
4. #ترويج_سكس: روش اوشو در عرفان تقلبی خود! مبتنى بر سكس و بی بندوباری جنسی است و با صراحت تمام، روابط جنسى نامشروع و استفاده بى حد و حصر از آن را آزاد اعلام مى كند. از نطر وى، سكس گناه و زشت نيست و انسان هاى مقدس و مذهبى آن را زشت تلقّى نموده و با آن مخالفت نموده اند و اين مخالفت، تأثير منفى براى انسان دارد و مانع بروز عشق است. از اين رو، رهاسازى عشق از طريق آزادسازى سكس ممكن است. او حتی نسبت به اینگونه روابط نامشروع در درون خانواده هم موافقت می کند و آن را عیب نمی داند.4
#پیوست_ها:
1. محمدتقى فعالى، آفتاب و سايهها
2. محمدتقى فعالى، آفتاب و سايهها
3. اوشو، بيگانه در زمين
4. اوشو، بيگانه در زمين
#آشنایی_با_عرفان_های_نوظهور
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
🆔 @adyaneqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ واکنش محمد محسن تهرانی
نسبت به تخریب حرمین عسکریین:
اتفاقی نیافتاده ؛ فقط چهارتا خِشت از اون بالا افتاده پایین....
باری، اگر ما هم مثل شما هزاران معصوم و قطب داشتیم، برای مان مهم نبود که حرم یکی از انها چنین تخریب شود.
دوست دارم بدونم اگر همین جنایت درباره قبر پدرش رخ داده بود باز هم میگفت مساله مهمی نیست!
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
🆔 @adyaneqom
به نظر شما چرا اتباع #احمد_بصری در مورد این تناقضات امام خویش هیچ پاسخی ندارند!
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
🆔 @adyaneqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرید کیست؟
جمعی از مریدان
به روایت تصویر
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
🆔 @adyaneqom
تفسیر غلط دیگر، از #احمد_بصری!؟
احمد بصری با استناد به توقیع امام زمان(روحیفداه) مدعی است که دریافت خمس در زمان غیبت حرام است. در توقیع اسحاق ابن یعقوب حضرت صاحب(عج) فرمودند: «و اما كسانى كه اموال ما را نزد خود نگاه مىدارند، اگر چیزى از آن را براى خود حلال بدانند و بخورند، مثل این است كه آتش خوردهاند و اما خمس براى شیعیان ما مباح و براى آنها تا ظهور ما حلال گشته است، تا به واسطه آن ولادتشان پاك باشد، و پلید و آلوده نگردند.
شیخ طوسی درذیل این توقیع میگوید: منظور از خمس، خمس کنیزانیاند که در جنگ به دست مسلمانان میافتد تا اگر نکاحی صورت گیرد فرزندانشان حلال زاده شوند.[الغيبة، الشيخ الطوسي، ج ١، ص ٣١٥]
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
🆔 @adyaneqom
#مدعیان_دروغین
دروغگو؛ کم حافظه میشود
«يونس در شکم ماهي مُرد و جسد او در بيابان، عريان و بي سرپناه افتاد و روحش در طبقات جهنم تا روز برانگيخته شدن، باقی ماند». [متشابهات احمد الحسن ج۴ ص١٠۴]
از آنجايی که دروغگو کم حافضه ميباشد وی فراموش کرده بود که در جای ديگر مدعی شده است که خود را نجات دهنده حضرت یونس علیه السلام میداند: «من سنگی در دستان اميرالمومنين علی هستم که روزی آن را انداخت تا به وسيله آن کشتی نوح را هدايت کند، و يکبار آن را برای نجات ابراهيم از آتش نمرود بکار گرفت، و بار ديگر جهت نجات يونس از شکم نهنگ». [جواب هاي روشن کننده ج١ص١٨]
آیا به دعوت شخصی که چنین تناقض گویی آشکاری دارد، و به راحتی دروغ میگوید، میشود اعتماد کرد؟
💠کانال فرق و ادیان استان قم💠
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
🆔 @adyaneqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از مراسمهای گاوپرستی عجیب هندیها ☝️، در هند ممنوعیت خوردن گوشت گاو وجود دارد در عوض نوشیدن ادرار آن برای تبرک و تطهیر درونی معمول است و هندیها گاهی برای بدست آوردن ادرار گرم و تازه گاو، ظرف به دست در مراتع دنبال گاوها میافتند و ساعتها منتظر میمانند 😐
┄┄┄❅✾❅┄┄┄
🌐فرق و ادیان استان قم🌐
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
@adyaneqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حالت های وجد و جذبه صوفیان پاکستان
ظاهرا فرقه #سیفیه هستند چون این حالات مخصوص اینهاست.
وقار و سکینه ای که ایات و روایات برای مومنین می شمارند چه تناسبی با این حرکات مضحک در سماع دارد!
🌐فرق و ادیان استان قم🌐
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
@adyaneqom
#تناقضات عرفان #مسیحیت
برخی از آئینها برای خود، منش و روش سلوک خاص دارند، که مسیحیت نیز مستثنی از آن نیست. عرفان مسیحیت، عرفان #خداگراست، ولی تصوری که از خدا دارد، تصوری #تثلیثی است. اگر به خدایی قائل باشید که هم خداست و هم میتواند تجسّد #مادی پیدا کند و به #صلیب کشیده شود، این شرکآمیز و تنزل دادن خدا است. همچنین ناسازگاری عقل با عرفان مسیحی بسیار پررنگ است.
برای نمونه این #تناقضات در رمانهای #پائولو_کوئلیو نیز بروز میکند، درجایی که تنها راه وصول به حقیقت شریعت است، وی بریا این راه مقام منزلتی قایل نیست. منبع: عرفان و تصوف، ص101.
🌐فرق و ادیان استان قم🌐
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
@adyaneqom
تفکر انحرافی #اشو
اشو یکی از مدعیان دروغین مدعی است؛ متدین واقعی،به هیچ مذهبی،به هیچ ملتی،به هیچ نژادی و به هیچ رنگی تعلق ندارد!
جالب است بدانید همین #مدعی_دروغین مشکلات بشر را در #مسائل_جنسی میداند و نسخه حل معضلات را #سکس میداند. #اشو در این باره بیان میکند؛ هرچه بیشتر انسانها را میسنجیم بیشتر درمییابیم که مشکل آنها سکس است.اما گر به آنها بگوئیم به ایشان برمیخورد.اما سکس مسئله اصلی است و تا زمانی که حل نشود جست و جوی خداوند امکانپذیر نیست.»(2)
1.الماسهای اوشو،ص201.
2.مراقبه،هنر وجد و سرور،اوشو،ص82.
🌐فرق و ادیان استان قم🌐
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
@adyaneqom
وجه اشتراک فرق سنتی و مدرن
یکی از ویژگی های فرقه ها، لزوم #سرسپردگی محض به سرکرده است. این شاخصه میان فرق سنتی و مدرن، مشترک بوده و می توان نمود آن را در روابط مرید و مرادی فرقه های درویشی و رابطه استاد و شاگردی در جریان های #معنوی_نوپدید نظیر #اکنکار مشاهده کرد.
در واقع، #سرسپردگی به سرکرده، راهی است برای #تسلط کامل بر جسم و #ذهن فرد تا نهادینه ساختن مبانی فکری فرقه در وی، با سهولت و سرعت بیشتری صورت گیرد. به همین خاطر است که در اغلب فرقه ها بر اطاعت بی چون و چرا به عنوان یکی از شروط ایمانی و پذیرش عضو تاکید می شود.
🌐فرق و ادیان استان قم🌐
جهت عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید.👇
@adyaneqom