🟢به یاد شهید «وحدت حوزه و دانشگاه»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به پاس گرامیداشت یاد و نام شهید وحدت حوزه و دانشگاه، آیتالله محمد مفتح(۱۳۰۷-۱۳۵۸) بیست نکته را فهرستوار درباره این شخصیت علمی، اجتماعی و انقلابی بزرگ بیان میکنم:
1.در سال 1322 وارد حوزه علميه قم شد؛ و از محضر اساتيدی چون آيتالله حجت کوهکمرهاي، امام خميني و علامه طباطبائي بهرهمند شد.
2.در حالي که از مدرسان حوزه قم بود، تحصيلات دانشگاهي را نيز ادامه داد؛ دکتراي فلسفه دانشگاه تهران را گرفت.
3.به تدريس در دبيرستانهایی مثل دبيرستان دين و دانش و حکيم نظامي در شهر مقدس قم پرداخت.
4.در ساعات تعطيلي مدارس در دبيرستانها جلسات روشنگرانه و اسلامشناسي و قرآنشناسي برای دانشآموزان برگزار ميکرد.
5.از هر فرصتی برای روشنگری و افشاگری ظلمهای رژیم طاغوت استفاده میکرد. سخنرانيهاي آتشيني در معرفي اسلام و روشنگري سياسي در شهرهاي مختلف داشت.
6.چندين بار دستگير و زنداني شد؛ به زاهدان تبعيد شد؛ بعد از آزادي، به خوزستان ممنوع الورود شد.
7.بعد از تعطيلي حسينيه ارشاد؛ فعاليت تبليغي خود را در مسجد الجواد ادامه داد؛ بعد از تعطيلي مسجد الجواد، به مسجد جاويد رفت و بعد از تعطيلي مسجد جاويد به مسجد قبا رفت و در توسعه آن کمک کرد.
8.در کنار اينها صندوق قرضالحسنهاي در مسجد قبا راهاندازي کرد؛ در انديشه مسجدمحوري و محوريت دادن به مسجد بود؛ ميخواست الگويي براي مساجد اسلامي تعريف کند؛ به مصر رفت و از دو نفر از عالمان الازهر دعوت کرد که براي افتتاح صندوق قرضالحسنه مسجد قبا به تهران بيايند؛ (هدف اين بود که علاوه بر اينکه هويت اصلي مسجد اسلامي را احيا کند؛ الازهر را نيز وارد اين گود کند؛ رابطة عالمان شيعي و سني را نيز برجسته نمايند. در جهت تقريب حرکت ميکرد)
9.به تدريس فلسفه در دانشگاه تهران پرداخت. امام جماعت مسجد دانشگاه تهران بود.
10.در انديشه شيعيان لبنان و آوارگان فلسطين بود؛ کمکهاي مردمي براي آنان گردآوري ميکرد.
11.علاقه به کارهاي زيربنايي داشت؛ وقتي کمکهاي مردمي را به لبنان برد، تصميم گرفت يک مرکز آموزشي براي آنها درست کند زميني به وسعت 150هزار متر با همکاري امام موسي صدر تهيه کرد.
12.براي اولين بار از قاريان مصر دعوت کرد که يک ماه رمضان به مسجد قبا بيايند و شبها قرائتهاي مجلسي داشته باشند.
13.از عبدالفتاح عبدالمقصود انديشمند بزرگ مصري و نويسنده کتاب الامام علي بن ابيطالب (در 9 جلد) دعوت کرد تا به ايران بیاید. در تهران جلساتي براي او ترتيب داد؛ در قم نيز جلسهاي با حضور بزرگان حوزه در منزل آيتالله وحيد خراساني ترتيب داد. (در سال 56)
14.در کنار همه این فعالیتهای اجتماعی و تبلیغی و خدماتی، دهها مقاله و کتاب نیز تدوين یا چاپ کرد.
15.در سال 1338- 1339 به هدف معرفی درست اسلام به نسل جوان «مجمع علمي اسلامشناسان» را تأسيس کرد 13 کتاب منتشر کرد، که خود وي بر اغلب آنها مقدمه زد.
16.نماز عيد فطر ايشان در سال 57 و جمعيت چندده هزار نفري شرکت کننده در نماز عید فطر ایشان، رژیم طاغوت را متوجه از دست دادن بدنه مردمی خود کرد.
17.عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم بود.
18.عضو جامعه روحانيت مبارز تهران بود.
19.عضو شوراي انقلاب بود.
20.در مراسم استقبال از امام در بهشت زهرا نقش آفريني جدياي داشت.
#دانشگاه
#حوزه
#شهید_مفتح
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢به بهانه یلدا
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یلدا در لغت به معنای «زایش» و «تولد» است.
صرف نظر از افسانههایی که پیرامون بلندترین شب سال شکلگرفته است، چقدر خوب است که امشب را بهانهای برای «تولدی دیگر» و «میلاد اکبر» خود قرار دهیم.
با خدای خود عهد بندیم که
۱.گرد «گناه» نگردیم؛
۲.«بدخواهی» را از خود دور گردانیم؛
۳.شعلهی «مهر» و «خیرخواهی» نسبت به خلق را در خود برافروزیم؛
۴.«خدمت به خلق» را پیشه خود کنیم؛
۵.تاریکیهای «جهل و بدگمانی» را به روشنایی «علم و خوشگمانی به خوبان» مبدل گردانیم؛
۶.در همه آنات زندگی، خود را در «محضر او» بدانیم.
#یلدا
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴هشداری مجدد: پیش به سوی «فرقههای حرزدرمانی و دعادرمانی»!
✍️ احمدحسین شریفی
این آقایان موجود در کلیپ فوق را نمیشناسم و شخص آنها نیز در این موضوع برای من اهمیتی ندارد، اما این سخنان بیاصل و ریشه را نشانههای خطرناکی برای شروع فرقهسازیهای معنوی و درمانی میدانم.
پیشتر گفته بودم که اصل حرز، به گونهای که «حرزفروشان» و مدعیان درمانهای ماورائی میگویند محل سؤال است و هیچ سند معتبری ندارد، چه رسد به بسیاری از آداب انحرافی نوشتن آن. اما اکنون این آقایان پا را فراتر گذشته و میگویند نویسندهی حرز باید «مأذون» باشد! و الا «به هیچ عنوان اثر نمیگذارد» بلکه ممکن است اثر مخرب هم داشته باشد!
البته فعلاً نمیگویند «از چه کسی» باید اذن داشته باشد، اما شک نکنید که این بازار تحمیق و استحمار از یک طرف و آمادگی عوام برای پذیرش چنین خرافاتی نه تنها به «إذنفروشی» میانجامد که رقابت «دکانداران درمانهای ماورائی» در این مسیر، به زودی به شکلگیری فرقهها و جریانهایی مثل شیخیه و بابیت خواهد انجامید: ادعای «مأذون بودن از امام زمان» و ...
این سرنوشت محتوم چنین انحرافات و بدعتهایی است که نه ریشهای در «متون» دینی دارد نه مورد تأیید «منابع» دین است و نه سازگار با «مبانی» دینی است.
برای مطالعه مطالب مرتبط 👇👇
https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/2295
https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/2304
https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/2308
https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/2310
#حرز
#تنجیم
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢قول و فعل آمد گواهان ضمير
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ارتباط ظاهر و باطن يا به تعبير ديگر تأثيرپذيري «کنشها» (قول و فعل یا گفتار و رفتار) از «انگيزشها» و «گرايشها» و «بينشها» و بالعکس، مورد قبول همه فيلسوفان، اخلاقيان، عارفان و روانشناسان است. بر اساس مدل صدور کنشهای اختياری، انگيزشها، گرايشها و بينشها در سلسله مراتب علّی کنشهای اختياری قرار دارند. هيچ کنش اختياریٰای نيست که مسبوق به انگيزش، گرايش و ميل و شوق نباشد و هيچ شوق و گرايش و ميلی نيست مگر آنکه مسبوق به بينش و نگرش و فهم است. وقتی چيزی را ندانيم، قطعاً به آن گرايش (اعم از مثبت يا منفی) هم نخواهيم داشت؛ و تا زمانی که به چيزی گرايش و ميل نداشته باشيم، آن را انجام نخواهيم داد.
#اميرمؤمنان(ع) در وصف ايمان میفرمايد:
فَبِالْإِيمَانِ يُسْتَدَلُّ عَلَى الصَّالِحَاتِ وَ بِالصَّالِحَاتِ يُسْتَدَلُّ عَلَى الْإِيمَانِ؛ ايمان را بر کردههای نيک دليل توان ساخت و از کردارِ نيک ايمان را توان شناخت.
در اين جمله رابطهی متقابل «ايمان» و «عمل» به زيبايی بيان شده است. آن حضرت میفرمايد چيزی که موجب انجام کارهای خوب و داشتن حياتی ارزشمند میشود ايمان است. ايمان، انسان را به انجام اعمال صالح و داشتن حيات طيبه راهنمايی میکند. اما از طرفی از راه انجام کارهای خوب نيز میتوان سطح ايمان افراد را سنجيد. رفتارهای شايسته عيار سنجش ايمان است.
#ایمان
#سبک_زندگی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از انتخابات الهی تا انتخابات زینتی
احمدحسین شریفی
همانطور که جناب شریعتمداری گفتند لازم است جناب محسن هاشمی بدانند که زینتی دانستن انتخابات باور مرحوم پدرشان بود! نه #علامه_مصباح. به تعبیر رئیس جمهور سابق کشورمان که خود از دلدادگان مرحوم هاشمی بود، جناب هاشمی رفسنجانی طرفدار کاهش مشارکت مردم بود تا کسی را که ایشان و همفکرانشان صالح برای اداره کشور میپندارند، از صندوقهای رأی بیرون بیاید! پس کسی که انتخابات را زینتی میخواست، پدر مرحوم خودشان بود ( http://B2n.ir/a61747 ) که البته با درایت رهبر معظم انقلاب هیچگاه موفق نشد به این خواسته غیرمشروع خود برسد و جمهوری اسلامی در همه انتخاباتها هم خواستار مشارکت حداکثری مردم و هم امانتدار رأی مردم بوده است.
«انتخاباب زینتی» باور کسانی بوده و هست که اگر کاندیدای مورد حمایتشان رأی نیاورد، هیچ ابایی از به آشوبکشیدن کشور و توسل به بیگانگان و دشمنان قسمخورده این مردم، ندارند!
این در حالی است که علامه مصباح عمیقاً به نقشآفرینی مردم در حکومت اسلامی باور داشتند. کمتر فیلسوفی از فیلسوفان معاصر مانند ایشان باور عقلی و ایمان قلبی به لزوم #انتخابات داشت. او انتخابات را از «سنتهای الهی» میدانست و میفرمود «این سنت خداست که کارها با انتخاب مردم پیش برود» البته معتقد بود برای آنکه مردم انتخابی درست داشته باشند بر فرهیختگان و آگاهان است که روشنگری کنند و خط و ربطها و اهداف و برنامهها را برای آنان تشریح کنند.
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢از «مسألهمحوری» تا «مسألهگزینی»
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هر پژوهشی علیالقاعده واکنشی علمی در برابر مسألهای است. به تعبیر دیگر، «مسألهمحوری»، از ذاتیات هر نوع پژوهشی است.
اما آنچه که مهم است، «مسألهگزینی» است. آنچه که ارزش و اعتبار پژوهش را مشخص میکند، نوع مسألهای است که دنبال میشود:
هر کجا مشکل، جواب آن جا رود
هر کجا کشتی است، آب آنجا رود
اینکه آیا آن مسأله از «مسائل واقعی» است یا مسألهای توهمی و خیالی است؟ و اینکه آیا حل آن نیازی از نیازهای فردی و اجتماعی و تمدنی را تأمین میکند یا صرفاً یک نیاز و دغدغه کاملاً شخصی است؟
حقیقت آن است که خود مسألهگزینی هم نیازمند پژوهش است. نیازمند دانش گسترده است:
هم سؤال از علم خيزد هم جواب
همچنان که خار و گُل از خاک و آب
«درگیر شدنِ متخصصان و حتی دانشجویان علوم انسانی با مسائل و چالشهای کشور»، از مهمترین شرایط احساس نیاز به تحول در #علوم_انسانی و علوم طبیعی است.
#پژوهش
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بدون تعارف با فرمانده گردان مشتیهای تهرون: سیدابوالفضل کاظمی
یک گفتگوی دیدنی، تأثیرگذار و ارزشمند
از کفتربازی و قماربازی تا جانبازی برای خدا
از کاسبی تا عاشقی
از شکارچی جیب و کیف تا فداکاری به عشق خمینی
🔻توصیه میکنم ملاحظه کنید.
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢«نظریهشناسی» از ویژگیهای «فقه جواهری»
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از ویژگیهای فقه جواهری، این است که شرط لازم و ضروری هر نوع فتوادهی و نظریهپردازی را «نظریهشناسی» و آگاهی از فتاوای پیشینیان در مسأله مورد نظر میداند. این ویژگی را میتوان از رویه بنیانگذار فقه جواهری یعنی مرحوم صاحب جواهر، (شيخ محمدحسن نجفي، متوفاي 1266قمري) به دست آورد.
بدون تردید، مرحوم #صاحب_جواهر یکی از بزرگترین و کمنظیرترین نظریهشناسان فقهی در عالم تشیع بوده است. وي تقريباً از همة اقوال و ديدگاههاي فقیهان پيشين در هر مسألهاي آگاهي داشته است. به گونهاي که در اختيار داشتن اين کتاب، فقیهان بعدي را از مراجعة مستقيم به کتابهاي فقهاي پيشين براي اطلاع از ديدگاه آنان، بينياز کرده است.
مرحوم سیدمحسن امین در کتاب اعیان الشیعه از شيخ مرتضي انصاري (که خود نیز در نظریهشناسی از برجستگان فقه شیعی است، و از معاصران مرحوم صاحبجواهر هم به شمار میرود) چنین نقل ميکنند که «براي مجتهدي که بخواهد احکام الهي را استنباط کند، کافي است کتابهاي جواهر الکلام و وسائل الشيعه را در اختيار داشته باشد و کمتر اتفاق ميافتد که به کتابي از پيشينيان نيازمند شود.»
#فقه
#اجتهاد
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢اخلاق مواجهه با «اتباع» در نگاه سعدی
🖊احمدحسین شریفی
مصلحالدین #سعدی شیرازی از معدود شاعران حکیمی است که به اقصی نقاط عالم مسافرت میکرد. دهها شهر و کشور را از نزدیک دیده بود؛ فرهنگها و آداب مختلف جوامع را به خوبی میشناخت. پندها و موعظههای او درباره نحوه مواجهه با اتباع بیگانگان محصول دهها سال تجربه زیسته اوست که با اندیشه و حکمت اسلامی و اخلاق قرآنی او عجین شده و در قالب حکایتها یا اشعاری نمایان گردیده است.
در ابتدای باب اول بوستان در مورد مواجهه با اتباع بیگانه در کشور چنین میگوید:
شهنشه که بازارگان را بخست
در خیر بر شهر و لشکر ببست
کی آن جا دگر هوشمندان روند
چو آوازهی رسم بد بشنوند؟
نکو بایدت نام و نیکی قبول
نکو دار بازارگان و رسول
بزرگان، مسافر به جان پرورند
که نام نکویی به عالم برند
تبه گردد آن مملکت عن قریب
کز او خاطر آزرده آید غریب
غریب آشنا باش و سیاح دوست
که سیاح جلاب نام نکوست
نکو دار ضیف و مسافر عزیز
وز آسیبشان بر حذر باش نیز
ز بیگانه پرهیز کردن نکوست
که دشمن توان بود در زی دوست
#اخلاق
#اتباع
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢ناتوانی اذهان جزءنگر از فهم «پارادایمها و جریانهای فکری»: بحثی در «اخلاق نقد و انتقاد»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اقتضای برخی از رشتههای علمی، مثل #فقه، «جزءنگری» است. همانگونه که اقتضای برخی دیگر از آنها مثل #فلسفه، «کلنگری» است. انس زیاد با هر یک از این دو دسته، درکی صرفاً جزئی یا صرفاً کلی نسبت به پدیدهها ایجاد میکند که نتیجه آن ناتوانی از فهم درست بسیاری از حقایق به ویژه پارادایمها و جریانهای فکری و فرهنگی است. صاحبان چنین نگاههایی معمولاً از «بصیرت علمی و فرهنگی و سیاسی» لازم هم برخوردار نیستند. همیشه در بزنگاهها، در جای نادرست میایستند. در میان غبارهای فتنه (فتنههای علمی یا اجتماعی) «قدرت دیدن» حق و «جرئت بیان» آن را ندارند.
از مصادیق و مؤیدات این سخن، مواجههای است که برخی از مدرسان فقه و حلقه مریدانشان با مناظره جناب مهدی جمشیدی و بیژن عبدالکریمی در موضوع #حجاب و عفاف داشتند! آنان (که بعضاً خود را مدافع حجاب و عفاف هم میدانند!) بدون اینکه توانایی درک و فهم کلیت این مناظره و منطق طرفین را داشته باشند، مدتی است به یکی از جملات استطرادی جناب آقای مهدی جمشیدی گیر داده و با شدیدترین الفاظ او را خطاب قرار میدهند و حتی دوست دارند که حق سخن گفتن را از او بستانند و معترضاند که چرا امثال او در این جامعه فرصت سخن گفتن دارند! (یکی از آنها گفته است: «من واقعا نمیدانم چرا این افراد راه پیدا میکنند حرف بزنند») [بترسید از روزی که چنین افرادی سکاندار مراکز علمی شوند؛ آنگاه است که بساط نفرین و لعن و بستن دهانهای هر کسی که غیر از آنان فکر کند، پهن خواهد شد.]
بزرگترین خطایی که برای ایشان در آن مناظره دوساعت و نیمه کشف کردهاند این است که چرا به نقل دیدگاه مشهور فقیهان و عالمان شیعی پرداختهاید که گفتهاند «حجاب از ضروریات دین است و ولایت امیرمؤمنان علیه السلام، از ضروریات مذهب است»؟ و میگویند این نقل شما به «مصلحت» نیست؛ زیرا موجب سوء استفاده وهابیت میشود!
در حالی که
اولاً، این سخن عین صواب است. بزرگترین عالمان شیعی از قدیم الایام تاکنون، همین دیدگاه را داشته و دارند؛
و ثانیاً مراد جناب دکتر جمشیدی از گفتن این سخن چیز دیگری بود. اما همانطور که گفته شد، اذهان جزءنگر، اساساً قدرت و توان درک اصل مطلب ایشان را ندارند؛ صدر و ذیل کلامش را نمیفهمند. فقط همین جمله «مثلهشده» را گرفته و تلاش میکنند با تمسک به آن، گویندهاش را به «مسلخ» بکشانند و اگر بتوانند ذهن و زبان او را «مثله» کنند!
#اخلاق
#نقد
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢معجزه حضور
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
روز نه دی سال ۱۳۸۸ از روزهای فراموشناشدنی تاریخ انقلاب است.
روزی که ملت ایران در سایه مدیریت بینظیر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، به صورتی یکپارچه با زمانشناسی بینظیر و با حضور میدانی خود، بساط فتنه عظیم «مخالفان مردمسالاری» را برچیدند و نقشههای بسیار پیچیده «دشمنان انقلاب اسلامی» را نقش بر آب کردند.
فتنهای که بعدها معلوم شد محصول طراحی بلند مدت اتاقهای فکر غربی با محوریت تئوریسینهای براندازی نرم مثل جین شارپ و رابرت هلوی و امثال آنها بوده است. و «سران فتنه» در ایران چیزی جز عروسکهای خیمهشببازی مراکز استعماری و صهیونیستی نبوده و هیچ اراده و اختیاری از خود نداشتهاند!
برای آشنایی عمیق با علل و عوامل فتنههای اجتماعی، و نقش بصیرت، زمانشناسی و ولایت مداری مردم، مسئولان و عالمان دینی در تداوم حرکت عزتبخش انقلاب اسلامی، توصیه میکنم کتاب «طوفان فتنه و کشتی بصیرت» علامه مصباح و کتاب «موج فتنه از جمل تا جنگ نرم» را مطالعه کنید.
#فتنه
#بصیرت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیچاره اون اسبان زبانبسته، گرفتار چه موجوداتی شدهاند!
و مظلوم امام حسین علیه السلام که چه کسانی طرفدار او شدهاند!
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢«زمان شناسی» ویژگی مشترک مصباح و سلیمانی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از ویژگیهای مشترک علامه مصباح یزدی و شهید حاج قاسم سلیمانی، «زمانشناسی» آنان بود.
به همین دلیل:
اولاً: در مسائل حوزه تخصصی خود هرگز «غافلگیر» نشدند. بلکه همواره جلوتر از زمانه، مقدمات و الزامات مواجهه معقول و اسلامپسند با «چالشها» و«مسألهها» را فراهم میکردند.
#امیرمؤمنان علیهالسلام میفرماید: «مَنْ عَرَفَ الْأَيَّامَ لَمْ يَغْفُلْ عَنِ الِاسْتِعْدَاد؛ کسي که آگاه به زمانه باشد، از آمادگی غافل نمیشود.».
ثانیاً: امور بر آنان مشتبه نمیشد و در جریانشناسی اندیشهها و حتی عملکردها، منحصربهفرد بودند؛ «الْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لَا تَهْجُمُ عَلَيْهِ اللَّوَابِسُ؛ کسی که به زمان خويش آگاه باشد، امور مشتبه بر او هجوم نمیآورند.» آنان با بصیرت و تیزبینی و تیزهوشی ریشههای جریانهای فکری و سیاسی و فرهنگی عمده در کشور را به درستی میشناختند و در زمان مناسب و بدون لکنت زبان با آنها رویارو میشدند. این را میتوان یکی از رازهای هجمههای سنگین داخلی و خارجی علیه آنان دانست.
و ثالثاً: هرگز مورد سوءاستفاده افراد و جریانهای سیاسی قدرتطلب قرار نگرفتند.
آنان خوب میدانستند که پارهای از سلامهای سیاسیون و قدرتطلبان، بیطمع نیست! به همین دلیل گفتار و رفتار آنان به گونهای بود که هرگز اجازه نمیداد دیگران در آنان طمع کنند و از همین روی به دیدارهای افراد سیاسی و گروهها و احزاب قدرتطلب، دلخوش نبودند و حتی میلی به چنان دیدارهایی هم نداشتند.
#شهید_سلیمانی
#علامه_مصباح
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
هم اکنون زیارت قبر مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی، نائب الزیاره همه عاشقان شهادت هستم
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
گفتگو با رادیو عصر مقاومت.mp3
10.1M
🎤 احمدحسین شریفی
🔹 گفتگو با رادیو عصر مقاومت درباره ویژگیهای اجتماعی و سیاسی مکتب #شهید_سلیمانی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عشق حاج قاسم به زهرای مرضیه سلام الله علیها از نگاه علامه مصباح یزدی رضوان الله تعالی علیهما
#شهید_سلیمانی
#علامه_مصباح
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢تزیینی بودن نقش مردم در اندیشه و عمل مدافعان لیبرالیسم
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
برخلاف تصور عموم افراد، در نظام لیبرالیسم علیرغم سخن گفتن از مردم و آزادیهای مردم و مالکیت خصوصی و حقوق بشر، اما فیالواقع و در عمل، مردم و حقوق مردم و بشریت هیچ جایگاه و اهمیتی برای آنها نداشته و ندارد. نقش مردم صرفاً نقشی صوری و تزیینی است. حاکمیت و حکومت و حکمرانی حق مالکان و سرمایهداران بزرگ است. اراده آنها حاکم است و باید حاکم باشد. معیار اداره جامعه و معیار برخورداری از حقوق شهروندی و اجتماعی، قوانینی است که توسط «نخبگان لیبرال» يعني «مالکان عمده» و «سرمايهداران بزرگ» تدوين شده و میشود.
فردریش #هايک (۱۸۹۹-۱۹۹۲)، از اندیشمندان سیاسی و اقتصادی نئولیبرال و برنده جایزه نوبل اقتصاد، مينویسد:
«اين ليبراليسم است که قانونها و خط و نشانهايي را براي دموکراسي ترسيم ميکند، نه آنکه انتخاب مردمي بتواند ارزشهاي ليبراليسم را نفي يا اثبات، کم يا زياد کند.»
صوری دانستن نقش مردم در اندیشه لیبرالیسم اختصاصی به اندیشمندان نئولیبرال ندارد؛ بلکه از دیرباز مورد تأکید و توجه مدافعان تفکر لیبرالیسم بوده است. به عنوان نمونه،
جان وزلي (1703-1791)، به این بهانه که نقشآفرینی مردم در حکومت، آزادیهای مدنی و مذهبی آنها را محدود میکند، با برجستهسازی جایگاه مردم و نقشآفرینی آنها در حکومت مخالف بود و میگفت:
«هر قدر سهم مردم در حکومت بيشتر باشد، آزادي مدني و مذهبي ملت کمتر خواهد شد»
بارون هولباخ، از اندیشمندان عصر روشنگری، میگفت:
«مقصود از مردم، تودة عوام احمق نيست ... هر کس که بتواند به گونهاي قابل احترام با درآمدي که از دارايياش کسب ميکند، امرار معاش نمايد و هر سرپرست خانواده که صاحب زمين است، بايد شهروند قلمداد گردد .. ديگران تا زماني که با کار و کوشش خود زمين به دست نياورند، شهروند محسوب نخواهند شد.»
آربلاستر در کتاب مهم و مشهور «ظهور و سقوط لیبرالیسم غرب» مینویسد:
«ولتر زماني به دالامبر ميگويد، آموزش به درد فرزندان کارگران نميخورد: اين امر «آنها را از شخمزدن باز خواهد داشت»؛ دقيقاً همان ديدگاهي که ماندويل و ديگران در مقابل مدارس خيريه اتخاذ کرده بودند، ولتر در ادامه ميگويد: «اين کارگران نيستند که بايد تحت تعليم قرار گيرند، بلکه بورژواها و شهرنشيناناند»
دُنی دیدرو (۱۷۱۳-۱۷۸۴)، از چهرههای مشهور عصر روشنگری و از اصحاب دائرهالمعارف، معیار «شهروندی» را «مالکیت» میدانست و میگفت:
«اين مالکيت است که حق شهروندي ايجاد ميکند» و صرفاً مالکان میتوانند از حق داشتن نماینده برخوردار باشند. یعنی کسی که سرمایه و ملکی نداشته باشد حتی از حق انتخاب نماینده هم محروم است.
فرانک شوئل، از نظريهپردازان تاريخ آمريکا، دربارة انقلاب استقلال آمريکا از تحت استعمار انگلستان مينويسد:
«عوامل جداً محافظهکار ... مراقب بودند که تودة مردم نتوانند به طور افراطي در امر انتخابات نقش سازنده و سرنوشتساز داشته باشند و به همين منظور شرط ثروت را براي شرکت در انتخابات برقرار ساختند. بنابراين مانند زمانهاي گذشته شخص براي رأي دادن ميبايست از حداقل ثروت برخوردار بوده و حتي براي انتخاب شدن نيز مالک حداقل يک دارايي غير منقول باشد. در کنه ضمير تهيهکنندگان قانون اساسي حق انتخاب شدن و انتخاب کردن جزو حقوق طبيعي انسان به حساب نميآمد.»
#لیبرالیسم
#انتخابات
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
«مَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ» (بقره، ۱۹۴)
شهادت مظلومانه جمع کثیری از دلدادگان و شیفتگان سردار شهیدان، حاج قاسم سلیمانی، توسط تروریستهای کوردل را به امام زمان ارواحنا فداه، رهبر معظم انقلاب، مردم شریف ایران و بازماندگان شهدای مظلوم این حادثه تسلیت میگویم.
ما به نیروهای نظامی و امنیتی خود اعتماد و به قدرت و غیرت آنان ایمان داریم.
اما معتقدیم «تردید»، «تعلل» یا «تأخیر» در پاسخ «قاطع»، «خشن» و «پشیمانکننده» به دشمن صهیونیستی به این بهانه که چنین جنایتهای تروریستی را نشانه ضعف و زبونی او تفسیر کنیم، این پیام را به دشمن میدهد که میتواند به جنایاتش بیفزاید و باید همچنان شاهد جنایاتی خونینتر علیه ملت عزیزمان باشیم.
معتقدم تنها عامل بازدارنده برای چنین جنایاتی «سرعت» و «شدت» پاسخ به تروریستها و دشمنان قسم خوردهی ملت و انقلاب است.
و حضرت ولایت، مقام معظم رهبری، در پیامی که در پی این حادثه تروریستی صادر کردهاند، چه زیبا فرموده است:
«جنایتکاران سنگدل نتوانستند عشق و شوق مردم به زیارت مرقد سردار بزرگشان شهید قاسم سلیمانی را تحمل کنند. بدانند که سربازانِ راه روشن سلیمانی هم رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد. چه دستهای آلوده به خون بیگناهان و چه مغزهای مفسد و شرارتزا که آنان را به این گمراهی کشاندهاند، از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود. بدانند که این فاجعه آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت باذن الله.»
#تروریسم
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢«حق نصرت»: از حقوق متقابل خدای متعال و مؤمنان
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از حقوق متقابل خدای متعال و مؤمنان را میتوان «حق نصرت» دانست. این حقِ دو طرفه به این صورت است که اگر مؤمنان دین خدا را یاری کنند، این حق قطعی و مسلم را بر خدای متعال پیدا میکنند که او نیز آنان را یاری کند. اگر مؤمنان دربرابر دشمنان خدا و دین خدا سرخم نکنند و استقامت بورزند، خدای متعال نیز رعب و وحشت و ترس را در دل دشمنان خواهد انداخت و نصرت و یاری خود را نصیب مؤمنان خواهد کرد:
در آیات ذیلالذکر و ارتباط آنها تأمل و تفکر کنید، و درباره ظرافتها و الزامات این حق دو طرفه بیاندیشید:
وَ كَانَ حَقّاً عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ (روم، ۴۷)
یاری مؤمنان، همواره حقی است بر عهده ما
وَ لَقَدْ سَبَقَتْ كَلِمَتُنَا لِعِبَادِنَا الْمُرْسَلِینَ إِنَّهُمْ لَهُمُ الْمَنْصُورُونَ وَ إِنَّ جُنْدَنَا لَهُمُ الْغَالِبُونَ (صافات، ۱۷۱-۱۷۳)
و وعده قطعی ما درباره بندگان به رسالت فرستاده شده، از پيش محقق و ثابت گشته است که آنان یاریشدگاناند و لشکر ما حتماً پیروزند.
يَا أَيُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ؛ (محمد، ۷)
ای مؤمنان، اگر خدا را یاری کنید، شما را یاری میکند و گامهایتان را استوار میدارد.
إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَئِكَةُ أَلاَّ تَخَافُوا وَ لاَ تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِٱلْجَنَّةِ ٱلَّتِى كُنتُمْ تُوعَدُونَ؛ (فصلت، ۳۰)
به يقين کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند يگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل میشوند که: «نترسيد و غمگين مباشيد، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است».
#حق
#تکلیف
#دین
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
6.62M
🎤احمدحسین شریفی
🔷قرائت حکایت ۱۷ باب ۷ گلستان سعدی و توضیح مختصری درباره لزوم تقویت ابعاد امنیتی و انتظامی کشور در مواجهه با دشمن غدار و خونخواری که از انجام هیچ جنایتی علیه ملت ابا ندارد.
#امنیت
#مدیریت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
⚫️«به کارهای گران مرد کارآزموده فرست»
✍️ احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸معتقدم برای کارهای انتظامی و امنیتی و حفاظت فیزیکی و گیتهای امنیتی، باید از افراد «آموزشدیده»، «کارآزموده»، «متخصص»، «مصافدیده»، «زیرک»، و «آگاه از روانشناسی امنیتی و انتظامی» و «چهرهشناسی جاسوسی و تروریستی» استفاده کرد.
افراد عادی را، به هر میزان که مخلص و مؤمن و دلسوز باشند، نباید برای چنین اموری گمارد.
🔸در همین رابطه حکایت #سعدی در باب هفتم گلستان بسیار حکیمانه و پندآموز است:
«سالی از بلخ بامیانم سفر بود و راه از حرامیان پر خطر. جوانی به بدرقه همراه من شد، سپربازِ چرخانداز، سلحشورِ بیشزور که به ده مردِ توانا کمانِ او زه کردندی و زورآورانِ رویِ زمین پشت او بر زمین نیاوردندی ولیکن چنان که دانی متنعم بود و سایهپرورده نه جهاندیده و سفر کرده. رعد کوس دلاوران به گوشش نرسیده و برق شمشیر سواران ندیده.
نیفتاده بر دست دشمن اسیر
به گِردش نباریده باران تیر
اتفاقاً من و این جوان هر دو در پی هم دوان. هر آن دیوار قدیمش که پیش آمدی به قوّت بازو بیفکندی و هر درخت عظیم که دیدی به زور سرپنجه بر کندی و تفاخرکنان گفتی:
پیل کو تا کتف و بازوی گُردان بیند؟
شیر کو تا کف و سر پنجهٔ مردان بیند؟
ما در این حالت که دو هندو از پس سنگی سر بر آوردند و قصد قتال ما کردند. به دست یکی چوبی و در بغل آن دیگر کلوخ کوبی. جوان را گفتم: چه پایی؟
بیار آنچه داری ز مردی و زور
که دشمن به پای خود آمد به گور
تیر و کمان را دیدم از دست جوان افتاده و لرزه بر استخوان.
نه هر که موی شکافد به تیر جوشنخای
به روز حملهٔ جنگاوران بدارد پای
چاره جز آن ندیدیم که رخت و سلاح و جامهها رها کردیم و جان به سلامت بیاوردیم.
به کارهای گران مرد کاردیده فرست
که شیر شرزه در آرد به زیر خمّ کمند
جوان اگر چه قوییال و پیلتن باشد
به جنگ دشمنش از هول بگسلد پیوند
نبرد پیش مصافآزموده معلوم است
چنان که مسألهٔ شرع پیش دانشمند
#امنیت
#مدیریت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢فصل ممیز انسان
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻نکتهای برای اندیشیدن
🔸فیلسوفان و بسیاری از مربیان به این دلیل که ویژگی خاص انسان در مقایسه با سایر حیوانات را «خردورزی و عقلانیت» او میدانستند، معتقد بودند که در همه مسائل مربوط به #انسان، بايد اولويت را به بعد عقلانی او بدهيم؛
به عنوان مثال، براي تعليم و تربيت انسان، بايد اولويت را به بعد علمی و عقلانی او داد. بايد تمرکز اصلی تربيت و نقطة ثقل آن بر تربيت ساحت بينشی و ادراکی و عقلانی انسان باشد و نه تربيت ساحتهای گرايشی يا رفتاری او.
#ملاصدرا در کتاب ارزشمند کسر الاصنام الجاهليه مینويسد از نگاه ظاهربینان علم و انديشه، مقدمه ايجاد حال و گرايش است و حال و گرايش هم مقدمه رفتار. به همين دليل، معيار برتری افراد را به عمل میدانند و اعمال و کنشها همواره نزد آنان برتر از گرايشها و بينش است؛ زيرا همواره ذیالمقدمه ارزشمندتر از مقدمه يا مقدمات است. در حالی که از نگاه فيلسوفان، مسأله برعکس است؛ يعنی رفتار مقدمه گرايش و گرايش هم مقدمه دانش است. يعنی انجام رفتار برای اصلاح باطن و درون است و اصلاح باطن هم برای زدون موانع بينش و معرفت اصيل.
#فصل_ممیز
#انسانشناسی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑سردار سلامی:
«ما فرمان رهبر انقلاب را شنیدیم و بهدنبال تحقق آن پیش خواهیم رفت»
🔹فرمان رهبر فرزانه انقلاب این بود:
«جنایتکاران بدانند «از هماکنون» آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود.»
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢رشد و تعالی معنوی؛ اصلیترین وظیفه حکومت اسلامی
🔶بحثی در فلسفه سیاسی اسلام
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
برخلاف نظامهای سیاسی لیبرالیستی و سوسیالیستی که (علیرغم اختلافاتشان) هر دو، غایتِ دولت و فلسفهی وجودی نظم سیاسی را «تأمین مصالح دنیوی» افراد میدانند؛ در «نظم سیاسی اسلامپسند»، وظیفهی اصلی و اغماضناپذیر حکومت اسلامی، «تأمین مصالح معنوی» افراد است؛ «تأمین مصالح مادی و دنیوی» از اهداف میانی و ارزشهای ابزاری در نظم سیاسی اسلامی به شمار میروند.
در فکر و فرهنگ سیاسی اسلام، دولت و ملت هر دو با هم باید همه تلاش خود را در جهت «احیای ارزشهای دینی»، «اقامه دین»، «بزرگداشت شعائر دینی» و «مبارزه با مفاسد اخلاقی» و مظاهر فساد به کار گیرند.
مهمترین تکلیف حتمی و واجبی که در خدمت تأمین این هدف است، وظیفه «امر به معروف و نهی از منکر» است. اگر آحاد ملت از انجام این وظیفه سرباز زنند، افزون بر کیفر اخروی و پیامدهای سخت و سنگین دنیوی، «نظم سیاسی اسلامپسند» نیز محقق نخواهد شد.
آمران به معروف و ناهیان از منکر، فیالواقع، «یاوران رایگان» دولت در جهت ایجاد نظم اجتماعی و سیاسی مطلوب هستند؛ یاریگرانی که بدون هیچ چشمداشت دنیوی و بدون هیچ توقعی از دولت، وقت، نیرو، اعصاب و آبروی خود را برای جلوگیری از شیوع مفاسد اجتماعی و اخلاقی صرف میکنند.
#علوم_انسانی
#فلسفه_سیاسی
#سیاست
#حکومت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢پژوهشکده بینالمللی مقاومت
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🟣رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۲ آبان ۱۳۹۷ در دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان فرمودند:
«نظریّهی مقاومت در مقابلِ دشمنِ قویپنجه را تبلیغ کنید، ترویج کنید. ... نظریّهی مقاومت، یک نظریّهی اصیل و درست است؛ هم در مقام نظر، هم در مقام عمل؛ از لحاظ نظری و از لحاظ عملی -از هر دو جهت- باید [ترویج شود]. معنای نظری این است که تبیین کنید. شما جوانها خیلی خوب میتوانید این نظریّهی مقاومت را تبیین کنید؛ هم در بین خودتان و هم محیطی که در آنجا قرار دارید و هم حتّی در ارتباط با کشورهای دیگر و جوانهای دیگر. نظریّهی مقاومت را، این را که هدفِ استکبار سیطره است، هدفِ استکبار سلطه است، سلطهی بر ملّتها است، برای همه تبیین کنید، بدانند که هدف استکبار این است»
🟡در هفته مقاومت، با افتخار اعلام میکنیم که دانشگاه بینالمللی قم، با ابتکار برخی از اندیشمندان و محققان فرهیخته دانشگاه، برای تحقق این خواسته رهبر فرزانه انقلاب، در بعد علمی و اندیشهای، مقدمات شکلگیری پژوهشکده بینالمللی مطالعات مقاومت را فراهم کرده است.
ان شاءالله به زودی این پژوهشکده در حوزههای مختلفی مثل
✔️فقه مقاومت،
✔️فلسفه مقاومت،
✔️اخلاق مقاومت،
✔️جامعهشناسی مقاومت،
✔️ادبیات و فرهنگ مقاومت
با رویکرد بینالمللی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
#مقاومت
#دانشگاه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹