eitaa logo
زندگانی عالمان
5.2هزار دنبال‌کننده
129 عکس
34 ویدیو
3 فایل
《 ‌‌‌﷽ 》 ‌ #سیره_رفتاری و #گفتاری عالمان شیعه، ابعاد مختلف زندگی ایشان، نکات کمتر دیده شده.. 📌 و درس زندگی.. "لطفا مطالب را با لینک منتشر کنید" راه‌ ارتباطی: @aqayari_mahdi
مشاهده در ایتا
دانلود
🍀 نکاتی از آیت الله شبیری زنجانی (دام ظله) نسبت به (ره) 🍀 🔹️ در گعده ای که در شب جمعه تاریخ 12 بهمن ماه در دفتر معظم له تشکیل شد. ایشان در ضمن فرمایشات خود به تعریفاتی از شهید سید محمد باقر صدر پرداختند که ذکر آن ها خالی از لطف نیست: 🔹️ قبل از اینکه به برای تحصیل بروم، تعریفات آقای صدر را کرارا شنیده بودم، ولی آنقدر تعریفات گاهی زیاد و مبالغه آمیز بود که قابل باور نبود. ولی هنگامی که خودم به نجف رفتم و با ایشان مراوده داشتم، فوق العاده، فراوان، قدرت انتقال بسیار بالا و علمیت ایشان برایم ثابت شد و ایشان را شخصیتی دارای بسیار دیدم. 🔹️ ایشان بعد از نگاشتن کتاب ، سه جلد از آن کتاب را برای بنده به عنوان هدیه فرستادندو در اولین جلد آن نیز با قلم خویش، تعبیراتی را به کار بردند و ما را خجل زده کردند. آن کتاب را داشتم تا اینکه کسی از ما گرفت و دیگر نیاورد. 🔹️ مرحوم آقای صدرشخصیتی بسیار عاطفی بود. بسیار نیز اهل احترام بود. ادب و احترام و شخصیت عاطفی، ایشان را انسانی بین دیگران ساخته بود. یک بار که مرحوم آقای بیگدلی به دیدن ایشان رفته بود، ایشان وقتی فهمیده بود که آقای بیگدلی داماد فلانی است، بسیار احترام کرده بود و یک عبای گران قیمت نیز به ایشان هدیه داده بود که آن زمان حدود دو هزار تومان ارزش داشت! ✍️ به نقل از حجت الاسلام . 🔰eitaa.com/seyedreza122 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🍀 عنایت ویژه (ع) به برخی از بزرگان 🍀 🔹️ آیت الله دار(حفظه الله): 🔹️ شیخنا الاستاد مرحوم میرزا کاظم تبریزی استخاره‌های عجیب و مهمی داشت و می‌فرمود: «من می‌توانم با استخاره خودم عالَم را خودم کنم»! ولی وقتی افرادی نزد او استخاره می‌کردند (نهایتا) می‌فرمود: خوب است یا بد است. و بیشتر از این پرده از حقیقت برنمی‌داشت. 🔹️ من یک وقت به ایشان گفتم: «آقا! شما اینها را چطور از این آیات می‌فهمید؟» گفت: «30 سال من ریشم را در خانه امیرالمومنین(علیه السلام) سفید کردم و این از حضرت امیر(علیه السلام) است». بنابراین با تمسک به ائمه هدی (علیهم‌السلام) لا سیما امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) از فرصت ها بهره مند شویم. این بود به خودم و به شما عزیزان. 📚 درس خارج فقه 1401/11/13 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ اثرات تکوینی نجاست در تاریکی نفس و از بین بردن صفای معنوی ☘️ 🔹️ «یکی از بزرگان علماء نجف اشرف، مرحوم آقا (رضوان‌الله علیه) بودند که استاد ما آقا شیخ کاظم از شاگردان ایشان بوده و فقاهت خودش را از ایشان می‌دانست. آقا شیخ محمد کاظم شیرازی در علم و عمل، مرد بسیار جلیل‌القدری است. 🔹️ ایشان یک وقتی به خانواده‌اش می‌گوید: من حس می‌کنم یک نحوه کدری و روحی برایم پیدا شده است. نکند این آب یا چیزی که مصرف می‌کنیم متنجس شده باشد؟! چون آن‌موقع‌ها آب لوله‌کشی نبود بلکه آب را از بیرون می‌آوردند و در خمره سفالی یا یک ظرف‌هایی می‌ریختند و برای یک هفته، یا چند روز نگهداری می‌کردند تا سقاها و ‌آب‌فروشها دو مرتبه آب بیاورند. ایشان به خانواده‌اش می‌گوید یک تاریکی‌ای در خودم احساس می‌کنم. 🔹️ آدم گاهی یک صفا و جلاء روحانی و معنوی در خودش احساس می‌کند؛ یک نورانیت و حال معنوی احساس می‌کند؛ حوصله‌ی انس با خدا را دارد، حوصله‌ی مناجات دارد. یک‌وقت هم می‌بینی نه چنین حالتی ندارد و اصلاً نمی‌تواند دل به این چیزها بدهد. 🔹️ فرموده بود این‌طور حس می‌کنم که در من ایجاد شد. رفتند بررسی کردند دیدند بلی؛ آن ظرف و خمره‌ای که برای آب است یک موش مثلاً در درون آن افتاده و مرده است و در آن مدتی که از آن آب استفاده می‌کردند سبب شده که آن نورانیت و صفای معنوی از بین برود!!؛ با این‌که (به لحاظ شرعی این آب تا آن زمانی که نمی‌دانستند متنجس شده) اصالة ‌الطهاره و استصحاب طهارت داشته و به حسَب مشکلی ندارد. حالا بعد از آن‌که فهمیدند باید طبق روایت هر چیزی که آن آب با آن ملاقات داشته را تطهیر کنند و وضوها و نمازها را هم اعاده کنند. 🔹️ بله! نجاست یک واقعیتی در تکوین است که با انسان ارتباط هم دارد و اگر آن را مصرف کردی در شما، در آن روحیات معنوی شما اثرگذار است چون این‌ها یک امور واقعی است و شارع در حکم تشریعی خود از این امر تکوینی کشف کرده است». 📚حضرت استاد شب زنده‌دار(دام ظله) در درس خارج اصول (10/11/1401) 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ کیفیت منصوص سلام ☘️ 🔹️ استاد : 🔹️ در قسمت سلام های زیارت عاشورا عبارت "و علی اولاد الحسین" جزء زیارت نمی‌باشد. در مصادر قدیمی این مطلب را دنبال کردم در بنابر نسخ معتبر آن را نیافتم، اولین بار در برخی نسخه‌های کتاب   علامه حلی این عبارت را دیدم و به نظر می‌رسد در اصل زیارت نبوده‌ است و به اشتباه افزوده شده باشد. 🔹️ توضیح این مطلب این که: ظاهرا زیارت عاشورا در اصل، زیارت در حرم حضرت ابا عبد الله علیه‌السلام است و خواندن آن در دیگر جاها از باب در آن مرقد شریف است، همچنانکه خواندن آن در غیر روز عاشورا هم از همین باب است. 🔹️ بسیاری از زیارات حرم حضرت سید الشهدا علیه السلام (همچون زیارت وارث) سه قسمت دارد: ۱. سلام بر امام علیه السلام  ۲. سلام بر حضرت علی اکبر آرمیده در ضریح امام علیه السلام  ۳. سلام بر شهدا یاران امام علیه السلام  سلام‌های زیارت عاشورا نیز دقیقا به همین ترتیب است: السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اصحاب الحسین.  افزودن" و علی اولاد الحسین" از سر عدم توجه به شأن صدور زیارت است. 📚 درس خارج فقه. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘ قضیه (ره) درباره یاد گرفتن نکته ای از یک بچه‌ ☘ 🔹️ آیت الله مصباح رحمة الله عليه: 🔹️ منزل ایشان (آیت الله بهجت رحمة الله عليه) در انتهای بن‌بستی بود که یک طرفش منزل ایشان بود و یک طرف منزل یک شخصی بود که همسایه نزدیک‌شان بود. دو سه تا بچه کوچک بودند از آن منزل می‌آمدند و می‌نشستند کنار منزل و در واقع این زاویه مشترک بین منزل آقای بهجت و منزل همسایه بود. 🔹️ یک روز ما رفتیم درس ایشان با یک حالت بشّاشی فرمودند که من امروز یک چیزی از این بچه‌ها یاد گرفتم! تقریباً حاصلش را من به زبان خودم عرض می‌کنم عین عبارت‌های ایشان یادم نیست اما مضمونش این بود.. ما تعجب کردیم آقای بهجت از بچه‌ هايی که بازی می‌کردند سر کوچه چی یاد گرفته؟ فرمودند من اینجا نشسته بودم داشتم مطالعه می‌کردم یک آمد درب منزل و به این بچه‌ها گفت: برو از مامانت نانی چیزی برای من بگیر بیاور، آن بچه گفت که برو از مامانت بگیر، این فقیر گفت که من گرسنه هستم، احتیاج دارم، تو برو به مامانت بگو یک چیزی به من بدهد.. 🔹️ دوباره خیلی صریح گفت برو از مامانت بگیر، دو سه مرتبه این تکرار شد تا این فقیر بالاخره دید نه این بچه‌ها از جایشان بلند نمی‌شوند رفت دنبال کارش. 🔹️ آنکه من یاد گرفتم این است که اگر ما خدا را به اندازه مامان حساب می‌کردیم به اندازه اینکه این بچه می‌فهمد که هرچه می‌خواهد از مامانش باید بگیرد.. ✅️ اگر این را ما یاد می‌گرفتیم که هرچه می‌خواهیم برویم از بخواهیم بار ما بسته می‌شد، مشکل ما این است که خدا را کاره‌ای نمی‌دانیم نمی‌رویم سراغ او، این را می‌فرمود من از یک یاد گرفتم. 🔰@hadithedoost 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ توصیف آیت‌الله‌ شبیری زنجانی در مورد استادشان آیت الله سید محمد محقّق داماد ☘️ 🔹️ استاد ما مرحوم آقای داماد از نظر دقت نظر و استقصای مطالب، بود. و افرادی در درسشان حاضر می‌شدند که طالب مسائل دقیق علمی بودند و سطح فهمشان از سطح عموم بالاتر بود. از این رو شاگردان مرحوم آقای داماد از نظر کمیت زیاد نبودند ولی از نظر بودند. مرحوم آقای داماد در بسیاری موارد از روایات مطالبی را استفاده می‌کردند و مشکلاتی را که دیگران طبق قواعد نمی‌توانستند حل کنند، حل می‌کرد. 🔹️ به نظرم آقای خویی از آقای داماد و آقای داماد از آقای خویی بود. در ریزه کاری و موشکافی مطالب آقای داماد ترجیح داشت و در مبانی کلی آقای خویی مقدم بود. 📚 جرعه‌ای از دریا؛ ج۴؛ ص۵۶۱ و ۶۶۸ 🔰@tafaqqoh 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
آیت‌الله جوادی آملی: 🔹«تقریباً اوایل شهریور ۳۴ بود که رفتم خدمت استادمان مرحوم ؛ از اوتاد این روزگار بود. مرحوم آقا ضیا در تقریظ ایشان نوشته: «کهف المجتهدین العظام» هم مرحوم آقای نائینی در اجازه نامه ایشان نوشته: «صفوة المجتهدین العظام»، تقریرات ایشان در مکاسب را هم جامعه مدرسین چاپ کرده و ایشان آن روزها داشتند عروة الوثقی را شرح می‌کردند: مصباح الهدی فی شرح عروة الوثقی که آن را هم تدریس می‌کردند هم تألیف. 🔸اوّلین سالی که ما درس خارج رفتیم درس ایشان بود و جزوه نوشتن را هم از ایشان یاد گرفتیم. ما برای اینکه طرز جزوه نوشتن را یاد بگیریم، اوّل جزوه خود ایشان را گرفتیم. می‌دیدم ایشان در تمام این صفحات بالای هر صفحه «بسم الله الرحمن الرحیم یا صاحب الزمان ادرکنی» الآن ما چیزی که می‌نویسیم همان اوّل یک «بسم الله» را می‌نویسیم؛ اما در تمام صفحات بالایش نوشته بود: «بسم الله الرحمن الرحیم یا صاحب الزمان ادرکنی». این دأب علمای نجف بود. 🔹مرحوم سعید العلماء که با شیخ انصاری، درس شریف العلماء می‌رفتند. شریف العلماء همین است که مرحوم شیخ در رسائل چند جا دارد: «استادی الشّریف» مرحوم شیخ انصاری از صاحب جواهر به عنوان معاصر یاد می‌کند، ولی از شریف العلماء به عنوان استاد: «استادی الشّریف»، دو تایی باهم می‌رفتند درس مرحوم شریف العلماء. آن آثاری که از حالا یا خودشان نوشتند یا تقریرات درسی ایشان بود مانده، این است که در بسیاری از صفحات در حاشیه‌اش نوشته «یا اباالفضل ادرکنی». اینها باور کردند این مسائل را.» 🔰 eitaa.com/ijtihad 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
امکان تشرف در عصر غیبت.mp3
13.32M
☘️ بررسی امکان تشرف و رویت امام زمان(عج) در زمان غیبت و روایات پیرامون آن...☘️ 🔹 (حفظه الله): "تواتر اجمالی موارد مشاهده" 🔹️نقل تشرف شیخ محمد کوفی توسط آیةالله‌ خوئی به نقل آیةالله‌ تبریزی (قدس‌سرهما) 🎙برشی از درس خارج اصول 1402/12/01 🔰eitaa.com/masire_feghahat 🔰eitaa.com/Alemin
☘️ یادی از استاد(آیت الله محقق داماد(ره))؛ توسط آیة الله جوادی آملی (حفظه الله) ☘️ 🔹️ مرحوم از فقهای کم نظیر حوزه بود، یعنی کسی بود که (فهم یعنی فهم)؛ فهمیدن درس او جان کندن می خواست!! خیلی ها می آمدند، می دیدند که نمی فهمند! زیرا قدرت بدنی خوبی داشت، شغل های دیگر را هیچ قبول نمی کرد، مصمّم بود و برای یک درس چندین ساعت مطالعه می کرد؛ لذا غالب اساتید نام آور آن روز شاگرد ایشان بودند. 🔹️ در بعد از مرحوم آقای که یک ریاستی داشت، درسی عالمانه تر و محققانه تر از درس آقای داماد نبود؛ البته اصول امام حساب دیگری داشت! " این آقای داماد " بود. و بی ادّعا هم بود، و درسش هم اینچنین بود. خُب ایشان متاسفانه رحلت کرد، سنّ شریفشان به هفتاد سال نرسیده بود؛ امّا همه این بزرگان خضوع می کردند. 🔹️ این بزرگانی که اسم شان را ما می بردیم، قدر اوّل ستاره آن روز بودند؛ آنهایی هم که هستند، به لطف الهی قدر اوّلند؛ امّا همه در درس ایشان خضوع می کردند. ایشان رحلت کردند، و همه ما را داغدار کردند. 🔹️ در شب رحلت شان یکی از اساتید مسلّم حوزه که از شاگردان ایشان هم هست؛ (حفظه الله)، در عالم رویا با ایشان برخورد کرد، چون یک نسبتی هم با ایشان داشت؛ از ایشان سئوال کرد بر شما چه گذشت؟ (می خواهم عرض کنم احترام به ، حضرت فاطمه معصومه، ذوات قدسی تنها یک ادب دینی و برای دنیا نیست، آن حشر عظیم را در می یابد.) گفت: من دیدم خیلی وضعش خوب است؛ همان روزی که رحلت کرده بود، ما تشییع کردیم؛ همان شبش ایشان را خواب دیدم. گفتم: به شما چه گذشت؟ چون اوّلین بار خیلی سخت می گذرد که انسان وارد یک عالم دیگر بشود! گفت: دو چیز من را نجات داد؛ " یکی " علاقه به " و " احترام به قبّه بیضاء "! این آقای داماد است!! این بزرگوار (حفظه الله) گفت: من صبح که بیدار شدم، خُب درباره زینب کبری (سلام الله علیها) وضعمان روشن بود، امّا نفهمیدم (قبّه بیضاء) چیست! تحقیق کردم، دیدم که قبّه وجود مبارک قبلاً مطلّا نبود، سفید بود؛ شعرای عرب که در مدح حضرت امیر شعر می گفتند، دارند: (یا صاحب القبّه البیضاء فی النجفی)*. " قبّه بیضاء " آن اوائل قبل از اینکه مطلّا بشود، قبّه نورانی حضرت امیر بود. گفت: این دو چیز من را نجات داد! اینها یک امر حقیقی است، تعارف بردار هم نیست! 📚 درس خارج علوم القرآن ۱۴۰۲/۰۸/۰۳ 🔰@tafaqqoh 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ حضرت علیه‌السلام‌ می‌فرمایند: إِنَّ الْقَائِمَ‏ مِنَ‏ الْمِيعَادِ وَ اللَّهُ‏ لا يُخْلِفُ الْمِيعاد ☘️ 🔹️ همانا قیام از وعده‌های خداست و خداوند خُلف نمی‌کند. 📚 الغيبة للنعماني؛ ص۳۰۳ 🔰 eitaa.com/Alemin
☘️ برای نقل داستان های زندگی علما هم مطالعه می کردند ☘️ 🔹️ استاد معظم حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته): 🔹امروز یکی از رفقای قدیمی را دیدم. خاطره‌ای از آیت الله والد نقل کرد که برایم تازگی داشت، فکر می‌کنم این دوست ما سال ۶۱ طلبه شده بود، می‌گفت: 🔸 تازه طلبه شده‌ بودم، سیزده ، چهارده سالم بود، با یکی از رفقا خدمت حاج آقای شما رسیدیم که آقا ما را نصیحت کنید، فرمودند که شما ما را نصیحت کنید! بعد قرار شد در هنگام نماز صبح در مسیر رفتن ایشان به حرم، ما در خدمت ایشان باشیم و ایشان با نقل داستان‌هایی از ما را موعظه کنند. ما به هر زحمتی بود خودمان را اول صبح به در منزل ایشان می‌رساندیم، مدت طولانی این برنامه ادامه داشت. جالب این‌جا بود که ایشان برای این صحبت هم می‌کردند، چون یک روز فرمودند: من دیشب نرسیدم برای صحبت مطالعه کنم! 📘به نقل از حجت‌الاسلام 🔰@seyyed_hossein_kashfi 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ معرفی کتاب ☘️ 🔹️ عرض حال زندگی نامه خود نوشت حجت الاسلام و المسلمین سید احمد حسینی ، از بزرگان ، نسخه شناسان و کتاب‌شناسان معاصر است. 🔹️ کتابی خواندنی که مخاطب را با خودش همراه کرده و درس زندگی کردن را به او می آموزد. این اثر ارزشمند در سال ۱۴۰۱ در ۲۰۴ صفحه توسط نشر دارالمحقق به چاپ رسیده است. در ادامه کمی بیشتر در خصوص کتاب توضیح خواهیم داد.. 🔰@narrative_1443 🔰eitaa.com/Alemin
☘️ زندگینامه علما و اولیاء الله را بخوانید، جمله ای که بارها در هر درس اخلاق و موعظه ای که شرکت میکردیم، آن را میشنیدیم ☘️ 🔹️ ، ، جانبخش،گروهی از دانشمندان شیعه، تربت پاکان قم، سیمای فرزانگان، سوخته، روح مجرد، نور مجرد، العبد، عطش، و... از اولین آثاری بودند که در سالهای نخستین طلبگی آنها را میخواندیم و لذت میبردیم. بعدها در شیوه مواجهه مان با متون این چنینی، روحیه پرسش گری پیدا کرده، و در پی صحت و سقم روایت ها و تحلیل آنها برمی آمدیم. هرچند این رویکرد نباید به افراط کشیده شود که از پرسش گری به انکار جاهلانه ختم شود، اما نباید هم چشم و گوش خود را بسته و هرآنچه که میشنویم و می خوانیم را باور کنیم. 🔹️ براستی چرا باید زندگی نامه ها را خواند؟ چگونه باید خواند؟ به نظر می رسد این دو سوال ، پرسش مهمی هستند که اگر جوابی برای آنها نداشته باشیم یا دچار میشویم و یا . در خصوص این دو پرسش باید به تفصیل گفتگو کرد و نوشت، با این حال خیلی کوتاه اشاره ای میکنیم: خواند تا از تجربیاتشان درس بگیریم و خطاهای آنان را تکرار نکرده و مسیر پیش روی خود را دقیق ترسیم کنیم. باید خواند تا از گذشته جدا نشده و براساس آنچه که رخ داده است، آینده را پیش بینی و کنیم. بینی و دور شدن از توهمات، تخیلات و تعصبات نسبت به زندگی و مسائل آن و اصلاح و تغییر روایت های ناقص ما از اتفاقات تاریخی و عملکرد و سیره چهره های شاخص از دیگر فایده های خواندن کتاب های تراجم است. 🔹️ از طرفی هم باید بگونه ای خواند که دچار و در نتیجه مایوس شدن از زندگی خودمان نشویم. خودمان را درست بشناسیم و دنبال به کمال رساندن توان و ظرفیت خودمان باشیم، تا مبادا دائما وضعیت موجود خویش را با نقاط قوت صاحب کتاب مقایسه کرده و افسوس شرایط زندگی و احوالات و فرصت های او را بخوریم. 🔰 @narrative_1443 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
🔹️آیت الله عبدالقائم (ره): 🔹️ یکی از نشانه‌های اولیای الهی این است که با خدا را ترجیح می‌دهند به همنشینی بیهوده با افراد مختلف 🔹️ کسی که به سمت خدا و ائمه اطهار علیهم السلام راهی پیدا کرد وقت خود را بیهوده با افراد مختلف . 📌لذا اولیای الهی مرید پران هستند تا مرید جمع کن!! 🔰@gham_e_esheg 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
هدایت شده از زندگانی عالمان
یک ملت زمانی به بلوغ می رسد که کند، حتی اگر غلط هم انتخاب کند باز هم بهتر از انتخاب نکردن است. در غیر این صورت آن ملت هیچگاه به بلوغ نمیرسد و همیشه در معرض سقوط است. 🔰 eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ کتاب سرّ دلبران؛ تالیف آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری(ره) ☘️ 🔹️ این ، یکی از بهترین کتاب‌هایی است که در زمینه شرح احوال و زندگانی بزرگان و خاطراتی از ایشان منتشر شده است‌. 🔹️ آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری؛ فرزند آیت الله (ره) موسّس حوزه علمیه قم بوده و در علم و عمل، جزو نوادر معاصرین است. ✅️ سعی می‌کنیم مطالبی از این کتاب ارزشمند را در اختیار عزیزان در کانال قرار دهیم. 🔰eitaa.com/Alemin
☘️ قضیه خواب میرزای نائینی(ره) از عالم برزخ استادشان سید محمد فشارکی(ره) ☘️ 🔹️ آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری(ره): 🔹️ مرحوم ، استادشان (ره) را در خواب می‌بیند؛ این خواب را رفیق صدیق آقای حاج شیخ محمد (شهید محراب) از مرحوم حاج میرزا محمدعلی ادیب تهرانی که مدرس ادبیات و فقه و اصول سطح بود و مرد بسیار صالحی بود از مرحوم آقای آقا (ره) که از شاگردان مرحوم نائینی، و خود از مراجع شیعه به شمار می‌رفت و معروف به صفا و تقوا بود نقل نمود؛ و من خودم از جناب آقای آقا سید احمد گلپایگانی فرزند مرحوم آقا سید جمال هم پرسیدم ایشان نیز شنیده بودند و تأیید نمودند.. 🔹️ که ، استاد خود مرحوم را در خواب می‌بیند؛ دست ایشان را می‌گیرد و از ایشان خواهش می‌کند که بگویند به ایشان چه گذشت؟! و ایشان به چه حالی از این عالم درگذشتند؟ ایشان می‌گویند: فاش کردن اسرار این عالم در این نشئه باعث معروفیّت به است!! ایشان به استاد می‌گوید به‌ طور مختصر و اجمال بگویید🙏 🔹️ ایشان می‌گویند به‌ نحو اجمال، من موقع مردن هیچ ناراحتی نداشتم به‌ غیر از دو جهت؛ این‌ که عایله و فرزندان من پس‌ از من چه خواهند کرد؟ چون ایشان فاقد هرگونه هستی بودند و به واسطه این‌که خود را در معرض مرجعیت تقلید درنیاورده بودن بین مردم هم معروفیّتی نداشتند.. ... 📚 سرّ دلبران، ص۳۶. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ قضیه خواب میرزای نائینی(ره) از عالم برزخ استادشان سید محمد فشارکی(ره) ☘️ ... 🔹️ و دیگر، مدیون به محل بودم که طلب او را نداده بودم، از طرف حق متعال به من الهام شد که به‌طور قطع و یقین مطلع شدم که هر دو موضوع را حق متعال نمود و من با کمال راحتی تسلیم شدم و جان به جان‌ آفرین دادم. 🔹️ جنازه من را که می‌بردند که به قبر بسپارند همان قصاب طلبکار آمد به ، و زیر جنازه من رفت و گفت من این آقا را بری الذمّه کردم. مرحوم میرزای نائینی در عالم بیداری نزد قصاب طلبکار می‌آید و به او می‌گوید که شما از استاد ما مرحوم فشارکی طلبکار بوده‌اید؟ 🔹️ می‌گوید آری!! مقداری از ایشان طلب داشتم ولی موقعی که جنازه ایشان را می‌بردند من تشییع ایشان رفتم و مقداری زیر جنازه را گرفتم و همان وقت ایشان را برئ الذمه نمودم... ❇️ این خواب یک از عالم غیب است که انسان را متوجه به عالم دیگری می‌نماید؛ آقای آسیدعباس، آقازاده مرحوم فشارکی نیز خواب را تأیید کردند و زوائد هم داشت که لازم الذکر نیست. 📚 سرّ دلبران، ص۳۸ 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
خاطره ای عجیب از استاد قرائتی ☘ 🔹️ چند وقت پيش يك ‏اى دست من رسيد كه آقاى قرائتى حق حيات به گردن من دارى. به اين دليل.. زنى هستم ازدواج كردم. شوهر من معتاد شد، بچه‏ دار شدم. 🔹️ وضع داخلى ‏مان چنين و چنان، به قدرى به من فشار آورد كه تصميم گرفتم كنم. مادرشوهرم و بچه‏ ها را از خانه بيرون كردم! يك طنابى هم آويزان كردم، ديدم ديگر خسته شدم. 🔹️ بعد تا رفتم خودم را به طناب آويزان كنم گفتم: بروم را روشن كنم صدايش را هم بلند كنم، كه يك صدايى در اتاق باشد كه اگر خِرخِر كردم، صداى خِرخِر مرا مثلًا كسى نفهمد. 🔹️ مى ‏گفت: تا تلويزيون را باز كردم، ديدم تو مى ‏گويى: و اما خودكشى!! حالا من اين بحث ‏ها را چند ماه قبل پر مى‏ كنم. تا وقتى پخش شود. مى‏ گفت: گوش دادم، و استغفر الله ربى و اتوب اليه! گفتم. گفتم: خدايا چشم مى ‏كنم. 🔹️ رفتم طناب را باز كردم. بعد هم شوهرم از آزاد شد و وضع من چنين و چنان شد و اصلًا زندگى ‏ام زير و رو شد و خوب شدم! ببين اين دست من كه نيست، اين هيچ ربطى به سواد و نمى ‏دانم بيان و هيچ، هيچ، هيچ، خود خدا! خود خدا اين كار را مى ‏كند. 📚برنامه درس هایی از قرآن 87/12/22 🔰 @hadithedoost 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ خواجه نصیرالدّین طوسی(ره) و مردی که وی را کلب بن کلب خوانده بود!! ☘️ ✍ابن شاکر کتبی در فوات الوفیات: 🔹️ و مِمّا وُقفَ له علیه أنّ ورقةً حضَرَتْ إلیهِ مِن شخصٍ، مِن جملةِ ما فيها: یا بن کلب، فکانَ الجوابُ: أمّا قَولُه یا کَذا فلیسَ بصحیحٍ ،لِأنّ الکلبَ مِنْ ذواتِ الأربعِ، و هو نابحٌ طویل الأظفار، و أمّا فمُنتَصبُ القامةِ بادي البشرة،‌ عریضُ الأظفار ناطقٌ ضاحکٌ، فهذه الفصول و الخواصّ غیرُ تِلک الفصول و الخواص، و أطالَ في نقضِ کلِّ ما قالَه... هکذا رَدَّ علیه طویَّةٍ و تأنِّ غیرِ مُنزَعجٍ ،و لم یَقُلْ في الجوابِ کلمةً قبیحةً. 🔹️ ترجمه: از جمله مطالبی که مربوط به است این است که، ورقه‌ای از شخصی، به سوی او آمد و از جمله مطالبی که در آن نوشته شده بود این بود که: ای کلب بن کلب (کلب یعنی سگ!) و جواب خواجه چنین بود: امّا قول او که فلانی چنین است [کلب بن کلب] صحیح نیست؛ زیرا از چارپایان است و او عوعو کننده و دارای چنگالی دراز است، امّا من دارای قامتی راست و پوستی آشکار و دارای ناخنی پهن و ناطق و خندانم و این فصلها و خواصّ غیر از آن فصلها و خواصّ سگ است. و در نقضِ هرآنچه آن مرد گفته بود به درازا سخن گفت. و این چنین با حُسن سیرت و تأنّی و بدون ناراحتی جواب وی را بداد و در جوابش اصلاً سخنی نگفت!! 📚 فوات الوفیات ،ابن شاکر الکتبی ،تحقیق الدّکتور احسان عبّاس ،ج۳،ص ۲۴۸ 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
☘️ قضیه علامه سید ابوالحسن حافظیان(ره) و مرتاض هندی ☘️ 🔹️ آیت الله عبدالقائم شوشتری: 🔹️ علامه سید ابوالحسن حافظیان می‌فرمودند: در یکی از شهرهای به قصد ملاقات عارفی از عارفان هندو رفته بودند. پسرجوان میزبان همراه ایشان بوده؛ وقتی به محل ملاقات آن هندو رسیدند به محض وارد شدن در آنجا، آن هندو دستی به بدن آن جوان زده بود و در واقع ایشان را مانند مرده‌ای بر روی زمین انداخته بود!! 🔹 مرحوم حافظیان می‌فرمودند: من عمدا اعتنایی نکردم، پرسیدم: شما بالاترین قدرتتان همین است؟ میتوانید ایشان را بدون لمس کنید؟ گفت: نه باید حتما لمس کنیم. گفتم: ولی بنده بدون لمس کردن زنده‌اش می کنم، همان جا رو به قبله نشستم و از متعال خواستم که زنده شود و ذکری راهم گفتم، بلافاصله پسر زود بلند شد آمد و نزد ما نشست! 🔹️ آن هندو پرسید: شمافلان ریاضت را کشیده‌اید؟ من گفتم : نخیر ما های شما را باطل میدانیم. شما با قدرت منفی شیطانی کار می کنید ولی قدرت ما رحمانیست و آن این است که ما معتقدیم که: ✔️ هرکس شبانه روز گناه را ترک کند و واجبات را انجام دهد و تمام این کارها باشد می تواند این کارها را انجام دهد. 📚مظهر وصف خدا ص۹۸. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان
☘️ خدمت آیت الله شیخ عبدالکریم(ره) به استادشان سید محمد فشارکی(ره) ☘️ 🔹️ آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری(ره): 🔹️ مرحوم والد، آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) می‌فرمود: من در ناخوشی سیّد استاد (یعنی ) برای پرستاری ایشان شب‌ها نزدش می‌خوابیدم، و چون فرزندان ایشان کوچک بودند خود متکفل لگن بردن و آوردن بودم، تا ایشان فوت شدند و تا موقعی که در بودم خدمت خانه ایشان را بر عهده داشتم و از بیرون نان و گوشت و لوازم برای اهل منزل می‌خریدم و می‌آوردم. 🔹️ در همان مواقع، ایشان را خواب دیدم که در دالان منزل خود بودند، دستشان را بوسیدم و گفتم آقا در چیست؟ فرمودند در و توجه به من. 📚 کتاب سرّ دلبران، ص۳۹. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
❇️ سید بحرالعلوم(ره)؛ ملازم امیرالمؤمنین(ع) 🔹️ مرحوم آقاي برادر علامه طباطبايي، يك شاگردي داشته كه با ارواح گذشتگان مي توانسته ارتباط برقرار كند. اگر كسي مايل بوده ارتباط برقرار كند برايش راه باز بوده و با برزخيان مي توانسته ارتباط برقرار كند. اين بزرگوار مي گفته: با همۀ علما توانستم ارتباط برقرار كنم غير از ! گفته بودند: چرا با سيد نمي تواني؟ 🔹️ گفته بود: براي اينكه او در آن عالم جزء ملازمان ركاب اميرالمومنين(علیه السلام)است و كسي دستش به عظمت امام علي(علیه السلام) نمي رسد. 🔹️ سيد بحر العلوم يك لحظه از حضرت امام علی (علیه السلام) جدا نمي شودو هميشه ملازم مولي الموحدين، امير المومنين(علیه السلام)است. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"
❇️ علامه حلی وبوسه بر خاك پای علیه‌السلام 🔹️ علامه حلی از رجال برجسته وعلمای بزرگوار شیعه، كسی‌ست كه درباره‌اش نوشتند: «در حالی كه كودك بود، بدرجه رسید ومردم منتظر بودند كه بتكلیف برسد تا از او تقلید نمایند». 🔹️ علامه حلی، هر هفته از حله با پای پیاده بسوی كربلا راه می‌افتاد تا فضیلت امام حسین علیه‌السلام را در شب جمعه درك نماید. آن بزرگوار، طی سفری از حله بكربلا، به‌ محضر نورانی امام عصر عجل الله فرجه می‌رسند، اما، حضرت را نمی‌شناسند. 🔹️ در طول مسیر، از دست علامه بزمین می‌افتد. امام زمان ارواحنافداه خم می‌شوند، عصای علامه را برمی‌دارند وبدست ایشان می‌دهند. در همین هنگام سؤالی در ذهن علامه القا می‌شود واز محضر امام روحی فداه می‌پرسد: - آیا در این عصر و زمان كه ، می‌توان حضرت صاحب الامر عجل الله فرجه الشریف را دید یا نه؟ 🔹️ حضرت در پاسخ علامه می‌فرمایند: - چگونه صاحب الزمان را نمی توان دید وحال آن كه دست او هم اكنون در دست توست؟! بمحض اینكه علامه این پاسخ را می‌شنود، بی‌اختیار خود را بزمین می‌اندازد تا پای مبارك حضرت را ببوسد كه در این هنگام از كثرت شوق مدهوش می‌شود. 📚 قصص العلماء ، ص۱۲۳. 🔰eitaa.com/Alemin "زندگانی عالمان"