eitaa logo
صفرتاصد ادبیات عربی
7.5هزار دنبال‌کننده
1.4هزار عکس
186 ویدیو
4 فایل
﷽ 🔹محمدهادی بیات ✔️ مؤلف ✔️ پژوهشگر برگزیده ✔️ مدرّس حوزه و دانشگاه 😎 راه درست یادگیریِ عــربی رو بهـت میـگم؛ 💪 و از اوّل تا آخرش کنارتم💯 🎬 آموزشها: eitaa.com/Arabi0_100/286 ✅ رضایت دانشجویان: @Rezayat0_100 👤 پشتیبان: @Admin0_100
مشاهده در ایتا
دانلود
6 💬 ❽➊ استاد محمد حسن هم در این باره می نویسند: 🔻«خلط بین معنای عربی و فارسی، یکی از مصادیق اشتراک لفظی بین دو زبان است؛ ✅ توضیح آنکه: منظور از اشتراک لفظی، وضع شدن دو یا چند لفظ کاملا مشترک، برای معانی مختلف و بعضا معانی کاملا متفاوت است؛ مانند لفظ «شیر» در زبان فارسی و «عَین» در عربی. 🔸بسیار پیش می آید که یک زبان به دلایل مختلفی معاملات زبانی داشته باشد، یعنی واژگان را از زبان دیگر قرض گرفته و یا قرض دهد؛ برای مثال زبان فارسی... با زبان عربی معاملات زبانی [زیادی] داشته است. اگر انسان با توجّه به پیش فرض های معنایی در زبان خود، زبان دیگر را به مطالعه بنشیند، موجب بد فهمی های بسیاری شده و در حقیقت به آفت فکری مغالطۀ اشتراک لفظی دچار شده است... 🔹برای مثال: کلمۀ «وحشت» در زبان فارسی به معنای «ترس» به کار می رود ولی در زبان عربی ـ که مادرِ این کلمه است ـ وحشت به معنای «تنهایی و غربت رنج آور» است که در مقابل «انس» استفاده می شود. بنابراین، باید بفهمیم حیوانات وحشی به معنای حیواناتی هستند که با انسان انس نمی گیرند، گرچه درنده و ترسناک نباشند و نماز وحشت که در شب اوّل دفن برای مؤمن می خوانند به معنای نمازی است که برای بیرون آوردن متوفّی از تنهایی و غربت خوانده میشود». برای در امان ماندن از مغالطۀ اشتراک لفظی در دو زبان نزدیک به هم و فهم صحیح معنای عبارات، مراجعه به کتب لغت و اصطلاح شناسی، بسیار کمک کننده است. 📚 ر.ک:معارف کاربردی، ج1، ص97 – 98 🎯 صفر تا صد ادبیّات عربی: 📱@Arabi0_100
7 آهان راستی یادم رفت، در منابع لغوی مثل «لســـــــــــــان العرب» در مورد واژۀ «حَلَّ یحلُّ» اومده: «نزول القوم بمحلة و هو نقیض الإرتحال» 🌱 واژۀ «حَلّ و حلول» ضدّ ارتحاله. ارتحال به معنای رفتن و کوچ کـــردن؛ حلول و مشتقاتش به مــــــعنای فرود آمدن و تشریف فرمایی و امثال اینها معنا میشه... . یاعلی، التماس دعا ✋ 🎯 صفر تا صد ادبیّات عربی: 📱@Arabi0_100
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. اگه یادت رفته، خوبه یه مروری داشته باشی... چون از فردا ان شاء الله واژه های جدید رو بررسی می کنیم😃 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. سلام رفقا، بریم سراغ لغات سورۀ «نصر» .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
...«««( ﷽ )»»»... 📗 ❽❶ 📌 تفاوت و 💠 «إذا جاءَ نَصرُ اللّهِ وَ الفَتحِ» (النّصر:1) ▫️وقتی کمک خدا و زمان فتح مکّه رسید. 🔸«نَصر» به یاری کردن گفته میشه. مخصوصا در برابر دشمن. 🔹ولی «فَتح» پیروزی و غلبه بر دشمنه. ✔️ پس، نصر مقدمۀ فتحه. به امید پیروزی مؤمنین بر کفّار و منافقین... 🎯 صفر تا صد ادبیّات عربی: 📱@Arabi0_100
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. سلام به رفقای صفرتاصدی عزیزم🌺 امید به خدا، این هفته میخوام در مورد یکی از مســـــــائل بسیار در زمینه ادبیّــــــــات عربی با هم دیگه صحب کنیم... .
. چیزی که اگه بهش پرداخته نشه، هـــــزارتا کتاب صرفی و نحوی هم که بخـــــــونید، تقریبا میشه گفت «هیــــــــــــچ فایده ای نداره!!» ❌ .
. پس، مطالب این هفته رو به هیچ وجه از دست نده...🌱 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
...«««( ﷽ )»»»... 🌱 ⁉️چه کار کنم تا به مرتبه ای برســم که یک متن عربیِ بدون اِعراب رو به راحتی درست بخونم و بفهمم؟؟🤔 .
. به شدّت سؤال مهمیه؛ و جوابش در یـــــــــــــک جمله میشه: ✅ «» اگه میخواین به مهارت برسین، فقط و فقط باید تمرین تـــجزیه و ترکــــــیب داشته باشین... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. اینجاست که باز سـؤال پیش میاد: آقای بیات، چطوری تجزیه و ترکیب کنم؟ از چه کتــــــــــــابهایی می تونم استفاده کنم؟ واقعا تجــــــــــــــــزیه و ترکیـب چقدر اهمیّت داره و... ⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️ .
. خب، اگرچه قبلا در جلسۀ هفتـــم از مینی دورۀ ، تا حدّی به این مسئله پرداختم و از اینجا 👇 https://eitaa.com/Arabi0_100/526 می تونید اون جلسه رو ببینید؛ امّا... این بار میخوام با تفصیل و توضـــیح بیشتری به این مطلب بســیار بپردازم و یکبار برای همیــــــــشه، این پروندۀ بسیار مهم رو ببندم... .
. با این مقدّمه، بریم سراغ اصل مطلب... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
1 برای اینکه بتونیم یه متـــــن رو درست و رَوون مثل بخــــونیم و بفهمیم، صِرف آشنایی و حفظ قـواعد صَرفی و نحوی کافی نیست! بلکه باید آموخته های خودمـــون رو بر متون عربی پیاده کنیم و اصطـــلاحا به بپردازیم🌱 .
2 «» در لغت یعنی: اجزاء چیزی رو از هم جدا کردن؛ و در اصــطلاح، به جـدا کردن کلمات یک جمله و تعــــــــیین نوع، ریشه و دیگر خصوصیّات ساخــــتاری هر کلمه است. به عبارت دیگه: تجزیه بیانِ ویژگیهای صرفی کلمات عربی است🌱 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
3 و در لغت یعنی: به هم پیـوسته کردن و در آمیختن چیزی با چــــــــیز دیگر. و در اصطلاح عبارت است از تعیین نقشِ کلمات در جمله و تبیین نوع و کـــــــیفیّت اِعراب و بناء هر کلمه و جمله. به عبارت دیگه: ترکیب بیانگر ویژگیــــهای نحوی کلمه ها و جمله های عربی است. .