هدایت شده از همبستگی با زن فلسطینی
تجمع بانوان شهراصفهان برای حمایت از مردم غزه
اصفهان (پانا) - در اعتراض به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی، جمعی از بانوان فعال شهر در گلستان شهدا تجمع کردند.
لینک خبر: https://yun.ir/c84i58
@SolidarityPW
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
💥 اگر در شب قدر، به #امام گره بخوری، هر چه پيش آيد خوش آيد.
«کل فرصت دنيا فرصت کوتاهي است. در کل اين فرصت، ما بايد اهل سرعت و سبقت باشيم. لااقل در #شبهاي_قدر بايد اهل سبقت و سرعت باشيم.
نترسيم. پا روي خواستههاي نفسانی بگذاريم، به #امام گره بخوريم. هر چه پيش آيد خوش آيد.
مثل #زهير و #حر شويم. وقتي به امام گره خوردی هر چه پيش آيد خوش آيد؛ ديگر غصه چيزی را نخوريم».
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
🔰سلسله رویدادهای حیات عاطفی زن
دفتر مطالعات جنسیت و جامعه برگزار میکند
🔸نشست پنجم
"معلمی عاطفی زن"
زمینهها و ظرفیتهای آن
با حضور خانم دکتر فهیمه حیدری
در این نشست و در تکمیل پروژه مفهومی معلمی عاطفی زن، بر خود این مفهوم جایگاه آن در نظام اجتماعی و زمینهها و ظرفیتهای آن برای شکوفایی جامعه میپردازیم.
🔹زمان: پنجشنبه، ۱۶ فروردین ۱۴۰۳
ساعت ۱۰ صبح
🔸مکان: کافه کتاب بانوامین
➡️https://nshn.ir/36sbZaTVGxnIcW
⬅️حضور خود را به این شماره اطلاع دهید
09394276422
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از همبستگی با زن فلسطینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نمایی از تجمع زنان فعال اصفهانی در حمایت از زن مقاوم فلسطینی با شعار
ایرانیام و مدافع زن فلسطینی
"خواهران فلسطینی، شما تنها نیستید، صدای همبستگی و همدلی زنان ایرانی را به شما میرسانیم. ما ایمان داریم پیروزی نهایی از آن شماست. ما زنان مسلمان قدردان مقاومتهای شما هستیم. ای زنان فلسطینی شما در قلۀ تاریخ هستید و مقاومت شما چنان عزت و شرفی به شما داده است که هتک حرمتها و جسارت ها نمیتواند عزت شما را لکه دار کند. "
۷ فرودین ماه ۱۴۰۳
۱۵ ام رمضان المبارک
ستاد همبستگی با زن فلسطینی
@SolidarityPW
هدایت شده از بشنو از زن چون حکایت میکند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۱۹فروردین سالروز شهادت بنت الهدی صدر:
خواهران من! دختران من! بانوان کشور اسلامی! بدانید، در هر زمانی، در هر محیط کوچکی و در هر خانوادهای که زنی با این تربیت توانست رشد کند، همان عظمت را پیدا کرد. مخصوصِ صدر اسلام نبود؛ حتّی در دوران اختناق، حتّی در دوران حاکمیت کفر هم این ممکن است. اگر خانوادهای توانستند دختر خودشان را درست تربیت کنند، این دختر یک انسان بزرگ شد. ما در ایران هم داشتیم، در زمان خودمان هم داشتیم، در خارج از ایران هم داشتیم. در همین زمان ما،
یک زن جوانِ شجاعِ عالمِ متفکّرِ هنرمندی به نام خانم «#بنتالهدی» - خواهر شهید صدر - توانست تاریخی را تحت تأثیر خود قرار دهد، توانست در عراقِ مظلوم نقش ایفا کند؛ البته به شهادت هم رسید. عظمت زنی مثل بنتالهدی، از هیچیک از مردان شجاع و بزرگ کمتر نیست. حرکت او، حرکتی زنانه بود؛ حرکت آن مردان، حرکتی مردانه است؛ اما هر دو حرکت، حرکت تکاملی و حاکی از عظمت شخصیت و درخشش جوهر و ذات انسان است. اینگونه زنهایی را باید تربیت کرد و پرورش داد.
در جامعه خودمان هم از این قبیل زنان زیاد داشتیم... #زنان_بزرگ؛ این زنانی که توانستند شهیدانی را پرورش دهند؛ این زنانی که توانستند شوهران یا فرزندان خود را به صورت انسانهای فداکاری درآورند که بروند و از کشور و انقلاب دفاع کنند؛ از هستی ملت و از آبروی ملت دفاع کنند. اینها زنان بزرگی هستند. این زنان بودند که توانستند این کار بزرگ را بکنند، و من موارد متعدّدی را شاهد بود.
(۱۳۷۶/۷/۳۰)
✅@ziafat_andishe
بانو امین
#خود_دوستی #حب_ذات میل به پیرنشدن، میل به مقهور طبیعت و گذر زمان نشدن، میل چیرگی بر جبر طبیعت در گذ
سالروز شهادت بنتالهدی صدر گرامی
راه و منش او برای ما ناشناخته است، فقط میدانیم از همان زنان نه شرقی نه غربی بوده است که هم سیاق شرقی بودن را خوب میشناخته و هم غربی بودن را. نمیخواهم از او کلیشه بسازم و بگویم زن الگوی سوم است، اما دوست دارم بگویم گونهای کمشناخته و کمیاب از زن مسلمان است.
@BanooAmin
🔰یادداشتهایی درباره شهید صدر
قسمت اول: از زبان مادر
«تعداد کمی از فرزندانم زنده ماندند» و زنده ماندن محمدباقر هم شبیه معجزه بود. در زمانهای که بیماری و کمبود امکانات بهداشتی در عراق فراگیر بود، کمتر نوزادی زنده میماند. وقتی او را در آغوش کشیدم احساس خوشبختی سراسر وجودم را فراگرفت. به دلم افتاده بود پسرم قرار است خدمت مهمی به اسلام بکند. حتماً خداوند رسالت مهمی برای او در نظر گرفته است که او را از گزند بیماری در امان نگه داشته است.
محمدباقر دوسال و نیمه بود که گرد یتیمی بر سرش نشست. طعم تلخ یتیمی، تحمل فقر را برای فرزندانم سختتر کرد. اما این سختیها آنها را برای حرکت در روزهای سخت مبارزه مقاومتر میکرد. پسرم، محمدباقر در مدرسه خوش میدرخشید. هوش و گیرایی او زبانزد معلمانش بود و در ذکاوت و زیرکی هیچکدام از همکلاسیهایش به او نمیرسیدند. یازده ساله بود که تصمیم گرفت وارد حوزه شود و سودای رسیدن به مناصب دولتی را دور ریخت. به رغم مخالفت برخی از اعضای خانواده، من پشتیباتش بودم. بالاخره با سه روز اعتصاب غذا به همه فهماند سختیهای فقر و زندگی طلبگی مانع رسیدن او به هدفش نمیشود. در حوزه هم خیلی زود نامش همه جا پیچید و انگشت تعجب همۀ اساتیدش بر دهانشان ماند. هیچکس سودای رقابت با او را نداشت؛ چون در فهم و دقت به گرد پایش هم نمیرسیدند.
الهامهای مادرانهام روز به روز بیشتر به تحقق میپیوست. در همان اوایل نوجوانی در صحن حرم کاظمین، سخنران هیئتهای دانشآموزیشان شد. همدرسانش میگفتند، دورتادورش پر از جمعیت میشده تا سخنان پرشور و جذابش را بشنوند و جمعیت هربار بیش از بار قبل میآمده است. چند سال بعد تأملات عمیقش بر قلبش جاری شد و با فدک در تاریخ نویسندگی را به طور جدی شروع کرد.
درست است که از ابتدا به دلم آمده بود که محمدباقر کار مهمی انجام میدهد، اما هرگز گمان نمیکردم محمدباقر، مرجع تقلید مردم، در خانه زندانی سیاسی شود. من نیز دردها و بیماریهایم را زیر چادر نمازم پنهان میکردم که او بابت این نرسیدن داروهایم در روزهای حصر، خجالتزده نشود. تنها دلخوشیام این است که روزهای منتهی به دستگیریاش در کنار هم بودیم.
پ.ن:
خبر شهادت ایشان هرگز به صورت رسمی اعلام نشد و همسر شهید صدر اجازه نداده بودند در غیاب پیکر ایشان، خبرهای پراکنده به گوش مادر شهیدصدر برسد. ایشان هیچگاه خبر شهادت فرزندش را نشنید و شاید تا آخرین لحظه با امید زنده بودنش زندگی کرد.
@BanooAmin
🔰یادداشتهایی درباره شهیدصدر
قسمت دوم: روح اندیشه شهید صدر
شهید صدر از جمله اندیشمندان محصور در حوزه نبود به جامعه توجه میکرد و دغدغههایش بُرد تاریخی و جهانی داشت. امیدش برای حل مسائل جامعه بشری به منبعی به نام اسلام بود اما در این راه از خواندن همه منابع روز دنیا عقب نمیماند. تحلیلهای سطحی و ساده راضیاش نمیکرد. در مواجهه با هر پدیدهای آن را میشکافت و برای این کار از دوگانه روبنا و زیربنا استفاده میکرد. در واقع تشخیص روبنا و زیربنای هر پدیده بخشی از تحلیل شهیدصدر بود. زیربناها، جهانبینیها هستند و روبناها، محصولات فکری و اقتصادی و سیاسی این جهانبینیها.
از نظر شهید صدر غفلت از دوگانۀ روبنا و زیربنا در بررسی پدیدهها، اندیشمندان و اندیشهورزان را به ورطۀ مغالطات گوناگونی میاندازد. به عبارت دیگر، بررسی روبناها بهتنهایی، موجب سطحی نگری و اشتباهات آشکاری در قضاوت میشود و بررسی زیربناها بهتنهایی موجب ایستایی اندیشه و راکدشدن ایدهها در سطوح فلسفی صرف میشود. بنابراین، بهترین تحلیل، تلفیقی از بررسی زیربنا و روبناست. او حتی در فعالیتهای سیاسی نیز برای رسیدن به مرحلۀ عمل انقلابی از سالها قبل حزب الدعوه را پایهگذاری کرد و میخواست در این حزب با فعالیتهای فکری و نظری حزبی، نرمنرم از سطح نظر به سطح عمل برسند. شهید صدر غایت فعالیت سیاسی حزب را برپایی نظام اسلامی میدانست. از همین رو تحقق آرزوهایش را در انقلاب اسلامی ایران میدید و پس از پیروزی انقلاب در ایران، همه جانبه از آن حمایت کرد.
شاید جالب باشد اگر زیربنا و روبنا را حتی در حمایتهای شهید صدر از انقلاب اسلامی بیابیم. شهید بزرگوار میدانست که رهبران ایران درگیر برقراری امنیت و استحکام پایههای سیاسی نظام هستند. از این رو، برای غنای زیربناهای نظری انقلاب اسلامی مقالات گوناگونی نوشت تا دیدگاه اسلامی را دربارۀ سیاست و اقتصاد و جامعه تبیین کند و زیربنای انقلاب ایران از خطر اندیشههای منحرف در امان ماند. بررسی مسائل با روش زیربنا و روبنا، شهید صدر را به عمق مسائل گوناگون رهنمون میشد و موجب میشد، راه حلهایی بنیانی ارائه دهد.
این ویژگی، یکی از ویژگیهایی بود که رژیم بعث را درباره محمدباقر صدر حساس کرده بود و موجب شده بود رژیم بعث بهشدت او را کنترل کنند. آنها میدانستند ژرفنگری سیدمحمدباقر صدر، پایههای رژیمهای طاغوتی را میلرزاند و پایههای نظام اسلامی را بنا میکند. همانطور که زیربنای مکاتب غربی را نمایاند و پایههای جامعۀ اسلامی را در جان شاگردانش پیریخت.
رژیم بعث حتی از خبر شهادت شهیدصدر هراس داشت، هرگز جنازه مغز متفکر جهان اسلام را به خانوادهشان تحویل نداد و فقط در حضور یکی از پسرهموهایشان جنازه را به خاک سپردند و تهدید کردند که حق انتشار خبر شهادتشان را ندارد. عموم مردم از طریق پیام امام خمینی و اعلام ۳ روز عزای عمومی از شهادت ایشان مطلع شدند، نه تشییع جنازهای و نه خاکسپاری باشکوهی، غریبانه همچون جدشان به خاک سپرده شدند.
نگفتهها و نشنیدهها درباره این نابغه عصر زیاد است و فرصت کم، روحشان شاد و راهشان پر رهرو.
@BanooAmin
هدایت شده از همبستگی با زن فلسطینی
38.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰مرابطات؛ مبارزه زنان فلسطینی برای دفاع از مسجد الاقصی
این تصاویر دقیقا چند روز قبل از طوفان الاقصی و مربوط به اهانت نیروهای اسرائیلی به «مرابطات» است.
محمد الضیف، فرمانده کل گردانهای عزالدین قسام ، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس، (طراح طوفان الاقصی) در بخش ابتدایی بیانیهاش در توضیح چرایی طوفان الاقصی، از هتک حرمت به زنان مرابط یا همان مرابطات الاقصی حرف زد:
«[صهیونیستها] بارها مرابطات را مورد ضرب و شتم قرار داده بودند و همین رفتار را نیز در قبال سالخوردگان، کودکان و جوانان فلسطینی داشتند و مانع از ورود مردم ما به این مکان مقدس [مسجدالاقصی] میشدند».
جالب است بدانیم حتی اهالی غزه هم طوفان الاقصی را پاسخی به ندای یاریخواهی مرابطات، این زنان مبارز، میدانند.
اما مرابطات دقیقا چه کسانی هستند؟
در قدس زنانی هستند که به آنها «مرابطات» میگویند. «مرابطات» زنانی هستند که تصمیم گرفته بودند برای حفظ و دفاع از مسجدالاقصی خودشان را وقف آن مکان مقدس کنند، البته وقف و دفاعی زنانه که مملو از نمادهای زنانه است، متفاوت از آنچه ما آن را دفاع نظامی مینامیم.
در جامعه ما این زنان مقاوم شاید تنها با افطارهای ماه مبارک و غذای «مقلوبه» شناخته شدهاند و این مناسک مرتبط با افطار در میان زنان ما امتداد یافته است و بازتولید میشود. اما به نظر میرسد، امتداد مرابطات صرفا در سطح حرکت «مقلوبه» باعث میشود ما فهم صحیح و کاملی از الگوی مقاومتی این زنان مبارز نداشته باشیم.
در یادداشتهای بعدی بیشتر درباره این الگوی مقاومت زنانه صحبت خواهیم کرد.
ستاد همبستگی با زن فلسطینی
@SolidarityPW
📣📣📣
پرتاب شعفانگیز موشکهامان به سمت اسرائیل غاصب، حق مسلم ما براساس همه قوانین بین المللی بود.
حمایت معنوی ما از جریان و جنبشهای مقاومت در منطقه سر جای خودش، اما حمله دیشب در پاسخ به تجاوز به سفارت ایران در دمشق، یعنی قسمتی از سرزمینمان بود.
این در حالی است که آرمان آزادی قدس، حتی پس از جشن آزادی قدس هم ادامه دارد، انشالله.
@BanooAmin
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
🔰سلسله رویدادهای حیات عاطفی زن
🔸نشست ششم
تبیین مدل مفهومی سهم عقل و عاطفه در زیست انسانی_جنسیتی زن و مرد
با حضور
آقای دکتر محمدرضا کدخدایی
در این نشست و در تکمیل جانمایی عاطفه در نقشه عدالت جنسیتی، به دنبال یافتن سهم عقل و عاطفه در زیست انسانی و جنسیتی زن و مرد در خدمت آقای دکتر کدخدایی هستیم تا با اتکا به دستگاه معرفتی علامه طباطبایی مدل مفهومی خود را تبیین کنند.
🔹زمان: چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
ساعت ۱۸
مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، کوچه شماره ۲، دفتر انجمنهای علمی حوزه علمیه قم.
🔸لینک حضور مجازی
➡️ http://dte.bz/ssoq
🔹حضور خود را به این شماره اطلاع دهید
09394276422
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از همبستگی با زن فلسطینی
🔰استعاره، زبان مبارزه در فلسطین؛
به بهانه ممنوع شدن شعار از رودخانه تا دریا در آمریکا.
وقتی اسم مبارزه میآید معمولا در ذهن ما چیزی شبیه طوفان الاقصی یا وعده صادق میآید؛ اما در فلسطین مبارزه عمیقتری هم در جریان است، مبارزه به وسیله نمادها و زبان استعاری.
نمونههای بسیاری از این نمادها را در هرجایی که نام فلسطین میآید دیدهایم و شنیدهایم. از چفیه تا هندوانه و کلیدهای قدیمی آویزان بر گردن و لی لی لی گفتن ها وسط شعرها و مقلوبه پختن در افطار و همین شعار از رودخانه تا دریا.
اما چرا فلسطینیها این روش را انتخاب کردهاند. شاید اولین پاسخ این باشد که بدلیل محدودیت بسیار و نبود امکانات برای مبارزات مسلحانه و برخوردهای وحشیانه رژیم، این روش نوعی تقیه آگاهانه بوده است که مردم فلسطین آن را انتخاب کردهاند.
اما بنظر میرسد دلیل استفاده از استعاره و نمادها قویتر از محدودیتهاست. چرا که حتی با نبودن برخی محدودیتها این نوع مبارزه همچنان ادامه دارد.
پاسخ را باید در نوع اشغالگری جستجو کرد.در فلسطین ما با یک اشغالگری ساده روبرو نیستیم با اشغالگری روبرو هستیم که ادعای هویتی دارد یعنی ادعا دارد که سرزمین اجدادیاش را دوباره احیا کرده است. اورشلیم ارض موعود اوست که توانسته است آن را باز پس گیرد. برای همین صهیونیستها تمام سعی خود را میکنند که هویت اسلامی و عربی فلسطین را از میان ببرند.
طبیعی است که در این شرایط یکی از مهمترین مبارزات، حفظ هویت این سرزمین است و زبان استعاره و نماد بهترین ابزار برای حفظ آن است؛ درست مثل پرچم برای یک کشور که با نماد و رنگ واستعاره هویت آن را بازنمایی و حفظ میکند و برای همین هم مقدس است.
این زبان استعاره معمولا با زنان خلق و گسترده شده است. با همین دیدگاه حرکت "مرابطات " هم معنادارتر میشود، آن هم پاسخی استعاری است به از میان بردن هویت اسلامی مسجدالاقصی. مرابطات نزدیک درب ورودی مسجد میایستند نماز میخوانند، قرآن آموزش میدهند، مقلوبه میپزند و اللهاکبر میگویند تا کسی یادش نرود اینجا مسجد است نه کنیسه و معبد.
ستاد همبستگی با زن فلسطینی
@SolidarityPW
هدایت شده از اندیشه
🔷️ سلسله جلسات حکمت ذکر
«محمد بن ابراهیم شیرازی از بزرگترین فلاسفه الهی و مؤسس قواعد الهیه و مجدِد حکمت مابعدالطبیعه است، او اول کسی است که مبدا و معاد را بر یک اصلِ بزرگِ خللناپذیر بنانهاد و اثبات معاد جسمانی با برهان عقلی کرد و خللهای شیخالرئیس را در علم الهی روشن کرد و شریعت مطهره و حکمت الهیه را با هم ائتلاف داد.»
امام خمینی(ره)، کتاب کشف الاسرار
.
.
.
انسانِ انقلاب اسلامی، به حکمتی شاعرانه و شریعتی عارفانه محتاج است تا در تنگنای تاریخیِ از خودبیگانگی و نیهیلیسم، معنای محکم لطیفی از انسان و جهان در خود حاضر کند تا نه تنها از گرداب سهمگین نیستانگاری خلاصی یابد، بلکه تجربهای امیدبخش از بودن را به بشریت بنمایاند.
رخدادهای بزرگ انسانی از جرقههای کوچک آغاز شدهاند.👌
در سلسله جلسات حکمت ذکر مجالی رخداده تا مواجههای بدیع با حکمت، ذیل نور قرآن بر ما رخ بنمایاند.
🔸️جلسات حضوری و ویژه خواهران است.
🗒سهشنبهها 🕑 ساعت ۱۴
♦️نشست نخست: ۰۳/۰۲/۰۴
⛪️ خ کاشانی میانی، سر کوچه۸ (دهقانی)،
بنیاد امیرقلیامینی، طبقه دوم،
گروه فرهنگی هنری پُرسا
@porsa_andishe
بانو امین
🔷️ سلسله جلسات حکمت ذکر «محمد بن ابراهیم شیرازی از بزرگترین فلاسفه الهی و مؤسس قواعد الهیه و مجدِد
در این دوره حکمت متعالیه ملاصدرا را به روشی ملایم، با بیانی روان و ضمن تفسیر قرآن خواهید شنید. این دوره زنانه، را به همه کسانی گمان میکنند خواندن حکمت متعالیه سخت است، اما به آن نیاز دارند توصیه میکنم.
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
📝 #درسگفتار مطول | نظم جنسیتی و جامعه متعادل
درآمدی بر نظریه اجتماعی انقلاب اسلامی مبتنی بر جنسیت و نظم جنسیتی
🚹 مدرس: مهدی تکلّو، دانشجوی دکتری جامعهشناسی سیاسی
🟢 فقط حضوری (تهران) یا فقط مجازی
🟢 سطح تخصصی
⭕️ حدوداً 25 جلسه
⭕️ پنجشنبهها ساعت 14 تا 16
⭕️ شروع از 13 اردیبهشت
🔗 مطالعه جزئیات دوره و ثبتنام:
Gesostu.ir/product/sch006/
اگر انقلاب اسلامی یک طرح معرفتی نو و متمایز باشد که توانسته افق جدیدی را در حرکت تاریخی انسان بگشاید، حتماً باید در مقولۀ جنسیت نیز طرح منحصربهفردی داشته باشد. ما امروز برای پیگیری حرکت انقلاب اسلامی بیش از گذشته به یک طرح نظری منسجم و عمیق از این مقوله احتیاج داریم و لازم است تا بدانیم جنسیت در افق پایگاه اندیشهای انقلاب اسلامی چه معنایی دارد و چطور نظام هویت انسان صورتبندی میشود؛ لیکن از این مهمتر لازم است مشخص شود جنسیت در ابعاد یک الگوی حرکت اجتماعی و تاریخی و افقی که انقلاب اسلامی دنبال میکند چقدر و چگونه سهم دارد. به بیان بهتر باید مشخص کرد اساساً جامعهای که انقلاب اسلامی بدنبال خلق و تحقق آن است چگونه جامعهای است و نظریه منحصربهفرد آن در مقولۀ جنسیت چطور میتواند در قامت یک الگوی حیات اجتماعی اثر بگذارد. دورهی پیشرو، قرار است به این سوال محوری پاسخ بدهد که نظریۀ اجتماعی انقلاب اسلامی چرا باید بر اساس جنسیت بازطراحی شود و جنسیت چطور میتواند مبنای طرحریزی یک جامعۀ آرمانی باشد. قرار است در این دوره راجع به این گفتگو کنیم که با اتکا بر مقولۀ جنسیت جامعهی مطلوب انقلاب اسلامی کدام است و کدام نیست؟
@gesostu_ir
هدایت شده از همبستگی با زن فلسطینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مستوران دائم الصلاة؛ نگاهی به چادر نماز بعنوان پوشش رسمی زنان غزه در جنگ
زنان فلسطینی بعد ۷ اکتبر و شروع جنگ در قراری نانوشته با یکدیگر، چادر نماز را بهعنوان پوشش همیشگی خود در تمام روز انتخاب کردهاند.
ستاد همبستگی با زن فلسطینی
@SolidarityPW
هدایت شده از همبستگی با زن فلسطینی
🔰مستوران دائم الصلاة؛ نگاهی به چادر نماز بعنوان پوشش رسمی زنان غزه در جنگ
زنان فلسطینی بعد ۷ اکتبر و شروع جنگ در قراری نانوشته با یکدیگر، چادر نماز را بهعنوان پوشش همیشگی خود در تمام روز انتخاب کردهاند. از علت که میپرسی میگویند: میخواهیم اگر حملهای رخ داد پوشیده باشیم. این در حالی است که بنابر احکام اسلامی اگر در شرایط اضطرار نتوان حجاب را رعایت کرد تقصیری بر زنان نیست. دوباره میپرسی چرا از میان تمامی پوششها، چادر نماز را انتخاب کردهاید؟ پاسخ میدهند چون آن را نماد نماز و عفاف و پاکدامنی خود میدانیم. گویی زنان فلسطینی با این انتخاب، مدام در حال اقامه نماز هستند، دائمالصلاة های مستور. این پوشش، مدام ذکر خدا و توجه خدا را در دل آنها زنده نگه میدارد و در تمام طول روز ارتباطی نمازگونه با خدا دارند.
اما چه اهمیتی دارد که در این شرایط سخت نمادی از اقامه نماز باشی؟ و بین چادر نماز و مقاومت چه ارتباطی هست؟
خداوند در قرآن کریم، آیه ۱۵۳ سوره بقره، از پیوستگی و ارتباط میان صبر و نماز صحبت کرده است. در قبل از این آیه صحبت از ذکر است و بعد از آن آیه جهاد و ابتلائات آمده است. از محتوای این آیات میتوان چنین فهمید که ایستادگی و مقاومت ارتباط وثیقی با ذکر و ارتباط و اتصال قلبی و روحی با خداوند به عنوان مبدا آفرینش دارد. در واقع صبر و استقامت انسان وقتی پایان ناپذیر میشود که به منبع پایان ناپذیر ذکر الهی متصل شود. و نماز هم راه اتصال است و مسلم است که هر کس که صبر کند پیروز است. برای همین است که جندالله و حزب الله و عبادالله در نهایت پیروز هستند و بر تمامی مشکلات غلبه پیدا میکنند؛ آنها به آن منبع لایزال الهی با نماز و ذکر متصل شدهاند.
زنان جریان مقاومت، ذکر خداوند را در آن باریکهء مرکز جهان شده، با چادرهای نمازشان جاری میکنند و متذکر میشوند که الله از تمامی هرچه هست بزرگتر است و هیچ نیرو و توانی جز نیروی الله در جهان نیست و پیروزی با حزبِ الله است.
پانوشت ۱: تفسیر آیات برگرفته از بیانات رهبری در دیدار رؤسای سه قوه و مسئولان نظام در تاریخ ۱۳۸۷/۰۶/۱۹ میباشد.
پانوشت ۲: کلیپ از کانال @Esrar3
ستاد همبستگی با زن فلسطینی
@SolidarityPW
هدایت شده از فصلنامه اقلیـــــــــما
#آئین_رونمایی شماره 1 و 2 فصلنامه اقلیما - ویژهنامه حجاب
با حضور تحریریه و نویسندگان
یکشنبه 16 اردیبهشتماه ساعت 16:30
اصفهان، خیابان کاشانی، بنیاد امیرقلی امینی، سالن کنفرانس
«هنگامۀ پوست اندازی گفتمان حجاب فرارسیده»
💬 کاری از «دفتر مطالعات جنسیت و جامعه»
Gesostu.ir
📝 فصلنامه اقلیما
مجله تخصصی زن، جنسیت و جامعه
📗 @Eqlima_Mag
هدایت شده از رستا
✨ معلم تراز جمهوری اسلامی
💫 سیدهبتول عسکری
معلمی که دختران جوان دهه چهل و پنجاه اصفهان با او خاطره دارند
🌱 رستا، روایتسرای تاریخ شفاهی اصفهان
🌐 @rasta_isfahan