eitaa logo
مرکز اسناد دفاع مقدس
1.3هزار دنبال‌کننده
387 عکس
216 ویدیو
39 فایل
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی / دانشنامه؛ مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی. 📬 پاسخگویی به سوالات و ارتباط مستقیم: 👇 📱 @doc_admin 🔄 لینک عضویت در کانال: 👇 📱 eitaa.com/Doc_d_moghadas 📱http://t.me/Doc_d_moghadas .
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 🇮🇷 شهدای والامقام دفاع از حریم امنیت ایران زمین به ۴ نفر افزایش پیدا کرد: 🥀 شهید سجاد منصوری 🥀 شهید مهدی نقوی 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🇮🇷 همه ما سرباز وطنیم ... 🎥 سکانسی از فیلم سینمایی «غریب» | دیالوگ یک فرمانده ارتشی با 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🥀 تصویر شهدای فراجا که دیروز در حادثه تروریستی گوهرکوه شهرستان تفتان به شهادت رسیده‌اند. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 کلیپ | امام خامنه‌ای مُدظله‌العالی صبح امروز: 🔹 شرارت دو شب پیش رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری. باید خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد. باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند ... | ۱۴۰۳/۰۸/۰۶ 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. 📚 کتاب «خط مقدم» (روایت داستانی و مستند از تشکیل یگان موشکی در ایران با محوریت زندگی شهید حسن طهرانی مقدم) 👤 پدید آور: 🔹 فائضه غفار حدادی 📝 معرفی: ❁ در این کتاب "روایتی داستانی و مستند از تشکیل یگان موشکی ایران" ارائه میشود. این کتاب "با محوریت زندگی شهید حسن طهرانی مقدم" به رشته تحریر در آمده، از شخصیت پردازی فوق‌العاده‌ای برخوردار است؛ به طوری که خواننده کاملا میتواند با شخصیت‌هایی که از نقش‎های فرعی در رمان برخوردار هستند نیز ارتباط برقرار کند، آنها را بشناسد و با آنان تعامل خوبی داشته باشد. ❁ شخصیت "شهید طهرانی‌مقدم" به خوبی وصف شده و با وجود اینکه شخصیت شهیدان و مردان خدا، ایده‌آلی است که گاه ماورای دسترسی است، اما باز هم خواننده میتواند با ایشان همذات‌پنداری کرده و وی را درک کند. نحوه ابراز احساسات، مناجات، عبادت و بسیاری دیگر از حالت‌های شهید در رمان "خط مقدم" چنان دلپذیر وصف شده که مخاطب کاملا آن را درک میکند و حس میکند که اگر خودش نیز در شرایط مشابه بود، همان کار را انجام میداد. 📡 اطلاعات: 🔹 انتشارات شهید کاظمی | چاپ ششم | صفحه شمار: ۵۲۸ صفحه. 📆 ششم آبان سالروز ولادت پدر موشکی ایران (۶ آبان ۱۳۳۸ - ۲۱ آبان ۱۳۹۰) 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 کلیپ؛ مظلومیت شهدا و مدافعان امنیت و مرزداران | امام خامنه‌ای مُدظله‌العالی ... 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. ✊ شهدا زنده‌اند الله اکبر [ ۰۶ ] 🇮🇷 📌 کانتینر دوم، شهید چهارم؛ ❁ خبر پیدا شدن برادرم جلیل همه‌جا پخش شد. پیکر شهدای گمنام به تهران ارسال شده بود و پدرم حال مساعدی نداشت. به همراه عمویم حرکت کردیم و به سختی خود را به تهران رساندیم. در ستاد معراج تهران هرچه گشتیم خبری از جلیل نبود. مشخصات پیکر را از هاشم شیخی شنیده بودیم. در تهران به ما گفتند که بعضی از جنازه‌ها به تبریز فرستاده شده‌اند. ما هم به ناچار به تبریز رفتیم. در تبریز هرچه دنبال پیکر جلیل گشتیم، نتوانستیم پیدایش کنیم. ناگهان فکری به ذهنم خطور کرد. به خود جلیل متوسل شدم و التماس کردم که خودش را به ما نشان دهد. ❁ صبح روز بعد، پس از اینکه نماز صبح را بجا آوردیم، عمویم رو کرد بهم و گفت: «باید برویم.» با خودم فکر کردم که بنده خدا دیگه خسته شده، میخواد که برگردیم شیراز. بعد از چند لحظه گفت: «باید برویم اهواز.» با تعجب گفتم: «اهواز برای چی؟! همه شهدا را از اهواز به شهرهای دیگه فرستادند. برای چی بریم اهواز؟!» ● عمو در حالی که داشت کاپشنش را میپوشید، گفت: «خود جلیل گفته.» ● از جایم بلند شدم، جلوتر رفتم و با تعجب گفتم: «جلیل گفته؟!» ● عمو با خونسردی جواب داد: «آره باید سریع بریم اهواز، کانتینرهای شهدای گمنام. کانتینر دوم، شهید چهارم. خود جلیل این آدرس را داد.» ❁ روز بعد رسیدیم اهواز. اول به شیراز زنگ زدم و برای مادرم ماجرا را توضیح دادم و بهش گفتم که الان داریم میرویم سراغ کانتینرهای شهدای گمنام. مادرم گفت: «من خواب جلیل را دیده‌ام و بهش گفته‌ام که وقتی برادرت بالای سرت رسید، یه جوری بهش بفهمون.» ❁ پیکرهای شهدا در داخل کانتینرها کنار هم چیده شده بود. نمیدانستیم جلیل در کانتینر دوم از اول است یا آخر. برای همین به داخل همه آنها رفتیم. داشتم به چهره شهدا نگاه میکردم. اکثر پیکرها سوخته بودند و قابل شناسایی نبودند. ما به دنبال شهیدی میگشتیم که چشم چپش تیر خورده باشد. با فاصله داشتم از کنار جنازه‌ها رد میشدم که ناگهان پایم به پای یکی از شهدا گیر کرد و افتادم؛ شاید هم او پایش را به جلوی پایم انداخته بود! ❁ به پیکر شهید خیره شدم. صورتش بر اثر گرما و نور خورشید متورم شده بود. کمی جلوتر رفتم. در کنار چشم شهید حفره‌ای ایجاد شده بود. ● دوباره به پیکر شهدای اطراف نگاه کردم. ● این شهید پیکر چهارم بود و این هم کانتینر دوم. بالاخره برادر شهیدم خودش را نشان داد. 📚 منبع: کتاب «ما زِنده‌ایم» ص ۲۵۰ ؛ به نقل از کتاب «دیدار با ملائک» ص ۱۴۹. | راوی: دکتر محمد حسین ملک‌پور برادر شهید جلیل ملک‌پور. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 کلیپ زندگینامه خلاصه‌ی؛ شهید نوجوان، محمد حسین فهمیده ... ➖➖➖➖➖ 🌸 امام خمینی رحمت الله علیه: 🔹 «رهبر ما آن طفل دوازده ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها‏‎ ‎‏زبان و قلم ما بزرگتر است، با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم‏‎ ‎‏نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.‏» 📚 صحیفه نور جلد ۱۴ صفحه ۷۳. 📆 هشتم آبان ماه: ❁ سالروز شهادت ❁ روز ❁ روز نوجوان 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
. [ ۰۹ ] 📌 ما کاره‌ای نیستیم؛ 🔹 آن روز سر تا پای غرق گرد و غبار بود و به خاطر آفتاب تند منطقه غرب کارون، یک عینک آفتابی طلقی تیره به چشمش زده بود. سوار یک جیپ شهباز، آمد تا سری به مواضع بچه‌های ما بزند و حالی هم از برادر علیرضا ناهیدی بپرسد. 🔹 در همین وقت دیدیم یک گروه فیلم بردار خبری به موضع ما آمده‌اند. انگار از قبل حاجی را نشان کرده بودند، چون یک راست به سراغ او رفتند و گفتند: «ما از صدا و سیمای اومدیم و میخوایم با شما مصاحبه کنیم.» حاج احمد هر کاری کرد، نتوانست از دست آنها فرار کند و به ناچار تسلیم شد. 🔹 برای ما که میدانستیم حاجی اصلا به دوربین و مصاحبه‌های تلویزیونی علاقه‌ای ندارد، دیدن اینکه چطور آنها توانسته‌اند او را به دام بیندازند، خیلی بامزه بود. 🔹 حاج احمد خیلی مختصر درباره وضعیت عملیات توضیح داد، اما گزارشگر تلویزیون، بی‌خبر از عوالم حاجی، پشت سر هم از او سوال میکرد. حتی درباره وضع که در حوزه مأموریت بود و اصلاً ربطی به حوزه عمل تیپ ما نداشت هم سوالاتی پرسید. حاج احمد بدجوری معذب شده بود، علی ناهیدی هم که دیگر نگو و نپرس! داشت کیف میکرد که این برادرها چه راحت به حاجی کمین زده‌اند. 🔹 خلاصه حاج احمد که دید آقای دست بردار نیست، طاقتش طاق شد و وسط مصاحبه، که بچه‌ها به تأیید حرفهای او یک صدا تکبیر گفتند، از جلوی دوربین رفت کنار و در حالی که علی ناهیدی و سایر بچه‌ها را به خبرنگار نشان میداد، گفت: «برید با این بسیجی‌ها صحبت کنین، اینا بودن که عملیات کردن، ما کاره‌ای نیستیم.» 👤 راوی: احمد حمزه‌ای. 📚 کتاب میخواهم با تو باشم ص ۸۳. 📷 استوری: ● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1086 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 شبیه‌سازی و بررسی حمله به ایران؛ 🔹 جزئیاتی از شرارت اخیر رژیم صهیونیستی علیه کشورمان و عملکرد موفق پدافند هوایی | تبیان آنلاین. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 📷 تصویری از شیخ نعیم قاسم؛ دبیرکل جدید حزب‌الله لبنان، در غبار روبی حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام | فرهیختگان ➖➖➖➖➖ 🤲 «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ؛ ● خداوندا! او را در آن پوششى كه از هر بلا و آفتى حفظ میكند قرار بده.» 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 📌 صدای آوینی [ ۰۵ ] 👤 شهید سید مرتضی آوینی: 🌸 بيا و بعثت دوباره انسان را تماشا کن ... ➖➖➖➖➖ ❁ رهبر انقلاب: نباید بگذارند که کارهای ایشان زمین بماند. این کارها، کارهای با ارزشی بود. | ۱۳۷۲/۰۲/۰۲ 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 کسانی که دو قطبی «مذاکره - موشک» و «اقتصاد - معیشت» را مطرح میکردند، در زمان قاجار چه بر سر امیرکبیر و ایران آوردند؟ 👈 توپ میخواید یا دیگ غذا ... 👤 استاد رحیم‌پور ازغدی. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
. 🔥 استکبار ستیزی [ ۰۱ ] 📌 آمریکا، ترجمه درست استکبار؛ 🌸 امام خامنه‌ای مُدظله‌العالی: 🔹 اگر بخواهیم استکبار را درست ترجمه کنیم، امروز با دولت متجاوز و مستکبر و یاغی و گردنکشِ آمریکا تطبیق میکند. امروز عمده مستکبران عالم آنها هستند. داستان استکبار برای همه ملت‌ها، داستان تلخی است. استکبار، یعنی در دنیا قدرتی هست که به منافع ملت‌ها و به خواست انسانها، توجه نمیکند؛ به مفاهیم ارزشی انسانی هیچ اعتنایی نمیکند و برای او فقط یک چیز اهمیت دارد و آن خود اوست؛ آن هم با روحیه تکبر، افزون خواهی و زورگویی! آن هم با زبان زور با خشونت، با شدت، با بی‌رحمی و سفّاکی! امروز آمریکا چنین وضعی دارد. | ۱۳۷۵/۰۱/۰۴ 🔹 البته در هر زمانی و برای هر ملتی، ممکن است استکبار معنای خاصی پیدا کند. برای ما ملت ایران، در جریان انقلاب و پیش از انقلاب و بعد از آن تا این ساعت، استکبار معنای خاصی داشته و عبارت از قدرت‌های مسلطی در جهان بوده است که در مسائل این کشور و در سرنوشت و کارهای این ملت، حضوری ظالمانه و قدرتمندانه و قلدرانه در پیش گرفتند. برای ما، معنای استکبار این بوده است. 🔹 اگر بخواهیم در بین دولت‌های دنیا، مستکبر را پیدا کنیم، دچار مشکل نمیشویم. یعنی دولت آمریکا که امام به آن لقب «شیطان بزرگ دادند» در مقابل ندای حق طلبانه ملت ایران، مستکبر بود. استکباری که در زمان ما شکل گرفت، استکبار آمریکایی بود. قبل از انقلاب هم، اینطور بود. در دوران انقلاب و تا امروز هم همینطور است. | ۱۳۷۵/۰۸/۰۹ 📚 کتاب آمریکا از دیدگاه؛ حضرت آیت‌الله‌العظمی سید علی خامنه‌ای مُدظله‌العالی صفحه ۳۸. 📷 طرح استوری: ● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1093 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. 📌 مرحله سوم عملیات والفجر ۴ 🔹 سومین مرحله از عملیات والفجر ۴ در تاریخ ۱۳۶۲/۰۸/۱۱ و در اولین ساعات با مداد آغاز میشود. رزمندگان اسلام با عبور از موانع ایذایی هرچه بیشتر خود را به شهر پنجوین نزدیک میکنند. دشمن بعثی که منطقه وسیعی را از دست میدهد، برای حفظ پنجوین و دیگر مناطق از هیچ کاری فروگذار نمیکند. رادیوی بعث با به راه انداختن جنگ روانی، رزمندگان خستگی ناپذیر اسلام را تهدید میکند و مدعی میشود که سرنوشت تلخی در انتظار آنهاست. این در حالی است که رزمندگان با در هم کوبیدن استحكامات بعثيان در عمق ۱۵ کیلومتری خاک عراق، مناطق حساسی چون چومان و قلعه دیزه و پادگان گرمک و گمرک، هرگینه و ... را آزاد میسازند. شمار زیادی از بعثیان یا کشته میشوند یا زخمی و یا به اسارت در می‌آیند. 🔹 برای باز پس گیری منطقه، دشمن بعثی در جنوب پنجوین اقدام به پاتک بسیار سنگینی میکند که با انهدام کامل دو گردان از گارد ریاست جمهوری مجبور به فرار میشود. برای جلوگیری از عملیات پیروزمندانه رزمندگان اسلام، فرماندهان بعث اقدام به پاتک‌های دیگری در غرب شهر پنجوین و ارتفاعات کانی مانگا میکنند که بلافاصله با عکس‌العمل هوشيارانه و به موقع رزمندگان پاتک‌های دشمن سرکوب میشوند. گردان‌های کماندویی یرموک و الفاروق، گردان الصمود از تیپ الرشید خساراتی سنگین را متحمل میشوند و بیش از ۴۰۰ تن از آنها به هلاکت میرسند. 🔹 در ادامه مرحله سوم عملیات رزمندگان حماسه آفرین با هجوم به دشمن واقع در ارتفاعات ۱۷۴۰ و ۱۶۸۰ غرب پنجوین، موفق میشوند ضربات مؤثری بر تیپ‌های ۵، ۳۶ و ۴۲۱ پیاده ارتش عراق وارد آورند و بیش از ۸۰۰ تن از آنها را کشته و زخمی نمایند. دشمن بعثی برای باز پس گیری منطقه غرب پنجوین، اقدام به پاتک میکند که با دریافت ضربات سنگین و انهدام تعداد زیادی تانک و نفربر به عقب رانده میشود و از دیدبان‌های ایران خبر میرسد که تعداد زیادی آمبولانس برای انتقال اجساد و زخمی‌ها وارد منطقه شده‌اند. 🔹 بر اثر اجرای آتش قوای اسلام، اطراف پنجوین مملو از جنازه بعثیان و ادوات منهدم شده آنها میشود و دود پر حجمی آسمان منطقه عملیاتی را فرا میگیرد. نیروی هوایی عراق بر اثر گستردگی سردرگم میشود و با پروازهای بی هدف و بمباران کور کوه‌های اطراف، کاری از پیش نمیبرد و چند هواپیمای دشمن نیز بر اثر اصابت رزمندگان اسلام ساقط میشود. عراقی‌ها که از حمایت نیروی هوایی خود مأیوس میشوند و از سوی دیگر خود را در محاصره رزمندگان میبینند، اقدام به تخریب شهر پنجوین میکنند تا با مرتبط ساختن شهر مخروبه پنجوین به ایران اسلامی، جنایات خود را در شهرهای خرمشهر، هویزه و قصر شیرین، توجیه یا فراموش کنند. 🏅 نتایج هر ۳ مرحله‌ی عملیات 🔘 مناطق آزاد شده: ● ارتفاعات مهم ۲۲۵۰ متری هیتمال ● ارتفاعات ۲۳۵۰ متری لک لک ● ارتفاعات ۲۰۰۰ متری بلیس ● کوه رستم آلان ● بلندی‌های دشت باژوال ● ارتفاعات دژ ولمیری ● ارتفاعات مارو خانم شیخان خلوزه ۱ و ۲، کنگرگ، لری و شیخ گزنشین ● پاکسازی کامل پیشرفتگی شیلر و پادگان گرمک ● کنترل شهر پنجوین عراق ● زیر دید و تیر قرار گرفتن شهر نالپاریز عراق 🔘 تجهیزات منهدم شده دشمن: ● ۱۰ فروند هواپیما ● یک فروند هلیکوپتر ● بیش از ۹۰ دستگاه تانک و نفربر ● بیش از ۲۰۰ دستگاه خودرو ● ۱۲ قبضه توپ ۱۵۰ میلیمتری ● مقدار زیادی انواع سلاح و مهمات 🔘 تعداد کشته و زخمی دشمن: ● بیش از ۱۸۰۰۰ نفر 🔘 غنایم: ● ۲۰۰ دستگاه انواع خودرو ● ۱۰ دستگاه لودر ● ۲۰۰ قبضه تفنگ ۱۰۶ میلیمتری ● ۲۰ قبضه توپ ضد هوایی ● چند قبضه توپ ۱۰۵ میلیمتری ● تعداد زیادی وسایل مخابراتی ● ۵ دستگاه تانک و نفربر ● ۱۰ قبضه مسلسل 🔘 تعداد اسرا: ● بیش از ۱۰۰۰ نفر ✔️ در ضمن ۲۰۰ نفر از رزمندگان اسلام از اسارت ضد انقلاب آزاد میشوند. 📚 منبع: کتاب کارنامه توصیفی عملیات‌های ۸ سال دفاع مقدس از ص ۱۴۹ ؛ علی سمیعی | نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه ۱۳۷۶. 🔥 شرح مراحل، اول و دوم عملیات: 1⃣ https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1046 2⃣ https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1060 📷 تصویر نقشه عملیات: ● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1045 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. 🔥 استکبار ستیزی [ ۰۲ ] 📌 استکبار تعارف نمیکند؛ 🌸 امام خامنه‌ای مُدظله‌العالی: 🔹 استکبار اساسش را بر ظلم و جور و عُدوان نهاده است و حکومت آمریکا که قله استکبار محسوب میشود، امروز بدترین حکومت دنیا از لحاظ استکباری است. این حکومت بنای خود را بر این گذاشته که در همه جای دنیا با هر کشور و حکومتی که حاضر نباشد منافع او را تأمین کند، به مقابله بپردازد. | ۱۳۷۵/۱۲/۲۵ 🔹 به مردم دروغ میگویند و این دروغ را یک کار مقدس می‌شمارند! ظلم را تشویق میکنند و ظالم را به خاطر این ظلم، ذی‌حق به حساب می‌آورند! مظلوم را نکوهش میکنند و بر سر مظلوم میزنند و این بر سر مظلوم زدن را کاری خوب به شمار می‌آورند! | ۱۳۷۲/۰۶/۱۴ 🔹 استکبار هم عادت به تعارف کردن ندارد که تا ببیند طرف کوتاه آمد، بگوید: «ببخشید ما با شما عرضی نداریم.» هرگز اینطور نیست! شما در مقابل استکبار و استعمار، هر چه بیشتر خم شوید، بیشتر فشار وارد میکند. اگر سرتان را پایین آورید، فشار خود را راحت‌تر وارد میکند تا به سجده بیفتید! وقتی هم در مقابلش به خاک افتادید و سجده کردید، پایش را محکم روی شما میگذارد! این، خاصیت قدرت‌های استکباری و متجاوز است. | ۱۳۷۳/۰۱/۲۴ 📚 کتاب آمریکا از دیدگاه؛ حضرت آیت‌الله‌العظمی سید علی خامنه‌ای مُدظله‌العالی صفحه ۴۲. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 دیروز ۱۰ آبان | تفحص و کشف پیکر شهید؛ 🥀 پیکر مطهر یک شهیدِ عملیات محرم؛ بعد از ۴۲ سال در منطقه‌ی شرهانی ایلام تفحص شده است. ❁ شهیدِ شده پلاک ندارد، اما قمقمه‌ی آب او همراه پیکر مطهرش است. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
📌 پرسش و پاسخ هشتم از شهید آوینی: ⬇️
. 📌 پرسش و پاسخ هشتم: 📋 جناب عالی از مفهوم و هویت روشن فکری در ایران چه برداشتی دارید؟ ❁ روشن فکر، ترجمه کلمه «Intellectual» یا «انتلکتوئل» فرانسه است که در اوایل مشروطه به «منورالفکر» ترجمه میشد و بعد کم کم به روشن فکر بدل شد. روشن فکری یک جریان تاریخی است و هویت خاص غربی دارد. شروع جریان در قرن هفده و هجده است و در قرن نوزده به اوج خود میرسد و با پایان عصر مدرنیسم و شروع دوره پست مدرنیسم یا بهتر بگویم ترانس مدرنیسم از نظر من قضیه پایان یافته است و ما دیگر روشن فکر به آن معنی سابق نداریم. در واقع، غرب از مرحله معنای روشن فکری هم عبور کرده است، اما در ایران اصلاً مسأله شکل نگرفت؛ آن مفهوم خاص اصلاً در ایران قابل تشکیل و ایجاد نبود؛ چه برسد به هویت و مفهوم روشن فکری که بحث درباره‌اش زاید است. ما در واقع یک معنای عام از خودمان اختراع کرده‌ایم که اختراعی جهان سومی است. در قبل از انقلاب رجوع ناقصی به غرب داشتند. از فرهنگ و هنر و تاریخ غرب، نسیمی، بارقه‌ای به آنها میرسید که نمیتوانست چیزی بسازد یا ایجاد کند. ❁ من به مفهوم روشن فکر و اینکه مفهوم روشن فکری و نهضت روشن فکری در جایی دیگر از دنیا بجز غرب ظاهر شود اعتقادی ندارم. این معنا در هیچ جای دیگری شکل نمیگیرد و معنایی مطلق به غرب است. پس در هر جای دیگر دنیا که از روشن فکر و روشن فکری یاد کنیم، رجوعش به غرب است و رجوع ناقصی هم هست. روشن فکر به آن معنا اصلا مولود تمدن غرب است. ❁ مفهوم تحت اللفظی روشن فکر یعنی کسی که دارای فکری روشن است و بنابراین، اگر این کلمه را منتزع از سابقه تاریخی آن بررسی کنیم، هرگز به واقعیت دست نخواهیم یافت و با این همه، اصرار نمی‌ورزم که این لفظ جز در مصداق تاریخی آن استعمال نشود؛ مشروط بر آنکه غرض ورزان، در پس نقاب این اختلاف در معنا پنهان نشوند و کار را به آنجا نرسانند که مفهوم روشنی را در تطبیق با حديث «الْعِلْمُ إِنَّمَا هُوَ نُور يَقَعُ في قَلْبِ مَنْ يُرِيدُ اللهُ تَبَارَكَ وَ تعالي أَنْ يَهْدِيه» مترادف با نور قلبی بگیرند و در نهایت، زبان فارسی تا آنجا مخدوش شود که کلمات «عارف» و «روشن‌فکر» ، مشترک معنوی شوند! ❁ روشن فکری که معادل انتلکتوئلیسم است، شجره‌ای غربی است که جز در خاک غرب پا نمیگیرد و مثل نخل، اگر به خطه‌ای جز اینکه هست، انتقال یابد، به گیاهی تزیینی تبدیل میشود که دیگر آن خواص اصلی را ندارد. روشن فکران ایرانی، برخلاف روشن فکران غربی، یا در نسبت با دین به شخصیت‌هایی چون دکتر شریعتی و جلال آل احمد مبدل میشوند و یا اگر در پی انکار نسبت خویش با خاستگاه روشن فکری برنیایند، به نخل‌هایی تزیینی تبدل می‌یابند که عقیم و ابتر هستند و گلدان نشین و زیب دکوراسیون داخلیِ خانه‌های بزرگ و شیک! ❁ دایی بزرگ ما صحنه‌ای را برای من نقل کرده است که بسیار روشنگر است: دسته‌ای را تصور کنید که برای مقابله با دسته‌های عزاداری سنتی به راه افتاده است؛ جماعتی از روشن فکران تحصیل کرده غرب با کلاه سیلندر و لباس تشریفات و پاپیون و پوشِت و تعلیمی و با نظمی کامل راه میروند. سردسته‌ی آنها میگوید: «موسیو یزید موسیو حسین را کشته!» و دیگران باهم میگویند: «چه اشتباهی کرده، چه اشتباهی کرده!» ❁ روشن فکران غرب زده ایران بعد از تجربیات ناموفقی که علی الخصوص در دوران مشروطیت داشتند، به یک انقطاع تاریخی از مردم و حیات فرهنگی و تاریخی آن دچار آمده‌اند، که با گذشت زمان عمیق‌تر و عمیق‌تر شده و امروز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به منتهای خویش رسیده است. این انقطاع تاریخی دیگر قابل جبران نیست، مگر با رجعتی به خویشتن خویش، گذشته از آنکه تاریخ غرب نیز به تمامیت رسیده است و تحولات سیاسی اخیر تلاش‌های مذبوحانه‌ای است که این محتضر برای فرار از مرگی محتوم دارد. بزرگان کنونی هنر، ادبیات و فلسفه در مغرب زمین همه اذعان دارند که گویی همه چیز به پایان رسیده است و احساس فروپاشی رفته رفته به یک احساس عمومی و مشترک بدل گشته است. 📚 کتاب آوینی پاسخ میدهد (۷۲ سوال از ) صفحه ۳۸ تا ۴۱. 📁 طرح استوری: ● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1098 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .