✅زن در وضعیت جمع یا گسست؟
✍دکترمریممنصوری، عضو تحریریه مجتهده امین
در اندیشهی یونانی خدای نظم و عقلانیت، در مقابل الههی شور، میل و خلاقیت قرار داشت و تا قرن بیستم میلادی، این خدای نظم و عقلانیت است که بر فراز تاریخ اندیشه ایستاده است و به ویژه _به گفته متفکران پست مدرن_در مدرنیته، زندگی، شور و خلاقیت را سرکوب کرده است. گفتمان زندگی، که در قرن بیستم به خصوص با آرای نیچه صورتبندی شد، در مقابل نظم، عقلانیت و هرگونه جمعیافتگی امور، تلاش میکند تا بر لذت، شور و میل در متن زندگی دست بگذارد با این هدف که از سرکوب عقلانیت مدرن رهایی یابد.
در این گفتمان، هرآن چیزی که علیه نظم مرد سفیدپوست اروپایی(بعنوان نماد عقل مدرن)میتواند قرار بگیرد، به عنوان بدیلی نظمشکن و گسستمحور مطرح می شود.
نتیجهی این نگرش، جنبشهای زنان، رنگین پوستان و تمام بهحاشیهرفتگان به خصوص در دههی 1960 میلادی بود. این نگاه، زن را نمایندهی بازآفرینی شور، خلاقیت، لذت، میل و نهایتا خروج از هرگونه نظم سرکوبگرانهی عقلانیت محور در نظر میگیرد و از همین روست که به جای دست گذاردن بر نظم، با زن، به آشوب میرسد.
در مقابل، اما، رهیافت دیگری است که زن را نه تنها مبدا شور، خلاقیت و زندگی میداند، بلکه حتی در مقام انضباط اجتماعی نیز، در او، مقام جمع یافتگی این نظم را میتوان مشاهده نمود.
در این نگرش، نظم در تقابل و تناقض با شور قرار ندارد، بلکه در حرکت جوهری، پویایی و نظم، در هندسهای منظم و با «تعیین حدود در زندگی» تشریح میشود. از همین رو، زندگی، در آشوب تعریف نمیگردد، بلکه بخشی از آن را لذت، شور، شادی، تغییر، بازی و فراغت دربرمیگیرد و اینها را به عنوان بخشی از ساختار زندگی و جامعه، محترم میشمارد. و این خود، بخشی از نظمی است که در جایگاه "جمع تمام امور" است.
این نظم، سرکوبگر نیست، بلکه در مقام مراقبت و تحفظ بر هستیهای انسانی ظهور مییابد. از همین رو، زن، نه تنها استعارهای از شور و زندگی است، بلکه بیش از آن، بر مدار رحامت و مودت، در مقام جمع و جامعه است. تکثرات را تجمیع میکند و «ام امت» میگردد.
ظهور تام مقام مذکور در حضرت زهرا سلام الله علیها است که در عین آن که زن را در شرایط زندگی شورآفرین ترسیم میکند، این مقام جمع را در چشم همگان روشن میسازد. از همین رو است که ائمهی اطهار سلام الله علیهم، خود را حجت خداوند بر مردم و مادرشان، فاطمهی زهرا سلام الله علیها را حجت خداوند بر خود معرفی مینمایند یا باطن شب قدر، شبی که مقام جمعالجمع زمان است، حضرت صدیقهی طاهره سلام الله علیها برشمرده میشود. مصادیق این جمع یافتگی در احادیث معصومین علیهم السلام و تفاسیر آن کم نیست. اما در این صورتبندی از جمعیافتگی میتوان از «جامعهای بر مدار زن» سخن به میان آورد که نه تنها گفتمان بینظمی، گسست و آشوب را به چالش میکشد، بلکه از دوگانهسازیهای تقابلی خارج میشود و به نگاهی تشکیکی و طولی در وجود راه مییابد.
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
هر چقدر شبکههای بین المللی ما تحریم و ممنوعیت پخش در بین الملل خصوصا در غرب دارد، عوضش تا دلتان بخواهد خیلی راحت شبکههای تلویزیونی و رادیویی غربی که دشمنان قسم خورده ایران و ایرانی(فارغ از اسلامی بودنش) هستند با نصب یک ماهواره یا یک فیلترشکن در اختیار پیر و جوان، کوچک و بزرگ، مرد و زن ما قرار گرفته است.
آیا در توازن این مبادله ایرادی وجود ندارد؟
یکی از مبلغین بین المللی میفرمود در کشوری میتوانم فعالیت تبلیغی بصورت رسمی و بی دردسر داشته باشم که دیپلماسی دینی و مذهبی بین کشور ایران و کشور مقصد وجود داشته باشد.
یعنی اگر ما هم به مبلغین آنان اجازه دهیم دین و آئین خود را در کشور ما تبلیغ کنند آنان هم اجازه میدهند.
حال انکه چنین مقصودی در ایران غیر قابل تصور است و ما به ناچار از راههایی دیگر ورود تبلیغی میکنیم چنانکه دُوُل غرب از راههای زیر زمینی اقدام به جذب و گسترش فرقهها و مکاتب ضاله در ایران هستند.
مسئول محترم که رسانه و تصویر و صدا منوط به تصمیمگیری تو است اگر به فکر ایران و ایرانی هستی، اگر به فکر آینده ایران و فرزندانت هستی و اگر احیانا بدنبال پاسخگویی به خون شهدا و ندای رهبری هستی، نگذار به آسانی آب خوردن و حتی کمتر، صدا و تصویر رسانههای غربی به گوش هموطنانت برسد.
مخصوصا با روشن شدن دشمنی آشکار آنان.
مخصوصا با دروغ پراکنی و خیانتهای بیشمار آنان.
مخصوصا با تحریم رسانه و صدا و سیمای ما.
در خانه اگر کَس است همین یک حَرف! بَس است.
رو نوشت به رئیس صدا و سیما، وزیر ارتباطات، شورای عالی انقلاب فرهنگی و...
✍مجتبی میرزایی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVI
🇮🇷علیرضا مکتب دار
#دژبانی_مرجعیت
در تاریخ حیات بشر، پاسبانی از منظومه باورها، رسوم و فرهنگها ضرورتی انکارناپذیر یافته و همواره زبده ترین افراد و آشناترین آنان به مبانی آن باورها و فرهنگها، بر پاسداری از آن گمارده شده اند تا دست غرض ورزان بداندیش را از دامن آن کوتاه نمایند.
در گستره تعالیم آسمانی ادیان الهی، این انبیاء و در دوران پس از خاتمیت، این امامان معصوم علیهم السلام بوده اند که پاسداری از تعالیم نجات بخش دین را عهده دار شده اند و انسانهای حقیقت جو با اطمینان و آرامش در پی آنان ره پیموده اند. با آغاز عصر غیبت امام معصوم، نزدیکترین و شبیه ترین افراد از جهت علم و عمل به آن وجودهای مقدس که از سفره معارف آنان لقمه ها برگرفته و شراب ناب معرفت نوشیده اند، بارِ این مسئولیت سترگ را بر دوش کشیدند و از هیچ تلاشی برای نگاهبانی از آن میراث ارزشمند فروگذار نکردند. در طول بیش از یازده قرن که از تاریخ شکل گیری نهاد مهم مرجعیت درون جامعه شیعی میگذرد، عالمان فراوانی همچون دژبانانی شجاع و بیدار، پاسداری از این دژ استوار را عهده دار شده و از نفوذ موریانه های انحراف و تردید در دیوارهای این دژ مستحکم مانع شده اند. هرچند نفوذناپذیری این دیوارهای فراز آمده را نباید به معنای تحجر و تعصب عالمان راستین دین دانست؛ چرا که آنان همواره با اندیشه هایی که از دروازه دژ و نه از دیوار آن و با هدف گفتگو و نه تخریب وارد شده اند، با روی گشاده برخورد کرده اند و با آنان به محاجه نشسته اند، اما با مهاجمانی که از هیچ گونه تلاشی برای نفوذ در حصن استوار دین فروگذار نمیکنند، نیز با هوشیاری مقابله نموده اند. دشمنان بدسیرت به خوبی دریافته اند که تنها مانع مهم فراراه آنان برای از پای درآوردن جامعه مؤمنان و در خدمت اهداف خود درآوردن آنان، رخنه در دژ استوار مرجعیت است، از این رو به هر تلاشی برای تخریب آن دست یازیده اند.
حضور مرجعیت وارسته و راستین و گریزان از القاب و عناوین در جامعه مؤمنان، یادآور حضور حجتهای الهی بر روی این کره خاکی و مثال ناخدایی است که کشتی زندگانی بشر امروز را که گرفتار در امواج سهمگین اندیشه های الحادی است به ساحل آرامش می رساند.
#مرجعیت
#دژ
#نفوذ
#دین
#شیعه
https://eitaa.com/Deebaj/26
@Deebaj
💐 راههای رسیدن به توازن و آرامش
✍️ علی صالحی، دانشجوی دکتری دانشگاه علوم اسلامی رضوی و عضو تحریریه نویسندگان حوزوی:
خلاصهی همه مواعظ علمای اخلاق و تربیت این است که انسان به نقطه اعتدال و توازن روحی برسد. از تفریط و افراط پرهیز کند، نفس خود را مهار کند. و البته خویشتن داری زمانی محقق می شود که انسان به حکمت و فلسفه زندگی واقف شود. یعنی از خود سوال کند که برای خور و خواب آفریده شده یا برای هدفی مقدس و والا..!؟
پس هرکس بدون بصیرت و آگاهی زندگی کند، با ظلمت، تناقض و تضاد روبهرو می شود. آنچه انسان را متوازن میکند، خودشناسی حقیقی نسبت به ظرفیتهای وجودی است.
یعنی باید به جسم خود بها بدهی، تا عقل و روان سالم داشته باشی «ان العقل السلیم فی الجسم السلیم» یعنی باید با ورزش و تفریح سالم آشتی کنی.
کارسالم، نفس انسانی را معتدل و متوازن می کند، بیکاری عامل اصلی نگرانی است. پس هرکه معاش خود را تامین کند، در آرامش است و بیکاری آنقدر خطرناک است که انسان را به سمت بحران هویت می کشاند. یعنی احساس بدبختی و نارضایتی می کند تا جاییکه انسان با خود و جهان پیرامون خود بیگانه می شود.
اهمیت به نظام خانواده مهم ترین شاخص دیگر اعتدال و توازن روحی است. پس هرکس در خانواده توازن ایجاد کند به توازن روحی دست می یابد. جدال و مراء در خانواده، آرامش را سلب می کند. فلسفه تشکیل خانواده، آرامش روحی است. انسان در فضای خانه به آرامش می رسد، با زن و فرزند آرامش پیدا می کند. و البته تا زمانی که نفس انسانی اصلاح نشود، نمی توان خانواده را اصلاح کرد.« قوا انفسکم و اهلیکم نارا...»
درگیری بیش از حد به کارهای بیربط و مشغله های روزمره زندگی و هرچیزی که اعصاب انسان را خراب کند و فرصتها را بسوزاند، میتواند توازن روحی را به هم بزند و فرایند تصمیمگیری منطقی را از انسان سلب کند.
تقویت جنبههای فرهنگی، فکری، علمی میتواند به اعتدال روحی کمک کند. یعنی گعده ای با بزرگان داشته باشی، و از علم و دانش آنها استفاده کنی و مشکلات خود را از طریق علم و دانش حل کنی یا اینکه بنویسی و عقل خود را به نطق دربیاوری و از گنج پنهانی وجودی ات بهره ببری و دیگران را بهره مند کنی.
مثبت اندیشی و گمان نیک به خدا و دیگران می تواند به تو آرامش بدهد، یعنی عالم هستی را زیبا ببینی و هرگز برای خود فال بد نزنی، زیرا نتیجه زیبا اندیشی، روح سرشار از رضایت، قناعت و شادابی است.
و مهم تر از همه راه رسیدن به آرامش حقیقی، گسستن از همه چیز و اتصال روحی با مبدأ هستی یعنی خداوند متعال است. و این اتصال و تقرب در دل شب و در حالت سجده زیبا و دیدنی است، زیرا خلوت با محبوب مطلق و لذت مناجات با لذیذ المناجات قابل توصیف نیست.
#آرامش #اخلاق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌺 لبخند مادر
✍️سعید کرمی، طلبه درس خارج حوزه با ارسال نوشتاری به جمع نویسندگان حوزوی پیوست:
دستش را بوسیدم؛ لبخند زد
نگاهش کردم و پیشانیش را بوسیدم
باز لبخند ملیحی زد
به پایش افتادم باز سکوت کرد و خندید.
آخر چه بگوید؟ او استحقاق آن را دارد
چه بگوید وقتی بهشت زیر پایش قرار دارد...
#مادر
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 «امیدآفرینی» در میدانِ جهاد تبیین
🔍 مروری بر برخی توصیههای مهم رهبر انقلاب خطاب به مداحان
🔻 رهبر انقلاب طی دیدارهای سالانه مداحان همواره به موضوع استفاده صحیح و مناسب از فرصت و ظرفیت عظیم مداحی تأکید کرده و در همین زمینه توصیههایی خطاب به مداحان داشتهاند. در ادامه برخی از این توصیهها که در سالیان اخیر مطرح شدهاند را مرور میکنیم.
🔹۱- در جنگ تبلیغاتی نقشآفرینی کنید
یکی از مطالبات مهم رهبر انقلاب به نقشآفرینی فعال مداحان در عرصهی مقابله با جنگ تبلیغاتی دشمنان برمیگردد: «در جنگ رسانهای میان ما و دشمن، در این پیکار و کارزار فرهنگی و رسانهای که وجود دارد بین جمهوری اسلامی و بین دشمنان، صدای رسای مدّاحان انقلابی کارساز بود... امروز هم ما با جبههی وسیع دشمن مواجه هستیم؛ آن روز صدای رسای شما خیلی کار کرد، امروز هم باید کار کند.» ۱۴۰۰/۱۱/۰۳ «جهاد تبیین» در هیئات مذهبی دقیقا برآمده از همین دغدغه است: «هیئت، محلّ جهاد تبیین است... حرف بزنید، تبیین کنید برای خنثی کردن وسوسهی دشمن.» ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
🔹۲- تبیین معارف انقلاب اسلامی
یکی دیگر از نکات مورد تأکید رهبر انقلاب خطاب به مداحان، استفاده از این ظرفیت برای تبیین معارف و ارزشهای انقلاب اسلامی است: «آن چیزی که امروز پیش پای ملّت ما است، عبارت است از تبیین معارف انقلاب اسلامی... اهداف انقلاب را با دید روشن، با فکر باز، با اندیشهی عمیق، در شعر بگنجانید و آن را با صدای خوش، با لحن خوش، با شیوههای هنری در جلسه القا کنید.» ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ و در این زمینه جهتدهی مردم به سوی اهداف انقلاب یک اقدام مهم و ضروری است: «مردم را به سمت اهداف انقلاب، به سمت آنچه انقلاب به خاطر آن به راه افتاد -که ایجاد دنیای مؤمن، دنیای سالم، دنیای امن و امان برای انسان، دنیایی که به معنای واقعی کلمه مزرعهی آخرت باشد- [راهنمایی کنید.]» ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
🔹۳-توجه به امیدآفرینی
یکی دیگر از نکات مورد تأکید رهبر انقلاب خطاب به مداحان موضوع امیدآفرینی است: «امروز مردم ما باید امید داشته باشند؛ اگر امید بود، حماسه خواهد بود... اگر چنانچه دل از امید خالی شد، فکر از منطق صحیح تهی شد، حماسه به وجود نمیآید... فضای بدبینی به وجود نیاید؛ فضای سوء ظن به وجود نیاید؛ فضای امید، فضای خوشبینی، فضای نگاه به چشماندازها به وجود آید.» ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
🔹۴- گفتمانسازی پیرامون موضوعات موردنیاز جامعه
توجه به موضوعاتی همچون ازدواج بهنگام و فرزندآوری بهعنوان یکی از موضوعات مورد نیاز در جامعهی اسلامی یکی دیگر از توصیههای رهبر انقلاب خطاب به مداحان در سالیان اخیر بوده است: «ازدواج بهنگام و بدون تأخیر یکی از کارهای لازم و واجب است؛ فرزندآوری و تکثیر نسل یکی از آن وظایف مهم و اساسی است... این مفاهیم بایستی در مدّاحی شما عزیزانِ مدّاح جایگاه شایستهای را داشته باشد.» ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
@HOWZAVIAN_khorasan
🔍 عاقبت جاسوسی
✍️ بابک شکورزاده، عضو تحریریه نویسندگان حوزوی
علیرضا اکبری به جرم جاسوسی برای انگلیس اعدام شد. در اهمیت موارد جاسوسی همین بس که دولت انگلستان مواضع تندی نسبت به این اعدام داشته است.
پرونده اکبری از لحاظ سیاسی و امنیتی شاید پیچیدگیهای خاصی داشته باشد؛ کسی که پستهای مختلفی در مراکز حساس حکومتی از جمله وزارت دفاع داشته و چه بسا همین مسئله باعث شد که شکار سرویس جاسوسی انگلیس خبیث شود و خواسته و ناخواسته تن به جاسوسی بدهد و پولهای هنگفت کثیفی را از این راه به چنگ آورد.
این یک بعد قضیه است؛ ولی نکته قابل تامل درباره این واقعه تلخ این است که وی از ابتدا که جاسوس نبوده و اتفاقا شخصیتی مذهبی و انقلابی داشته است. در کارنامه او ۷۰ ماه حضور در جبهه ثبت شده؛ یعنی چیزی حدود ۶ سال! چه بسا در این مدت خدماتی نیز داشته است. این بخشی از فعالیتهای اوست و طبیعتا نقاط مثبت دیگری داشته است. همین شخصیت وقتی در دام سرویس جاسوسی میافتد به جایی میرسد که به یک ابرجاسوس تبدیل میشود و آگاهانه اطلاعات مهمی را در اختیار روباه پیر قرار میدهد و به عنوان یک نفوذی فعالیت میکند که سرانجام، اعدام نصیب او میشود.
نکته عبرتآموز این است که انسان باید در همه حال به خدا پناه ببرد و از عاقبت خویش بترسد که مبادا سرنوشت ناگواری در انتظارش باشد. ما درصدد قضاوت کردن این شخص و امثال او نیستیم، ولی آنچه که از عاقبت این افراد متوجه میشویم این است که انسان در هر شرایطی که هست نباید مغرور شود و به عملکرد خود بنازد. تاریخ از این نمونهها کم نداشته است؛ مثال معروفش طلحه و زبیر هستند که رشادتها و خدمات آن چنانی در راه اسلام انجام دادند، ولی در نهایت مقابل امیرمومنان علیهالسلام و جانشین بلا فصل رسول خدا صلی الله علیه و آله قد علم کردند.
خلاصه اینکه عاقبت به خیری گوهر ارزشمندی است که امید است خداوند متعال نصیبمان گرداند. بیخود نیست که از برخی بزرگان نقل شده که اگر یک دعای مستجاب داشته باشند، عاقبت به خیری را انتخاب میکردند.
#جاسوس
#علیرضا_اکبری
#اعدام #انگلیس
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴🔹برای ما، برای اونا🔹
◾️ازدواج دختر ١٧ ساله ما میشه کودک همسری/ رابطه جنسی آزاد دختر ١٧ ساله غربی میشه آزادی کامل انسان.
◾️بازی نکردن ما با اسرائیل میشه سیاسی کردن ورزش/ بازی نکردن اونا با روسیه میشه اتحاد علیه دیکتاتوری.
◾️موشکهای ما تهدیدی برای بشریت/ کلاهکهای هسته ای اونا ضامنی برای صلح جهانی.
◾️همخوانی سرود «سلام فرمانده» ما، تربیت ایدئولوژیک/ سند ٢۰٣۰ اونا تربیت مدرن.
◾️حضور ما در خلیج فارس میشه تحریک همسایگان/ حضور اونا در خلیج فارس میشه ائتلاف صلح.
◾️قاتل ١٧ ساله ایرانی میشه کودک مجرم/ قاتل ١٧ ساله اونا میشه مردی ١٧ ساله.
◾️سپاه و گروههای همسوی ما میشه گروههای تروریستی/ داعش وحشی و دست پرورده اونا میشه شبه نظامیان مخالف اسد.
◾️آموزش نظامی بسیج ما میشه ترویج خشونت/ آموزش نظامی اونا میشه دفاع شخصی.
◾️برخورد ما با اغتشاشگران مسلح میشه سرکوب دموکراسی/ برخورد اونا با معترضین غیر مسلح میشه نمایش اقتدار پلیس.
◾️انرژی صلح آمیز هسته ای ما میشه تلاش برای ساخت بمب اتمی/ داشتن کلاهک هسته ای توسط اسرائیل میشه توازن قدرت.
◾️حضور نظامی ما به دعوت دیگر کشورها میشه دخالت و کشورگشایی/ کودتای اونا در دیگر کشورها میشه ترویج دموکراسی
....و........
🔰@HOWZAVIAN_khorasan
شاد، شاکر، دلتنگ
زهرا شریعتی - یکی از صحنههای بهیادماندنی حرم مطهر رضوی برای زائران و مجاوران، عقد ازدواج عروس و دامادهایی است که آمدهاند پیوند همسریشان را از این حریم ملکوتی آغاز کنند. در این میان معمولا عروس و داماد گل سرسبد هستند و کانون توجه، اما اینبار بناست از زاویه و نگاهی دیگر به سراغ این صحنه زیبا برویم؛ از نگاه مادران؛ همانها که عروس و داماد رسیدنشان به چنین لحظه شیرین و باشکوهی را مرهون فداکاریها و ازخودگذشتگیهای آنها هستند. در این ایام فرخنده که چندروزی از ولادت حضرت زهرا(س) میگذرد، به رواق شیخطوسی سری زدیم و در حاشیه چند مراسم عقدکنان، گپوگفتی با مادران عروسها و دامادها داشتهایم که در ادامه میخوانید.
https://shahraranews.ir/fa/publication/13653/128234?to_date=1401/10/28&p_id=3
تکثیر مهربانی با قیچی طلایی
زهرا شریعتی ـ حس نوعدوستی و کمک به همنوع در وجود همه ما به ودیعه نهاده شده است به گونه ای که از دیدن رنج و محنت انسان ها به هر شکل که باشد، اشفته شده و دوست داریم کاری برایشان انجام دهیم اما اغلب اوقات محدودیت ها مثلا در زمینه مالی یا امکانات، دست و پاگیرمان می شود و نمی گذارد کاری از پیش ببریم. اینجاست که عده ای با این تصور که دیگر تکلیفی ندارند، ناامیدانه کنار می کشند و عده ای دیگر همچنان در جستجوی راهی برای کاهش آلام دردمندان و نیازمندان از هر فرصتی استفاده می کنند و به روش های جالبی می رسند؛ مانند جوان پیرایشگر مشهدی که سال هاست با حرفه و مهارتش به کمک نیازمندان می شتابد و گروهی از همکارانش را نیز با خود همراه کرده است. برای آشنایی بیشتر با چندوچون کارشان گفتگوی ما با او و اعضای گروهش را در ادامه می خوانید.
https://shahraranews.ir/files/fa/publication/pages/1401/10/25/13645_128171.pdf
🌷 الهی ! اگر از دنیا مرا نصیبی است به بیگانگان دادم
و اگر از عقبی مرا ذخیره ای است به مومنان دادم
در دنیا مرا یادِ تو بس و در عقبی مرا دیدارِ تو بس 🌷
خواجه عبدالله انصاری
💠 رفتگر حکومتاسلامی
✍ عباس بابایی
تمام هیکلش را اگر با لباسهایش میکشیدی، پنجاه کیلو هم نمیشد؛ اما بنیانهای حکومت شاهنشاهی را به لرزه درآورده بود!
نه خدمی داشت، نه حشمی؛ نه خاندان هزارفامیلی که از او حمایت کنند؛ نه شاگردان و مریدان فراوانی که دورش را بگیرند و ترویجش کنند؛ نه در میان مدیران زورگو و فاسد رژیم پهلوی طرفدارانی؛ اما وقتی برای آزادی یکی از یارانش به ملاقات شاه رفت، چنان دستش را بر میز کوبید و او را امرونهی کرد، که خود شاه به وزیرش گفت: این سید مثل یک افسر که با سرباز صحبت میکند، با من صحبت کرد و اصلاً انگار نه انگار شاهی وجود دارد!
نواب صفوی چه کرد که نام او در تاریخ این میهن با عظمت یاد میشود؟!
نواب در غربت و مظلومیت دوران رژیم منحوس پهلوی فریاد رسای اسلام و مستضعفان بود؛ آنچه برایش اهمیت داشت اسلام بود و آنچه که برایش پشیزی نمیارزید، اخم شاه و درباریان و کنایهی مذهبیهای عافیتطلب گوشهنشینِ متحجر؛ همانها که وقتی حکم اعدامش را شنیدند، گفتند: لباس روحانیت از تنش بیرون کنید که به مقام روحانیتش اهانت نشود!
چه چیزی در وجود نواب شعله میکشید، که دهها سال قبل «چراغ تولید ایران» را بر سر دست میگرفت و آن را بهعنوان تولید ملی ترویج میکرد؟!
کدام ویژگی باعث شده بود که او در هر مکانی قرار میگرفت، تبدیلش میکرد به میدان جهاد؛ جهاد تبیین.
او مگر چگونه فریاد سر میداد که اولین جرقهی انقلابیگری را در دل «بزرگترین رهبر انقلابی عصر حاضر» ایجاد کرد؟!
او چه کرده بود که چنان دل از امام راحل بردهبود که وقتی دستور اعدامش صادرشد، خودش را برای نجات او به آب و آتش زد؟!
نواب چه داشت که عدهای از ما نداریم؟!
مهمترین ویژگی این مرد الهی تاریخ معاصر ایران «غیرت» بود؛ همان صفتی که اگر در وجود انسان شعله کشید، او را نسبت به دیانت و ملت و مملکت حساس میکند و اگر در کسی نبود به انسان ذلیل و بیخاصیتی تبدیل میشود که نه علمش او را فایده رساند و نه معنویت و نه خاندان و نه حزب و گروهش.
مدیر اگر غیرتمند شد، برای حل مشکلات مردم شب و روز نمیشناسد؛
معلم اگر غیرتمند شد، در برابر انحراف فکری و رفتاری شاگردانش آرام نمیگیرد؛
پزشک اگر غیرتمند شد، نداری و فقر مریض، دست و پایش را نمی لرزاند؛
طلبه اگر غیرتمند شد، ذرهای بیحرمتی بر مقدسات را بر نمیتابد؛
پدر اگر غیرتمند شد، حریم حرمش را با عفاف و حجاب محافظت میکند؛
نظامی اگر غیرتمند شد، میشود «حاجقاسم».
رحمت و رضوان الهی بر نواب عزیز که هم نسبت به دیانت، غیرت داشت و هم ملت و هم مملکت. او از سلالهی پاکی بود که جدش فرمود: «كانَ إِبراهيمُ أَبى غَيورا و َأَنَا أَغيَرُ مِنهُ وَ أَرغَمَ اللّه أَنفَ مَن لا يَغارُ مِنَ المُؤمِنينَ؛ پدرم ابراهیم (علیهالسلام) مرد غیرتمندی بود، لکن من غیرتمندتر هستم؛ و خداوند بینی مسلمانی را که غیرت ندارد به خاک ذلّت میمالد.»
همان غیرت علویاش باعثشد تا با تمام وجود سخنی را برای همهی دلدادگان انقلاب به یادگار بگذارد و حجت را بر همه تمام کند:
«آرزو دارم که حکومت اسلامی تشکیل بشود و آن زمان بزرگترین افتخارم این است که رفتگر خیابانهایش باشم.»
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔷در تبیین انقلاب اسلامی :
🔸حجتالاسلام والمسلمین دکتر خرقانی
جمهوری اسلامی ترکیبی است از چیزهایی که باید باشد.
#جمهوری_اسلامی_ایران
#جهاد_تبیین
#دانشگاه_علوماسلامی_رضوی
#دیباج_بیستم
ققنوس آرامش
#علیرضا_مکتب_دار
زندگی محل آمد و شد حوادث گوارا و ناگوار است. رویدادی خوشایند، باردار حادثه ای تلخ و واقعه ای ناگوار، پروراننده رخدادی شیرین. و این است اساس اصطکاک که گرمای لازم برای حرکت ارابه زندگی را فراهم می آورد. پس از دل تلخی، شیرینی زاید و در باطن شیرینی، شرنگ جدایی و ناپایداری جاری است.
«در پی هر خنده آخر گریه ای است
مرد آخربین مبارک بنده ای است»
سختی به چشم انسان بیشتر می نُماید تا آسانی، چرا که حتی شهد آسایش را زهر فراق به کام انسان تلخ می سازد، اما به هر روی، باز از خاکستر همان سختیها و اضطرابها، ققنوس آرامش سر برمیدارد و در آسمان زندگی پرواز می کند.
و به گفته صائب تبریزی:
«آرامش است عاقبت اضطرابها»
#سختی
#آسانی
#آرامش
#صائب_تبریزی
#شعر
#اضطراب
https://eitaa.com/Deebaj/26
@Deebaj
#دیباج_بیست_و_یکم
پژواک عمل
عالم عالمِ حقیقت است و نه مجاز. ریزترین حرکت و کنش در این جهان، واکنش متناسب با خود را در پی دارد.
«این جهان کوه است و فعل ما ندا
سوی ما آید نداها را صدا»
پس هیچ ذره ای از کردار در هستی گم نمی شود. آنچه پدید آمد دیگر ناپدید نخواهد داشت و در زمان و مکانی مناسب، آثار آن در زندگی فرد پدیدار خواهد شد.
توجه به همین اصل ساده کافی است که در روابط خود با خود، دیگران و طبیعت، نگاهمان را تغییر دهیم.
#قرآن_کریم
#خوبی_و_بدی
#عمل
#بازتاب_عمل
#پژواک
@Deebaj
تحریم کفار دستور هوشمندانه رسول الله صلی الله علیه و آله
✍ محمد مهدی احسانی فر
بسم الله ذی العزّة الدائمة و القوّة المتینة
رسول الله صلی الله علیه و آله و یاران ایشان در مکّه با شدیدترین آزارها و تحریمهای قریش رو به رو بودند.
پس از هجرت به مدینه نیز مشکلات زیادی همچون گسستگی اجتماعی ناشی از صدها سال جنگ اوس و خزرج، مهاجرت مسلمانان به مدینه و نیاز آنها به مسکن و شغل و سرمایه، جدیدبودن جامعه مدینه برای مهاجران و ... در مسیر راه ایشان قرار داشت؛ اما حدود دو سال پس از هجرت، دستور به تحریم قریش دادند.
شاید منافقان، این دستور را مسخره کرده و با روحیه "ترس عمیق" و "خود کم بینی" آن را مؤثر نمی شمردند. ولی این فرمان هوشمندانه در بازه ای کوتاه، اثر گذاشت و فشارهای شدیدی بر قریش و مکّیان وارد کرد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یکی از اجزای هویتی این انقلاب و بازوی مدافع اسلام زیر نظر مرجعیت عالی شیعه در دوران کنونی است.
هجمه اتحادیه اروپا به این نهاد پُرارزش آن هم به همراه توهین و تحقیر و تهمت، تهاجم به ارکان انقلاب اسلامی است.
به سیره رسول الله صلی الله علیه و آله مراجعه کنیم که "لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة"(سوره احزاب/آیه۲۲).
ایمان و اعتقاد راسخ ما این است که از آن حضرت، هیچ رفتار، گفتار و روشی از روی ندانستن، سهو، هوای نفس، هیجان و اموری از این دست صادر نشده بلکه "و ما ینطق عن الهوی ان هو الا وحی یوحی علّمه شدید القوی"(سوره نجم/آیات ۳ تا ۵).
مسؤولان انقلابی عزیز به حرفهای منافقان و "خود کم بینان" و "المرجفون فی المدینة"(سوره احزاب/آیه۶۰) و "ترسویان" و "ترسایان" توجه نکنند بلکه به فرموده امام راحل بزرگوار، تنها خدا را در نظر بگیرند و بدانند که در صورت مقابله به مثل با اتحادیه کافران "قریش مسلک"، امّت انقلابی پشتیبان آنها خواهند بود.
نمی توان دست روی دست گذاشت و به شعارهای رسانه ای بسنده کرد؛ چراکه به طور مستمر شاهد حملات واقعی آنها به انقلاب اسلامی مظلوم و مقتدر همراه با شنیدن نعره های طلبکارانه شان هستیم.
امروز این تهدید، فرصتی بزرگ برای ماست تا تکلیف خود را در اقتصاد و سیاست و فرهنگ و رسانه و آموزش و ... با اتحادیه مدافع روسپیان و لواط کاران و پشتیبانان صدّام و داعش و صهیونیسم روشن کنیم.
امروز ما در شرایط "شعب ابی طالب" و "آتش بس امام حسن علیه السلام" نیستیم؛ بلکه به فضل الهی در موقعیت احزابیم و اگر جایگاه خویش را به درستی بیابیم، به زودی به موقعیت خیبر خواهیم رسید.
امروز زمان عمل به فقه اهل بیت علیهم السلام و بازتعریف "تجارت با کافران محارب" و "نفی سبیل کافران" در فرهنگ و رسانه و آموزش است.
فراموش نکنیم که مردم ما خاطرات بسیار تلخی از جنایات وحشیان اروپایی در حملات متعدّد به ایران و کشتار مردم و غارت سرمایه های آنان و حمایت از رژیمهای خودباخته قاجار و پهلوی دارند.
"ولله العزّة و لرسوله و للمؤمنین"
@HOWZAVIAN_khorasan
#دیباج_بیست_و_دوم
در امتداد نگاه خدا
https://eitaa.com/Deebaj/33
میان دوست داشتن و رضایت داشتن فرق است، یا بهتر بگویم: میان دوست نداشتن و ناخشنودبودن تفاوت است. گاه فرد یا افرادی بیگانه را اصلا دوست نداریم، چون بیگانه اند. پس قهر و آشتی با آنان برای ما مفهومی ندارد. اما گاهی کسی را دوست داریم، لذا از او خشنود شده و یا میرنجیم و این نشان می دهد که واکنش و احساس او نسبت به ما برایمان اهمیت دارد. گاهی خاکستر قهر، چهره دوستی مان با او را می پوشاند و گاه وزیدن نسیم یک پوزش از سوی او، چهره زیبای دوستی را دوباره به رخ می کشد. پس دوستی همچنان زنده است اما در زیر خاکستر دلخوری و قهر، نفسهایش به شماره افتاده است.
لذت نبردن از زندگی و اضطراب و ناآرآمی ما نیز نتیجه روی هم انباشته شدن خاکستر نافرمانی های ما از خواسته های محبوب است، اما دوستی او با ما هنوز زیر تلی از خاکستر، زنده است و نفس می کشد. او هنوز ما را دوست دارد فقط از ما ناخشنود است. ناخشنود است چون برای او مهم هستیم نه اینکه چون بیگانه ای باشیم رهگذر که می آید و می رود و از نگاه پنهان می شود و از یاد می رود.
ما همیشه در امتداد نگاه خداوندیم.
#دوستی
#خداوند
@Deebaj
🔴 پارلمان اروپا؛ درشتگو و دروغگو
✍️ علی صالحی، مدیر تحریریه نویسندگان حوزوی خراسان در خبرگزاری حوزه نوشت:
اقدام نمادین پارلمان اروپا در قرار دادن نام سپاه مقتدر و عزیز جمهوری اسلامی ایران در فهرست تروریست یک اقدام مضحک و شرم آور است.
مضحکانه بودن این اقدام از این جهت است که پارلمان اروپا که خود حامی تروریسم بوده چگونه به خود اجازه می دهد درباره سپاه پاسداران بیانیه بدهد، سپاهی که نقش آن در نابودی داعش هرگز در اذهان ملت های منطقه و جهان فراموش نخواهد شد. البته این اقدام از چند جهت قابل بررسی است که مهم ترین نکات عبارتند از:
۱. این اقدام برخاسته از عصبانیت شدید غرب در شکست پروژه اغتشاشات اخیر ایران است. غرب در براندازی نظام جمهوری اسلامی حساب ویژه ای باز کرده و از همه ظرفیت های تبلیغاتی، جاسوسی و مادی خود برای تحقق این هدف، استفاده کرده است. اما نظام جهوری اسلامی توانست منابع جاسوسی غرب را به سزای اعمال خود برساند و امنیت پایدار و همه جانبه را برای ملت عزیز ایران تامین کند.
۲. این اقدام نشان دهنده حماقت محض غرب متوحش است، زیرا با جنجال سازی می خواهد سپاه عزیز را در میان ملت غیور ایران منزوی کند. این اقدام یک خطای محاسباتی به تمام معناست، زیرا سپاه از دل همین مردم تشکیل یافته است. این اقدام نتیجه معکوس دارد، زیرا این اقدامات ایذایی که حکایت از بغض و کینه غربی ها دارد، چیزی جز نشان دهنده حقانیت و مظلومیت سپاه پاسداران نیست.
۳. اقدام نمادین پارلمان اروپا، هرگز در عزم و روحیه سپاه خللی ایجاد نمی کند، بلکه سپاه پاسداران در انجام ماموریت های گام دوم انقلاب محکم تر از گذشته عمل خواهد کرد و غرب و متحدانش در منطقه را پشیمان خواهد کرد.
۴. اقدام پارلمان اروپا را باید نتیجه پیشرفت های شگفت انگیز سپاه پاسداران در بخش های موشکی، نظامی و فضایی دانست. از همین رو خشم و کینه غربی ها قابل درک است، اما پیشنهاد ما به غرب این است که برای فروکش کردن این خشم کینهتوزانه، روزی هزاران بار بمیرد، زیرا قدرت پنهان سپاه خطرناک تر از قدرت آشکار سپاه است.
۵. هدف دیگر غرب، تخریب وجهه منطقه ای و بین المللی سپاه پاسداران است. غرب با این بازی جدید تلاش دارد برای محافل رسانه ای وابسته به خود خوراک جدیدی بسازد و با ارائه گزاره های غلط، افکار عمومی را علیه سپاه پاسداران منحرف کند. اما به اذن خداوند متعال، غرب بار دیگر در جنگ رسانه ای، مفتضحانه شکست خواهد خورد و جبهه مقاومت بیش از گذشته، متحدتر، قوی تر و گسترده تر خواهد شد.
۶. حمایت از سپاه پاسداران نه فقط وظیفه نهادهای حاکمیتی است، بلکه وظیفه تک تک همه مردم ایران است. امنیت کشور، مرهون خدمات و جانفشانی های این نهاد انقلابی است، از همین رو سپاه حق بزرگی بر گردن همه ما دارد. جمله تاریخی امام خمینی (ره) یعنی «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود» می تواند به تبیین و فهم این نکته کمک کند، زیرا این جمله امام نه کلام نمایشی و تعارفی ظاهری بلکه فرمایشی مسئولیت آور و حقیقی است.
#بین_الملل
#سیاست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
إعداد قوة
✍ علیرضا مکتب دار
هر کس دشمن خود را دست کم بگیرد و در برابر تهدیدهای مداوم او دست روی دست بگذارد، طولی نمی کشد که ناگزیر می شود به دستهای دارز شده به طمع دیگران، چشم بدوزد تا شاید شر دشمن را از سر او دور سازند.
اما انسان برخوردار از اندیشه، آینده نگر و آگاه به زمان، همواره بر نیرو و توان خود تکیه می کند و بر آمادگی خود برای مقابله و تهدیدها می افزاید.
ملتها نیز همانند افراد، تنها باید بر افزایش توان خود تمرکز کنند. ساده انگاری است چنانچه ملتی دچار این توهم شود که اگر کاری به کار دیگران نداشته باشد، آنان نیز با او کاری ندارند. همواره تضاد منافع، گروههای آزمند را به تعدی به دیگران وامیدارد.
جمهوری اسلامی ایران به لطف رهبری داهیانه امام راحل قدس سره و با رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب، با تأسّی به تعالیم بلند قرآن و بر اساس آیه شریفه: (وأعدوا لهم ما استطعتم من قوة)، از تهديدها فرصت ساخته و بر افزایش توانمندی و اقتدار خود روز به روز افزوده اند و امروزه این دشمن قسم خورده این نظام است که از دست یازیدن به هر تعرضی بر ضد این آب و خاک می هراسد.
نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با هدف هموارساختن مسیر سعادت دنیوی و اخروی انسانها، خود را به بسیاری امکانات لازم مجهز ساخته است.
#قوت
#اقتدار
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN