مجلة بيت الفلسفة ٤ الفكر العربي.pdf
6.38M
مجلة بیت الفلسفة
رقم رابع
عنوان: اثر الفلسفة العربیة فی الفکر الغربی
#فلسفه
رسالة العارف للرئيس.pdf
218.5K
پاسخ ابن سینا به سوال ابوسعید ابوالخیر در مورد قیاس
#منطق
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸نشست علمی عرفان در ادعیه
🔰 گروه عرفان و معنویت پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه برگزار میکند:
💢 با حضور اندیشمندانی از کشور عراق
🎙 با ارائه:
#محمدجواد_رودگر
#علی_فضلی
⏰ سه شنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۰
🏢 قم، سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/hekmat
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/erfanadeyeh
#نشست
🆔 @iictchannel
درآمدی بر علم منطق 11.mp3
27.57M
درآمدی بر علم منطق
جلسه ۱۱ (پایانی)
استاد طالب زاده
#منطق
#طالب_زاده
https://eitaa.com/Logicandphilosophy
مجلة_بيت_الفلسفة_٥_الفلسفة_والراهن.pdf
39.51M
مجلة بیت الفلسفة
رقم خامس
عنوان: الفلسفة و الراهن
#فلسفه
گزارشي از مناظره الوين پلنتينگا با دنيل دنت درباره سازگاري خداباوري با نظريه تكامل
خداباوري و داروينيسم
✍️عظيم محمودآبادي
الوين پلنتينگا و دنيل دنت در سال 2009 در انجمن فلسفي امريكا (در شيكاگو) روبهروي هم نشستند تا در مناظرهاي عالمانه به تبيين ديدگاههاي خود درباره اين پرسش بپردازند كه آيا «علم و دين سازگارند»؟ در اين مقاله بنا دارم مروري بر آن مناظره داشته باشم اما پيش از شروع بهتر است به معرفي اجمالي اين دو فيلسوف امريكايي بپردازم.
درباره الوين پلنتينگا
الوين پلنتينگا در شمار پرنفوذترين و بحثانگيزترين فيلسوفان دين است. نوشتهها و انديشههاي وي در احياي مجدد فلسفه دين و جلبتوجه و علاقه فيلسوفان به اين شاخه از فلسفه، سهم بزرگي داشته است. او دكتراي خود را از دانشگاه ييل دريافت كرده و سالها در دانشگاه ايالتي وين و كالج كالوين درس آموخته است. وي در حال حاضر استاد فلسفه و صاحب كرسي در دانشگاه نتردام است. به علاوه، مدتي رياست شاخه غربي انجمن فلسفي امريكا را برعهده داشته است. پلنتينگا در معرفتشناسي متفكري صاحب نام و نظر است. پلنتينگا را «معرفتشناس اصلاحشده» توصيف ميكنند زيرا او از دل سنت مسيحي اصلاحشده پروتستان برخاست و كارش اين بود كه بررسي كند چگونه مدعيات مومنان در مورد معرفت به وجود خدا را ميتوان توجيه عقلاني كرد. او تلاش براي استدلال به سود وجود خدا (الهيات طبيعي) را رد ميكند چراكه معتقد است اين استدلالها به جاي وحي، عقل را محور قرار ميدهند. اعتقاد بر اين است كه خداوند حقيقت را در جهان نازل كرد و اين وحي است كه بايد مقدم باشد نه عقلِ انسان كه به دليل گناه آدم وحوا هبوط كرد.
درباره دنيل دنت
دنيل كلمنت دنِت (زاده ۲۸ مارس ۱۹۴۲) نيز فيلسوف و نويسنده شناختهشده اهل ايالات متحده امريكا است. او در زمينه فلسفه ذهن، فلسفه علم و فلسفه زيستشناسي، بهويژه فرگشت (نظريه تكامل) و علوم شناختي پژوهش ميكند. دنت برخلافِ پلنتينگا، خداناباور است و از حاميان جنبش «روشنها» بهشمار ميآيد.
دنت بخشي از كودكي خود را در لبنان سپري كرده است. پدرش در طول جنگ جهاني دوم مامور مخفي ضداطلاعات در بيروت بود. در سال ۱۹۴۷ وي پدرش را در يك سانحه مشكوك سقوط هواپيما از دست داد و پس از آن به ماساچوست بازگشت. در سال ۱۹۶۳ او موفق به دريافت مدرك كارشناسي از دانشگاه هاروارد شد. دنت دكتراي خود را از كالج هارتفورد در دانشگاه آكسفورد دريافت كرد. او در آكسفورد شاگرد فيلسوف معروف گيلبرت رايل و در امريكا شاگرد كواين بود. دنت هماكنون استاد دانشگاه تافتس است و در سال ۲۰۰۱ جايزه ژان نيكو به وي اهدا شد. انجمن انسانگراي امريكايي وي را به عنوان انسانگراي سال ۲۰۰۴ معرفيكرد. وي در سال ۲۰۰۶ تحت عمل جراحي نه ساعتهاي به دليل ديسكسيون آئورت قرار گرفت و سپس از دانشمندان و پزشكاني كه با تلاش خود بهبود وي را ممكن كردند سپاسگزاري كرد و همچنين هرگونه توبه و برگشت به خدا در بستر مرگ را تكذيب كرد! همانطور كه در مقدمه آمد، اين دو فيلسوف بزرگ امريكايي (الوين پلنتينگا و دنيل دنت) در سال 2009 روبروي هم نشستند و در مورد نسبت علم و دين با يكديگر مناظره كردند. اين مناظره به همراه مباحث تكميلي آن توسط انتشارات آكسفورد منتشر شد و به تازگي با قلم علي شهبازي به فارسي ترجمه و به همت انتشارات دانشگاه مفيد قم منتشر شده است… .
متن کامل در👇
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/203672/%D8%AE%D8%AF%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%8A-%D9%88-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%8A%D9%86%D9%8A%D8%B3%D9%85
#معرفی_کتاب منطق رواقی
اثر بنسون میتس
ترجمه مهدی عظیمی
منطق رواقی که در آثار منطق دانان «شاهکاری هم سنگ منطق ارسطو»، «نخستین دستگاه منطق گزاره ها» و «اساس تمام دستگاه های منطقی و ریاضی» خوانده شده است، از چنان اهمیتی برخوردار است که هیچ پژوهشی درباره تاریخ منطق، نمی تواند از پرداختن به آن چشم پوشی کند؛ و از آنجا که منطق رواقی بر منطق سینوی نیز اثرگذار بوده است، در پژوهش های مرتبط با منطق اسلامی نیز دارای اهمیتی ویژه است. با این حال، زبان فارسی تاکنون از منابع مرجع و معتبر درباره منطق رواقی بی بهره بوده است.
کتاب پیشِ رو ترجمه یکی از معتبرترین آثار درباره منطق رواقی است.
❎ تفاوت اصطلاحات (۲۰)
تفاوت مشترک لفظی و مشترک معنوی:
۱. در مشترک لفظی برای هر معنا وضع جداگانهای وجود دارد، ولی در مشترک معنوی یک وضع بیشتر نیست.
۲. در مشترک لفظی چند معنای متباین وجود دارد، ولی در مشترک معنوی یک معنا وجود دارد.
۳. مشترک لفظی قابل تقسیم نیست، اما مشترک معنوی قابل تقسیم است.
#تفاوت
مجلة بيت الفلسفة ٦ الاعتراف.pdf
6.63M
مجلة بیت الفلسفة
رقم سادس
عنوان: الاعتراف
#فلسفه
دروس صوتی فلسفه اسلامی استاد سید حمید طالب زاده بارگذاری می شود.
۵۶ جلسه
#فلسفه_اسلامی
#طالب_زاده