بسم الله الرحمن الرحیم
🔺 دغدغه این کانال، توجه به مسأله #منظومه_فکری رهبران انقلاب و خصوصا مرور #اندیشه_های_اجتماعی رهبران انقلاب است.
مراد از رهبران انقلاب، اعم از حضرت امام خمینی و شاگردان ایشان است. خصوصا شاگردان ویژه ایشان مانند: آیت الله #خامنه_ای، شهید #بهشتی و شهید #مطهری.
البته به دیگر راهبران اجتماعی تاریخ معاصر، چه #روحانی و چه #روشنفکر؛ چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب نیز خواهیم پرداخت.
🔺 رویکرد ما نیز بررسی تاریخ اندیشه #در_بستر_تاریخ است لذا به تبع گزاره های تاریخی مرتبط به آن و دیگر #حواشی_تاریخ نیز مطرح خواهد شد.
💠 پدیده ای به نام #محمد_منتظری/ اختلاف با شهید بهشتی
🔰 محمد شخصیتی سخت کوش و انقلابی بود. مبارزه را از همان جوانی و شروع نهضت آغاز کرد.
از جهات متعدد بررسی شخصیت او برای جوانان انقلابی امروز، لازم و ضروری است.
در ادامه اجمالا به اختلافات او با #شهید_بهشتی خواهیم پرداخت.
🔰 محمد با تاسیس #حزب_جمهوری، عضو شورای مرکزی حزب شد اما پس از مدت کوتاهی از حزب جدا شد.
دلیلش اقدامات #خودسرانه و #عدم_تبعیت او از تشکیلات حزبی بود، مثلا در سفرهای خارجی، خود را بدون هماهنگی، نماینده حزب معرفی می کرد و...
🔰 با روی کارآمدن #دولت_موقت، دو رویکرد کلان در مواجهه با آن در بین انقلابیون بوجود آمد:
1️⃣ عده ای مانند محمد معتقد بودند دولت با سپردن امور به عناصر وابسته به غرب مانند #امیر_انتظام ، #حسن_نزیه و... آگاهانه یا ناآگاهانه در حال #خیانت است لذا اقدامات متعددی در تقابل با دولت انجام میدادند.
2️⃣ از آن طرف عده ای که #شهید_بهشتی در رأسشان بود، دغدغه محوری خود را تقابل با دولت قرار نمیدادند بلکه تمرکزشان #تثبیت_نظام و رفع #بحران_های_قومی و تجزیه طلبانه بود.
🔰 محمد این مواجهه شهیدبهشتی را قبول نداشت و به شدت #نقد میکرد، تا آنجا که به #تقابل کشیده شد.
محمد معتقد بود بهشتی در #خط_امریکا و خائنی است که هیچ سابقه انقلابیگری در ضدیت با رژیم شاه ندارد.
او در نشریه خود به نام «#پیام_شهید» در مرداد 58 مینویسد:
«چگونه است که تا دیروز، #خائنینی چون دکتر #بهشتی_ها، با دستگاه حاکمه نرد عشق میباختند و با هر ضد و نقیضی از در دوستی و ارتباط و کوشش داشتند که جوانان و کادرهای این مردم مستضعف را به درس خواندن وادارند و به ترجمه کردن #هگل و امثال آن مشغول باشند...»
🔰 این انتقادات محمد همزمان با تخریب ها و شایعات ضدانقلاب علیه بهشتی بود:
خانه اشرافی و چندهزارمتری بهشتی، زیرسیگاری طلا، همسر آلمانی و... .
معروفترین توهین محمد به شهید بهشتی مطلبی بود که او در نشریه خود با عنوان «#آیت_الله_راسپوتین» منتشر کرد.
🔰 اما شهید بهشتی در مقابل همه این تهمت ها #سیاست_سکوت را در پیش گرفته بود:
➕ «ایشان[#امام_خمینی] فرموده اند در این زمینه ها[شایعات و اختلافات] مطلقا سخنی نگویید و من تا ایشان اجازه ندهد یک کلمه سخن نخواهم گفت...
به خدا سوگند که در برابر شما از طرح هرگونه جمله ای که بوی #اختلاف بدهد، احساس شرم میکنم و به همین جهت تا آنجا که ضرورت ایجاب بکند و امام و امت نخواهد، شعار من و یاران همفکرمان فقط یک شعار است، #سکوت! #سکوت! الهام بخش #وحدت!»
🔰 این اختلاف و تقابل بود تا چند هفته قبل از فاجعه #هفت_تیر و انفجار حزب جمهوری.
برخی اطرافیان بهشتی که دوست محمد هم بودند، تلاش میکردند ذهنیت محمد را نسبت به بهشتی اصلاح کنند اما محمد گوشش بدهکار نبود، تا اینکه پس از مدتی بالاخره روشنگری های دوستان جواب داد و محمد متوجه اشتباهش شد
لذا برای حلالیت طلبیدن و عذر خواهی نزد شهید بهشتی رفت.
🔰 محمد به دوستش #محسن_رفیق_دوست گفته بود: «من از ظلمی که در حق دکتر بهشتی کردم، #توبه کردم. این مرد چقدر آقا و با کرامت است.»
📍منظومه فکری رهبران انقلاب | عضو شوید📍
اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان
💠 پدیده ای به نام #محمد_منتظری/ اختلاف با شهید بهشتی 🔰 محمد شخصیتی سخت کوش و انقلابی بود. مبارزه را
📌 پ.ن: یکی از عادات بدی که امروزه خصوصا در فضای سیاسی-اجتماعی بروز زیادی دارد، قضاوت های غیر دقیق و دور از #انصاف است،
قضاوت برمبنای حبّ و بغض ها، قضاوت برمبنای #حزب و #قبیله.
طرف فقط شنیده که فلانی مثلا دزدی کرده یا فلان اشتباه را مرتکب شده، همین کافی است تا حکم قطعی را صادر کرده و همه جا علیه او حرف بزند و به اصطلاح خودش نقد کند.
همانگونه که محمد منتظری فکر می کرد همکاری بهشتی با دولت #بازرگان نشان دهنده در #خط_امریکا بودن بهشتی است، امروزه نیز بعضی به صرف اینکه فلانی قرار است در دولت پزشکیان مسئولیت بگیرد یا فلان جا از مواضع آنها دفاع کرده یا با آنها همکاری داشته، #حکم_قطعی صادر میکنند که پس او هم #غربزده است!
بله گاهی با بررسی کلمات و سیره فلان شخص به این نتیجه میرسیم که او غربزده است، اینجا مسئله ای نیست اما مسئله مهم این است که این #روش_غلط برای بعضی تبدیل به یک #رویکرد_کلان و یک #اصل_ثابت شده است که همه را با همین عینک تحلیل میکنند.
ای کاش در #قضاوت_ها و تحلیل هایمان #منصف و دقیق باشیم.
البته نمیگویم انتقاد نکنیم، بلکه سعی کنیم اول داده های واقعی و صحیح داشته باشیم و بعد براساس آن داده ها، در قالب #سوال یا #مطالبه، نقد کنیم اما قضاوت قطعی نکنیم چون ما از تمام زوایای مسئله مطلع نیستیم.
اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان
💠 پدیده ای به نام #محمد_منتظری/ اختلاف با شهید بهشتی 🔰 محمد شخصیتی سخت کوش و انقلابی بود. مبارزه را
♣️ #ضمائم_1
✅ محمد منتظری: بهشتی خائن و در خط امریکاست
🔺 «فرصت طلبانی که تا دیروز به هیچ عمل مبارزاتی دست نمی آلودند و در کناری نشسته و نان شرایط و روز را میخوردند و تماشاگر درو شدن انقلابیون به دست جلادان تاریخ بودند و خود را در این مجلس و آن مجلس، به #اظهارات_روشنفکرانه می آراستند و #سکوت و #نفاق خود را با ایراد اشکالات و یا بزرگ کردن اشتباهات انقلابیون توجیه میکردند و با همه کس دوست بودند...
🔺 آری! #فرصت_طلبان، ساکتین و عوامل #خائن و مزدور دوران گذشته، هم اکنون مراکزی از قدرت را اشغال و لباس خمینی را بر تن، و افراطی تر از انقلابیون حقیقی مدح و ثنای امام خمینی را گویند...
و از امکانات بیشتری هم برخوردار... ما هم اکنون میبینیم که ناکسان و ناکثین از #وحدت دم میزنند... تا خود را در امام اسلام و خمینی و حس وحدت طلبی توده مستضعف، مصون نگاه بدارند...
🔺 چگونه است که تا دیروز، خائنینی چون #دکتر_بهشتی ها، با دستگاه حاکمه نرد عشق میباختند و با هر ضد و نقیضی از در دوستی و ارتباط و کوشش داشتند که جوانان و کادرهای این مردم مستضعف را به درس خواندن وادارند و به ترجمه کردن #هگل و امثال آن مشغول باشند... و چند سالی که به هامبورگ میروند، هیچ کار مثبتی را انجام ندهند...
🔺 و کوشش کنند که برادران و خواهران دانشجوی اسلامی خارج از کشور را همچون انجمن های ضدبهائی در داخل کشور بسازند و «#مکتب_مبارز» انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا را مانع شوند از اینکه کوچکترین مطلب ضد رژیمی بنویسد و همین که سال 1348 به کشور مراجعت میکنند، دانشجویان عزیز ما نسبتا از قید و بند فکری و طمطراقیسم آقای #دکتر_بهشتی آزاد میشوند.»
📚 مجله «پیام شهید» مرداد 1358
📍منظومه فکری رهبران انقلاب | عضو شوید📍
♣️ #ضمائم_2
✅ مواجهه شهید بهشتی با معروف ترین توهین شهید محمد منتظری:
🔺 #علی_اکبر_پرورش از دوستان مشترک #محمد_منتظری و #شهید_بهشتی درباره نسبت زشت محمد منتظری تحت عنوان «#آیت_الله_راسپوتین» به شهید بهشتی می گوید:
«شاید کمتر کسی از یاران امام به اندازه ی شهید بهشتی از مخالفین و حتی دوستان ناآگاه فحش و تهمت و ناسزا و توهین شنید،
ولی انصافا سر سوزنی عکس العمل نشان نداد.
بعضی ها به خاطر دارند وقتی خبرنگاری با کمال جسارت از ایشان سؤال می کرد: آقای بهشتی شنیده ایم شما «#راسپوتین_آیت_الله_خمینی» هستید،
ایشان در جواب این خبرنگار خیلی از خود #تحمل و #صبر نشان داد و فرمود: بله آقا! من هم این را شنیده ام، اما حق نیست.»
✅ مواجهه گرم شهید بهشتی با مخالفین و منتقدینش:
🔺 حجت الاسلام #رحیمیان در این باره میگوید:
«در همان ایام یک روز با #شیخ_محمد به #مجلس_خبرگان (مجلس شورای ملی قبل و شورای اسلامی بعد) رفتیم. داشتیم از پله ها بالا می رفتیم که آقای #بهشتی از بالای پله ها پیدا شد.
برای من لحظه سنگین و سختی بود که چه خواهد شد و برخورد آقای بهشتی با کسی که تیتر اول نشریه اش علیه او بوده چه خواهد بود؟ و ...
اما لحظه ای بعد در حالی که هنوز بیش از ده پله فاصله بود، شهید بهشتی با صوت پرطنین و در عین حال دلپذیر و محبت آمیز خود گفت:
«سلام عليكم #آشیخ_محمد_عزیز_ما» و در میان پله ها به هم رسیدند و شهید بهشتی، شهید محمد را در آغوش گرفت.»
📚 نشریه شاهد یاران، آبان 1388، ش48، ص19
✅ تحلیل خود شهید بهشتی از این برخورد مخالفین و منتقدینش چنین بود:
🔺 «اما آنچه باعث تأسف است این است که انسان می بیند بعضی از #دوستان هم به وسیله #توطئه_گران تحت تأثیر قرار می گیرند و پای آنها هم به این #شایعه_سازی ها کشانده می شود که این برای ما تعجب آور است.
به خصوص که انسان در برابر این گونه چهره ها نمی خواهد حتى سخن درشتی بگوید و واکنشی مطابق کنش آنها از خود نشان دهد.
من همواره سعی داشته ام و خواهم داشت که با #بردباری و #شکیبایی که اسلام از هر مسلمانی انتظار دارد ملتزم باشم و در برابر لغزش دوستان هم به دیده #عفو و اغماض بنگرم و امیدوارم این افراد هم به زودی متوجه شوند که دشمنان از آنها سوءاستفاده کرده اند.»
📚 صخره سخت، ص535
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
♣️ #ضمائم_3
✅ ماجرای آشتی محمد #منتظری و شهید #بهشتی به نقل از محسن #رفیق_دوست:
🔺 «تقریبا دو هفته قبل از ۷ تیر سال 60 و قبل از ۳۰ خرداد، روزی در #پادگان_خلیج (محل سابق مستشاری آمریکا که در دست سپاه بود و من هم دفترم در آنجا بود)، نشسته بودم که دیدم محمد #منتظری آمد.
🔺 سرم خیلی شلوغ بود و او اصرار داشت با من صحبت کند. ناهار را با هم خوردیم و حدود ۵ ساعت در مورد اینکه تو با ما بد کردی و اینکه روابط خود را با دکتر #بهشتی به هم زدی، کار درستی نبود، با او صحبت و او را متقاعد کردم که بیاید و با ایشان آشتی کند.
🔺 من این موضوع را با مرحوم بهشتی هماهنگ نکرده بودم. قرار شد بروم و قرار بگذارم و بعد رو در رو شوند.
شب، بعد از اینکه کارم تمام شد، رفتم به #حزب و داستان را برای شهید #بهشتی تعریف کردم.
همین که اسم او را بردم، ایشان گفت: «#محمد_خودمان را می گویی؟» گفتم: «بله»،
🔺 بعد از چند روز هم با محمد به حزب رفتیم و در پله ها به شهید بهشتی گفتم: «حاج آقا! محمد تحویل شما.» و از پله ها آمدم پایین و رفتم.
🔺 آن دو یکدیگر را بغل کردند و #محمد خیلی گریه کرد.
دو سه روز بعد محمد نزد من آمد که آخرین دیدار ما با هم بود و گفت:
«من از ظلمی که در حق دکتر #بهشتی کردم، #توبه کردم. این مرد چقدر #آقا و #باکرامت است.»
گفتم: «به شرطی که دیگر رهایش نکنی.»»
📚 نشریه شاهد یاران، آبان 1388، ش48، ص36
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
♣️ #ضمائم_4
✅ رابطه گرم شهید بهشتی با محمد منتظری به نقل از #علی_اکبر_پرورش:
🔺 «یک شب که #بنی_صدر به جلسه شورای عالی دفاع نیامد و جلسه تشکیل نشد، به پیشنهاد #آیت_الله_خامنه_ای که در آن زمان نماینده ی امام در شورای عالی دفاع بودند قرار شد به منزل آقای #هاشمی_رفسنجانی برویم تا درباره ی نحوه ی مدیریت بنی صدر و شیوه ها و برنامه های او در جنگ بحثی داشته باشیم.
آقای خامنه ای به من گفتند به آقای #بهشتی هم تلفن بزن تا در این جلسه شرکت کند.
🔺 ساعت 9 شب بود که تلفن زدیم و ایشان گفتند من تازه به منزل رسیده ام، اگر مسئله مهم است بیایم.
تا گفتم نظر آیت الله خامنه ای این است که شما در این جلسه باشید، پذیرفتند و گفتند من خودم را به سرعت به جلسه می رسانم.
🔺 به شهید محمد #منتظری که در جلسات شورای عالی دفاع و جنگ حضور داشت و در آن روزها خیلی با آقای بهشتی بد بود و علیه ایشان صحبت می کرد، گفتم بیا به خانه آقای رفسنجانی برویم.
پرسید آقای بهشتی هم می آید؟ گفتم: بله. گفت: پس من نمی آیم.
🔺 پیدا بود از ایشان خجالت میکشید. چون حتی علیه آقای بهشتی هم اعلامیه ای داده بود.
به او گفتم حالا که به جلسه نمی آیی، چون من ماشین ندارم لااقل مرا به جلسه برسان، پذیرفت.
وقتی به منزل آقای هاشمی رفسنجانی رسیدیم به او گفتم: باید در این جلسه باشی. او قبول نمی کرد.
خلاصه موفق شدم به زور او را به جلسه ببرم و پشت سر من حرکت می کرد. وقتی به آقای بهشتی رسیدیم، سلام کردم و نشستم.
🔺 آقای #منتظری هم تا چشمش به آقای بهشتی افتاد آهسته سلام کرد.
در این لحظه آقای #بهشتی به احترام شهید منتظری از جای خود تمام قامت بلند شد و با گرمی جواب سلام او را داد و او را به گرمی در آغوش کشید و بوسید.
منظره ی عجیبی بود. کسانی که در آن جلسه شاهد آن رفتار بزرگوارانه و بزرگ منشانه شهید بهشتی با شهید منتظری بودند احساسات بر آنها غلبه کرد و به گریه افتادند.
🔺 من شاهد بودم آقای منتظری وقتی از آغوش شهید بهشتی بیرون آمد و احوالپرسی اش با ایشان تمام شد آرام به عقب آمد و روی صندلی کنار دست من نشست و شنیدم که این عبارت را گفت که:
«عجب #جوانمردی است». ایشان می دانست به رغم آن همه بدگویی هایی که از آقای بهشتی کرده بود حتی یک حرف تند از او درباره خود نشنیده است.»
📚 صخره سخت، ص539
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
♣️ #ضمائم_5
✅ ماجرای آشتی شهید منتظری با شهید بهشتی به نقل از #مسیح_مهاجری، عضو وقت شورای مرکزی حزب جمهوری:
🔺 «قرار بود #محمد پس از آشتی، دوباره به حزب بیاید. چهار پنج روز مانده به #فاجعه_هفت_تیر، اعضای دفتر سیاسی در ساختمانی... جمع شده بودیم.
در آنجا درباره ی مسائل و تحلیل های سیاسی و همچنین تحلیل های لازم روز که خوراک تشکیلات حزب بود، بحث می شد. همگی در سالن بزرگی منتظر نشسته بودیم تا آقای #بهشتی بیایند.
🔺 همان طور که میدانید ایشان بسیار منظم بودند و هیچ گاه یک ثانیه تأخیر در وعده هایشان نبود... هیچ وقت تأخیر نمی کردند. آن روز یک دقیقه، دو دقیقه تا یک ربع منتظر شدیم، دیدیم نیامدند.
برای ما همان یک دقیقه تأخیر هم بسیار تعجب آور بود و چند دقیقه در قانون وعده های دکتر بهشتی نمی گنجید، چه برسد به یک ربع!
🔺 ...ضمن صحبت با یکدیگر بودیم که ناگهان در باز شد و آقای بهشتی وارد شدند. به محض ورود با صدای بلند گفتند: سلام علیکم! آقا عذر می خواهم، ببخشید... و به این ترتیب از همان بدو ورود شروع به #عذرخواهی کردند.
ایشان آمدند و نشستند و منتظر ما هم نشدند که علت تأخیرشان را بپرسیم و خودشان شروع به توضیح دادن کردند... آقای بهشتی بسیار خوشحال بودند.
کمتر ایشان را آن قدر شاد و #مسرور دیده بودیم. چهره شان بشاش و خوش رنگ شده بود و دائما #لبخند می زدند.
🔺 گفتند: «علت اینکه دیر آمدم این بود که #محمد_آقا آمده بود.» ما تعجب کردیم که محمدآقا کیست؟ ...پرسیدیم محمدآقا کیست؟» پاسخ دادند: «#محمد_آقای_منتظری».
بسیار تعجب کردیم، چون علاقه دکتر بهشتی به محمد منتظری بیشتر شده بود و از او ناراحت نبودند با توجه به سابقه ی برخورد محمد منتظری با ایشان و اینکه طرف اصلی حملاتش، ایشان بودند.
تا آن روز نشنیده بودیم که آقای محمد منتظری قصد داشته باشد نزد آقای بهشتی برود. حتی به ما هم نگفته بود که قبلا موضوع را به ایشان منتقل و زمینه سازی کنیم.
🔺 خودش یکباره پیش آقای بهشتی رفت که این موضوع برای خود آقای بهشتی هم بسیار عجیب بود. آقای بهشتی گفتند: من از اتاق بیرون نیامده بودم که آمدند و اطلاع دادند آقای محمد منتظری آمده است و می خواهد شما را ببیند.
من بین دو محذور گیر کردم: یکی اینکه ایشان را بپذیرم و در اینجا تأخیر داشته باشم و یکی اینکه ایشان را نپذیرم و به موقع به اینجا برسم. سرانجام بهتر دیدم ایشان را بپذیرم و با ایشان صحبت کنم تا تصور نکند قصد دارم به ایشان بی اعتنایی کنم. من از اینکه محمد آقا بیاید و با ایشان دیداری داشته باشم استقبال کردم.
🔺 ایشان وارد اتاق شد و سلام کرد. من جلو رفتم و محمدآقا را بغل کردم. (مرتبا از محمد منتظری با لفظ محمدآقا یاد می کرد.) ایشان را بوسیدم و گفتم: «خوش آمدید محمد آقا!»
و ایشان هم شروع به صحبت کرد و به من گفت: «آقای بهشتی! من امروز آمده ام تا از شما #عذرخواهی کنم، چون در مورد شما #اشتباه می کردم و قصد و غرضی هم نداشتم.»
🔺 ما به آقای بهشتی گفتیم: «شما چه گفتید؟» در جواب گفتند: «محمدآقا! من از اول هم می دانستم که شما قصد و غرضی ندارید و اشتباه می کنید. منتظر چنین روزی هم بودم که متوجه شوید و خودتان برگردید. حالا هم خیلی خوشحالم و هیچ چیز در دل ندارم و نیازی به عذرخواهی نیست...
🔺 آقای بهشتی بسیار بزرگوار و با #سعه_صدر بود. آقای بهشتی از محمد منتظری دعوت کرد که دوباره به حزب بیاید... ایشان برای شرکت در جلساتی که شنبه ها که نخستین جلسه اش هم روز فاجعه #هفت_تیر بود، از آقای محمد منتظری دعوت کرد و ایشان هم شرکت کرد و به فاجعه چند روز بعد از عذرخواهی از شهید بهشتی و آشتی با ایشان، در همان جلسه #شهید شد.»
📚 نشریه شاهد یاران، اسفند1388، ش48، ص60
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
💠 عصاره تفکر و ایدئولوژی حاکم بر دنیای غرب
🔺 از وقتى كه #تحولات_فكرى_اروپا در زمينهى فلسفه و ادبيات و هنر و غيره شروع شده -يعنى از اواسط قرن هجدهم- و #تفكر_نفعپرستىِ_شخصى و #سرمايهسالارى به عنوان #ايدئولوژى_حاكم بر رفتار اروپا و غرب پيدا شده، آنچه آنها خواستند و توانستند بكنند، اين بوده كه دنيا را با #فرهنگِ خودشان فتح كردند.
🔺 ما بايد اين #واقعيت را ببينيم. آنها توانستند با كمك #علم و تحول علمى و پيشرفت علمى، #فرهنگ خودشان را تقريباً در همهى دنيا گسترش دهند.
در واقع، #ايدئولوژى_حاكم بر زندگى غربىِ امروز -اروپا و امريكا و ژاپن و آنچه ما به آن «#غرب» ميگوييم- تحت سيطرهى آن #فرهنگ است؛
🔺 يعنى #سرمايهسالارى و #نفعپرستىِ_شخصى با حواشى آن -كه #لذتطلبى و اينطور چيزهاست- #ايدئولوژى_اصلى_حاكم بر رفتار دنياست؛
🔺 يعنى #اصالت_سود، #اصالت_نفع_فردى و تقويم و ارزيابى و سنجش همه چيز با #پول؛ يعنى علم هم با پول سنجيده ميشود و براى پول، دنبال علم ميروند؛ ادبيات و فكر هم همينطور؛ #ارزشها حول و حوش #پول ميچرخد.
🔺 اين، حاصل و #عصاره_ايدئولوژى_حاكم بر دنياست. آنها با ابزار #علم و #تبليغات_مدرن، كه روزبهروز هم مدرنتر شد -تا آنجا كه امروز را «#عصر_ارتباطات» ميگويند- توانستند كار خودشان را خوب پيش ببرند...
🔺 امروز شما نگاه كنيد؛ در واقع #آقاى_دنيا، غرب است؛ به كمك #علم شان دارند همه چيز دنيا را ميبرند؛ هرجا هم به مشكلى برخورد كنند، با #فشار_سياسى، با #فشار_اقتصادى و با #فشار_نظامى مشكل را حل ميكنند و كار خود را پيش ميبرند.
📚 بیانات آیت الله #خامنه_ای در ديدار با ميهمانان مركز جهانى علوم اسلامى، 1384/3/21.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
💠 نظر آیت الله خامنه ای درباره کسب دانش های روز
🔺 من به استفادهى علمى -يعنى استفادهى از دانش جديدى كه #غرب در اختيار دنيا گذاشته و در آن پيشرفت پيدا كرده- تأكيد ميكنم.
🔺 حتماً بايستى از #دانش_روز استفاده كنيم؛ و اين ميتواند به ما كمك كند؛ ابزارى است كه متعلق به بشريت است؛ بايد از اين بهره ببريد و استفاده كنيد و به نصرت الهى مطمئن باشيد.
📌پ.ن: عجیب اینکه برخی با تابلوی #انقلابیگری، با این نکته مخالفت کرده و دانش های روز که توسط غرب پیشرفت یافته را نجس دانسته و کسب آن را سرشار از ضرر می دانند.
📚 بیانات آیت الله #خامنه_ای در ديدار با ميهمانان مركز جهانى علوم اسلامى، 1384/3/21.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان
💠 پدیده ای به نام #محمد_منتظری/ اختلاف با شهید بهشتی 🔰 محمد شخصیتی سخت کوش و انقلابی بود. مبارزه را
♣️ #ضمائم_6
✅ مصاحبه شهید محمد #منتظری چند روز قبل از انفجار #حزب_جمهوری و اعلام برائت از مواضع گذشته خود:
🔺 «در مورد آقای دکتر #بهشتی، من ایشان را فرد لایق و مفیدی میدانم.
البته ممکن است ایشان اشکالاتی هم داشته باشد، ولی در مورد تعبیرهایی که کرده ام و #اهانت هایی که از طرف بنده به ایشان شده،
به عنوان مثال من تعبیر کرده ام که ایشان در #خط_آمریکا هستند و امثال اینها و حالا به این نتیجه رسیده ام که اینها #غلط است.
🔺 در آن زمان تصور من این بود که در جریان #دولت_موقت، ایشان همگام با دولت موقت هستند، ولی بعد در عمل و با مسائلی که من به آنها رسیدم، کشف کردم که ایشان با دولت موقت همگام نبوده اند
و با آنها اختلافاتی هم داشته اند، ولی به دلیل شرایط انقلاب، اینها در کنار هم قرار گرفته اند
🔺 و البته من بیش از یک سال است که به این نظر رسیده ام و به هیچ وجه راضی نیستم برخی از افراد ضدانقلاب که هم با اسلام و هم با روحانیت و هم با امام مخالف اند و نقشه های امریکا را در کشور پیاده می کنند، تعابیر گذشته مرا بگیرند و در جهت خط آمریکا از آن استفاده کنند. این یک #حرکت_مزورانه است»
📚 نشریه شاهد یاران، شماره 48، ص107
📍منظومه فکری رهبران انقلاب | عضو شوید📍
هدایت شده از وحید یامین پور
به گمان من هویت، چه ملّی چه دینی چه قومی امکانی برای توسعه همگرایی و همبستگی است نه بهانهای برای واگرایی و گسست.
هویت به ما این امکان را میدهد تابا کوچکترین نسبت مشترک، پیوندهای جدیدتری بسازیم. اما اگر هویت، ایدئولوژیک شود، میتواند ابزاری برای طرد، گسست وتصفیه باشد.
نظر شما چیه؟
➕️ @yaminpour
اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان
به گمان من هویت، چه ملّی چه دینی چه قومی امکانی برای توسعه همگرایی و همبستگی است نه بهانهای برای وا
به نظرتون بیان آقای یامین پور درسته؟ اگه اشتباهه، اشتباهش کجاست؟
نظرتون رو بهم پیام بدید: @Hagh110110
💠 تحجر سیاسی، خطرناکتر از تحجر مذهبی
🔺 برداشت و توقّع بنده و نظام اسلامى از جماعت #دانشجو اين است كه فكر مىكنيم: دانشجو يك #روشنفكر_تمام_عيارِ_مسلمان است؛ #متديّن است.
در سطح دنيا جرياناتى وجود دارند -بعضيشان در ايران شعبه هم دارند كه دانشجو را نه روشنفكر مىپسندند، نه مسلمان. روشنفكر نمىپسندند،
زيرا او را دچار #تعصّبها و #تحجّرهاى_حزبى و سياسى و وارداتى مىكنند.
🔺 ما وقتى مىگوييم #تحجّر، فوراً ذهنمان مىرود به #تحجّر_مذهبى؛ بله آن هم يك نوع تحجّر است، اما تحجّر فقط تحجّر مذهبى نيست،
بلكه #خطرناكتر از آن، #تحجّر_سياسى است؛ تحجّرهاى ناشى از شكلبندى #تحزّب و #سازمانهاى_سياسى است كه اصلاً #امكان_فكر كردن به كسى نمىدهند.
🔺 اگر ده دليل قانعكننده براى #حقّانيت يك موضع ذكر كنيم، قبول مىكند، اما در #عمل طور ديگرى نشان مىدهد!
چرا؟ چون #حزب، آن #تشكيلات_سياسى بالاى سر -مثل #پدرخوانده_مافيا- از او اينگونه خواسته است.
🔺 اين را انسان متأسّفانه در برخى از گوشهكنارهاىِ حتّى محيط دانشگاهى مىبيند.
پس، آن مجموعهاى كه دچار چنين تحجّرى باشد، ديگر روشنفكر نيست؛
چون روشنفكرى لازمهاش #حق_طلبى، چشم باز و تكيه به #منطق و #استدلال است.
🔺 اينكه #مسلمان هم نمىخواهند باشد، براى اين است كه مىدانند مسلمانى، #خطرناك است.
امروز عمدهى دردسرهايى كه اردوگاه #استكبار و مشخّصاً #آمريكا و #صهيونيسم دچارش هستند... بهخاطر اين است كه مسلمانان به #خودآگاهى اى رسيدهاند كه در اين خودآگاهى، #امام_بزرگوار و ملت ايران و انقلاب و نظام ما نقش فراوانى داشتهاند.
🔺 عمدهى دردسر آنها از اين ناحيه است؛ لذا مىخواهند اين را بكوبند. به همين جهت از مسلمان بودنِ دانشجو به شدّت ناراضى و ناخشنودند.
📚 بیانات آیت الله #خامنه_ای در ديدار دانشجويان نمونه و ممتاز دانشگاه ها، 7/9/1381.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان
به گمان من هویت، چه ملّی چه دینی چه قومی امکانی برای توسعه همگرایی و همبستگی است نه بهانهای برای وا
خب بریم سراغ این بحث
ابتدا متن زیر رو بخونید👇👇👇👇
💠 #نبرد_ایدئولوژیها، ریشه #نبرد_تمدنی ایران و امریکا
➕ «اگر بهخاطر امنیت، بر سر ارزشهای خود معامله کنیم، هر دو را تضعیف خواهیم کرد.» ➕
🔺 اگر در یک نظرسنجی پرسیده شود این جمله از #امام_خمینی (ره) است یا باراک #اوباما،
بیگمان بخش قابلتوجهی از پاسخدهندگان، گزینۀ اول را انتخاب خواهند کرد؛
اما پاسخ صحیح اوباماست!
منبع این جمله نیز #سند_امنیت_ملی_آمریکا در سال ۲۰۱۰م است که با امضای اوباما منتشر شد.
🔺 نکتۀ اصلی اینجاست که مشابه این جمله بهکرّات در #اسناد_بالادستی_آمریکاییها و همچنین سخنان رؤسای جمهور و استراتژیستهای آمریکایی (اعم از دمکرات یا جمهوریخواه) بهچشم میخورد.
🔺 این یک واقعیت است که سیاستهای آمریکا و بهویژه سیاست خارجی آمریکاییها بهشدت «#ارزش_محور» است
و اینکه تصور میشود فقط جمهوری اسلامی #ایران، سیاستهایش براساس ارزشهایش اعمال میشود و بهاصطلاح #ایدئولوژیک است،
بهخاطر ناآگاهی #جامعۀ_ایرانی، بهویژه نخبگانش است.
🔺 تفاوتِ سیاستِ خارجیِ ایدئولوژیکِ آمریکا با ایران، فقط در تفاوت خود ایدئولوژیهاست، نه در اصل ایدئولوژیک بودن.
▫️برای آمریکا دفاع از #اسرائیل و غصب فلسطین، یک ارزش است؛
▫️برای ایران نیز دفاع از #فلسطین و مقابله با غاصب؛
▫️برای آمریکا به رسمیت شناختن #همجنس_گرایی یک ارزش است؛
▫️برای جمهوری اسلامی ایران نیز مبارزه با آن؛
▫️و مثالهای متعدد دیگری که به رفتار متضاد دو کشور دربرابر هم منجر میشود؛
پس #نبرد_تمدنی_اسلام_و_آمریکا، ریشه در نبرد ایدئولوژیک آنها دارد.
📌 پ.ن: در #سند_راهبرد_امنیت_ملی_امریکا سال 2017 که مربوط به دولت #ترامپ است این عبارات در مقدمه رئیس جمهور بر سند آمده است:
➕«ما هرگز لحظه ای از #ارزش های خود چشم بر نخواهیم داشت.»
و در متن این سند چنین آمده است:
➕«این راهبرد بر این شناخت استوار است که #اصول_امریکایی، نیرویی پایدار و جاویدان در جهان هستند»
➕و «در طول زمان، #امریکا به ایجاد شبکه ای از دولت هایی کمک کرده است که منافع و #ارزش_های_مشترک ما را پیش می برد»
➕و «#ارزش های، ما راهنمای ما است و منافع ما نظم مان را تعیین می کند»
منبع: ترجمه این سند که به سفارش شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی در 140 صفحه چاپ شده است.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
🔺 خیلی ها فکر میکنند چون جمهوری اسلامی #ایران، #ایدئولوژیک به مسائل مختلف نگاه میکنه، پس دچار مشکلات متعددی است
لذا از این مشکلات نجات پیدا نمیکنه الا اینکه نگاه ایدئولوژیکش رو بگذاره کنار
🔺 اما این یک انگاره، #غلط هست.
همین جمله ساده #بایدن رییس جمهور امریکا که چندی پیش گفته بود، مثال نقض بزرگی برای این تصور عوامانه و به شدت #مبتذل است
🔺 به جرات میتوان گفت: اگر امریکا از جمهوری اسلامی ایدئولوژیک تر نباشه، کمتر نیست،
خصوصا در برخی حیطه ها مانند حیطه #سیاست_خارجی.
🔺 پس در اینکه هر دو کشور، ایدئولوژیک رفتار میکنند شکی نیست
اما تفاوت فقط در محتوای آرمان ها و ایدئولوژی هاست، نه اصل آنها.
🔺 امریکا از دید خودش برای #اصل_آزادی و گسترش #لیبرالیسم هزینه میدهد
و #قدرت خود را تابعی از بسط این ایدئولوژی میداند
اما جمهوری اسلامی برای مبارزه و محو #استکبار هزینه میدهد
و افزایش قدرتش تابعی از گسترش و همه گیری همین ایدئولوژی است.
🔺 اساسا ایدئولوژی، #مولد_قدرت است و نمی توان تصور کرد قدرتی در جهان وجود داشته باشد که متکی به یک ایدئولوژی مشخص نباشد.
➕ در ادامه برخی از صحبت های مهم آیت الله #خامنه_ای دراین باره رو میگذارم.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان
به گمان من هویت، چه ملّی چه دینی چه قومی امکانی برای توسعه همگرایی و همبستگی است نه بهانهای برای وا
خب بریم ادامه بحث، حتما دو متنی که فرستادم خوندید دیگه؟
نمیدونم منظور آقای یامین پور از ایدئولوژی چیه؟ یعنی چی اگه هویت، ایدئولوژیک بشه، میتونه ابزار طرد و گسست بشه؟
آیا ایشون میخوان همون حرف عده ای در نقد سیاست جمهوری اسلامی در حیطه های مختلف رو بزنن که نباید ایدئولوژیکی در حیطه های اقتصادی، اجتماعی، سیاست خارجی و... برخورد کرد؟ بعید میدونم این مرادشون باشه
اساسا هویت ما، سازنده ایدئولوژی ماست، هویت ایرانی و اسلامی ما، ایدئولوژی ما رو سامان میده، آخه یعنی چی نباید هویت رو ایدئولوژیکی کرد؟
واقعا این کلام ایشون مبهم هست
اساسا هویت سنخی ایدئولوژیکی داره، چه هویت ما باشه چه هویت غربی ها، ارزش های ما رو همین ها تشکیل میده، رجوع کنید به دو متنی که فرستادم.
با توجه به اشاره ای که در ادامه به بحث خلوص گرایی کردن، احتمالا منظورشون اینه که اگه هویت رو صرفا دینی مطرح کنیم، یعنی نگاه ایدئولوژیک بهش داشته باشیم، ختم به همین نگاه های خلوص گرایی میشه که ایشون میخواد نقد کنه
اگه این باشه، واقعا عجیبه چنین فهمی از دین داشتن، روایات متعددی داریم که بحث خلوص گرایی رو نفی میکنه و اتفاقا دال مرکزی اون ها، انسجام اجتماعی جامعه است.
اینکه ما بگیم اگه میخواید همزیستی مسالمت آمیز و انسجام اجتماعی داشته باشید پس نباید هویت ایدئولوژیکی داشته باشید حقیقتا چیز عجیبی است.
در ادامه هم یه تیکه ای به برخی افراد انداختن(بحث خلوص گرایی) که نتیجه اش قطعا خلاف هدفی است که از اون متن دنبال میکردن لذا اصلا کار قشنگی نبود.
البته در بین بچه حزب اللهی ها، قطعا یکی بهترین افرادی که اخیرا کنش داشتن، دکتر یامین پور هستن و بابت داشتن چنین نخبگانی شاکر هستیم اما نباید دچار افراط و تفریط بشیم.
خلاصه بیان ایشون به شدت مبهم هست و میشه برداشت های ناصحیحی از اونها داشت که ما نخواستیم به اونها اشاره کنیم چون حدس میزنیم منظور ایشون اون نگاه ها نبوده اما به بهانه بیان ایشون اشاره وار به نکاتی درباره ایدئولوژی پرداختیم و در ادامه برخی بیانات رهبری رو میگذاریم.
💠 مغالطه ایدئولوژی زدایی از جامعه
🔺 در اينجا يك #مغالطه اى وجود دارد، كه من براى شما جوانها عرض بكنم:
چند تا #فيلسوف_نماى_غربى عنوان «#ايدئولوژی_زدائى» را مطرح كردند. مىبينيد گاهى در بعضى از اين مقالات روشنفكرى، عنوان «ايدئولوژىزدائى» مطرح مىشود:
🔺 آقا جامعه را با #ايدئولوژى نمىشود اداره كرد.
چند تا فيلسوف يا فيلسوفنماى غربى اين را گفتهاند؛
يك عدهاى هم اينجا #طوطىوار، بدون اينكه #عمق اين حرف را درك كنند، بدون اينكه ابعاد اين حرف را بفهمند چيست، همان را #تكرار كردند، باز هم تكرار مىكنند.
🔺 هيچ ملتى كه داعيهى #تمدنسازى دارد، بدون #ايدئولوژى نمىتواند حركت كند و تا امروز حركت نكرده است.
هيچ ملتى بدون دارا بودن يك #فكر و يك #ايدئولوژى و يك #مكتب نمىتواند #تمدنسازى كند.
🔺 همين هائى كه امروز شما ملاحظه مىكنيد در دنيا #تمدن_مادى را به وجود آوردهاند، اينها با #ايدئولوژى وارد شدند؛ صريح هم گفتند؛ گفتند ما #كمونيستيم، گفتند ما #كاپيتاليستيم، گفتند ما به #اقتصاد_سرمايهدارى اعتقاد داريم؛ مطرح كردند، به آن اعتقاد ورزيدند، دنبالش كار كردند؛
🔺 البته زحماتى هم متحمل شدند، هزينهاى هم بر دوش آنها گذاشته شد.
بدون داشتن يك #مكتب، بدون داشتن يك #فكر و يك #ايمان، و بدون تلاش براى آن و پرداختن هزينههاى آن، #تمدنسازى امكان ندارد.
📚 بيانات آیت الله #خامنه_ای در ديدار جوانان استان خراسان شمالى، 23/7/1391.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان
💠 مغالطه ایدئولوژی زدایی از جامعه 🔺 در اينجا يك #مغالطه اى وجود دارد، كه من براى شما جوانها عرض بك
📌 پ.ن: رهبر انقلاب اینجا صریحا بحث #ایدئولوژی_زدایی از جامعه رو یک #مغالطه میدونن،
حالا برادر #یامین_پور میگن باید از #هویت، ایدئولوژی زدایی کرد.
💠 جمع بین تدبیر و عقل با توکل و توسل
🔺 البته پيدا كردن راه حل، هم به #عقل و #تدبير و #هوشمندى نياز دارد، هم به #توكل و #توسل و #توجه و #دعا و #استغاثه.
بزرگانى از #متفكرين_عقلى ما -حالا آن كه بيشتر از همه معروف است، #ملاصدرا است؛ غير از ايشان هم كسانى هستند- مدعىاند و راست هم ميگويند كه ما اين معضله را با #توسل پيدا كرديم.
🔺 ملاصدرا شايد دهها بار در «#اسفار» و جاهاى ديگر همين را ميگويد، #ميرداماد ميگويد، ديگران هم ميگويند كه اين مشكل را با #توسل پيدا كرديم. مشكل چيست؟
مشكلِ معاش و نميدانم خانه نداشتن و اينها نيست؛ #مشكلِ_علمى است؛ يعنى آنى كه راه حلش #عقل انسان است.
🔺 اما همين مشكل علمىاى كه راه حل #عقلانى دارد، معلوم شد كه در كنار تدبير و عقل - كه #وسيله است - يك روحى هم وجود دارد كه آن، #توجه و #توسل است.
🔺 اين، تركيب و ريخت كلى تلاشهاى ما را مشخص خواهد كرد.
ما همچنان كه اگر بخواهيم به يك مسافرتى برويم، بايد خودرو تهيه كنيم، توشهى راه تهيه كنيم،
بايد #بسماللَّه هم بگوئيم، #آيةالكرسى هم بخوانيم، #توسل هم بكنيم تا بتوانيم برسيم؛
🔺 يعنى اين #توسل مانع از اين نيست كه #خودرو تهيه كنيم.
در اين زمينه، خودروى ما، #تدبير و تأمل و مشورت و كار دئوب و پيوسته است، مايهى معنوى و روحىاش هم #توسل و توجه و توكل به خدا و استمداد از پروردگار است.
📚 بیانات آیت الله #خامنه_ای در دیدار اعضای «جامعة المصطفی العالمیة»، 7/11/1388.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
💠 عدم مواجهه هوشمندانه علما و جبهه حق با روشنفکران در دوره معاصر
🔺 دنياى اسلام #غافل بود، سردمداران #فاسد سر كار بودند،
#نوآورى و #نوانديشى در دنياى اسلام نبود،
#نيازسنجىِ تاريخى و زمانى مطلقاً جايش خالى بود؛ اينها #خلأ بود.
🔺 از اين خلأها #غرب استفاده كرد و براحتى توانست #ذهنها و #دلها را تصرف كند؛
قبل از آنكه بخواهد از #لحاظ_سياسى كارى بكند.
شما مىدانيد كه #ايران هيچوقت مثل #هند و #مصر و بعضى از كشورهاى آفريقايى بهطور رسمى #مستعمره نبوده؛
🔺 اما آنچه بر سر ايران آمده، از آنچه بر سر كشورهاى استعمارى آمده، كمتر نبوده؛ حتّى در مواردى بيشتر هم بوده؛ چرا؟
چون #غربىها و #فرنگىها در ايران توانستند اول #ذهنيت و #فكرِ خودشان را رسوخ دهند.
راهش هم روشن بود؛ اول در طبقهى #اعيان و #خواص،
بعد سرريز آن در #عامه_مردم و طبقات ديگر جامعه.
🔺 مقابلهيى هم كه از طرف #علما و #متدينين با اين كار صورت گرفت، مقابلهى #هوشمندانهيى نبود.
آن روزى كه ملت ايران در دورهى #قاجار -حدود صد، صد و پنجاه سال قبل- به تبع علما در مقابل #تهاجم_فرهنگى غرب ايستادند،
نوع برخورد، #هوشمندانه و #عالمانه نبود؛
استفاده از #روشهاى_صحيح نبود؛ #خلأيى وجود داشت؛
🔺 لذا #غرب آمد و #حاكم شد. امروز شما نگاه كنيد؛ در واقع #آقاى_دنيا، غرب است؛ به كمك #علم شان دارند همه چيز دنيا را مىبرند؛
هرجا هم به مشكلى برخورد كنند، با #فشار_سياسى، با #فشار_اقتصادى و با #فشار_نظامى مشكل را حل مىكنند و كار خود را پيش مىبرند.
📚 بيانات آیت الله #خامنه_ای در ديدار ميهمانان مركز جهانى علوم اسلامى، 21/3/1384.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍
💠 جایگاه تقیه و تفاوت سیاست اعلامی و سیاست اعمالی در حکمرانی
🔺وقتى از #تقيه صحبت مىكنيم، ممكن است بگوييد تقيه متعلق به آن زمانى بود كه دولت مسلطى بر سركار بود و ما هم مخفى بوديم و از ترس او چيزى نمىگفتيم. نه، همان وقت هم تقيه مسألهى #ترس نبود. «التّقيّة ترس المؤمن»: تقيه #سپر_مؤمن است. سپر را كجا به كار مىبرند؟
🔺سپر در ميدان جنگ مورد استفاده قرار مىگيرد و به هنگام درگيرى به كار مىآيد. پس، تقيه در زمينهى درگيرى است؛ چون تُرس و حرز و سنگر و سپر است. همان وقت هم اينگونه بود.
🔺وقتى تقيه مىكرديم، معنايش اين بود كه ضربهى شمشير را بر پيكر نحس دشمن وارد مىكرديم؛ اما طورى كه او نه شمشير و نه دستى كه شمشير را گرفته و نه بلند كردن و نه فرود آمدن آن را ببيند و بفهمد، بلكه فقط #دردش را احساس كند. تقيه، اين بود.
🔺آنهايى كه در آن روز تقيه مىكردند، همينطور تقيه مىكردند... الآن هم همين معنا را مىدهد.
در حال حاضر، #استكبار_جهانى داراى #قدرتى است و شما هم #مقاصدى داريد و مىخواهيد كارهايى انجام دهيد.
🔺هيچ لزومى ندارد كه هركسى دائم از تريبونها اعلام كند و مسابقه بگذارد كه فلان كار را مىخواهيم بكنيم و بعد هم نكند!
يكى از #رهبران_مسلمانِ پختهى واردى كه من در طول مدت كارهاى سياسى ديدم، «#سكوتوره» بود...
🔺يكوقت به من گفت: «فقط شما يك #عيب داريد و آن اين است كه دائماً همهى كارها را مىگوييد و مطرح مىكنيد.
همهى كارها كه گفتن ندارد. چرا مىگوييد؟ مىگوييد كه چه بشود؟».
🔺شايد من در سال اول #رياست_جمهورى كه اين حرف را از او شنيدم، اصلاً از ته دل #قبول_نكردم.
با خودم مىگفتم كه اين دنيا، دنيايى نيست كه او خيال كند ما اگر چيزى را گفتيم، دنيا مىفهمد و اگر نگفتيم، نمىفهمد و گفتنِ ما مشكلى به وجود آورد.
🔺بعداً #تجربهها به من نشان داد كه او #پخته بوده و مىفهميده است.
من حالا عقيدهام همين است.
بعضى از برادران، در جاهايى خيال مىكنند فقط خودشان هستند و به همين خاطر، مطالب و اهداف و آرزوهايى را به زبان مىآورند و مىگويند كه دشمن از آن #سوءاستفاده مىكند.
🔺ما از اينگونه حرفها داشتيم. شما بايد مراقب باشيد كه #بهانه به دست دشمن ندهيد.
الآن دنيا، دنياى مهمى است. در اين خصوص، #وزارت_خارجه و كسانى كه با #سياست_خارجى سروكار دارند و #مجلس و بقيهى اجزاى #دولت و بعضى از #ائمه_جمعه، در #درجه_اول_اهميت قرار دارند.
پس، مسألهى «#تقيه» بسيار مهم است كه بايد در كار سياست خارجى به آن توجه كنيم.
📚 بیانات آیت الله #خامنه_ای در ديدار با مسئولان و كارگزاران نظام جمهورى اسلامى، 9/11/1368
💢 اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/1389690894C341de0b3be
💠 اسلام بهترین منبع برای علوم انسانی؛ از جامعه گرفته تا اقتصاد، از تربیت گرفته تا فرهنگ
🔺گمان نكنند بعض از اين اشخاص كه در #اسلام راجع به #جامعه چيزى نيست
يا راجع به #امور_تربيتى كم است.
اسلام #عميقتر از همه جا و از همۀ مكتبها راجع به #امور_انسانى و راجع به #امور_تربيتى [نظر] دارد كه در #رأس_مسائل_اسلام است؛
چنانچه #امور_اقتصادى دارد.
🔺ما نمىتوانيم امروز همان طور كه انبار مىكردند از #غرب براى ما سوغات مىآوردند و در دانشگاههاى ما بچههاى ما را #فاسد مىكردند،
امروز هم بنشينيم كه مغزهايى كه #تربيت_غربى دارند براى ما تربيت كنند بچههاى ما را.
بايد تربيت، #تربيت_قرآنى باشد. #قرآن غنى ترين كتابهاى عالم است در تربيت، در تعليم و تربيت، منتها #متخصص لازم دارد.
🔺اين طور نيست كه بعضى گمان كردند كه ما دو تا آيه را بلديم پس ما قرآنشناسيم، اسلامشناسيم.
كسانى كه قرآن را از رو نمىتوانند درست بخوانند خودشان را #اسلامشناس حساب مىكنند.
كسانى كه اطلاع از #احكام اسلام ندارند، از #اقتصاد اسلام ندارند، از #فرهنگ اسلام ندارند، از #علوم_عقلى اسلام اطلاع ندارند، اينها مىگويند كه در اسلام نيست.
🔺خوب، تو كه اطلاع ندارى، به چه مناسبت يك همچو حرفى مىزنى؟
متخصص لازم است و در اين امر بايد از #حوزههاى_علميه متخصص بياورند، دستشان را دراز كنند پيش حوزههاى علميه كه در آنجا اين نحو #متخصصين هست
و #دانشگاه را باز كنند، لكن #علوم_انسانى اش را بتدريج از دانشمندانى كه در حوزههاى ايران هست
و خصوصاً، در حوزۀ علميۀ قم استمداد كنند.
📚 بیانات #امام_خمینی در جمع ستاد نماز جمعۀ تهران و دانشجويان، 18/9/1360
صحیفه، ج15، ص415.
📍منظومه فکری رهبران انقلاب|عضو شوید📍