هدایت شده از پژوهشهای تاریخ اسلام
27.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام با همکاری مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبانهای اروپایی تقدیم میکند:
قسمت اول از مجموعه مستند مصاحف کهن:
🛑 «قرآن مسروقۀ موزۀ پارس» 🛑
به روایت: مرتضی کریمینیا
داستان سرقت مسلحانۀ نسخهای بسیار کهن و مهم از قرآن به خط کوفی از موزۀ ملی پارس در شیراز، و فروش برگ برگ آن در حراجهای مختلف لندن و پاریس طی سالهای 1382 تا 1398
عصر روز چهارشنبه 27 فروردین سال 1382 شمسی (16 آوریل 2003 میلادی)، در ساعات پایانی وقت اداری، چهار سارق مسلح با لباس مبدل وارد موزۀ ملی پارس در شیراز شدند و با شکستن یکی از ویترینهای شیشهای موزه، نسخهای از قرآن به خط کوفی را از موزه به سرقت بردند.
از آن پس تاکنون که قریب دو دهه از ماجرا میگذرد، هیچ خبری از پیگیری یا نتیجۀ پیگیری این سرقت بزرگ فرهنگی در هیچ رسانهای منتشر نشده، حال آنکه پس از سرقت، اوراق مختلف آن در حراجهای مختلف لندن (ساتبیز، کریستیز و بُنهامز) به فروش رسیده است.
برای مشاهدۀ این قسمت با کیفیت بالاتر در آپارات اینجا کلیک کنید
دوستان خود را از طریق نشانی زیر به کانال مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام دعوت کنید (بازنشر مطالب کانال فقط با ذکر نشانی کانال مرکز و ذکر منبع جایز است): ⬇️⬇️
@chsiqs
✳️ عدالتِ امامزادهها
✔️ درس خارج فقه استاد شهیدی
97/10/9
🔹 اصلی دالّ بر وثاقت امامزادهها وجود ندارد. مبنای آقای وحید {خراسانی حفظه الله} آن است که «اصل در امامزادهها عدالت است الّا ما ثبت خلافه» ما چنین اصلی نداریم.
#رجال
#وحید_خراسانی
@Nardebane_feghahat
🔹 در روایتی از پیغمبر اکرم (صلیالله علیه و آله) آمده است که: «مِنْ سَعَادَةِ الرَّجُلِ أَنْ لَا تَحِیضَ ابْنَتُهُ فِی بَیْتِه» «از سعادت مرد آن است که دخترش در منزل وی خون حیض نبیند»
📚 من لا یحضره الفقیه، ج3 ص472
🔸 به نظر میرسد که روایاتی از این قبیل را نتوان به جمیع أزمنه و أمکنه تسرّی داد، بلکه باید مقتضیات زمان و مکان را در نظر گرفت. پس به راحتی با دیدن چنین روایتی نمیتوان دیگران را توصیه نمود که دختران خود را -که هیچ فهمی از اجتماع، زندگی مشترک، خانهداری، فرزندداری ندارند- وارد یک زندگی نمایند که بعدها با مشکلاتی نظیر طلاق و... مواجه گردند.
🔹 باید دانست که ما یک فرهنگِ جهانْشمول نداریم و فرهنگ در طولِ زمان دچار تغییر و تحولات فراوانی گردیده است. دین هم در شرایطِ فرهنگی خاصّی آمده است و فقیه وظیفه دارد احکامِ فرهنگی دین را از احکام ثابتِ آن جدا نماید.
🔸 نباید با روایات اهلبیت (علیهمالسلام) -علی فرض صدورها- عوامانه و سادهلوحانه برخورد کنیم و شرایط زمانه را نادیده بگیریم. وسعت دیدمان فقط «قم» و «گذرخان» نباشد...
✍ رضا حسینی
@Nardebane_feghahat
❓کدام مسائل فقهیِ آیت الله خویی باعث جنجال در نجف شد؟
✔️ مرحوم آیتالله شیخ جعفر نطنزی:
🔸 برخی از مسائل ایشان در رساله نوشته نشده است. مثلاّ در بحثِ «لباس مصلّی» ایشان معتقد بود لباس مصلّی باید طاهر باشد و اگر دو شلوار به پای یک نفر باشد که شلوار زیر پاک است و رویی نجس، این طهارت لباس صدق میکند. در حالی که در زمان خودِ من به یاد میآورم که فتوا این بود که حتی حملِ دستمالِ نجس در نماز مبطل است.
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله محمد جواد #فاضل_لنکرانی:
🔸 من مطلبی را از مرحوم #نائینی شنیده بودم که بعد از نوشتن کتب «تنبیه الأمه» از مبانی که در این کتاب داشته عدول کردهاند، از آیت الله سیستانی سؤال کردم که شما از این عدول خبری دارید و مستندی دارد؟ ایشان فرمودند که من چنین چیزی را نشنیدهام. ولی بعد هم فرمودند که من تمام اسناد نائینی را دارم و چنین چیزی در آنها نیست؛ و این عجیب است که امروز در بعضی فضاهای مجازی می خواهند بگویند مرحوم نائینی از نظریهاش در «تنبیه الأمه» عدول کرده است.
@Nardebane_feghahat
✳️ #حاج_آقا_حسین_قمی_و_احراز_عدالت(1)
✔️ آیت الله شبیری زنجانی (حفظهالله تعالی):
🔹 {مرحوم والد} میگفت: در عدالتی که شرع برای امام جماعت شرط کرده، این سختگیریها لحاظ نشده است. عدالتی که حاج آقا حسین قمی معتقد بود، معیار شـرع نیست؛ چون قابل اجرا نیست...
🔸 مرحوم حاج آقا حسین قمی تنها عدالت دو نفر و به تعبیر ایشان «یکی و نصفی» را قبول داشت. شنیدم که آن یکی مرحوم آمیرزا مهدی شیرازی، و نصفی: همسر مرحوم حاج شیخ عباس قمی {برادرزاده خودش}.
📚 جرعهای از دریا ج2 ص622
@Nardebane_feghahat
نردبان فقاهت
✳️ #حاج_آقا_حسین_قمی_و_احراز_عدالت(1) ✔️ آیت الله شبیری زنجانی (حفظهالله تعالی): 🔹 {مرحوم والد} م
✳️ #حاج_آقا_حسین_قمی_و_احراز_عدالت(2)
✔️ درس خارج اصول استاد سید محمد جواد شبیری زنجانی
۹۷/۹/۱۷
🔸 آیت الله والد در درسهایشان مثالی را بیان میکردند که مرحوم حاج آقا حسین قمی میفرمود در تمام عمرم عدالت یک و نیم نفر برایم احراز شد یکی مرحوم شیخ عباس قمی و عیال ایشان که فرزند مرحوم آقا میرزا احمد و برادر زاده مرحوم حاج آقا حسین قمی.
🔹 مرحوم جد ما که این مطلب را از مرحوم حاج آقا حسین شنید، بسیار تعجب کرد و فرمود: دین برای عمل است و این چه نوع تفکری است که در طول عمر عدالت که موضوع بسیاری از احکام شرعی مانند قضاوت، تقلید، شهادت، امام جماعت و .. . تنها در یک و نیم نفر احراز شود. به همین دلیل یا ادله ثبوتی به تضیّقی که ایشان اعتقاد دارد، نیست یا شارع در مقام اثبات اماراتی برای احراز عدالت قرار داده که بسیار راحت تر از تصور ایشان عدالت قابل احراز است.
@Nardebane_feghahat
✳️ #کرامت_انسان (1)
✔️ نوشتهای از استاد عندلیب همدانی (حفظهالله تعالی) ⬇️
#کرامت_انسان
دیدگاه عمیق آیت الله سیستانی
آیت الله سیستانی کرامت انسان را #روح_شریعت میدانند و حتی آن را مثل عدالت محک ردّ یا قبول روایات میشمرند.
____
🔹 ر،ک: تقریرات خبر واحد، ص۲۵ و تقریرات تعادل و تراجیح ص۴۸۱
منبع:
@andalibhamedani
@Nardebane_feghahat
✔️ درس خارج فقه استاد محمد جواد شبیری زنجانی (حفظهالله)
۹۹/۶/۲۵
🔸 از مرحوم میرزای شیرازی معروف است که میفرمود: اجمالاً میدانم یکی از این سه قاعده اشتباه است:
1⃣ انفعال ماء قلیل به ملاقات
2⃣ منجّس بودن متنجّس
3⃣ مطهّر نبودن زوال عین
زیرا اگر هر سه قاعده صحیح باشد، همه جای عالم نجس خواهد بود!
🔹 البته حاج آقای والد هر سه قاعده را صحیح دانسته و نکته چهارمی را قائل هستند که علم اجمالی و حتی تفصیلی حاصل از محاسباتی که عرفِ متعارف به آن توجه ندارد، حجیت ندارد.
@Nardebane_feghahat
✳️ ملاحظه شرایط زمانی و مکانی در «استنباط» لازم است
✔️ استاد سیدمصطفی محقق داماد:
🔸 خدا همهی بزرگان گذشته را رحمت کند. یادم میآید همراه مرحوم والدمان در یک مهمانی بودیم. دیدم که خربزه آوردند، پذیرایی میکردند. شیخی در مجلس بود، خربزه میخورد و به پشت دستش نگاه میکرد. دوباره یک قاچ دیگر میخورد و به پشت دستش، نگاه میکرد!
🔸 مرحوم والد ما به آن شیخ گفت که: من میفهمم برای چه این کار را میکنی! بعد {والد ما} خندید و گفت: تو چقدر سادهای آ شیخ! تو به آن روایتی عمل میکنی که یک روزی پیغمبر داشتند خربزه میخوردند، یکی دو تا قاچ خوردند دیگر نخوردند. سپس پیغمبر به شوخی گفتند هرکسی خربزه میخورد به پشت دستش نگاه کند. تو خیال میکنی این کار مستحب است؟! پیغمبر میخواهد این را بگوید که آدم زیاد بخورد چاق میشود. تو حالا یک قاچ میخوری هی نگاه میکنی پشت دستت، این چه جور روایت فهمیدن است؟!
🔹 باید روی خبر استنباط کرد که این برای چه صادرشده و کجا صادرشده؟ چگونه صادر شده؟ چرا گفتهشده؟ در مقدمه چه بوده؟ مؤخرهاش چه بوده است؟ این را «استنباط» میگویند. شرایط زمانی و مکانی را ببیند.
#فقه
@Nardebane_feghahat
✳️ کانال وارثون ✳️
✅ اولین نگارخانه تخصصی عالمان تشیع
✅ عکس، اخبار، مطالب و نکات اخلاقی از علما و بزرگان شیعه
https://eitaa.com/varesoon