فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: شب#عاشورا
موضوع: اعمال#شب_عاشورا
✅ احیای شب عاشورا به دعا و نیایش، مخصوصاً در کنار قبر امام حسین (ع) در کربلا سفارش شده است؛ چنانچه در روایتی از رسول خدا (ص) آمده است که «هر کس شب عاشورا را بیدار بماند (و به عبادت بپردازد)، گویا عبادت فرشتگان را انجام داده است».
✅ خواندن چهار رکعت نماز در شب عاشورا، بهصورتی که در هر رکعت پس از سوره حمد، هر کدام از آیةالکرسی و سورههای توحید و فلق، و ناس را ده مرتبه خوانده و پس از سلام نماز، صد مرتبه سوره توحید را قرائت کند.
⬅️ نماز دیگری نیز در شب عاشورا وارد شده که مانند نماز امیرالمؤمنین (ع) است، یعنی چهار رکعت است و در هر رکعت سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره توحید خوانده میشود و پس از نماز، ذکر خدا و صلوات بسیار گفته و بر دشمنان اهلبیت (ع) لعن نمایند.
⬅️ همچنین خواندن صد رکعت نماز نیز در شب عاشورا وارد شده، که هر دو رکعت با یک سلام و در هر رکعت، یک مرتبه «حمد» و سه بار سوره «توحید» را خوانده و پس از پایان این نمازها، هفتاد بار بگوید: «سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لا إلهَ إلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ اَکْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلاَّ بِاللّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»؛ پس رسول خدا(ص) فرمودند: «کسی که این نماز را بخواند وقتی که بمیرد، خداوند قبرش را معطّر و خوشبو میکند و هر روز تا هنگام دمیدن صور، نوری وارد قبرش میشود»
📚 مفاتيح الجنان، اعمال شب عاشورا.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «تاسوعا، پاسداشت وفاداری حضرت عباس (ع)»
روز پنجشنبه ١۴٠٢/٠۵/٠۵
✍️ مناسبت روز: امروز نهمین روز از ماه محرمالحرام و منسوب به تاسوعای حسینی است که در روایات آمده، یکی از سختترین روزها برای اهلبیت امام حسین (ع) بوده، چنانچه امام صادق(ع) فرمودند: «تاسوعا روزی است که حسین (ع) و اصحاب ایشان در کربلا محاصره شدند و سپاه (عظیم) شامیان بر ضد آنان گرد آمدند و ابن زیاد و عمر سعد از فراهم آمدن آن همه سوار خوشحال شدند؛ و در آن روز، حسین (ع) و یاران ایشان را ناتوان شمردند و یقین کردند که دیگر یاوری برای امام نخواهد آمد و عراقیها ایشان را پشتیبانی نخواهند کرد» (سفینه البحار، ج١، ص٣١٢)
⬅️ یکی از وقایع مهم روز تاسوعا، ورود شمر ملعون به کربلاست؛ او که در دشمنی با اهلبیت زبانزد است، نامه ابنزیاد را در این روز به دست عمر بن سعد رساند و به او هشدار داد که یا باید بلادرنگ با امام حسین (ع) نبرد کند و یا فرماندهی را به او واگذار نماید و برای همیشه حکومت بر ری را فراموش کند!
مورخین آوردهاند در این هنگام عمر سعد که حُب ریاست و هوای نفس بر او غلبه کرده بود، بدون در نظر گرفتن خدا و جایگاه فرزند رسول خدا و اهلبیت گرامی ایشان، با دستپاچگی تمام فرمان حمله عمومی به سوی خیمههای حسینی را صادر نمود و گفت: «اى رزمآوران خدا، سوار شويد و به بهشت شادمان باشيد»؛ پس سپاهیان نفاق، يكپارچه به سوى خيمههاى حسینی حركت کردند؛ (بحارالانوار، ج۴۴، ص٣٩٠)
امام که خيل عظيم سپاهيان دشمن را در روبروى خيمهها مشاهده نمودند، برادرشان حضرت عباس (ع) را طلبيدند و ایشان را به همراه بيست تن از ياران شجاع و فداكارشان به سوى سپاه دشمن فرستادند، تا از علت آتشافروزى آنان جويا گردند؛
پس آنها به طرف لشگر دشمن رفتند و از عمر سعد ملعون علت تحرک لشگر را پرسیدند، و او در جواب گفت از امیر عبيدالله فرمان فوری آمده كه يا بايد در طاعت او درآييد و با وى بيعت كنيد و يا آماده نبرد و جنگ شوید!
حضرت عباس (ع) به نزد برادر بزرگوارشان آمدند و امام حسين (ع) پس از شنیدن ماجرا فرمودند: «از عمر سعد بخواهید كه امشب را مهلت دهد و كار را به فردا واگذار نماید، تا با خدای خود راز و نیاز کنیم و به درگاهش نماز بگزاریم؛ خدا میداند که من نماز و تلاوت قرآن را بسیار دوست دارم»؛
پس حضرت ابوالفضل (ع) پيام امام را به عمرسعد رساندند، اما او كه مظنون به مسامحه كارى شده بود و شمر را رقيب سرسخت خود مىديد، ابتدا از درخواست حضرت، سرباز زد؛ اما پس از اعتراض شدید برخى از فرماندهان سپاه، ناگزير به پذیرش درخواست امام شد؛ پس پيام داد كه فقط يك شب شما را مهلت میدهم ولى اگر بامدادان بر فرمان امير، سر طاعت فرود نياوريد، كار را با شمشير تمام خواهم کرد! و بدین ترتیب هر دو سپاه به خيمهگاه خويش برگشته و منتظر فرارسيدن روز خونین عاشورا شدند. (ارشاد شيخ مفيد، ج٢، ص۴۴٠، تاریخ طبری، ج۵، ص۴۱۷)
⬅️ همچنین آوردهاند که در عصر روز تاسوعا، شمر ملعون که از قبیله مادر حضرت عباس (ع) بود، برای چهار فرزند رشيد و دلاور حضرت امالبنین (س) که همگی در کربلا بودند، اماننامه آورد و با صداى بلند فرياد زد: خواهرزادگان من كجايند؟
پس حضرت اباالفضل (ع) كه كانون وفادارى و معدن غيرت بودند، با شنیدن صدای نحس شمر، بانگ برآوردند که بريده باد دستهاى تو، و لعنت خدا بر تو و بر امان نامهی تو باد! اى دشمن خدا! آيا ما را امان مىدهید ولى فرزند رسول خدا را امان نمیدهید؟! (بحارالانوار، ج۴۴، ص٣٩١)
✍️ لذا آنها که همواره این سؤال را داشتهاند که چرا تاسوعا را به حضرت عباس منسوب نمودهاند، باید بدانند که این نامگذاری به پاسداشت وفاداری، ولایتیاوری و رشادتهای فراوان پورحیدر، حضرت قمربنیهاشم (ع) در روز تاسوعا انجام شده تا با یاد این قهرمان بزرگ کربلا، همواره خوبیها و فضیلتهای انسانی و اسلامی در جهان، زنده و پایدار بماند.
🏴#روضه
اما امشب، شب عاشورای حسینی است و در روایتی امام سجاد (ع) میفرمایند: من شب عاشورا نشسته بودم و عمهام از من پرستاری میکردند، در آن هنگام پدرم به خیمه خود میرفتند و این اشعار را میخواندند: «"ای روزگار! اف بر دوستی تو! چه بسا یاران و طالبانی را که در بامداد و شامگاهت کُشتی؛ آری! روزگار بجای آنان دیگری را نپذیرد؛ به راستی که پایان کار در دست خدای بزرگ است و هر زندهای باید این راه را طی کند»؛ پس من فهمیدم که کار تمام است و پدرم فردا به شهادت میرسد و بغض گلویم را گرفت ولی خودم را نگه داشتم، اما صدای ناله و گریه عمهام زینب (س) بلند شد... (بحارالانوار، ج۴۵، ص٢)
امشبیرا، شهدین درحرمش مهماناست
ظهر فردا، بدنش زیر سم اسبان است
مکن ایصبح طلوع
مکن ایصبح طلوع...
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: روز #تاسوعا
موضوع امروز: «#تاسوعا، #پاسداشت_پاسدار_حسینی»
روز پنجشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٠۵
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٠۶ مرداد ١۴٠٢
🌙 الجمعة، ١٠ محرم ١۴۴۵
🌲م Friday 28 July 2023
👈 امروز متعلق است به حضرت ولیعصر(عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّصَلِّعَلیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلالوالاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اخراج حضرت آدم و حوا از بهشت
🌙 خروج حضرت نوح (ع) از کشتى
🌙 ملاقات حضرت یعقوب (ع) با حضرت یوسف (ع) پس از سالیان دراز
🌙 روز عاشورای حسینی و واقعه جانگداز در كربلا (۶١ ق)
🌙 به درک واصل شدن ابن زياد ملعون (۶٧ ق)
🌙 دهه احيای امر به معروف ونهی از منکر
🌙 انفجار بمب در حرم امام رضا (ع) توسط منافقین (١۴١۵ ق)
🌙 اقامه نمازجمعههای عاشورایی در سطح کشور با میزبانی از هيئات مذهبی
🤲 اعمال روز:
🔹 انجام اعمال روز جمعه از جمله: «غسل، دعای ندبه، نماز جمعه؛ صدقه؛ صلوات بسیار و...» که در مفاتیحالجنان آمده است؛
🔹 عزاداری برای امام حسین (ع) و زیارت حضرت از دور و نزدیک، مخصوصاً خواندن زیارت عاشورا؛
🔹 ضمناً اعمالی زیادی در این روز وارد شده، از جمله: «تسلیت گفتن به یکدیگر، هزار مرتبه سوره توحید، فرستادن لعن بر قاتلان امام و..» که در کتاب شريف مفاتيحالجنان آمده است.
💠 حدیث روز:
💎 امام رضا (ع): «مَنْ کانَ یَوْمُ عاشورا یَوْمَ مُصیبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُکائِهِ جَعَلَ اللّهُ عَزّوَجَلّ یَوْمَ القیامَةِ یَوْمَ فَرَحِهِ وَ سُرُورِهِ»
💎«هر کس که روز عاشورا، روز مصیبت و اندوه و گریهاش باشد، خداوند روز قیامت را براى او روز شادى و سرور قرار مىدهد»
📚 بحارالانوار،ج ۴۴، ص۲۸۴
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز #عاشورای_حسینی
موضوع: اعمال روز#عاشورا
1️⃣ ترک کارهای روزمره دنیا:
شایسته است شیعیان در این روز، دست از کسب و کار بکشند و به عزاداری و نوحهسرایی بپردازند و غمزده و اندوهگین باشند؛
2️⃣ تسلیت گفتن به یکدیگر:
امام باقر (ع) فرمودند: «شیعیان در روز عاشورا به یکدیگر تسلیت بگویند و چه بهتر که با این جملهها باشد: «بزرگ گرداند خدا، پاداش ما را در سوگواریمان بر حسین علیهالسلام و قرار دهد خداوند ما و شما را از خون خواهانش به همراه ولیش امام مهدی از خاندان محمّد (ع) »
3️⃣ امساک از خوردن و آشامیدن بدون قصد روزه؛
4️⃣ زیارت قبر امام حسین (ع) در کربلا و کمک کردن و آب دادن به زائرین حرم حسینی؛
5️⃣ فرستادن لعن و نفرین بر قاتلان امام حسین(ع):
در این روز شایسته است هزار مرتبه بر قاتلان آن حضرت لعنت کرده و بگوید: «اَللّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَینِ(ع)»
6️⃣ خواندن سوره توحید:
خواندن هزار مرتبه سوره «توحید» در این روز فضیلت فراوانی دارد؛ چنانچه امام صادق(ع) فرمودهاند: «هر کس در روز عاشورا، هزار مرتبه سوره «توحید» را بخواند، خداوند رحمان به وی نظر (رحمت) افکند... و او را مجازات نکند»
7️⃣ خواندن زیارت عاشورای معروفه و غیرمعروفه از دور و نزدیک؛
8️⃣ خواندن زیارت وارث؛
9️⃣ خواندن مقتل و مصیبت خوانی:
شایسته است در این روز محبان آن حضرت، مقتل بخوانند و یکدیگر را بگریانند؛
🔟 همچنین شایسته است که در این روز از مزاح و خنده و دیگر سرگرمیهای مسرّت بخش دنیوی دوری نمائيم.
📚 مفاتيح الجنان، اعمال روز عاشورا.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#پیامهای_عاشورا»
روز جمعه، ١۴٠٢/٠۵/٠۶
✍️ مناسبت روز: امروز، روز دهم ماه محرّم و منسوب به «روز#عاشورا» و روز شهادت سید و سالار شهیدان عالم، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و خاندان و اصحاب گرانقدر ایشان در کربلا است، که ائمه اطهار (ع) بر زنده نگه داشتن و اقامه عزا در این روز تأکید فراوان نمودهاند و شیعیان و محبین اهلبیت عصمت و طهارت (ع) هزار و چند صد سال است که در این روز به عزا و ماتم و سوگواری پرداخته و پیامهای بزرگ عاشورا را بازگو میکنند؛
به راستی «عاشورا» را باید تبلور زندهی نماز، مناجات، حماسه، عدالت و شهادت دانست؛ حادثهای عظیم که سالها در مورد آن سخن گفته شده، و علماء و دانشمندان در رابطه با ابعاد گوناگون انسانى و اجتماعى آن قلمفرسایی نمودهاند تا گوشهای از درسها و پيامهای انسانساز و حماسهآفرين آن را به تصویر بکشند، و شور و شعور عاشورایی را در بین مردم ترویج نمایند، بر این اساس سخن امروز خود را به بخش کوچکی از پیامهای اخلاقی عاشورا اختصاص میدهیم:
1️⃣ «آزادگی»
«آزادگی» در مقابل بردگی، و برتر از «آزادی» است و به نوعى، حريت و رهايی انسان از قيد ذلت و حقارت است؛
بیشک نهضت عاشورا، جلوه بارز «آزادگى» است، چراکه امام حسين (ع) از ميان دو امر آزادی ذلیلانه، و مرگ با افتخار، راه دوم را پذيرفته و فرمودند: «هيهات منَّ الذّلة»؛
لذا تمامی انسانهای آزاده در جهان با الگوگیری از آن امام همام، در راه استقلال و رهايی از ظلم و ستم طاغوتها، همواره مرگ سرخ و مبارزه خونين را بر زندگی ذلیلانه ترجیح دادهاند.
2️⃣ «ايثار»
اوج ايثار در دنیا، ايثار خون و جان است، و ايثارگر كسی است كه حاضر است، هستی و جان خویش را برای رضای خدا فدا كند؛ لذا «عاشورا» بزرگترین صحنه ایثار و از خودگذشتگی است که به ما میآموزد که برای رضاى خدا و حفظ دين بايد از تمامی تمنيات خود گذشت.
3️⃣ «شجاعت»
بیشک صحنه عاشورا، بزرگترین تصوير از شجاعت است و این شجاعت ريشه در اعتقادات حسینی دارد؛ لذا عاشورا در طول تاریخ، الهامبخش شجاعت برای تمامی مبارزان راه حق بوده و دشمنان همواره از این روحيه، و شجاعت و شهامت پیروان مکتب حسینی ترس داشته است.
4️⃣ «عزت و کرامت»
عزت يعنی، شكست ناپذيری، صلابت نفس، و حفظ كرامت و شخصيت والای انسانی؛ که در برابر آن، ستمپذيری و تحمل سلطه باطل و سكوت در برابر تعدی و تسليم فرومايگان و اطاعت از فاجران قرار دارد؛
مسلماً یکی از بزرگترین پیامهای عاشورایی، درس عزت و كرامت است که به مسلمانان جهان میآموزد كه هرگز نباید زير بار خواستههای نامشروع ستمگران و ظالمان و قدرتهای پوشالی بروند و برای داشتن عزت و کرامت انسانی میبایست در برابر تعدی آنها با تمام قوا بایستند.
5️⃣ «عمل به تكليف»
یکی دیگر از درسهای عاشورا، «عمل به تكليف» است، به این معنا که باید در جامعه اسلامی، هرکس به تکلیف خود عمل کند و منتظر دیگران نشود! چنانچه عاشورا يكى از جلوههای بزرگ «شناخت تكليف» و «عمل به تكليف» است.
6️⃣ «عشق به خدا»
از والاترين و زلالترين حالات آدمی، عشق به كمال مطلق الهی است که سراسر عاشورا، جلوه زیبای از اين جذبه معنوی و عشق برين است؛ و امام حسین (ع) در این راه همه چیز خود را قربانی میکنند تا رضای حضرت دوست را تأمين نمایند؛ لذا اين مشرب عرفانی و عاشقانه، سرمشقی بزرگ برای همهی صاحبدلان و عاشقان درگاه الهی میباشد، لذا هرچند حادثه عاشورا از حوادث تلخ تاریخ است اما اگر با نگاه عاشقانه به آن بنگریم، همچون زینب کبری (س) چیزی جز زیبایی و شکوه نخواهیم دید: «ما رأیت الا جمیلاً».
🏴 اما اوج و قله این عشق و از خودگذشتگی در عاشورا را میبایست در فدا نمودن سرباز شش ماه حسینی دانست! چنانچه رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «به نظر من اوج مصیبت در کربلا، شهادت حضرت علیاصغر، این طفل شش ماهه در آغوش پدر است... من وقتی ترسیم میکنم آن حالتی را که در خیمههای حسین بن علی (ع)، آن هیجان و ناراحتی را که به خاطر عطش این بچّه پیش آمده است، واقعا برایم قابل تحمّل نیست و طاقت نمیآورم...» (۶۵/۰۶/۲۱)
وقتش شده بر دست بگیرد جگرش را
مردی که شکستهست مصیبت کمرش را
پروانه به هم ریخته گهوارۀ خود را
تا باز کند از پر قنداق، پرش را
تلخ است پدر گریه کند، طفل بخندد
سخت است که پنهان بکند چشم ترش را
ای وای از آن تیر و کمانی که گرفتهست
این بار سپیدی گلویی نظرش را...
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: روز #عاشورای_حسینی
موضوع امروز: «پیامهای #عاشورا»
روز جمعه، ١۴٠٢/٠۵/٠۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠٧ مرداد ١۴٠٢
🌙 السبت، ١١ محرم ١۴۴۵
🌲م Saturday 29 July 2023
👈 امروز متعلق است به پیامبراکرم (ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ بار)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ بار)
- يا غنی (١٠۶٠ بار) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز رحلت حضرت آدم (ع)
🌙 اسارت بازماندگان شهدای كربلا و گذر آنها از قتلگاه (۶١ ق)
🌙 سالروز رحلت علّامه حلی (ره) ٧٢۶ ق
🌙 روز تجلیل از اسرا و مفقودان
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه در این روز مستحب است؛
🔹 عزاداری برای امام حسین (ع) و زیارت حضرت از دور و نزدیک پسندیده است؛
💠 حدیث روز:
💎 امام حسین (ع): «فَمَن أطاعَني كانَ مِنَ المُرشَدينَ، ومَن عَصاني كانَ مِنَ المُهلَكينَ، وكُلُّكُم عاصٍ لِأَمري، غَيرُ مُستَمِعٍ لِقَولي، قَدِ انخَزَلَت عَطِيّاتُكُم مِنَ الحَرامِ، ومُلِئَت بُطونُكُم مِنَ الحَرامِ، فَطَبَعَ اللّهُ عَلى قُلوبِكُم»
💎 «هر كس مرا فرمان بَرَد از رهيافتگان، و هر كس نافرمانى كند از هلاكشدگان است و همه شما از فرمان من سرپيچى مىكنيد و به گفتهام گوش نمىدهيد؛ چراکه عطاياى شما را از حرام پرداختهاند و شکمهایتان از حرام پُر شده است، از اين رو خداوند بر دلهايتان مُهر زده است»
📚 مقتلالحسين خوارزمی، ج٢، ص۶
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز یازدهم #محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓آیا در مجالس عزاداری هروله کردن و گفتن ذکر ائمه بصورت تند و پشت سر هم (شور) جایز است؟
✅ اگر موجب وهن مذهب یا مراسم عزاداری معصومین نباشد فی نفسه اشکال ندارد.
❓نظر حضرت آقا در مورد الفاظی که در عزاداریها و نوحهها استفاده میشود و در شأن یک مسلمان و حتی انسان نیست! و نسبت دادن یکسری الفاظ رکیک به خود است، چه حکمی دارد؟
✅ کلاً در عزاداری، باید نزاکت و سنگینی و وزانت عزاداری حفظ شود... (همچنین) باید از مطالبی که حرام است، مثل کذب و غلو نسبت به ائمه اطهار (ع) پرهیز شود، و نیز باید از مطالبی که دون شأن یک مسلمان است، پرهیز گردد؛
به طر کلی اسلام، پیروان خودش را وزین، سنگین و باوقار میپسندد؛ شما نگاه کنید از جملهی لباسهای حرام، لباس شهرت است و لباس شهرت یعنی لباس سبک، لباسی که در شأن یک مسلمان نیست؛ لباسی که از نظر رنگ، دوخت یا کیفیت پوشیدن یا حتی اِندِراس (پاره پاره شده) به گونهای است که اگر طرف بپوشد در جامعه انگشتنما میشود، و این در شأن یک مسلمان نیست! لذا در تعابیری که در نوحهها خوانده میشود و در مقام اظهار ارادت به معصومین (ع) یا به حضرت اباعبدالله (ع) میباشد، ولی در شأن یک مؤمن نیست که چنین الفاظی به کار ببرد، (میبایست) در عزاداریها از آنها پرهیز شود.
📚منبع: khamenei.ir
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#حماسه_حسینی»
روز شنبه، ١۴٠٢/٠۵/٠٧
مناسبت روز: امروز، روز یازدهم ماه محرم و سالروز اسارت و جسارت عظیمی است که نظیر آن را جهان اسلام، هرگز به خود ندیده است؛ در این روز، کسانی به اسارت برده شدند که از خاندان وحی و نبوت و عزیزترین و شریفترین انسانهای هستی بودند؛ لذا هنوز چشم بشریت، پس از هزار و چندصد سال، به واسطه این جنایت بزرگ، وظلمی که بر کودکان و زنان کاروان حسینی رفت، گریان و شرمسار است؛
همچنین این روز با عنوان «روز تجلیل از اسرا و مفقودان» نیز به ثبت رسیده، لذا سخن امروز را با سلام و درود به همهی آزادگان و ایثارگران، و خانواده قهرمان آنها آغاز مینمائیم؛
✍️ واقعهی #عاشورا چنان با ریشه و فرهنگ ما گره خورده است که با هجمهی هزار و چندصدسالهی دشمنان نیز همچنان مهمترین حادثه تاریخی جهان به شمار میآید؛ ولی تحلیل و برداشت از این حادثهی بزرگ، کار آسانی نیست! چرا که در عین سادگی و صراحت، پیچیدگیهای فراوانی دارد که ممکن است قضاوت انسان را به افراط و تفریط ختم کند؛ لذا برای رسیدن به درک درست از این حادثهی تاریخی و تأثیرگذار نیاز است تا بررسیهای دقیق و جامعی در این زمینه در اختیار بشر قرار گیرد؛
بیشک یکی از گرانبهاترین آثاری که میتواند مخاطب را به درک و شناخت درستی از عاشورای حسینی برساند، مجموعه کتاب «حماسه حسینی»، اثر استاد شهید مرتضی مطهری (ره) است که در این مجموعه، استاد در رابطه با حادثهی کربلا از واژه «حماسه» استفاده نموده و درباره فلسفه این نامگذاری میگوید: «کلمه "حماسه" علاوه بر معنای شدت حادثه، به معنای صلابت و شجاعت و حمیت است؛ لذا از آنجا که شخصیت حسینبنعلی(ع) صبغه و رنگ حماسی دارد، میبایست در سرگذشت آن حضرت نیز یک چنین احساس حماسی داشته باشیم، نه یک احساس تراژدی و مصیبت و رثا و (خدای نکرده) نفله شدن!!!»
البته در تاریخ، اصولاً شخصیتهای حماسی، جنبه نژادی و قومی دارند؛ یعنی مخصوص یک قوم و نژاد معین و یک آب و خاکند؛ اما در مورد امامحسین(ع) چنین نیست؛ ایشان یک شخصیت حماسی است، اما حماسهی انسانیت و بشریت؛ نه حماسهی قومیت.
سخن، عمل و روح امامحسین(ع)، حماسهای مافوق همهی حماسههاست و علت شناخته نشدن ایشان نیز همین است؛ شخصیت امام از نظر شدت حماسی بودن و علو و ارتفاع جنبهی انسانی بینظیر است ولی ما این حماسه را نشناختهایم..؛
از اینرو کلید شخصیت امامحسین(ع) را باید حماسه و عظمت و شور و صلابت و شدت و ایستادگی و حقپرستی دانست و کلمات و سخنانی هم که از آن حضرت نقل شده، همه حاکی از همین روحیهی صلابت و حماسه الهی و انسانی است...»
شهید مطهری (ره) سپس با تبیین «حماسه حسینی»، حادثه کربلا را از دو جنبه «سیاه و تاریک» و «نورانی و سفید» بررسی نموده و مخاطبین را دعوت مینماید تا به صفحه نورانی واقعه عاشورا نیز توجه نمایند؛
استاد میگوید: «تاریخ کربلا، یک صفحه دیگر هم دارد که شخص اول آن صفحه، دیگر پسر معاویه و جنایتکاران کربلا نیستند؛ در آنجا قهرمان حسین (ع) است! در آن صفحه، دیگر اثری از جنایت نیست؛ تراژدی نیست؛ بلکه همهی آن حماسه و افتخار و نورانیت است؛ تجلی حقیقت و انسانیت است؛ تجلی حقپرستی است؛ اگر آن صفحه را درست نگاه کنیم، آنوقت میفهمیم که بشریت حق دارد به خودش ببالد و آن وقت معلوم میشود که به چه دلیل خداوند به فرشتگان دستور داد که در برابر آدم سجده کنند!
اما وقتی فقط صفحه سیاه کربلا را ببینیم، بشریت سرافکنده شده و خودشان را مصداق آیه ٣٠ سوره بقره میبیند که فرشتگان به خداوند گفتند: «قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ...»: «آیا کسانی در زمین خواهی گماشت که در آن فساد کنند و خونها بریزند و حال آنکه ما همواره، تو را تسبیح و تقدیس میکنیم؟!»
اما خداوند فرشتگان را به دیدن آن صفحه روشن، دعوت میکند و در جواب آنها میفرماید : «...قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ»: «من چیزی (از اسرار بشر) میدانم که شما نمیدانید!» لذا میبایست در حماسه حسینی از آن صفحه روشن هم سخن بگوییم تا بشریت، عظمت آن را درک کرده و به آن افتخار کند؛
✍️ در پایان سخن توجه به این نکته نیز ضروری است که استاد مطهری، هرگز نافی صفحه تاریک کربلا و نقل احساسی آن در مجالس حسینی نبوده و راز بقای حماسه حسینی (ع) را در بهرهگیری از دو بُعد «منطقی و عقلی» و «احساسی» میداند و لذا با تأکید بر توصیه ائمه اطهار (ع) به گریه بر امام حسین (ع)، آن را از حکیمانهترین دستورات و باعث رسوخ نهضت حسینی در اعماق جان مردم دانسته است.
📚 برداشتی ازمجموعه کتاب «حماسه حسینی» اثر استاد مطهری(ره)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام #اسارت اهلبیت پیامبر خدا
موضوع امروز: «#حماسه_حسینی»
روز شنبه، ١۴٠٢/٠۵/٠٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٠٨ مرداد ١۴٠٢
🌙 الأحد، ١٢ محرم ١۴۴۵
🌲م Sunday 30 July 2023
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 ورود اسیران کربلا به کوفه (۶١ ق)
🌙 شهادت حضرت امام زین العابدین علیهالسّلام (٩۵ ق) طبق روایت مشهور
☀️ روز بزرگداشت شيخ شهاب الدين سهروردی (شیخ إشراق)
🤲 اعمال روز:
🔹 عزاداری برای امام سجاد (ع) و زیارت حضرت از دور و نزدیک پسندیده است؛
💠 حدیث روز:
💎 امام باقر (ع): لَمّا حَضَرَتْ أبي عليَّ ابنَ الحسينِ عليه السلام الوَفاةُ ضَمَّني إلى صَدْرِهِ ثُمَّ قالَ: أيْ بُنيَّ، اُوصيكَ بِما أوْصاني أبي حِينَ حَضَرَتْهُ الوَفاةُ، وبما ذَكَرَ أنّ أباهُ عليهالسلام أوصاهُ بهِ:«أيْ بُنَيَّ، اصبِرْ على الحقِّ وإنْ كانَ مُرّا»
«چون هنگام رحلت پدرم على بن الحسين عليهالسلام فرا رسيد، مرا در آغوش گرفت و فرمود: فرزندم! من به تو همان سفارشى را مىكنم كه پدرم در هنگام فرا رسيدن رحلتش به من كرد و فرمود كه پدر او نيز به وى همان سفارش را كرده است: «فرزندم! در راه حقّ صبر و ایستادگی کن هرچند تلخ باشد»
📚 اصول كافى، ج٢، ص٩١
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز #شهادت_امام_سجاد (ع)
موضوع: #احکام_عزاداری
❓افرادی برای #هیئت_عزاداری برنج و گوشت #نذر کردهاند، اگر برنج بیشتر از گوشت باشد آیا میتوان مقدار اضافی برنج را فروخت و گوشت یا وسایل مورد نیاز دیگر را تهیّه کرد؟
✅ #نذورات و #هدایا باید در همان جهتی که #نذر کننده یا هدیه کننده گفته و نیت کرده، مصرف شود؛ البته اگر نذر کننده #صیغه_شرعی نذر نخوانده باشد، میتوان با اجازه او، جنس اهدایی را تعویض یا در محل دیگر مصرف کرد.
❓آیا میشود با پرداخت کفاره، نذری که کردهایم را منحل کنیم؟
✅ عمل به نذر واجب است، و تخلّف از آن جایز نیست؛ و با پرداخت کفارهی نذر منحلّ نمیشود؛ اما در صورت تخلّف، دادن کفاره، واجب است.
📚منبع: khamenei.ir
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «نقش #امام_سجاد (ع) در تاریخ اسلام»
روز یکشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٠٨
مناسبت روز: امروز بنا بر روایت مشهور، سالروز شهادت حضرت #سیدالساجدین، امام #زینالعابدین (ع) است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن خود را با حدیثی از امام رضا (ع) در فضیلت آن امام همام آغاز مینمائیم، که فرمودند: «حضرت سجاد (ع)، امام یکتای زمان خویش بودند که احدی (در فضیلت) به ایشان نمیرسد، و هیچ دانشمندی با آن حضرت برابری نمیکند، و بدیل و مثل و مانندی ندارند... و کیست که بتواند به حد شناخت آن حضرت برسد، هرگز، هرگز، چرا که عقل آدمی (از درک و شناخت امام) عاجز است» (اصول کافی، ج١، ص١٩٨)
✍️ بیشک یکی از حضرات معصومین که در دوران بسیار سخت امامت خود، خدمات بینظیری را به اسلام و بشریت ارائه نمودهاند، حضرت سجاد (ع) میباشند، ولی متأسفانه در طول تاریخ، ظلم بزرگی در معرفی شخصیت بینظیر این امام همام صورت گرفته، چنانچه متأسفانه اگر امروز از بسیاری از مردم در رابطه با آن حضرت بپرسیم، ایشان را بهعنوان فردی مریض احوال، منزوی و منفعل که از صبح تا شب فقط در گوشهای نشسته و به گریه و نماز و سجده مشغول بودهاند، تصور مینمایند؛
این در حالی است که با نگاهی به زندگی امام سجاد (ع) و دقت در شخصیّت و ژرفای تفکّرات آن حضرت، به تأثیرگذاری بیبدیل ایشان در تاریخ اسلام پی میبریم، چنانچه آن امام بزرگوار در یکی از بحرانیترین و دشوارترین دورههای تاریخ تشیع، در طول ٣۴ سال امامت، توانستند با رهبری و هدایت مسلمانان، قیام کربلا را به نتیجه رسانده و موانع رشد جامعه اسلامی را از میان برداشته و شیعیان را از یکی از سختترین تنگناهای سیاسی و اجتماعی تاریخ عبور دهند؛
امام سجاد (ع) که به واسطه مشيت الهی و حفظ جان ایشان، در حادثه جانسوز کربلا در بستر بیماری شدید بودند و همهی مصائب عظیم در کربلا و مسیر اسارت را با بهرهگیری از مقام توکل، صبر و رضا، پشت سر گذاشتند، به تدریج در مسیر شام، بهبود یافتند تا جایی که در مجلس امویان با شجاعت بینظیر و سخنان آتشین خود، یزید و یزیدیان را رسوا و قیام عاشورا را پرثمر نمودند؛
امام پس از بازگشت به شهر مدینه با اختناق شدید و سرکوب شیعیان روبرو شدند؛ بهگونهای که حاکمان مستبدّ بنیامیّه و بنی مروان، جوّ سنگینی از وحشت و کُشتار را بر جامعه اسلامی حکمفرما کرده بودند تا جایی که هرکس، حتی بهعنوان مُحب امیرالمؤمنین (ع) شناخته میشد را سَر میبُریدند؛
در این وضعیّت دهشتبار که جرأت هرگونه حرکتی، در سراسر سرزمین پهناور اسلامی از شيعيان سلب شده بود؛ امام سجاد (ع) با آگاهی از شرایط زمان و مکان، و فقدان وجود یاران وفادار و فداکار، و با توجه به قدرت و سیطره حکومت استکبار، و همچنین عِلم به شکست قیامهای مسلّحانه در آن بُرههی سیاه تاریخ، شیوهها و روشهای جدید و مؤثری را برای هدایت و راهبری جامعه و مبارزه با استکبار برگزیدند و با برنامهریزی بسیار متفکرانه و تاکتیکی هوشمندانه و مدیریتی بینظیر، چهار هدف و کار بزرگ را در آن دوران ظلم و اختناق به انجام رساندند:
1️⃣ تبیین و تدوين اندیشه ناب اسلامی و تقویت بنیانهای فكری و اعتقادی مکتب تشیع در قالب «دعا و نیایش»؛
2️⃣ اثبات حقانیت اهلبیت عصمت و طهارت(ع) نسبت به امامت، ولایت و خلافت مسلمین؛
3️⃣ جذب و حفظ شیعیان و ایجاد تشکیلات منسجم برای پیروان مکتب اهلبیت(ع)؛
4️⃣ زنده نگاه داشتن نهضت عاشورای حسینی در جامعه با گریه مداوم بر سیدالشهداء (ع) و یادآوری وقایع عاشورا، و همچنین توصیه به زیارت کربلا، و سجده بر تربت آن حضرت.
✍️ البته در کنار این خدمات بزرگ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، نباید از شخصیت بینظیر فردی و فضائل اخلاقی و عبادی آن امام همام غفلت نمود، خصوصیات بینظیری که دوست و دشمن بر آن اعتراف داشته و دارند و در به ثمر رسیدن اهداف فوقالذکر بسیار مؤثر بودهاند، ولی در این مجال کوتاه، فرصت پرداختن به آنها ممکن نیست؛
هرچند که با مراجعه به کتاب شریف صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد (ع) و احادیث ارزشمند ایشان، میتوان خوشهچین زلال اندیشهی آن امام همام بود؛ که سخن امروز با حدیث گرانقدری از آن حضرت رابطه با «نشانههای شیعه» به پایان میبریم که فرمودند: «شیعیان ما، با سادگی و بیآلایشی در زندگی شناخته میشوند؛ در چهرههای آنان آثار عبادت نمایان است... هنگامی که همه ساکت و خاموشند، آنان در تقدیس و تسبیح خداوندند و آنگاه که همه در خوابند، آنها به نماز و نیایش پروردگار مشغولند، و آن وقت که دیگران در سرور و خوشیهای زودگذر (دنیا) غرق میشوند، آنان در فکر و اندیشههای درخشان و اصیل انسانی به سر میبرند» (بحار الانوار، ج ١۵، ص ١۴٢)
https://eitaa.com/ROOZBARG
🏴 روضه امام سجاد (ع):
✍️ امروز طبق روایت مشهور، سالروز شهادت چهارمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت است، لذا این روایت را به حضور شما تقدیم مینمائیم:
فردی از اصحاب خدمت امام سجاد (ع) عرض کرد، آقای من در ماجرای کربلا، کجا بیشتر از همه به شما سخت گذشت؟
حضرت نفرمودند روز عاشورا؛ نفرمودند آنوقتی که برادرم علیاکبر (ع) یا علی اصغر (ع) را کشتند؛ نفرمودند آنوقتی که عمویم عباس (ع) را به شهادت رساندند؛ حتی نفرمودند در گودی قتلگاه و وقت شهادت حضرت سیدالشهداء (ع)؛ بلکه سه بار فرمودند: «الشام، الشام، الشام»؛
و در روایت دیگر آمده که حضرت زینالعابدین (ع) فرمودند در «شام» هفت مصیبت بر ما وارد شد:
1️⃣ در شام مأموران یزید در حالی که شمشیرهای خود را برهنه و نیزهها را برافراشته بودند بر ما حمله کردند و با کعب نیزه بر زنان و کودکان زده و شادی میکردند؛
2️⃣ سرهای شهدا که بر نیزهها بود را میان زنها و کودکان ما قرار دادند؛ و با سرها بازی میکردند و آنها را به زمین میانداختند و در میان دستها و پاهای اسبها پایمال میکردند؛
3️⃣ از بالای بامها آتش بر سر ما میریختند؛ چنانچه وقتی آتش به عمامه بر من افتاد، دستهایم را به گردنم بسته بودند و نتوانستم آن را خاموش کنم، و عمامه و موها و سرم را سوزاند؛
4️⃣ از طلوع آفتاب تا نزدیک غروب، ما را با ساز و دهل در برابر چشم مردم شام در کوچه و بازار گردش میدادند و میگفتند: بزنید و بکشید اینها را که بر خلیفه خروج کردند و در اسلام هیچ حرمتی ندارند؛
5️⃣ ما را از شتران پیاده کردند و به یک ریسمان بستند و از مقابل خانههای یهود و نصاری عبور دادند و میگفتند: اینها کسانی هستند که پدرانشان، پدران شما را کشتند و خانههای آنان را ویران کردند؛ پس امروز بزنید و تلافی کنید؛ و در این وقت یهودیان و مسیحیان هر چه از خاک و سنگ و چوب داشتند، بر سر و بدن زنان و کودکان ما زدند؛
6️⃣ ما را به بازار بردهفروشها بردند و اراده کردند که خاندان پیامبر (ص) را به جای غلامان و کنیزان بفروشند! ولی خداوند این کار را برای آنها میسر نکرد؛
7️⃣ بعد از آنهمه جسارت و اذیت، ما را در مکانی منزل دادند که سقف نداشت و زنان و کودکان ما، روزها از گرما و شبها از سرما و گرسنگی و تاریکی همواره در سختی و وحشت بودند. (تَذْکِرَةُ الشُّهَداء، ص۴١١)
حرف امام الاسرا، الشام الشام
درکوفه و شام بلا، الشام الشام
گفته علیبنالحسین با شیعیانش
در هر نفس تا انتها، الشام الشام
در کوچههای شام ما آواره بودیم
آتش ز بام خانهها، الشام الشام
ذکر رقیه در خرابه با سکینه
خوردم کتک در روز و شام، الشام الشام
بابِ مرا در قتلگه، چون سر بریدند
آن سر به روی نیزهها، الشام الشام
بزم شراب و طعنه و زخم زبانها
بودند جمع اشقیا، الشام الشام
رأس بریده، ذکر قرآن از لب ماه
پرخون سَر و طشت طلا، الشام الشام
با خیزان لب را هدف بگرفت و میزد
در پیش چشم کودکان، الشام الشام
خواب و خرابه، کودک دلبند مولا
رفته رقيه از جهان، الشام الشام
«و سَیعلَمُ الّذینَ ظَلَموا أَی مَنقَلَبٍ ینقَلِبونَ»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز شهادت حضرت #سیدالساجدین (ع)
موضوع امروز: «نقش امام #سجاد (ع) در تاریخ اسلام»
روز یکشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٠٨
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٠٩ مرداد ١۴٠٢
🌙 الإثنين، ١٣ محرم ١۴۴۵
🌲م Monday 31 July 2023
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 تدفين پيكرهای مقدس شهيدان كربلا (۶١ ق)
🌙 حضور اسراى اهلبیت علیهمالسلام در مجلس ابن زیاد ملعون و خطبه آتشین حضرت زینب سلاماللهعلیها (۶١ ق)
🌙 شهادت عبدالله بن عفيف ازدی در کوفه (۶١ ق)
☀️ اعلام پرچم رسمى جمهورى اسلامى ايران (١٣۵٩ش)
☀️ روز اهدای خون
🤲 اعمال روز:
🔹 عزاداری در سومین روز شهادت امام حسین (ع) و زیارت آن حضرت از دور و نزدیک پسندیده است؛
💠 حدیث روز:
💎 پيامبر اکرم (ص): «مَن بَكى عَلى مُصابِ هذِهِ البِنتِ (زَينَبَ بَنتِ عَلِيٍ عليهاالسلام) كانَ كَمَن بَكى عَلى أخَوَيهَا الحَسَنِ و الحُسَينِ (عليهماالسلام)
«هر كس بر مصيبتهاى اين دختر [زينب عليهاالسلام] بگريد، همانند كسى است كه بر برادرانش، حسن و حسين عليهماالسلام گريسته باشد»
📚 وفياتالأئمه، ص۴٣١
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز سیزدهم #محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓باقی مانده اموالی که به عنوان هزینههای مراسم عاشورای امام حسین(ع) جمع آوری میشود، در چه موردی باید خرج شود؟
✅ اگر #نذر شرعی صورت گرفته، تابع نذر است و گرنه میتوان با کسب اجازه از اهدا کنندگان، اموال باقی مانده را در امور خیر دیگر مصرف کرد یا آنها را برای مصرف در #مجالس_عزاداری آینده نگاه داشت.
❓آیا میشود اضافه خرج مراسم فاطمیه را در محرّم و یا بالعکس هزینه کرد؟
✅ اگر نذر خاص نشده باشد، که مثلاً در مراسم فاطمیه مصرف شود، و یا خلاف نظر اهدا کنندگان نباشد، اشکال ندارد.
📚منبع: khamenei.ir
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#مَا_رَأَیْتُ_إِلَّا_جَمِیلًا»
روز دوشنبه ١۴٠٢/٠۵/٠٩
مناسبت روز: امروز، سیزدهمین روز از ماه #محرم الحرام است که تاریخ در چنین روزی در سال ۶١ هجری قمری، شاهد رویداد جانسوز و مهمی در دارالاماره کوفه بود؛ چنانچه آوردهاند که عبیدالله بن زیاد ملعون که سرمست از غرور پيروزى بود، براى قدرتنمايى، بر تخت خود نشست و همگان را دعوت نمود و دستور داد، سر امام حسين (ع) را در برابرش قرار دهند و اسرای کربلا را وارد کنند؛ سپس رو به حضرت زينب (س) كرد و گفت: «خدا را سپاس كه شما را رسوا ساخت و نادرستى خبرهاى شما را نشان داد!»
حضرت زينب (س) در پاسخ او فرمودند: «فقط انسان فاسق، رسوا مىشود و انسان فاسد دروغ مىگويد و آن هم ما نيستيم و ديگرى است!»
ابن زياد باز هم مغرورانه گفت: «كار خدا را نسبت به برادر و خاندانت چگونه ديدى؟» و حضرت با صلابت و قدرت بیشتر پاسخ دادند: «من جز زيبايى و نيكى چیزی نديدم! آنها گروهى بودند كه خداوند شهادت را برايشان مقرّر كرد و آنان نيز به آرامگاه خويش شتافتند؛ به زودى خداوند تو و آنان را [در روز قيامت] گرد خواهد آورد و ميان شما داورى خواهد كرد؛ در آن روز خواهی دید که چه كسى پيروز است؟» وسپس فرمودند: «اى پسر مرجانه! مادرت به عزايت بنشيند»
ابن زياد با شنيدن اين سخنان، بسیار خشمگين شد و ابتدا قصد کشتن آن حضرت را نمود، اما بهدلیل نظر برخی از بزرگان مجلس از این تصمیم گذشت و از روی درماندگی گفت: «اين زن، پيوسته موزون و شعرگونه سخن مىگويد؛ پدرش نيز چنین بود» (ارشاد مفيد، ص۴٧٣؛ تاريخ طبرى، ج۴، ص٣۵٠)
✍️ به راستى انسان نمىداند در برابر اين همه شجاعت و قدرت روحى چه بگويد؟ جز اينكه در برابر عظمت اين بانوى بزرگ، زانو به زمين زده و اعتراف كند كه هیچ لفظ و جملهای، قادر به بیان عظمت و شهامت آن حضرت در برابر مرد سفّاك و بىرحمى همچون ابن زیاد ملعون نیست! و تنها میتوان گفت که زینب کبری (ع) فرزند حیدر کرار (ع) و فاطمه زهرا (س) است.
❓اما سؤالی که شاید به ذهن بعضی از عزیزان خطور کرده باشد، این است که مگر نه اینکه حادثه کربلا یک جنایت و یک تراژدی است، یک مصیبت و یک رثاء است؛ جنایتی بزرگ که در آن بین جنایتکاران، مسابقه خیانت و رذالت برقرار است! از بستن آب روی کودکان و زنان بیگناه گرفته تا کشتن بهترین انسانها و تکه تکه کردن جوانان و نوجوانان بیگناه و حتی تیر زدن به گلوی طفل شیرخواره؛ و در ادامه بریدن سرها و اسب تاختن بر بدنهای بیسر، و حمله به خیمههای زنان و کودکان و تاراج آنها، و اسیری و شلاق زدن، و بر شتر بیجهاز سوار کردن آنان و صدها جنایت دیگر... پس چرا حضرت زینب (س) میفرمایند: «مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلًا»؛ مگر در این همه جنایت هولناک، زیبایی هم وجود دارد؟!
✅ در جواب، اولاً باید بدانیم که حضرت زینب (س) این جمله را هنگامی فرمودند که ابن زیاد گفت: «كار خدا را نسبت به برادر و خاندانت چگونه ديدى؟» لذا حضرت با اشاره به «مقدرات الهی» چنین فرمودند که «من جز زیبایی چیزی ندیدم» و بدیهی است که رضای اهلبیت (ع) همواره منطبق بر رضای الهی است، چنانچه امام حسین (ع) پس از آنهمه مصیبت، در گودی قتلگاه و در لحظات آخر فرمودند: «الهی رِضاً بِرِِضِاک»؛
⬅️ ثانیاً ما همیشه از همین بُعد سیاه و خیانت و جنایت به حادثه عاشورا نگاه کردهایم؛ اما همانطور که در سخن دیروز عرض کردیم، «عاشورا» یک چهره دیگر هم دارد و آن چهرهی روشن و درخشان اطاعتپذیری و جان دادن در راه محبوب و معشوق است!
عاشورا ثابت کرد که انسان خاکی میتواند تا عرش اعلی پرواز کند، و تمام هستی و وجود زمینی خود را در راه رضای حضرت دوست قربانی کرده و به جایی برسد که خدا خریدارش شود: «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ: خداوند از مؤمنان، جانها و اموالشان را خریداری کرده و (در برابرش) بهشت برای آنان است» (توبه/١١١)؛
در این صفحه از کربلا، همانطور که حضرت زینب (ع) فرمودند، همهچیزش زیبایی است، خداپرستی و عشقبازی است؛ شجاعت و شهامت است؛ وفاداری و ایثار و ازخودگذشتگی است؛ ولایتباوری و ولایتیاوری است؛ و در یک کلام، شهادت در راه الهی و ماندگاری است!
لذا حضرت زینب (س) خطاب به یزید ملعون فرمودند: «فَکِد کَیْدک وَاسْعَ سَعْیک و ناصِبْ جُهْدَک فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا»: «هرچه نيرنگ دارى به كار بند و نهايت تلاشت را بكن و هر كوششى كه دارى به كار گير؛ امّا به خدا سوگند نمیتوانی ما را بمیرانی و ما را محو کنی و نمیتوانی چراغِ وحى ما را خاموش کنی...» (بحارالأنوار، ج۴۵، ص١٣۵)
✍️ چنانچه بعد از هزاروچندصدسال، هنوز شاهد زنده بودن حماسه حسینی هستیم.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: روز سیزدهم ماه #محرم الحرام
موضوع امروز: «#مَا_رَأَیْتُ_إِلَّا_جَمِیلًا»
روز دوشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٠٩
https://eitaa.com/ROOZBARG