#جنین_شناسی_قرآن
🤔#پرسش
❔این که گفته میشود از جمله معجزات قرآن پرده برداشتن از مراحل جنین است چقدر واقعیه ❗️برخی نزدیکان #ملحدم می گویند که دقیقا نظرات قرآن بر خلاف علم روز جنین شناسی است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در قرآن مجيد در لابه لاى آيات مربوط به نشانه هاى توحيد و همچنين دلايل معاد اشارات بسيار پر معنايى به مسأله آفرينش انسان از نطفه و سپس تطورات جنين آمده است، كه بعضى از آنها را مى توان در زمره معجزات علمى قرآن شمرد. از جمله در آيه دوم سوره انسان مىخوانيم:« إِنَّا خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِنْ نُّطْفَةٍ أَمْشَاجٍ نَّبْتَلِيهِ فَجَعَلْنَاهُ سَمِيعاً بَصِيراً: «ما انسان را از نطفه به هم آميخته اى آفريديم، و او را مى آزماييم؛ (بدين جهت) او را شنوا و بينا قرار داديم».
❕امْشاج جمع بوده و به معناى شئ مخلوط است؛ در اينكه اين نطفه از چه چيز مخلوط است مفسران احتمالات گوناگونى داده اند، گاه آن را اشاره به تركيب نطفه انسان (از اسپرم و اوول) دانسته اند و گاه اشاره به تركيبى از استعدادهاى مختلف (از نظر جسمانى و روحانى، زشت و زيبا، باهوش و كم هوش و ...) ذكر كرده اند؛ و گاه اشاره به تركيب نطفه انسان از مواد مختلفى از فلزات و شبيه فلزات دانسته اند.
👌ولى با پيشرفت علم و گسترش #تحقيقات دانشمندان، امروز اين معنا اثبات شده است كه اين قطرات ناچيز منى (كه تعبير ديگرش نطفه است از آب های متعددى كه غدد مختلف بدن ترشح مى كنند تركيب شده است؛ و ترشحات پنج غده منى را درست مى كنند؛ و آنها عبارتند از: دو غده به نام بيضه كه در كيسه هاى تخمى كه نزديك غده پروستات قرار دارند، و ديگرى خود غده پروستات است، و همچنين غده هاى كوپر و ليتره كه در كنار مجارى ادرار قرار دارند.
📚اقتباس از كتاب «مقايسه اى ميان تورات و انجيل و قرآن و علم» نوشته دكتر بوكاى، ترجمه مهندس ذبيح الله دبير صفحه 271.
👌اين آبهاى پنجگانه با #نسبت دقيق و حساب شده اى به هم مى آميزند و ماده حيات آفرين نطفه را تشكيل مى دهند.
❕دانشمند فرانسوى، فوق الذکر ، معتقد است تعبير به اشماج كه در قرآن وارد شده؛ اشاره به همين نكته دقيق دارد كه هنگام نزول آيات قرآن از چشم جهانيان و دانشمندان آن عصر، پوشيده و پنهان بوده است.
👌از سوى ديگر در آيه 20 تا 23 سوره مرسلات مى فرمايد: أَلَمْ نَخْلُقْكُمْ مِّنْ مَّاءٍ مَهِينٍ- فَجَعَلْنَاهُ فِى قَرَارٍ مَّكِينٍ- إِلَى قَدَرٍ مَّعْلُومٍ- فَقَدَرْنَا فَنِعْمَ الْقَادِرُونَ: «آيا شما را از آبى پست و ناچيز نيافريديم،- سپس آن را در قرارگاهى مطمئن و آماده (رحم) قرار داديم،- تا مدّتى معيّن؟!- ما توانايى بر اين كار داشتيم، پس ما چه تواناى خوبى هستيم (و امر معاد براى ما آسان است)».
👌دانشمندان جنين شناسى، امروزه با #مطالعات و مشاهدات دقيقى كه از طريق فيلمبردارىهاى زنده از تحولات جنين به عمل آمده به اين نكته رسيده اند كه تركيب اسپرم با اوول در بيرون رحم و دهليزهاى منتهى به آن صورت مى گيرد؛ و بعد نطفه منعقد شده به سوى قرارگاه اصلى كه رحم است پيش مى رود و بر ديواره آن مى چسبد.
💠در آيه فوق نيز به وضوح اين معنا ديده مى شود؛ نخست از آفرينش انسان سخن مى گويد؛ سپس از قرار گرفتن او در قرارگاه رحم- توجه داشته باشيد كه واژه ثُمَّ در لغت عرب معمولًا براى عطف همراه با ترتيب و فاصله زمانى به كار مى رود- و به اين ترتيب چيزى كه از چشم همه دانشمندان در آن عصر و قرنهاى بعد مستور بوده به وضوح در قرآن آمده است.
❕تعبير به «قرارٍ مكينٍ» (جايگاه امن و امان) نيز تعبير بسيار پر معنايى است، كه مسلماً ابعادش در آن زمان ناشناخته بوده و امروزه با پيشرفت علم و دانش ما مى دانيم كه چه نكات مهمى در #آفرينش رحم به كار گرفته شده است كه آن را به صورت مطمئنترين جايگاه براى جنين در آورده است.
👌گذشته از پرده هاى سه گانهاى كه از هر سو جنين را احاطه كرده (پوست شكم مادر، ساختمان رحم، كيسه مخصوصى كه جنين درون آن قرار دارد) هر جنينى در ميان كيسه اى كه اطراف داخل آن را آب لزجى فرا گرفته شناور است؛ و تقريباً در يك حالت بى وزنى، بدون اتكاء بر چيزى در آنجا قرار دارد؛ و بسيارى از ضربه هايى كه از اطراف بر بدن مادر وارد مىشود براى او قابل تحمّل است؛ چرا كه در واقع ضربه ها بر #همان كيسه آب وارد مى شود، نه مستقيماً بر خود جنين و به تعبير ديگر كيسه و محتواى آن را مى توان يك دستگاه ضد ضربه ناميد كه مانند فنرهاى نرم اتومبيل ضربه هاى سنگين موجها و دست اندازهاى جاده را خنثى مى كند و از اين گذشته نمى گذارد اعضاى بدن جنين روى هم فشار بياورد زيرا اين فشار براى آن جسم لطيف، مسلماً زيان آور است.
💠ادامه #پاسخ 👇👇👇
@Rahnamye_Behesht
🔰ادامه #پاسخ 👇👇👇
❕به علاوه سرما و گرماى خارج به آسانى به #جنين منتقل نمى شود؛ زيرا ناچار است از آن كيسه مملو از آب بگذرد و طبعاً تعديل مى شود و به جنين مى رسد، و گرنه ممكن بود با يك حمام گرفتن مادر با آب سرد يا گرم، وضع جنين به كلى مختل شود.
👌با توجه به اين امور است كه #مفهوم «قَرارٍ مَكينٍ» (جايگاه مطمئن و آرام) بر ما كاملًا آشكار مى گردد. نه تنها جنين جايگاه امن و مناسبى در رحم دارد؛ بلكه اين امنيت و ايمنى در مراحل تولد نيز ادامه دارد. به گفته بعضى از مفسران آن ماده سيال مخصوصى كه جنين در آن شناور است، به هنگام تولد، سبب توسعه دهانه رحم و #حتى ضد عفونى كردن مجراى عبور جنين مىشود تا به راحتى و در نهايت امنيت از مجرايى كه معمولًا آلوده به انواع ميكربها است بگذرد و سالم به دنيا آيد.
📚تفسیر پیام قرآن ج8 ص 182
❕اين نكته نيز شايان اهميت است، كه قرآن مجيد هنگامى كه سلسله مراحل تكاملى جنين را در آيه 12 و 13 و 14 سوره مؤمنون بازگو مى كند، اينچنين مى فرمايد ؛ « وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ مِنْ سُلالَةٍ مِنْ طِينٍ ثُمَّ جَعَلْناهُ نُطْفَةً فِي قَرارٍ مَكِين ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَاماً فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْماً ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ: «ما انسان را از عصاره اى از گل آفريديم.سپس آن را نطفه اى در قرارگاه مطمئن (رحم) قرار داديم. سپس نطفه را به صورت علقه (خون بسته)، و علقه را به صورت مضغه (چيزى شبيه گوشت جويده شده)، و مضغه را به صورت استخوانهايى درآورديم؛ و بر استخوانها گوشت پوشانديم؛ سپس آن را آفرينش تازه اى بخشيديم؛ پس #بزرگ و پر بركت است خدايى كه بهترين آفرينندگان است!»
👌در رابطه با چرایی تعبیر خلقت انسان از گل در گذشته مفصلا توضیح داده ایم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6156
👌«عَلَقَة» از مادّه «عَلَق» (بر وزن شفق) در اصل به معنى علاقه و ارتباط به چيزى است؛ و لذا «عَلَقْ» به معنى خون بسته و زالو نيز آمده است؛ و «علقه» كه يكى از مراحل تكوّن جنين در #رحم مادر است از اين رو علقه ناميده شده كه شبيه قطعه خون منعقد شده است.
📚مفردات راغب
👌«مُضْغَة» از مادّه «مَضْغ» به معنى جويدن غذا است؛ و به معنى قطعه اى از گوشت است به اندازه اى كه انسان يكبار مى جود، به شرط اينكه هنوز پخته نشده باشد. اطلاق اين واژه بر يكى از مراحل جنين كه بعد از حالت «علقه» است به خاطر شباهتى است كه با چنين #گوشتى دارد. در اين هنگام جنين به صورت قطعه گوشت سرخ رنگى درمى آيد كه در آن رگهاى فراوان سبز رنگى است.
👌نخست به آفرينش انسان از عصاره گِل، و سپس از نطفه اى كه در قرارگاه مطمئن رحم جاى مى گيرد اشاره مى كند؛ و بعد از ذكر اين دو مرحله، به ذكر پنج مرحله ديگر كه مجموعاً هفت مرحله را تشكيل مى دهد؛ مى پردازد:
1- مرحله «علقه» كه نطفه تبديل به #خون بسته اى مى شود كه عروق فراوان در آن وجود دارد.2- مرحله «مضغه» كه اين خون لخته شده به شكل قطعه گوشتى در مى آيد.3- مرحله «عظام» كه سلّولهاى گوشتى همگى تبديل به سلّولهاى استخوانى مى شود.4- مرحله پوشش استخوانها با گوشت فرا مى رسد كه عضلات سرتاسر استخوانها را فرا مى گيرد .5- در اينجا لحن قرآن عوض مىشود و خبر از تحوّل و آفرينش مهم و جديدى درباره جنين مى دهد؛ و به صورت يك تعبير سر بسته و اسرارآميز مى گويد: «سپس آفرينش تازه اى به آن داديم»
❕جالب اين است كه علم جنين شناسى، امروز ثابت كرده كه وقتى جنين مرحله علقه و مضغه را پشت سر گذاشت، تمام #سلولهاى آن تبديل به سلولهاى استخوانى مى شود؛ و بعد از آن تدريجاً عضلات و گوشت روى آن را مى پوشاند اين معنا با فيلمبردارىهاى دقيق و پر هزينه اى كه از تمام مراحل جنين به عمل آمده، نيز به اثبات رسيده است- و اين دقيقاً همان چيزى است كه در آيه فوق آمده كه مى فرمايد: «مضغه را به صورت استخوانهايى درآورديم؛ و بر استخوانها گوشت پوشانديم» و اين يكى از معجزات علمى قرآن مجيد است؛ چرا كه در آن روز چيزى به نام علم تشريح جنين وجود نداشت؛ مخصوصاً در محيط جزيره عربستان كه از ساده ترين مسائل علمى نيز خبرى نبود.
👌#ادامه 👇👇👇
@Rahnamye_Behesht
👌#ادامه 👇👇👇
❕مرحله آخری که قرآن به آن #اشاره می کند همان مرحله اى است كه جنين وارد مرحله حيات انسانى مى شود، حس و حركت پيدا مى كند، و به جنبش در مى آ يد كه در روايات اسلامى از آن تعبير به مرحله" نفخ روح" (دميدن روح در كالبد) شده است.
👌اينجا است كه انسان با يك جهش بزرگ زندگى #نباتى و گياهى را پشت سر گذاشته و گام به جهان حيوانات و از آن برتر به جهان انسانها مى گذارد،درست است كه جنين از همان لحظه اول موجودى است زنده، ولى تا مدّتى در شكم مادر هيچ حسّ و حركتى ندارد؛ و در حقيقت بيشتر شبيه به يك گياه است تا حيوان يا انسان ولى بعد از گذشتن چند ماه روح انسانى در او زنده مىشود، و به همين دليل در روايات #اسلامى آمده است كه جنين قبل از آنكه به اين مرحله برسد هرگز ديه كامل ندارد. اما وقتى به اين مرحله رسيد ديه آن ديه كامل يك انسان خواهد بود.
📚تفسیر #نمونه ج14 ص201
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#ایمان_علی
🤔#پرسش
❔ببخشید من به دوست سنی ام گفتم که #ایمان هیچ کس از صحابه به اندازه حضرت علی نبوده است او گفت دروغ می گویی ❗️آیا چنین مطلبی در کتب اهل سنت آمده است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌به این نکته در روایات اهل #سنت اشاراتی شده است.
🔶متقی #هندی از ابن عمر نقل می کند که می گفت ؛
« هرگاه آسمانها و زمین را در کفه ترازو بگذارند و ایمان علی را در #کفه دیگر آن ، ایمان علی بر آسمانها و زمین برتری خواهد یافت ، و سنگین تر از آنها خواهد بود »
📚کنزالعمال ج6 ص156
👌محب #طبری نیز از عمر بن الخطاب نقل می کند ؛
« وجود رسول خدا را شاهد می گیرم که از آن حضرت شنیدم که می فرمود هرگاه آسمانهای هفتگانه را در کفه ترازو بگذارند و ایمان علی را در کفه دیگر آن ، ایمان علی از آسمانها #سنگین تر خواهد بود »
📚الریاض النضره ج2 ص226
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
⁉️سوال
خواستم بدونم چرا عدد امامان دوازده تا است چرا سیزده تا نشد چرا نه تا نشد واقعا چه جواب قانع کننده ای دارید
💭پاسخ:
❗️ از آنجا که مساله امامت در منطق شیعه به امّت واگذار نشده است، همه مسایل آن مربوط به خداو ابلاغ از طرف پیامبر است.
💎 طبعاً علت حصر امامان به دوازده تن از جمله مسایلى است که فلسفه آن براى ما روشن نیست و نظایر آن در شرایع آسمانى کم نیست، اینک به نمونه هایى اشاره مى کنیم:
1⃣پیامبران اولوالعزم از پنج تجاوز نمى کنند. مقصود پیامبرانى هستند که داراى شریعت بوده و دیگر پیامبران، مامور به ترویج آنها بودند، اسامى چهار نفر از آنان در قرآن مجید درسوره شورى آیه13 آمده است، و فرد پنجم همان کسى است که خطاب «اَوحَیْنا اِلیک» متوجه او است، و او کسى جز پیامبر اسلام نیست "آیینى را براى شما تشریع کرد که به نوح توصیه کرده بود و آنچه را که به تو وحى کردیم و آنچه را که ابراهیم و موسى و عیسى را بدان سفارش کرده بودیم"
💎شوری13
2⃣ نقباى بنى اسراییل 12 تن بودند، چنان که مى فرماید:"خداوند از بنى اسراییل پیمان گرفت و از میان آنان دوازده سرپرست برانگیختیم"
💎ماءده 12
3⃣ خلفا از نظر اهل سنت4 نفر هستند، نه کمتر و نه بیشتر.
⁉️آیا فلسفه این ارقام و اعداد براى همگان روشن است؟
❗️اصولاً علت این که شماره امامان در 12 محصور مى باشد، روایات پیامبراکرم است که آنان را به همین عدد معرفى کرده است.
💎مسلم از بزرگان اهل سنت در صحیح خود از جابر بن سمره نقل مى کند که پیامبر فرمود:
❗️" این دین [اسلام] تا زمان رهبرى دوازده تن از خلفاى پیامبر، نیرومند و آسیب ناپذیر خواهد ماند که انان از قریش هستند"
📚صحیح مسلم ج6 ص3
❗️ روایات با این مضمون در دیگر صحاح و مسانید اهل سنت نیز وجود دارد.
📚 ترمذى در سنن ج2 ص45
📚 مسند احمد بن حنبل ج5 ص86
📚 حاکم در مستدرک ج3 ص617
❗️و...از بزرگان اهل سنت آنها را نقل کرده اند.
🔰بنابراین، اگر شیعه پیشوایان معصوم خود را در 12 تن محصور مى داند، یکى از ادله عقیده آنان همین روایات اثناعشر خلیفه است.
📚راهنمای حقیقت ص308
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
ایا طرح مسایل اختلافی با اهل سنت مضر به وحدت که مورد تاکید رهبری است نمی باشد چرا مسایل اختلافی را مطرح می کنید اخر چرا؟
✅پاسخ
ما از جمله طرفداران وحدت با اهل سنت هستیم و پاسخ های گذشته ما در لزوم وحدت با اهل سنت با استفاده از روایات اهل بیت در کانال موجود است
❗️اما باید توجه کنید که بحث های علمی منافاتی با وحدت ندارد چگونه مباحث علمی منافات با وحدت دارد در حالی که اهل بیت و امامان که منادیان وحدت بودند در موارد مختلف با مخالفان خود بحث و احتجاج می کردند
📚بحار الانوار ج9 و 10 « کتاب الاحتجاج»
❗️ایت الله العظمی مکارم شیرازی از مراجع بزرگ تقلید و از ارکان تشیع در عصر حاضر درباره وحدت و مباحث علمی چنین می اورند:
« انچه مضر به وحدت و اتحاد صفوف مسلمین است بحثهای جنجالی و تعصب اور و پرخاشگرانه است ولی بحث های علمی و منطقی که طرفین حدود و موازین علمی و منطقی را در ان رعایت کنند نه تنها مزاحم وحدت صفوف مسلمین نیست بلکه در بسیاری از مواقع به ان کمک می کند جمعی از دانشمندان شیعه و اهل سنت در یک گرد همایی بزرگ در کنار هم نشستند و بخشهای مهمی از مسایل مربوط به اختلافات اهل سنت و شیعه را مورد بررسی علمی قرار دادند ونتیجه ان بسیار جالب و چشمگیر بود زیرا در بسیاری از مباحث نظرها به هم نزدیک شد و اختلافها کمتر گردید و همه باور کردند که اگر این گونه بحثها ادامه یابد کمک شایان توجهی به کمتر کردن فاصله ها و وحدت صفوف می کند»
📚پیام امام امیر المومنین ج1 ص334
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
سلام عليكم. چندی پیش یکی از برادران اهل سنت، شبهه ای درباره آیه 55 سوره مائده مطرح کرد که هر چه کردم نتونستم پاسخشو بدم. از هر کی هم پرسیدم بلد نبود. خواهشا شما جوابی درست به این شبهه بدهید.
متن شبهه: در آیه 55 مائده، جمله حالیه ی(و هم راکعون) هم حال (یؤتون الزكاة) است و هم حال (یقیمون الصلاة). چون یوتون به یقیمون عطف شده پس (و هم راکعون) تنها حال یوتون نیست و حال هر دو می باشد. مانند آیه 3 نمل. حال اگر اینگونه باشد ترجمه اینگونه می شود که: کسانی که نماز را در حال رکوع برپا می دارند و زکات را هم در حال رکوع می پردازند. که بخش اول یک جمله بی معنی است چون امکان ندارد کسی در حال رکوع نماز بخواند چون رکوع جزئی از نماز است. پس راهی نیست جز اینکه بگوییم راکعون به معنای خشوع است. که ترجمه اینگونه می شود: کسانی که خاشعانه نماز برپامیدارند و خاشعانه زکات می دهند.و در نتیجه این آیه ربطی به قضیه اعطای انگشتر در نماز توسط امام علی ندارد.
✅پاسخ:
❗آیه را باید با توجه به شان نزول آن معنا کرد.
❗به اجماع مفسران شیعه وسنی این آیه در شان حضرت علی نازل شد.
از طریق روایات شیعه شکی در این شان نزول نیست. روایات فراوانی دراین باره آمده است که می توانید رجوع کنید به:
📚تفسیر برهان،ج2 ص315 به بعد
📚تفسیر نور الثقلین،حویزی،ج1 ص643 به بعد
📚بحار الانوار،ج35 ص183 باب 4
❗روایات فراوانی نیز که علمای اهل سنت نقل کرده اند این شان نزول را تایید می کند
📚در المنثور،ج2 ص293- اسباب النزول،ص148- کشاف،ج 1 ص649- تفسیر طبری،ج6 ص186- کنزالعمال،ج6 ص319- شواهد التنزیل،ص 161 تا 168-
❗علامه امینی در الغدیر نزول این آیه درباره علی علیه السلام را از حدود 20 کتاب از اهل سنت نقل می کند
📚الغدیر،ج2 ص52 و53
❗مرحوم شوشتری در احقاق الحق همین معنی را از کتب بیشتری نقل می کند
📚احقاق الحق،ج2 ص399 -407
❗الوسی بزرگ مفسر اهل سنت می گوید:
"بیشتر اهل حدیث واخبار بر این اعتقادند که آیه ولایت در شان علی نازل گردید"
📚روح المعانی،ج6 ص167
❗جرجانی بزرگ عالم اهل سنت می گوید:
"امامان تفسیر براین نکته اجماع دارند که مراد از آیه ولایت علی می باشد که در رکوع نماز انگشتر خودرا به گدا بخشید وآیه نازل شد"
📚شرح المواقف،ج8 ص360
❗تفتازانی از بزرگ متکلمین اهل سنت می گوید:
"به اتفاق مفسران هنگامی که گدایی از علی درخواست کمک نمود وآن حضرت انگشتر خودرا درحال رکوع نماز به او داد این آیه در شان او نازل شد"
📚شرح المقاصد،ج2 ص288
❗با توجه به آنچه آمد :
انما ولیکم الله ورسوله والذین امنوا الذین یقیمون الصلاه ویوتون الزکاه وهم راکعون
جمله یقیمون الصلاه ویوتون الزکاه صله الذین می باشد که به صورت خبری می باشد وجمله هم راکعون حال می باشد وذو الحال نیز ضمیر "هم "موجود در جمله قبل است نه آنکه خود جمله ذوالحال باشد
❗در ادبیات عرب جمله ذوالحال واقع نمیشود وانچه از آن فرد سنی نقل کردید نشان میدهد که او چقدر نسبت به ادبیات عرب بی اطلاع است وجمله هم راکعون حال برای ضمیر فعل قبل است وایه چنین معنا می شود:
"ولی وسرپرست شما خدا ورسول وکسانی هستند که نماز می خوانند وزکات میدهند در حال رکوع نماز "
❗مرحوم مقدس اردبیلی می فرماید:
"اما جواب از اعتراض اخر به آیه که جمله وهم راکعون عطف باشد نه حال یا رکوع به معنای خضوع باشد قابلیت جواب دادن را ندارد چه اینکه ثابت شد که جمیع مفسران اجماع دارند که حضرت علی در حال رکوع نماز صدقه داد واین آیه نازل شد
❗پس رکوع را به معنای دیگر حمل کردن بی معنی است واین مناقشه ای است که ناشی نمیشود مگر از عناد وتعصب
📚حدیقه الشیعه،ص55
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
شنیدم میگن روز قیامت هیچ کس از پل صراط عبور نمیکنه مگر به جواز واجازه علی آیا این مطلب در کتب اهل سنت هم اومده
✅پاسخ:
بله این مطلب در روایات فراوانی از کتب شیعه وسنی آمده است.
❗جهت آگاهی تفصیلی از کتب شیعه دراین موضوع رجوع کنید به کتاب شریف بحار الانوار،ج39 ص193 باب 84 "علی تقسیم کننده بهشت ودوزخ وجواز عبور از صراط است"
❗این مطلب در روایات متعددی از کتب اهل سنت نیز آمده است.
❗خطیب بغدادی به سندش از انس بن مالک روایت میکند که گفت:
"وقتی زمان مرگ ابوبکر نزدیک میشد از او شنیدم که گفت از پیامبر شنیدم که می گفت :
"بر صراط عقبه ای است که هیچ کس از آن عبور نمیکند مگر آنکه جوازی از علی همراه داشته باشد"
📚تاریخ بغداد،ج10 ص356
❗طبری روایت میکند که پیامبر فرمود:
"زمانی که خداوند مردمان اولین واخرین را جمع کند بر روی جهنم پلی قرار میدهد، هیچ کس از آن عبور نمیکند مگر به جواز واجازه علی ابن ابی طالب"
📚الریاض النضره،ج2 ص172
❗وروایات متعدد دیگر...
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
یک شبهه برای بنده پیش اومد در مورد ایه:
''یا ایها الذین آمنو اطیعو الله و اطیعو الرسول و اولی الامر منکم''
خداوند در این آیه می فرماید:
''ای کسانی که ایمان آورده اید اطاعت کنید خدا را و اطاعت کنید رسول و صاحبان امر از خودتان''
سوال من اینست:
منظور از اولی الامر چه کسانی هستند؟ چرا خداوند فرموده از میان خودتان؟ آیا از این برداشت نمی شود که اولی امر را خود مردم انتخاب می کنند؟ و چیز عجیب دیگر اینکه چرا لفظ ''اطیعوا'' برای خدا و رسول به کار رفته اما برای اولی الامر به کار نرفته؟
✅پاسخ:
خداوند در آیه 59 نسا اطاعت از خداوند وپیامبر واولی الامر را واجب کرده است.
❗شما در مورد آیه 3 سوال مطرح کردید
1 مراد از اولی الامر چه کسانی هستند؟
پاسخ :
به عقیده شیعه مراد از اولی الامر امامان معصوم هستند ودر این باره روایات فراوانی در مجامع روایی ما آمده است
📚تفسیر برهان،ج2 ص103 به بعد
📚بحار الانوار،ج23 ص283 باب 17
❗با مراجعه به این دو کتاب انبوهی روایت از کتب معتبر شیعه بر این معنا را مشاهده فرمائید
❗ابوحیان اندلسی از علمای بزرگ اهل سنت در تفسیر البحر المحیط می نویسد:
"این آیه در حق علی وامامان اهل بیت نازل گردیده است"
📚بحر المحیط،ج3 ص278
❗حاکم حسکانی از بزرگان اهل سنت روایت میکند که علی از پیامبر سوال کرد اولی الامر چه کسانی هستند پیامبر پاسخ داد:
"تو نخستین آنان هستی"
📚شواهد التنزیل،ج1 ص148
❗علمای فراوان دیگری نیز از اهل سنت روایت کرده اند که آیه در حق اهل بیت نازل شده است که جهت آگاهی رجوع کنید به کتاب شریف احقاق الحق، ج3 ص424 آیه 68 از ایات اثبات امامت اهل بیت از کتب اهل سنت
❗آنچه که این نظریه را اثبات میکند آن است که خداوند در آیه اطاعت مطلق از اولی الامر را لازم می شمارد واطاعت مطلق از غیر معصوم جایز نیست چنان که فخر رازی از بزرگان اهل سنت نیز همین را می گوید
📚تفسیر کبیر،ج 10 ص144
سوال 2:
این که گفتید ایا این کلام خداوند که می گوید اولی الامر از میان خودتان هستند بر این دلالت نمکیند که انتخاب آنان دست مردم است؟
پاسخ:با توجه به آنچه امد روشن شد مصادیق اولی الامر اهل بیت هستند که از جانب خدا معرفی شده اند واین قول شما اجتهاد در برابر نص و دستور صریح خداوند است که باطل است.
❗از طرفی روشن شد که اولی الامر باید معصوم باشند وروشن است که تنها خدا میداند چه کسی معصوم می باشد
❗آیه می گوید اولی الامر از متن جامعه بر خاسته اند وحافظ دین ودنیای شما هستند واز جنس خودتان هستند واین دلالتی بر انتخابی بودن آنان از جانب مردم ندارد چنان که خداوند می گوید که پیامبر اسلام را از میان خود مردم برگزید ( جمعه 2 )
سوال 3: چرا لفظ اطیعوا برای اولی الامر به کار نرفته؟
پاسخ:
تکرار لفظ اطیعوا برای خدا ورسول برای آن است که اطاعت از خدا اطاعت بالذات است واطاعت از پیامبر به صورت اطاعت بالغیر وبه اذن خدا ( واطیعوا برای اولی الامر تکرار نشده چرا که اطاعت اولی الامر از جنس اطاعت از رسول وبه صورت واجب بالغیر است )"
📚تفسیر نمونه،ج3 ص434
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
این روزها ایام غصب خلافت از علی است ایا علی ودیگران در.برابر این غصب خلافت اعتراض کردن چون سنی ها اعتراض کردن رو قبول ندارن
✅پاسخ:
علامه مجلسی در کتاب شریف بحار الانوار بابی رآ اختصاص داده است به احتجاج صحابه بر خلافت وامامت امیر مومنان در برابر غاصبان خلافت
📚بحار الانوار،ج29 ص79 باب 8
از ابی بن کعب نقل می کند زمانی که ابوبکر داشت خطبه می خواند بلند شد وچنین احتجاج کرد:
"آیا نمی دانید که پیامبر علی را برای ما چنین معرفی کرد
"من کنت مولاه فهذا علی مولاه یعنی علیا ومن کنت نبیه فهذا امیره"
"هرکس من مولای او هستم علی مولای اوست وهرکس من پیامبر او هستم علی امیر اوست"
📚همان مدرک،ص83
اسامه بن زید دربرابر ابوبکر چنین استدلال کرد:
"تو سخن پیامبر در مورد علی در روز غدیر را چه زود فراموش کردی"
📚همان مدرک،ص92
همچنین علامه مجلسی در باب 4 ج28 ص175 انبوهی از این احتجاج هارا می آورد.
✅همچنین در کتب اهل سنت هم سخن از مخالفت صحابه با خلافت ابوبکر آمده است
❗بخاري در صحيح خود از زبانن عمر بن خطاب نقل کرده است که تمام انصار و نيز علی بن ابی طالب ، زبير بن عوام و تمام طرفداران آنها با خلافت ابوبکر مخالف بودند:
َ
"تمامي انصار با ما مخالفت كردند و در سقيفه بنی ساعده جمع شدند، و نيز علی و زبير و كسانی كه همراه آنها بودند، با ما مخالفت كردند."
📚صحیح بخاری،ج8 ص26
و طبری و ابن اثير در تاريخ شان نقل کردهاند که تمام انصار و يا بعضی از آنها گفتند که ما تنها با علی بن ابی طالب بيعت ميکنيم:
فقالت الا نصار او بعض الانصار: لا نبايع الا عليا
الكامل ج 2، ص 325 وتاريخ الطبري ج 2 ص 443.
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
آیا حدیث ذکر علی عباده ( یاد کردن علی عبادته) سند از منابع اهل سنت داره؟اگه داره لطف کنید بگید در بحث باهاشون نیاز دارم
✅پاسخ:
خوارزمی در المناقب خود از پیامبر روایت میکند که فرمود:
"ذکر علی عباده"
"ذکر علی عبادت است"
📚المناقب،ص252
ابن کثیر در البدایه از عایشه نقل میکند که گفت:
"ذکر علی عباده"
📚البدایه والنهایه،ج7 ص357
همچنین دیگران از بزرگان اهل سنت هم این حدیث شریف را روایت کرده اند
📚سیوطی در جامع الصغیر،ج1 ص583
📚متقی هندی در کنزالعمال در حاشیه مسند احمد،ج5 ص30
📚علامه مناوی در کنوز الحقایق،ص78
📚قندوزی حنفی در ینابیع الموده،یک جلدی،ص180
و...
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
ایا ایه صریحی درباره امامت حضرت علی در قران وجود دارد
✅پاسخ:
دراین باره آیات فراوانی نازل شده است که ما به یک آیه اشاره می کنیم:
"خداوند در آیه 55 مائده می فرماید:
"تنها ولی وسرپرست شما خدا ورسول هستند وکسانی که نماز را اقامه می کنند ودر حال رکوع نماز صدقه میدهند"
❗به اجماع مفسران شیعه وسنی این آیه در شان حضرت علی نازل شد.
از طریق روایات شیعه شکی در این شان نزول نیست. روایات فراوانی دراین باره آمده است که می توانید رجوع کنید به:
📚تفسیر برهان،ج2 ص315 به بعد
📚تفسیر نور الثقلین،حویزی،ج1 ص643 به بعد
📚بحار الانوار،ج35 ص183 باب 4
❗روایات فراوانی نیز که علمای اهل سنت نقل کرده اند این شان نزول را تایید می کند
📚در المنثور،ج2 ص293- اسباب النزول،ص148- کشاف،ج 1 ص649- تفسیر طبری،ج6 ص186- کنزالعمال،ج6 ص319- شواهد التنزیل،ص 161 تا 168-
❗علامه امینی در الغدیر نزول این آیه درباره علی علیه السلام را از حدود 20 کتاب از اهل سنت نقل می کند
📚الغدیر،ج2 ص52 و53
❗مرحوم شوشتری در احقاق الحق همین معنی را از کتب بیشتری نقل می کند
📚احقاق الحق،ج2 ص399 -407
❗الوسی بزرگ مفسر اهل سنت می گوید:
"بیشتر اهل حدیث واخبار بر این اعتقادند که آیه ولایت در شان علی نازل گردید"
📚روح المعانی،ج6 ص167
❗جرجانی بزرگ عالم اهل سنت می گوید:
"امامان تفسیر براین نکته اجماع دارند که مراد از آیه ولایت علی می باشد که در رکوع نماز انگشتر خودرا به گدا بخشید وآیه نازل شد"
📚شرح المواقف،ج8 ص360
❗تفتازانی از بزرگ متکلمین اهل سنت می گوید:
"به اتفاق مفسران هنگامی که گدایی از علی درخواست کمک نمود وآن حضرت انگشتر خودرا درحال رکوع نماز به او داد این آیه در شان او نازل شد"
📚شرح المقاصد،ج2 ص288
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
آیا طبق کتب شیعه وسنی روز قیامت ازمون درمورد ولایت مولا علی واهل بیت می پرسن لطفا جواب بدید میخوام به دوستان سنی ووهابی بگم حال کنم
✅پاسخ:
بله در روایات شیعه وسنی وارد شده است که در روز قیامت همگان از ولایت اهل البیت سوال میشوند ومورد بازخواست قرار می گیرند
❗خداوند می فرماید:
"سپس در آن روز همه شما از نعمت هایی که داشتید سوال خواهید شد"( تکاثر،8)
❗امام رضا فرمود:
"مراد از نعمت در آیه محبت وموالات ما اهل بیت است که خداوند بعد توحید ونبوت از آن سوال می کند"
📚عیون اخبار الرضا،ج2 ص129
❗امام صادق فرمود:
"مراد از نعمت ها در آیه ما اهل بیت هستیم"
📚امالی طوسی،ص271
❗جهت آگاهی بیشتر رجوع فرمائید به کتاب شریف بحار الانوار، علامه بزرگوار وگرانقدر مجلسی،ج24 ص48 باب 29 تا انبوهی روایت از کتب شیعه را دراین معنا مشاهده کنید
❗قندوزی حنفی از بزرگان اهل سنت روایت می کند که امام صادق فرمود:
"مراد از نعمت ها ولایت علی بن ابی طالب است"
📚ینابیع الموده،ص111
❗الوسی یکی دیگر از بزرگان اهل سنت روایت می کند:
امام صادق به ابوحنیفه گفت گمان می کنی مراد خداوند از سوال از نعمت ها کدام نعمت ها است؟
گفت:غذا وآب سرد
امام گفت:اگر خدا تورا برای این سوال نگه دارد که قیامت بسیار طولانی میشود
ابوحنیفه گفت پس مراد چیست؟
امام فرمود:
"ما اهل بیت مراد آیه هستیم که خداوند به وسیله ما بر بندگان نعمت داد وانان را به اسلام هدایت کرد این نعمتی مستمر است وخداوند از این نعمت سوال میکند وآن محمد واهل بیتش هستند"
📚روح المعانی،ج30 ص226
❗جهت آگاهی بیشتر رجوع فرمائید به کتاب شریف احقاق الحق ج3 ص584 به بعد وج14 ص461 به بعد تا انبوهی روایت از کتب اهل سنت را در این معنا مشاهده کنید
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات از ناحیه دوستان
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوالی داشتم
طبق عقاید اهل تشیع، مقام امامت از نبوا بالاتر است.
حالا انکار نبوت، کفر است و اسلام بر پایه ی توحید، نبوت و معاد پابرجاست.
حالا سوالم اینه
اهل سنت و جماعت که امامت را قبول ندارند، مقامی بالاتر از نبوت را قبول ندارند.
حکم این قضیه چی میشه؟؟؟
✅پاسخ
در این شکی نیست که مقام امامت بالاتر از مقام نبوت است وما در گذشته در این زمینه بحث کرده ایم که میتوانید به پاسخ های گذشته ی ما رجوع کنید ویا کلمه ی«دعای ابراهیم»را در کانال سرچ کنید
❗️حال سؤال شما اینجاست که اگر کسی نبوت را قبول نداشته باشد کافر است ،حال اهل سنت که امری مهمتر از نبوت یعنی امامت را قبول ندارند،ایا کافرند یا خیر؟
❗️پاسخ ان است که اصول دین نزد تشیع سه امر است توحید،نبوت،معاد
👌اما اصول مذهب نزد شیعه پنج امر است که عبارتنداز:توحید،عدل،نبوت،امامت،معاد
❗️اگر کسی یکی از اصول دین را قبول نداشته باشد از اسلام خارج است اما اگر امامت وعدل که جزو اصول مذهب است را کسی منکر شود نمیتوان گفت از اسلام خارج است،اگرچه مقام امامت از مقام نبوت برتر است،چرا که اهل بیت چنین حکم کرده اند که افرادی که ولایت را قبول نداشته مسلمان میباشندوچون ما در این مسئله دلیل خاص داریم لذا حکم به اسلام اهل سنت میکنیم
❗️امام صادق فرمود:
«اسلام شهادت بر لااله الا الله ورسالت پیامبر واقامه نماز وپرداخت زکات وانجام حج وروزه ی ماه رمضان است این اسلام است اما ایمان ،اعتقاد به ولایت میباشد اگر کسی به انچه مقتضی اسلام است مقر باشد اما ولایت را نداشته باشد مسلمان است اما مسلمان گمراه»
📚الکافی،ج3،ص69
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
یک بار یک سنی از من پرسید اگر شیعه شوم چه بدست می آورم که اکنون آن را ندارم
💭پاسخ:
❗️برای شیعه بودن چه فضیلتی از این بالاتر که اهل نجات و رستگاری و بهشت باشد.
💎ترمذی روایت می کند که پیامبر گرامی فرمود:
"امت من به هفتاد و سه فرقه تقسیم خواهد شد که تمام آنها اهل آتش جهنم هستند بجز یک فرقه"
📚سنن ترمذی ج4 ص135
📚سنن ابی داود ح3981
💎در سایر سخنان پیامبر که در کتب اهل سنت منقول است فرقه ناجیه معرفی شده است
💎 حدیث ثقلین
❗️پیامبر گرامی فرمود:
« همانا من دو جانشین را در میان شما می گذارم ،کتاب خدا ریسمان کشیده شده ما بین آسمان و زمین و عترتم اهل بیتم و همانا این دو از یکدیگر جدا نمی شوند تا در کنار حوض بر من وارد شوند.تا زمانی که به آن دو تمسک کنید هرگز گمراه نمی شوید"
📚مسند احمد،ج5 ص181
❗️این حدیث از جمله احادیث متواتر است که بزرگان اهل سنت در کتب خود روایت کرده اند مانند مسلم در صحیح ج7 ص122 ،ترمذی در صحیح ج5 ص621، حاکم در مستدرک،ج3 ص110، وعلمای فراوان دیگر از اهل سنت که جهت اگاهی رجوع کنید به کتاب فضائل الخمسه ج2 ص44 به بعد
💎حدیث سفینه:
❗️پیامبر گرامی فرمود:
« مثل اهل بیتم در بین شما همانند کشتی نوح در میان قوم نوح است هر کس سوار بر آن شود نجات یافته و هر کس از آن تخلف کند غرق شود»
📚مستدرک،حاکم،ج2 ص343
♦️همین معنی را هیتمی در مجمع الزواید،ج9 ص168 ،ابی نعیم در حلیه الاولیائ،ج4 ص306، متقی هندی در کنزالعمال،ج6 ص216، خطیب بغدادی در تاریخ،ج12 ص19 و ...نقل کرده اند
❗️این احادیث حاکی از آن است که رستگاری و نجات تنها از طریق اهل بیت ممکن است.
🔰سیوطی از علمای برجسته اهل سنت روایت می کند که پیامبر گرامی فرمود:
"همانا علی و پیروان وشیعیانش در روز قیامت از رستگارانند"
📚در المنثور ذیل ایه 7 بینه ج6 ص359
❗️همین مضمون را دیگران از علمای اهل سنت نیز نقل کرده اند:
📚جامع البیان ج30 ص171
📚صواعق المحرقه ص96
📚نور الابصار ص70
📚مجمع الزواید ج9 ص131
📚شواهد التنزیل ج2 ص357
📚کفایه الطالب ص118
❗️و...
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
❓پرسش
❔از کجا امامت امامان را میشود اثبات کرد مثلا از کجا بفهمیم امام کاظم امام هفتم است .؟
💠پاسخ💠
❕ما معتقدیم به دلیل اینکه لازم است صفاتی چون عصمت و علم الهی و ...در امام باشد انتخاب امام تنها به دستور و نص الهی صورت می گیرد.
🔶امام رضا فرمود:
«انتخاب امام واجب الاطاعه بر عهده خداوند است»
📚قرب الاسناد ص166
👌امام صادق فرمود:
«انتخاب امام به دست خداست و او است که امامان را شخص به شخص معین می کند»
📚بصائر الدرجات ص139
🔶همین مضمون در کتب و روایات اهل سنت نیز وارد شده است.
❗️نقل می کنند هنگامی که پیامبر برخی شخصیت های برجسته قبایل عرب را به اسلام دعوت میکرد آنان پذیرش دعوت آن حضرت را مشروط به ریاست وجانشینی پس از وی می دانستند اما آن حضرت در پاسخ می فرمود:
"جانشینی پس از من موضوعی الهی وخارج از اختیار من است وخداوند آن را به صلاحدید خود در جایگاه واقعی خود قرار میدهد "
"الامر الی الله یضعه حیث یشائ"
📚الکامل فی التاریخ،ج1 ص609
📚تاریخ الطبری،ج1 ص556
📚السیره النبویه،ج2 ص158
📚 البدایه والنهایه،ج3 ص139
📚تاریخ الاسلام،ج1 ص286
👌خداوند و پیامبر گرامی نیز در مواضع متعدده تصریح به امامت امامان دوازده گانه کرده اند.
🔶در روایتی آمده است که جابر صحابی پیامبر گرامی می گوید:
«من به نزد فاطمه زهرا رفته بودم تا به سبب تولد فرزندش حسن به او تبریک بگویم .دیدم به دست او صحیفه ای سفید رنگ گرانبهایی است .
🔷مولایم فاطمه گفت ای جابر در این صحیفه اسامی امامان از فرزندانم نهفته است .
👌من در صحیفه نظر کردم دیدم این اسامی در آن معرفی شده اند:
« ... علی بن ابی طالب - ابو محمد حسن به علی - ابو عبدالله حسین به علی - ابو محمد علی بن الحسین- ابو جعفر محمد بن علی - ابو عبدالله جعفر بن محمد- ابو ابراهیم موسی بن جعفر- ابوالحسن علی بن موسی الرضا- ابو جعفر محمد بن علی- ابو الحسن علی بن محمد - ابومحمد حسن بن علی- ابوالقاسم محمد بن الحسن حجه الله القائم »
📚کمال الدین ج1 ص307
📚عیون الاخبار ج1 ص40
📚اثباه الهداه ج2 ص40
📚الاحتجاج ج2 ص373
🔶پیامبر گرامی فرمود:
«امامان بعد از من دوازده نفر هستند که اولین آنان علی و آخرین آنان قائم است که خداوند به وسیله او در تمام جهان نامش را گسترش می دهد»
📚امالی صدوق ص111
📚عیون الاخبار ج1 ص65
📚کمال الدین ج1 ص282
👌وفرمود:
«علی بن ابی طالب امام شما پس از من است و پس از او حسن و پس از او حسین و پس از آن دو نه نفر از فرزندان حسین یکی پس از دیگری امامان شما و خلفای من هستند ...»
📚کمال الدین ج1 ص261
📚الاحتجاج ج1 ص69
👌وفرمود:
«امامان مسلمین پس از من علی بن ابی طالب سپس حسن به علی و سپس حسین به علی و سپس علی بن الحسین و سپس محمد بن علی و سپس جعفر بن محمد و سپس موسی بن جعفر و سپس علی بن موسی و سپس محمد بن علی و سپس علی بن محمد و سپس حجه بن الحسن ...می باشند»
📚کفایه الاثر ص54
📚کمال الدین ج1 ص253
📚اثباه الهداه ج2 ص74
👌علامه گرانقدر مجلسی بیش از 21 روایت از کتب متعدد و معتبر شیعی نقل می کند که خداوند مستقیما تصریح به امامت امامان دوازده گانه کرده است
📚بحار الانوار ج36 ص192 تا 225 باب40
❗️وبیش از 234 روایت نقل می کند که پیامبر گرامی به وحی الهی تصریح به امامت امامان دوازده گانه یکی پس از دیگری کرده است
📚بحار الانوار ج36 ص226 تا373 باب 41
👌مرحوم شیخ حر عاملی بیش از 928 روایت و نص از خداوند و پیامبر گرامی در اثبات امامت امامان دوازده گانه نقل می کند
📚اثباه الهداه ج2 ص3 به بعد
❗️وبیش از 1019 روایت از روایات شیعی در اثبات امامت حضرت علی به نص پیامبر گرامی نقل می کند
📚اثباه الهداه ج3 ص3 به بعد
👌ادامه پاسخ 👇👇👇
👌ادامه پاسخ 👇👇👇
👌حضرت علی نیز که امامتش به نص پیامبر گرامی ثابت بوده است پس از خودش امام حسن را به عنوان امام مردم معرفی کرده است
📚الکافی ج1 ص298 ( بیش از7 روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ،حر عاملی ،ج4 ص5 به بعد ( ایشان بیش از 48 روایت در امامت ایشان نقل می کند)
👌امام حسن نیز پس از خودش امام حسین را به عنوان امام معرفی می کند
📚الکافی ج1 ص300 به بعد ( 3 روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج4 ص32 ( بیش از 14 روایت در امامت ایشان نقل می کند)
👌امام حسین نیز تصریح به امامت فرزندش امام سجاد می کند
📚الکافی ج1 ص303 ( 4 روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج4 ص58 (9 روایت در امامت ایشان نقل می کند)
👌امام سجاد نیز تصریح به امامت امام باقر پس از خودش می کند
📚الکافی ج1 ص305 ( 5 روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج4 ص90 ( 10 روایت )
👌امام باقر نیز تصریح به امامت امام صادق پس از خودش می کند
📚الکافی ج1 ص306 ( 8 روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج4 ص128 ( 22روایت )
👌امام صادق نیز تصریح به امامت امام کاظم می کند
📚الکافی ج1 ص307 ( شانزده روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج4 ص216 ( 60 روایت )
👌امام کاظم نیز تصریح به امامت امام رضا می کند
📚الکافی ج1 ص311 ( شانزده روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج4 ص287 ( 68 روایت نقل می کند)
👌امام رضا نیز تصریح به امامت امام جواد می کند
📚الکافی ج1 ص320 ( 14 روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج4 ص382 ( 25 روایت نقل می کند)
👌امام جواد نیز تصریح به امامت امام هادی می کند
📚الکافی ج1 ص323 ( سه روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج4 ص416 ( 7 روایت نقل می کند)
👌امام هادی نیز تصریح به امامت امام حسن عسکری می کند
📚الکافی ج1 ص325 ( 13 روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج5 ص3 ( 28 روایت نقل می کند)
👌امام عسکری نیز تصریح به امامت فرزندش حجه بن الحسن می کند
📚الکافی ج1 ص328 ( شش روایت نقل می کند)
📚اثباه الهداه ج5 ص51 ( 808 روایت در امامت ایشان نقل می کند)
❗️بنابراین روشن میشود که امامت امامان دوازده گانه به نص الهی و رسولش ثابت بوده و هر یک از امامان نیز بر امامت امام دیگر تصریح می کرده اند
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
❓پرسش
❔چگونه امامت از اصول دین شیعه هست؟ آیا آیهای از قرآن وجود دارد که به این موضوع دلالت کند؟اصلا اصول دین شیعی چگونه و توسط چه کسی وضع شده است❗️❗️
💠پاسخ💠
👌ادله متعددی از آیات قرآن و روایات شیعه و سنی دلالت بر این می کند که مساله امامت امامان اهل بیت جزو اصول دین و اساس اسلام می باشد که اگر نباشد اسلام فرد کامل نیست از جمله؛
1⃣امامت در نزد تشیع ادامه نبوت است و امام از سوی خداوند خلیفه و جانشین پیامبر است و تمام وظایف پیامبر به غیر از دریافت وحی تشریعی را بر عهده دارد از قبیل هدایت بشر به سعادت دنیا و آخرت و مدیریت امور آنان و اقامه عدل و برداشتن ظلم و ستم و محافظت از شرع و تبیین و تفسیر کتاب الهی و رفع اختلاف مردم و تزکیه و تربیت آنها و ...که همگی بر عهده امام می باشد .
👌بنابراین با همان ملاکی که نبوت جزو اصول دین شمرده می شود امامت نیز جزو اصول دین به شمار می آید.
2⃣خداوند در آیه 67 مائده می فرماید:
«ای پیامبر آنچه از جانب خدا بر تو نازل شده است به مردم ابلاغ کن که اگر چنین نکنی رسالت خود را تکمیل نکرده ای خداوند تورا از گزند مردم حفظ می کند »
👌طبق روایات فراوان شیعه وسنی این آیه دررابطه با امامت حضرت علی ودر سرزمین غدیر خم نازل شد وپیامبر مامور شد که علی را به طور رسمی به عنوان جانشین خود در غدیر اعلام کند.
❗️مرحوم علامه امینی در الغدیر جلد 1 صفحه 424-438 بیش از 30 روایت از روایات اهل سنت ذکر می کند که این آیه در جریان غدیر خم نازل وامامت حضرت علی نازل شده است.
📚سیوطی در در المنثور،ج3 ص117- ابن ابی حاتم در تفسیرش ج1 ص14- ثعلبی در الکشف والبیان ج4 ص91- واحدی در اسباب النزول،ص135- فخر رازی در تفسیر کبیر،ج12 ص42- نیشابوری در تفسیرش ج2 ص616- شوکانی در فتح القدیر،ج2 ص60- و...
❗در کتب شیعه نیز روایات فراوانی برای این شان نزول ذکر شده است که آیه در جریان غدیر نازل شده است که جهت آگاهی رجوع کنید به تفسیر برهان،ج2 ص334 به بعد-بحار الانوار،ج37 ص108 به بعد
🔶این آیه می گوید که اگر پیامبر امامت علی را اعلان نکند رسالت خود را انجام نداده است .یعنی اگر امامت نباشد نبوت آن حضرت بی اثر خواهد بود .این نشانه جایگاه اساسی امامت بوده و دلیل بر آن است که امامت از اصول دین به شمار می رود.
3⃣ خداوند در آیه 3 مائده می فرماید:
« امروز کافران از ( زوال) آیین شما مایوس شدند ،بنابراین از انها نترسید و از ( مخالفت) من بترسید.امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان آیین( جاودان )شما پذیرفتم»
👌 🗯سیوطی از ابوسعید خدری نقل می کند که گفت:
« هنگامی که پیامبر در روز غدیر علی را به جانشینی خود منصوب کرد و ولایت او را بر مومنین اعلام کرد جبرییل ایه « الیوم اکملت لکم دینکم...» را نازل کرد»
📚در المنثور ج2 ص259
🗯وباز از ابوهریره نقل می کند:
« هنگامی که روز غدیر که روز هجدهم ذی الحجه است فرا رسید پیامبر فرمود: هر کس من مولای او هستم علی مولای اوست سپس ایه اکمال نازل شد»
📚همان منبع ج2 ص259
👌همین مضمون در تاریخ بغداد ج8 ص 290 و شواهد التنزیل ج1 ص157 و...از کتب علمای اهل سنت نقل شده است .علامه امینی از حدود شانزده نفر از علمای اهل سنت نام می برد که نقل کرده اند که آیه در جریان غدیر و امامت حضرت علی نازل شد.
📚ترجمه الغدیر ج2 ص116
❗️در کتب شیعه نیز روایات فراوانی نقل شده که آیه درباره امامت حضرت علی نازل شده است .
📚بحار الانوار ج37 ص108 باب 52
👌روشن می شود که امامت متمم و مکمل دین است که اگر نباشد دین ناقص است .بی شک چنین چیزی که نبودنش سبب نقصان دین است جزو مسائل اصولی دین می باشد.
❗️ادامه پاسخ 👇👇👇👇
👌ادامه پاسخ 👇👇👇
4⃣پیامبر گرامی فرمود:
« همانا من دو جانشین را در میان شما می گذارم ،کتاب خدا ریسمان کشیده شده ما بین آسمان و زمین و عترتم اهل بیتم و همانا این دو از یکدیگر جدا نمی شوند تا در کنار حوض بر من وارد شوند»
📚مسند احمد،ج5 ص181
❗️این حدیث از جمله احادیث متواتر است که بزرگان اهل سنت در کتب خود روایت کرده اند مانند مسلم در صحیح ج7 ص122 ،ترمذی در صحیح ج5 ص621، حاکم در مستدرک،ج3 ص110، و...
5⃣پیامبر گرامی فرمود:
« مثل اهل بیتم در بین شما همانند کشتی نوح در میان قوم نوح است هر کس سوار بر آن شود نجات یافته و هر کس از آن تخلف کند غرق شود»
📚مستدرک،حاکم،ج2 ص343
♦️همین معنی را هیتمی در مجمع الزواید،ج9 ص168 ،ابی نعیم در حلیه الاولیائ،ج4 ص306، متقی هندی در کنزالعمال،ج6 ص216، خطیب بغدادی در تاریخ،ج12 ص19 و ...نقل کرده اند
6⃣مسلم در صحیح روایت می کند که پیامبر فرمود:
"کسی که بمیرد وبر گردنش بیعت امامی نباشد به مرگ جاهلیت مرده است"
📚صحیح مسلم،ج4 ص126
📚سنن بیهقی،ج8 ص156
📚تفسیر ابن کثیر،ج1 ص517
ودر حدیث دیگر:
"من مات بغیر امام مات میته جاهلیه"
"هرکس بمیرد در حالی که امامی نداشته باشد به مرگ جاهلیت مرده است"
📚مجمع الزواید،ج5 ص218
وفرمود:
"من مات ولم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه"
"هرکس بمیرد درحالی که امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است"
📚شرح المقاصد،تفتازانی،ج5 ص239
👌بی شک زمانی که رهبری اهل بیت به گونه ای باشد که هر کس از آنان تبعیت نکند گمراه می شود و در وادی جهالت و کفر و شرک وارد می شود روشن می شود که امامت آنان جزو اصول دین است .
7⃣در روایات فراوانی وارد شده است که خداوند عبادات و بندگی کسانی را که عقیده به امامت اهل بیت نداشته باشند را قبول نمی کند.
🔶امام باقر فرمود:
« هرکس که بدون پذیرش رهبر حق خود را به زحمت انداخته و عباداتی انجام می دهد هرگز مورد قبول خدا نبوده و در تحیر و گمراهی خواهد بود»
📚الکافی ج1 ص375
👌همین مضمون در روایات متعدد دیگری نیز وارد شده است .
📚وسائل الشیعه ج1 ص118 باب 29
👌بی شک چنین ولایت و امامتی که کلید قبولی تمام اعمال است جزو اصول دین می باشد که اگر نباشد خداوند دین افراد را قبول نمی کند.
❗️نکته پایانی این که اصطلاح اصول و فروع دین در روایتی به صراحت نیامده است و علما و مجتهدان بر اساس آیات و روایات اصول و فروع دین را تفکیک کرده اند چنان که ما هم اکنون ادله اصول دین بودن « مساله امامت»را از آیات و روایات ثابت کردیم.
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
🤔پرسش
❓آیا راست است که خداوند شهادت به ولایت امام علی را از انبیاء گذشته گرفته است❗️آیا این مطلب در کتب اهل سنت هم مورد اشاره قرار گرفته است❕
💠پاسخ💠
❗️این مساله در روایات فراوانی از کتب شیعه و اهل سنت نقل شده است و قابل انکار نمی باشد.
🔷امام کاظم علیه السلام فرمود:
« ولایت علی در تمام صحف های انبیاء مکتوب و ثبت شده بود و خداوند هیچ پیامبری را مبعوث نکرد مگر آنکه میثاق به نبوت محمد و ولایت علی را از آنان گرفت»
📚الکافی ج1 ص363
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« ولایت ما ولایت خداوند است .ولایتی است که خداوند از تمام انبیاء بر ایمان به ولایت ما پیمان گرفت»
📚الکافی ج1 ص362
🔶پیامبر گرامی در حدیثی قدسی از خداوند چنین نقل می کند:
« من ولایت علی را در کتب انبیاء گذشته ثبت کردم و در آن ها آوردم که علی وصی تو ای پیامبر است و بر این مساله از تمام بندگانم ( در عالم ذر ) و انبیاء ورسل پیمان گرفتم که من پرودگار هستم و و تو ای پیامبر نبی و علی ولی و امام می باشد»
📚الامالی ج1 ص102
🔶وفرمود:
« در معراج فرشته الهی به سوی من آمد و به من گفت خداوند فرمان داده است که از انبیاء سوال کنم که رسالت شما چه بوده است .سوال کردم ای جماعت انبیاء خداوند شما را برای چه مساله ای مبعوث ساخت .
❕آنان جواب دادند:
« بر ایمان به رسالت تو و ولایت علی بن ابی طالب»
📚تاویل الایات ج2 ص563
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج4 ص871
👌به این مضمون روایات متعدد دیگری نیز در مجامع روایی ما نقل شده است که جهت آگاهی رجوع شود؛
📚بحار الانوار ج26 ص267 باب 6
🗯این مضمون در کتب اهل سنت هم ذکر شده است.
🔶علامه حموینی روایت می کند:
« پیامبر در معراج از انبیاء در مورد علت بعثتشان سوال کرد .آنان پاسخ دادند خداوند ما را بر اقرار به یگانگی خودش و نبوت تو و امامت علی مبعوث گردانید»
📚کفایه الخصام ص348
🔶علامه نیشابوری روایت می کند که پیامبر گرامی فرمود:
« در معراج فرشته ای به نزد من آمد تا از انبیاء در مورد علت بعثت آنان سوال کنم .آنان پاسخ دادند ما بر ولایت تو و ولایت علی بن ابی طالب مبعوث شدیم»
📚تفسیر نیشابوری ج25 ص58
👌همین مضمون را علامه قندوزی حنفی نیز نقل می کند.
📚ینابیع الموده ص82
❗️دیگران از علمای اهل سنت هم این مضمون را نقل کرده اند؛
📚مفتاح النجا ص41
📚شواهد التنزیل ج2 ص156
📚الکشف و البیان ، علامه ثعلبی ، ج8 ص338
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
🤔پرسش
❓شبهه می شود که اگر پیامبر دوازده امام معرفی کرده بودند پس چگونه شیعیان به فرقه های گوناگون تقسیم شدند❕❕
💠پاسخ💠
👌خداوند می گوید اهل کتاب کاملا به نبوت و پیامبری حضرت محمد آگاهی داشتند .
🔶می فرماید:
« کسانی که کتاب های آسمانی به آنان داده ایم او ( پیامبر اسلام ) را به خوبی می شناسند همان گونه که فرزندان خود را می شناسند هر چند گروهی از آنان حق را با این که می دانند کتمان می کنند»
🔶بقره 146
❗️و در سوره انعام می فرماید:
« آنها که کتاب آسمانی به آنان داده ایم او را می شناسند همان گونه که فرزندان خود را می شناسند»
🔷انعام 20
🗯و در سوره اعراف می فرماید:
« آنها که از فرستاده ( خدا ) پیامبر درس نخوانده ای پیروی می کنند که صفاتش را در تورات و انجیل در نزدشان می یابند»
🔷اعراف 157
👌حتی در تورات و انجیل های تحریف شده کنونی نشانه ها و بشارات نبوت پیامبر اسلام وجود دارد ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2988
❓حال چرا اهل کتاب به پیامبر اسلام ایمان نمی آورند❕
❔آیا جز آن است که آنان به تعبیر قرآن حق را کتمان می کنند و دشمنی و لجاجت می ورزند و علمایشان مردمشان را از این بشارات مطلع نمی کنند❗️
👌نشانه ها و تصریحات پیامبر اسلام بر امامت و ولایت اهل بیت در کتب اهل سنت هم آمده است ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2990
❓حال چرا علمای اهل سنت تعصب می ورزند و این ادله را قبول نمی کنند و حق را کتمان می کنند و مردمشان را مطلع نمی کنند❕
👌خداوند می فرماید:
« آنها از روی ظلم و سرکشی انکار کردند در حالی که در دل به آن یقین داشتند»
🔶نمل 14
👌بیش از صد ها و هزاران روایت در مورد امامت امامان دوازده گانه در مجامع روایی ما از پیامبر گرامی و سایر امامان نقل شده است که این مقدار فوق فوق تواتر است که جهت آگاهی می توانید به نمایه زیر رجوع کنید؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2982
❗️اما عده ای از شیعیان برای کسب منافع و مناصب اجتماعی این ادله را نادیده گرفتند و مردم عوام را از این ادله مطلع نکردند و دست به فرقه سازی زدند .
👌دقیقا مانند همان کاری که اهل کتاب و اهل سنت در کتمان کردن حق در پیش گرفتند .
❗️بنابراین همان گونه که با انکار کردن اهل کتاب ، نبوت پیامبر گرامی ما باطل نمی شود ، با انکار کردن و فرقه سازی عده ای از افراد جاه طلب نیز امامت و ولایت امامان گرامی ما که با ادله قطعی ثابت شده است باطل نمی گردد.
📝پرسمان اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
⁉️سوال
ایا در تورات و انجیل بشارت به ظهور پیامبر اسلام امده است یا خیر
🗯پاسخ:
❗️در سوره اعراف آیه 157 می خوانیم:
« انها که از فرستاده خدا پیامبر امی پیروی می کنند کسی که صفاتش را در تورات و انجیل مشاهده می کنند»
❗️ومی فرماید:
« کسانی که کتاب اسمانی به انها داده شده است بخوبی پیامبر را می شناسند همان گونه که فرزندان خود را می شناسند»
📓بقره146
❗️گرچه شواهد قطعی تاریخی و همچنین محتویات کتب مقدسه یهود و نصاری نشان که اینها کتابهای آسمانی نازل شده بر موسی و عیسی نیستند و دست تحریف به سوی آنها دراز شده است بلکه بعضی از میان رفته اند و آنچه امروز به نام کتب مقدسه در میان آنها است مخلوطی است از زائیده های افکار بشری و قسمتی از تعلیماتی که بر موسی و عیسی نازل گردیده و در دست شاگردان بوده است .
📚برای آگاهی بیشتر بر مدارک این سخن به کتاب رهبر سعادت یا دین محمد و کتاب قرآن و آخرین پیامبر مراجعه فرمائید
🗯بنابراین اگر جمله هائی که صراحت کامل درباره بشارت ظهور پیامبر اسلام داشته باشد در آنها دیده نشود جای تعجب نخواهد بود.
🗯ولی با این حال در همین کتب تحریف یافته عباراتی دیده می شود که اشاره قابل ملاحظه ای به ظهور این پیامبر بزرگ دارد که جمعی از دانشمندان ما آنها را در کتابها یا مقاله هائی که در این موضوع نگاشته اند جمع آوری نموده، و چون ذکر آنهمه بشارات و بحث و گفتگو پیرامون دلالت آنها بطول می انجامد ما تنها به چند قسمت به عنوان نمونه اشاره می کنیم.
1⃣ در تورات سفر تکوین فصل 17 شماره 17 تا 20 چنین می خوانیم:
«و ابراهیم به خدا گفت که ای کاش اسماعیل در حضور تو زندگی نماید... و در حق اسماعیل (دعای) ترا شنیدم اینک به او برکت دادم و او را بارور گردانیده به غایت زیاد خواهم نمود و دوازده سرور تولید خواهد نمود و او را امت عظیمی خواهم نمود»
2⃣ در سفر پیدایش باب 49 شماره 10 می خوانیم:
«عصای سلطنت از یهودا و فرمانفرمائی از پیش پایش نهضت خواهد نمود تا وقتی که «شیلوه» بیاید که به او امتها جمع خواهد شد.»
❗️قابل توجه اینکه یکی از معانی شیلوه -طبق تصریح مسترها کس در کتاب قاموس مقدس فرستادن می باشد و با کلمه رسول یا رسول الله موافق است.
3⃣در انجیل یوحنا باب 14 شماره 15 و 16 چنین می خوانیم:
«اگر شما مرا دوست دارید احکام مرا نگاه دارید و من از پدر خواهم خواست و او تسلی دهنده دیگر به شما خواهد داد که تا به ابد با شما خواهد ماند»
4⃣و در همان انجیل یوحنا باب 15 شماره 26 می خوانیم:
«و چون آن تسلی دهنده بیاید که من از جانب پدر به شما خواهم فرستاد یعنی روح راستی که از طرف پدر می آید او درباره من شهادت خواهد داد.»
5⃣و نیز در همان انجیل یوحنا باب 16 شماره 7 به بعد می خوانیم:
«لیکن به شما راست می گویم که شما را مفید است که من بروم که اگر من نروم آن تسلی دهنده به نزد شما نخواهد آمد اما اگر بروم او را به نزد شما خواهم فرستاد... اما چون او یعنی روح راستی بیاید او شما را به تمامی راستی ارشاد خواهد نمود، زیرا که او از پیش خود سخن نخواهد گفت بلکه هر آنچه می شنود خواهد گفت و شما را به آینده خبر خواهد داد.»
❗️نکته شایان توجه اینکه:
🗯در اناجیل فارسی در جمله های بالا که از انجیل یوحنا است کلمه «تسلی دهنده» آمده، ولی در انجیل عربی چاپ لندن مطبعه ویلیام وطس - سال 1857) به جای آن «فارقلیطا »ذکر شده است.
📚تفسیر نمونه،ج6 ص403
🗯در کتاب التحقیق چنین امده است:
« اصل این کلمه ( فارقلیط) در یونانی پرکلیت( به کسر پ) تحریف شده که معنای آن احمد و پسندیده است سپس به کلمه پرکلیت ( به فتح پ) تحریف شده که معنای تسلی دهنده می باشد»
📚التحقیق ج2 ص305
❗️در تعبیرات خود انجیل جمله هایی وجود دارد که نشان می دهد این کلمه به هر تعبیری که باشد سخن از پیامبری می گوید که ظاهر می شود و ایینش جاودان است .
🗯جمله:
« من از پدر خواهم خواست او تسلی دهنده دیگر به شما خواهد داد که تا ابد با شما خواهد ماند»
📚انجیل یوحنا باب 14 جمله16
🔷دلیل روشنی است که منظور از تسلی دهنده دیگر پیامبری است که ایینش ابدی و جاودانی است
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇👇
🔴ادامه پاسخ 👇👇👇
🗯شاهد زنده دیگر:
❗️فخر الاسلام مؤلف کتاب انیس الاعلام که خود یکی از کشیشان بنام مسیحی بوده، و تحصیلات خود را نزد کشیشان مسیحی به پایان رسانیده است و به مقام ارجمندی از نظر آنان نائل آمده در مقدمه این کتاب ماجرای عجیب اسلام آوردن خود را چنین شرح می دهد:
🗯بعد از تجسس بسیار و زحمات فوق العاده و گردش در شهرها خدمت کشیش والا مقامی رسیدم، که از نظر زهد و تقوا ممتاز بود، فرقه کاتولیک از سلاطین و غیره سؤالات دینی خود را به او مراجعه می کردند، من نزد او مدتی مذاهب مختلفه نصارا را فرا می گرفتم، او شاگردان فراوانی داشت، ولی در میان همه به من علاقه خاصی داشت .
❗️کلیدهای منزل ... همه در دست من بود فقط کلید یکی از صندوقخانه ها را پیش خود نگاه داشته بود ...
🗯در این بین روزی کشیش مزبور را عارضه ای رخ داد به من گفت به شاگردها بگو حال تدریس ندارم . وقتی نزد شاگردان آمدم دیدم مشغول بحثند، این بحث منجر به معنی لفظ فارقلیطا در سریانی و پریکلتوس به زبان یونانی ... جدال آنها به طول انجامید، هر کسی رایی داشت ...
❗️پس از بازگشت، استاد پرسید: امروز چه مباحثه کردید؟من اختلاف آنها را در لفظ« فارقلیطا » از برای او تقریر کردم ...گفت : تو کدامیک از اقوال را انتخاب کرده ای ؟
🗯گفتم مختار فلان مفسر را اختیار کرده ام .
🗯کشیش گفت : تقصیر نکرده ای، و لکن حق و واقع خلاف همه این اقوال است، زیرا حقیقت این را نمی دانند مگر راسخان فی العلم، از آنها هم تعداد کمی با آن حقیقت آشنا هستند، من اصرار کردم که معنی آن را برایم بگوئید، وی سخت گریست و گفت :
🗯هیچ چیز را از تو مضایقه نمی کنم ... در فرا گرفتن معنی اسم اثر بزرگی است، ولی به مجرد انتشار، من و تو را خواهند کشت . چنانچه عهد کنی به کسی نگوئی این معنی را اظهار می کنم ... من به تمام مقدسات قسم خوردم که نام او را فاش نکنم،
🗯پس گفت : این اسم از اسماء پیامبر مسلمین است و به معنی (احمد)و (محمد)است .
❗️پس از آن کلید آن اطاق کوچک را به من داد و گفت : در فلان صندوق را باز کن و فلان و فلان کتاب را بیاور، کتابها را نزد او آوردم، این دو کتاب به خط یونانی و سریانی پیش از ظهور پیامبر اسلام بر پوست نوشته شده بود
🗯در هر دو کتاب لفظ« فارقلیطا»را به معنی، احمد و محمد، ترجمه نموده بودند سپس استاد اضافه کرد:
❗️ علماء نصارا قبل از ظهور او اختلافی نداشتند که «فارقلیط»ابه معنی احمد و محمد است، ولی بعد از ظهور محمد برای بقای ریاست خود و استفاده مادی، آن را تاویل کردند و معنی دیگر برای آن اختراع نمودند و آن معنی قطعا منظور صاحب انجیل نبوده است .
🗯سؤال کردم درباره دین نصارا چه می گوئی ؟ گفت با آمدن دین اسلام منسوخ است، این لفظ را سه بار تکرار نمود پس گفتم :
⁉️در این زمان طریقه نجات و صراط مستقیم ... کدام است ؟ گفت : منحصر است در متابعت محمد
❗️اگر آخرت و نجات می خواهی البته باید دین حق را قبول نمائی ... و من همیشه تو را دعا می کنم، به شرط اینکه در روز قیامت شاهد باشی که در باطن مسلمان و از تابعان حضرت محمد هستم، ... هیچ شکی نیست که امروز بر روی زمین دین اسلام دین خداست ...
📚اقتباس با کمی اختصار از (هدایت دوم) مقدمه کتاب (انیس الاعلام)
🗯چنانکه ملاحظه می کنید طبق این سند علمای اهل کتاب پس از ظهور پیامبر اسلام به خاطر منافع شخصی خود، نام و نشانه های او را طور دیگری تفسیر و توجیه کردند.
📚تفسیر نمونه ج1 ص211
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
❔پرسش
❓کانال های ضد دین پرسشی را مطرح کرده اند که قرآن مسلمین و پیامبر مسلمین یکی است .چرا انان به فرق مختلف تقسیم شده اند و بالاخره کدام فرقه از آنان به بهشت می روند❔
💠پاسخ؛
❗️اگر مسلمانان در زمان پیامبر گرامی از وحدت خاصی برخوردار بودند و عظمت مقام رسالت و مرجعیت مسلم او برای پیروانش مانع از بروز دوگانگی بود ولی پس از درگذشت او شکاف عجیبی در میان آنان پدید آمد و آن وحدت و ایثار جای خود را به جدال و نزاع کلامی و احیانا به نبردهای خونین آن هم بر سر عقائد دادند.
🗯علمای ملل و نحل علل چندی را در پیدایش اختلاف و پی ریزی مذاهب مختلف موثر می دانند از جمله؛
1⃣تعصب های کور قبیلگی و گرایش های حزبی سبب شد افرادی دست به تاسیس مذهب و مسلک های تازه ای بزنند و به راهنمایانی که پیامبر برای انان معرفی کرده بود توجه نکنند.
2⃣بدفهمی و کج اندیشی در تفسیر حقایق دینی عامل دیگری برای پیدایش مذاهب مختلف قلمداد می شود.
3⃣منع از تدوین حدیث پیامبر و نشر آن توسط خلفای وقت عامل دیگری بود که افراد نظرات شخصی خود را به نام دین به خورد مردم بدهند و مذاهب تازه ای را ایجاد کنند.
4⃣آزادی احبار و رهبانان یعنی دانشمندان اهل کتاب و نشر اساطیر عهدین سبب دیگری بر این مساله قلمداد می شود که این آزادی پس از ممنوعیت از نشر احادیث پیامبر به این افراد داده شد.
5⃣برخورد مسلمانان با ملتهای متمدن که برای خود کلام مستقل و عقاید دیگری داشتند عامل دیگری برای پیدایش مذاهب جدید قلمداد می شود.
6⃣اجتهادات شخصی در برابر نصوص مسلم دینی و تن ندادن به نصوص عامل دیگری برای این افتراق محسوب می شود.
📚الملل و النحل ،سبحانی،ج1 ص69 فصل سوم
👌جالب آن است که پیامبر گرامی از ایجاد فرق گوناگون در اسلام خبر داده بود و دانشمندان شیعه و سنی نقل کرده اند که فرمود؛
«امت موسی پس از او به هفتاد و یک فرقه تقسیم شدند که تنها یک فرقه از آنان فرقه ناجیه می باشد و هفتاد فرقه دیگر در آتش هستند.و امت عیسی پس از او به هفتاد و دو فرقه تقسیم شدند که یک فرقه از آنان ناجیه و بقیه در آتش هستند.و امت من نیز به هفتاد و سه فرقه تقسیم میشوند که یک فرقه از آنان اهل نجات و بقیه در آتش هستند»
📚الخصال ج2 ص585
📚بحار الانوار ج28 ص4
📚سنن ترمذی ج5 ص26
📚سنن ابن ماجه ج2 ص479
👌طبق روایات مسلم شیعه و سنی تنها فرقه ای که اهل نجات می باشند کسانی هستند که پس از پیامبر گرامی به اهل بیت ایشان تمسک کرده و آنان را به عنوان امام و رهبر بشناسند و اگر مردمان تن به امامت و هدایت انان می دادند هیچگاه فرق و مذاهب مختلف ایجاد نمیشد.
1⃣پیامبر گرامی فرمود:
«من دو چیز برای شما باقی می گذارم که تا زمانی که به آن دو تمسک کنید هرگز گمراه نمی شوید کتاب خدا و عترتم اهل بیتم»
📚سنن ترمذی ج5 ص329
📚مسند احمد ج5 ص182
📚مستدرک حاکم ج3 ص148
2⃣پیامبر گرامی فرمود:
«مثل اهل بیتم در میان شما همانند کشتی نوح است در میان قوم نوح که هر کس بر آن سوار شود نجات یافته و هر کس از آن تخلف کند هلاک می شود»
📚مستدرک حاکم ج2 ص343
📚مجمع الزوائد ج9 ص168
📚کنزالعمال ج6 ص216
3⃣پیامبر گرامی فرمود:
«ستارگان وسیله ایمنی برای اهل زمین از غرق شدن هستند و اهل بیت من وسیله ایمنی برای امت من از اختلاف هستند»
📚مستدرک حاکم ج3 ص149
📚الجامع الصغیر ج2 ص189
📚کنزالعمال ج6 ص116
4⃣پیامبر گرامی فرمود:
«فرقه ناجیه فرقه ای است که به من و اهل بیتم پس از من اقتدا کند»
📚معانی الاخبار ص323
❗️حضرت علی فرمود:
«امت اسلام به هفتاد و سه فرقه تقسیم می شوند .قسم به خداوندی که جانم بدست اوست تمام این فرقه ها گمراه هستند مگر فرقه ای که از من تبعیت کنند و از شیعیان من باشند»
📚امالی مفید ص213
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#فضائل_علی
🤔#پرسش
❔آیا راست است که اهل سنت نقل کرده اند که هیچ یک از صحابه #فضائلی مانند فضائل علی علیه السلام را نداشته اند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌علمای اهل سنت نقل می کنند که پیامبر گرامی فرمود؛
« هیچ کس به اندازه علی به کسب فضائل نائل نیامده است ، #فضائل او به اندازه ای است که هرکسی به حقیقت آنها برسد ، او را به راه راست هدایت می کند و از گمراهی رهایی می بخشد »
📚الریاض النضره ج2 ص214
🔶حاکم #نیشابوری نقل می کند که احمد بن حنبل امام حنابله می گفت ؛
« فضائلی که برای علی شمارش شده است ، به اندازه ای است که برای هیچیک از صحابه پیامبر ، آنچنان #فضائلی ، ذکر نشده است »
📚مستدرک الصحیحین ، ج3 ص107
👌و یا در #نقل دیگری می گفت ؛
« احادیثی که به سند حسن درباره فضائل علی روایت شده است ، درباره هیچ یک از #صحابه روایت نشده است »
📚الاستیعاب ج2 ص466
📚فتح الباری ج8 ص71
👌و یا از ابن عباس نقل می کنند که می گفت ؛
« آیاتی که در #قرآن در شان علی روایت شده است ، در حق هیچ یک از صحابه نازل نشده است »
📚الصواعق المحرقه ص76
📚نور الابصار شبلنجی ، ص73
🔷خطیب بغدادی از ابن عباس نقل می کند ؛
« #سیصد آیه در قرآن در شان علی نازل شده است »
📚تاریخ بغداد ج2 ص221
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA