#فقهی_قتل_نفس_باکره
🤔#پرسش
❔شنيده ام كه دختر #باكره را نميشه اعدام كرد و طبق فقه اسلامى قبل از اعدام دختر را به #عقد يه مرد در ميارن و بعد از ازاله #بكارت اونو اعدام ميكنن خواستم بدونم تا چه حد اين مطلب صحت داره و اگر واقعيت داره چطور ممكنه #عقدى كه در اون دختر رضايت نداره درست باشه تصور كنيد كسى كه مسلمان نيست با دونستن اين قانون چه طور ميتونه اسلام رو قبول كنه❕❕
💠#پاسخ💠
👌قتل نفس از دید اسلام از جمله #گناهان بزرگ و کبیره است که سبب خشم پرودگار می شود .
🔷#خداوند می فرماید ؛
« هر کس انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد در روی زمین بکشد ، چنان است که #گویی همه انسانها را کشته است »
🔶#مائده 32
❕و #فرمود ؛
« هرکس مومنی را #عمدا به قتل برساند ، مجازات او دوزخ است جاودانه در آن می ماند ، و خدا بر او #غضب می کند و او را از رحمتش دور می کند ، و عذاب #بزرگی برای او آماده کرده است »
🔶#نساء 93
❕حال اگر دختری باکره مرتکب قتل نفس شود ، خانواده #مقتول می توانند او را اعدام کنند ، و در صورت اعدام ، قاتل با حالت #باکره بودن ، اعدام می شود .
🔶این که باید دختر باکره قاتل از حالت باکره بودن در بیاید و عقد #فردی بشود و ...تهمت و دروغ آشکار است که به هیچ عنوان در اسلام و فقه شیعی چنین #حکمی وجود ندارد .
❕در روایات ما بیان شده است که اگر #قاتل زن باشد ، خانواده مقتول می توانند بدون هیچ شرطی او را قصاص کنند و ازاله بکارت و عقد اجباری هیچ مدخلیتی در این #موضوع ندارد .
🔷امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« زمانی که یک زن مردی را بکشد ( بدون هیچ شرطی) #قصاص می شود »
📚#الکافی ج7 ص298
👌 و در مورد زنی که مردی را به #عمد کشته بود فرمود ؛
« اگر خانواده مقتول #قصاص را بخواهند آن زن ( بدون هیچ شرطی ) #کشته می شود »
📚#الفقیه ج4 ص114
❕این گونه شایعات برای تخریب اسلام و شیعه ساخته و پرداخته می شود ، در حالی که #کذب و #جعلی بودن آن ها برای کسانی که اندک آشنایی با احکام اسلام داشته باشند ، واضح و آشکار است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
سوال
ایا خدا میتونه سنگی رو بیافرینه که نتونه بلند کنه اگه نمیتونه این سنگ رو بیافرینه خوب ضعیفه اگه میتونه وباز نمیتونه بلند کند باز ضعیفه 😁
✅پاسخ:
"اشتباه از اینجا ناشی شده است که به خاطر عدم آشنایی با مسایل فلسفی از این حقیقت واضح غفلت شده است که وقتی سخن از قدرت به میان می آید باید متعلق قدرت یک امر ممکن باشد زیرا قدرت به محال تعلق نمی گیرد، محال هیچ وپوچ است وهیچ وپوچ قابل تعلق قدرت نیست.
❗توضیح این که هنگامی که می گوییم خدا قادر است چنین موضوعی را ایجاد میکند مفهومش این است که آن موضوع جزو ممکنات است ومی خواهیم از طریق قدرت خدا لباس وجود بر آن پوشانده شود اما اگر مطلبی ذاتا محال است اصلا سوال آیا می تواند درباره آن نادرست ولی معنا است.
❗این همان چیزی است که گاهی از آن تعبیر می کنند که صورت مساله غلط است.
❗به عنوان مثال اگر کسی مساله ای طرح کند که ما 20 عدد پرتقال داریم ومی خواهیم در میان 40 نفر تقسیم کنیم به طوری که به هرکدام آنان یک پرتقال درست برسد در جواب گفته میشود صورت مساله شما غلط است.
❗به تعبیر دیگر این مساله خود دارای نوعی تناقض است واصلا قابل طرح نیست.زیرا وقتی می گوییم 20 پرتقال داریم یعنی 40 عدد نیست اما وقتی میگوییم آن را میان 40 نفر تقسیم کنیم که نصیب هریک یک پرتقال شود معنایش این است که تعداد آنها 40 تا است نتیجه این میشود که تعداد پرتقال ها درعین اینکه 20 عدد است 40 باشد. مسلما هیچ عاقلی چنین حرفی نمیزند.
❗ سوال شما دوست گرامی نیز دارای تضاد است چرا که وقتی می گوییم خدا می تواند چنین سنگی را بیافریند کلمه آفریدن مفهومش این است که آن شی مقدور خداوند است ووقتی می گوییم نتواند آن سنگ را بلند کند یعنی همان سنگی که ما فرض کردیم مقدور خداوند است مقدور خداوند نباشد ودر حال واحد هم مقدور باشد وهم مقدور نباشد واین تناقض است. با توجه به غلط بودن این سوال نوبت به جواب نمیرسد.
❗در روایتی آمده است که از حضرت علی سوال شد :
ایا پرودگارت می تواندجهان را در تخم مرغی قرار دهد بی آنکه دنیا کوچک شود یا تخم مرغ بزرگ
امام پاسخ داد:
"خداوند هرگز توصیف به عجز نمیشود اما آنچه را تو سوال کردی غیر ممکن است"
📚بحار الانوار،ج4 ص143 ح10
"نقل پاسخ از کتاب پیام قرآن،ایت الله العظمی مکارم شیرازی،ج4 ص202 به بعد "
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#برتری_فاطمه_بنت_اسد_بر_مریم_بنت_عمران
🤔#پرسش
❔آیا می توان با توجه به این که حضرت فاطمه بنت اسد امام علی را در خانه کعبه به دنیا آورد اما حضرت #مریم در هنگام تولد حضرت عیسی از خانه خدا بیرون شد برتری مقام فاطمه بنت اسد بر حضرت مریم را اثبات کرد ❗️
💠#پاسخ💠
👌برخی از علما و #مراجع عقیده دارند که جریان مذکور دلالت بر برتری مقام حضرت فاطمه بنت اسد بر حضرت مریم سلام الله علیهما می کند ، چنان که در سوالی #اعتقادی از آیت الله سید صادق روحانی چنین پرسیده شده ؛
❔ آيا مقام فاطمه بنت اسد مادر حضرت على(علیه السلام) ، از مقام مريم دختر عمران مادر حضرت عيسى(علیه السلام) بالاتر مى باشد؟
💠 پاسخ : بله، حضرت فاطمه بنت #اسد از حضرت مريم والاتر است. زيرا حضرت مريم هنگام زايمان دستور داشت تا در حالت نفاس از محل عبادتش خارج شود در حالى كه حضرت فاطمه بنت اسد با دستورى تكوينى از خارج شدن از خانه خدا منع شدند.
👌 قابل توجه اين است كه #مقام خانه كعبه از مقام محل عبادت حضرت مريم گرامى تر مى باشد.
❕ منظور از دستور تكوينى چنان چه در روايات مربوط به ميلاد اميرالمؤمنين(علیه السلام) آمده، اين است كه چون ديوار خانه كعبه شكافته شد و جناب فاطمه بنت اسد از شكاف داخل شد، شكاف به هم آمد و هر چه تلاش كردند، درب خانه خدا باز نشد، در نتيجه دانستند كه اين امر از سوى خداى تعالى و باز نشدن درب خانه خدا امرى تكوينى است.
🌐http://yon.ir/WFgOh
❕اما به نظر می رسد که جریان #مذکور دلالت بر برتری حضرت فاطمه بنت اسد بر حضرت مریم سلام الله علیهما ندارد و تنها دلالت بر برتری حضرت علی بر حضرت عیسی علیهما السلام دارد چنان که در روایتی که در گذشته هم به آن اشاره کرده ایم، علی علیه السلام به این نکته #تصریح کرده اند .
❕ در لحظات آخر عمر شریف حضرت علی هر یک از صحابه ایشان به بالین ایشان حاضر می شدند و سوالات خود را مطرح می کردند ، یکی از این افراد #صعصعه بن صوحان بود .
👌صعصعه سوال از برتر بودن حضرت امیر بر انبیا می کرد تا آنجا که رسید و گفت :
❔ تو برتر هستی یا عیسی؟ علی علیه السلام فرمود:
👌من #افضل از عیسی هستم چرا که پس از آنکه مریم بواسطه دمیدن جبرییل در گریبان او به قدرت خدا حامله شد همین که زمان وضع حملش شد وحی شد ای مریم از بیت المقدس خارج شو زیرا که این خانه محل عبادت است نه زایشگاه و محل ولادت لذا از بیت المقدس بیرون رفت و در میان صحرا پای نخله خشکیده عیسی بدنیا آمد
❕اما من وقتی مادرم فاطمه بنت اسد را درد زاییدن گرفت به کعبه پناه برد و گفت خدایا بحق این خانه و بحق کسی که این خانه را بنا کرده این درد زاییدن را بر من آسان گردان همان ساعت دیوار خانه شکافته شد ندای غیبی برخاست که ای فاطمه داخل خانه شو، فاطمه مادرم وارد شد و من در همان خانه کعبه به دنیا امدم.
📚 شب های پیشاور ص476
👌البته شکی در این نیست که حضرت فاطمه بنت اسد مقامی بس والا دارد و تعبیرات #ژرفی در عظمت و مقام این بانو در مجامع روایی ما آمده است ؛
📚بحار الانوار ج 35 ص 68 باب 3 احوال والدیه علیه السلام
❕با این وجود در روایاتی تصریح شده است که برترین زنان عالم تنها چهار نفر هستند .
👌پیامبر #گرامی فرمود ؛
« خداوند از میان زنان عالم چهار زن را برگزیده است ؛ #مریم و آسیه و خدیجه و فاطمه »
📚الخصال ج 1 ص 225
👌و فرمود ؛
« برترین زنان عالم ( و بهشت ) چهار زن هستند ؛ مریم بنت عمران و خدیجه بنت خویلد و فاطمه بنت محمد و آسیه بنت مزاحم »
📚بحار الانوار ج 43 ص 36 و ص 51
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
❔پرسش کانال وهابی از شیعیان
❓🤔سوالی اساسی از میان کتب تشیع:
🍂پیاده روی برای زیارت خانه الله متعال چقدر اجر دارد؟
.....
پیاده روی اربعین نزدیک است.
التماس تعقل
💠پاسخ:
🗯توجه به نکاتی چند لازم است؛
1⃣این گونه سوالات و پیام ها به این هدف پرسیده می شود تا بگویند که کعبه در نزد شیعه هیچ جایگاه و اهمیتی ندارد و تمام توجه شیعیان به سوی کربلا می باشد وبس
2⃣کعبه جایگاهی بس بلند و والا نزد شیعیان مکتب اهل بیت دارد و کسی که اندک آشنایی با مجامع روایی شیعه داشته باشد به روشنی به این مساله واقف می شود.
❕امام صادق فرمود:
«دین پا بر جا است تا زمانی که کعبه پا بر جا باشد»
📚الفقیه ج2 ص243
❗️وفرمود:
«هر کس به زیارت کعبه برود و اگاه به حق و حرمت آن باشد از مکه خارج نمی شود مگر آنکه خداوند تمام گناهانش را می آمرزد»
📚وسائل الشیعه ج13 ص243
3⃣در بینش شیعی تعطیلی کعبه از حج به هیچ عنوان جایز نیست .امام صادق فرمود:
«اگر مردم حج خانه خداوند را ترک کنند مشمول عذاب خداوند می شوند»
📚الکافی ج4 ص271
🗯همین مضمون در روایات متعدد دیگری نیز آمده است؛
📚وسائل الشیعه ج11 ص20 باب4
4⃣کانال وهابی در پیامشان از ما خواسته بود روایاتی در مورد پیاده روی برای حج گذاردن ذکر کنیم.
🔷محدثان بزرگ شیخ حر عاملی و میرزای نوری در کتب حدیثی خود بابی را گشوده اند به ذکر روایات اهل بیت در فضیلت پیاده روی برای حج گذاردن؛
📚وسائل الشیعه ج11 ص78 باب32
📚مستدرک الوسائل ج8 ص29 باب21
🗯از امام صادق سوال شد که پیاده رفتن به حج برتر است یا سواره⁉️
👌حضرت فرمود:
«خداوند برتر به هیچ چیزی همانند پیاده رفتن برای زیارت خانه اش عبادت نشده است»
📚التهذیب ج5 ص13
🔷وفرمود:
«حسن بن علی بیست حج را با پای پیاده بجا آورد»
📚همان مدرک ص11
🔷ودر روایت آمده است که یک حج پیاده برابری می کند با هفتاد حج
📚عوالی اللالی ج4 ص29
👌پیامبر گرامی فرمود:
«کسی که پیاده حج بجا آورد به ازای هر قدمی که بر می دارد خداوند هفتصد حسنه به او میدهد»
📚مستدرک الوسائل ج8 ص30
5⃣تمام آنچه در برتری زیارت کربلا بر حج آمده است مربوط به حج مستحبی است نه واجب زیرا زیارت امام حسین مستحب موکد است اما حج خانه خداوند برای فرد مستطیع واجب است و هیچگاه مستحب از واجب بالاتر قرار نمی گیرد .در روایات ما آمده است که اگر کسی حج واجبش را عمدا بجا نیاورد مسلمان از دنیا نمی رود
📚التهذیب ج5 ص17
📚الکافی ج4 ص268
6⃣ما در پاسخ های گذشته مفصلا در مورد فلسفه پیاده روی برای زیارت امام حسین و ثواب این کار و برتری زیارت کربلا بر حج مستحبی بحث کرده ایم که جهت دیدن آن ها می توانید کلید واژه های «پیاده» ؛«تکنولوژی،»«کربلا،»«کعبه »و...» را در کانال سرچ فرمایید.
🍃پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#فقهی_حج
🤔#پرسش
❔با توجه به روایات و آیاتی که کمک کننده به #ظالم در ظلم او شریک است .امروز که رژیم سرتا پا دیکتاتور و مستبد و ظالم وهابی عربستان به دلیل کاهش قیمت نفت و جنگ طلبی در یمن و.. با کسری بودجه روبروست و مهم ترین درآمد آن حج می باشد و با اینکه میدانیم صد درصد بودجه حج را این از خدا بی خبران خرج حملات هوایی به مردم #مظلوم یمن و خرید اسلحه و تفرقه افکنی بین مسلمین میکند اگر چند سال مسلمین حج را تحریم کنند این رژیم مستبد با بحران روبرو میشود آیا امروز رفتن به حج کمک به ظالم نیست❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌باید توجه داشت که از جمله واجبات #مهمی که بر ذمه افراد مستطیع می باشد ، مساله حج واجب خانه خداست .
🔷امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« اگر مردم حج را ترک کنند ، عذاب بر آنان جاری می شود و مهلت داده نمی شوند »
📚#الکافی ج4 ص271
👌حضرت #علی علیه السلام نیز می فرمود ؛
« به حج خانه پرودگار توجه داشته باشید تا آن خانه از حضور شما خالی نشود که اگر خالی شود مهلت نمی یابید و #عذاب بر شما جاری می شود »
📚#وسائل الشیعه ج11 ص21
👌امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« کسی که حج واجب را بدون عذری ترک کند ، یا یهودی و یا #نصرانی می میرد ( و مسلمان نمی میرد )»
📚#الکافی ج4 ص268
❕از سوی دیگر در این هم شکی نیست که تقویت ظالم در #ظلمش از جمله گناهان بزرگی است که قابل بخشش نمی باشد .
🔶حضرت #عیسی علیه السلام چنین وصیت می نمود:
« سبب تقویت ظالم در ظلمش نشوید که #عزت شما از بین می رود»
📚#معانی الاخبار ص196
🔶پیامب#ر گرامی فرمود:
« زمانی که روز قیامت شود منادی ندا می دهد کجایند ظالمان و مدد کارانشان ( کسانی که کوچکترین کاری در جهت تقویت #ظالمان انجام داده اند حاضر میشوند و مجازات می شوند )»
📚#ثواب الاعمال،ص260
🗯امام #صادق علیه السلام فرمود:
« هر کس ظالمی را در ظلم به مظلوم تقویت کند پیوسته مورد #غضب خداوند قرار دارد»
📚#وسائل الشیعه ج16 ص57
👌 و #فرمود:
« کسی که ظلم می کند و کسی که او را تقویت می کند و کسی که راضی به #ظلم انها است هر سه شریک در ظلمند»
📚#الکافی ج2 ص333
💠بر پایه احادیث دسته دوم ، اگر حج گزاردن سبب تقویت دولت ظالم #عربستان در ظلم کردن به مردم مظلومان یمن و تهیه سلاح و تحهیزات برای داعش و...شود می توان بر پایه #قاعده « اهم و مهم » و « تقدیم #مصلحت اهم بر مهم » گفت ؛
👌اگر چه حج گزاردن مساله مهمی است اما زمانی که این مساله با مساله مهم تری نظیر حرمت تقویت ظالم در ظلمش به #مظلومین تعارض پیدا کند ، آنچه اهم است یعنی عدم تقویت #ظالم مقدم می شود .
👌امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« هیچ یک از محرمات الهی نمی باشد مگر آنکه ارتکاب آن برای شخص مضطر جایز است »
📚#التهذیب ج3 ص117
👌اگر ترک حج گزاردن #حرام الهی است ، تقویت ظالم در ظلمش نیز حرام است و هم اکنون که حالت اضطرار پیش آمده است بر اساس قاعده تقدیم « اهم بر مهم » بی شک ترک حج #گزاردن ارجحیت دارد .
🔴تمام آنچه گفته شد ، بر این اساس بود که حج گزاردن سبب تقویت دولت #سعودی در ظلم کردن به مظلومین می شود اما این مساله ثابت نیست .
🗯 نماینده #ولی_فقیه در امور حج و زیارت بیان داشتند که پول #حجاج ایرانی خرج گلولههای عربستان در یمن نمیشود. این پول برای دریافت خدمات به شرکتهای خصوصی سعودی داده میشود، نه #دولت این کشور.
http://www.isna.ir/news/96030502673/%D9%BE%D9%88%D9%84-%D8%AD%D8%AC%D8%A7%D8%AC-%D8%AE%D8%B1%D8%AC-%DA%AF%D9%84%D9%88%D9%84%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF
❕بر این اساس وجوب حج ، سر جای خودش ثابت است و همه افراد #مستطیع موظف به حج گزاردن هستند.
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#برتری_زیارت_کربلا_بر_حج
🤔#پرسش
❔وهابیت می گوید شیعیان کربلا را از خانه خدا بالاتر می داند لذا میلیونی با پای #پیاده برای زیارت اربعین به کربلا می روند به راستی ایا جهالتی از این بالاتر است که کربلا را از کعبه بالاتر بدانیم❕❕
💠#پاسخ💠
✏️در روایات ما امده است که کربلا بر کعبه شرافت و برتری دارد.
🗯امام #سجاد فرمود:
«خداوند متعال بیست و چهار هزار سال قبل از اینکه زمین کعبه را خلق کند و آنرا حرم قرار دهد، زمین کربلا را آفرید و آنرا حرم امن و مبارک گردانید، و هرگاه خداوند بخواهد کره زمین را لرزانده و حرکتش دهد (شاید کنایه از قیامت باشد) زمین کربلا را همراه تربتش در حالىکه نورانى و شفاف هست بالا برده و آنرا در برترین باغهاى بهشت قرار داده و بهترین جای سکونت قرار میدهد و در آنجا کسی غیر از انبیای مرسل یا پیامبران اولو العزم سکونت نکنند. این زمین در میان باغهاى بهشت میدرخشد همانگونه که ستاره درخشنده بین ستارگان نورافشانى مینماید، نور این زمین چشمهاى اهل بهشت را تار میکند و با صدایى بلند میگوید: من زمین مقدس و طیب و پاکیزه و مبارکى هستم که سید الشهداء و سرور جوانان اهل بهشت را در خود دارم».
📚کامل الزیارات ص268
📚وسائل الشیعه ،ج14 ص515
🗯امام صادق فرمود:
«زمین کعبه در مقام فخر بر مکانهای دیگر گفت: کدام زمین مانند من است، در حالیکه خداوند خانهاش را بر پشت من بنا کرده و مردم از هر راه دورى متوجه من میشوند، و حرم خدا و #سرزمین امن قرار داده شدهام؟ خداوند متعال به سویش وحى کرد و فرمود: بس کن و آرام بگیر به عزّت و جلال خودم قسم آنچه را که تو براى خود فضیلت میدانى در قیاس با فضیلتى که به زمین کربلا بخشیدهام، همچون قطرهاى است نسبت به آب دریا که سوزنى را در آن فرو برند و آن قطره را با خود بردارد، و اساسا اگر خاک کربلا نبود این فضیلت براى تو نبود و نیز اگر نبود آنچه که این خاک آنرا در بردارد تو را نمیآفریدم و خانهای را که تو به آن افتخار میکنى خلق نمیکردم. بنابراین، آرام بگیر و ساکت باش و متواضع و خوار و نرم باش و نسبت به زمین کربلا، غرور و خودبزرگبینی و #سرکشی از خود نشان مده و اگر چنین کنی تو را فرو برده و در آتش جهنّم قرارت میدهم»
📚کامل الزیارات،ص267
📚وسائل الشیعه،ج14 ص514
👌لذا در روایات ما ثواب زیارت کربلا چندین برابر انجام حج #مستحبی اعلام شده است؛
📚بحار الانوار ج98 ص28 باب 5
🔶البته شکی در عظمت و شرافت #کعبه نیست در این باره روایات فراوانی در مجامع روایی ما امده است؛
📚وسائل الشیعه،ج13 ص236 باب18
✏️اما باید توجه کرد که تمام موارد فوق در برتری کربلا بر کعبه کاملا #توجیه پذیر است، زیرا اگر نبود شهادت امام حسین در کربلا، امروز نه از طواف خبری بود، نه از کعبه و نه از اسلام
🗯از سوی دیگر باید توجه کرد که روح و حقیقت حج #ولایت است وحجی که با ولایت پیوند نخورد حج حقیقی نیست بلکه حج #جاهلی می باشد .چنان که امام باقر فرمود:
« مردم مامور شده اند تا به سراغ این سنگ ها بیایند و طوافشان کنند .سپس نزد ما بیایند و دوستی خود را به ما اعلام و یاریشان را بر ما عرضه کنند»
📚الکافی ج4 ص549
❗️چرا که قوام و بقا و عظمت کعبه به ولی خدا می باشد و با ولایت امام است که احکام #شرعی از جمله احکام حج دانسته میشود چرا که امام مبین شریعت نبوی است
📚سلفی گری،رضوانی،ص557
❔ما از وهابیت می پرسیم شما که این قدر بر ما در مورد روایات بالا اشکال می گیرید چگونه است که می گویید:
🗯« کسی که #قبر احمد بن حنبل و بشر حافی را زیارت کند در قیامت پاداش یک حج و عمره برای او است»
📚نزهه المجالس،ج2 ص471
❗️ویا نقل می کنید که #حجره پیامبر بر کعبه برتری دارد؛
📚بدائع الفوائد،ج3 ص655
❗️ومی گویید #مدینه بر مکه برتری دارد؛
📚فضائل المدینه،ج1 ص23
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#نشستن_بر_روی_صندلی_زن
🤔#پرسش
❔آیا اسلام می گوید نباید بر روی #صندلی که یک زن قبل از ما بر روی آن نشسته ، ما بنشینیم ❕یعنی اگر سوار تاکسی زنی باشد و پیاده شود ، ما نباید جای او بنشینیم ❗️آیا چنین حکمی معقول است ❕
💠#پاسخ💠
👌روایتی است که در کتاب کافی از پیامبر گرامی نقل شده است که فرمود ؛
« زمانی که زنی جایی نشسته باشد و از آنجا برخیزد ، تو به جای او در آن مکان منشین مگر زمانی که آن مکان ( از گرمای آن زن ) #سرد شده باشد »
📚الکافی ج5 ص564
👌این مضمون در دو کتاب الفقیه و مکارم الاخلاق هم نقل شده است.
📚 الفقیه ج3 ص555
📚مکارم الاخلاق ص212
❕سند روایت کافی به دلیل وجود نوفلی و سکونی در آن زیاد قابل #اعتماد نیست ، لذا علامه #مجلسی در ذیل روایت مذکور می گوید ؛
« این حدیث بنابر مشهور ضعیف است »
📚مراه العقول ج20 ص420
👌دو کتاب دیگر نیز روایت مذکور را بدون سند و مرسلا نقل کرده اند ، بنابراین این روایت سندا #ضعیف و غیر قابل اعتماد است .
❕ اگر روایت را صحیح هم فرض کنیم باز هم مشکل خاصی ایجاد نمی کند ، زیرا این حکم تنها یک توصیه اخلاقی جهت در امان بودن از وسواس و تحرکات شیطانی است که ممکن است برای برخی ایجاد شود .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
🤔پرسش
❓اسلام ۱۴۰۰ سال پیش گفته ک الکل حرامه ولی رازی الکل رو ۹۰۰ سال پیش کشف کرده❕
❔میشه یکم درموردش برام توضیح بدید ک چطوری اسلام الکل رو قبل از کشفش حرام کرده❕❕
💠پاسخ💠
❕در اسلام خوردن هر نوشیدنی که سبب اسکار و مستی شود حرام است .
🔶پیامبر گرام فرمود:
« هر نوشیدنی که سبب مستی شود ( کم و زیاد آن ) حرام است»
📚الکافی ج6 ص409
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« خداوند به عینه شراب را حرام کرده بود اما پیامبر هر نوشیدنی که سبب مستی شود را حرام کرد و خداوند نیز حکم پیامبر را تایید کرد »
📚الکافی ج1 ص266
🔶وفرمود:
« هر کس نوشیدنی بخورد که سبب اسکار و مستی او شود ، خداوند تا چهل روز نمازش را قبول نمی کند»
📚التهذیب ج9 ص107
🔶پیامبر گرامی فرمود:
« هر کس نوشیدنی بخورد که مست شود مشمول شفاعت من نمی شود»
📚الکافی ج6 ص400
👌این روایات و روایات فراوان دیگری که به همین مضمون در مجامع حدیثی ما نقل شده است ؛
📚وسائل الشیعه ج25 ص279 به بعد « ابواب الاشربه المحرمه»
❗️همه دلالت بر آن دارد که در اسلام هر آنچه سبب اسکار و مستی شود حرام است .خواه خمر باشد یا غیر آن
👌الکل نیز چون سبب اسکار و مستی می شود حرام می باشد .
🔶توجه به این نکته نیز لازم است که « الکل » در زمانهای قبل از رازی هم بوده است و مردم از آن استفاده می کرده اند اما این ماده را با ترکیبات و نام مشخص آن نمی شناختند تا آنکه رازی الکل را با خواصش کشف کرد.
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
⁉️سوال
لطفا درباره فلسفه تحریم خوردن عرق و مشروب توضیح بدید چرا حرام است
🗯پاسخ:
❗️در تفسیر شریف نمونه در این رابطه چنین امده است:
🔶فلسفه تحریم الکل:
❗️اثر الکل در عمر:
🗯یکی از دانشمندان مشهور غرب اظهار می دارد، که هرگاه از جوانان 21 ساله تا 23 ساله معتاد به مشروبات الکلی 51 نفر بمیرند در مقابل، از جوانهای غیر معتاد 10 نفر هم تلف نمی شوند.دانشمند مشهور دیگری ثابت کرده که جوانهای 20 ساله که انتظار می رود پنجاه سال عمر کنند در اثر نوشیدن الکل بیشتر از 35 سال عمر نمی کنند.
🗯بر اثر تجربیاتی که کمپانیهای (بیمه عمر) کرده اند، ثابت شده است، که عمر معتادان به الکل نسبت بدیگران، 25 الی 30 درصد کمتر است.آمار دیگری نشان می دهد که حد متوسط عمر معتادان به الکل در حدود 35 الی 50 سال است، در صورتی که حد متوسط عمر با رعایت نکات بهداشتی از 60 سال به بالاست.
🗯اثر الکل در نسل:
❗️کسی که در حین انعقاد نطفه مست است 35 درصد عوارض الکلیسم حاد را به فرزند خود منتقل می کند و اگر زن و مرد هر دو مست باشند، صددرصد عوارض حاد در بچه ظاهر می شود برای اینکه به اثر الکل در فرزندان بهتر توجه شود آماری را در اینجا می آوریم:
❗️کودکانی که زودتر از وقت طبیعی بدنیا آمده اند از پدران و مادران الکلی 45 درصد، و از مادران الکلی 31 درصد، و از پدران الکلی 17 درصد، بوده اند. کودکانی که هنگام تولد توانائی زندگی را ندارند، از پدران الکلی 6 درصد، و از مادران الکلی 45 درصد، کودکانیکه کوتاه قد بوده اند از پدران و مادران الکلی 75 درصد و از مادران الکلی 45 درصد بوده است، کودکانیکه فاقد نیروی کافی عقلانی و روحی بوده اند از مادران 75 درصد و از پدران الکلی 75 درصد بوده است.
🗯اثر الکل در اخلاق:
❗️در شخص الکلی عاطفه خانوادگی و محبت نسبت بزن و فرزند ضعیف می شود بطوریکه مکرر دیده شده که پدرانی فرزندان خود را با دست خود کشته اند.
🗯زیان های اجتماعی الکل:
❗️طبق آماری که «انستیتوی» پزشکی قانونی شهر «نیون» در 1961 تهیه نموده است جرائم اجتماعی الکلیستها از این قرار است:مرتکبین قتل های عمومی 50 درصد. ضرب و جرحها در اثر نوشیدن الکل 8/ 77 درصد سرقتهای مربوط بالکلیستها 5/ 88 درصد. جرائم جنسی مربوط بالکلیها 8/ 88 درصد، می باشد. این آمار نشان می دهد که اکثریت قاطع جنایات و جرائم بزرگ در حال مستی روی می دهد.
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
🗯زیان های اقتصادی مشروبات الکلی
❗️یکی از روانپزشکهای معروف می گوید: متأسفانه حکومتها حساب منافع و عایدات مالیاتی شراب را می کنند، ولی حساب بودجه های هنگفت دیگری را که صرف ترمیم مفاسد شراب می شود، نکرده اند، اگر دولتها حساب های ازدیاد بیماریهای روحی را در اجتماع و خسارتهای جامعه منحط، و اتلاف وقتهای گرانبها، و تصادفات رانندگی در اثر مستی، و فساد نسلهای پاک، و تنبلی و بی قیدی و بی کاری، و عقب ماندن فرهنگ و زحمات و گرفتاریهای پلیس، و پرورشگاهها جهت سرپرستی اولاد الکلیها و بیمارستانها، و تشکیلات دادگستری برای جنایات آنها و زندانها برای مجرمین از الکلیها، و دیگر خسارتهای ناشی از می گساری را یکجا بکنند خواهند دانست درآمدی که بعنوان عوارض و مالیات شراب عاید می گردد، در برابر خسارت نامبرده هیچ است.
❗️بعلاوه نتایج اسف انگیز صرف مشروبات الکلی را تنها با دلار و پول نمی توان سنجید، زیرا مرگ عزیزان، و بهم خوردن خانواده ها، و آرزوهای بر باد رفته و فقدان مغزهای متفکر انسانی، به هیچ وجه قابل مقایسه با پول نمی باشد.خلاصه ضررهای الکل آنقدر زیاد است که به گفته یکی از دانشمندان اگر دولت ها ضمانت کنند درب نیمی از میخانه ها را ببندند می توان ضمانت کرد که از نیمی از بیمارستانها و تیمارستانها بی نیاز شویم.
🔶اگر در تجارت مشروبات الکلی سودی برای بشر باشد و یا فرضاً چند لحظه بی خبری و فراموش کردن غمها برای او سودی محسوب شود، زیان آن به درجات، بیشتر، وسیعتر و طولانی تر است بطوری که این دو باهم قابل مقایسه نیستند.در اینجا نکات دیگری را یادآور می شویم، این نکات مجموعه ای است از آمارهای مختلف که هر کدام به تنهائی به اندازه یک بحث مشروح برای بیان عمق و عظمت این زیانها گویا است:
1⃣ به موجب آماری که در انگلستان درباره جنون الکلی انتشار یافت، و این جنون با جنونهای دیگر در آن مقایسه شده بود، چنین بدست آمده که در برابر 2249 دیوانه الکلی فقط 53 دیوانه به علل دیگر وجود داشته است
2⃣ به موجب آمار دیگری که از تیمارستانهای آمریکا بدست آمده 85 درصد از بیماران روانی آنها را بیماران الکلی تشکیل می دهد
3⃣یکی از دانشمندان انگلیسی به نام «بنتام» می نویسد: مشروبات الکلی در کشورهای شمالی انسان را کودن و ابله، و در کشورهای جنوبی دیوانه می کند، سپس می افزاید: آئین اسلام تمام انواع نوشابه های الکلی را تحریم کرده است و این یکی از امتیازات اسلام می باشد.
4⃣ اگر از کسانی ک
ه در حال مستی دست به انتحار یا جنایت زده و
خانه هائی را ویران ساخته و خانمانهائی را برباد داده اند آماری تهیه شود، رقم سرسام آوری را تشکیل می دهد.
5⃣در فرانسه هر روز 440 نفر جان خود را فدای الکل می کنند
6⃣طبق آمار دیگری تلفات بیماریهای روانی آمریکا در یکسال دو برابر تلفات آن کشور در جنگ جهانی دوم بوده است و به عقیده دانشمندان در بیماریهای روانی آمریکا مشروبات «الکلی» و «سیگار» نقش اساسی داشته اند
7⃣ به موجب آماری که توسط یکی از دانشمندان به نام «هوگر» به مناسبت بیستمین سالگرد مجله علوم ابراز شد 60 درصد قتلهای عمدی 75 درصد، ضرب وجرح، 30 درصد جرائم ضد اخلاقی (از جمله زنا با محارم!) 20 درصد جرائم سرقت مربوط به الکل و مشروبات الکلی بوده است و به موجب آماری از همین دانشمند 40 درصد از اطفال مجرم دارای سابقه اثر الکلیت هستند.
8⃣از نظر اقتصادی تنها در انگلستان زیانهای ناشی از طریق غیبت کارگران از کار به خاطر الکلیسم به 50 میلیون دلار در سال (تقریباً 1750 میلیون تومان) برآورد شده است، که این مبلغ بتنهائی می تواند هزینه ایجاد هزاران کودکستان و دبستان و دبیرستان را تأمین کند.
9⃣به موجب آماری که درباره زیانهای مشروبات الکلی در فرانسه انتشار یافته:الکل 137 میلیارد فرانک در سال بر بودجه فرانسه غیر از خسارات شخصی به شرح زیر تحمیل می کند:60 میلیارد فرانک خرج دادگستری و زندانها.40 میلیارد فرانک خرج تعاون عمومی و خیریه.10 میلیارد فرانک مخارج بیمارستانها برای الکلیها.70 میلیارد فرانک هزینه امنیت اجتماعی! و به این ترتیب روشن می شود که تعداد بیماران روانی و بیمارستانها و قتلها و نزاعهای خونین و سرقتها و تجاوزها و تصادفها با تعداد میخانه ها تناسب مستقیم دارد.
📚تفسیر نمونه ج5 ص74
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
❔پرسش
❓ می گویند اگر روايات شيعه را با علم رجال بررسی كنيم حدود هفتاد تا هشتاد درصد روايات ضعيف هستند و مذهب سقوط ميكند ایا چنین سخنی راست است❓
💠پاسخ:
❕معیار صحیح در صحت روایات اعتماد به روایت موثوق الصدوری است. یعنی اگر از هر راهی یقین یا اطمینان کرد روایت از معصوم صادر شده است آن روایت برای ما حجت است.گاهی از بررسی سندی به این نتیجه میرسیم گاهی بخاطر شهرت وعمل کردن علما به آن روایت ،گاهی به سبب موافقت آن روایت با سایر روایات، گاهی به سبب موافقت با قرآن،گاهی به سبب نقل علمای بزرگ در کتابشان با تصریح به صحت روایت و...
❗ایت الله جوادی آملی می فرماید:
"از هر راهی که اطمینان به صدور روایت از معصوم صادر شود کافی خواهد بود خواه به عدالت راوی باشد یا به وثاقت وی، به علو متن روایت باشد یا به عمل کردن فقها به متن واسناد به آن در مقام استدلال یا هر راه دیگر"
📚ادب فنای مقربان،ج1 ص87
❗آیت الله مکارم می فرماید:
"برای پذیرش حدیث وروایت معیار اصلی وثوق واعتماد به روایت است که از طرق مختلف ممکن است به وجود آید گاه سلسله سند با راویان مورد اعتماد، گاه کثرت وتعدد روایت آن هم تر کتب معتبر ومشهور وگاه محتوای بلند وعمیق "
📚پیام امام ج1 ص57
♻️مبنای قدما از بزرگان امامیه اعتماد به روایت موثوق الصدوری بوده است .توجه انان بیشتر به متن روایات بوده و بر اساس موافقت آن با کتاب و سنت و عقل و...روایت را صحیح می دانستند حتی اگر در سند ضعف وجود داشت و در صورتی که روایتی فاقد این قرائن بود ضعیف و مردود تلقی می شده است .
👌شیخ بهای الدین عاملی می نویسد:
«تقسیم خبر به چهار قسم صحیح و حسن و موثق و ضعیف میان بزرگان گذشته امامیه نظیر کلینی و ...شناخته شده نبوده است و میان انان چنین متعارف بوده است که صحیح را بر هر روایتی اطلاق می کردند که از نظر انان اقتضای اعتماد را داشت یا همراه قرائنی بود که باعث اعتماد و اطمینان به آن می شده است»
📚مشرق الشمسین ص3
🔷محمد تقی مجلسی می نویسد:
«مراد از صحیح در نزد قدمای اصحاب ما آن خبری است که با قرائن مختلف دانسته شود که از معصوم صادر شده باشد اگر چه از لحاظ سند ضعیف بوده باشد»
📚لوامع صاحب قرانی ج1 ص101
🗯علامه مجلسی می گوید:
«مسلک ما در صحت و ضعف حدیث اعتماد به روایت موثوق الصدوری می باشد»
📚ملاذ الاخیار ج1 ص21
🗯شیخ حر عاملی قرائن متعددی را که دال بر صحت خبر می باشد را ذکر می کند به این که؛
«راوی ثقه باشد- حدیث در کتب اربعه باشد- حدیث موافق قرآن باشد- موافق سایر روایات باشد- موافق با ضروریات دین باشد- موافق با مشهور علمای شیعه باشد- موافق با اجماع علمای شیعه باشد .اگر این قرائن باشد حکم به صحت روایت می کنیم اگر چه روایت مشکل سندی داشته باشد»
📚وسائل الشیعه ج30 ص219 فائده7
👌از آنچه گذشت روشن می شود که ملاک در صحت روایت بررسی سندی و رجالی نمی باشد که اشکال شود با بررسی رجالی بسیاری از احادیث باطل میشود بلکه ملاک اعتماد به روایت موثوق الصدوری است به این که اگر چه ممکن است راوی ضعیف باشد اما قرائن دال بر آن است که حدیث صحیح می باشد.
♻️در زندگی روزمره ما نیز چنین است که به هر خبری که قرائن بر صحتش باشد اعتماد می کنیم اگر چه از راوی خبر در گذشته دروغ شنیده باشیم .
❗️مثلا فرد عادلی برای ما از اتفاقی خبر می دهد .پس از آن فرد دیگری که مورد وثوق ما نیست نیز همان خبر را به بیان دیگری به ما می دهد در این جا قرینه بر صحتش گفته اش وجود دارد لذا به خبر او اعتماد می شود.
❗️با این توضیح می گوییم که بیشتر احادیثی که در کتب معتبر ما نقل شده است قابل اعتماد هستند زیرا قرائن مختلف بر صحت آنها وجود دارد
📚هدائه الابرار ص87-89
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
♻️از سوی دیگر صاحبان کتب اربعه شیعه بر صحت روایاتشان شهادت داده اند.
🗯شیخ صدوق می گوید :«من روایاتی را در کتاب «من لا یحضره الفقیه »نقل می کنم که مطابق آنها فتوا میدهم»
📚من لا یحضره الفقیه ج1 ص52
🗯شیخ کلینی می گوید:
«غرض من از نوشتن کتاب کافی نقل روایات و آثار صحیح ونقل سنن اهل بیت بوده که بر پایه آن عمل میشود و به وسیله آن فرائض خداوند و سنن پیامبر اقامه میشود»
📚الکافی ج1 ص4
🗯شیخ طوسی می گوید:
«هر خبری که در دو کتاب تهذیب و استبصار نقل کردم یا متواتر بوده و یا مقرون به قرینه بر صحتش بوده و یا اجماع بر صحتش بوده است»
📚وسائل الشیعه ج30 ص197
❗️«بی شک تصریح این بزرگان بر اعتبار کتبشان برای ما شکی باقی نمی گذارد که روایات انان صحیح است .زیرا قول این بزرگان از سخن علمای رجال در مورد صحت روایات اگر اعتبارش بیشتر نباشد کمتر نیست .این بزرگان تصریح کرده اند که روایاتشان صحیح هستند. اگر چه ممکن است برخی از راویانی که از آن نقل می کنند ضعیف باشند اما چون قرینه بر صحت روایت بوده است روایت را به عنوان روایت صحیح لحاظ کرده اند»
📚وسائل الشیعه ج30 ص191
👌بله اگر روایتی در یکی از کتب معتبر باشد که خلاف عقل و سنت قطعی باشد بی شک آن روایت مورد قبول نمی باشد اما اگر چنین نباشد حکم به صحت جمیع روایاتی که در
کتب معتبر ما آمده است می کنیم زیرا مبنای صحیح در صحت روایات اعتماد به روایت موثوق الصدوری می باشد.
❗️با این توضیح روشن می شود که بررسی سندی و رجالی در احادیث جایگاه خاصی ندارد زیرا بیشتر روایات مقرون به صحت هستند و این سخن که با بررسی سندی بسیاری از روایات ضعیف محسوب میشوند نزد علما و بزرگان امامیه جایگاهی ندارد.
♻️پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#موضوع_اعتقادی_توسل_به_امامزادگان
🤔#پرسش
❔آیا برای توسل به امامزادگان دلیلی از #آیات قرآن و #روایات داریم❕❕
💠#پاسخ💠
👌#توسل به معنای درخواست انسان از اولیاء الهی جهت دعا و استغفار آنان و این که آنان از خداوند بخواهند #مشکل انسان را حل کند ریشه در آیات متعددی از قرآن دارد؛
1⃣بنی اسرائیل هنگامی که در #بیابان گرفتار بودند خطاب به #موسی گفتند ؛
« از خدای خود بخواه که از آنچه از #زمین می روید از سبزیجات و خیار و عدس و پیاز برای ما برویاند»
🔷#بقره61
👌می بینیم بنی اسرائیل از آن حضرت می خواهند که در پیشگاه خداوند #دعا کند تا با رویاندن سبزی های متنوع مشکل آنها را برطرف سازند و حضرت موسی نیز در پاسخ آنان نفرمود که این عملتان شرک است بلکه فرمود آیا غذای #پست تر را به جای غذای بهتر انتخاب می کنید ...
2⃣هنگامی که فرزندان #حضرت یعقوب به خطای خود پی بردند خطاب به آن حضرت گفتند ؛
« ای پدر از خدا آمرزش #گناهان ما را بخواه ، که ما خطاکار بودیم »
🔶حضرت #یعقوب نیز در پاسخ آنان فرمود:
« به زودی برای شما از #پرودگارم آمرزش می طلبم که او آمرزنده و مهربان است»
🔷یوسف 97-98
👌بنابراین #گناهکاران می توانند از اولیاء الهی درخواست کنند تا برای آنها از خدا طلب مغفرت کنند.
3⃣خداوند به افرادی که #گناه کرده اند می گوید اگر نزد رسول خدا بروند و علاوه بر استغفار از #گناهان خویش ، از آن حضرت نیز بخواهند که برای آنان استغفار کنند خداوند آنان را می بخشد.
« و اگر آنان ، هنگامی که ( با گناه و نافرمانی ) به خود ستم می کردند به نزد تو می آمدند و از خدا طلب آمرزش می کردند و #پیامبر هم برای آنان استغفار می کرد خدا را توبه پذیر و مهربان می یافتند»
🔷#نساء 64
👌بنابراین یکی از راههای بخشش #گناهان درخواست از اولیاء الهی برای استغفار است که مورد سفارش خداوند قرار گرفته است.
4⃣در #آیه دیگر می فرماید:
« ای کسانی که ایمان آورده اید ، #تقوای الهی را پیشه کنید ، و وسیله ای برای تقرب به خدا انتخاب کنید و در راه خدا جهاد کنید باشد که رستگار شوید»
🔷#مائده 35
👌شفاعت و #دعای بندگان صالح خداوند نیز داخل در مفهوم کلی وسیله است که سبب #تقرب به خداوند می گردد.
5⃣در آیه دیگر می فرماید:
« ای پیامبر بگو کسانی را که غیر از #خدا می خوانید و #معبود خود می دانید آنها را بخوانید ، آنها هیچ مشکلی را از شما نمی توانند حل کنند ، و هیچ تغییر و دگرگونی ایجاد کنند»
🔶#اسراء56
👌با توجه به جمله « قل ادعوا الذین » معلوم می شود که منظور از این آیه #بت ها و امثال آنها نیست چون « الذین » برای « ذوالعقول »( #عاقلان ) بکار می رود بلکه منظور فرشتگانی هستند که آنها را می پرستیدند یا حضرت مسیح است که گروهی به عنوان معبود او را پرستش می کردند .
❗️آیه بعد می گوید:
« خود آنها ( مسیح و فرشتگان ) کسانی هستند که به درگاه خداوند می روند و با #وسیله ای به او تقرب می جویند ...»
🔶#اسراء57
👌این آیه نیز مشروعیت توسل را اثبات می کند.
❕بنابراین بر اساس ادله مذکور ، #توسل جستن به اولیاء الهی جهت دعا یا استغفار آنان امری #پسندیده و مورد تایید است که از جمله این اولیاء الهی امامزادگان می باشند.
👌شیخ #مفید می گوید:
« بدان مشاهدی که منتسب به #فرزندان ائمه است زیارتشان مستحب بوده زیرا تعظیم آنان ، تعظیم امامان است و اصل اولی در مورد آنان ، ایمان و #صلاح آنان است مگر آنکه خلاف آن ثابت شود مانند جعفر کذاب و مانند آن ...و جایز است زیارت آنان و توسل و استشفاع به آنان و پدران طاهرشان »
📚#بحار الانوار ج99 ص273
👌سید بن طاووس نقل می کند که در زیارت #امامزاگان چنین بگو:
« ...شما آن باب الهی هستی که برای تقرب به خدا باید از آن باب وارد شد ، من به زیارت تو آمده ام و #حاجاتم را به نزد تو آورده ام ( تا با توسل به تو و دعای تو بر آورده شود)»
📚#مصباح الزائر ص260
📝#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
سوال
چندی پیش یکی از برادران اهل سنت به بنده در بحث شفادادن ائمه اطهار ع گفتند: خدا شما را مورد سنت استدراج قرار داده و اینکه کسی شفا بیابد سنت استدراج خداوند است که شما را از خود دور تر میکند.
بنده هم با آیه و دلیل ولایت طولی و ...
صحبت کردم اما قبول نکردند.
حال از شما میخواهم اینرا که 'شیعه دچار سنت استدراج شده است 'را جوابی در خور بدهید
✅پاسخ
شما نیز از انان بپرسید که ایا در داستان زیر پیامبر گرامی و آن مرد نابینا گرفتار سنت استدراج شدند
❗️ترمذی در صحیح خود روایت می کند که مردی نابینا به محضر پیامبر آمد وگفت از خدا بخواه تا مرا شفا دهد. پیامبر به او دستور داد وضوی کاملی بگیرد واین دعا را بخواند:
"خدایا من تورا می خوانم به واسطه پیامبرت محمد که پیامبر رحمت است به سوی تو توجه می کنم ای محمد من به واسطه تو به پروردگارم برای بر آوردن حاجتم توجه نمودم تا حاجتم بر آورده شود پس خداوندا اورا شفیع من برای بر آوردن حاجتم قرار بده او نیز چنین کرد و شفا یافت »
📚سنن ترمذی،ج5 ص229 ح3649
📚سنن ابن ماجه،ج1 ص441 ح1385
📚مستدرک حاکم،ج1 ص313
📚مسند احمد،ج4 ص138
❗️ایا عایشه و صحابه گرفتار استدراج شدند؟
👌دارمی از بزرگان اهل سنت در کتابش در باب "کرامت هایی که خداوند به پیامبر بعد از وفاتش داشته"نقل می کند:
"در مدینه قحطی شدیدی آمد ومردم به نزد عایشه شکایت بردند واز او چاره جویی خواستند عایشه گفت:
"کنار قبر پیامبر بروید وسوراخی در سقف بالای قبر قرار دهید تا میان قبر آن حضرت واسمان مانعی نباشد ومنتظر بمانید "
مردم نیز چنین کردند ودر نتیجه باران بارید به اندازه آی که پس از مدتی بیابان ها سبز شد وشترها چاق وفربه شدند"
📚سنن دارمی،ج1 ص43 -44
❗️ایا عمر گرفتار سنت استدراج شده است ؟
👌بخاری روایت می کند:
"عمر وقتی قحطی پیش می آمد به عباس عموی پیامبر توسل می کرد وچنین می گفت:
"اللهم انا کنا نتوسل الیک بنبینا فتسقینا وانا نتوسل الیک بعم نبینا فاسقنا"
"خدایا ما درگذشته به پیامبرمان متوسل می شدیم وباران می آمد.هم اکنون به عموی پیامبرمان متوسل می شویم برما باران نازل بفرما"
📚صحیح بخاری،ج2 ص16
❗️ایا احمد بن حنبل گرفتار سنت استدراج شده است
👌قلم احمد بن حنبل درخت خرما را بارور می کند:
❗️ابوطالب علی بن احمد می گوید:
« روزی نزد احمد بن حنبل رفته بودم او سخن می گفت و من می نوشتم که ناگهان قلم من شکست او قلمی برداشت و به من داد .من قلم را نزد ابو علی جعفری اوردم و گفتم این قلم را احمد بن حنبل به من داده است پس او به غلامش گفت قلم را بگیر و در درخت خرما قرار بده شاید باردار شود غلام هم این کار را کرد و درخت باردار شد»
📚مختصر طبقات الحنابله ص15
❗️ایا ابو علی خلال عالم بزرگتان گرفتار استدراج شده است:
« او می گوید:
هیچ گاه مشکلی برایم پیش نمی امد مگر انکه به زیارت قبر موسی الکاظم امام شیعیان می رفتم و به او توسل می جستم خداوند نیز مشکلم را حل می کرد»
📚تاریخ بغداد ج1 ص133
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#سند_دعای_توسل
🤔#پرسش
❔برخی شبهه می کنند که دعای #توسل که خوانده می شود سند معتبری ندارد ❕پاسخ چیست ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که #توسل به پیامبر گرامی و اهل بیت ایشان مورد توصیه قرآن و روایات فراوانی قرار گرفته است .
🔶امام #باقر علیه السلام فرمود:
«هرکس خدارا با توسل به ما بخواند #رستگار می شود وهرکس به غیر ما بخواند هم خود هلاک می شود وهم دیگران را هلاک می کند»
📚 امالی طوسی،ص 172
🗯امام #رضا علیه السلام فرمود:
«زمانی که گرفتار مشکل و سختی شدید به #وسیله ما خدا را بخوانید»
📚تفسیر عیاشی،ج2 ص42
👌در روایت دیگری حضرت #علی علیه السلام فرمود:
«من وسیله خداوند در بین بندگان هستم»
📚تفسیر برهان،ج2 ص292
💠 در حدیث قدسی آمده است که #خداوند می فرماید:
« بندگانم بدانید که #محبوبترین افراد نزد من محمد و اهل بیتش هستند و هر یک از شما که حاجت و درخواستی دارید به انان توسل کنید زیرا هر کس در دعا به انان توسل کند من دعای او را رد نمی کنم»
📚وسائل الشیعه ج7 ص102
🗯توسل به #اولیاء_الهی در آیات متعددی از قرآن و روایات اهل سنت نیز مورد تاکید قرار گرفته است ؛
🔶 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2477
🔶 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2478
🗯در رابطه با دعایی که معروف به « #دعای_توسل » است و با عبارت « اللهم انی اسالک و اتوجه الیک بنبیک نبی الرحمه ...» شروع می شود ؛ #گفتنی است ؛
❕علامه #مجلسی می نویسد ؛
👌« این دعا را در برخی از کتابهای معتبر یافتم که شیخ #صدوق آن را از ائمه روایت کرده است و گفته است من این دعا را برای هر #حاجتی که خواندم به زودی به اجابت رسید»
🗯علامه سپس به نقل #دعا می پردازد .
📚بحار الانوار ج99 ص247
💠بنابراین می بینیم که دعای توسل ، دعایی بی مستند نمی باشد و علامه مجلسی و شیخ صدوق تصریح به #معتبر بودن آن می کنند.
🔰از سوی دیگر باید توجه کرد که دعای مذکور موافق آیات #قرآن و روایات #فریقین در توسل به اهل بیت علیهم السلام است .
👌بنابراین اگر به فرض سند دعا نیز #ضعیف باشد ، چون روایت موافق قرآن و سایر روایات است ، به عنوان روایت #موثوق_الصدوری تلقی می شود که حجت است و استناد آن به معصوم #قطعی است .جهت آگاهی از ادله صحت روایت موثوق الصدوری به نمایه زیر رجوع فرمایید ؛
🔶 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2475
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#توسل_کردن_انبیاء_و_امامان
🤔#پرسش
❔پرسشی ذهن بنده را مشغول داشته است و آن اینکه آیا انبیاء و امامان نیز #توسل می کرده اند یا خیر ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ریشه توسل بازگشت پیدا می کند به عمل انبیاء و امامان علیهم السلام و آنان نیز برای نزدیکی جستن به خداوند متعال #توسل می کرده اند .
🔶در روایتی امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« یک یهودی به نزد رسول خدا آمد و خطاب به او گفت: شما برتر هستید یا حضرت موسی بن عمران که خداوند با او صحبت کرد، بر او تورات را نازل کرد، معجزه عصا را به او داد، دریا را بر او گشود و ... پیامبر در حالی که از بیان مستقیم برتری خود، اکراه داشت، فرمود: همانا حضرت آدم زمانی که آن اشتباه را انجام داد اینگونه توبه کرد: خداوندا، همانا از تو مسئلت میجویم به حق محمد و آل محمد مرا ببخشی» سپس خداوند او را بخشید. همانا نوح زمانی که سوار بر کشتی بود و ترسید که غرق شود، چنین دعا کرد: خداوندا، همانا از تو مسئلت میجویم به حق محمد و آل محمد برای اینکه مرا از غرق نجات دهی» پس خداوند آنها را نجات داد و همانا ابراهیم زمانی که در آتش افتاد چنین دعا کرد: « خداوندا، همانا از تو مسئلت می جویم به حق محمد و آل محمد مرا از این آتش نجات بخشی» پس خداوند آتش را بر او سرد کرده و او به سلامت از آنجا رهایی یافت. و زمانی که موسی عصا را انداخت دعا کرد: « خداوندا، همانا از تو مسئلت میجویم به حق محمد و آل محمد مرا حفظ کنی، خداوند فرمود: نترس ... »
📚امالی #صدوق ص218
📚احتجاج #طبرسی ج1 ص48
👌در نقل دیگری امام #رضا علیه السلام فرمود ؛
« زمانی که کشتی نوح در حال غرق شدن بود ، خداوند را به حق ما خواند و خداوند او را نجات داد و زمانی که ابراهیم در آتش افتاد ، خداوند را به حق ما خواند و خداوند نیز او را نجات داد و آتش برایش سرد و سلامت گشت و موسی با توسل به ما از دریا نجات یافت و عیسی زمانی که یهود قصد قتلش را داشتند با توسل به ما نجات یافت و به آسمان رفت »
📚وسائل الشیعه ج7 ص103
❕اینکه انبیاء بزرگ با توسل به آل محمد علیهم السلام از مشکلات و #گرفتاری ها نجات پیدا می کردند در روایات دیگری نیز مورد اشاره قرار گرفته است که جهت آگاهی رجوع شود ؛
📚بحار الانوار ج26 ص319 باب 7
🔰توسل کردن در میان #امامان نیز جاری بوده است .
👌شیخ کلینی از امام صادق علیه السلام نقل می کند که امیر مومنان ، چنین دعا می کرد ؛
« خداوندا من به وسیله جود و کرمت و با توسل به محمد بنده و #رسولت به تو تقرب می جویم »
📚الکافی ج2 ص545
👌و خطاب به پیکر مبارک پیامبر گرامی عرضه داشت ؛
« پدر و مادرم به فدایت باد ، ما را در پیشگاه پرودگارت یاد کن و همیشه به خاطر داشته باش »
📚نهج البلاغه خطبه 235
👌امام حسین علیه السلام در نزد قبر پیامبر گرامی چنین دعا می کرد ؛
« خدایا به حق این قبر و صاحب قبر ، آنچه مایه رضایت خودت و رسولت است را برایم رقم بزن »
📚بحار الانوار ج44 ص328
👌امام #سجاد علیه السلام چنین دعا می کرد ؛
« خدایا ما به وسیله محمد رسولت و علی وصی رسولت و فاطمه و حسن و حسین ...به تو توسل می جوییم »
📚بحار الانوار ج84 ص286
🔶داود #رقی می گوید ؛
« من می شنیدم که امام صادق دعا می کرد و در دعا بسیار اصرار می کرد و خدا را به حق رسول خدا و امیر مومنان و فاطمه و حسن و حسین قسم می داد »
📚الکافی ج2 ص580
❕به این مضمون روایات فراوان دیگری در مجامع روایی ما وارد شده است که جهت پرهیز از #اطناب ذکر آن صرف نظر می گردد.
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#کلمات_آدم
🤔#پرسش
❔دعای یا حمید بحق محمد یا عالی بحق علی یا فاطر بحق فاطمة ... در چه کتابی ذکر شده و آیا این دعا، همان #کلماتی است که به حضرت آدم بعد خروج از بهشت آموخته شد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« سپس آدم از پروردگار خود کلماتی دریافت داشت ( و با آنها توبه کرد ) و خداوند توبه او را پذیرفت ، خداوند تواب و رحیم است »
🔶بقره37
💠سیوطی از بزرگان اهل سنت و دیگران روایت می کنند که ابن عباس می گوید از پیامبر درباره کلماتی که آدم فرا گرفت وبا آن توبه کرد سوال کردم ❕پیامبر گرامی پاسخ داد ؛
« آدم خدا را بحق وجایگاه محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین خواند که توبه اش را بپذیرد و#خداوند توبه اش را قبول کرد »
📚در المنثور،ج1 ص60 و61
📚ینابیع الموده،ص67
📚الکافی،ج8 ص305
📚تفسیر البرهان،ج1 ص191
👌علامه #مجلسی نقل می کند ؛
« جبرئیل به آدم تلقین داد که بگوید ؛
❕یا حمید بحق محمد ، یا عالی بحق علی ، یا فاطر بحق فاطمه یا محسن بحق الحسن و الحسین و منک الاحسان»
« یا خداوند حمید و ستوده به حق محمد و یا خداوند بلند مرتبه به حق علی و یا خداوند پدید آورنده به حق فاطمه و یا خداوند محسن به حق حسن و حسین ( خطای مرا ببخش ) چرا که احسان از جانب توست »
📚 بحار الانوار ج44 ص245
❕در تفسیر #نمونه چنین آمده است ؛
👌در اینکه کلمات و سخنانی را که خدا برای توبه به آدم تعلیم داد چه سخنانی بوده است در میان مفسران گفتگو است ، معروف این است که همان جملات سوره اعراف آیه 23 می باشد « قالا ربنا ظلمنا انفسنا و ان لم تغفر لنا و ترحمنا لنکونن من الخاسرین »«گفتند: خداوندا ما بر خود ستم کردیم، اگر تو ما را نبخشی و بر ما رحم نکنی از زیانکاران خواهیم بود»
👌بعضی گفته اند منظور از کلمات، این دعا و نیایش بوده است «اللهم لا اله الا انت سبحانک و بحمدک رب انی ظلمت نفسی فاغفر لی انک خیر الغافرین ، اللهم لا اله الا انت سبحانک و بحمدک رب انی ظلمت نفسی فارحمنی انک خیر الراحمین ،اللهم لا اله الا انت سبحانک و بحمدک رب انی ظلمت نفسی فتب علی انک انت التواب الرحیم .
👌این موضوع در روایتی از امام #باقر علیه السلام نقل شده است .(مجمع البیان ذیل آیات مورد بحث)
💠در روایات متعددی که از طرق اهل بیت علیهم السلام وارد شده است می خوانیم که مقصود از کلمات تعلیم اسماء #بهترین مخلوق خدا یعنی محمد و علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام بوده است، و آدم با توسل به این کلمات از درگاه خداوند تقاضای بخشش نمود و خدا او را بخشید.
👌این تفسیرهای سه گانه هیچگونه #منافاتی با هم ندارد، چرا که ممکن است مجموع این کلمات به آدم، تعلیم شده باشد تا با توجه به حقیقت و عمق باطن آنها انقلاب روحی تمام عیار، برای او حاصل گردیده و خدا او را مشمول لطف و هدایتش قرار دهد.
📚تفسیر نمونه ج1 ص98
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#ویروس_کرونا_نشانه_ظهور
🤔#پرسش
❔آیا بیماری کرونا که فراگیر شده است می تواند یکی از نشانه های ظهور محسوب شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما از شیوع بیماری « طاعون » قبل از قیام قائم علیه السلام خبر داده شده است .
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
«پيش از قائم، دو مرگ است ؛ مرگ سرخ و مرگ سفيد، تا آن جا كه از هر هفت نفر، پنج نفر مى ميرند . مرگ سرخ، يعنى كشته شدن با سلاح و مرگ سفيد، يعنى بيمارى طاعون »
📚كمال الدين یک جلدی ص 655 ، العدد القويّة: ص 66 ، بحار الأنوار: ج 52 ص 207 ح 42.
🔸امير مؤمنان عليه السلام فرمود ؛
«پيش از قائم، مرگ سرخ و مرگ سفيد خواهد بود و نيز ملخ در فصل خود و ملخ در غير فصل خود، كه سرخ و به رنگ خون است. مرگ سرخ، كشته شدن با سلاح و مرگ سفيد، طاعون است»
📚الغيبة، طوسى ص 438 _ الإرشاد ج 2 ص 372
❔حال منظور از بیماری طاعون که در روایات فوق آمده است چیست ❕آیا همان بیماری است که در طب جدید به عنوان بیماری طاعون شناخته می شود که در توضیح آن می گویند ؛
« طاعون یک بیماری واگیردار است که عامل آن باسیل یرسینیا پستیس (Yersinia pestis) است. این باسیل گرم منفی است که با رنگهای اختصاصی مثل رایت و گیمسا و وایسون به صورت دو قطبی دیده میشود. رشد این باکتری در محیطهای حاوی خون و مایعات بافتی و در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد به سرعت اتفاق میافتد. کلونیها به صورت نامنظم و خشن است.
❕بیماری طاعون، بیشتر از راه ککهای بدن موش مبتلا، به انسان سرایت میکند. موش صحرایی سیاه مهمترین مسیر انتشار بیماری طاعون است اما برخلاف تصور عمومی جوندگان مخزن این بیماری نیستند چه بسا خودشان اولین قربانی آن هستند و مرگ دستهجمعی موشها میتواند نشانه شیوع طاعون باشد. وقتی یک کک مبتلا به طاعون یک موش را گاز میگیرد باکتری طاعون را به او منتقل میکند. سپس ککهای دیگر با گاز گرفتن آن موش صحرایی به این بیماری مبتلا میشوند و با گاز گرفتن انسان آن را به انسان منتقل میکنند.
راههای دیگر ابتلا به طاعون، گازگرفتگی از طریق جوندگان یا خوردن جاندار مبتلا به طاعون است. انتقال طاعون از انسان به انسان هم از طریق تماس و تنفس (در صورتی که فرد بیمار به طاعون ریوی مبتلا باشد) انجام میگیرد. »
🌐https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D8%B7%D8%A7%D8%B9%D9%88%D9%86
❕یا مقصود از طاعون ، هر گونه بیماری مسری و واگیر دار است ❗️
👌به نظر می رسد که احتمال دوم صحیح تر باشد ، زیرا از دیر باز در لغت عرب ، به هر گونه بیماری واگیر دار ، وبا و طاعون گفته می شده است.
🔸در کتاب قاموس المحیط آمده است ؛
« وبا یا طاعون هر بيمارىِ واگيردارِ ديگرى است »
📚القاموس المحيط ج 1 ص 31
❕در کتاب معجم الوسیط هم آمده است ؛
« طاعون ، وبا ؛ هر بیماری ایپدمی و فراگیر و واگیر دار است »
📚ترجمه معجم الوسیط ج 2 ص 2146
❕همین مضمون در سایر کتب لغوی هم آمده است ؛
📚لسان العرب ج 13 ص 267 _ مجمع البحرین ج 6 ص 276 _ تاج العروس ج 18 ص 357
❕در کتاب فرهنگ فقه هم آمده است ؛
« مقصود از طاعون ( مورد بحث در روایات ) بیماری عفونی و کشنده (واگیر دار) است »
📚فرهنگ فقه ج 5 ص 178
❕بنابراین به نظر می رسد که مقصود از طاعون در روایات ، هر بیماری واگیر و کشنده باشد چنان که در نقلی آمده است که راوی می گوید ؛
« برخى از دوستان ما درباره حكم فرار از طاعون از امام كاظم علیه السلام پرسيدند كه آيا اگر در شهر يا روستا يا خانه اى طاعون بيايد، مى توان از آنجا به جاى ديگر رفت؟ فرمود: آرى. گفتم: از رسول خدا حديث داريم كه فرمود: «فرار از طاعون مانند فرار از [ميدان] جنگ است.» امام علیه السلام پاسخ داد ؛
« پيامبر خدا اين را درباره گروهى فرمود كه در مرزها، در برابر دشمن بودند و طاعون در ميانشان افتاد و مواضع و سنگرهايشان را خالى گذاشتند و فرار كردند. پس ايشان اين را در باره آنان فرمود. »
📚معانى الأخبار، ص 153
👌به هر حال ، اگر مقصود از طاعونی که قبل از ظهور امام زمان علیه السلام شیوع پیدا می کند ، همان چیزی باشد که طب جدید به عنوان طاعون می شناسد ، بر ویروس کرونا قابل تطبیق نیست ، اما اگر طاعون هر گونه بیماری مسری و کشنده باشد ، کرونا می تواند یکی از مصادیق آن باشد و به عنوان نشانه ظهور محسوب شود ، اگر چه سایر بیماری های مسری هم که تا قبل از ظهور فراگیر می شود ، همه می تواند داخل در عنوان « طاعون » باشند و از نشانه های ظهور امام عصر علیه السلام محسوب شوند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#محدود_سازی_زیارت_اماکن_مقدسه_ویروس_کرونا
🤔#پرسش
❔تمهیدات مسئولین با نرده کشی برای قرنطینه کردن اطراف مزار معصومه در قم...
مگر اینها شفا نمیدادند؟
مگر اینها عامل معجزات در قرن 21نبودند؟ حال چه شده که کاری میکنید مردم به مزارش دست نزنند تا کرونا نگیرند؟؟؟
💠#پاسخ💠
❕در این که امامان گرامی ما دارای قدرت خارق العاده در عالم هستند و می توانند چه در حال حیات و چه بعد از ممات ، در عالم تکوین تصرفاتی بکنند ، شکی در آن نیست چنان که امام #باقر علیه السلام فرمود:
«اسم اعظم خدا دارای هفتاد و سه حرف است .نزد آصف بن برخیا وصی سلیمان تنها یک حرف بود که توانست تخت بلقیس را در یک چشم به هم زدن از فاصله دور حاضر کند و نزد ما اهل بیت هفتاد و دو حرف از آن حروف است ( وقدرت ما بی شک قابل مقایسه با آصف نیست) و یک حرف را خداوند به ما تعلیم نداده است و اختصاص به خودش دارد»
📚بحار الانوار ج27 ص25
👌همینطور توسل به امامزادگانی چون فاطمه معصومه سلام الله علیها و زیارت مدفن ایشان ، به خاطر مقام والایشان ، مورد تاکید و توصیه است ، چنان که امام جواد علیه السلام فرمود ؛
« هر کس #قبر عمه ام را در قم زیارت کند ، بهشت بر او واجب است »
📚وسائل الشیعه ج 14 ص 576
❔حال اشکال کننده می گوید اگر امامان و امامزادگان شما چون فاطمه معصومه سلام الله علیهم ، دارای قدرت تکوینی اند و می توانند شما را شفا دهند ، چرا سعی در محدود سازی زیارت آنان به خاطر شیوع بیماری کرونا دارید ❗️چرا زیارت آنان را آزاد نمی گذارید تا مردم به آنان توسل کنند و آنان بیماری کرونا را شفاء دهند ❕
👌اینان توجه ندارند که زمانی توسل کردن به اهل بیت و دعا و تضرع برای رفع مشکل تاثیر گذار است که انسان سعی و تلاش خود را برای رفع مشکل بکند و از خداوند و اهل بیت بخواهد سعی و تلاشش #موثر واقع شود و در آنجا که رفع مشکل از قدرت او خارج است ، آنان یاریش کنند .
🔶علی علیه السلام فرمود ؛
«دعا کننده بدون عمل و تلاش مانند تیر انداز بدون « #زه» است»
📚نهج البلاغه حکمت337
🔹از آنجایی که زه #عامل حرکت و وسیله پیش راندن تیر به سوی هدف است روشن می شود که تلاش و کوشش نیز جزو #شرایط اساسی برای استجابت دعا است .
👌امام #صادق علیه السلام فرمود:
«چهار دسته هستند که دعای آنان #مستجاب نمی شود که یکی از آنان کسی است که در خانه اش نشسته است و دنبال تلاش و کوشش نمی رود و دعا می کند خدایا به من روزی بده»
📚بحار الانوار ج100 ص12
🗯در روایت دیگر آمده است که عمر بن یزید می گوید به امام #صادق گفتم:
«مردی می گوید در منزل می نشینم و نماز و روزه وعبادت خداوند را انجام داده و رزقم به من می رسد.
🔷امام فرمود:« این فرد از جمله کسانی است که دعایش مستجاب #نمی شود»
📚الکافی ج5 ص77
👌علامه بزرگوار مجلسی و محدث بزرگوار شیخ حر عاملی روایات متعدد دیگری نیز در همین مضمون نقل می کند که شرط لازم و حتمی در #استجابت دعا و توسل ، سعی و تلاش و کوشش می باشد و بدون آن دعا و درخواست فرد مستجاب نمیشود.
📚بحار الانوار ج90 ص354 باب22 _ وسائل الشیعه ج7 ص123 باب50
👌بنابراین روشن می شود که مفهوم دعا و توسل این است که ما حد اکثر تلاش خود را برای رسیدن به مقاصد #صحیح انجام دهیم و آنجا که توانایی نداریم دعا و توسل کنیم که خدایا و یا اهل بیت ، حل بقیه مشکل با شما باشد و شما سعی مرا موثر واقع کنید .
❕در موضوع کرونا هم ما موظفیم ، نهایت تلاش خود را جهت مقابله با آن انجام دهیم و حتی اگر نیاز باشد ، زیارت اماکن مقدسه را محدود کنیم تا بیماری شیوع پیدا نکند و آنجا که قدرت کنترل نداریم ، به درگاه خداوند و با توسل به اهل بیت و فاطمه معصومه علیهم السلام ، دعا و تضرع کنیم تا یاری خداوند نصیب ما شود .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌از سوی دیگر ، اراده خداوند در دنیا بر این تعلق گرفته است که در این عالم همه چیز به طور #طبیعی خود پیش برود و وقتی علت های #مادی یک پدیده حاصل شد معلول آن نیز محقق شود تا اسباب رشد و ترقی و امتحان و ابتلاء در دنیا #مختل نشود .
🔷امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« خدا خواسته است که همه کارها از طریق #اسباب آن جاری باشد»
📚الکافی ج1ص357
👌این که مثلا ازدحام جمعیت در حرم فاطمه معصومه سلام الله علیها و بوسه زدن ها بر ضریح ایشان ، موجب شیوع بیشتر بیماری کرونا شود ، منافاتی با تقدس و توسل به ایشان ندارد چرا که این نوع شیوع بیماری مثلا ، طبق قوانین حاکم بر جهان است که یکی از این #قوانین تاثیر گذاری علت ها و محقق شدن معلول هاست، و گفتیم اراده خداوند بر این تعلق گرفته است که در دنیا امور از طریق اسباب #طبیعی خود جریان یابد .
❕وقتی اراده خداوندی چنین بوده است ، امامان ، و امامزادگان نمی توانند اراده ای بر خلاف اراده خداوندی داشته باشند چنان که امام #کاظم علیه السلام فرمود ؛
«خداوند قلوب امامان را محل اراده خودش قرار داده است ، زمانی که خداوند چیزی را بخواهد و اراده کند ، امامان هم آن را انجام می دهند و آنها بدون #اذن الهی کاری نمی کنند »
📚بحار الانوار ج5 ص114
👌بنابراین ، این که ما قصد داشته باشیم ، زیارت اماکن مقدسه را محدود کنیم تا شیوع بیماری کرونا را کنترل کنیم ، امری است که خود خداوند و اهل بیت علیهم السلام بر طبق آن توصیه کرده اند ، یعنی عمل کردن به حسب اسباب طبیعی ، و تلاش و کوشش کردن برای رسیدن به خواسته و هدف ، آنجایی هم که از توانایی ما خارج است ، دعا و توسل می کنیم تا خدا و اهل بیت علیهم السلام ناتوانی های ما را جبران کنند و در رسیدن به هدف موفق شویم .
❕عمل کردن به حسب اسباب طبیعی به قدری مهم است که به ما اجازه داده اند برای آنکه گرفتاری بیماری مسری نشویم ، از مکان شیوع آن بیماری ، هجرت کنیم ، مگر آنکه ضرورتی برای ماندن باشد چنان که در نقلی آمده است که راوی می گوید ؛
« برخى از دوستان ما درباره حكم فرار از طاعون از امام كاظم علیه السلام پرسيدند كه آيا اگر در شهر يا روستا يا خانه اى طاعون بيايد، مى توان از آنجا به جاى ديگر رفت؟ فرمود: آرى. گفتم: از رسول خدا حديث داريم كه فرمود: «فرار از طاعون مانند فرار از [ميدان] جنگ است.» امام علیه السلام پاسخ داد ؛
« پيامبر خدا اين را درباره گروهى فرمود كه در مرزها، در برابر دشمن بودند و طاعون در ميانشان افتاد و مواضع و سنگرهايشان را خالى گذاشتند و فرار كردند. پس ايشان اين را در باره آنان فرمود. »
📚معانى الأخبار، ص 153
👌بنابراین محدود سازی زیارت اماکن مقدسه ، هیچ منافاتی با توسل به آن بزرگواران ندارد ، زیرا هم محدود سازی به حسب توصیه خودشان است و هم توسل و تضرع به درگاهشان برای جبران ناتوانی ها .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#ویروس_کرونا_وظیفه_مومنین_نشانه_غیر_حتمی_ظهور
🤔#پرسش
❔امروزه اکثر مومنان از شیوع بیماری کرونا در هراس هستند ❗️دین در چنین وضعیتی چه توصیه ای برای آرامش به انسان می کند ❕❕
💠#پاسخ💠
👌انسان در همه حال باید امید و توکلش به امید و عنایت خداوند باشد و به حسب توحید افعالی معتقد باشد « لا موثر فی الوجود الا الله » و بداند ، بیماری مسری نیز خارج از اراده الهی نیست و بدون اذن الهی سرایت نمی کند .
🔸نصر بن قرواش جمّال می گوید از امام ششم عليه السّلام پرسیدم كه شترى بیماری گری ( نوعی بیماری واگیر دار و پوستی ) می گیرد و از شتران ديگرم جداش ميكنم از ترس سرايت به ديگران ... ( حکم این مساله چیست ) امام علیه السلام فرمود ؛
« يك اعرابى نزد رسول خدا آمد و گفت گوسفند و گاو و شتر با قیمت كم به دستم می آید و از خريدشان خوشم نمی آید براى ترس از اينكه گرى و بیماری آنها به شتر و گوسفندم سرايت كند، رسول خدا فرمود اى اعرابى پس از كجا بیماری به اوّلى سرايت كرده؟ سپس رسول خدا فرمود: نه عدوا ( و بیماری مسری مستقل ) است، نه بدفالى »
📚وسائل الشیعه ج 11 ص 506
❕سائل امام صادق و اعرابی که نزد پیامبر سلام الله علیهما ، آمدند ، گمان می کردند که بیماری مسری استقلالا می تواند به دیگران سرایت کنند و قدرت خداوند هم مانع آن نیست ، لذا آن دو معصوم با این تفکر آنها برخورد کردند و می فرمودند « عدوی » نیست ، یعنی سرایت استقلالی و بدون اذن الهی یک بیماری وجود ندارد ، لذا می بینیم که علامه مجلسی در شرح روایت می نویسد ؛
« مقصود اين است كه تا خدا نخواهد واگير ندارد، و با پناه به خدا جلویش گرفته می شود »
📚مراه العقول ج 26 ص 96
❕حال که روشن شد ، به حسب عقیده تمام مسلمین « لا موثر فی الوجود الا الله » حتی بیماری های مسری هم ، بدون اذن الهی به دیگری سرایت نمی کند ، برای در امان ماندن از بیماری های مسری باید به خداوند پناه برد و به او توکل کرد .
❕جابر بن يزيد جُعفى مى گويد هيجده سال در خدمت امام باقر عليه السلام بودم هنگامى كه مى خواستم از محضرش خارج شوم با او وداع كردم و گفتم سخن سودمندى به من بفرماييد، فرمود: اى جابر! بعد از هيجده سال باز هم تقاضاى اندرزى مى كنى؟ عرض كردم: «آرى شما اقيانوس بى پايانى هستيد كه هيچ كس به قعر آن نمى رسد».
🔸امام عليه السلام فرمود ؛
« به شيعيانم سلام برسان و بگو ميان ما و خداوند متعال خويشاوندى نيست و تنها وسيله تقرّب به او اطاعت است .( و بگو بر خداوند توکل کنند ) چه كسى از خدا (از روى ايمان و اخلاص) چيزى خواسته است كه به او نداده؟ يا توكّل بر او كرده و كفايت امر او ننموده؟ يا به او اعتماد كرده، و او را رهايى نبخشيده است؟»
📚بحارالانوار ج 78 ص 183
❕خداوند نیز همواره از راه های گوناگون ، انسانها و مومنین را از خطرات ، حفظ می کند چنان که می فرماید ؛
« لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّه » « براى انسان مامورانى است كه پى در پى، از پيش رو، و از پشت سرش او را از حوادث حفظ مى کنند» ( رعد 11)
❕#ظاهر اين آيه آن است كه خداوند به گروهى از فرشتگان، ماموريت داده كه در شب و روز به طور متناوب به سراغ انسان بيايند و از پيش رو و پشت سر نگاهبان و حافظ او باشند.
👌امام باقر علیه السلام در #تفسیر آیه فرمود ؛
« به فرمان خدا انسان را حفظ مى كند از اينكه در چاهى سقوط كند يا ديوارى بر او بيفتد يا حادثه ديگرى براى او پيش بيايد تا زمانى كه مقدرات حتمى فرا رسد در اين هنگام آنها كنار مى روند و او را تسليم حوادث مى كنند، آنها دو فرشته اند كه انسان را در شب #حفظ مى كنند و دو فرشته اند كه در روز كه به طور متناوب به اين وظيفه مى پردازند »
📚تفسیر برهان ج 2 ص 283
❕البته مفهوم توکل بر خدا ، ترك استفاده از اسباب و وسايل عادى نمی باشد. در حديث معروفى مى خوانيم ؛ مرد عربى در حضور پيامبر شتر خود را رها كرد و گفت ؛ «تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ!» پيامبر اكرم فرمود: «اعْقِلْهَا وَ تَوَكَّلْ؛ شتر را پايبند بزن و توكّل بر خدا كن»! (با توكّل زانوى اشتر ببند).
📚المحجه البیضاء ج 7 ص 426
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕روى همين جهت آيات قرآن و تاريخ پيامبر پر است از تعبيراتى كه نشان مى دهد مؤمنان تا آنجا كه امكان دارد بايد از اسباب عادى استفاده كنند، و اين كار هيچ منافاتى با توكّل ندارد، در يك جا مى فرمايد: «هر نيرويى را در اختيار داريد براى مقابله آماده كنيد و از اسبهاى ورزيده فراهم سازيد تا به وسيله آن دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد» ( انفال 60)
❕قرآن در كيفيّت نماز خوف در ميدان جنگ مى فرمايد: «... وَلْيَأْخُذُوا حِذْرَهُمْ وَ اسْلِحَتَهُمْ ...؛ (حتّى هنگامى كه گروهى از مؤمنان در پشت جبهه مشغول نماز هستند و گروهى در ميدان مشغول نبرد) نمازگزاران بايد وسايل دفاعى و سلاحهاى خود را به هنگام نماز زمين نگذارند». ( نساء 102)
👌به اين ترتيب حتّى در حال نماز بايد مراقب استفاده از اسباب عادى بود، چه رسد به حالات ديگر، بنابراين اين گونه كارها هرگز با روح توكّل منافات ندارد.
❕شخص پيامبر اكرم هنگامى كه مى خواست از مكّه به مدينه هجرت كند هرگز آشكارا و بدون نقشه و برنامه، با گفتن «تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ» حركت نكرد، بلكه براى اغفال دشمن از يك سو دستور داد على عليه السلام در بسترش تا به صبح بخوابد، و از سوى ديگر شبانه به طور مخفى از مكّه بيرون آمد و از سوى سوّم به جاى اينكه به طرف شمال يعنى به طرف مدينه حركت كند موقّتاً به سوى جنوب و غار ثور آمد و در آنجا دو سه روزى پنهان گشت و هنگامى كه دشمن مأيوس شد مكّه را دور زد و به طرف مدينه حركت فرمود، در حالى كه مرتّباً از بيراهه مىرفت، شبها حركت مى نمود و روزها مخفى بود تا به دروازه مدينه رسيد.
📚فروغ ابدیت ص 410
❕بنابراين روح توكّل كه تمام وجود پيامبر را پر كرده بود مانع از اين نشد كه از اسباب ظاهرى لحظه اى غفلت كند.
🔸مشيّت خداوند بر اين قرار گرفته كه در اين جهان مردم براى رسيدن به مقصود از اسباب و وسايل موجود كمك بگيرند، همان گونه كه در حديث معروف از امام صادق عليه السلام آمده است: « اراده خداوند بر اين قرار گرفته كه همه چيز مطابق اسباب جريان يابد، به همين جهت براى هر چيزى سببى قرار داده است».
📚الکافی ج 1 ص 183
👌بنابراين بى اعتنايى به عالم اسباب نه تنها توكّل نيست بلكه به معنى بى اعتنايى به سنّتهاى الهى است، و اين با روح توكّل سازگار نيست ، انسان باید نهایت سعی و تلاش خود را بکند و آنجا که قدرت ندارد به خداوند واگذار کند و یقین به پیروزی داشته باشد . اکثر مشکلات و گرفتاری ها به خاطر همین ترک سعی و تلاش و مواظبت های لازم است که با روح توکل در تضاد است .
❕در رابطه با بیماری کرونا هم ، مومنین باید تمام مراقبت های لازم را انجام دهند تا آن بیماری شیوع پیدا نکند و به بهانه توکل بر خداوند ، مراقبت های لازم را ترک نکنند چنان که در روایات هم به این نکته اشاره شده است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« از مجذوم فرار کن چنان که از شیر فرا می کنی »
📚الفقیه ج 3 ص 557
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« آنکه دارای آفت ( و بیماری مسری ) است بر فرد سالم وارد نشود »
📚وسائل الشیعه ج 11 ص 507
👌بنابراین باید تمام مراقبت های لازم اجرایی شود و آنگاه که خارج از توان انسان است ، امور به خداوند واگذار شود و یقین به پیروزی باشد .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕اگر با وجود تمام مراقبت ها ، باز انسان مومن گرفتار بیماری شد ، یقین داشته باشد که آنچه برایش اتفاق افتاده ، به صلاح و مصلحتش بوده است چنان که خداوند به مومنین چنین آموزش می دهد ؛
« بگو هيچ حادثه اى براى ما رخ نمى دهد مگر آنچه خداوند براى ما نوشته است، او مولى (و سرپرست) ما است و مؤمنان تنها بر خدا توكل مى كنند. » ( توبه 51)
❕شك نيست كه سرنوشت ما تا آنجا كه با كار و كوشش و تلاش ما مربوط است به دست خود ما است و آيات قرآن نيز با صراحت اين موضوع را بيان مى كند مانند (وَ أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلَّا ما سَعى):" انسان بهره اى جز سعى و كوشش خود ندارد" (سوره نجم آيه 39) و (كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهِينَةٌ):" هر كس در گرو اعمال خويش است" (سوره مدثر آيه 38) و آيات ديگر.
👌ولى در بيرون دايره تلاش و كوشش ما و آنجا كه از حريم قدرت ما خارج است، دست تقدير تنها حكمران است، و آنچه به مقتضاى قانون عليت كه منتهى به مشيت و علم و حكمت پروردگار مى شود مقدر شده است انجام پذير خواهد بود.
منتها افراد با ايمان و خداپرست كه به علم و حكمت و لطف و رحمت او مؤمن هستند همه اين مقدرات را مطابق" نظام احسن" و مصلحت بندگان مى دانند، و هر كس بر طبق شايستگي هايى كه اكتساب كرده است مقدراتى متناسب آن دارد.
📚تفسیر نمونه ج 7 ص 443
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
« از مرد مسلمان در شگفتم! خداوند عز و جل براى او حكمى نمى كند، جز اين كه برايش خير است: اگر با قيچى ها بريده شود، برايش خير است، و اگر پادشاه مشرق و مغرب شود، [باز هم] برايش خير است. »
📚الکافی ج 2 ص 62
❕امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« براى من مهم نيست كه نيازمند يا بيمار يا ثروتمند گردم؛ زيرا خداوند عز و جل مى فرمايد: «براى مؤمن، جز آنچه خير او در آن است، انجام نمى دهم».
📚بحار الانوار ج 71 ص 151
❕كسى از امام علىّ بن موسى الرضا عليه السلام پرسيد ؛ آيه «وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ» مفهومش چيست؟ امام فرمود: «لِلتَّوَكُّلِ دَرَجَاتٌ؛ توكّل درجاتى دارد» سپس افزود: «یكى از آنها اين است كه در تمام امورت، آنچه را در مورد تو انجام مى دهد به او اعتماد كنى و راضى باشى، و بدانى خداوند در خير و نظارت بر امور تو فروگذار نمى كند، و نيز بدانى كه حاكميّت در همه اينها از آن اوست، و كار خود را به او واگذارى و بر او توكّل كنى»
📚بحار الانوار ج 75 ص 336
👌از این روایات استفاده می شود که مفهوم اصلی توکل واگذاری امر به خداوند است و انسان با توکل بر خداوند باید بداند پیروز و سعادمتند واقعی اوست و هر آنچه خداوند برای او رقم می زند خیر و صلاح او است که یا آثار این خیر و صلاح و پیروزی در دنیا خودش را نشان می دهد ، یا در آخرت جلوه می کند ، لذا می بینیم ، حسين بن على سيدالشهدا عليه السلام بعد از مبارزات فراوان وقتى از اسب بر زمين قرار گرفتند عرض كردند ؛ «راضى هستم بقضاء و حكم تو، تسليمم براى امر تو، نيست معبودى به غير از تو اى فرياد رسد فريادكنندگان »
📚ینابیع الموده ج 3 ص 82
👌بنابراین توکل بر خداوند در کنار مراقبت های لازم ، راهگشای مقابله با کرونا است ، اگر هم در عین مراقبت و توکل باز هم انسان گرفتار آن شد ، باید هراس به خود راه ندهد و آن را تقدیر و مصلحت خود بداند ، و بداند که اگر سر انجامش هم منتهی به مرگ شود ، باز هم خداوند او را بی بهره نمی گذارد ، چنان که در روایاتی مرگ افرادی که با بیماری مسری از دنیا می روند ، مرگ شهادت گونه دانسته اند ، چنان که پیامبر گرامی فرمود ؛
« مرگ با طاعون برای هر مسلمانی شهادت است »
📚میزان الحکمه ج 6 ص 70
👌در گذشته توضیح داده ایم که در لغت عربی به هر گونه بیماری مسری ، طاعون می گویند ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2487
❕در کتاب قاموس المحیط آمده است ؛
« وبا یا طاعون هر بيمارىِ واگيردارِ ديگرى است »
📚القاموس المحيط ج 1 ص 31
👌و توضیح دادیم که این بیماری های مسری از نشانه های غیر حتمی ظهور است که انشاء الله ، تلفات چندانی به مومنین وارد نمی کند ، چنان که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« پيش از قائم، دو مرگ است ، مرگ سرخ و مرگ سفيد، تا آن جا كه از هر هفت نفر، پنج نفر مى ميرند. مرگ سرخ، يعنى كشته شدن با سلاح و مرگ سفيد، يعنى بيمارى طاعون »
📚کمال الدین یک جلدی ص 655 _ بحار الانوار ج 52 ص 207
👌و فرمود ؛
«اين امر (قيام) روى نمى دهد، تا آن كه دو سومِ مردم از ميان بروند». راوی سوال کرد : اگر دو سومِ مردم بروند، چه كسى باقى مى ماند؟
فرمود: «آيا #راضى نمى شويد كه در يك سومِ باقى مانده باشيد؟»
📚الغیبه طوسی ص 339
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#شوق_به_بهشت_ترس_از_کرونا
🤔#پرسش
❔تمام ملاقات های عمومی مراجع تقلید لغو شده است .
همین آقایونی که مارا به مردن در راه اسلام دعوت میکنن اینطوری از بهشتی که وعدشونو میدن فرار کردن .
با آمدن بلاياى طبيعى و يا اپيدمى شدن يك بيمارى هميشه اولين كسانى كه جانشان را برميدارند و فرار ميكنند همان متوليان دينى هستند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌مومنین از مرگ هراسی ندارند ، بلکه مرگ را چون پلی می دانند که آنان را به نعمت های مثال زدنی و نادیدنی بهشت می رساند .
❕ امام حسن عليه السلام در مورد مرگ فرمود ؛
« بزرگترين شادى اى است كه به مؤمنان مى رسد؛ زيرا از سراى رنج و بدبختى به نعمت جاويدان منتقل مى شوند و بزرگترين هلاكتى است كه بر كافران در مى رسد؛ زيرا از بهشتشان [در دنياى پُر ناز و نعمت] به سوى آتشى برده مى شوند كه از ميان نمى رود و به پايان نمى رسد. »
📚معانی الاخبار ص 288
👌 امام زين العابدين عليه السلام فرمود ؛
« چون كار بر حسين بن على بن ابى طالب عليهما السلام سخت شد، همراهيان حضرت به او نگريستند و ديدند حالتش برخلاف آنهاست؛ چه آنكه آنها هرگاه كار بالا مى گرفت رنگشان بر مى گشت و بدنهايشان مى لرزيد و دلهايشان به تپش مى افتاد، امّا حسين عليه السلام و برخى از همراهان خاصّ او رنگهايشان برافروخته مى شد و اندامهايشان آرام و جانهايشان آرامش مى يافت. پس، آنان به يكديگر مى گفتند: نگاه كنيد، از مرگ پروايى ندارد! حسين عليه السلام به ايشان فرمود ؛
« صبور باشيد، اى بزرگ زادگان! زيرا مرگ جز پلى كه شما را از رنج و بدبختى به سوى بهشتهاى پرگستره و نعمت جاويدان عبور مى دهد، نيست. كدام يك از شما خوش ندارد كه از زندانى به قصرى برده شود »
📚بحار الانوار ج 44 ص 297
👌امام زين العابدين عليه السلام در پاسخ به اين پرسش كه مرگ چيست فرمود ؛
« براى مؤمن چون بركندن جامه هايى چركين و شپشى از تن است و از هم گسستن كُند و زنجيرهاى گرانبار و جايگزين كردن فاخرترين و خوشبوترين جامه ها و راهوارترين مركبها و امنترين منزلها. و براى كافر به منزله بركندن جامه هايى فاخر از تن و منتقل شدن از منزلهايى امن و جايگزين كردن آنها به كثيفترين و خشنترين جامه ها و وحشتناك ترين منزلها و بزرگترين عذاب است.»
📚اعتقادات الامامیه ص 53
❕امام هادى عليه السلام نزد يكى از اصحاب خود كه بيمار بود رفت. او مى گريست و از مردن بيتابى مى كرد. حضرت به او فرمود ؛
« اى بنده خدا! تو از مرگ مى ترسى چون آن را نمى شناسى. اگر بدن تو چندان كثيف و چركين شود كه از شدّت چرك و كثافت، آزرده شوى و بدنت پر از زخم شود و گال بگيرى و بدانى كه اگر در حمّامى خودت را بشويى همه آنها از بين مى رود، آيا دوست ندارى به آن حمّام بروى و چرك و كثافتها را از خودت بشويى؟ يا دوست دارى حمّام نروى و به همان حال باقى بمانى؟ عرض كرد: چرا، يابن رسول اللَّه [دوست دارم حمّام بروم]. فرمود: اين مرگ همان حمّام است و آخرين گناهان و بدى هاى وجود تو را پاك و تميز مى كند. پس، هرگاه وارد آن [حمّام روح] شدى و از آن گذشتى از هر گونه غم و اندوه و رنجى رهايى مى يابى و به همه گونه خوشى و شادمانى مى رسى. در اين هنگام، آن مرد آرام گرفت و تن به مرگ سپرد و حالش جا آمد و چشم خود را بست و جان داد. »
📚میزان الحکمه ج 11 ص 98
❕بنابراین ما از مرگ هراس و ترسی نداریم چرا که مرگ را پلی می دانیم که ما را به نعمت های الهی می رساند ، اما این به آن معنا نیست که از خود مواظبت نکنیم و جان خود را به راحتی از دست دهیم ، بلکه دوست داریم عمر بیشتری کنیم تا بر ثواب خود بیفزاییم ، لذا هیچ گاه آرزوی مرگ نمی کنیم ، بلکه همواره طالب طول عمر هستیم .
👌پيامبر خداچون در بيمارىِ عباس به عيادتش رفت و ديد او مى نالد و آرزوى مرگ مى كند فرمود ؛
« اى عباس! اى عموى رسول خدا! آرزوى مرگ مكن. اگر نيكوكار باشى، بر نيكى هايت مى افزايى و اين براى تو بهتر است و اگر بدكار باشى و مرگت به تأخير افتد، از بدى هايت دست برمى دارى و اين براى تو بهتر است؛ هيچگاه تمنّاى مرگ نكن. »
📚الترغیب و الترهیب ج 4 ص 256
👌و فرمود ؛
« تمنّاى مرگ نكنيد؛ چون با مرگ رشته عمل قطع مى شود و انسان باز نمى گردد تا بدى هايش را جبران [و خدا را راضى] كند. »
📚میزان الحکمه ج 11 ص 122
👌 و فرمود ؛
« تمنّاى مرگ نكنيد؛ زيرا هول و هراس قيامت سخت است و اين از خوشبختى است كه عمر بنده طولانى شود و خداوند توبه روزيش فرمايد.»
📚همان منبع
❕لذا به ما امر کرده اند که یکی از دعاهای همیشگی شما ، دعا برای طول عمر باشد ، چنان که علی علیه السلام فرمود ؛
«تو مى توانى از خزاين رحمت خداوند چيزهايى را بخواهى كه جز او كسى قادر به اعطاى آن نيست؛ مانند فزونى عمر، سلامتى تن و وسعت روزى»
📚نهج البلاغه نامه 33
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#دفع_بلا_از_قم_ویروس_کرونا
🤔#پرسش
❔با توجه به شیوع ویروس کرونا در قم جواب این حدیث چیست ❗️
امام صادق فرمود:
«اذا عَمَّتِ الْبُلْدانَ الْفِتَنُ فَعَلَیکمْ بِقُمْ وَحَوالیها وَنَواحیها فَانَّ الْبَلاءَ مَدْفُوعٌ عَنْها
؛ هنگامی که فتنه ها همه شهرها را فرا بگیرد به قم و اطراف آن پناه ببرید که بلا از قم دفع شده است».[15]
بحار الانوار جلد ۲۶ صفحه ۲۱۴
💠#پاسخ💠
👌در روایات متعددی از قم به خاطر پیروی از اهل بیت علیهم السلام و ترویج علوم آنان به عظمت یاد شده است و تصریح شده است که به همین خاطر بلا از قم دور می باشد .
❕در نقلی از پیامبر گرامی آمده است که فرمود ؛
« چون مرا به آسمان بردند جبرئيل من را به دوش راست برداشت و نگاه كردم به يك بقعه از زمين كوهستان كه سرخ بود، زيباتر از رنگ زعفران و خوشبوتر از مشك به ناگاه بر آن پيرى بود و كلاه بلندى بر سر داشت با جبرئيل گفتم، اين بقعه سرخ زيبا رنگتر از زعفران و خوشبوتر از مشك چيست؟گفت: سرزمين شيعه تو و شيعه على عليه السّلام است گفتم اين پير كلاه دراز كيست گفت ابليس، گفتم از آنها چه ميخواهد، گفت ميخواهد آنها را از دوستى على باز دارد و بفسق و هرزگى وادارد، گفتم: اى جبرئيل ما را نزد آنها فرود آور، ما را تندتر از برق جهنده و ديده روشن بدانها فرود آورد و گفتم قم، برخيز اى ملعون، و با دشمنانشان در مال و فرزند و زن شريك شو كه تو را تسلطى بر شيعه من و شيعه على نيست، و آنجا قم ناميده شد.»
📚علل الشرایع ج 2 ص 259
👌در نقل دیگری از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود ؛
« خدا كوفه را حجت ديگر شهرها كرد و مؤمنانش را حجت بر مردم بلاد ديگر و قم را حجت شهرهاى ديگر نمود و مردمش را حجت بر اهل مشرق و مغرب از پرى و آدمى، و قم و مردمش را مستضعف وانگذاشت بلكه به آنها كمك كرد و توفيق داد.
👌 سپس فرمود ؛
« راستى كه بلاها از قم و مردم قم به دورند، و البته زمانى آيد كه شهر قم و مردمش حجت بر همه آفريده ها باشند و آن در زمان غيبت امام قايم عليه السّلام تا ظهورش، و اگر آن نباشد زمين اهلش را فرو برد. و راستى كه فرشته ها بلاها را از قم و مردمش دور كنند، و هيچ زورگو بدان سوء قصد نكند جز اينكه قاصم الجبارين او را خرد كند و بوسيله گرفتاري و مصيبت و دشمنى او را از آنها بازدارد، و خدا جباران را در دوران حكومتشان به فراموشى از قم و مردمش دچار كند چنانچه ياد خدا را فراموش كردند. »
📚بحار الانوار ج 57 ص 213
👌و فرمود ؛
« به زودى كوفه از مؤمنان تهى شود و دانش از او نهان گردد چنانچه مار در سوراخش نهان شود، سپس دانش در شهرى پديد شود كه قمش گويند، و معدن علم و فضل گردد تا آنجا كه در روى زمين هيچ نادانى نسبت بدين نماند تا برسد بنو عروسان پرده نشين، اين نزديك بظهور قائم ما باشد، و خدا قم و مردمش را مقام حجت سازد، و اگر آن نباشد زمين اهلش را فرو برد و حجتى در زمين نماند، و دانش از آن به همه بلاد منتشر گردد در مشرق و مغرب و حجت خدا بر مردم تمام شود. تا كسى در روى زمين نماند كه علم و دين به او نرسد، سپس قائم ظهور كند و سبب انتقام و خشم خدائى بر بنده ها شود، زيرا خدا از بنده ها انتقام نگيرد مگر پس از اينكه حجت را انكار كنند. »
📚همان مدرک
👌و مطابق نقل دیگر فرمود ؛
« چون فتنه ها همه شهرها را گرفت بر شما باد به قم و اطرافش كه بلا از آنها بدور است.»
📚بحار الانوار ج 57 ص 214
👌بنابراین به خاطر جایگاه معنوی قم ، خداوند بلاها ها از آن دیار برطرف می کند ، اما منظور از بلا چیست ❗️آیا مقصود آن است که هیچ کس در قم به بیماری و مرض و ناگواری مبتلاء نمی شود ❕روشن است که مقصود این نیست و هیچ یک از حدیث شناسان چنین معنایی را از روایات فوق برداشت نکرده اند ، لذا از دیرباز تا زمان کنونی ، همواره مردم آن دیار گرفتار درد و رنج و مرض می شدند و همواره نیز مراکز درمانی در قم دائر بوده است ❕
🔸مقصود از آنکه خداوند اهل قم را گرفتار بلا نمی کند ، یعنی آنان را گرفتار عذاب نمی کند و ناگواری و مرضی به عنوان عذاب بر آن دیار وارد نمی شود ، چرا که آنان از شیعیان مخلص اهل بیت هستند و کاری نمی کنند که خداوند قم را به خاطر انحراف و دشمنی با آیین حق گرفتار عذاب کند ، اگر در سایر نواحی دشمنی با اهل بیت علیهم السلام و پشت کردن به تعالیم رواج یافت ، آن نواحی ممکن است گرفتار عذاب الهی شوند ، در این هنگام قم از این نوع از بلاها که به عنوان عذاب نازل شده است در امان است .