پاسخی به جوابیه وهابی پیرامون تقیه در اصول و محکمات اسلام
🤔#پرسش
❓تحريف سخنان ما توسط كانال شيعه
اين آخوند به عمد يا ناخواسته و ناشیانه سخنان ما را تحريف ، و شروع كرده به پاسخ دادن به چیزی که ما مطرح نکردیم .
این آخوند اقدام به اثبات مشروعیت تقیه کرده و مثال حضرت عمار را زده که ایشان برای حفظ جانش تقیه کرده
در حالیکه ما مشروعیت تقیه را قبول داریم و انسان میتواند در هنگام خطر بگوید من کافرم .
اما بحثی که ما مطرح کردیم بحث امکان کتمان اصول و محکمات دین است
آیا کسی میتواند بگوید در دین اسلام، نماز فرض نشده ؟
آیا کسی میتواند بگوید در اسلام حج فرض نشده ؟
قطعاً خیر .
فرض کنید شخصی توسط کفار أسیر میشود
این شخص میتواند با تقیه بگوید من نماز و حج و دین اسلام را قبول ندارم و انجام نمیدهم . امکانش وجود دارد زیرا این مسئله قلبی است و قابل کتمان .
اما نمیتواند با تقیه بگوید نماز و حج در اسلام فرض نشده زیرا این مسئله جزو بدیهیات متون قرآن و سنت است و اگر چنین چیزی بگوید به او میخندند
لذا مسئله فرض بودن نماز و حج در اسلام قابل کتمان نیست
شما اگر شیعه باشید در مقابل اهل سنت میتوانید تقیه کنید و بگویید اعتقادى به امامت نداريد و اعتقاد خود را كتمان كنيد
اما نميتوانيد بگویید امامت در مذهب شیعه نیست چون امامت جزو بدیهیات کتب شیعه است واگر چنین چیزی بگویید به شما میخندن
پس تا اینجا ثابت شد تقیه وکتمان در اعتقاد قلبی امری ممکن است و اشکالی ندارد
اما سؤال اينجاست كه امام جعفر صادق در پاسخ به سوال زیدیه فرمودن: در اهل بيت امامى واجب الاطاعة وجود ندارد
دقت کنید :
امام جعفر نفرموده من اعتقادی به امامت ندارم بلکه فرمودن در ما اهل بیت، امامی وجود ندارد
این یعنی امامت ائمه در قرآن و سنت پیامبر مطرح نشده لذا قابل کتمان بوده
امامت مسئله ای پنهان از مسلمانان بوده و قابل کتمان
آيا امام جعفر صادق ميتوانست بگوید در اسلام نماز فرض نشده ؟ قطعا خیر چون نماز به صورت متواتر فرض شده
اگر پیامبر نام دوازده امام از اهل بیت را تبلیغ کرده بود آیا این مسئله قابل کتمان بود ؟
قطعا خیر . همانند وجوب نماز و حج که به هیچ عنوان قابل کتمان نیست وامری مشهور است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ما در نمایه ذیل پاسخی به وهابی دادیم که مدعی شده بود امام صادق علیه السلام در امر امامت تقیه کرده است :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4059
👌حال وهابی در پاسخ ما نکاتی مطرح کرده است که بررسی می کنیم :
1⃣وهابی گفته است که ما اصل تقیه را پذیرفته و به آن اعتقاد داریم . باز همین قدر جای شکرش باقی است که با روشنگری های صورت گرفته او چاره ای جز این نداشته که تقیه را بپذیرد و در این مساله با امام خود ابن تیمیه مخالفت کند چرا که ابن تیمیه تقیه را مصداق کفر و نفاق می داند و شیعه را به سبب اعتقاد به تقیه کافر و منافق می داند و می نویسد :
" رافضه ( شیعیان ) شبیه سامری هایند که بدترین قوم یهودند . یکی از کارهای شیعیان تقیه و اظهار خلاف آنچه در باطن است . ... اساس و آغاز رافضه از زندقه و الحاد است , دروغگویی عمدی میان آنها فراوان دیده می شود چنان که خودشان به این موضوع اعتراف کرده و گفته اند تقیه دین ماست . تقیه آن است که شخصی با زبان چیزی بگوید که در قلب خود خلاف آن را اعتقاد دارند . و این همان دروغگویی و نفاق است "
" أما الرافضة فأصل بدعتهم عن زندقة وإلحاد وتعمد الكذب كثير فيهم وهم يقرون بذلك حيث يقولون ديننا التقية وهو أن يقول أحدهم بلسانه خلاف ما في قلبه وهذا هو الكذب والنفاق "
📚منهاج السنه ج ١ ص ٣٧
2⃣ وهابی می گوید اصول و محکمات دین قابل تقیه نیست و مثلا کسی نمی تواند تقیه کند که بگوید نماز و روزه در اسلام واجب نشده است ❗️
👌او توجه ندارد که ملاک تقیه خوف و ضرر است و هرگاه خوف و ضرر باشد , جای تقیه است چه در اصل وجودی اصول و چه در اعتقاد به آن اصول .
❕مثلا انسان ممکن است در جمعی گرفتار شود که معتقدند امر به معروف و نهی از منکر در اسلام نیست و آیات و روایاتی که از این فریضه سخن به میان آورده همه جعلی و تحریف شده اند و انسان نیز اگر در جمع آنان از ضروری و فرض بودن امر به معروف و نهی از منکر سخن گوید مورد آسیب و ضرر آنان واقع می شود , در این صورت تکلیف چیست ❓
👌با توجه به آنکه ملاک تقیه خوف و ضرر است و این ملاک در مثال مذکور مصداق پیدا می کند , انسان می تواند منکر ضروری بودن دو فریضه مذکور شود و تقیه کند تا از گزند آنان در امان باشد .
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕این که ملاک تقیه خوف و ضرر است , مورد تصریح دانشمندان اهلسنت نیز واقع شده است .
👌سرخسى در المبسوط مىگويد: «التقية: أن يقي نفسه من العقوبة بما يظهره و ان كان يضمر خلافه؛ تقيه آن است كه انسان جانش را با آنچه اظهار مىدارد حفظ كند، ولو خلاف آن را در دل خود نگاه مىدارد».
📚المبسوط، ج 24، ص 45.
❕ابنحجر عسقلانى مىگويد: «التقيه: الحذر من اظهار ما فىالنفس- من معتقد و غيره- للغير؛ تقيه عبارت است از بر حذر كردن از اظهار آنچه در دل است- از اعتقاد و غير آن- براى غير».
📚فتح البارى، ج 12، ص 136.
❕رشيد رضا در تعريف تقيه مىگويد: «ما يقال أو يفعل مخالفاً للحقّ لأجل توقّي الضرر؛ تقيه يعنى آنچه گفته مىشود يا انجام مىگيرد درحالىكه مخالف حقّ است بهجهت حفظ خود از ضرر».
📚تفسير المنار، ج 3، ص 280.
👌در روایت مورد استناد معاند نیز آن دو تن از زیدیه منکر اصل امامت به معنایی که در نزد شیعیان جعفری می باشد , بوده اند و در صدد بودند که از امام صادق علیه السلام اعتراف به عقیده به امامت مصطلح در نزد شیعه بگیرند تا بهانه ای برای گزند رسانی داشته باشند که امام ع در برابر آنان تقیه کرد .
3⃣وهابی مدعی است که نمی توان در بدیهیات قرآن و سنت تقیه کرد و منکر اصل وجودی و فرض بودن آن شد , در حالی که روایاتی در کتبشان است که ثابت می کند صحابه یا برخی از مسلمین در بدیهیات قرآن و سنت که مورد اتفاق همه مسلمانان بوده اند , تقیه می کردند .
❕مثلا تلبیه گفتن در حج از واجبات قطعی و اتفاقی حج است که بخاری یک باب در رابطه با تلبیه در کتاب خود گشوده است :
📚صحیح بخاری ج ٢ ص ١٤٧
👌اما در زمان معاویه مسلمین از ترس معاویه تقیه می کردند و تلبیه نمی گفتند چون معاویه به خاطر بغض علی ع که تلبیه می گفت , گفتن تلبیه را ممنوع کرده بود , چنان که نسايى در سنن خود از سعيد بن جبير نقل مىكند كه گفت:
" من در عرفات با ابن عباس بودم كه فرمود: چه شده كه از مردم صداى تلبيه را نمىشنوم؟ در جواب او عرض كردم: مردم از معاويه خوف دارند. آنگاه ابن عباس از خيمه خود بيرون آمد و شروع به تلبيه گفتن كرد و فرمود: مردم سنّت را بهجهت بغض با علىّ عليه السلام ترك كردهاند. "
" عن سعيد بن جبير قال كنت مع ابن عباس بعرفات فقال مالي لا أسمع الناس يلبون قلت يخافون من معاوية فخرج ابن عباس من فسطاطه فقال لبيك اللهم لبيك لبيك فإنهم قد تركوا السنة من بغض على "
📚المجتبی من السنن ج ٥ ص ٢٥٣
👌حاکم نیشابوری و البانی این روایت را تصحیح کرده اند :
📚المستدرک علی الصحیحین ج ١ ص ٦٣٦ _ صحیح و ضعیف سنن نسائی ج ٧ ص ٧٨ ح ٣٠٠٦ " تحقیق الالبانی : صحیح الاسناد
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕یا مورد دیگر این که خداوند در مورد دو تن از همسران پیامبر می فرماید :
" اگر از كار خود توبه كنيد (به نفع شما است) زيرا دلهايتان از حق منحرف گشته و اگر بر ضد او دست به دست هم دهيد (كارى از پيش نخواهيد برد) زيرا خداوند ياور او است، و همچنين جبرئيل و مؤمنان صالح، و فرشتگان بعد از آنها پشتيبان او هستند. اميد است اگر او شما را طلاق دهد پروردگارش بجاى شما همسرانى بهتر براى او قرار دهد، همسرانى مسلمان، مؤمن، متواضع، توبهكار، عابد، هجرت كننده زنانى ثيبه و باكره. " ( احزاب ٤ و ٥ )
👌بدیهی و مسلم سنت است که مقصود از دو زن مذکور که بر علیه پیامبر دسیسه کردند , عایشه و حفصه بودند , چنان که در ذیل توضیح داده ایم :
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/8433
❕اما خلیفه دوم گویی منکر این قضیه بدیهی بوده است و ابن عباس از ترس خلیفه دوم تقیه می کرد و جرئت نمی کرد که در این موضوع از عمر سوال کند تا اعترافی از او در این رابطه بگیرد , اما پس از یکسال دل را به دریا زد و قضیه را در نزد عمر مطرح کرد , چنان که بخاری نقل می کند که ابن عباس گفت :
" يك سال بود كه مىخواستم از عمر خطاب راجع به آيهاى سؤال كنم، اما از هيبت ( و ترس ) او نتوانستم آن را بپرسم، تا اينكه وقتى به قصد حج از مدينه خارج شد، من نيز با او بودم، هنگام مراجعت در ميان راه از وى پرسيدم: آن دو زنى كه جزء زنان پيغمبر بودند و خداوند مىفرمايد بر ضدّ حضرت همدستى كردند، چه كسانى بودند؟ عمر گفت: آنان حفصه و عايشه بودند . به او گفتم به خدا سوگند یکسال است که می خواستم این سوال را از تو بپرسم اما ترس از تو اجازه نمی داد "
"مَكَثْتُ سَنَةً أُرِيدُ أَنْ أَسْأَلَ عُمَرَ بْنَ الْخَطَّابِ عَنْ آيَةٍ فَمَا أَسْتَطِيعُ أَنْ أَسْأَلَهُ هَيْبَةً لَهُ، حَتَّى خَرَجَ حَاجًّا فَخَرَجْتُ مَعَهُ فَلَمَّا رَجَعتُ وَ كُنَّا بِبَعْضِ الطَّرِيقِ عَدَلَ إِلَى الْأَرَاكِ لِحَاجَةٍ لَهُ قَالَ: فَوَقَفْتُ لَهُ حَتَّى فَرَغَ ثُمَّ سِرْتُ مَعَهُ فَقُلْتُ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ: مَنْ اللَّتَانِ تَظَاهَرَتَا عَلَى النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ مِنْ أَزْوَاجِهِ؟ فَقَالَ: تِلْكَ حَفْصَةُ وَ عَائِشَةُ. قَالَ فَقُلْتُ: وَ اللَّهِ إِنْ كُنْتُ لا أريد أَنْ أَسْأَلَك َ عَنْ هَذَا مُنْذُ سَنَةٍ فَمَا أَسْتَطِيعُ هَيْبَةً لَكَ "
📚صحیح بخاری ج ٤ ص ١٣٨٧ دار ابن کثیر
❕یا مورد دیگر تقیه انس بن مالک است در بلند خواندن بسم الله الرحمان الرحیم به خاطر ترس از بنی امیه با این که خودش تصریح می کرد که این عمل سنت پیامبر و ابوبکر و عمر بوده است اما از روی تقیه و ترس از بنی امیه این قضیه را اقرار و تصریح نمی کرد زیرا بنی امیه به خاطر دشمنی با علی ع منکر قضیه جهر به بسم الرحمان الرحیم در نماز بودند ❗️
👌فخر رازی می نویسد :
از انس روایت شده است که پیامبر و ابوبکر و عمر در نماز بسم الله الرحمان الرحیم را با صدای بلند می خواندند از انس در مورد بلند خواندن بسم الله سوال شد اما او پاسخ داد نمی دانم ... این روایت تهمتی دیگر ( از بنی امیه ) را ثابت می کند که علی همیشه بسم الله را بلند می گفت وقتی دولت به بنی امیه رسید بسیار تلاش کردند تا آثار او را از بین ببرند و به همین جهت در جلوگیری از بلند گفتن بسم الله نیز بسیار کوشیدند احتمالا انس نیز از ایشان ترسیده است و به همین جهت در کلام او تناقض رخ داده است "
" عن أنس أن رسول الله صلى الله عليه وسلم وأبا بكر وعمر كانوا يجهرون ببسم الله الرحمن الرحيم ... سئل عن الجهر ببسم الله الرحمن الرحيم والأسرار به فقال : لا أدري هذه المسألة فثبت أن الرواية عن أنس في هذه المسألة قد عظم فيها الخبط والاضطراب ، فبقيت متعارضة فوجب الرجوع إلى سائر الدلائل ، وأيضاً ففيها تهمة أخرى ، وهي أن علياً عليه السلام كان يبالغ في الجهر بالتسمية ، فلما وصلت الدولة إلى بني أمية بالغوا في المنع من الجهر ، سعياً في إبطال آثار علي عليه السلام ، فلعل أنساً خاف منهم فلهذا السبب اضطربت أقواله فيه "
📚التفسیر الکبیر ج ١ ص ١٦٩
👌این که جهر به بسم الله الرحمان الرحیم در نماز بدیهی اسلام بوده است و انس بن مالک از روی تقیه منکر این قضیه شد , از جریانی که در این رابطه از معاویه نقل شده است نیز ثابت می شود آنجایی که نقل می کنند :
" يك روز معاويه در دوران حكومتش در نماز جماعت بِسْمِ اللَّهِ را نگفت، بعد از نماز جمعى از مهاجران و انصار فرياد زدند أ سرقت ام نسيت؟:" آيا بِسْمِ اللَّهِ را دزديدى يا فراموش كردى"؟ "
📚مستدرک حاکم ج ١ ص ٢٣٣
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
ویژه نامه شهادت امام جواد علیه السلام
⬛️کانال پرسمان اعتقادی فرا رسیدن سالروز شهادت امام جواد علیه السلام را تسلیت می گوید.
⚫️امام جواد علیه السلام فرمود:
« افراد با ایمان نیازمند به سه چیز هستند؛ توفیق پرودگار و واعظی از درون جان و دل و پذیرشی از اندرز دهندگان »
📚بحار الانوار ج75 ص358
🤔چند پرسش و پاسخ پیرامون امام جواد علیه السلام ؛
1⃣جایگاه امام #جواد علیه السلام در نزد علمای اهل سنت❕
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2941
2⃣چگونه ممکن است که امام جواد علیه السلام در سنین کودکی مسوولیت هدایت مردم را بر عهده گیرد و به امامت برسد ❕چنین چیزی قابل #قبول است ❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2942
3⃣سوالی دارم که چند وقت است بدجور درگیرش هستم که چرا امام جواد با دختر مامون ازدواج کرد ❗️مگر مامون قاتل امام رضا و دشمن اهل بیت نبود ❕این رفتارهای #متناقض در زندگی امامان چه معنایی دارد ❕
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2944
4⃣اخیرا از یکی از علما دیدم که قضیه #شهادت امام جواد را منکر شده بودند و از جعلیات می دانستند ❗️خواستم از صحت این قضیه مطلع شوم ❕❕
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2945
5⃣این مطلب حقیقت دارد که امام جواد آرزوی آتش زدن #خلیفه دوم را داشت به خاطر مصایبی که به حضرت زهرا رسانده بود❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2946
6⃣شبهه ای را کانال های ضد دین کرده اند که معاذ الله امام جواد فرزند امام رضا نبوده است و امام رضا عقیم بوده است و حتی نزدیکان امام رضا هم می گفتند امام جواد فرزند او نیست زیرا رنگ پوستش با امام رضا فرق می کند ...خواستم در این رابطه توضیح بدید ❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2949
7⃣در مورد حرز امام جواد (ع)توصیه شده بر پوست آهو نوشته شود و به بازو بسته شود برای دفع بلا و غیره موثر هست آیا غیر از این مورد ذکر شده می توان درخودرو یا منزل یک جای قرار داد؟ در مورد سند این حدیث هم توضیح دهید ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1815
8⃣این که در روایتی آمده است که امام جواد علیه السلام می گوید من منکر فضل و برتری ابوبکر و عمر نیستم چگونه با اعتقاد شیعه در مورد آنها جور می آید ❗️❗️ مگر آنان قاتل حضرت زهرا نبودند ❕
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2947
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
آیا زن برای نیکی به پدر و مادر نیازی به اذن شوهر دارد ?
🤔#پرسش
❓در اسلام زن حتی حق ندارد بدون اجازهی شوهرش به عیادت پدر مریض خود برود!
▪️امام صادق: در زمان پيامبر مردى از انصار به جهت انجام كارى به سفر رفت. هنگام خروج با همسرش پيمان بست که از خانه خارج نشود تا او بازگردد. در اين حال پدر همسرش بيمار شد، بنابراين آن زن شخصى را نزد پيامبر فرستاد و گفت: شوهرم بيرون رفته و از من عهد گرفته كه از خانه خارج نشوم. از طرفى پدرم بيمار است. آيا اجازه مىدهيد به عيادت پدرم بروم؟ پيامبر فرمود: نه در خانهات بنشين و از شوهرت اطاعت كن.پس بيمارى پدرش سخت شد و زن دوباره شخصى را براى اجازه نزد حضرتش فرستاد و گفت: آيا اجازه مىدهيد از پدرم عيادت كنم؟ فرمود: در خانهات بنشين و از شوهرت اطاعت كن. ناگاه پدر زن از دنيا رفت، او به پيامبر پيام فرستاد كه پدرم فوت نمود آيا اجازه مىدهيد بر او نماز بخوانم؟ فرمود: «نه در خانهات بنشين و شوهرت را اطاعت كن» پدر زن دفن شد؛ در اين هنگام پيامبر براى آن زن پيام فرستاد: الله تو و پدرت را به جهت اطاعت تو از شوهرت آمرزيد! 📓منبع: الکافي ٫ ج۵ ٫ ص۵۱۳
🖋حکم حدیث: «و روى محمد بن أبي عمير» في الصحيح
📓منبع: روضه المتقین ٫ ج۸ ٫ ص۳۷۳ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در چهار سوره از قرآن مجيد نيكى به والدين بلا فاصله بعد از مساله توحيد قرار گرفته اين همرديف بودن دو مساله بيانگر اين است كه اسلام تا چه حد براى پدر و مادر احترام قائل است.
❕در سوره بقره آيه 83 مىخوانيم: لا تَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً و در سوره نساء آيه 36 و اعْبُدُوا اللَّهَ وَ لا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً. و در سوره انعام آيه 151 مىفرمايد: أَلَّا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً. و در آيات مورد بحث نيز اين دو را قرين با هم ديديم وَ قَضى رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً.
👌اهميت اين موضوع تا آن پايه است كه هم قرآن و هم روايات صريحا توصيه مىكنند كه حتى اگر پدر و مادر كافر باشند رعايت احترامشان لازم است.
❕در سوره لقمان آيه 15 مىخوانيم: وَ إِنْ جاهَداكَ عَلى أَنْ تُشْرِكَ بِي ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما وَ صاحِبْهُما فِي الدُّنْيا مَعْرُوفاً:" اگر آنها به تو اصرار كنند كه مشرك شوى اطاعتشان مكن، ولى در زندگى دنيا به نيكى با آنها معاشرت نما"
❕در تفسیر نمونه می خوانیم :
" حق پدر و مادر از مسائلى است كه در قرآن مجيد زياد روى آن تكيه شده و كمتر موضوعى است كه اين قدر مورد تاكيد واقع شده باشد، و در چهار مورد از قرآن، بعد از توحيد قرار گرفته است , از اين تعبيرهاى مكرر استفاده مىشود كه ميان اين دو ارتباط و پيوندى است و در حقيقت چنين است چون بزرگترين نعمت، نعمت هستى و حيات است كه در درجه اول از ناحيه خدا است، و در مراحل بعد به پدر و مادر ارتباط دارد، زيرا كه فرزند، بخشى از وجود پدر و مادر است، بنا بر اين ترك حقوق پدر و مادر، هم دوش شرك به- خدا است."
📚تفسير نمونه، ج3، ص: 379
👌بنابراین نیکی و رسیدگی به پدر و مادر از موضوعات و تکالیف واجب و اساسی و ضروری اسلام است و ما در ذیل توضیح داده ایم که زن برای خروج از منزل در جهت انجام تکالیف واجبه خود نیازی به اذن و اجازه شوهر ندارد :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3080
❕بالخصوص در روایتی تصریح شده است که زن در جهت نیکی به پدر و مادر و صله رحم نیازی به اذن شوهر ندارد چنان که امام صادق علیه السلام فرمود :
" زن در زكات واجب و نيكى با پدر و مادر و رسيدگى خويشان نيازى به اجازه شوهر ندارد " " ... في زكاة أو برّ والديها أو صلة قرابتها. "
📚الکافی ج ٥ ص ٥١٤
👌روایتی هم که معاند به آن استناد کرد , جنبه کلی و عمومی ندارد بلکه ناظر به یک قضیه شخصی است که شوهر زن به خاطر مصالح و مفاسدی که مد نظرش بود , با همسرش عهد و پیمان بسته بود که از منزل خارج نشود و وقتی زن از پیامبر کسب تکلیف کرد , از آنجایی که پیامبر عالم به آن مفاسد بودند , صلاح دیدند که زن از شوهر در قضیه مذکور اطاعت کند و به دیدن پدرش نرود زیرا آن مفاسد به قدری حائز اهمیت بود که بر دیدار پدر در ساعات پایانی عمرش ترجیح داشت , بنابراین روایت مذکور یک حکم کلی و عام را بیان نمی کند و تنها ناظر به یک جریان و قضیه خاص و شخصی در زندگی یک مرد و زن بوده است :
" ورد في عهد الرجل بالمرأة في قضية شخصية ... يمكن حملها على ترتّب مفسدة في مخالفة الزوج و الخروج عن البيت في سفره البعيد و لمّا كان النبي صلى الله عليه و آله عالماً بتلك المفسدة فأمر الزوجة بطاعة الزوج و عدم الخروج من البيت في ذلك المورد. "
📚أحكام الاسرة (دليل تحرير الوسيلة للإمام الخميني قدس سره)، ص: 22
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
❕معاند مدعی شده است که در اسلام زن پس از ازدواج هم اختیار خودش را ندارد , در حالی که روایتی که به آن استناد کرده است , در باب طلاق زن است که مرد به زن بگوید امر و کارت دست خودت است ( امرک بیدک ) یعنی اختیار طلاق دست خودت است و هر زمانی که خواستی می توانی مستقلا طلاق خود را از جانب خودت صادر کنی .
📚الحدائق الناضره ج ٢٥ ص ٢١٧
❕چنین عملکردی از مرد خلاف سنت است , زیرا حق طلاق به دست مرد است آن هم به خاطر دلائلی که در ذیل به آن اشاره کرده ایم :
☘ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3276
👌در یک صورت زن می تواند در طلاق نقش ایفا کند و آن اینکه مرد به زن وکالت دهد که من حق طلاق خود را به زنم واگذار می کنم و زن از جانب من وکیل است که هر زمانی که بخواهد از طرف من طلاق خود را صادر کند که در نمایه بالا به این مورد اشاره داشته ایم .
❕معاند در ادامه مدعی شده است که در اسلام زن بدون اجازه شوهر حق استفاده از اموالش را ندارد که در ذیل پاسخش را داده ایم :
☘ https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/818
👌یا می گوید در اسلام زن حق ندارد که بدون اجازه شوهر به عیادت پدر مریضش رود , در ذیل پاسخش را داده ایم :
☘ https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4069
❕یا مدعی است که جایگاه حقیقی زن در اسلام کنج خانه است که در ذیل پاسخش را داده ایم :
☘ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1830
👌ملحد مدعی است که علامه بزرگ مجلسی ( رحمه الله علیه ) گفته است که تمام روایاتی که من در کتاب بحار الانوار نقل می کنم , صحیح است , ما در ذیل در این رابطه بحث مفصلی داشته ایم و این ادعای ملحد را بررسی کرده ایم :
☘ https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1878
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃 ﷽
🍃🍂🌺🍃
🌺
🌺به مناسبت فرا رسیدن سالروز ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه سلام الله علیهما کانال پرسمان اعتقادی تقدیم می کند ؛
👌پرسش و پاسخهای مرتبط ؛
1⃣این که می گویند آب مهریه حضرت زهرا بوده است به چه معناست ❕
🌸 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2956
2⃣کانال های ضد دین اشکال می کنند که حضرت زهرا راضی به ازدواج با علی علیهما السلام نبوده است و ادعای عقد الهی آنان قابل قبول نیست ❕پاسخ چیست؟
🌸 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2957
🌸https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2958
3⃣آیا به ازدواج حضرت علی و فاطمه در قرآن هم اشاره شده است؟
🌸https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2959
4⃣1 ذی الحجّه روز ازدواج امیر المؤمنین علیه السلام نیست
امام صادق علیه السلام فرمودند :
شیعَتُنا جُزْءٌ مِنّا خُلِقُوا مِنْ فَضْلِ طینَتِنا یَسُوؤُهُمْ ما یَسُوؤُنا وَ یَسُرُّهُمْ ما یَسُرُّنا.
شیعیان ما جزئی از ما هستند که از اضافه ی گل ما آفریده شده اند آن چه که ما را ناراحت کند آنان را ناراحت می کند و آن چه ما را خوشحال کند آنان را خوشحال می نماید.
به اطّلاع تمامی مؤمنان می رسانیم که سالروز ازدواج امیر المؤمنین حضرت آیت الله العظمی علی بن ابی طالب علیه السلام با حضرت فاطمه علیها السلام در 1 ذی الحجّه نیست و این مناسبت در ششم ذی الحجّه است که مطالب مربوط به آن در تاریخ یاد شده منتشر خواهد شد ... . ان شاء الله
پس در این ایّام که ایّام شهادت امام جواد علیه السلام می باشد در عزای آن حضرت غمگین باشیم چرا که بدن آن حضرت تا سه روز به روی پشت بام خانه باقی ماند ...
🌸https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2960
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
🌺
🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
پاسخی به وهابی پیرامون آیه " اورثنا الکتاب الذین اصطفینا من عبادنا "
🤔#پرسش
❓جاعل این حدیث، فکرش به اینجا نرسیده بود...
🔆 مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي زَاهِرٍ أَوْ غَيْرِهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ حَمَّادٍ عَنْ أَخِيهِ أَحْمَدَ بْنِ حَمَّادٍ عَنْ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الْأَوَّلِ قَالَ :
﴿ثُمَّ أَوۡرَثۡنَا ٱلۡكِتَـٰبَ ٱلَّذِینَ ٱصۡطَفَیۡنَا مِنۡ عِبَادِنَا﴾ : فَنَحْنُ الَّذِينَ اصْطَفَانَا اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ وَ أَوْرَثَنَا هَذَا الَّذِي فِيهِ تِبْيَانُ كُلِّ شَيْءٍ.
✍🏻 شیخ کلینی روایت میکند که امام کاظم فرمود : خداوند میفرماید ﴿سپس این کتاب (قرآن) را به بندگان برگزیدهی خود بهمیراث دادیم﴾
امام فرمود : ماییم آن برگزیدگان که خدا این کتاب را برایمان به میراث گذاشت. که در آن، تبیین همه چیز است.
📚 اصول کافی 226/1
⚠️ چنانکه دقت کردید، امام تصریح کرد که مقصود از این آیه، ائمهی شیعه است.
درحالی که در ادامهی آیه میگوید که در میان این افراد، اشخاص گناهکار و ظالم نیز، یافت میشود!
یعنی در بین ائمه ‼️
آیه را دقت کنید :
﴿ثُمَّ أَوۡرَثۡنَا ٱلۡكِتَـٰبَ ٱلَّذِینَ ٱصۡطَفَیۡنَا مِنۡ عِبَادِنَاۖ فَمِنۡهُمۡ ظَالِمࣱ لِّنَفۡسِهِۦ وَمِنۡهُم مُّقۡتَصِدࣱ وَمِنۡهُمۡ سَابِقُۢ بِٱلۡخَیۡرَ ٰتِ بِإِذۡنِ ٱللَّهِۚ ذَ ٰلِكَ هُوَ ٱلۡفَضۡلُ ٱلۡكَبِیرُ﴾ [فاطر ٣٢]
سپس این کتاب (قرآن) را به بندگان برگزیدهی خود بهمیراث دادیم. که از میان آنها عدّهای هستند که بر خود ستم میکنند، و عدّهای میانهرو هستند، و گروهی هم بهإذن خدا در نیکیها سبقت میگیرند. و این، همان فضیلت بزرگ است!
لذا طبق قول شیعه :
⭕️ ما قرآن را به بندگان برگزیدهی خود، یعنی دوازده امام، عطا کردیم. اما برخی از آنها، گناهکار از آب درآمدند. وبرخی میانهرو و سابق!
▬▭▬▭▬▭▬▭▬▭▬▭▬
💠#پاسخ💠
👌مقصود امام علیه السلام که فرمود ما هستیم که خداوند آنان را برگزیده است , طائفه بنی هاشم است که تیره برگزیده الهی اند , چرا که در میان آنان پیامبران و اوصیاء می باشند , چنان که مسلم در صحیح خودش از پیامبر گرامی نقل می کند که ایشان به برگزیده بودن طائفه بنی هاشم تصریح می کرد و می فرمود :
" خداوند از فرزندان اسماعیل کنانه را برگزید و قریش را از کنانه برگزید و از قریش بنی هاشم را برگزید و من را از بنی هاشم برگزید "
" سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ يَقُولُ: «إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَى كِنَانَةَ مِنْ وَلَدِ إِسْمَاعِيلَ. وَ اصْطَفَى قُرَيْشًا مِنْ كِنَانَةَ. وَ اصْطَفَى مِنْ قُرَيْشٍ بَنِي هَاشِمٍ. وَ اصْطَفَانِي مِنْ بَنِي هَاشِمٍ»
📚صحیح مسلم ج ٤ ص ١٧٨٢
👌بنابراین بنی هاشم به خاطر وجود انسانهای صالح در میانشان و پیامبر و امامان , گروه برگزیده الهی اند که کتاب الهی در میان آنان نازل شده است اما همه افراد از تیره بنی هاشم انسانهای صالحی نبوده اند و در میان آنان ظالمینی نیز بوده اند و تنها گروه سابق بالخیرات در میان آنان که امامان علیهم السلام می باشند حق کتاب الهی را به جا آورده و برگزیده نهایی و وارث کتاب الهی اند , با توجه به این توضیح آیه شریفه را از نظر می گذرانیم که فرمود :
" وَ الَّذِي أَوْحَيْنا إِلَيْكَ مِنَ الْكِتابِ هُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ إِنَّ اللَّهَ بِعِبادِهِ لَخَبِيرٌ بَصِيرٌ _ ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِينَ اصْطَفَيْنا مِنْ عِبادِنا فَمِنْهُمْ ظالِمٌ لِنَفْسِهِ وَ مِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ وَ مِنْهُمْ سابِقٌ بِالْخَيْراتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ذلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبِيرُ "
"آنچه از كتاب به تو وحى كرديم حق است، و هماهنگ با كتب پيش از آن، خداوند نسبت به بندگانش خبير و بيناست - سپس اين كتاب آسمانى را به گروهى از بندگان برگزيده خود به ميراث داديم، (اما) از ميان آنها عدهاى بر خود ستم كردند، و عدهاى ميانهرو بودند، و عدهاى به اذن خدا در نيكيها از همه (پيشى) گرفتند و اين فضيلت بزرگى است. "
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕مقصود از گروهی از بندگان برگزیده , طائفه بنی هاشم است که به خاطر وجود پیامبر و امامان در میانشان برگزیده شده اند اما این طائفه خود به سه گروه ظالم و میانه رو و پیشی گیرنده خیرات تقسیم شده اند که همان دسته پیشی گیرنده و سابق به خیرات برگزیده این سه دسته و به تبع برگزیده الهی اند که مصداقش امامان علیهم السلام می باشد این سخن برگرفته از روایات متعددی است که در تفسیر آیه وارد شده است و علامه مجلسی به آن تصریح کرده است :
" ظهر من تلك الأخبار أن الضمائر راجعة إلى أهل البيت و سائر الذرية الطيبة و الظالم الفاسق منهم و المقتصد الصالح منهم و السابق بالخيرات الإمام و لا يدخل في تلك من لم تصح عقيدته منهم أو ادعى الإمامة بغير حق أو الظالم من لم تصح عقيدته و المقتصد من صحت عقيدته و لم يأت بما يخرجه عن الإيمان فعلى هذا قوله جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَها الضمير فيه راجع إلى المقتصد و السابق لا الظالم و على التقديرين المراد بالاصطفاء أن الله اصطفى تلك الذرية الطيبة بأن جعل منهم أوصياء و أئمة لا أنه اصطفى كلا منهم و كذا المراد بإيراث الكتاب أنه أورثه بعضهم و هذا شرف للكل إن لم يضيعوه. "
📚بحار الانوار ج ٢٣ ص ٢٢١
❗️ثمالی می گوید :
" در مسجد الحرام خدمت حضرت باقر عليه السّلام نشسته بودم دو نفر از اهالي بصره پيش آمدند، عرض كردند ما سؤالى داريم اجازه ميفرمائيد بپرسيم. فرمود هر چه مايليد بپرسيد گفتند تفسير اين آيه را ميخواهيم ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِينَ اصْطَفَيْنا مِنْ عِبادِنا ...
👌فرمود اين آيات در باره ما خانواده پيغمبر نازل شده است . ابو حمزه گفت عرض كردم فدايت شوم پس ظالم از شما خانواده كيست؟ فرمود كسى كه حسنات و گناهانش برابر باشد او بخود ظلم نموده است , مقتصد كسى است كه خدا را در هر دو حالت (سختى و سستى) ميپرسند تا مرگ گريبانش را بگيرد عرض كردم پس سابق بخيرات كيست؟ فرمود بخدا قسم كسى كه دعوت براه حق كند و امر بمعروف و نهى از منكر نمايد و پشتيبان گمراهان نباشد و دشمن تبهكاران باشد و هرگز تن به حكم تبهكاران ندهد مگر از جان خويش يا دين خويش باك داشته باشد و ياورى پيدا نكند. "
"كُنْتُ جَالِساً فِي الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ مَعَ أَبِي جَعْفَرٍ ع إِذْ أَتَاهُ رَجُلَانِ مِنْ أَهْلِ الْبَصْرَةِ فَقَالا لَهُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنَّا نُرِيدُ أَنْ نَسْأَلَكَ عَنْ مَسْأَلَةٍ فَقَالَ لَهُمَا سَلَا عَمَّا أجبتما [أَحْبَبْتُمَا] قَالا أَخْبِرْنَا عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِينَ اصْطَفَيْنا مِنْ عِبادِنا فَمِنْهُمْ ظالِمٌ لِنَفْسِهِ وَ مِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ وَ مِنْهُمْ سابِقٌ بِالْخَيْراتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ذلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبِيرُ إِلَى آخِرِ الْآيَتَيْنِ قَال َ نَزَلَتْ فِينَا أَهْلَ الْبَيْتِ قَالَ أَبُو حَمْزَةَ فَقُلْتُ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي فَمَنِ الظَّالِمُ لِنَفْسِهِ مِنْكُمْ قَالَ مَنِ اسْتَوَتْ حَسَنَاتُهُ وَ سَيِّئَاتُهُ مِنَّا أَهْلَ الْبَيْتِ فَهُوَ ظَالِمٌ لِنَفْسِهِ فَقُلْتُ مَنِ الْمُقْتَصِدُ مِنْكُمْ قَالَ الْعَابِدُ لِلَّهِ فِي الْحَالَيْنِ حَتَّى يَأْتِيَهُ الْيَقِينُ فَقُلْتُ فَمَنِ السَّابِقُ مِنْكُمْ بِالْخَيْرَاتِ قَالَ مَنْ دَعَا وَ اللَّهِ إِلَى سَبِيلِ رَبِّهِ وَ أَمَرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَى عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لَمْ يَكُنْ لِلْمُضِلِّينَ عَضُداً وَ لَا لِلْخائِنِينَ خَصِيماً وَ لَمْ يَرْضَ بِحُكْمِ الْفَاسِقِينَ إِلَّا مَنْ خَافَ عَلَى نَفْسِهِ وَ دِينِهِ وَ لَمْ يَجِدْ أَعْوَاناً "
📚معانی الاخبار ص ١٠٥
👌و فرمود : " پیشی گیرنده به خیرات به اذن خدا , امام است " السابق بالخیرات الامام "
📚الکافی ج ١ ص ٢١٥
👌علما و بزرگان اهلسنت هم نقل می کنند که آیه فوق در شان اهلبیت پیامبر علیهم السلام نازل شده است .
❕حاکم حسکانی یکی از بزرگان اهلسنت است که ذهبی در وصف او می گوید :
" او حنفى و حاكم معروف به ابن الحذاء است که شيخى مدقق و متقن و صاحب ذوق تام در علم الحديث بود كه با عنايت وافر و همت كامل در اين فن جدّ و جهد نمود و كتابهايى را تأليف و تدوين كرد. او از جدّ و همچنين از ابن ابى الحسن علوى و ابى عبد الله حاكم و ابى طاهر بن محمش و ... حديث نقل مىكرد و پيوسته در حال استماع يا افاضه يا جمع آورى حديث نبوى بود و عمر خويش را در اين راه صرف كرد تا در سال 490 ه. ق به دار باقى شتافت. "
" القاضي المحدث أبو القاسم عبيد الله بن عبد الله بن أحمد بن محمد بن أحمد بن محمد بن حسكان القرشي العامري النيسابوري الحنفي الحاكم ويعرف بابن الحذاء شيخ متقن ذو عناية تامة بعلم الحديث ، وهو من ذرية الأمير عبد الله بن عامر بن كريز الذي افتتح خراسان زمن عثمان وكان معمرا عالي الاسناد ، صنف في الأبواب وجمع وحدث عن جده ...."
📚تذکره الحفاظ ج ٣ ص ١٢٠٠
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌دیگران نیز تصریح کرده اند حاکم حسکانی حنفی مذهب و از بزرگان علم حدیث و دانشمندان بوده و پدرش هم محدث اصحاب رای در زمانش بوده است :
" من بيت العلم و الحديث و أبوه محدّث أصحاب الرأى فى عصره "
📚الجواهر المضيئة في طبقات الحنفية، ج 2، ص: 263 _ الطبقات السنية في تراجم الحنفية، ج 4، ص: 80
❕حاکم حسکانی حنفی مذهب نقل می کند که راوی می گوید :
" نزد علىّ بن الحسين نشسته بودم كه دو نفر از اهل عراق آمدند و گفتند: اى پسر پيامبر نزد تو آمدهايم تا درباره آياتى از قرآن به ما خبر بدهى، فرمود : كدام آيات؟ گفتند: سخن خداوند: «ثم اورثنا الكتاب الذين اصطفينا» گفت: اى اهل عراق، مردم در اين خصوص چه مىگويند؟ گفتند: آنها مىگويند كه اين آيه درباره امت محمد (ص) نازل شده است. علىّ بن الحسين گفت: در اين صورت همه امت محمد در بهشت هستند! مىگويد: من از ميان آنها گفتم: اى پسر پيامبر اين آيه درباره چه كسانى نازل شده است؟ گفت: درباره ما اهل بيت نازل شده است (اين جمله را سه بار تكرار كرد) ... "
" إنّي لجالس عنده إذ جاءه رجلان من أهل العراق فقالا: يا ابن رسول اللّه جئناك كي تخبرنا عن آيات من القرآن. فقال: و ما هي؟ قالا: قول اللّه تعالى: (ثم أورثنا الكتاب الذين اصطفينا) فقال: يا أهل العراق و أيّش يقولون؟ قالا: يقولون: إنّها نزلت في أمّة محمد (ص) فقال لهم عليّ بن الحسين: أمّة محمد كلّهم إذا في الجنّة! قال: فقلت من بين القوم: يا ابن رسول اللّه فيمن نزلت؟ فقال: نزلت و اللّه فينا أهل البيت- ثلاث مرات- ... "
📚شواهد التنزیل ج ٢ ص ١٥٦
👌همینطور از علی علیه السلام نقل می کند که فرمود :
" از پيامبر خدا از تفسير اين آيه پرسيدم، گفت: آنان ذريّه و فرزندان تو هستند، وقتى قيامت بر پا شد، آنان به صورت سه گروه از قبرهايشان بر مىخيزند، ستمگر بر خود، يعنى كسى كه بدون توبه مرده است و برخى از آنان ميانه روند يعنى نيكىها و بدىهاى آنان مساوى است و از ذريّه تو هستند. و برخى از آنان هم پيشگام در خيرات هستند و او كسى است كه نيكىهاى او بر بدىهايش افزون است و از ذريه توست. "
"عن عليّ قال: سألت رسول اللّه (ص) عن تفسير هذه الآية فقال: هم ذرّيتك و ولدك؛ إذا كان يوم القيامة خرجوا من قبورهم على ثلاثة أصناف: ظالم لنفسه يعني الميّت بغير توبة، و منهم مقتصد استوت حسناته، و سيئاته من ذريتك، و منهم سابق بالخيرات من زادت حسناته على سيئاته من ذرّيّتك. "
📚همان منبع
❕همینطور سليمان البلخي القندوزى حنفی در «ينابيع المودة» ( ص 71 ط اسلامبول) نقل می کند که علی علیه السلام فرمود :
"ما هستیم که مصداق آیه هستیم و قرآن را به ارث برده ایم " " ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِينَ اصْطَفَيْنا مِنْ عِبادِنا فنحن أورثنا هذا القرآن "
❕برخی از متعصبین اهل سنت مدعی اند که قندوزی شیعه بوده در حالی که علمای خودشان او را از اهل سنت دانسته و سخن در مدحش گشوده اند .
❕زرکلی در مورد قندوزی می نویسد ؛
«او سلیمان بن خوجه ابراهیم الحسینی نقشبندی بود که حنفی ( مذهب ) بود و اهل فضل محسوب می شد . اهل بلخ بود و در قسطنطینیه از دنیا رفت و صاحب کتاب ینابیع الموده در شمائل پیامبر و اهل بیت می باشد » " سليمان بن خوجه إبراهيم قبلان الحسيني الحنفي النقشبندي القندوزي: فاضل، من أهل بلخ، مات في القسطنطينية. له «ينابيع المودّة- ط» في شمائل الرسول صلّى اللَّه عليه و سلم و أهل البيت "
📚الاعلام ج 3 ص 125
👌خود قندوزی حنفی در مقدمه کتابش خود را اهل سنت و محب صحابه معرفی کرده و می نویسد ؛
« حمد و شکر برای خدا و برای منتی است که بر ما گزارد و ما را از امت پیامبرش و ذریه اش قرار داد ما را از اهل سنت و جماعت قرار داد که محبت اهل بیت پیامبر و صحابه اش را داریم »
📚ینابیع الموده ، خطبه کتاب
❕همینطور علمای دیگر اهلسنت هم نقل کرده اند که مخاطب آیه مذکور اهلبیت علیهم السلام هستند :
" روى عن على عليه السلام في قوله تعالى: ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِينَ، قال: نحن أولئك "
📚المير محمد صالح الكشفى الترمذي في «مناقب مرتضوى» (ص 59 ط بمبئى بمطبعة محمدي) _ العلامة الشيخ عبيد اللّه الحنفي الأمر تسرى في «أرجح المطالب» (ص 86 ط لاهور) _ العلامة السيد شهاب الدين أحمد الحسيني الشيرازي الشافعي في «توضيح الدلائل» (ص 165 ) ( به نقل از کتاب احقاق الحق )
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
❕مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی که خود را زعیم اهلسنت منطقه بلوچستان می داند , در اوج شیوع ویروس کرونا در منطقه به بهانه درمان به کشور ترکیه گریخت و در آنجا مشغول سیر و سیاحت است در حالی که مردمان منطقه بلوچستان در حال جان دادن و از دست رفتن اند ❗️
❓کیست که احتمال ندهد که مولوی عبدالحمید درمان خود را بهانه کرد تا از کرونایی که در منطقه شیوع پیدا کرده است بگریزد ❗️
👌ادامه در ذیل 👇
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
❕مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی که خود را زعیم اهلسنت منطقه بلوچستان می داند , در اوج شیوع ویروس کرونا
❕توضیحی در مورد شیوع کرونا در منطقه بلوچستان و فرار مولوی عبدالحمید به ترکیه و سیر و سیاحت در آنجا ❗️
👌اهلسنت در نقلهای جعلی به پیامبر گرامی نسبت میدهند که " با جذامی همکاسه شد و فرمود: با توکل بر خدا و اعتماد بر او، بخور. راوی میگوید رسول خدا فرمود ؛ « سرایت وجود ندارد. و ما یک خدمتکار داشتیم که دچار جذام شد و در کاسه من غذا میخورد و از ظرف آبم مینوشید و بر بسترم میخوابید ( و ما از او پرهیز نمی کردیم )» " أكل مع المجذوم وقال له كل ثقة بالله وتوكلا عليه... قالت مولى مجذوم فكان يأكل في صحافي ويشرب في أقداحي وينام على فراشي "
📚نیل الاوطار ج 7 ص 376 _ شرح صحیح مسلم نووی ، ج 14 ص 228 _ صحیح مسلم ج 4 ص 1746 ( لا عدوی ) ( بیماری مسری وجود ندارد )
❕ از محمد عمر سربازی بزرگ علمای بلوچستان سوال کردند ؛
« فلانی مرض سیل داشت و با همین مرض فوت کرد ، وارثان می گویند که بستر و پول و خانه و لباس او استعمال کرده نشوند برای این که مرض به شما هم سرایت می کند ، این چه صورت است ؟ »
❕او پاسخ داد :
« این عقیده فاسد و شرک است ، مرض هیچ کس به دیگری سرایت نمی کند ، بلکه مرض هرکس از جانب خداوند کریم تعیین می شود و استعمال آنها ( یعنی اشیاء فرد متوفی ) بر هر کس رواست ، چرا که پیامبر فرموده لا عدوی ( بیماری سرایت کننده وجود ندارد )»
📚فتاوی منبع العلوم کوه ون ج 1 ص 82
👌لذا می بینیم که کمترين ميزان رعايت شيوه نامه هاي بهداشتي برای مقابله با کرونا در کشور در سيستان و بلوچستان ثبت شده است زیرا گویی اهلسنت منطقه اعتقادی به بیماری مسری ندارند و برهمین اساس این منطقه در وضعیت سیاه کرونایی قرار گرفته است .
🌐https://b2n.ir/y95152
❕عبدالحمید اسماعیل زهی که خودش را زعیم اهلسنت منطقه می داند , در این وضعیت بحرانی منطقه گویی از ترس کرونا و به بهانه بیماری به ترکیه گریخت در حالی که باید در منطقه میماند و پیگیر وضعیت درمان مردمان منطقه می شد .
👌نکته جالب توجه آنکه عبدالحمید معتقد بود که در هنگام شیوع بیماری مسری نباید از شهری که در آنجا بیماری مسری شیوع پیدا کرده است خارج شد , چنان که خودش در خطبه های نماز جمعه در ابتدای شیوع کرونا گفت :
"چنانکه در خبرها آمده است ویروس کرونا به کشور ما هم سرایت کرده و مواردی از ابتلا به این بیماری در بعضی از استانها گزارش شده است. برای پیشگری از شیوع کرونا باید به این حدیث پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم عمل شود که فرمودند وقتی در شهری وبا آمد، ساکنان آن شهر نباید از شهرشان خارج شوند و دیگران هم به آن شهر وارد نشوند، زیرا این کار سبب شیوع بیماری و سرایت آن به دیگر شهرها و مناطق میشود. "
💠https://t.me/molanaabdolhamid/3422
❕اما با کمال تعجب او به سخن خودش عمل نکرد و در اوج شیوع کرونا در منطقه بلوچستان از آنجا گریخت و خود را مصداق عالم بی عملی قرار داد که خداوند در وصفش می فرماید :
" أَ تَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ وَ أَنْتُمْ تَتْلُونَ الْكِتابَ أَ فَلا تَعْقِلُون " " آيا مردم را به نيكى دعوت مىكنيد، اما خودتان را فراموش مىنمائيد با اينكه شما خودتان كتاب (آسمانى) را مىخوانيد، آيا هيچ فكر نمىكنيد؟" ( بقره ٤٤ )
❕و می فرماید :
"يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ _ كَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا ما لا تَفْعَلُون " " اى كسانى كه ايمان آوردهايد چرا سخنى مىگوئيد كه عمل نمىكنيد _ نزد خدا بسيار موجب خشم است كه سخنى بگوئيد كه عمل نمىكنيد؟ " ( صف ٢ و ٣ )
❕گویی ترس از ابتلای به کرونا که عبدالحمید از آن هراس داشت او را وادار کرد که برخلاف اعتقاد و سخنان خودش رفتار کند و از منطقه بگریزد تا به کرونا مبتلا نشود و برایش فرقی نکند که کرونا چه بر سر مردم بیچاره منطقه آورد❗️مهم آن است که جان جناب مولوی حفظ شود ❗️
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
آیا طبق منابع اهلسنت , ازدواج علی و فاطمه علیهما السلام به فرمان خداوند بود ?
🤔#پرسش
❓ با شخص سنی حرف میزدم.... بحث درمورد این شد که ازدواج حضرت زهرا و حضرت علی به دستور خدا بوده... ایشون این جواب رو که عکسشو فرستادم فرستاد میگه که این حدیث جعلیه... جوابش چیه؟؟ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌روایات متعدد و فراوانی است که بزرگان اهلسنت آنها را نقل کرده اند که این روایات تصریح دارد ازدواج علی و فاطمه علیهما و آلهما السلام به امر و فرمان خداوند بوده است , چنان که نقل می کنند که انس می گفت :
" زمانيكه رسول خدا در مسجد تشريف فرما بود، خطاب به على فرمود: اينك، «جبرئيل» است كه به من اطلاع مىدهد: پروردگار، فاطمه عليها السّلام را به همسرى تو در آورده است و چهل هزار فرشته را گواه اين عقد ساخته است "
" ... هذا جبريل يخبرنى أن اللّه زوجك فاطمة و استشهد على تزويجها أربعين الف ملك "
📚ذخائر العقبی ص ٣٢
👌و در روایت دیگر نقل می کنند که على عليه السّلام فرمود :
" فرشتهاى حضور رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شرفياب شد و گفت: اى محمّد! خداى تعالى سلام مىرساند و مىفرمايد: زهراى مرضيه را در «ملأ اعلى» به همسرى على بن ابيطالب عليه السّلام در آوردم، تو هم او را در روى زمين به همسرى على عليه السّلام نامزد كن. "
"أتانى ملك فقال: يا محمد إن اللّه يقرأ عليك السلام و يقول لك: إنى قد زوجت فاطمة ابنتك من على بن أبى طالب فى الملأ الأعلى فزوجها منه فى الأرض "
📚ذخائر العقبی , طبری , ص ٣٢ _ ینابیع الموده ج ٢ ص ١٢٥
👌و در نقل دیگر آمده است که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله خطاب به على عليه السّلام، فرمود : " يا على! خداى تعالى به من دستور داده است تا تو را به دامادى خويش برگزينم. " : يا على إن اللّه أمرنى أن أتخذك صهرا "
📚ذخائر العقبی ص ٨٦ _ ینابیع الموده ج ٢ ص ١٧٥
👌و فرمود :
" خداوند مرا امر کرد که فاطمه را به عقد علی در آورم " " إن اللّه أمرنى أن أزوج فاطمة من على "
📚مجمع الزوائد , ج ٩ ص ٢٠٤ _ المعجم الکبیر ج ١٠ ص ١٥٦ _ الریاض النضره ج ٣ ص ١٤٦ _ نظم درر السمطین ص ١٨٦ _ الجامع الصغیر ج ١ ص ٢٥٨ _ کنزالعمال ج ١١ ص ٦٠٠ _ تاریخ مدینه دمشق ج ٣٧ ص ١٣ _ میزان الاعتدال ج ٢ ص ٦٧١ _ لسان المیزان ج ٤ ص ٧٧ _ الفصول المهمه , ابن صباغ مالکی , ج ١ ص ٦٥٥ _ سبل الهدی ج ١١ ص ٣٨ _ السیره الحلبیه ج ٢ ص ٤٧٢ _ الصواعق المحرقه ص ١٢٤
❕می بینیم انبوهی از بزرگان اهلسنت با اسناد مختلف این روایات را نقل کرده اند و به فرض اگر در سند برخی از این روایات اشکالی هم باشد , باز هم در صحت اصل روایت خللی وارد نمی شود , زیرا کثرت نقل از راههای تصحیح روایت است , چنان که ابن تیمیه می گوید :
«زیادی و تعدد راه های نقل حدیث ، برخی از آنها ، برخی دیگر را تقویت می کند که خود زمینه یقین و اطمینان به آن حدیث را فراهم می کند ، اگر چه راویان آن گروهی از فاسقان و فاجران باشند »
" فَإِنَّ تَعَدُّدَ الطُّرُقِ وَكَثْرَتَهَا يُقَوِّي بَعْضَهَا بَعْضًا حَتَّى قَدْ يَحْصُلُ الْعِلْمُ بِهَا وَلَوْ كَانَ النَّاقِلُونَ فُجَّارًا فُسَّاقًا "
📚مجموع فتاوی ابن تیمیه ج ٤ ص ٣٥
❕گذشته از آنکه برخی از بزرگان اهلسنت تصریح کرده اند که روایت مذکور صحیح یا حسن است , مانند ابن حجر هیتمی که می گوید راویان این حدیث از ثقات هستند : " رجاله ثقات "
📚مجمع الزوائد ج ٩ ص ٢٠٤
❕مناوی نیز تصریح می کند که روایت حسن است : " رواه الطبرانی عن ابن مسعود و هو حسن "
📚فیض القدیر ج ٢ ص ٢١٥
👌هیتمی که روایت مذکور را صحیح دانسته است از بزرگان اهلسنت است که در وصف او گفته اند " پایان دهنده اهل فتوا و تدریس و دریای علم فقه و امام الحرمین و امامی بوده که ائمه حدیثی به او اقتدا می کردند و هیچ کس نمی تواند مانند مصنفات و آثار او را عرضه کند "
"الشيخ الإمام شيخ الاسلام خاتمة اهل الفتيا والتدريس ، كان بحرا في علم الفقه وتحقيقه لا تدركه الدلاء ، إمام الحرمين كما أجمع على ذلك العارفون وانعقدت عليه خناصر الملأ ، إمام اقتدت به الأئمة ، وهمام صار في إقليم الحجاز أمة ، مصنفاته في العصر آية يعجز عن الاتيان بمثلها المعاصرون فهم عنها قاصرون "
📚النور السافر ص ٩٢ تا ٢٨٧ ( در وصف او فراوان سخن می گوید )
👌یا در مورد مناوی گفته اند : " امام کبیر و بزرگ اهل عصرش بی هیچ شک و شبهه ای بوده است . او امام و فاضل و زاهد و عابد و جامع تمام علوم و معارف بوده است به گونه ای که هیچ کس در عصرش با او مقایسه نمی شد "
" الامام الكبير ... أجلّ أهل عصره من غير ارتياب، و كان إماما فاضلا زاهدا عابدا ....قد جمع من العلوم و المعارف على اختلاف أنواعها و تباين أقسامها ما لم يجتمع في أحد ممن عاصره "
📚خلاصه الاثر ج ٢ ص ٤١٢
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
حجاب فاطمه سلام الله علیها در برابر سلمان رضی الله عنه
🤔#پرسش
❓این سوال رو یه نفر پرسید که حضرت زهرا در مواجهه با سلمان حجاب نداشت گفت اسنادش مهج الدعوات و منهج العبادات , ابن طاووس صفحه ۶ و ۷ الثاقب فی المناقب , ابن حمزه عماد الدینی , طوسی صفحه ۲۹۷ و ۲۹۸ بحار الانوار جلد ۴۳ صفحه ۶۶ و ۶۷ دلایل الائمه از محمد ابن جریر رستم طبری شیعی صفحه ۱۰۷ سلمان الفارسی فی مواجهة التحدی از سید جعفر مرتضی العاملی صفحه ۱۴ منازل آلاخره و المطالب الفاخره شیخ عباس قمی صفحه ۲۹۹ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌توجه به نکاتی در این رابطه لازم است :
1⃣دستور صریح خداوند به پیامبر گرامی است که دختران خود را به رعایت حجاب مامور کرده و می فرماید ؛
« يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلابِيبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِيماً » « اى پيامبر ، به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو جلبابها (روسرى هاى بلند) خود را بر خويش فرو افكنند، اين كار براى اينكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند بهتر است و خداوند همواره غفور و رحيم است. » ( احزاب 59 )
❕بی شک فاطمه صدیقه سلام الله علیها ، از پیشگامان عمل به حکم آیه شریفه بوده است و به خاطر همین اطاعت امر الهی ، مطابق روایات اهلسنت ، برترین زنان دنیا و بهشت می باشد .
❕بخاری روایت می کند که پیامبر گرامی ص به فاطمه س عرضه داشت ؛
« آیا راضی نمی شوی که تو سرور زنان بهشت و سرور زنان مومنین هستی»
📚صحیح بخاری ج 6 ص 63 و ج 10 ص 76
👌و فرمود ؛
« تو سیده زنان جهانیان هستی»
📚خصائص نسائی ص 34
👌در مورد حضرت ایشان آمده است که زمانی که به مسجد برای خواندن خطبه فدکیه می رفت ؛
👌« سرپوش به سر افکند و خود را در چادری پیچیده با گروهی از زنان به جانب مسجد راه افتاد در حالی که خود را سخت پوشانده بود « لاثت خمارها علی راسها و اشتملت بجلبابها و اقبلت فی لمه من حفدتها و نساء قومها تطا ذیولها»
📚بحار الانوار ج29 ص216
❕در نقل دیگر آمده است ؛
« فَتَجَلْبَبَتْ بِجِلْبَابِهَا وَ تَبَرْقَعَتْ بِبُرْقِعِهَا وَ أَرَادَتِ النَّبِيَّ ص » « فاطمه چادر به سر نمود و روبنده و نقاب انداخت و عازم منزل نبىّ اكرم گرديد »
📚علل الشرایع ج 1 ص 163
❕در روایتی آمده است ؛
« شخصى كه نابينا بود از فاطمه اجازه خواست تا به حضور او برود، فاطمه اجازه داد ولى در طول ملاقات حجاب بر سر داشت. پيامبر خدا به او فرمود: چرا حجاب در بر نمودى در حالى كه او تو را نمى ديد؟ فاطمه گفت: اگر او مرا نمى بيند، من او را مى بينم، و او بوى تن مرا نيز حسّ مى كند. پيامبر فرمود ، شهادت مى دهم كه تو پاره اى از وجود من هستى. »
📚دعائم الاسلام ج 2 ص 214 _ النوادر ، راوندی ، ص 14
❕بنابراین ، حجاب فاطمه سلام الله علیها ، چیزی نیست که مورد شک و شبهه باشد .
2⃣خداوند دستور می دهد که مردان مومن حق نگاه ممنوع به نامحرم را ندارند و می فرماید :
"قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ يَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِكَ أَزْكى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِما يَصْنَعُون " " به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گيرند، و فروج خود را حفظ كنند، اين براى آنها پاكيزهتر است، خداوند از آنچه انجام مىدهيد آگاه است. " ( نور ٣١ )
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« نگاه کردن تیری از تیرهای شیطان است و مسموم است و چه بسیار نگاه هایی که حسرت طولانی مدت را در پی دارد »
📚الکافی ج 5 ص 559
👌و فرمود ؛
« زنای چشم نگاه حرام و از روی شهوت است و زنان لب بوسه حرام است و زنای دست لمس نامحرم است »
📚همان منبع
❕بی شک سلمان فارسی با آن مقام و عظمت بر خلاف حکم خداوند رفتار نمی کند و به مو یا پاهای برهنه زنان نامحرم نگاه نمی کند .
👌سلمان فارسی کسی بوده است که خداوند او را دوست داشته است و محبوب خداوند بوده است , روشن است که خداوند افراد عاصی و گناهکار را محبوب خود قرار نمی دهد , چنان که پیامبر گرامی فرمود :
" خداوند مرا امر کرده است که چهار تن را دوست بدارم , آنان علی بن ابی طالب و مقداد و ابوذر و سلمان فارسی اند "
"إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى أَمَرَنِي بِحُبِّ أَرْبَعَةٍ. قَالُوا: مَنْ هُمْ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟ قَالَ: عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ، وَ الْمِقْدَادُ بْنُ الْأَسْوَدِ، وَ أَبُو ذَر الْغِفَارِيُّ، وَ سَلْمَانُ الْفَارِسِي "
📚قرب الاسناد ص ٥٦
❕بنابراین نسبت دادن نگاه کردن به مواضع ممنوعه زن نامحرم توسط سلمان فارسی یا بدون اجازه وارد منزل دیگری شدن و مانند این نسبت های دروغ , زیبننده کسی که محبوب خداوند است , نمی باشد .
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
3⃣زنان مومنه مامور بوده اند که در زیر چادر و عبایی که می پوشند , شلوار و پوششی داشته باشند تا حجاب خود را کاملا حفظ کنند و عبا و چادری هم که می پوشیدند باید به گونه ای بود که بدنشان را کاملا بپوشاند .
❕امام صادق عليه السلام فرمود : " لا يَصلَحُ لِلمَرأَةِ المُسلِمَةِ أن تَلبَسَ مِنَ الخُمُرِ وَالدُّروعِ ما لا يُواري شَيئاً. " "سزاوار نيست زن مسلمان، مقنعه و لباسی بپوشد كه بدن وى را نمىپوشاند "
📚الکافی ج ٣ ص ٣٩٦
❕در روایت اهلسنت آمده است روزى اسماء، دختر ابوبكر، در حالى كه لباس نازك و بدننما بر تن داشت، وارد خانه رسول خدا شد. به محض ورود، حضرت، روى خود را از وى برگرداند و به وى فرمود: «اى اسماء! وقتى زنْ بالغ شد، شايسته نيست كه جز صورت و دستهايش ديده شوند».
📚سنن أبى داوود، ج 4، ص 62 (ح 4104).
❕در روایت دیگر آمده است :
"در يك روز بارانى با رسول خدا در بقيع، نشسته بوديم كه زنى، سوار بر الاغ، از آن جا عبور مىكرد. ناگهان، پاى الاغ در چالهاى فرو رفت و زن از بالاى آن به زير افتاد. رسول خدا، به سرعت، روى خود را برگردانْد. حاضران به رسول خدا گفتند: اين زن، شلوار به تن دارد. حضرت، سه بار فرمود: اللَّهُمَّ اغفِر لِلمُستَروِلاتِ!
خداوندا! زنان شلوارپوش را رحمت كن. سپس فرمود: یا أيُّهَا النّاسُ! اتَّخِذُوا السَّراويلاتِ؛ فَإِنَّها مِن أستَرِ ثِيابِكُم؛ وحَصِّنوا بِها نِساءَكُم إذا خَرَجنَ.
"اى مردم! شلوار را [به عنوان پوشش] برگزينيد؛ چرا كه از پوشانندهترين لباسهاى شماست، و به وسيله آن، زنان خود را هنگام خروج از منزل، حفاظت كنيد. "
📚مجموعه ورام ج ٢ ص ٧٨ _ مستدرک الوسائل ج ٣ ص ٢٤٥
👌بی شک فاطمه زهرا سلام الله علیها که برترین زنان مومنین و زنان بهشتی بوده است , از پیشگامان عمل به این دستورات بوده است .
❕پس از پایان این سه مقدمه اصل روایتی را که مورد سوال واقع شده است را از نظر می گذرانیم که سلمان می گوید :
" ده روز پس از رحلت رسول اللَّه از منزل خود خارج و با حضرت على عليه السّلام مواجه شدم، على به من گفت: اى سلمان! تو بعد از پيامبر خدا بر ما جفا كردى. گفتم: حبيب من اى ابو الحسن! در باره شما جفا نشده است، بلكه حزن و اندوه شديد من در رحلت رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم مانع زيارت شما شد. على گفت: اى سلمان! بيا به منزل فاطمه دختر رسول خدا برويم زيرا او به تو لطف دارد و مىخواهند از تحفهاى كه از بهشت برايش آوردهاند به تو بدهد.
گفتم: آيا بعد از رحلت رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم براى او از بهشت تحفهاى رسيده است؟ على گفت: آرى، ديروز تحفهاى از بهشت براى او آوردهاند.
سلمان مىگويد: من به سوى خانه فاطمه حركت كردم، پس از ورودم به خانه ديدم كه فاطمه نشسته و يك قطعه عبا در بر دارد ولى هر گاه آن را روى سرش مىكشد پاهايش بيرون مىماند، و هر گاه پاهايش را مىپوشاند سرش نمايان مىشود. وقتى چشم وى به من افتاد آن عبا را به سرش كشيد ..."
"َ... فَقَالَ ع يَا سَلْمَانُ ائْتِ مَنْزِلَ فَاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللَّهِ ص فَإِنَّهَا إِلَيْكَ مُشْتَاقَةٌ تُرِيدُ أَنْ تُتْحِفَكَ بِتُحْفَةٍ قَدْ أُتْحِفَتْ بِهَا مِنَ الْجَنَّةِ قُلْتُ لِعَلِيٍّ ع قَدْ أُتْحِفَتْ فَاطِمَةُ ع بِشَيْءٍ مِنَ الْجَنَّةِ بَعْدَ وَفَاةِ رَسُولِ اللَّهِ ص قَالَ نَعَمْ بِالْأَمْسِ قَالَ سَلْمَانُ الْفَارِسِيُّ فَهَرْوَلْتُ إِلَى مَنْزِلِ فَاطِمَةَ ع بِنْتِ مُحَمَّدٍ ص فَإِذَا هِيَ جَالِسَةٌ وَ عَلَيْهَا قِطْعَةُ عَبَاءٍ إِذَا خَمَّرَتْ رَأْسَهَا انْجَلَى سَاقُهَا وَ إِذَا غَطَّتْ سَاقَهَا انْكَشَفَ رَأْسُهَا فَلَمَّا نَظَرَتْ إِلَيَّ اعْتَجَرَت ... "
📚منهج الدعوات ص ٦
❕با توجه به آنکه در مقدمات فوق الذکر گفتیم , مقصود روایت این نیست که فاطمه س در برابر سلمان حجاب نداشته است و سلمان فارسی به یک زن بی حجاب نگاه می کرده است , بلکه بر اساس آنچه در مقدمه سوم گفتیم , فاطمه سلام الله علیها در زیر آن عبا , مقنعه و شلوار و پوشش مناسب داشته اند , یعنی به مانند زنان کنونی که در زیر چادر از مقنعه و مانتو و شلوار استفاده می کنند , فاطمه سلام الله علیها نیز چنین پوششی داشته اند و مقصود سلمان از بیان تعبیر فوق , بیان فقر و ساده زیستی فاطمه س بوده است که از عبایی استفاده می کرد که به خاطر کوتاهی تمام سر و پای حضرت را نمی پوشاند , اگرچه فاطمه س در زیر آن چادر , پوشش لازم را داشته اند با این که ایشان دختر پیامبر و حاکم اسلامی بودند و می توانستند از بهترین امکانات و دارایی ها استفاده کنند , سلمان در موارد دیگری نیز متذکر این ساده زیستی فاطمه س شده بود که در ذیل پیرامون آن توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3687
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
ختنه زنان و سازمان بهداشت جهانی :
👌معاند اشکال کرده است که سازمان بهداشت جهانی ختنه زنان را مضر و پر آسیب دانسته است , حال چگونه اسلام به ختنه زنان توصیه می کند ❗️
❕ما در ابتدا جدای از بحث ختنه زنان باید توجه کنیم که نظریات سازمان جهانی بهداشت مصون از خطا و اشتباه و غرض ورزی نیست و در موارد متعددی خطاها و اشتباهات سازمان بهداشت جهانی به وقوع پیوسته است .
👌در همین مباحث مربوط به کرونا , سازمان بهداشت جهانی نظریات متناقضی در رابطه با ناقل نبودن بیماران کرونایی بدون علامت یا انتقال عفونت ویروسی کرونا از روی سطوح آلوده داشته است که بعدها این نظریات اشتباه از آب آمد :
🌐asriran.com/0033ip
❕این اشتباهات به قدری پر سر و صدا بود که اعتراض ترامپ دیوانه را نیز در پی داشت تا جایی که در نامه خود خطاب به "تدروس آدهانوم" رییس سازمان بهداشت جهانی نوشت " روشن است که خطاهای مکرر از طرف شما و سازمان متبوع شما در واکنش به این بیماری همهگیر برای دنیا بسیار پرهزینه بوده است. "
🌐asriran.com/0034ao
❕یا بحث اختلاف نظر کارشناسان بهداشت در استفاده از داروهای درمان کرونا نیز از مواردی است که شاهد دیگری بر ادعای ماست چنان که امروز می گویند نتایج یک مطالعه بالینی نشان میدهد هیچ یک از داروهای «هیدروکسی کلروکین» و «رمدسیور» باعث بهبودی بیمارانی که به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری هستند، نمیشود :
🌐https://b2n.ir/f19532
🌐https://b2n.ir/p42557
❕بی بی سی فارسی گزارش می دهد که سازمان بهداشت جهانی با عملکرد و نظریات اشتباه خود نتوانست نقش مثبتی در قبال مقابله با بیماری ابولا در غرب آفریقا ایفا کند :
🌐https://b2n.ir/f74382
❕یا باز بی بی سی می نویسد :
" بسیاری می گویند وقتی نوبت رسیدگی به یک تهدید تازه و ناگهانی به میان میآید، یا پای یک خطر در منطقه ای غیرمنتظره پیش می آید سازمان بهداشت جهانی به خوبی از پس این کار برنمیآید. از نظر این عده همه گیر شدن آنفلوانزای خوکی در سال ۲۰۰۹ یکی از این موارد بوده است. "
🌐https://b2n.ir/p82652
❕همینطور در رابطه با دبیر کل سازمان بهداشت جهانی و سازمان تحت امر او می نویسند :
" دبیر کل کنونی سازمان جهانی بهداشت، افزون بر این، از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ به عنوان وزیر امورخارجه اتیوپی فعالیت کرد. اما همه هموطنان او کارنامه تدروس را مثبت نمیبینند. در بحث چگونگی برخورد با اپیدمیها تا به امروز تدروس با انتقادها و سرزنشهای زیادی روبروست. گفته میشود که او چندین مورد شیوع وبا در بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ را کمرنگ جلوه داده و در نتیجه، اقدامات لازم برای مقابله با این اپیدمی را به تأخیر انداخته است.
❕یکی از خبرنگاران دویچه وله که در دوران وزارت تدروس خبرهای این حوزه را دنبال میکرده است، آن روزها را به یاد میآورد: «در مصاحبهها با سازمانهای بهداشت و درمان اتیوپی در زمان وزارت او همیشه از عبارت "اسهال آبکی" نام برده میشد، هرچند با توجه به یافتههای کلینیکی، دلایل کافی وجود داشت که بیماری موردنظر وباست.»
👌این فعال حقوق بشری همچنین در مصاحبه با دویچه وله گفته بود که "از نگاه او برگزیدن شخصی برای این مقام که چنین اشتباهاتی در کارنامه خود دارد، سوال برانگیز است".
🌐https://b2n.ir/g95051
❕بنابراین صرف اتکا بر نظریات سازمان بهداشت جهانی با اشتباهات عدیده ای که از این سازمان مشاهده کرده ایم , معقول و پسندیده نیست .
👌از سوی دیگر با توجه به آنکه ختنه زنان در جوامع شیعی شیوع خاصی ندارد و شیوع گسترده آن در میان اهلسنتی است که ساکنان مناطق آفریقایی اند به صورتی که آنان با روش های خشن و متنوعی , ابزار لذت جنسی یا مثلا قسمت هایی از لبه های مهبل زنان را قطع می کنند , بر این اساس ممنوعیت بهداشت جهانی ناظر بر این نوع از ختنه هایی است که به وقوع میپیوندد و مورد تایید شیعه و روایات ما هم نمی باشد .
❕ما در ذیل در رابطه با دیدگاه شیعه پیرامون ختنه زنان توضیحات لازم را داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1293
❕هم اینک این سخن آیت الله مکارم شیرازی را ارائه می دهیم که می گوید :
" از نظر موضوع، مطلب همان است كه در حديث «محمّد بن مسلم» آمده است كه پيامبر اكرم به امّ حبيب فرمود: نبايد عضو را به طور كامل قطع كرد بلكه بايد مختصرى از آن برداشته شود....
❕نتيجه: هياهويى كه بعضى از روشنفكران و بعضى از شبههافكنان در مورد اين حكم در اسلام به راه انداختهاند نشان مىدهد كه آنها نه حكم را فهميدهاند و نه موضوع را و به همين جهت مىگويند اسلام بر ضرر مرئه ( زن ) راضى شده است، در حالى كه اصل استحباب آن روشن نيست و اگر مستحب هم باشد چيز مهمّى نيست و فقط كنار زدن يك غشاء ( و پرده ) است نه قطع عضو به طور كامل. "
📚كتاب النكاح، ج 6، ص: 81
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
توضیحی پیرامون آیه نور و فضیلتی دیگر برای اهلبیت علیهم السلام
🤔#پرسش
❓حضرت حسن، داخل حضرت حسین است ‼️
نتیجهی تأویلات بیخود و مندرآوردی شیعیان.
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ وَمُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ شَمُّونٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ الْأَصَمِّ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْقَاسِمِ عَنْ صَالِحِ بْنِ سَهْلٍ الْهَمْدَانِيِّ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ فِي قَوْلِ اللَّهِ تَعَالَى : ﴿ٱللَّهُ نُورُ ٱلسَّمَـٰوَ ٰتِ وَٱلۡأَرۡضِۚ مَثَلُ نُورِهِۦ كَمِشۡكَوٰةࣲ﴾ فَاطِمَةُ ﴿فِیهَا مِصۡبَاحٌ﴾ الْحَسَنُ ﴿ٱلۡمِصۡبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ﴾ الْحُسَيْنُ ﴿ٱلزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوۡكَبࣱ دُرِّيٌّ﴾ فَاطِمَةُ كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ بَيْنَ نِسَاءِ أَهْلِ الدُّنْيَا...
✍🏻 صالح بن سهل میگويد امام صادق راجع به قول خداى تعالى که فرموده «خدا نور آسمانها و زمين است، حكايت نور او چون فانوسى است»، گفت : آن فانوس، فاطمه است. «كه در آن فانوس، چراغی است»، آن چراغ، حسن است. «چراغ در آبگينه است» آبگينه، حسين است. «آبگينه مانند اختر درخشانى است». آن اختر درخشان، فاطمه است در ميان زنان جهان.
چراغ در داخل آبگينه است ↘️
امام حسن در داخل امام حسین است.
📚 اصول کافی 195/1
✅ صحیح بالسند الثاني [مرآة العقول ٣٦٥/٢ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید :
"اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكاةٍ فِيها مِصْباحٌ الْمِصْباحُ فِي زُجاجَةٍ الزُّجاجَةُ كَأَنَّها كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لا شَرْقِيَّةٍ وَ لا غَرْبِيَّةٍ يَكادُ زَيْتُها يُضِيءُ وَ لَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نارٌ نُورٌ عَلى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشاءُ وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ لِلنَّاسِ وَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ "
"خداوند نور آسمانها و زمين است، مثل نور خداوند همانند چراغدانى است كه در آن چراغى (پر فروغ) باشد، آن چراغ در حبابى قرار گيرد، حبابى شفاف و درخشنده همچون يك ستاره فروزان، اين چراغ با روغنى افروخته ميشود كه از درخت پر بركت زيتونى گرفته شده كه نه شرقى است و نه غربى (آن چنان روغنش صاف و خالص است كه) نزديك است بدون تماس با آتش شعلهور شود، نورى است بر فراز نور، و خدا هر كس را بخواهد به نور خود هدايت مىكند و خداوند به هر چيزى آگاه است - (اين چراغ پر فروغ) در خانههايى قرار دارد كه خداوند اذن فرموده ديوارهاى آن را بالا برند (تا از دستبرد شياطين و هوسبازان در امان باشد) خانههايى كه نام خدا در آن برده شود و صبح و شام در آن تسبيح گويند. " ( نور ٣٥ )
❕" مشكاة " محفظهاى براى چراغ در مقابل حمله باد و طوفان بود، و از آنجا كه غالبا در ديوار ايجاد مىشد نور چراغ را نيز متمركز ساخته و منعكس مىنمود.
❕" زجاجه" يعنى" شيشه"، و در اصل به سنگهاى شفاف مىگويند، و از آنجا كه شيشه نيز از مواد سنگى ساخته مىشود و شفاف است به آن" زجاجه" گفته شده است و در اينجا به معنى حبابى است كه روى چراغ مىگذاشتند تا هم شعله را محافظت كند و هم گردش هوا را، از طرف پائين به بالا، تنظيم كرده، بر نور و روشنايى شعله بيفزايد.
❕" مصباح" به معنى خود" چراغ" است كه معمولا با فتيله و يك ماده روغنى قابل اشتعال افروخته مىشده است.
📚تفسیر نمونه ج ١٤ ص ٤٧٦
👌در روایت مورد استناد معاند آمده است كه" مشكاة" فاطمه ( س ) و مصباح حسن و" زجاجه" حسين (ع) و" شجره مباركه" ابراهيم خليل (ع) و" نه شرقى و نه غربى" يهودى و نصرانى نبودن آن حضرت، و" نُورٌ عَلى نُورٍ" امامى بعد از امام ديگر است، و" يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشاءُ" معنايش اين است كه خدا هر كه را بخواهد به سوى اين ائمه راهنمايى مىكند .
❕نور هدایت الهی در مشکات است و فاطمه س مصداق آن است زیرا ایشان چون چراغدانی است که وجود نورانی امامان علیهم السلام را حمل می کند. امام حسن ع مصداق آن چراغ و مصباحی است که در دامان چراغدانی چون فاطمه س رشد و پرورش یافته است و نور هدایتی امامت را به همراه دارد و این مصباح و چراغ در شیشه و حباب و زجاجه ای است که از خاموشی آن محافظت می کند و آن شیشه و زجاجه امام حسین ع است که جانشین امام حسن ع است و نور هدایتی امام حسن را ادامه می دهد و مانع خاموشی آن می شود و پس از امام حسین ع سایر امامان ع حامل این نور هدایتی اند و از خاموشی آن جلوگیری می کنند ❗️❗️
👌وهابی نادان بدون آنکه به معنا و مفهوم روایت توجه کند اشکال تراشی کرده است در حالی که توجه ندارد , آنچه در این روایت به آن اشاره شده است , در منابع اهلسنت توسط بزرگان علمای سنی مسلک نقل شده است .
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕یکی از بزرگان اهلسنت " ابن المغازلی " است که علمای اهلسنت در فضل و عظمت و مقام او زیاد سخن گفته اند :
📚المقفى الكبير، ج6، ص: 46 _ تاريخ بغداد ج 2 ص 354
❕ابن المغازلی از ابی الحسن علیه السلام نقل می کند :
"مشكاة فاطمه است و چراغ، حسن و حسيناند و مراد از «الزُّجاجَةُ كَأَنَّها كَوْكَبٌ»
اين است كه فاطمه ستارهاى درخشان در ميان زنان جهان است. و درباره «يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبارَكَةٍ» مىگويد: آن درخت مبارك، ابراهيم است و «لا شَرْقِيَّةٍ وَ لا غَرْبِيَّةٍ» يعنى نه يهودى است و نه مسيحى. و مراد از «يَكادُ زَيْتُها» آن است كه نزديك است علم از او تراوش كند و درباره «وَ لَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نارٌ نُورٌ عَلى نُورٍ»
مىگويد: هر امامى به دنبال امام ديگر مىآيد و مقصود از «يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشاءُ» آن است كه خدا هر كس را بخواهد به ولايت آنها هدايت مىكند "
" قال: «كَمِشْكَاةٍ» فاطمة و «الْمِصْبَاحُ» الحسن والحسين «الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ» قال: كانت فاطمة كوكباً درياً من نساء العالمين «يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ» الشجرة المباركة إبراهيم «لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ»: لا يهودية ولا نصرانية «يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ» قال: يكاد العلم ان ينطق منها «وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ» قال: فيها امام بعد امام «يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاء» قال: يهدي اللَّه عزّوجل لولايتنا من يشاء» "
📚مناقب علي بن أبي طالب ص 317 رقم/ 361 _ وسيلة المآل , حضرمی ص 123 مخطوط. _ تفسیر الاعقم , ص ٤٥٥ دار الحکمه الیمانیه و ...
❕در ادامه آیه مورد بحث خداوند می فرماید :
" «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصال» « (نور خدا) در خانه هايى است كه خدا رخصت داده كه قدر و منزلت آنان #رفعت يابد و نامش در آنها ياد شود و صبح و شام در آن تسبیح گفته شود » ( نور 36 )
❕سيوطى در تفسير الدّر المنثور از انس بن مالك و بريده دو نفر از صحابه پيامبر گرامی نقل مى كند هنگامى كه رسول خدا اين آيه را تلاوت فرمود، مردى برخاست و گفت: «اىُّ بُيُوتٍ هذِهِ يا رَسُوْلَ اللَّهِ»: «اين خانه هايى كه در اين آيه توصيف شده كدام است اى پيامبر خدا!»
👌پيامبر فرمود: «بُيُوتُ الانْبياء»: «خانه هاى پيامبران است».
❕ابوبكر برخاست و گفت : «هذا البَيْتُ مِنْها لَبَيْتُ عَلىٍ وَ فاطِمَةَ؟!» «اين خانه از آنها است، خانه على و فاطمه» عليهما السلام؟
👌فرمود: «نَعَمْ مِنْ افاضِلِها»: «آرى اين از برترين آنها است».
📚الدر المنثور ج5 ص50
👌شبيه همين معنى را حاكم حسكانى در شواهد التّنزيل از ابوبرزه يكى ديگر از صحابه از پيامبر اكرم نقل كرده است، بى آنكه نام شخص خاصى را ببرد، بلكه #چنين است «قيلَ يا رَسُولَ اللَّهِ ابَيتُ عَلَىٍّ وَ فاطِمَةَ مِنْها؟ قالَ مِنْ افْضَلِها»: «گفته شد آيا خانه على عليه السلام و فاطمه عليها السلام از آنها است»؟ پيامبر فرمود: «از برترين آنها است»
📚شواهد التنزیل ج1 ص410 _ روح المعانی ، ج18 ص157
👌بنابراین آیات مذکور یکی دیگر از آیاتی است که در فضل و مقام و عظمت اهلبیت علیهم السلام نازل شده است , بر همین اساس برخی از علما با توجه به روایت ابن المغازلی که نقل کردیم , می نویسند :
" خلاصه آيه چنين مىشود كه مثل نور خدا مانند فاطمه دانشمند است كه در چراغ حسن و حسين، نور افشانى مىكند و نور او با نور امامان ديگر از نسل وى افزايش مىيابد، و اين مسئله قويترين دليل بر امامت على و فرزندان پاكش مىباشد. زيرا در حديث مذكور ذكر مىشود كه امامان يكى پس از ديگرى از نسل فاطمه مىباشند و بدون ترديد اعتقاد به امامت فرزندان فاطمه، مبتنى بر پذيرفتن امامت على (ع) است. بدين ترتيب، با اعتقاد به امامت فرزندان فاطمه، امامت على (ع) ثابت مىگردد. ضمن اينكه خدا تعالى با تشبيه نور خود به فاطمه و فرزندان او، فضيلتى بىنظير و افتخارى بىمانند را براى آنان بيان مىدارد. و بدون شك فضيلت آنان از فضيلت على سرچشمه مىگيرد و پايينتر از آن مىباشد. پس على، با فضيلتترين شخص امت است و چنين شخصى بايد امام باشد. "
📚ترجمه دلائل الصدق ج ٢ ص ٢٦٩
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
بررسی ادعای معاند پیرامون کلام امام علی ع خطاب به ابن الکواء
🤔#پرسش
❓ فحاشی به منتقدین، ویژگی امام علی
به عنوان نمونه در حدیثی که به اعتراف علامه مجلسی صد در صد صحیح و معتبر است میخوانیم که امام اول شیعیان در پاسخ به یک سوال سادۀ شخصی به نام «ابن كوّاء»٬ با گستاخی تمام وی را با لفظ «لُکَع» به معنای «احمق - فرومایه - نفهم - کره خر» خطاب میکند!↓↓↓
امير مؤمنان على فرمود: براى كسى كه بر غذايش «بسم اللّه» مىگويد، ضمانت مىكنم كه غذا به او ضرر نكند و او از آن شكايت ننمايد. ابن كوّاء به ايشان عرض كرد: اى امير مؤمنان! من شب گذشته غذايى خوردم و بر آن «بسم اللّه» نيز گفتم، اما غذا به من ضرر كرد. حضرت فرمود: اى احمق! شايد تو چند نوع غذا خوردى و بر بعضى «بسم اللّه» گفتى و بر بعضى ديگر نگفتى.
📓منبع: ترجمه فروع کافی؛ جلد ۸، صفحه ۵۶.
💠#پاسخ💠
❕استناد معاند به روایتی است که مطابق آن امام صادق ع فرمود :
" امير مؤمنان فرمود: «من به كسى كه هنگام خوردن غذايش" بسم اللَّه" بگويد، ضمانت مىدهم كه از آن غذا شكوهاى نكند». ابن كوّاء گفت: اى امير مؤمنان! من ديروز غذايى خوردم و «بسم اللَّه» هم گفتم؛ امّا مرا اذيّت كرد! فرمود: «شايد غذاهاى متنوّع خوردهاى و براى يكى" بسم اللَّه" گفتهاى و براى يكى نگفتهاى، اى فرومايه!».
" قالَ أميرُ المُؤمِنينَ عليه السلام: ضَمِنتُ لِمَن يُسَمّي عَلى طَعامِهِ ألّا يَشتَكِيَ مِنهُ.
فَقالَ لَهُ ابنُ الكَوّاءِ: يا أميرَ المؤمِنينَ، لَقَد أكَلتُ البارِحَةَ طَعاماً فَسَمَّيتُ عَلَيهِ وآذاني!
فَقالَ: لَعَلَّكَ أكَلتَ ألواناً فَسَمَّيتَ عَلى بَعضِها ولَم تُسَمِّ عَلى بَعضٍ، يا لُكَعُ "
📚الكافي: ج 6 ص 295 ح 18، المحاسن: ج 2 ص 218 ح 1655
❕ ابن كوّاء از منافقين لجوج و عنودى است كه خود را در صف پيروان حضرت على عليه السلام داده بود، و به اشكال مختلف براى آن حضرت مزاحمت ايجاد مىكرد.
📚سوگندهاى پر بار قرآن، ص: 184
❕او از روسای گروه نادان و جاهل خوارج بود که در برابر علی ع شمشیر کشیده بودند , چنان که می نویسند :
" خوارج از دلِ فتنهاى برآمدند كه در كوفه جاى گرفته بود و به نامِ قُرّاء (قاريان) شناخته مىشد. آغاز پيدايىِ ايشان، در سايه احساساتى بود كه در روزهاى واپسينِ نبرد صِفّين برانگيخته شد و شدّت گرفت. اين حركت مبتنى بر خاستگاههاى فكرى و انديشهاى نبود. فرماندهى نظامى آنان بر عهده شَبَث بن رِبعى بود و رهبرى دينى و فكرىشان را عبد اللّه بن كَوّاء بر عهده داشت. "
📚دانش نامه امير المومنين «عليه السلام» بر پايه قرآن، حديث و تاريخ، ج6، ص: 359
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕ابن کواء در موارد متعددی به علی ع اهانت می کرد و با سوالاتی که مطرح می کرد در صدد بود که علی ع مورد اذیت و آزار قرار دهد , چنان که در نقلی آمده است که امام على عليه السلام در هنگامى كه ابن كوّاء گفت:
" اى امير مؤمنان! از جاى پايت تا عرش پروردگارت، چه قدر فاصله است؟: "
❕ فرمود : "مادرت، داغت را ببيند! 👈به انگيزه ياد گرفتن بپرس، نه براى آزار رساندن.👉 از جايى كه ايستادهام تا عرش پروردگارم، به مقدارى است كه گويندهاى خالصانه بگويد: «لا إله إلّا اللّه». "
"قالَ: ثَكَلَتكَ امُّكَ يَابنَ الكَوّاءِ! سَل مُتَعَلِّما ولا تَسأَل مُتَعَنِّتا؛ مِن مَوضِعِ قَدمي إلى عَرشِ رَبّي أن يَقولَ قائِلٌ مُخلِصا: لا إلهَ إلَا اللّهُ "
📚الاحتجاج ج ١ ص ٢٥٩
❕یا در هنگام نماز مزاحم نماز خواندن علی ع می شد و او را به شرک و کفر نسبت می داد , چنان که در نقلی آمده است :
"على عليه السلام در حال گزاردنِ نماز صبح بود. ابن كوّاء كه پشت سر او بود، [اين آيه را] قرائت كرد: «و همانا به تو و آنان كه پيش از تو بودهاند، وحى شده كه اگر شرك ورزى، كارت تباه خواه شد و از جمله زيانكاران خواهى بود». على عليه السلام به احترام قرآن، سكوت ورزيد تا وى از قرائت آيه فراغت يافت. سپس به قرائت نماز ادامه داد. ديگر بار ابن كوّاء همان آيه را خواند و على عليه السلام نيز سكوت ورزيد و پس از آن، به قرائت نماز ادامه داد. پس ابن كوّاء بار ديگر آن آيه را خواند. على عليه السلام سكوت كرد و آنگاه گفت: «شكيبا باش، كه وعده خداوند حق است؛ و مبادا آنان كه يقين ندارند، تو را بىثبات سازند!». سپس قرائت سوره را اتمام بخشيد و ركوع گزارد. "
"إنَّ عَلِيّا عليه السلام كانَ في صَلاةِ الصُّبحِ فَقَرَأَ ابنُ الكَوّاء وهُوَ خَلفَهُ: «وَ لَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَ إِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ وَ لَتَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ». فَأَنصَتَ عَلِيٌّ عليه السلام؛ تَعظيما لِلقُرآنِ حَتّى فَرَغَ مِنَ الآيَةِ، ثُمَّ عادَ في قِراءَتِهِ، ثُمَّ أعادَ ابنُ الكَوَّاء الآيَةَ، فَأَنصَتَ عَلِيٌّ عليه السلام أيضا، ثُمَّ قَرَأَ، فَأَعادَ ابنُ الكَوّاء فَأَنصَتَ عَلِيٌّ عليه السلام، ثُمَّ قالَ: «فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَ لا يَسْتَخِفَّنَّكَ الَّذِينَ لا يُوقِنُونَ»، ثُمَّ أتَمَّ السّورةَ، ثُمَّ رَكَعَ. "
📚تهذیب الاحکام ج ٣ ص ٣٦
❕یا در وقتی که علی ع خطابه می خواند , ابن کواء علی ع مورد اهانت قرار می داد و می گفت خداوند تو را بکشد که چقدر شیطان زیرک و فصیحی هستی :
" ... يخطب، فقال: قاتلك اللّه من شيطان، ما أفهمك و ما أفصحك! "
📚قاموس الرجال، ج6، ص: 563
👌از آنچه گذشت روشن شد که ابن کواء دارای یک شخصیت پست و فرومایه بود که یک شخصیت معصوم چون علی ع را که حاکم مشروع جامعه اسلامی بود مورد اهانت و آزار و اذیت قرار می داد و در برابرش با جهالتی که داشت شمشیر کشید . بنابراین اگر کسی به ابن کواء بگوید پست و فرومایه و جاهل , اهانتی نکرده است زیرا او در واقع متصف به این اوصاف بوده است .
❕در روایت مورد استناد معاند نیز علی علیه السلام خطاب به ابن کواء از تعبیر " لکع " استفاده می کند که این واژه چنان که لغت شناسان تصریح کرده اند به معنای " پست و فرومایه " است که صفت انسانهای احمق است :
" وهو اللئيم " ( النهاية: ج 4 ص 268 ) _ " اللكع: هو اللئيم الدنيء، و كلّ ذلك يوصف به الحَمِق، " ( لسان العرب، ج 8، ص 333 )
❕بنابراین اگر علی ع ابن کواء را با اوصاف پست و فرومایه توصیف کرده است , از این جهت است که او در واقع متصف به این اوصاف بوده است و توهینی از این جهت واقع نشده است .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
ـ🍃🍀🍃🍀
ـ🍀🍃🍀 ﷽
ـ🍃🍀
ـ🍀
⚫️فرا رسیدن سالروز شهادت امام باقر علیه السلام را تسلیت می گوییم .
❕پرسش و پاسخ های مرتبط با امام باقر علیه السلام ؛
1⃣مقام و منزلت امام باقر را در نزد علمای اهل سنت بیان کنید و آیا راست است که امام اعظم اهل سنت ابوحنیفه قبل از شاگردی امام صادق افتخار شاگردی امام باقر علیهما السلام را داشته است❗️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1265
2⃣یکی از ملحدین کلیپی برایم فرستاده است که در آن سخنران از قدرت امام باقر در تیر اندازی می گوید ، آنگاه به نحو تمسخر می گوید کارتون ها و فیلمهای هالیودی از روایات ائمه شیعه کپی برداری شده و برتری تیراندازی امام باقر از رابین هود و زورو ثابت می شود ❗️پاسخ چیست ❕
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1266
3⃣شيعيان ميگويند کلمه باقر يعنى شكافنده علمها ؛ امام باقر ميگويد؛
«فرشته اى روى خورشيد آب مى پاشد وگرنه شعله خورشيد زمين را مى سوزاند»فروع كافى ج ٣ ص ٢ قضاوت با خردمندان ❕
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1267
4⃣آیا حقیقت دارد که امام باقر ابوبکر و عمر را عادل می دانسته و لقب صدیق را به ابوبکر داده است ❕چرا شیعه بر خلاف رفتار امامش عمل می کند ❗️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3083
⚫️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3084
5⃣مادر امام باقر تمام معادلات آیزاک نیوتن رو به هم ریخت❗️
به دیوار گفته به حق خدا و رسولش نباید بیافتی ❕
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2324
6⃣فرار کردن امام باقر وسط مجلس خواستگاری به علت اینکه دختر مورد نظر قیافه زیبایی نداشته ❗️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1449
7⃣#امام_باقر و پرواز با فيل گِلى .مستقيما به سراغ روايت ميروم تا ببينيم اين شاهكار روحانيون تشيع را ....❗️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1146
8⃣آیا راست است که امام باقر اگر می دید #کنیزی در حال نماز حجاب گرفته است او را می زد تا با پوشش حجاب به زنان آزاد #شبیه نگردد ❗️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3085
9⃣اندر حکایت علم و عقل باقر العلوم شیعه!
از أبو عبیدة روایت است که امام باقر گفت: قاعدگی نجاست و پلیدى است که حق تعالى در زنان قرار داده. در زمان نوح زنان در هر سال یک بار حیض مىدیدند تا این که جماعتى از زنان که تعدادشان ۷۰۰ نفر بود از حجاب بیرون آمدند و رها و آزاد گشته، لباسهاى سرخ پوشیده و خود را زینت کرده و معطر ساختند و سپس در شهرها پراکنده شدند، با مردان همنشین شده و در اعیاد با آنها همراه بوده و در صفوف آنها در آمده و کاملا با مردان آمیزش پیدا نمودند. در چنین وقتى الله آنها را مبتلا ساخت به قاعدگی در هر ماه، خون حیض این زنان از آنها جارى گشت لذا مجبور شدند که از بین مردان خارج شوند. ❗️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4051
🔟امام باقر، شیعه و سنّی را تماماً تکفیر میکند ‼️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3933
1⃣1⃣امام باقر : بقاى شيعه در تناقض گوئى است . براى اثبات اينكه مذهب شيعه يك مذهب من درآوردى و هردمبيلى است، كافى است به روايات و احاديث و احكام اين مذهب نگاه انداخت. ❗️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4061
2⃣1⃣امام باقر در روايتى به صراحت ميگويد: الله به بلندى مكانى كه قرار دارد قسم ميخورد! ❗️
⚫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4015
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما:
ipasookh.ir
🍀
🍃🍀
🍀🍃🍀
🍃🍀🍃🍀
پاسخی به وهابی که مدعی است امام رضا ع قرآن را اشتباه خوانده است
🤔#پرسش
❓امام معصوم، قرآن را غلط میخواند.
أبومحمد القاسم بن العلاء رفعه عن عبد العزيز بن مسلم قال : كنا مع الرضا بمرو فاجتمعنا في الجامع يوم الجمعة في بدء مقدمنا فادأروا أمر الامامة وذكروا كثرة اختلاف الناس فيها فدخلت على سيدي فأعلمته خوض الناس فيه فتبسم ثم قال يا عبد العزيز... وَقَالَ لِنَبِيِّهِ : {أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَكَ ما لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ وَ كانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيماً}
📚 اصول کافی 198/1
✍🏻 عبدالعزیز بن مسلم میگوید : امام رضا برای ما گفت : خدا به پیامبرش میفرماید :
👈🏻 {أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتابَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَكَ ما لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ وَكانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيماً}
⚠️ درحالیکه آیه قرآن اینگونه است :
﴿وَأَنزَلَ ٱللَّهُ عَلَیۡكَ ٱلۡكِتَـٰبَ وَٱلۡحِكۡمَةَ وَعَلَّمَكَ مَا لَمۡ تَكُن تَعۡلَمُۚ وَكَانَ فَضۡلُ ٱللَّهِ عَلَیۡكَ عَظِیمࣰا﴾ [نساء/١١٣]
▬▭▬▭▬▭▬▭▬▭▬▭▬
🔆 قضاوت با خوانندگان 🔆 ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌وهابی با اهانت به امام رضا علیه السلام مدعی است که ایشان علم و آگاهی نسبت به قرآن ندانسته است در حالی که چشمان خود را بر جهل و ناآگاهی ابوبکر و عمر بسته است که نسبت به بدیهی ترین آیات قرآن علم و آگاهی نداشتند .
❕خداوند می فرماید :
" يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلالَة " " از تو (در باره ارث خواهران و برادران) سؤال مىكنند، بگو خداوند حكم كلاله (خواهر و برادر) را براى شما بيان مىكند " ( نساء ١٧٦ )
❕آنچه از كتب لغت استفاده ميشود اين است كه" كلالة" در اصل معنى مصدرى دارد و به معنى" كلال" يعنى از بين رفتن قوت و توانايى است ولى بعدا به خواهران و برادرانى كه از شخص متوفى ارث مىبرند گفته شده است و شايد تناسب آن اين باشد كه برادران و خواهران جزء طبقه دوم ارث هستند، و تنها با نبودن پدر و مادر و فرزند ارث مىبرند، و چنين كسى كه پدر و مادر و فرزندى ندارد مسلما در رنج است و قدرت و توانايى خويش را از دست داده، و لذا به آنها" كلالة" گفته مىشود و" راغب" در كتاب" مفردات" مىگويد: " كلالة" به كسانى گفته مىشود كه از متوفى ارث مىبرند، در حالى كه پدر و مادر يا فرزند و فرزندزاده او نيستند."
📚تفسير نمونه، ج3، ص: 296
👌ابوبکر و عمر همین معنای ساده از کلاله را نمی دانستند چنان که علمای اهلسنت از معدان بن ابى طلحه يعمرى نقل می کنند که گويد:
" عمر بن خطاب روز جمعهاى خطبه خواند و از پيامبر ياد كرد و از ابوبكر هم ياد نمود پس گفت: پس از آن من، چيزي را بعد از خودم وانگذاشتم كه پيش من مهمتر از كلاله باشد. من مراجعه به پيامبر خدا ننمودم درباره چيزى به اندازه آنچه درباره كلاله مراجعه كردم و سخت نگرفتم من درباره چيزى به اندازه ای كه در باره كلاله سخت گرفتم تا آنكه با انگشتش زد به سينهاش و گفت: اى عمر آيه تابستان كه كه در آخر سوره نساء است تو را بس نيست اگر زنده بمانم قضاوت ميكنم به قضيّهاى كه هر كس قرآن بخواند يا نخواند در آن قضاوت كند "
"إنّ عمر بن الخطّاب خطب يوم الجمعة فذكر نبيّ اللَّه و ذكر أبا بكر فقال: ثمّ إنّي لا أدع بعدي شيئاً أهمّ عندي من الكلالة ما راجعت رسول في شيء ما راجعته في الكلالة، و ما أغلظ لي في شيء ما أغلظ لي فيه حتى طعن بإصبعه في صدري و قال: يا عمر ألا يكفيك آية الصيف التي في آخر سورة النساء؟ و إنّي إن أعش أقضِ فيها- بقضاء- بقضيّة يقضي بها من يقرأ القرآن و من لم يقرأ القرآن "
📚صحیح مسلم ج ٣ ص ٤٢٨ _ سنن ابن ماجه ج ٢ ص ٩١٠
❕یا از مسروق نقل می کنند که گويد:
" پرسيدم از عمر بن خطاب از نزديكانم که وارث كلاله ميشود. پس گفت: الكلاله. الكلاله و ريشش را گرفت آنگاه گفت: بخدا قسم هر آينه اگر آنرا ميدانستم بهتر بود پيش من از اينكه هر چه روى زمين هست مال من باشد. پرسيدم از كلاله از رسول خدا که فرمود: آيا نشنيدى آيهاى را كه در تابستان (صيف) نازل شده و اين جمله را سه مرتبه تكرار كرد "
" سألت عمر بن الخطّاب عن ذي قرابة لي ورث كلالة، فقال: الكلالة الكلالة. و أخذ بلحيته ثمّ قال: و اللَّه لأن أعلمها أحبّ إليّ من أن يكون لي ما على الأرض من شيء، سألت عنها رسول اللَّه صلى الله عليه و آله و سلم فقال: «أ لم تسمع الآية التي أُنزلت في الصيف؟». فأعادها ثلاث مرّات "
📚تفسیر طبری ج ٤ ص ٤٤ _ الدر المنثور ج ٢ ص ٧٥٧
💠ادامه 👇