پذیرش توبه مستحقین حدود الهی !!!!!
🤔#پرسش :
❓یکی از اصحاب امام علی علیه السلام مرتکب عمل لواط شده و نزد حضرت علی آمد وگفت ای أمیرمؤمنان من با يک جوان عمل #لواط انجام دادم پس مرا پاک گردان!!!!!
[فَقَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ إِنِّي قَدْ أَوْقَبْتُ عَلَى غُلَامٍ فَطَهِّرْنِي فَقَالَ لَهُ يَا هَذَا امْضِ إِلَى مَنْزِلِكَ لَعَلَّ مِرَاراً هَاجَ بِكَ فَلَمَّا كَانَ مِنْ غَدٍ عَادَ إِلَيْهِ فَقَالَ لَهُ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ إِنِّي أَوْقَبْتُ عَلَى غُلَامٍ فَطَهِّرْنِي]
📚كتاب الكافي ج7 ص 201
🔅 جز اینکه امام علی علیه السلام حد بر او جاری نکرد که هیچ؛ بلکه او را بخاطر توبه اش مدح و ستایش کرد!!!!
💠#پاسخ💠
👌متاسفانه وهابیون فضای مجازی که مدعی اند از مولوی ها و ماموستاهای اهلسنت هستند به مانند بسیاری از بزرگانشان , اندک سواد دینی و قرآنی ندارند و نمی دانند که حدود الهی این قابلیت را دارد که توسط توبه صاحبش بخشیده شوند .
❕روایت مورد استناد وهابی روایتی است که امام صادق علیه السلام می فرماید :
"در حالی که امیرمؤمنان در میان جمعی از اصحابش در مسجد بود مردی آمد و گفت: ای امیر مؤمنان! بر غلامی دخول کردم، مرا پاک گردان. حضرت فرمود: ای فلان! برو خانه ات، چه بسا سودا بر تو غلبه کرده باشد. مرد رفت اما صبح روز بعد بازگشت وگفت: ای امیرمؤمنان بر غلامی دخول کردم مرا پاک گردان. حضرت همان سخن قبلی را تکرار کرد. سومین بار هم حضرت همان جواب قبلی را به او داد تا اینکه برای چهارمین بار مراجعه کرد. حضرت این بار فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله در چنین گناهی سه مجازات را معین کرده است، هر کدام از آنها را که میخواهی انتخاب کن. گفت: این سه مجازات چه هستند ای امیرمؤمنان؟ فرمود عبارتند از: قطع شدن گردن با شمشیر، پرت شدن از کوه در حالی که دست و پایت بسته میشود و سوم سوزانده شدن با آتش. مرد گفت: کدام یک از آنها بر من سخت تر است؟ حضرت فرمود: سوزانده شدن با آتش. مرد گفت: این را به عنوان مجازات میخواهم. آنگاه برخواست و دو رکعت نماز خواند. سپس در همان حالت نشسته گفت: پروردگار گناهی را مرتکب شدهام که از آن آگاه هستی و از آن ترسیدم به همین خاطر نزد وصیّ فرستاده ات و پسر عموی پیامبرت رفتم و از او خواستم تا مرا از این گناه پاک گرداند. وی مرا بین سه مجازات مخیر کرده است. پروردگارا من سخت ترین آنها را قبول کردم. خداوندا از تو میخواهم که این مجازات را کفاره گناهم قرار دهی و با آتشت مرا در قیامت نسوزانی. آنگاه برخواست و درحالی که گریه میکرد در حفره ای که امیرمؤمنان برای او آماده کرده بود نشست و آتش را در مقابل چشمانش دید. امیرمؤمنان گریه کرد و همراهانش نیز به گریه افتادند. آنگاه حضرت فرمود: ای مرد! برخیز ملائکه آسمان و زمین را به گریه انداختی. خداوند متعال توبه تو را قبول کرد برخیز و دیگر هرگز به چنین عملی بازنگرد " " فَقَالَ لَهُ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام قُمْ یَا هَذَا فَقَدْ أَبْکَیْتَ مَلَائِکَةَ السَّمَاءِ وَ مَلَائِکَةَ الْأَرْضِ فَإِنَّ اللَّهَ قَدْ تَابَ عَلَیْکَ فَقُمْ لَا تُعَاوِدَنَّ شَیْئاً مِمَّا قَدْ فَعَلْتَ"
📚الکافی ج ٧ ص ٢٠١
❕مرحوم امام خمینی هم طبق این روایت چنین فتوا داده است :
"كسى كه لواط نموده- دخول نموده باشد يا نه- اگر قبل از قيام بيّنه، توبه كند حد ساقط مىشود و اگر بعد از آن توبه كند ساقط نمىشود. و اگر ثبوت آن با اقرار او باشد سپس توبه نمايد، پس امام عليه السلام حق دارد او را عفو نمايد و يا اجراى حدّ كند. و همچنين نايب او ظاهراً اين حق را دارد. "
📚تحرير الوسيلة(ترجمه فارسى)، ج2، ص: 501
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
👌چنانکه گفتیم طبق قرآن و روایات اهلسنت در موارد متعددی توبه کسانی که مستحق اجرای حدود الهی هستند پذیرفته می شود و حد بر آنان جاری نمی شود .
❕مثلا خداوند در مورد توبه دزد می فرماید :
"دست مرد دزد و زن دزد را به كيفر عملى كه انجام دادهاند به عنوان يك مجازات الهى قطع كنيد، و خداوند توانا و حكيم است - اما آن كس كه پس از ستم كردن، توبه و جبران نمايد خداوند توبه او را مىپذيرد زيرا خداوند آمرزنده و مهربان است. " " ... فَمَنْ تابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَ أَصْلَحَ فَإِنَّ اللَّهَ يَتُوبُ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيم " ( مائده ٣٨ _ ٣٩ )
❕یا در مورد توبه قاذف می فرماید :
"و كسانى كه زنان پاكدامن را متهم مىكنند سپس چهار شاهد (بر ادعاى خود) نمىآورند آنها را هشتاد تازيانه بزنيد، و شهادتشان را هرگز نپذيريد، و آنها فاسقانند - مگر كسانى كه بعد از آن توبه كنند و جبران نمايند كه خداوند غفور و رحيم است. " " ... إِلاَّ الَّذِينَ تابُوا مِنْ بَعْدِ ذلِكَ وَ أَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ " ( نور ٤ و ٥ )
❕یا در مورد توبه زناکار می فرماید :
"آن مردان و زنانى كه (همسر ندارند و) اقدام به ارتكاب آن عمل (زشت ) مىكنند آنها را آزار دهيد (و حد بر آنها جارى نمائيد) و اگر توبه كنند و اصلاح نمايند (به جبران گذشته پردازند) از آنها درگذريد زيرا خداوند توبه پذير و مهربان است. "وَ الَّذانِ يَأْتِيانِها مِنْكُمْ فَآذُوهُما فَإِنْ تابا وَ أَصْلَحا فَأَعْرِضُوا عَنْهُما إِنَّ اللَّهَ كانَ تَوَّاباً رَحِيماً " ( نساء ١٦ )
❕بخاری و مسلم و دیگران از علمای اهلسنت هم نقل می کنند که فردی که مستحق حد الهی بود به نزد پیامبر آمد و اقرار به گناه خودش کرد , اما پس از آن توبه کرد و به همراه پیامبر نماز خواند , پیامبر نیز به خاطر توبه اش گناه او را بخشید و حد را بر او جاری نکرد : "عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ- رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ- قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ فَجَاءَهُ رَجُلٌ فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ، إِنِّي أَصَبْتُ حَدًّا فَأَقِمْهُ عَلَيَّ، قَالَ، وَ لَمْ يَسْأَلْهُ عَنْهُ، قَالَ: وَ حَضَرَتْ الصَّلَاةُ فَصَلَّى مَعَ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ، فَلَمَّا قَضَى النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ الصَّلَاةَ، قَامَ إِلَيْهِ الرَّجُلُ فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ، إِنِّي أَصَبْتُ حَدًّا، فَأَقِمْ فِيَّ كِتَابَ اللَّهِ، قَالَ: أَلَيْسَ قَدْ صَلَّيْتَ مَعَنَا؟ قَالَ: نَعَمْ، قَالَ: فَإِنَّ اللَّهَ قَدْ غَفَرَ لَكَ ذَنْبَكَ، أَوْ قَالَ: حَدَّكَ. "
📚صحیح بخاری ج ١٠ ص ٢٨٥ طبع مصر _ صحیح مسلم ج ٤ ص ٢١١٧ _ سنن ابی داود ج ٤ ص ١٨٧٤ _ سنن نسایی ج ٤ ص ٣١٤
❕وهابیون به جای آنکه روایت مورد بحث را مورد اشکال قرار دهند بهتر است در مورد فتاوای بزرگان اهلسنت چون ابوحنیفه و مالک بن انس و .... در حلیت لواط و نیز گرفتاری بسیاری از علمای اهلسنت به این عمل قوم لوط پاسخ دهند , در ذیل بخوانید :
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1681
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پاسخی به مولوی گرگیج در مورد زیارت اربعین !!!!
🤔#پرسش :
❓مولوی گرگیج :
برادران شیعه، باورهای خود را به ما تحمیل نکنند اگر افرادی از اهل سنت در مراسم عزاداری محرّم شرکت می کنند یا نسبت به مذهب وعقیده خود ناآگاه هستند و یا رودربایستی و نقطه ضعفی دارند پس نباید چنین گزارشهایی از صدا و سیما پخش شود و پیاده روی اربعین را در قالب کاروانی با نام اهل سنت به نمایش بگذارند؛ ما اربعینی ندرایم و برای هیچ یک از بزرگان دين چنین مراسم هایی برگزار نمیکنیم!!!!
💠#پاسخ💠
👌در روایات صریح اهلسنت می خوانیم که پیامبر اسلام دستور به زیارت قبور می داد و می فرمود :
«وَزُورُوا القُبُورَ فَإِنَّها تُذَكِّرُكُمُ الآخِرَة». «به زيارت قبور برويد كه مايه ياد سراى آخرت است». "
📚سنن ابن ماجه ج ١ ص ٥٠٠ _ همین مضمون در المستدرک علی الصحیحین ج ١ ص ٥٣٢ _ صحیح مسلم ج ٢ ص ٦٧١ ح ٩٧٦
👌و در ديگر سخن خود مى فرمايد: «زُورُوا الْقُبُورَ فَإِنَّ لَكُمْ فِيها عِبْرَة " «به زيارت قبور برويد زيرا در آن براى شما درس عبرت است».
📚كنز العمال: ج 15 ص 647، حديث 42558.
❗️ مسلم در صحيح خود از پيامبر گرامی نقل مى كند:
" جبرئيل فرود آمد و به من گفت: پروردگارت فرمان مى دهد به زيارت اهل بقيع بشتابيد و در حق آنان طلب آمرزش بكنيد. پيامبر از رختخواب خود برخاست و به سوى بقيع رفت، عايشه نيز به تعقيب پيامبر پرداخت. در اين موقع به پيامبر گفت من چگونه اهل بقيع را زيارت كنم؟ پيامبر فرمود: بگو درود بر اهالى اين سرزمين از مؤمنان و مسلمانان، خدا گذشتگان و آيندگان را رحمت كند. "
📚صحيح مسلم: ج ٢ ص ٦٦٩ باب ما يقال عند دخول القبور والدعاء لأهلها از كتاب الجنائز.
❕در ذیل نیز مشروعیت زیارت قبور را از قرآن ثابت کرده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/5176
👌از سوی دیگر پیامبر گرامی اسلام همه اهلسنت را مامور کرده است که امام حسین علیه السلام را دوست بدارند و فرمودند :
"حسین از من است و من از حسین هستم , خداوند دوستدار کسی است که حسین را دوست بدارد " " حسين منى و أنا من حسين، أحب اللّه من أحب حسينا "
📚مسند احمد ج ٢٩ ص ١٠٣ _ سنن ابن ماجه ج ١ ص ١٥٢ _ سنن ترمذی ج ٥ ص ٤٧٥
❕بنابراین از یک سو در مشروعیت و استحباب زیارت قبور طبق روایات صحیح اهلسنت تردیدی نیست و از سوی دیگر در وجوب محبت امام حسین ع تردیدی نیست , حال اگر اهلسنت کاروانی تشکیل دهند و به زیارت قبر امام حسین ع بروند و از این طریق به آن امام بزرگوار که سید جوانان اهل بهشت است عشق و محبت بورزند چه خلافی مرتکب شده اند !!!!
❗️به راستی چرا مولویان اهلسنت این قدر نسبت به مبانی و روایات اهلسنت جاهل هستند و منبر رسول الله را مایه گمراه کردن مردم قرار داده اند !!!!!
❕از سوی دیگر روایاتی نیز در کتابهای اهلسنت بالخصوص برای زیارت قبر امام حسین ع صادر شده است , چنان که محب الدین طبری نقل می کند :
"هرکس قبر حسین ع را با شناخت به جایگاه او زیارت کند , خداوند نامش را در علیین می نویسد , حول قبر امام حسین هفتاد هزار ملک هستند که تا روز قیامت بر او گریه می کنند " " إن من زار قبر الحسين عليه السلام عارفا بحقه كتب اللّه له فى عليين، و قال: إن حول قبر الحسين عليه السلام سبعين الف ملك شعثا غبرا يبكون عليه إلى يوم القيامة "
📚ذخائر العقبی ص ١٥١
👌محب الدین طبری نیز از علماء برجسته اهلسنت است که می توانید شرح بزرگی او را در کتابهای ذیل از اهلسنت بخوانید :
📚تذكرة الحفاظ (4/ 1474) العبر (5/ 382).النجوم الزاهرة (8/ 74). البداية و النهاية (13/ 340).طبقات السبكى (5/ 8). طبقات الاسنوي (2/ 179).الوافي بالوفيات (7/ 135). طبقات الحفاظ (510). مرآة الجنان (4/ 224). تتمة المختصر (2/ 343).دول الإسلام (2/ 153). ( به نقل از نفحات الازهار ج 1 ص 388 )
❕مولوی گرگیج مدعی است که بیشتر از سه روز نمی توان در فراق عزیزان گریه و عزاداری کرد , در حالی که در روایات خودشان آمده است که پیامبر اسلام در فراق مادرشان پس از سالها گریه و عزاداری می کردند , یا اصحاب و تابعین سالها به تعلیم پیامبر برای حضرت حمزه ع گریه و عزاداری می کردند , در ذیل بخوانید :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3089
❕در ذیل نیز طبق آیات قرآن توضیح داده ایم که گریه و عزاداری کردن برای اولیاء الهی و افرادی چون امام حسین علیه السلام در تمام سالها مورد تاکید خداوند است :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2703
❗️در ذیل نیز طبق روایات اهلسنت ثابت کرده ایم که پیامبر اسلام سالها قبل از واقعه کربلا برای امام حسین علیه السلام گریه و عزاداری می کرد :
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2114
❗️در ذیل هم توضیح داده ایم که شد رحال و بار سفر بستن برای زیارت قبور طبق مبانی اهلسنت هیچ اشکالی ندارد :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/607
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
احتمال خواندن نماز باطل توسط امام علیه السلام !!!!!
🤔#پرسش :
❓احتمال خواندن نماز باطل توسط امام معصوم و عدم عصمت !!!!
📓نام کتاب : من لا يحضره الفقيه جلد : 1 صفحه : 402
پدرم- رحمه اللَّه- در رسالهاى كه براي من فرستاده گويد: اگر از تو بادى يا حدثى خارج شد كه وضو را باطل مىسازد يا بخاطرت آمد كه وضو ندارى در هر حالى كه در نماز هستى سلام بده و مردى را كه اهليّت داشته باشد پيش انداز تا با مردم باقيمانده نمازشان را امامت كند، و تو خود نيز وضو بساز و نمازت را دوباره بخوان.
امامی (معصوم ) در نامه ای به امامی (معصوم ) میگه اگر حواست نبود که بی وضو نماز میخوانی (اگر معصومیتت تو را ترک کرد ) دوباره وضو بساز و نماز بخوان !!!!!
💠#پاسخ💠
👌تعبیری که در روایت مورد استناد وهابی آمده است , اگر چه مخاطبش امام علیه السلام است اما مقصود اصلی تعلیم حکم شرعی به امت می باشد چنان که نظائر این تعبیر را درقرآن هم مشاهده می کنیم .
❕اهلسنت معتقدند که پیامبران هیچگاه مشرک و کافر نمی شوند چه قبل از بعثت و چه بعد از بعثت :"هو أنهم معصومون عن الكفر، قبل الوحى و بعده بالاجماع "
📚شرح العقائد النسفية، ص: 89
❕با این وجود در قرآن می خوانیم که خداوند خطاب به پیامبر گرامی اسلام می فرماید :
" به تو و به همه انبياى پيشين وحى فرستاده شده است كه اگر مشرك شوى مسلما اعمالت حبط و نابود مىگردد و از زيانكاران خواهى بود"وَ لَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَ إِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ وَ لَتَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ " ( زمر ٦٥ )
❕طبق استدلال وهابی باید بگوییم که پیامبران عصمت از کفر و شرک ندارند , چون خداوند به پیامبرانش گفته است که اگر مشرک شوند اعمالشان حبط می شود !!!!!
👌اما مفسرین شیعه و سنی می گویند که آیه فوق نمی خواهد بگوید که برای پیامبران هم جایز بود که مشرک شوند , بلکه تعبیر فوق برای بیان قبح شرک و تعلیم به امت است , ( به در می گوید دیوار بشنوند ) : چنان که در تفسیر نمونه می خوانیم :
"در اينجا اين سؤال مطرح مىشود كه مگر امكان دارد كه انبياى بزرگ الهى راه شرك پيش گيرند كه آيه فوق با اين لحن با آنها برخورد مىكند؟
👌پاسخ اين سؤال روشن است: انبيا هرگز مشرك نخواهند شد .... آنها حتى در يك لحظه فكر شرك به خود راه دهند، آيا طبيب هوشمند و حاذقى كه از تاثير يك ماده سمى بسيار خطرناك و كشنده به خوبى آگاه است هرگز ممكن است در حال اعتدال فكر خود را به آن آلوده سازد؟
👈هدف اين است كه از اهميت خطر شرك به همگان گوشزد شود تا مردم بدانند وقتى خداوند با پيامبران بزرگش اينچنين سخن مىگويد تكليف ديگران روشن است، و به تعبير ديگر: اين از قبيل ضرب المثل معروف عرب است" اياك اعنى و اسمعى يا جارة":" منظورم تويى ولى اى همسايه تو بشنو!". 👉
❕همين معنى در حديثى از امام على بن موسى الرضا ع به هنگامى كه مامون سؤال از آياتى كرد نقل شده است كه امام فرمود:" منظور از اينگونه آيات امت است، هر چند مخاطب رسول خدا مىباشد" "
📚تفسير نمونه، ج19، ص: 528
❗️ابن کثیر عالم بزرگ اهلسنت هم این سخن را پذیرفته است و تصریح می کند که تعبیر مذکور تنها برای بیان قبح و زشتی شرک و تعلیم به امت است نه آنکه جایز باشد که پیامبر مشرک شود "
" وَ لَوْ أَشْرَكُوا لَحَبِطَ عَنْهُمْ ما كانُوا يَعْمَلُونَ تشديد لأمر الشرك و تغليظ لشأنه و تعظيم لملابسته، كقوله تعالى: وَ لَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَ إِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ [الزمر: 65] الآية، و هذا شرط، و الشرط لا يقتضي جواز الوقوع "
📚تفسير القرآن العظيم (ابن كثير)، ج3، ص: 268
👌 یا مانند آیه 23 سوره اسراء که خداوند پیامبر را مخاطب قرار می دهد و می فرماید ؛
« پرودگارت فرمان داده است که جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید . هرگاه یکی از آن دو یا هر دو نزد تو به پیری رسیدند کمترین اهانتی به آنها روا مدار و گفتار بزرگوارانه به آنها بگو»
👌در این آیه پیامبر را مخاطب قرار داده است در حالی که می دانیم پیامبر سالیان دراز قبل از نبوت پدر و مادر خود را از دست داده بود .بنابراین این گونه دستورات به صورت خطاب به پیامبر و تفهیم و تعلیم امت است .
❕در روایت مورد استناد وهابی هم به مانند مورد فوق اگرچه مخاطب امام علیه السلام است اما غرض تعلیم حکم شرعی به امت است و معنای روایت آن نیست که ممکن بود امام علیه السلام سهو و نسیانی کند چنان که معنای آیه مورد بحث آن نبود که جایز باشد انبیاء مشرک شوند , غرض در هر دو تنها تعلیم به امت است , ما در ذیل مفصلا عصمت امامان علیهم السلام را از آیات و روایات شیعه و اهلسنت اثبات کرده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4514
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2398
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
ناخن مصنوعی و وضو و غسل !!!!
🤔#پرسش :
لطفا در مورد این مطلب توضیح دهید :
توییت مریم شوندی :
چون زیاد دیدم تو توییتر حرص این مورد رو میخورید لازم دونستم بگم:)
بنا بر فتوای بیشتر مراجع، وضو و غسل با ناخن کاشتهشده، میتونه با نیت جبیره انجام بشه و مشکلی نداره . وااسلاماهاتون رو نگه دارید برای مسائل بزرگتر !!!!!
💠#پاسخ💠
👌قرآن با صراحت دستور می دهد که برای وضو باید صورت و دستها را شست و مثلا مانعی در صورت و دستها نباید باشد تا آب به صورت و دستها برسد و همین سخن در مورد غسل هم صادق است که مانعی نباید موجب شود که آب در غسل به بدن نرسد : " يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَ أَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرافِقِ وَ امْسَحُوا بِرُؤُسِكُمْ وَ أَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْن وَ إِنْ كُنْتُمْ جُنُباً فَاطَّهَّرُوا "
" " اى كسانى كه ايمان آوردهايد هنگامى كه براى نماز بپاخاستيد صورت و دستها را تا آرنج بشوئيد و سر و پاها را تا مفصل مسح كنيد , و اگر جنب باشيد خود را بشوئيد (غسل كنيد) " ( مائده ٦ )
❕متاسفانه امروزه ناخن مصنوعی یا کاشت ناخن مانع است که آب در وضو یا غسل به بدن برسد , لذا از مراجع نقل فتوا می کنند که فرموده اند :
" ايجاد مانع در اعضاى وضو و غسل جايز نيست و در واقع با كاشت ناخن مانع در دست شما ايجاد ميشود لذا جايز نيست. "
📚لوح فشرده پرسمان , کلید واژه حکم کاشت ناخن
❓حال سوال اینجاست که اگر زنی با این سخن مراجع مخالفت کرد و ناخن کاشت آیا می تواند با وضو و غسل جبیره طهارت حاصل کند و نماز بخواند !!!!!
👌مراجع در اینجا نیز اجازه وضو و غسل جبیره ای را نمی دهند و تصریح می کنند که وضو و غسل جبیره در جایی است که مثلا نتوان ناخن مصنوعی را برداشت یا برداشتن ناخن مصنوعی به قدری مشقت دارد که نتوان تحمل کرد , در غیر این دو صورت باید ناخن مصنوعی برداشته شود و وضو و غسل جبیره صحیح نیست . فتوای مراجع چنین است :
" اگر در جاى وضو يا غسل چيزى چسبيده است كه برداشتن آن ممكن نيست ، يا به قدرى مشقّت دارد كه نمیشود تحمل كرد بايد به دستور جبيره عمل كند "
📚توضیح المسائل مراجع , گرد آورنده : بنی هاشم , ج ١ ص ١٩٦
👌بنابراین با توجه به آنکه می توان به راحتی در زمان حدودا ده دقیقه ناخن مصنوعی و کاشته شده را بدون مشقت خاصی برداشت , لذا دیگر جایی برای وضو یا غسل جبیره ای وجود ندارد .
❕با توجه به آنکه ناخن مصنوعی و کاشته شده برای بانوان زینت محسوب می شود لذا در هنگام داشتن ناخن مصنوعی برای بانوان جایز نیست که آن را نشان نامحرم دهند , زیرا بانوان موظفند که زینتهای خود را از نامحرم بپوشانند .
🔸قرآن دستور می دهد که زنان تنها حق دارند که دربرابر محارمشان خود را زینت و آرایش کنند و در برابر نامحرم این حق را ندارند : "لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِن ... " ( نور ٣١ )
❕در روایتی آمده است :
" پیامبر زنان را منع کرد که برای غیر شوهر ، خودشان را زینت کنند و اگر چنین کنند بر خداوند است که آنان را وارد آتش دوزخ کند" " نَهَى أَنْ تَتَزَيَّنَ لِغَيْرِ زَوْجِهَا فَإِنْ فَعَلَتْ كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ يُحْرِقَهَا بِالنَّار "
📚من لا یحضره الفقیه ج 4 ص 6
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
دفاع ابراهیم علیه السلام از قوم لوط !!!!
🤔#پرسش
❓یکی شبهه کرد که تو قرآن آمده که حضرت ابراهیم از قوم لوط که اهل لواط و همجنس بازی بودند دفاع می کرد ? پس ما چرا مخالف همجنس باز ها باشیم !!!!!
💠#پاسخ💠
👌آنچه مورد بحث قرار گرفته است , اشاره به آیاتی از سوره هود است که هیچ ارتباطی هم با ادعای مطرح شده در پرسش ندارد .
❕خداوند می فرماید :
" هنگامى كه ترس ابراهيم فرو نشست و بشارت به او رسيد، با ما، در باره قوم لوط مجادله مىكرد - چرا كه ابراهيم، بردبار و دلسوز و بازگشت كننده (به سوى خدا) بود - اى ابراهيم از اين كار صرف نظر كن كه فرمان پروردگارت فرا رسيده و عذاب (الهى) بطور قطع به سراغ آنها مىآيد و برگشت ندارد "
" فَلَمَّا ذَهَبَ عَنْ إِبْراهِيمَ الرَّوْعُ وَ جاءَتْهُ الْبُشْرى يُجادِلُنا فِي قَوْمِ لُوطٍ _ إِنَّ إِبْراهِيمَ لَحَلِيمٌ أَوَّاهٌ مُنِيبٌ _ يا إِبْراهِيمُ أَعْرِضْ عَنْ هذا إِنَّهُ قَدْ جاءَ أَمْرُ رَبِّكَ وَ إِنَّهُمْ آتِيهِمْ عَذابٌ غَيْرُ مَرْدُود " ( هود ٧٤ _ ٧٥ _ ٧٦ )
❕در تفسیر شریف نمونه می خوانیم :
"در اينجا ممكن است، اين سؤال پيش آيد كه چرا ابراهيم در باره يك قوم آلوده گنهكار به گفتگو برخاسته و با رسولان پروردگار كه ماموريت آنها به فرمان خدا است به مجادله پرداخته است (و به همين دليل تعبير به" يُجادِلُنا" شده، يعنى با ما مجادله مىكرد) در حالى كه اين كار از شان يك پيامبر، آن هم پيامبرى به عظمت ابراهيم دور است. !!!!!
👌لذا قرآن بلافاصله در آيه بعد مىگويد:" ابراهيم بردبار، بسيار مهربان، و متوكل بر خدا و بازگشت كننده به سوى او بود" (إِنَّ إِبْراهِيمَ لَحَلِيمٌ أَوَّاهٌ مُنِيبٌ)
❗️ در واقع با اين سه جمله پاسخ سر بسته و كوتاهى به اين سؤال داده شده است.
👌توضيح اينكه: ذكر اين صفات براى ابراهيم به خوبى نشان مىدهد كه مجادله او مجادله ممدوحى ( و مورد تایید خداوند ) بوده است، و اين به خاطر آنست كه براى ابراهيم روشن نبود كه فرمان عذاب به طور قطع از ناحيه خداوند صادر شده، بلكه اين احتمال را مىداد كه هنوز روزنه اميدى براى نجات اين قوم باقى است، و احتمال بيدار شدن در باره آنها مىرود، و به همين دليل هنوز جايى براى شفاعت وجود دارد، لذا خواستار تاخير اين مجازات و كيفر بود، چرا كه او حليم و بردبار بود، و نيز بسيار مهربان بود و نيز در همه جا به خدا رجوع مىكرد. "
📚تفسیر نمونه ج ٩ ص ١٧٥
❕بنابراین از آیات فوق الذکر استفاده می شود که ابراهیم ع بر پایه صفات پسندیده ای که داشت , امید داشت که قوم لوط متذکر شوند و خود را اصلاح کنند و از خداوند می خواست که عذاب آنان را تاخیر اندازد که خداوند پاسخ داد که آنان دیگر اصلاح شدنی نیستند و فرمان عذاب برای آنان قطعی شده است , چنان که یکی دیگر از مفسران می گوید :
" مضمون اين مجادله اين بود كه شايد خدا به قوم لوط ترحم نمايد و آنانرا به علت گناهانشان طعمه عذاب قرار ندهد.
❕خدا مىفرمايد: محققا ابراهيم عليه السّلام فوقالعاده بردبار و متوجه به خدا و به سوى خدا بازگشت كننده بود. چون پيامبران معمولا موظف بودند كه بشر را حتى المقدور هدايت كنند و نجات دهند و بزرگترين وسيله آنان براى اين موضوع يعنى هدايت و نجات بشر: حلم و توجه و بازگشت به سوى امداد و كمك پروردگار بود لذا خداى عليم حضرت ابراهيم را به سه صفتى كه در آيه مورد بحث است تمجيد و تحسين مىكند. يعنى حضرت ابراهيم بقدرى براى نجات بشر دلسوز و مهربان بود كه نهايت حلم و دعاء و توجه خود را بكار مىبرد ( و بر پایه همین صفات امید نجات و توبه قوم لوط را داشت که خداوند به او خبر داد که قوم لوط اهل توبه و اصلاح نیستند و فرمان عذاب برایشان قطعی شده است )"
📚تفسير آسان، ج ٧، ص: ٣٣٧
👌به هر حال ما در ذیل پیرامون عمل لواط و همجنس بازی توضیحات مفصلی داده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3259
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3258
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
یاس پیامبران از رحمت خداوند !!!!!
🤔#پرسش :
❓یکی شبهه کرد که در قرآن گفته شده است که کافران از خدا مایوس می شوند و در جای دیگر گفته است که پیامبران از خدا مایوس شدند !!! یعنی طبق قرآن پیامبران کافرند !!!!!!
💠#پاسخ💠
👌قرآن در مورد یاس از رحمت خداوند می فرماید :
"از رحمت خدا مايوس نشويد كه از رحمت خدا جز قوم كافر مايوس نمىشوند " " لا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْكافِرُونَ " (یوسف ٨٧ )
👌یاس از رحمت الهی از گناهان کبیره و در حد کفر به خداوند است , چنان که مرحوم دستغیب می نویسد :
"دوم از گناهان كبيره نااميدى از رحمت الهى است. «اليأس من روح اللّه» روح در لغت نسيمى را مىگويند كه انسان از آن لذت و راحت مىبرد. چون سبب يأس از پروردگار عالم اعتقاد نداشتن به قدرت و كرم و رحمت بىپايان او است در قرآن مجيد آن را از صفات كفار قرار داده و مىفرمايد «نااميد از رحمت الهى نمىشود مگر كسى كه كافر است»
حضرت صادق (ع) و حضرت كاظم و حضرت رضا و حضرت جواد عليهم السّلام آن را جزء گناهان كبيره شمردهاند "
📚گناهان كبيره، ج1، ص: 69
👌حال شبهه افکن مدعی شده است که پیامبران هم از رحمت الهی مایوس شده اند , استناد شبهه افکن به آیه ١١٠ سوره یوسف است : " حَتَّى إِذَا اسْتَيْأَسَ الرُّسُلُ وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جاءَهُمْ نَصْرُنا فَنُجِّيَ مَنْ نَشاءُ وَ لا يُرَدُّ بَأْسُنا عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ " در حالی که این آیه ارتباطی با یاس پیامبران از رحمت خداوند ندارد بلکه مورد آیه ناظر به یاس پیامبران از قومشان و عدم یاری شدن از سوی افراد قوم است و همینطور متذکر می شود که اقوام پیامبران بر پایه کمی ایمان به پیامبران و دعوت آنان سوء ظن می بردند اما خداوند با یاری پیامبران سوء ظن افراد را از بین می برد , چنان که در تفسیر نمونه در شرح آیه مورد بحث می خوانیم :
"كار پيامبران به جايى مىرسيد كه گمان مىكردند همه مردم بدون استثناء آنها را تكذيب خواهند كرد، و حتى گروهى از مؤمنان كه اظهار ايمان مىكنند آنها نيز در عقيده خود ثابت قدم نيستند!.
❕اين احتمال نيز در تفسير آيه داده شده است كه فاعل" ظنوا"، مؤمنان است يعنى مشكلات و بحرانها بحدى بود كه ايمان آورندگان، چنين مىپنداشتند نكند وعده نصرت و پيروزى كه پيامبران دادهاند خلاف باشد؟! و اين سوء ظن و تزلزل ناشى از آن براى افرادى كه تازه ايمان آوردهاند چندان بعيد نيست. "
📚تفسیر نمونه ج 10 ص 99
❕لذا در تفسیر نمونه آیه مورد اشاره چنین ترجمه می شود :
"(پيامبران به دعوت خود و دشمنان به مخالفت هم چنان ادامه دادند) تا رسولان مايوس شدند و گمان كردند كه (حتى گروه اندك مؤمنان) به آنها دروغ گفتهاند، در اين هنگام يارى ما به سراغ آنها آمد هر كس را مىخواستيم نجات مىداديم و مجازات و عذاب ما از قوم زيانكار بازگردانده نمىشود. "
❕آنچه گفتیم در روایتی مورد بیان امام رضا علیه السلام هم واقع شده است .
👌راوی می گوید :
"در مجلس مأمون حضور داشتم و امام رضا علیه السلام نیز نزد او بود. مأمون از او پرسید: ای پسر رسول خدا! مگر شما نگفته اید که پیامبران معصومند؟ فرمود: بله. مأمون به امام رضا علیه السلام عرض کرد: مفهوم آیه «حَتَّی إِذَا اسْتَیْأَسَ الرُّسُلُ وَظَنُّواْ أَنَّهُمْ قَدْ کُذِبُواْ جَاءهُمْ نَصْرُنَا» چیست؟ امام رضا ع فرمود :
"مقصود آن است که خداوند متعال میفرماید تا آن وقت که پیامبران از مردم قوم خویش مأیوس گشتند و مردمان قوم گمان بردند که پیامبران دروغ گفته اند، در این جا بود که یاری و نصرت ما به کمک پیامبران آمد. " " حضرت مجلس المأمون و عنده الرضا علي بن موسى (عليه السلام)، فقال له المأمون: يا بن رسول الله، أليس من قولك، إن الأنبياء معصومون؟ قال: «بلى» و ذكر الحديث إلى أن قال فيه: فقال المأمون لأبي الحسن (عليه السلام): فأخبرني عن قول الله تعالى: حَتَّى إِذَا اسْتَيْأَسَ الرُّسُلُ وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جاءَهُمْ نَصْرُنا. قال الرضا (عليه السلام): «يقول الله تعالى حتى إذا استيأس الرسل من قومهم، و ظن قومهم أن الرسل قد كذبوا، جاء الرسل نصرنا». "
📚عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج ۱، ص ۱۷۹، باب ۱۰، ح ۱.
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
صرف هزینه زیارت امام حسین ع برای کمک به فقراء !!!!
🤔#پرسش :
❓آیا بهتر نبود که پولی که برای زیارت امام حسین خرج می شود صرف فقرا می شد و مشکلی از فقرا برطرف می شد !!!!!
💠#پاسخ💠
👌زیارت امام حسین علیه السلام یک وظیفه واجب اخلاقی است که انجام آن بر عهده تمام شیعیان است , چنان که امام صادق عليه السلام فرمود :
" اگر يكى از شما، در تمام روزگارش حج بگزارد، امّا حسين بن على عليه السلام را زيارت نكند، حقّى از حقوق پيامبر خدا را وا گذاشته است؛ زيرا حقّ حسين عليه السلام، فريضهاى است از سوى خداى متعال و بر هر مسلمانى، واجب است. " " لَو أنَّ أحَدَكُم حَجَّ دَهرَهُ، ثُمَّ لَم يَزُرِ الحُسَينَ بنَ عَلِيٍّ عليه السلام، لَكانَ تارِكا حَقّا مِن حُقوقِ رَسولِ اللّهِ صلى الله عليه و آله؛ لِأَنَّ حَقَّ الحُسَينِ عليه السلام فَريضَةٌ مِنَ اللّهِ تَعالى واجِبَةٌ عَلى كُلِّ مُسلِمٍ. "
📚تهذيب الأحكام: ج 6 ص 42 ح 87، المزار للمفيد: ص 27 ح 2
❕اتفاقا مطابق روایات , زیارت امام حسین علیه السلام موجب افزایش رزق و روزی می گردد و پولی که خرج زیارت شده به انسان بازگشت می کند و در مقابل ترک زیارت ایشان برای انسان فقر را به دنبال می آورد !!!!!
❕راوی می گوید :
"امام صادق عليه السلام به من فرمود: «اى عبد الملك! زيارت امام حسين عليه السلام را وا مگذار و يارانت را به آن، فرمان بده كه خداوند، عمرت را طولانى مىكند و بر روزىات مىافزايد و تو را خوشبخت مىدارد و جز خوشبخت، از دنيا نمىروى و تو را جزو نيكبختان مىنويسد». " قالَ لي: يا عَبدَ المَلِكِ! لا تَدَع زِيارَةَ الحُسَينِ بنِ عَلِيٍّ عليه السلام ومُر أصحابَكَ بِذلِكَ، يَمُدُّ اللّهُ في عُمُرِكَ، ويَزيدُ اللّهُ في رِزقِكَ، ويُحييكَ اللّهُ سَعيدا، ولا تَموتُ إلّا سَعيدا، ويَكتُبُكَ سَعيدا. "
📚كامل الزيارات: ص 286 ح 461، بحار الأنوار: ج 101 ص 47 ح 12.
❕یا در روایت دیگر فرمودند :
" پس زیارت حسین را وا مگذاريد كه خداوند، بر عمر و روزىتان مىافزايد؛ و چون زيارت او را وا نهاديد، خداوند، از عمر و روزىتان كم مىكند. " "فَلا تَدَعوها يَمُدُّ اللّهُ في أعمارِكُم، ويَزيدُ في أرزاقِكُم، وإذا تَرَكتُم زِيارَتَهُ نَقَّصَ اللّهُ مِن أعمارِكُم و أرزاقِكُم "
📚تهذيب الأحكام: ج 6 ص 43 ح 91، المزار للمفيد: ص 32 ح 2، كامل الزيارات: ص 284 ح 457، المزار الكبير: ص 343 ح 2، بحار الأنوار: ج 101 ص 47 ح 11.
👌و در نقل دیگر آمد :
"اين زيارت، روزى را به سوى بنده مىكِشد و آنچه را هزينه كرده، جبران مىكند و به سوی او باز می گرداند , برايش در برابر هر درهمى كه هزينه كرده، ده هزار درهم مىدهند و آن را برايش مىاندوزند، و چون محشور شود، به او گفته مىشود:" براى تو در برابر هر درهمى، ده هزار درهم است. خداوند، سود تو را در نظر داشته و آن را نزد خود، برايت اندوخته است"». " " إنَّهُ يَجلِبُ الرِّزقَ عَلَى العَبدِ، ويُخلِفُ عَلَيهِ ما يُنفِقُ ... وإن سَلِمَ فُتِحَ لَهُ البابُ الَّذي يَنزِلُ مِنهُ رِزقُهُ، ويُجعَلُ لَهُ بِكُل دِرهَمٍ أنفَقَهُ عَشَرَةُ آلافِ دِرهَمٍ، وذُخِرَ ذلِكَ لَهُ، فَإِذا حُشِرَ قيلَ لَهُ: لَكَ بِكُلِّ دِرهَمٍ عَشَرَةُ آلافِ دِرهَمٍ، إنَّ اللّهَ نَظَرَ لَكَ فَذَخَرَها لَكَ عِندَهُ. "
📚تهذيب الأحكام: ج 6 ص 45 ح 96، كامل الزيارات: ص 246 ح 366 و ص 554 ح 843،
👌بنابراین با زیارت امام حسین علیه السلام بهتر می توانیم به فقراء کمک کنیم زیرا در صورت زیارت ایشان رزق و روزی ما برای کمک کردن افزایش پیدا می کند و در مقابل ترک زیارت ایشان سبب فقر و تنگدستی ما شده که به تبع قدرت ما برای کمک به فقراء کاهش پیدا می کند .
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❕از سوی دیگر امام حسین علیه السلام اسوه ایثار و بخشش و کمک به فقراء بوده اند و ما با زیارت ایشان از این امام بزرگوار درس ایثار و انفاق و کمک به نیازمندان را می آموزیم .
👌نقل می کنند :
" اعرابی وارد مدینه طیبه شد و از کریم ترین مردم جویا شد. امام حسین علیه السّلام را به وی معرفی کردند. او داخل مسجد شد و دید که امام حسین مشغول نماز است. مقابل آن حضرت ایستاد و این اشعار را سرود: کسی که الان چشم امید به تو دارد و حلقه درب خانه تو را حرکت دهد ناامید نخواهد شد. تویی که بخشنده و مورد اعتماد هستی ... راوی میگوید: امام حسین علیه السّلام سلام کرد و به قنبر فرمود: آیا چیزی از مال حجاز باقی مانده؟ گفت: آری، مبلغ چهار هزار اشرفی باقی مانده است. فرمود: آنها را بیاور. زیرا کسی که از ما بیشتر به آنها احتیاج دارد آمده است. سپس برد یمانی را از تن خویش در آورد و آن اشرفیها را در میان آن پیچید و آن را به این خاطر که به نظر مبارکش اندک بود و بدین جهت که از اعرابی خجل بود، از شکاف در به آن اعرابی عطا کرد و این اشعار را خواند:
این اشرفیها را بگیر و من به خاطر اینکه به تو پول مختصری عطا کردم پوزش میطلبم. بدان که من نسبت به تو مهربان هستم. اگر حق ما را به ما میدادند باران بذل و بخشش از آسمانها بر تو فرو میریخت. ولی چه باید کرد که حوادث روزگار وضع انسان را تغییر میدهند و دست من فعلا خالی از پول است. راوی میگوید: اعرابی آن اشرفیها را گرفت و شروع به گریه کرد. امام حسین به وی فرمود: آیا برای اینکه بخشش ما قلیل و اندک بود گریه میکنی؟ گفت: نه. برای این گریه میکنم که چگونه خاک تو را میرباید و این گونه بذل و بخشش هایت را از بین میبرد. " "فَسَلَّمَ الْحُسَيْنُ ع وَ قَالَ يَا قَنْبَرُ هَلْ بَقِيَ شَيْءٌ مِنْ مَالِ الْحِجَازِ قَالَ نَعَمْ أَرْبَعَةُ آلَافِ دِينَارٍ فَقَالَ هَاتِهَا ... ... "
📚مناقب آل ابی طالب ج ٤ ص ٦٦
❗️یا در نقل دیگر آمده است :
" شعيب بن عبد الرحمن خُزاعى می گوید :
در روز واقعه عاشورا، اثر چيزى را بر دوش حسين بن على عليه السلام يافتند و [علّت] آن را از امام زين العابدين عليه السلام جويا شدند. فرمود: «اين، اثر بارهایی است كه بر دوش خويش مىكشيد و براى بيوهزنان، يتيمان و بينوايان، [آذوقه] مىبُرد». " " وُجِدَ عَلى ظَهرِ الحُسَينِ بنِ عَلِيٍّ يَومَ الطَّفِّ أثَرٌ ..."
📚المناقب ابن شهرآشوب: ج 4 ص 66، بحار الأنوار: ج 44 ص 190 ح 3.
❗️یا علمای اهلسنت نقل می کنند :
" گزارشهاى متعدّدى رسيده كه حسين عليه السلام، ميهمان را اكرام مىكرد و به خواهان مىبخشيد و با خويشاوند مىپيوست و به فقير مىرساند و به نيازخواه، كمك مىكرد و برهنه را مىپوشاند و گرسنه را سير مىكرد و به بدهكار، عطا مىنمود و ناتوان را دستگيرى مىكرد و بر يتيم، دلسوزى مىكرد و به نيازمند، يارى مىرساند و كمتر مىشد كه مالى به او برسد و آن را تقسيم نكند. " " قَدِ اشتَهَرَ النَّقلُ عَنهُ أنَّهُ كانَ يُكرِمُ الضَّيفَ، ويَمنَحُ الطّالِبَ، ويَصِلُ الرَّحِمَ، ويُنيلُ الفَقيرَ، ... ، ويُعينُ ذَا الحاجَةِ، وقَلَّ أن وَصَلَهُ مالٌ إلّا فَرَّقَهُ. "
📚مطالب السؤول: ص 73
❕بر همین اساس مرحوم امام خمینی در مورد چرایی افعالی چون زیارت امام حسین علیه السلام می گوید :
"البته يك مطلبى هم كه بايد بين همه ما بايد باشد اين است كه اين نكته را به مردم بفهمانيم همهاش قضيه اين نيست كه ما مىخواهيم ثواب ببريم، قضيه اين است كه ما مىخواهيم پيشرفت كنيم ( و از امام حسین ع درس بگیریم ) "
📚صحيفه امام، ج8، ص: 529
❕یا شهید مطهری می گوید :
"صحبت ثواب نیست. صحبت بالاتر از ثواب است. می گوید برو مکه و زنده شو. برو زیارت قبر پیامبر، نیرو بگیر! محبت پیدا کن! برو با حسین بن علی علیه السلام معاشقه کن و روحت را زنده کن! برو با علی بن ابیطالب علیه السلام معاشقه کن و روحت را زنده کن! آن وقت با روح زنده بیا ایران و وقتی با روح زنده آمدی، آن وقت بیمارستان هم می سازی؛ ۱۰۰ تا بیمارستان هم می سازی، حسینیه هم می سازی، پل هم می سازی، مدرسه هم می سازی، هزار کار خیر هم می کنی. "
🌐https://b2n.ir/t04666
❕کسانی که در بحث زیارت امام حسین ع سخن از کمک به نیازمندان را پیش می کشند بهتر است خودشان اندکی از خرج و مخارجشان برای کمک به نیازمندان بزنند , به عنوان نمونه همین گونه از افرادند که به جای کمک کردن به فقراء سرمایه های خود را خرج مصارف آنچنانی خود می کنند و تنها در کشور ترکیه برخی از ایرانیان حدود چهارمیلیارد و ۸۰ میلیون دلار به اقتصاد ترکیه کمک کردهاند و در ترکیه خرج سفر و .... کرده اند !!!!!
🌐https://b2n.ir/m15614
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
زیارت امام حسین ع یا کمک به فقراء !!!!.pdf
3.11M
⁉️آیا بهتر نبود که پولی که برای زیارت امام حسین خرج می شود صرف فقرا می شد و مشکلی از فقرا برطرف می شد !!!!!
✍پاسخ را در فایل بالا بخوانید .
@Rahnamye_Behesht
👌در ذیل طبق آیات و روایات توضیح داده ایم که حکومت اسلامی موظف است با بی حجابی و بی بند و باری زنان در جامعه برخورد کند و مانع به فساد رفتن جامعه گردد , چنان که موظف است با تمامی مفاسد اجتماعی برخورد کند :
▫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2868
❕حال شایان مصلح که به حق از آن بیسوادان خوارج مسلک است , مدعی شده است که برخورد با بی حجابان کار اسلام سقیفه ای است , و مثلا اسلام من می گوید که زنان را آزاد بگذارید که برهنه و بی حجاب در جامعه بگردند و جامعه را در منجلاب فرو برند !!!!
👌مطابق تصاویری که ضبط شده است , نیروی انتظامی مطابق وظیفه قانونی خود به فرد فوت شده متذکر وظیفه حجاب و عدم برهنگی می شود , بدون آنکه آن فرد را مورد ضرب و شتمی قرار دهد , اما شایان مصلح دروغگو مدعی شده است که نیروی انتظامی فرد مذکور را کشته است !!!!! , در ذیل کلیپ مذکور را ببینید :
https://eitaa.com/akhbar2030_ir/62931
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
44.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣فلسفه عقلی و دلیل شرعی وجوب حجاب چیست ?
✍پیامدهای برهنگی زنان به تصریح آمارهای غربی چگونه است ?
🎥پاسخ این سوالات را در کلیپ بالا ببینید .
تهیه شده در مجموعه پرسمان اعتقادی _ شیعه پاسخ
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
43.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا الزام حکومت به حجاب بانوان در جامعه قابل توجیه و دفاع است ?!!!!
چرا نباید به مانند بسیاری از کشورهای اسلامی , حجاب در ایران هم اختیاری باشد ?!!!
دیدگاه پیامبر اسلام و امامان علیهم السلام در مورد حجاب اجباری چیست ?!!!!
استدلال رهبر انقلاب در مورد حجاب اجباری در جامعه چگونه است ? آیا ایشان موافقند یا مخالف ?!!!!
بی حجابی چه آثار شومی بر فرد و جامعه می گذارد و چه عواقب شوم اخروی دارد ?!!!!
آیا الزام به حجاب با آزادی افراد در جامعه تضاد ندارد !!!!!
اگر می خواهید پاسخ این سوالات را بدانید , حتما کلیپ فوق را ببینید و منتشر کنید .
تهیه شده در مجموعه پرسمان اعتقادی _ شیعه پاسخ
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
عدم اکراه در دین و اجبار در حجاب ( پاسخی به بیات زنجانی ) !!!!
🤔#پرسش :
▫️بی بی سی فارسی :
آیتالله اسدالله بیات زنجانی، از مراجع تقلید شیعه، برخورد با مهسا امینی را محکوم کرده و با ابراز تاسف از مرگ او، گشت ارشاد را «نامشروع» خوانده است.
🔹آقای بیات زنجانی گفته: «"آیۀ کریمه لا إکراه فی الدین" با اطلاقی که دارد به صراحت و شفافیت تمام، مؤمنان را از توسعه قهری و ترویج ستمگرانه و ظالمانهارزشهایی که آنها را دینی و اخلاقی میپندارند بازداشته است.»
🔹او همچنین گفته که گشت ارشاد به جز غیرشرعی بودن، غیرقانونی و غیرعقلانی نیز هست. ❗️❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌متاسفانه افرادی چون بیات زنجانی به اولیات فقه اسلامی و احکام قرآنی اطلاع و آگاهی ندارد اما چون در مخالفت با نظام اسلامی سخن می گوید , اربابان انگلیسی و آمریکایی اش او را آیت الله می کنند و دیدگاهای باطلش را منتشر می کنند .
👌آیه شریفه مورد بحث چنین است : " لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ " " در قبول دين، اكراهى نيست. (زيرا) راه درست از راه انحرافى، روشن شده است. " ( بقره ٢٥٦ )
❗️ این آیه ناظر به حوزه عقیده و باور است یعنی اسلام مخالف است که به زور کسی را معتقد به دین اسلام کرد , چنان که روایاتی که در شان نزول آیه وارد شده است , به روشنی این سخن را اثبات می کند .
❕مفسر معروف اسلامى" طبرسى" در" مجمع البيان" در شان نزول آيه نقل مىكند: مردى از اهل مدينه بنام" ابو حصين" دو پسر داشت برخى از بازرگانانى كه به مدينه كالا وارد مىكردند هنگام برخورد با اين دو پسر آنان را به عقيده و آيين مسيح دعوت كردند، آنان هم سخت تحت تاثير قرار گرفته و به اين كيش وارد شدند و هنگام مراجعت نيز به اتفاق بازرگانان به شام رهسپار گرديدند. " ابو حصين" از اين جريان سخت ناراحت شد و به پيامبر ص اطلاع داد و از حضرت خواست كه آنان را به مذهب خود برگرداند و سؤال كرد آيا مىتواند آنان را با اجبار به مذهب خويش باز گرداند؟ آيه فوق نازل گرديد و اين حقيقت را بيان داشت كه:" در گرايش به مذهب اجبار و اكراهى نيست".
📚مجمع البیان ج ٢ ص ٦٣١
❕در نقلی آمده است که امام رضا ع به نقل از پدران بزرگوار خود فرمود :
" مسلمانان به پيامبر خدا گفتند: اى پيامبر خدا! اگر كسانى را كه بر آنان چيره گشتى، به پذيرش اسلام مجبور مىساختى، شمارِ ما افزون مىگشت و در برابر دشمنان، نيرومند مىشديم. پيامبر خدا فرمود:" من حاضر نيستم خداوند عز و جل را با بدعتى كه در باره آن به من دستورى نرسيده است، ديدار كنم «و من، از خودسران نيستم» . در اين هنگام، خداوند- تبارك و تعالى- نازل كرد: اى محمّد! «اگر پروردگارت مىخواست، بى گمان، همه كسانى كه در زمين هستند، سراسر، ايمان مىآوردند»؛ يعنى همه در دنيا، از سرِ اجبار وناچارى ايمان مىآوردند، همچنان كه در آخرت، با ديدن و مشاهده عذاب، ايمان مىآورند، و اگر من اين كار را با آنان مىكردم، ديگر سزاوارِ پاداش و ستايش از جانب من نمىبودند؛ بلكه مىخواهم كه با اختيار و آزادانه، ايمان بياورند تا سزاوار تقرّب [به من] و كرامت و جاودانگى در بهشتِ جاويدان شوند. «پس آيا تو مردم را مجبور مىكنى كه مؤمن باشند؟». " أنَّ المُسلِمينَ قالوا لِرَسولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله لَو أكرَهتَ يا رَسولَ اللَّهِ مَن قَدَرتَ عَلَيهِ مِنَ النّاسِ عَلَى الإِسلامِ لَكَثُرَ عَدَدُنا وقَوينا عَلى عَدُوِّنا. فَقالَ رَسولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله: ما كُنتُ لِأَلقَى اللَّهَ عَزَّ وجَلَّ بِبِدعَةٍ لَم يُحدِث إلَيَّ فيها شَيئاً «وَ ما أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ» فَأَنزَلَ اللَّهُ تَبارَكَ وتَعالى: يا مُحَمَّدُ «وَ لَوْ شاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعاً» عَلى سَبيلِ الإِلجاءِ وَالاضطِرارِ فِي الدُّنيا كَما يُؤمِنونَ عِندَ المُعايَنَةِ ورُؤيَةِ البَأسِ فِي الآخِرَةِ ولَو فَعَلتُ ذلِكَ بِهِم لَم يَستَحِقُّوا مِنّي ثَواباً ولا مَدحاً لكِنّي اريدُ مِنهُم أن يُؤمِنوا مُختارينَ غَيرَ مُضطَرّينَ لِيَستَحِقّوا مِنِّي الزُّلفى وَالكَرامَةَ ودَوامَ الخُلودِ في جَنَّةِ الخُلدِ «أَ فَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّى يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ».
📚عيون أخبار الرضا عليه السلام: ج 1 ص 136، تفسير نور الثقلين: ج 2 ص 331
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
👌از آنجا كه دين و مذهب با روح و فكر مردم سر و كار دارد و اساس و شالوده اش بر ايمان و يقين استوار است خواه و ناخواه راهى جز منطق و استدلال نمى تواند داشته باشد و جمله" لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ" در واقع اشاره اى به همين است.
❕بنابراین مضمون آیات فوق الذکر به این سخن بر می گردد که در قبول دین و اعتقاد به آن هیچ گونه اجباری در کار نیست و پیامبر هم تنها موظف به رساندن پیام الهی است و کسی را مجبور به پذیرش و اعتقاد به آیین اسلام نمی کند زیرا اصولا اسلام و هر مذهب حق از دو جهت نمى تواند جنبه تحميلى داشته باشد:
🔸١ _ بعد از آن همه دلائل روشن و استدلال منطقى و معجزات آشكار، نيازى به اين موضوع نيست، آنهایی متوسل به زور و تحميل مى شوند كه فاقد منطق باشند، نه اسلام با آن منطق روشن و استدلالهاى نيرومند.
🔸٢ _ اصولا دين كه از يك سلسله اعتقادات قلبى ريشه و مايه مى گيرد ممكن نيست تحميلى باشد زور و شمشير و قدرت نظامى در اعمال و حركات جسمانى ما مى تواند اثر بگذارد نه در افكار و اعتقادات ما.
📚تفسیر نمونه ج2 ص281
❕اما باید توجه کرد که بین اجبار در حوزه عقیده و اجبار در حوزه عمل فرق است ، در عقیده فرد آزاد است و می تواند هر راهی را که بخواهد برگزیند ، اما در عمل چنین نیست ، زیرا اعمال افراد بهم پیوند خورده است با زندگی اجتماعی آنها و در زندگی اجتماعی هم سرنوشت افراد به هم مربوط است و اعمال زشت خواه و ناخواه اثر طبیعش را بر اجتماع خواهد گذاشت .
👌 اسلام درعین حال که آزادی عقیدتی را برای همگان ثابت می داند ، و معتقد است که در آن هیچ اجباری نیست ، اما برای سامان یافتن اجتماع و افعال و عملکردهای افراد , قوانین لزومی وضع کرده است زیرا در اجتماع چیزی به عنوان ضرر فردی وجود ندارد و هر زیان فردی امکان این را دارد که به صورت یک " زیان اجتماعی" در آید و به همین دلیل منطق و عقل به افراد اجازه می دهد که در پاک نگه داشتن محیط زیست خود از هرگونه تلاش و کوششی خود داری نکنند.
👌پیامبر گرامی فرمود:
« یک فرد گنهکار در میان مردم همانند کسی است که با جمعی سوار کشتی شود و به هنگامی که در وسط دریا قرار گیرد تبری برداشته وبه سوراخ کردن موضعی که در آن نشسته بپردازد و هرگاه به او اعتراض کنند در جواب بگوید من در سهم خود تصرف می کنم اگر دیگران او را از این عمل خطرناک باز ندارند طولی نمی کشد که آب دریا به داخل کشتی نفوذ کرده ویکباره همگی در دریا غرق می شوند » " مثل القائم في حدود اللَّه و الواقع فيها كمثل قوم استهمّوا على سفينة فأصاب بعضهم أعلاها و بعضهم أسفلها فكان الّذين في أسفلها إذا استقوا من الماء مرّوا على من فوقهم فقالوا لو أنا خرقنا في نصينا خرقا و لم نوذ من فوقنا فإن هم تركوهم و ما أرادوا هلكوا جميعا و إن أخذوا على أيديهم نجوا جميعا "
📚 مسند احمد ج4 ص268 _ نهج الفصاحه ص836
👌بنابراین حق نظارت بر اجتماع یک حق طبیعی است و اسلام نیز با وضع احکام و قوانینی مانند حدود ، امر به معروف ، نهی از منکر ، آن را به رسمیت شناخته است و این منافاتی هم با آزادی در عقیده ندارد .
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❕از جناب بیات زنجانی بیسواد سوال می کنیم که اگر طبق قرآن همگان را باید آزاد بگذاریم تا هر کار و غلطی که دلشان می خواهند انجام دهند , با این استدلال که در دین اکراهی نیست , پس چگونه است که خداوند مانع آزادی مطلق افراد در اجتماع می شود و دستور می دهد که با هنجار شکنان اجتماعی برخورد شود و در دینش برای افراد احکام اجباری وضع می کند !!!!!
👌مثلا در در آيه 2 سوره «نور» مىخوانيم: الزّانِيَةُ وَالزّانى فَاجْلِدُوا كُلِّ واحِدٍ مِنْهُما مِأةَ جَلْدَةً وَلا تَأخُذُكُمْ بِهِما رَأفَةَ فى دِيْنَ اللَّهِ انْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَومِ الآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذابِهُما طائِفَة مِنْ الْمُؤمِنينَ "
«هر يك از زنان و مرد زناكار را صد تازيانه بزنيد، و نبايد رأفت (و محبّت كاذب) نسبت به آن دو شما را از اجراى حكم الهى مانع شود اگر به خدا و روز جزا ايمان داريد! و بايد گروهى از مؤمنان مجازات آن دو را مشاهده كنند»!
👌یا در آيه 38 سوره «مائده» مىخوانيم: وَالسّارِقُ وَالسّارِقَةُ فَاقْطَعُوا ايْدِيَهُما جَزاءً بِما كَسَبا نَكالًا مِنَ اللَّهَ وَ اللَّهِ عَزيزٌ حَكيمٌ: «دست مرد دزد و زن دزد را، به كيفر عملى كه انجام دادهاند، به عنوان مجازات الهى قطع كنيد؛ و خداوند توانا و حكيم است».
❕یا در مورد مجازات كسانى كه عمل منافى عفّت را به افراد پاكدامن نسبت مىدهند؛ در آيه 4 سوره «نور» چنين مىخوانيم: وَالَّذينَ يَرْمُونَ الُمحصَناتِ ثُمَّ لَمْ يَأتُوا بِارْبَعَةِ شُهَداءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمانِينَ جَلْدَةً وَلا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهادَةً ابَدَاً وَ اولئِكَ هُمُ الْفاسِقُون: «كسانى كه زنان پاكدامن را (به زنا) متّهم مىكنند، سپس چهار شاهد (بر مدّعاى خود) نمىآورند، آنها را هشتاد تازيانه بزنيد، و شهادتشان را هرگز نپذيرد؛ و آنها همان فاسقان اند»!
❕یا در قرآن مجيد در مورد اخلال گران به امنيّت اجتماعى و آنها كه حمله مسلّحانه به جان و مال و ناموس مردم مىكنند، مجازات بسيار شديدى ذكر شده است؛ كه مىتواند افراد شرور را بر سر جاى خود بنشاند.
👌در آيه 33 سوره «مائده» چنين مىخوانيم:
"انَّما جَزاءُ الَّذينَ يُحابُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ يَسْعَوْنَ فى الارْضِ فَساداً انْ يُقَتَّلُوا اوْ يُصَلِّبُوا اوْ تُقَطَّعَ ايْديهِمْ وَ ارْجُلُهُمْ مِنْ خِلافٍ اوْ يُنْفَوا مِنَ الارْضِ ذلِكَ لَهُمْ خِزْى فِى الدُّنْيا وَ لَهُمْ فِى الآخِرَةِ عَذاب عَظيم: «كيفر كسانى كه با خدا و پيامبرش به جنگ بر مىخيزند و اقدام به فساد در روى زمين مىكنند (و با تهديد اسلحه به جان و مال و ناموس مردم حمله مىبرند،) فقط اين است كه اعدام گردند؛ يا به دار آويخته شوند؛ يا (چهار انگشت از) دست (راست) را و پاى (چپ) آنهابه عكس يكديگر بريده شود؛ و يا از سرزمين خود تبعيد گردند، اين رسوايى در دنيا است و درآخرت مجازات عظيمى دارند»
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❓همینطور در سنت پیامبر نیز چنین احکامی را در برخورد با هنجار شکنان اجتماعی مشاهده می کنیم , مثلا حد و مجازات مرتد قتل اعلام می شود : ( الفقیه ج ٤ ص ١٠٤ ) یا مجازات شراب خواری هشتاد تازيانه اعلام می شود : ( الکافی ج ٧ ص ٢١٤ ) , یا مجازات لواط و همجنسبازی مردان اعدام معرفی می شود : (التهذیب ج ١٠ ص ٥٣ ) , یا مساحقه و همجنسبازی زنان صد ضربه شلاق یا در صورت احصان قتل اعلام می شود : ( وسائل الشیعه ج ٢٨ ص ١٦٥ باب ١ ) , یا قيادت و واسطگى در ميان زنان و مردانى كه مرتكب اعمال منافى عفّت مىشوند، حدّ آن، 75 تازيانه يعنى سه چهارم حدّ زنا معرفی می شود : ( الکافی ج ٧ ص ٢٦١ ) یا حد ساحر قتل و کشتن او معرفی می شود : ( الکافی ج ٧ ص ٢٦٠ )
❕اگر در دین اجبار و اکراهی نیست و مردم باید آزادانه هر کار ناشایسته ای می خواهند انجام دهند , پس چگونه چنین مجازاتی در دین برای افراد هنجار شکن در نظر گرفته شده است و تاکید هم شده است که حتما این حدود و کیفرها را باید اجرایی کنید , چنان که امامان و پیامبر اسلام می فرمودند :
"«حَدّ يُقامُ فِى الارْضِ ازْكى مِنْ مَطَرِ ارْبَعينَ لَيْلَةً وَ ايّامِها» «حدّى كه در زمين اجرا شود پر بارتر از چهل شبانه روز باران است!»"
📚وسائل الشیعه ج ٢٨ ص ١٢
❕یا امیر مومنان ع در مورد زن شوهر داری که زنا کرده است و حدش سنگسار بود فرمود :
"بار الها چهار بار شهادت علیه این زن نزد تو ثابت شد و تو خود به فرستاده ات از جمله آنچه که به او از دینت وحی کردی فرمودی: ای محمد! هر کس حدی از حدود مرا تعطیل کند پس بی شک با من ستیز کرده و از فرمان من سر پیچیده و در برابر قدرت من ایستاده. پروردگارا من نمی خواهم که حدود تو را تعطیل کنم و طالب مخالفت با تو نیستم و ستیزه کننده با تو و ضایع کننده احکامت نخواهم بود بلکه مطیع فرمان تو هستم و تابع سنت رسولت. "" أَنَّ امْرَأَةً أَتَتْ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع- فَأَقَرَّتْ عِنْدَهُ بِالزِّنَا أَرْبَعَ مَرَّاتٍ قَالَ فَرَفَعَ رَأْسَهُ إِلَى السَّمَاءِ وَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنَّهُ قَدْ ثَبَتَ عَلَيْهَا أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ وَ إِنَّكَ قَدْ قُلْتَ لِنَبِيِّكَ ص فِيمَا أَخْبَرْتَهُ مِنْ دِينِكَ يَا مُحَمَّدُ مَنْ عَطَّلَ حَدّاً مِنْ حُدُودِي فَقَدْ عَانَدَنِي وَ طَلَبَ بِذَلِكَ مُضَادَّتِي.... "
📚الکافی ج ٧ ص ١٨٧
👌بنابراین روشن می شود که مقصود از آیه شریفه : " لا اکراه فی الدین " اجبار در حوزه عقیده و باور است , اما در حوزه عمل در دین اجبار است و هرکسی آزاد نیست که هر غلط و فسادی که می خواهد در جامعه انجام دهد .
❕در مورد بی حجابی علنی در جامعه نیز در دین اجبار است و اسلام اجازه نمی دهد که افراد لخت و برهنه و بی حجاب در جامعه حاضر شوند و در صورتی که افراد از این حکم حجاب تخطی کنند از باب تعزیر باید مجازات شوند , چنان که در ذیل مفصلا در این رابطه طبق قرآن و احادیث بحث کرده ایم و مستندات را آورده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2868
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3285
❕گشت ارشاد هم وظیفه قانونی و شرعی خود را انجام می دهد و سعی می کند که با برهنگان و هنجار شکنان اجتماعی برخورد کند , حال اگر فردی برهنه و بد حجابی از گشت ارشاد مثلا بترسد و سکته کند , دلیل نمی شود که بگوییم گشت ارشاد خوب نیست و باید جمع شود !!!!
👌آیا اگر فردی از بیمارستان و پزشک و درمان بترسد و سکته کند , دلیل بر بد بودن بیمارستان و پزشک است !!!! یا اگر راهنمایی و رانندگی ماشین فردی را به علت سرعت غیر مجاز متوقف کند و راننده ماشین بترسد و سکته کند , دلیل بر بد بودن راهنمایی و رانندگی و لزوم جمع کردن این نهاد است !!!!
👌خبرهایی می بینیم که تماشاگر فوتبال بر پایه استرس فوتبالی سکته می کند و می میرد ? آیا در این هنگام باید بازی فوتبال از اساس تعطیل شود !!!! یا دانش آموز از استرس امتحان سکته می کند و می میرد !!!! آیا باید آموزش و پرورش تعطیل شود !!!!!
❕مطابق تصاویری که ضبط شده است و بر خلاف دروغگویی های رسانه ای , نیروی انتظامی مطابق وظیفه قانونی خود به فرد فوت شده یعنی خانم مهسا امینی متذکر وظیفه حجاب و عدم برهنگی می شود , بدون آنکه آن فرد را مورد ضرب و شتمی قرار دهد , در ذیل کلیپ مذکور را ببینید :
https://eitaa.com/akhbar2030_ir/62931
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
اکراه _ اجبار در حجاب !!!!.pdf
5.37M
❗️بی بی سی فارسی :
آیتالله اسدالله بیات زنجانی، از مراجع تقلید شیعه، برخورد با مهسا امینی را محکوم کرده و با ابراز تاسف از مرگ او، گشت ارشاد را «نامشروع» خوانده است.
آقای بیات زنجانی گفته: «"آیۀ کریمه لا إکراه فی الدین" با اطلاقی که دارد به صراحت و شفافیت تمام، مؤمنان را از توسعه قهری و ترویج ستمگرانه و ظالمانهارزشهایی که آنها را دینی و اخلاقی میپندارند بازداشته است.»
✍پاسخ را در مقاله فوق بخوانید :
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
بی حجابی یک زن در نزد پیامبر و قانون حجاب اجباری !!!!
🤔#پرسش :
❓با توجه به بحث گشت ارشاد یک حدیثی در کتاب کافی است که اگر صحیح باشد نشان می دهد حجاب اجبار نبوده . در کتاب کافی جلد ۵ صفحه ۵۰۵ آمده است که زنی برهنه آمد خدمت پیامبر و از همسرش شکایت کرد که چرا با کنیزی بوده است اگر حجاب اجباری بوده است چرا پیامبر این زن را مجازات و توبیخ نکرد که برهنه از خانه بیرون آمده است . در روایت آمده برهنه حالا نگیم لخت بوده حداقل بی حجاب بوده اما پیامبر فقط به شوهر آ ن زن گفته زنان حساس هستند و حتی شوهر را مورد عتاب قرار نداده که چرا همسرت حجاب ندارد . اگر روایت ضعیف است دلیل ضعف سند را بیان کنید ❗️❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که مفصل بیان کرده ایم , حجاب حکم مسلم آیات و روایات است و حکومت اسلامی به دستور ائمه علیهم السلام موظف است که در جهت ترویج حجاب در جامعه و مقابله با بی حجابی بکوشد , در ذیل بخوانید :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2868
❕حال برخی برای زیر سوال بردن این حکم , شبهاتی پوشالی را مطرح می کنند که نمونه این شبهات مطلب فوق است که ظاهرا از کتابی که فردی بیسواد به نام ترکاشوند در این رابطه نوشته است , اقتباس شده است .
👌روایت مورد استناد از قرار ذیل است که عبد الرحمان بن الحجاج می گوید :
"رسول خدا نشسته بود ناگهان زن عریانی به خدمت آن حضرت آمد و در مقابل حضرت ایستاد و گفت: ای رسول خدا من زنا کرده ام. مرا پاک گردان. مردی از پشت سر او رسید و جامه و لباسی به دستش بود و بر سر او افکند. حضرت فرمود: این زن با تو چه نسبتی دارد؟ گفت: ای رسول خدا! او همسر من است و من با کنیز خود خلوت کردم و او از روی غیرت چنین کرد. حضرت فرمود: او را نزد خودت بگیر. سپس فرمود: وقتی غیرت بر زنی غالب میشود بالای وادی را از پایین وادی تشخیص نمی دهد. "
" بَیْنَا رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله قَاعِدٌ إِذْ جَاءَتِ امْرَأَةٌ عُرْیَانَةٌ حَتَّی قَامَتْ بَیْنَ یَدَیْهِ فَقَالَتْ یَا رَسُولَ اللَّهِ إِنِّی فَجَرْتُ فَطَهِّرْنِی قَالَ وَ جَاءَ رَجُلٌ یَعْدُو فِی أَثَرِهَا وَ أَلْقَی عَلَیْهَا ثَوْباً فَقَالَ صلی الله علیه و آله مَا هِیَ مِنْکَ قَالَ صَاحِبَتِی یَا رَسُولَ اللَّهِ خَلَوْتُ بِجَارِیَتِی فَصَنَعَتْ مَا تَرَی فَقَالَ ضُمَّهَا إِلَیْکَ ثُمَّ قَالَ إِنَّ الْغَیْرَاءَ لَا تُبْصِرُ أَعْلَی الْوَادِی مِنْ أَسْفَلِهِ "
📚الکافی ج ٥ ص ٥٠٥
🔸اولا : این روایت برای افرادی که با معیار سندی در اعتبار سنجی روایات پیش می روند , قابل استدلال نیست , زیرا راوی روایت یعنی عبد الرحمان بن الحجاج در زمان امام رضا علیه السلام بوده است :
📚زبده المقال من معجم الرجال ج ١ ص ٥٧٩
❕این راوی بدون آنکه سلسله سند ارائه کند ( رفعه ) مستقیما و به صورت مرفوع و مرسل از پیامبر اسلام روایت می کند , چنین روایتی که راویان آن ذکر نشده باشد از نظر رجالی ضعیف تلقی می شود , لذا علامه مجلسی در ذیل روایت تصریح می کند که این نقل ضعیف است :
📚مراه العقول ج ٢٠ ص ٣١٦
🔸ثانیا : این روایت چه ارتباطی به آزادی حجاب دارد ? پیامبر گرامی تصریح می کند که این زن چون غیرتی شده است گویی عقل خود را از دست داده است و در چنین حالتی بالای وادی را از پایین وادی تشخیص نمی دهد !!!! بر پایه همین از دست دادن درک و شعور آن زن برهنه به نزد پیامبر آمده است و مدعی شده بود که زنا کرده است !!!!
👌پیامبر به شوهرش امر می کند که وضعیت او را اصلاح کند آنجایی که فرمود : " ضمها الیک " " یعنی او را به نزد خودت بگیر " و مثلا مانع این عملکرد او بشو .
❕این که شوهر آن زن در صدد بوده است که حجاب زن را به او برگرداند و با پوششی به دنبال او راه افتاده بود : "القی علیها ثوبا " به روشنی ثابت می کند که در زمان پیامبر اسلام ص حجاب لازم و اجباری بوده است , لذا آن شوهر در صدد پوشاندن همسرش بوده است و پیامبر اسلام هم به همسر آن زن امر می کند که زنش را در بر گیرد .
❕اما از آنجا که آن زن عقل و درکش را بر پایه غیرت از دست داده بود , دیگر پیامبر مستقیما با آن زن برخورد نمی کند و وظیفه تحت پوشش قرار دادنش را به شوهرش می سپارد , زیرا افراد جنون زده در اسلام تکلیفی در تنبیه ندارند تا زمانی که هوشیار شوند : " ان القلم رفع عن ثلاث .... عن المجنون حتی یفیق "
📚بحار الانوار ج ٥ ص ٣٠٣
👌بنابراین روایت مورد استناد نه تنها با قانون حجاب ضدیتی ندارد , بلکه در تایید قانون حجاب هم می باشد .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
دخالت فقهاء در حکومت !!!!
🤔#پرسش :
❓از فقهای حکومتی بپرهیزید !!!!
کافی ج ۱ ص ۴۶ ح ۵
امام صادق نقل کرد که رسولخدا گفت: فقها مادام که داخل (و درگیرِ) دنیا نشده باشند امین رسولان هستند. پرسیده شد ای رسولخدا، داخل دنیا شدنشان به چیست؟ گفت: پیرویشان از قدرت حاکم؛ پس اگر چنین کردند بایستی از آنها بابت دینتان پرهیز کنید ❕❕❕
💠#پاسخ💠
👌مقصود روایت فوق سلاطین جور هستند که برای رسیدن به دنیا از هیچ ظلم و ستمی پرهیز نمی کنند , در این هنگام علما و فقها نباید چنین سلاطین ظالمی را تایید و یاری کنند که اگر چنین کنند مردم باید از آنان دوری کنند , چنان که در روایت دیگری این قضیه با شرح بیشتری بیان شده است , امام صادق علیه السلام فرمود:
" ملعون است، ملعون، عالمی که به دنبال سلطان جوری است، و یاور او در ستم او است. " "مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ عَالِمٌ یَؤُمُّ سُلْطَاناً جَائِراً مُعِیناً لَهُ عَلَی جَوْرِهِ. "
📚کنزالفوائد ج ١ ص ١٥٠ _ وسائل الشیعه ج ١٦ ص ٢٨٠
❕یا مطابق نقل دیگر پیامبر گرامی اسلام فرمود :
" هر کس سلطان جائر و ستمگری را مدح کند و خود را در برابرش سبک سازد و کرنش کند به طمع او، همنشین او است در دوزخ. " "مَنْ مَدَحَ سُلْطَاناً جائرا .... "
📚الفقیه ج ٤ ص ١١ _ امالی صدوق ص ٤٢٦
❕این روایات در ممنوعیت یاری سلطان ستمگر اشاره به آیه شریفه است که فرمود :
"و تكيه بر ظالمان نكنيد كه موجب مىشود آتش شما را فرو گيرد و در آن حال جز خدا هيچ ولى و سرپرستى نخواهيد داشت و يارى نمىشويد. "( هود ١١٣ )
👌اما اگر سلطان عادلی در راس امور باشد که دستورات خداوند را در جامعه اجرا می کند , در این صورت وظیفه علما و فقهاء یاری کردن این سلطان عادل است که مصداق چنین سلطانی در عصر غیبت فقیه جامع الشرایط است , چنان که در ذیل توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3507
👌چنین سلطان عادلی همان است که امیر مومنان علیه السلام در نهج البلاغه در توصیف او فرمود :
" السُّلْطَانُ وَزَعَةُ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ." "سلطان (عادل) پاسدار الهى در زمين اوست "
📚نهج البلاغه حکمت ٣٣٢
❕شارحین این کلام علی علیه السلام می گویند :
" پيام خاصى كه اين كلام نورانى در بر دارد اين است كه جامعه اسلامى بدون حكومت قوى كه مردم، خود را موظف به پيروى از آن بدانند اداره نمىشود و هنگامى كه فرد قوى و عادلى در رأس حكومت قرار گيرد همه بايد از او پيروى كنند تا نظم صحيح بر جامعه حاكم گردد و هرج و مرج و بىقانونى برچيده شود. "
📚پيام امام امير المومنين عليه السلام، ج14، ص: 671
👌و بر همین اساس معصوم علیه السلام در مورد سلطان عادل و نقش او در گسترش دین فرمود :
"دین و سلطان دو برادر همراه هم اند، و به ناچار باید یکی با دیگری باشد. دین رأس است و سلطان پاسبان. اگر رأس نباشد، ویرانی است، و اگر پاسبان نباشد، ضایع میشود. "
📚الاختصاص مفید ص ٢٦٣ _ بحار الانوار ج ٧٢ ص ٣٥٤
👌در روایت دیگری امام صادق علیه السلام به زیبایی حکومت سلطان عادل و لزوم تقویت او و حکومت سلطان ستمگر و لزوم دوری از او را به تصویر کشیده و می فرماید :
"چون حکمران در این جهت عادل باشد، قبول منصب او و همکاری با او و یاری او در حکمرانی اش و تقویت او، حلال است، و حلال شده و کسب با آنها حلال است؛ برای آنکه در سرپرستی والی عادل و مامورانش احیای هر حق و عدلی است، و نابودی هر ستم و ناحق و فساد. از این رو، هر کس بکوشد در نیرومندی حکومت او و او را در امر ولایتش یاری کند، در طاعت خدا کوشا بوده و نیروبخش دین خدا است.
❗️و اما وجه حرام ولایت و حکمرانی: ولایت والی باطل و ناحق است، و ولایت حکمرانان از طرف او، از رئیس آنها تا پیروانش، والی و دنباله هایش، از مامور و مامور تا پایین ترین مقام ولایت بر زیردستان. کار برای ایشان و کسب به همراهشان از نظر حکمرانی با آنها حرام است و حرام شده، و هر کس انجام بدهد، عذاب میکشد، کم باشد ,
یا بیش، زیرا هر گونه کمک به آنها گناه کبیره است؛ چون در حکومت حاکم ناحق، نابودی کل حق و زنده شدن کل باطل است، و موجب بروز و ظهور ظلم و جور و فساد است، و باطل کردن همه کتب الهی و کشتن همه پیغمبران و مؤمنان و ویرانی مساجد و دیگرگونی سنت خدا و قوانین او، و از این رو حرام است همکاری با آنها، و کمک به آنها، و کسب با آنها، جز از راه ناچاری، مانند خوردن خون و مردار. " " فَإِذَا صَارَ الْوَالِي وَالِيَ عَدْلٍ بِهَذِهِ الْجِهَةِ فَالْوِلَايَةُ لَهُ وَ الْعَمَلُ مَعَهُ وَ مَعُونَتُهُ فِي وِلَايَتِهِ وَ تَقْوِيَتُهُ حَلَالٌ مُحَلَّلٌ وَ حَلَالٌ الْكَسْبُ مَعَهُمْ وَ ذَلِكَ أَنَّ فِي وِلَايَةِ وَالِي الْعَدْلِ وَ وُلَاتِهِ إِحْيَاءَ كُلِّ حَقٍّ وَ كُلِّ عَدْل ..."
📚تحف العقول ص ٣٣٢ _ بحار الانوار ج ٧٢ ص ٣٤٧
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
47.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ولایت فقیه در عصر غیبت !!!!
▫️ادله عقلی و نقلی ولایت فقیه و اقوال بزرگان شیعه در این رابطه !!!
@Rahnamye_Behesht