14030815.mp3
13.04M
🔊 #بشنوید
🔰 #خارج_فقه_القضاء جلسه سیصد
📌 مبحث قاضی منتخب یا تحکیم / جلسه سیزدهم سال تحصیلی جدید
🎙 آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📅 سه شنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳
#صوت
#درس_خارج
🆔 @Rashad_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
♨️ هم اکنون تیتر یک #خبرگزاری_مهر:
🔸 دغدغه اصلی شهید نصرالله، معنویت و معرفت نیروهای حزبالله بود
🔰 گفتگو با آیت الله #علی_اکبر_رشاد همزمان با اربعین شهادت سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان؛
📩 متن کامل گفتگو را در خبرگزاری مهر بخوانید:
🌐 mehrnews.com/x365ST
#سیدحسن_نصرالله
سایت I ایتا I بله I آپارات I اینستاگرام
🆔 @iictchannel
📸 #عکسنوشت
🔰 تاثیر منابع احکام در روشمندی اجتهاد
🔻 #اجتهاد فرآیندی است كه به انگيزه ی استنباط و تحصيل #حكم_شرعی يا تحصيل حجت برای حكم شرعی از خاستگاه و مبدأی آغاز و از مسير گذر و به مقصد و منتهايی می رسد. ولی بسته به اينكه از چه منبع و چه نوع دليل يا حجتی براي حل يك مسئله ی فرعی فقهی و دستيابی به #تكليف_عملی و حكم شرعی استفاده كنيم، این فرآيند متفاوت ميشود. چراكه گزارههاي فقهي و قضاياي فقهيه از منبع یگانه و واحدي به دست نميآيند، بلکه از منابع و با استفاده از ادله ی گوناگوني فراچنگ ميافتند.
🔻 گاه حكم و فرع فقهی دليل كتابی دارد و بايد به كتاب و آيات احكام روی كنيم. رجوع به كتاب و طی و سير مسير دستيابی به حكم و تكليف عملی در يك فرعی، در كتاب سير و مختصاتی دارد و يك منازل و مراحلی را باید سپری کند. اما آنگاه كه بخواهيم قضيه ی فقهيه را با #تمسك_به_سنت به دست آوریم سير خاصي را بايد طي كرد و مراحل و منازل خاص خود را دارد و بسي متفاوت با زماني است كه بخواهيم حكم و يا تكليف عملي را با تمسك به كتاب به دست آوریم.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول (مبحث روش شناسی) آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir
#خبر
🔸 آیت الله #علی_اکبر_رشاد در گرامیداشت چهلمین روز شهادت #مجاهد_کبیر سیدحسن نصرالله و شهدای جبهه مقاومت:
🔰 شهید نصرالله مُتخلقِ محبوب در جهان اسلام و جبهه مقاومت
💢 عنصر متخلق و متعبد و خوش خلق و خوش رو و شجاع و قوی دل در عین حال بسیار متعقل و خردمند و هوشمند و متفکر بود، یک زاویههای نبوغ در وجودش بود و انسان میتوانست این را ادراک کند که یک عنصر با هوش و شدیداً با ذکاوت و دارای نبوغ است در عمل هم، افزون بر سه دهه راهبری بزرگترین بخش از #محور_مقاومت این صفات را از خودش بروز داد و دیده شد و همه بر آن اذعان داشتند.
🔍 ادامه را بخوانید:
🌐 rashad.ir/nasralah
#آغاز_نصرالله
#گفتگو
🆔 @Rashad_ir
📸 #عکسنوشت
🔰 روش عقلی و روش عقلانی در علم اصول
🔻 اگر بگوييم که روش #دانش_اصول منحصرا عقلی است، مسائل اين دانش همه بايد عقلی شوند و ابعاد هندسی معرفتی این دانش نیز بايد عقلانی باشند. هنگامی که روش عقلی است ديگر ما نميتوانيم از مباحث نقلی بهره ببریم و در این صورت #جستارهای_نقلی كه به زاستن #مسائل_نقلی در علم اصول می انجامند از علم اصول حذف می شوند. چرا که با روش عقلی نمی توان بازجست های نقلی پدید آورد و مطالب و مسائل نقلی نيازمند روش متناسب مسائل نقلی اند.
🔻 عملاً نیز اصوليون متأخر مانند مثل محقق اصفهانی که #فلسفهگرا بودند تلاش كردند كه اصول را كاملاً عقلانی كنند، البته اگر عقلی بودن را صرفاً به معنای آوردن برهان بدانیم در اصول بسندگی کردن به برهان شدنی نیست ولی اگر عقلی را به معنای عقلانی و اعم از عقلی قلمداد كنيم و رويّههای پذيرفته ی عقلائيه را نیز عقلانی قلمداد كنيم شدنی است و می توان با گسترش معنای روش عقلی و مباحث عقلی و دگرسانی آنها به مباحث و روش عقلانی اصول را سراسر عقلی کرد. اهتمام عمده ی محقق اصفهانی (كمپانی) هم بر عقلانی كردن اصول بوده و بسياری از مباحث فلسفه را وارد اصول كردند و كوشش كردند به علم اصول ساختاری رياضی و یکپارچه دهند. طبعاً آنها ميل به چنين نظر و نگاهی داشتهاند.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول (مبحث روش شناسی) آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir
#خبر
◽️ آیت الله علی اکبر رشاد در فهرست ۵۰۰ مسلمان تاثیرگذار جهان در سال ۲۰۲۵
💢 در تازه ترین شماره از «کتاب پانصد مسلمان» در فهرست اداره امور دینی از جمهوری اسلامی ایران، آیتالله #علی_اکبر_رشاد رئیس و موسس پژوهشگاه برای نهمین سال متوالی در جمع ۵۰۰ مسلمان با نفوذ جامعه مسلمانان در سال ۲۰۲۵ میلادی قرار گرفت.
🔍 مشروح خبر:
🌐 rashad.ir/mosalman2025
#افتخارات
🆔 @Rashad_ir
🔰 The muslim 500
The Worlds 500 Most Influential Muslims
📌 Ali Akbar Rashad
🆔 @Rashad_ir
آیت الله رشاد.mp3
19.39M
🎙سخنرانی آیت الله #علی_اکبر_رشاد رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران در همایش بین المللی جبلِ عامل
📌 گرامیداشت چهلمین روز شهادت مجاهد کبیر #سیدحسن_نصرالله
🆔 @Rashad_ir
10.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 گزارش خبرگزاری صداوسیما از همایش بین المللی "جبل عامل " تبیین مکتب شهید سیدحسن نصرالله
📌 حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی، تالار شیخ صدوق(ره)
🆔 @Rashad_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
✴️ معنویت و شجاعت
🏷 میشود معنوی بود و به خلق تمدن نیز اندیشید، میتوان اهل تهجد و شب زنده داری بود و در عین حال در بطن جامعه بود و با جامعه پیوندی ناگسستنی داشت و میشود، اهل عرفان بود در عین حال تمدن گرا و تمدن ساز شد
🎙 آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📖 برای مطالعه متن کامل کلیک کنید
#سیدحسن_نصرالله
#عکس_نگاشت
سایت I ایتا I بله I آپارات I اینستاگرام
🆔 @iictchannel
📸 #عکسنوشت
🔰 اختلاف مذاهب اسلامی ریشه در تفاوت روش های ایشان در فهم دین دارد
🔻 طبعاً میان ائمه ی #فقه_اهل_سنت تفاوتهای روشگانی وجود داشته است و الا چهار مذهب نميشدند. در شيعه نیز به همين ترتيب، شيعه ی اماميه و اثنيعشريه با شيعيان زيديه، اسماعيليه و فرق ديگر شیعه يا با خوارج در #روششناسی تفاوت داشته اند. هر کدام فقه و #اصول خودایستا و مستقل دارند، حال بحث در اين است كه آيا اين مذاهب و ذيل هر مذهبی فرق مختلف، که روششناسی های گوناگون دارند روششناسی همه ی آنها حق است؟
🔻 اينكه روشی موجود است يك بحث است، اما مسئله ی صدق آن از دیدگاه #معرفتشناختی بحثی ديگر است. اينكه چندين روش وجود دارد واقعيتي است و در جهان بیرون محقق است و نمی توان آن را انكار كرد، اما آيا اين چندين روش همگی حق و صحيحاند؟ و يا اگر كمابيش و نسبی بعضی حقاند، همگی حكم واحد دارند؟ بی گمان تنها یکی از آنها حق است و علم اصول مطلوب با نگاه پیشینی ما را در اثبات آن روش سرآمد یاری خواهد کرد.
💢 بریده ای از درس #خارج_اصول (مبحث روش شناسی) آیت الله علی اکبر رشاد
🆔 @Rashad_ir
14030819.mp3
17.87M
🔊 #بشنوید
🔰 #خارج_اصول / جلسه هزار و صد و هشتاد و پنجم
📌 مبحث مقاصد الشریعه( نقش مقاصد الشریعه در تولید علوم انسانی اسلامی ) جلسه بیست و دوم سال جدید
🎙 آیت الله #علی_اکبر_رشاد
📆 شنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳
#صوت
#درس_خارج
🆔 @Rashad_ir