1- پس از آن شاهد فلاش بک به روزهایی هستیم که الویس نوجوان در محله سیاهپوستان "ممفیس" رشد کرده، عاشق موسیقی است و برای همین پای کار مراسم گاسپل سیاهپوستان در کلیسا شده و شور و تحرک آن نوع موسیقی را که به "بلوز" سیاهان هم تنه می زند را با "کانتری" مخلوط کرده و موسیقی خاصی بیرون می آورد که در کنار حرکات دیوانه وار و تحریک کننده اش، "راک اند رول" نام گرفته و اجراها و صفحاتش مورد استقبال قرار می گیرد.
سرهنگ تام پارکر که خود گرداننده یک سیرک موسیقایی متحرک است و خواننده اصلی اش هم یک کانتری خوان به نام "هنک اسنو"، به عنوان راوی فیلم تعریف می کند که الویس را در همان اوایل و قبل از شهرتش کشف کرد و او بود که الویس را مشهور ساخت. پارکر وقتی شور و شوق جنون آمیز دختران و پسران را در مقابل حرکات دیوانه وار الویس می بیند، رگ سوء استفاده و پول پارو کردنش بالا زده، "هنک اسنو" را از گروهش خارج کرده و طی قراردادی با خانواده الویس یعنی پدرش "ورنون" و مادرش "گلادیس"، الویس را به طور کامل در اختیار می گیرد.
وعده خرید دهها کادیلاک صورتی (که تنها یکی از آنها آرزوی همیشگی مادر الویس بود) و خانه های مجلل و ... الویس جوان را خام کرده و او را همراه پارکر روانه تورهای کنسرت می نماید تا اینکه برخی انجمن های خانوادگی و بعضی از مقامات سیاسی که بازلورمن، آنها را بنیادگرا و متعصب نشان می دهد! به دلیل حرکات دیوانه وار و وحشیانه الویس پریسلی در زمان خواندن، علیه او موضع گیری کرده و خواستار توقف کنسرت هایش می شوند.
درگیری های الویس بر سر چگونه خواندن، او را به سربازی اجباری در آلمان کشانده و ازدواجش با دختر یکی از افسران نیروی هوایی آمریکا به نام "پریسیلا" را موجب شده که حاصلش دختری به نام "لیزا مری" است.
2- اما در این بین تام پارکر یا همان سرهنگ پارکر همچنان مشغول سوء استفاده های مالی از الویس و سرکیسه کردنش به قیمت از دست رفتن جان و روح و جسم و زندگی و خانواده اش است. او را به بهانه بزرگترین کنسرت مانند یک برده به مدت 5-6 سال در یک هتل لاس وگاس به بند کشیده، مانع تورهای جهانی اش شده و از او کار می کشد و الویس که همه وجودش را برای اجرای موسیقی اش خرج می کند، از درون، روز به روز درون داغان و داغان تر شده. مصرف مواد مخدرش بالاتر رفته و برای ترمیم فشار های قلبی ناشی از اجرای کنسرت، داروهای مختلف و خطرناک برایش تجویز می کنند.
در همین حال زندگی خانوادگش اش هم مورد تهدید قرار گرفته و پریسیلا که بی توجهی و بی خیالی و مصرف بالای مواد و داروی الویس، رنجش می دهد، همراه لیزا مری، او را ترک کرده و همین موجب فروپاشی نهایی الویس می گردد.
الویس دیگر حتی نمی تواند از تار عنکبوتی که تام پارکر برایش تنیده و همه وجودش را گرفته، بیرون برود، چرا که با بدهی کلان میلیون ها دلاری مواجه خواهد شد و مانند فاحشه هایی که به دلیل چک و سفته های متعدد تا وقتی جانی در بدن دارند و به مشتری ها سرویس می دهند، قادر به آزاد شدن نیستند، الویس هم حتی آخرین رمق هایش را نمی تواند بردارد و به راه خود برود و از دست تام پارکر خلاص گردد. حتی نمی تواند آنچنانکه پریسیلا می خواهد به درمان خود و رهایی از شر خیل داروها و مواد بپردازد.
هیبت الویس در روزها و سالهای پایانی عمرش بسیار دفرمه و مهیب می نمایاند (آنچنانکه بازلورمن در این صحنه ها از آستین باتلر بازیگر نقش الویس استفاده نکرده و از فیلم های اصلی خود الویس پرسلی بهره گرفته است) .
پایان او مانند پایان جودی گارلند و ری چارلز و مریلین مونرو و دین مارتین و راک هادسن و گرتا گاربور و ... بسیار غم انگیز و تراژیک است. شاید مقصر اصلی سرهنگ تام پارکر هم نباشد.
باز لورمن نمی تواند به عمق ماجراها و حکایت ها نقب بزند و مانند امثال چاپلین و کوبریک و حتی فیلمسازی همچون اریش فن اشتروهایم در فیلم "حرص"، ریشه قضایا را از دل سرمایه سالاری و ماهیتش بیرون بکشد. لورمن کارگردان نمایش و زرق و برق است، چنانچه در "مولن روژ" هم نتوانست لایه های مرگ ساتین را باز کند و تنها به نمایش رنگ ها از جمله قرمزی و سیاهی پرداخت. شاید انتظار بیش از این هم از سینماگری مانند او بیهوده باشد.
اما فیلم "الویس" که از آثار تحسین شده فصل جوایز 2023 است، هم همچنان تم های ایدئولوژیک این فصل را داراست و هم بازگشتی پس از 20 سال به فصل جوایز و مراسم اسکار برای بازلورمن محسوب می شود.
✅https://www.instagram.com/saeed_mostaghaci/
📣کلید جملات جلسهی بیست و ششم دورهی تغییر انفسی:
♦️مشخصات جلسه:
موضوع: تغییر انفسی
تاریخ برگزاری: 12/4/ 1401
🔹تزکیه: ذکر الله قبل از شکرگزاری
♦️به دلیل تفاوت باورها و درونیات افراد، قلق استغفار آنها متفاوت است و افراد باید قلق استغفارشان را پیدا کنند.
🔹قلق استغفار: بعد از استغفار، باید محبت خدا را در قلبمان حس کنیم.
♦️روش پیدا کردن قلق استغفار: برخی موارد را در خودتان تغییر دهید تا به محبت خدا برسید: حسن ظن به خدا داشته باشید، رجا و امید به خدا داشته باشید، خاشع باشید، بدهکار خدا باشید، غلظت محبت خدا را باور کنید، پس از حل این موارد مجددا استغفار کنید.
🔹قلق استغفارتان را ذخیره کنید و همیشه به همین سبک استغفار کنید.
♦️افرادی که درونشان از محبت خدا پر میشود، پختهتر میشوند. (به سرعت سطح روحی بالایی پیدا میکنند.)
🔹افرادی که مرحلهی قبلی را درست انجام دادند میتوانند وارد این مرحله شوند.
♦️در حس مثبت، فقط شکرگزاری موضوعیت دارد.
🔹اگر به حال خوش باثبات هم برسیم، بازهم گاهی در طول روز حس منفی پیدا میکنیم ولی هربار کمتر چنین حسی پیدا میکنیم. افرادی که به این مرحله میرسند به حس منفی توجه نمیکنند.
♦️حس منفی در دنیا همیشه وجود دارد و استغفار و استعاذه همیشه باید انجام شود.
🔹قبل از انجام مراحل شکرگزاری، باید متوجه خدا بشویم (اینکه خدا همهکاره است،مرا میبيند و صدايم را میشنود. (درک حضور)
♦️اگر ذکر الله نباشد، بقیه چیزها بیارزش میشود.
🔹اول باید خدا را درک کنید.
♦️تعلیم: انواع اندیشیدن در قرآن (تذکّر، تعقل، جهل ورزیدن، تفکر)
🔹محرک اندیشه و ایجاد صوت یا تصویر در درون انسان، هدایت خدا یا وسوسهی نفس است.
♦️تعقل: اندیشه تحت تاثیر هدایت خدا (به صورت خاص)
🔹تفکر: اندیشه بر پایه تعقل (به صورت عام)
♦️جهل ورزیدن: اندیشه تحت تاثیر وسوسه نفس و شیطان (به صورت خاص)
🔹تفکر: اندیشه بر پایه جهل ورزیدن (به صورت عام)
♦️تفکر همیشه تابع تعقل یا جهل ورزیدن است.
🔹برخی از افرادی که تعقل را میتوانند انجام بدهند، تذکر را نمیتوانند انجام بدهند.
♦️انواع افراد: صاحب فکر (عوام)، صاحب عقل (مهتد)، صاحب تذکر (اولوالباب)
#دوره_تغییر_انفسی
#جلسه_بیست_و_ششم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
📣 انیمیشن «زوتوپیا» ، « Zootopia»
♦️مشخصات اثر:
کارگردان: بایرون هاوارد
محصول: آمریکا
سال انتشار: 2016
ژانر: ماجراجویی
🔹 خلاصهی داستان:
ماجرای انیمیشن زوتوپیا از این قرار است که خرگوشی چابک و زرنگی به نام جودی هاپس بالاخره بعد از تلاش های فراوان توانست در آزمون ورودی اداره پلیس با نمره ای عالی قبول شود. اما به دلیل اینکه جثه کوچکی که در مقایسه با دیگر افسران پلیس دارد برای ماموریت ساده ای در شهر فرستاده می شود و در این میان به موضوع مشکوکی برمی خورد؛ با روباهی به نام نیک آشنا می شود. جودی به وسیله مدرکی که از نیک در دست داشت او را مجبور کرد تا برای پی بردن به مسئله مهمی که در شهر اتفاق افتاده بود به او کمک کند. آنها به کمک هم توانستند مدارکی زیادی را جمع آوری و مشکل شهر را حل کنند.[۹]آنها در نهایت دوستان خوبی برای هم می شوند.
#زوتوپیا
#Zootopia
#بایرون_هاوارد
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
📣کلید جملات جلسهی بیست و هفتم دورهی تغییر انفسی:
♦️مشخصات جلسه:
موضوع: تغییر انفسی
تاریخ برگزاری: 12/11/ 1401
🔹تزکیه: ماندگاری حس مثبت (روش انتقال حس مثبت)
♦️بعد از اینکه حس مثبت پیدا کردید، به خدا توجه کنید (ذکر ا...) و شکرگزاری کنید.
🔹انتقال حس مثبت به دیگران باعث میشود خدا این حس مثبت را درونمان تثبیت کند.
♦️حس مثبت اکسیر است، حتی اگر کم باشد، نباید آن را از دست بدهیم.
🔹حال خوش را فقط خدا میتواند به انسان بدهد و اکتسابی نیست.
♦️هم حال الهی و هم هدیهدهنده این حال (خدا) منحصربه فرد است.
🔹اگر خسیس باشید و حال مثبت خود را به دیگران انتقال ندهید، خدا این حال را از شما میگیرد.
♦️راههای انتقال حس مثبت به دیگران:
1-با کلام: بیان کلمات مثبت و محبتآمیز به خانواده و نزدیکان با خوشحالی، این روش در مورد همسران هم صدق میکند. (خانمها و خصوصا آقایان از کلمات محبتآمیز در مکالمه با همسرانشان استفاده کنند.) کلمات ابزار انتقال حس مثبت خود به دیگران هستند. زبان مشترک بین تمام موجودات حس است. مهم نیست افرادی که به آنها محبت میکنید درمورد شما چه برخوردی دارند.
2-با رفتار: با رفتار : زیبا، آرام و مودب رفتار کنید تا حس مثبت خود را به دیگران منتقل کنید.
3-با خدمت کردن: مثال: راه دادن به افراد در زمان رانندگی، کمک کردن به عابری که میخواهد از پیادهرو رد شود، کمک به کسی که میخواهد از عابربانک پول بگیرد و.... بدون منت گذاشتن.
4-در درون: در درونتان نسبت به افراد و موجودات حس محبت داشته باشید.
🔹هرچه بیشتر حال خوب خود را به دیگران منتقل کنید، این حال خوب برایتان بیشتر باقی میماند و اگر دائما این کار را انجام بدهید، همیشه حال خوب خواهید داشت.
♦️تعلیم: تعریف انفس
🔹ابتدا انفس روی فطرت جعل شده است.
♦️انفس: فطرت را به مثابه یک گوی شیشهای درنظر بگیرید که توسط یک فضای ابری پوشانده شده است و کاملا درون آن قرار گرفته، به این فضای ابری، «انفس» (درون) میگویند. انفس، اصل و ذات ماست، بقیه چیزها عرضی است. (سمع، بصر و قلب دست خدا است.)
🔹کلمه نفس در قرآن به کار رفته است، برای اینکه این کلمه با نفس وسوسهگر اشتباه نشود، اینجا از کلمه «انفس» استفاده میکنیم.
♦️سمع، بصر و قلب درون این فضای ابری است.
#دوره_تغییر_انفسی
#جلسه_بیست_و_هفتم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
📣 فیلم «چشمه»، «The Fountain»
🔹مشخصات اثر:
کارگردان: دارن آرنوفسکی
محصول: آمریکا
سال انتشار: 2006
ژانر: علمی،تخیلی
♦️خلاصهی داستان:
فیلم از سه داستان تو در تو تشکیل شده است که در انتها به هم میپیوندند. این فیلم با داستان یک شوالیه قرن شانزدهمی اسپانیایی به نام «توماس» آغاز میشود.داستان دوم و اصلی به زندگی «دکتر تام کرئو » میپردازد و در داستان سوم که در ذهن «تام» روایت میشود و سورئالیستی است ، «تام » را در حالی می بینیم در حالی که در فضا معلق است، او شناور بر جزیره کوچکی است که تنها درختی کهنسال (نماد ایز در ذهن تام) در آن وجود دارد.
#چشمه
#The_Fountain
#دارن_آرنوفسکی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
هدایت شده از تفکر تفریحی
#تحلیل_فیلم
#چشمه
1⃣قسمت اول
فیلم سینمایی «چشمه» محصول ۲۰۰۶ آمریکا به کارگردانی «دارن آرونوفسکی» است که با بنمایههای عمیق فلسفی- کابالایی یهود بهعنوان یکی از سمبلیکترین آثار سینمایی شناخته میشود و تمام بستر آن برمبنای آیه ابتدایی روایت میشود. (از کتاب پیدایش)
این فیلم به ظاهر گیجکننده قرار است داستان تکامل انسانی را نشان دهد که تمام تمنایش رسیدن به «درخت زندگی»، خوردن از آن و جاودانه شدن است. زن و شوهری که تماما نماد آدم و حوایی هستند که از بهشت رانده شدند و قرار است پس از سفری رنجآور اما مفید روی زمین به بهشت بازگردند.
فیلم در سه بخش روایت میشود که در هر کدام زن و مرد نماد آدم و حوا هستند و مرد در هر بخش دنبال پیدا کردن درخت برای جاودانه شدن است. در قصه اول «تامی» دانشمندی است که به دنبال راهی برای مقابله با مرگ است و این هدف توسط یک درخت محقق میشود. دانش تامی نمادی از خوردن میوه درخت ممنوعه برای دستیابی به علم است و میمون آزمایشگاهی نمادی از نسل پیشین انسان در داروینیسم است
در قصه دوم، تامی در یک حباب دایرهشکل در آسمان (دایره نماد کامل بودن) کنار درخت زندگی تلاش دارد تا با ارتباط با همسر خود که روزهای آخر عمرش را سپری میکند و با استعانت از درخت او را از مرگ نجات دهد(درخت در این بخش نشان همسر تامی است) و در قسمت سوم باز همان مرد در نقش جنگجویی تمامعیار به ملکه قول میدهد با پیدا کردن درخت زندگی اسپانیا را از شر دشمنان نجات دهد و با پیدا کردن درخت و خوردن شیرهی آن همسر ملکه شود.
ادامه👇
📢 کانال تفکر تفریحی
https://eitaa.com/tafakortafrihi
پیج اینستاگرام: nimavar
هدایت شده از تفکر تفریحی
#تحلیل_فیلم
#چشمه
2⃣قسمت دوم
تامی در هر سه داستان با عبور از رنجهای فراوان که به تدریج کامل شدنش را رقم میزند به بهشت برمیگردد و متوجه میشود که جاودانه شدن نه در حیات مادی بلکه در مرگ است.
مرد در هر سه بخش نقش «منجی» و ناجی را دارد که این امر تداعی کننده «مسیح» و داستان او برای مخاطب است؛ چنانچه پس از پیدا شدن درخت زندگی برای نجات اسپانیا چند تن از یاران به راه او بیایمان میشوند و به او خیانت میکنند. همچین نقش یکی از خائنان در همین بخش با همکار تام در آزمایشگاه یکی است (او نیز به راه تام برای مقابله با مرگ شک میکند که نماد فردی به نام «استخریوطی» است)
پ.ن: انواع ثنویتها در بخش بخش اثر قابل رویت است مانند مرد، زن (همسر تامی در بیشتر فیلم لباسی سفید و مرد عموما لباسی تیرهرنگ برتن دارد)/ زندگی و مرگ/ سختی و آسانی و...
پ.ن: نمادهای کابالایی بسیاری در فیلم وجود دارد مانند نقش پررنگ درخت زندگی کابالا و نور که به شکل اغراق آمیزی نمایش داده شده است.
پ.ن: زن نماد سرزمین و عقیده است و ملکه اسپانیا از همین حیث نمایش داده شده است
پ.ن: کتابی که همسر تام به او میدهد دارای ۱۲ فصل است که این عدد از نمادهای تکامل است.
پ.ن: حالت مدیتیشن تامی تداعی کننده صلیب (پدر، پسر و روح القدس) است.
نکته: فیلم چشمه از ابعاد مختلفی قابل بررسی است و در بعضی ابعاد نگاه زیبایی به زندگی دارد (مانند پرداختن به رنج و نقش آن در کامل شدن انسان، مفهوم تدریج که با مکثگذاری دقیق در تصویربرداریها و دیالوگها به خوبی این القا را صورت داده است و...)
ادامه👇
📢 کانال تفکر تفریحی
https://eitaa.com/tafakortafrihi
هدایت شده از تفکر تفریحی
#تحلیل_فیلم
#چشمه
3⃣قسمت سوم (قسمت پایانی)
نکته: نقش موسیقی متن قوی در القای مفاهیم و انتقال حس درصد بالایی را به خود اختصاص داده است.
نکته: در عموم فیلمها مخاطب در یک سوم ابتدایی فیلم متوجه داستان میشود اما این اثر کاملا برعکس بوده و مخاطب در یک سوم انتهایی کلیت ماجرا را درک میکند.
📢 کانال تفکر تفریحی
https://eitaa.com/tafakortafrihi
پیج اینستاگرام: nimavar
📣 سریال «مسیح»، «Messiah»:
♦️مشخصات اثر:
کارگردان:مایکل پترونی
محصول:آمریکا
سال انتشار:2020
ژانر:درام
🔹خلاصه ی داستان:
داستان سریال دربارهی ظهور ناگهانی مردی جوان از ناکجا آباد است که ناگهان در سوریه ظاهر میشود. او تواناییهایی دارد و به سرعت شیفتگان و مریدان زیادی به دست میآورد. در همین حین CIA از وجود او مطلع شده و زنی مامور پیگیری این پرونده میشود و...
#مسیح
#Messiah
#مایکل_پترونی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
21.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦 تحلیل سریال ماشیح
🎬 رونمایی از منجی دروغین در سریال مسایا (به عبری: ماشیح) محصول کمپانی نتفلیکس
✡️ ماشیح همان منجی یهودیان است که در تورات از آن نام برده شده است. اما با توجه به خصوصیات فردی این شخصیت و اقدامات وی در این سریال، گمان میرود که این شخصیت اشاره به حضرت مهدی (عج) موعود دارد.
#️⃣ #Messiah
📰 @WORLDRiSE 🌎
📣 فیلم «برادران لیلا»:
♦️مشخصات اثر:
کارگردان: سعید روستایی
محصول: ایران
سال انتشار: 2022
ژانر: درام
🔹خلاصه ی داستان:
در سن چهل سالگی، لیلا تمام زندگی خود را صرف مراقبت از والدین و چهار برادرش کرده است. خانواده ای که در شرایط تحریم ایران دایما در حال بحث و زیر فشار قرض های متعدد است. در حالی که برادران او به سختی تلاش می کنند که خرج زندگی خود را دربیاورند، در این شرایط لیلا نقشه ای می چیند…
#برادران_لیلا
#سعید_روستایی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
هدایت شده از کافه فکر | دانیال بصیر🇵🇸
فیلم برادران لیلا
با آنکه فیلمهای بسیاری را میبینم ولی اصلا اهل نقد و تحلیل نیستم چرا که خارج از تخصصم است؛ امروز فیلم برادران لیلا را دیدم. فیلم برادران لیلا در یک کلام فیلمی بسیار ضعیف، سطح پایین، فاقد مولفههای هنری، دیالوگهای مبتذل و تکراری بمانند سایر فیلمهای سعید روستایی و همانند سه اثر دیگر روستایی حول خانواده از هم پاشیده است.
فیلمی که برگرفته از گفتمانی است که تلاش میکند جامعهی ایرانی را سیاه نمایش دهد و سالیانی است خودتحقیری را در آثار خود، به چشم مخاطب آوردهاند.
امثال سعید روستایی نه ایران، نه خانواده، نه پایین شهر، نه بالا شهر، نه ادبیات، نه شخصیت را شناختهاند و نه فرهنگ، نه سیاست، نه اجتماع را.
کسانی که کم نیستند و خیال میکنند با عربدهکشی، لات بازی، بد دهنی، شلوغ کردن فضا، چاقوکشی، بالا و پایین کردن حرکت دوربین و با جمع کردن عدهای سلبریتی دورِ هم، هنرنمایی کردهاند بلکه فقط به دنبال بازار مصرفی خود هستند.
و چقدر جالب است که خبر برندهشدن روستاییها و فرهادیها و امثالهم در جشنوارههای غیر هنری و سیاسی مانند کَن و اُسکار به شومنها و لمپنهای غربزده ایرانی میرسد سر از پا نمیشناسند که هنر این است و جز این نیست.
دانیال بصیر
#برادران_لیلا
@cafe_fekr
📣کلید جملات جلسهی بیست و هشتم دورهی تغییر انفسی:
♦️مشخصات جلسه:
موضوع: تغییر انفسی
تاریخ برگزاری: 12/18/ 1401
🔹تزکیه: دستهبندی خواستهها اهمیت ذکر ا... (1)
♦️انواع خواستهها: بیرونی (مادی) ، درونی (نزدیک شدن به خدا)
🔹وقتی خواستهای دارید یا میخواهید مشکلی حل شود، بیرودربایستی از خدا بخواهید، انقدر به این روند ادامه بدهید تا به خدا ایمان بیاورید و اعتقاد پیدا کنید. خدا یا خواستهی شما را به شما میدهد یا آن را درست میکند و به شما میدهد.
♦️برخی افراد زود و برخی دیر به خدا اعتماد پیدا میکنند.
🔹اثرات بیرودربایستی حرف زدن با خدا: این مساله باعث میشود فقط به خدا تکیه کنیم و همین باعث میشود حالتان همیشه خوب باشد. دیگر نگران گذشته و آینده نمیشوید و سبک میشوید، چون میدانید خدایی دارید که همهکاره است.
♦️انواع حال: اگر حال الهی باشد، عطر مثبت و اگر حال نفسانی باشد، عطر منفی خواهد بود.
🔹مسیر رسیدن به خدا این است که اول باید حضور خدا را در بیرون درک کنید و باور کنید که خدا میتواند خواستههایتان را برآورده کند.
♦️وقتی این مراحل طی شد، خلاء محبت خدا را حس میکنید، چون افکار نفسانی این خلاء را برایتان میپوشاند.
🔹وقتی نگران دنیا نباشیم محبت خدا را درخواست ميکنيم (وقتی خلاء زیاد شد دنبال محبت خدا میگردید.)
♦️برای حل مشکلات بیرونی لازم نیست کل تاریکیهایتان پاک شود، حس منفی برود، درون و بیرون درست میشود.
🔹برای دوستی با خدا، باید قلق استغفارتان را پیدا کنید.
♦️توجه به خدا، از بین رفتن حس منفی، دیدن تاریکیها، استغفار
🔹محبت خدا، باعث حال خوب باکیفیت میشود.
♦️مرحله اول تکنیک، ذکر ا... و توجه به خدا است، سپس استغفار، استعاذه و شکر.
🔹تعلیم: رابطه انفس با نفس
♦️خدا روی انفس، نفس را الهام کرده که دو بخش دارد: فجور و تقوا.
🔹انفس، نفس ارادی و نفس غیرارادی است. (نفس، وسوسهگر است.)
#دوره_تغییر_انفسی
#جلسه_بیست_و_هشتم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
📣کلید جملات جلسهی بیست و نهم دورهی تغییر انفسی:
♦️مشخصات جلسه:
موضوع: تغییر انفسی
تاریخ برگزاری: 12/25/ 1401
🔹تزکیه: دو قاعده ذکر ا...
♦️وقتی سنگینی حضور خدا را حس میکنید، دیگر دنبال مسایل بیرونی نمیگردید، درست فکر میکنید، به درونتان فکر میکنید، تاریکیهایتان را میبینید و سپس استغفار، استعاذه و شکر را انجام میدهید.
🔹ذکر ا... اطمینان قلب ایجاد میکند و حس منفی را از بین میبرد.
♦️در مقابل توجه به خدا، توجه به نفس و تاریکیهای انباشته شده را داریم.
🔹جهالت: تاریکیهای انباشته شده
♦️ظلمات: مجموعه جهالت
🔹وقتی نفس در موضوعات مختلف وسوسه میکند، تماما حس منفی در آن وجود دارد.
♦️انواع حس منفی: خوف (ترس، انواع: نگرانی، ذکر ا...، استرس، اضطراب)، حزن (ناراحتی، بههم ریختگی، دلشوره، عذاب وجدان)
🔹هر فکری که همراه با خوف و حزن باشد، قطعا نفسانی است.
♦️خوف و حزن کم مربوط به توجه به نفس و خوف و حزن زیاد مربوط به توجه به تاریکیها است.
🔹اگر به وسوسه نفس یا تاریکی توجه کنیم، خوف و حزن زیاد میشود.
♦️وقتی به وسوسه نفس یا تاریکی توجه میکنیم خود را با آن یکی میدانیم.
🔹تفکر بر پایهی خوف و حزن نفسانی است و باعث رفتار نفسانی میشود. (حس و حال، توجه، فکر، گفتار و رفتار)
♦️محرک خوف و حزن، شیطان است. نفس عامل پمپاژ حس منفی و تاریکی است.
🔹ترس از خدا نورانی است.
♦️انواع: خوف تاریک و نورانی، خوف تاریک، ناآرامی و خوف نورانی که آرامش ایجاد میکند.
🔹انواع حزن: الهی و نفسانی، حزن الهی مثبت و حزن نفسانی، منفی است.
♦️هر لحطه مختاریم که بین دو توجه انتخاب کنیم، توجه به خدا و توجه به نفس و تاریکیها.
🔹توجه به نفس، حال بد، حس منفی، افکار، رفتار و گفتار تاریک، توجه به خدا، حال خوش، حس مثبت، افکار، رفتار و گفتار نورانی ایجاد میکند.
♦️باید به مرحلهی توجه پایدار به خدا برسیم.
🔹با تکنیک عدم رودربایستی با خدا میتوان به توجه پایدار به خدا در بیرون رسید.
♦️تعلیم: سازوکار فعالیت نفس
🔹نفس به سه شکل وسوسه میکند، اماره، مسوله، مطوله
♦️نفس اماره، از مخزن فجور، هوی را در صدر ما به وزش در میآورد.
🔹نفس مسوله، از مخزن تقوی، هوی را در صدر ما به وزش در میآورد. (سرزنش)
♦️سی مدل، وسوسه نفسانی داریم.
#دوره_تغییر_انفسی
#جلسه_بیست_و_نهم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
📣 فیلم «مِگان»، «M3GAN»
♦️مشخصات اثر:
کارگردان: جرارد جانستون
محصول: آمریکا
سال انتشار: 2022
ژانر: علمی، تخیلی
🔹خلاصه ی داستان:
«جما» یک مهندس رباتیک، عروسکی مشابه انسان می سازد که می تواند مانند یک دوست و همبازی گوش دهد، تماشا کند و بیاموزد؛ مسئله ای که عواقبی غیرقابل تصور را به بار می آورد.
#مگان
#M3GAN
#جرارد_جانستون
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🦋هنر استراتژیک
✅@StrategicArt_ir
هدایت شده از عصر زنان
20.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اختصاصی | #نقد_فیلم
💠 زنان و هوشمصنوعی
📽 معرفی و نقد فیلم «مگان»
♦️ هوش مصنوعی، پدیده نوظهوری که ورود آن در همهٔ عرصههای علمی، مهندسی، علوم انسانی و هنر و سینما دیده میشود.
🔹در این میان نسبت زنان با این پدیدهی نو ظهور نیاز جایگاه خاص و ویژهای دارد به گونهای که فیلمنامه نویسان نیز به این منظر پرداختهاند.
▫️در این میان فیلم سینمایی "مگان" به برخی از مباحث مرتبط با جنسیت، زنان و هوشمصنوعی پرداخته است.
🔸کارگردان: جرارد جانستون
🔸سال ساخت: ۲۰۲۲
🔸نویسنده: صغری عاشوری
📎شماره قبلی نقد فیلم
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
هدایت شده از تفکر تفریحی
#تحلیل_فیلم
#برادران_لیلا
1⃣ قسمت اول
شورش علیه پدر
خطر اسپویل
فیلم «برادران لیلا» یک فیلم استعاری با بنمایههای سیاسی است که برای درک پیامش فقط کافیست یکی دو بار داستان را مرور کنیم
چهار برادر و یک خواهر در خانهی پدری خود زندگی ملالآوری را زیست میکنند؛ این پدرِ پیرِ مردسالار (نماد ولی جامعه) که فقط یک خانه (مرز، کشور، سرزمین) درب و داغان برای فرزندانش (مردم این سرزمین) دست و پا کرده است، از طرفی بچههای خود را از بیپناهی نجات داده (پس بودنش مغتنم است) از طرف دیگر به دلیل دخالتها، خودخواهیها و از همه مهمتر جاهطلبی (به دست آوردن قدرت سیاسی و حفظ آن) مانع هر گونه پیشرفت فرزندانش شده و عرصه را بر آنها تنگ کرده است. لیلا که دلسوز برادران است آنها را به نترس بودن و ایستادن جلوی پدر تشویق میکند و از همین رو مغضوب پدر هم هست. تا جایی که در انتهای فیلم عاقلترین برادر در محل کارش دست از ترسیدن برمیدارد و به جای فرار از دست پلیس ظالمِ بیمنطقِ دست روی کارگر بلندکن (در ابتدای فیلم) تصمیم میگیرد برگردد، قیام کند و وقتی حقش را نمیدهند شیشه بشکند و اغتشاش کند.
پدر خانواده به بهای دادن چهل سکه (نمادی از سرمایهی عمر چهل سالهی انقلاب که در سال خروج ترامپ از برجام چهل ساله شده بود) که پسرانش برای کار به او نیاز دارند به نوهی بزرگ خاندان مرحوم، میخواهد نفر اول فامیل شود اما لیلا به شدت مخالف است و موقع کادو کردن تمام سکهها را برای خرید مغازه برمیدارد.
ادامه👇
📢 کانال تفکر تفریحی
https://eitaa.com/tafakortafrihi
پیج اینستاگرام: nimavar
هدایت شده از تفکر تفریحی
#تحلیل_فیلم
#برادران_لیلا
2⃣ قسمت دوم
لیلا شب عروسی بیرون کادر دوربین عکاسی (جایی دور از خانواده) از خانواده عکس میگیرد و با آن روسری قرمز گرهزده و لباس سبز رنگش (لباس فرم منافقین) قربانصدقهی این خانواده میرود! و این لیلاست که جرئت دارد چَک آبداری به گوش پدر بزند، هر چه میتواند به او بگوید و اظهار کند که اگر پدر بمیرد شاید وضعمان بهتر شود...
این پدر هم البته حقش است! چرا که بین فامیل و آشنایان منتظر است آدم حسابش کنند و با دادن تمام سرمایه این سالها «بزرگخاندان» همه شود. این یعنی برای به دست آوردن قدرت و حفظ آن حاضر است بچههای خود را بدبخت کند اما در جایی که آدم حسابش نمیکنند آقا باشد...
پدر که در ابتدای فیلم روی مبل سیگار میکشید در انتهای دوباره سیگار خود را روشن میکند اما اینبار خانواده بدبختتر از قبل زیر سایه پدر به زندگی نکبتبار خود ادامه میدهد.
فیلم هنوز تمام نشده و مخاطب دانههای آخر تخمه را در بین دندانها سفتتر فشار میدهد و قرار است پایان خوشی را نظاره کند!
بله! پدر روی همان صندلی، درست روز تولد یکی از نوهها میمیرد، جشن تولد یکی از نوههای خانواده برگزار میشود (نماد نسل بعد جامعه)، برف شادی روی سر همه میریزد و خانه پر از بچههایی میشود که قرار است بدون آن پدر بیخاصیت زندگی کنند و آیندهشان را بهتر بسازند...
ادامه👇
📢 کانال تفکر تفریحی
https://eitaa.com/tafakortafrihi
پیج اینستاگرام: nimavar
هدایت شده از تفکر تفریحی
#تحلیل_فیلم
#برادران_لیلا
3⃣ قسمت سوم
پ.ن: مدل بیان استعاره این فیلم مانند فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» است.
پ.ن: دیالوگهایی که بارها بین علیرضا و لیلا در بالاپشتبام خانه ردوبدل میشود دیالوگهایی کاملا سیاسی- اپوزیسیونیستی است.
پ.ن: اینکه مثل علیرضای داستان از سر ترس حرفتان را رک و پوستکنده نمیزنید و آن را در کن اکران میکنید به کنار؛ پدر داستان یادتان بیاید که میخواست جایی بزرگخاندان شود که حتی آدم هم حسابش نمیکردند!
📢 کانال تفکر تفریحی
https://eitaa.com/tafakortafrihi
پیج اینستاگرام: nimavar
کالبد شکافیِ برادران لیلا
شاید اگر دشمنان دوآتیشه قصد تخریب ذهنی ایران را از طریق ساخت فیلم داشتند، آنقدر دقیق و کامل مثل سعید روستایی حق مطلب را نمیتوانستند ادا کنند.
این فیلم برای کارگردان و عواملش نه از نظر مالی و درآمد و نه از نظر پرمخاطب بودن حائز اهمیت در وهله اول بود؛ هدف اصلی دیده شدن در سطح فراملی و راهیابی به جشنواره های بین المللی بود؛ حال کاتالیزور این واکنش میخواهد تمجید از ایران باشد یا تخریب. چه تفاوتی میان ایندوست برای کسانی که عزت ملیشان را به چند ثانیه تشویق شدن توسط آنور آبی ها ترجیح میدهند.
مگر مسیر فروشنده و قهرمان بجز نشان دادن بدبختی و فلاکت محض ایران بود که برادران لیلا برای دیده شدن دست به دامن روش دیگری شود.
اگر اصغر فرهادی پا روی کمر ایران نمیگذاشت و وارد فضای بین المللی نمیشد، آیا میتوانست در جشنواره کن ۲۰۲۲ عضو هیئت داوران بشود!
نهایتا هم در کسب جوایز اصلی ناکام بود و جایزه فرعی فیپرشی را صاحب شد که اهدا جایزه اش هم حتی در سن اصلی جشنواره انجام نمیشد!
این فیلم مردسالاری افراطی را در سبک رفتار های اسماعیل جورابلو، توهین به سلسله مراتب و رفتارهای درون فامیلی در نوع انتخاب بزرگ فامیل، هیز و هرزه نشون دادن مردان ایرانی (علی الخصوص پرویز که متاهل است و ۴ فرزند دارد) در سکانس رد شدن چند خانم آرایش کرده، تلقین فرهنگ های کاملا دروغین فی المثال سکانس ادرار کردن اسماعیل در سینک آشپزخانه! ، ایجاد ابهام مرموزانه در روابط خونی لیلا در خانواده، بی اهمیت نشان دادن ارزشمندی فرزندان درنظر والدین در اولویت اسماعیل بین آینده فرزندانش و بزرگ فامیل شدن، دیدن دسته جمعی ماهواره و پیگیری عجیب مادر خانواده برای مسابقات کشتی کج!، نمایش کلکسیونی از مشکلات اقتصادی همراه با آب و تاب های بی حد مرز به انضمام تمامی مشکلات اجتماعی پس از آن درون یک خانواده! و.... و هر سکانسی را با اسانس تخریب فرهنگی اجتماعی به خورد مخاطب داد.
جالب اینجاست این فیلم با ۲ ساعت ۳۰ دقیقه! با این تایم بالا و با این بازیگران (نوید محمدزاده، پیمان معادی، فرهاد اصلانی، ترانه علیدوستی و...) از لحاظ سیر داستانی بشدت ضعیف عمل کرد.
نهایتا هم در کسب جوایز اصلی ناکام بود و جایزه فرعی فیپرشی را صاحب شد که اهدا جایزه اش هم حتی در سن اصلی جشنواره انجام نمیشد!
رئیس هیئت داوران فیپرشی، احمدشوکی، گفت این جایزه بدلیل بینش های فرهنگی بسیار متراکم و ترسیم دنیای کوچکی از مردسالاری ناکارآمد به این فیلم اهدا شد!
نکته ای که قابل تامل است به هیچ عنوان وضعیت درونی جامعه را مطلوب نمیخوانیم و طالب بهشت نشان دادن احوالات کشور نیستیم لکن توصیف دروغین، نمایش مغرضانه اوضاع و فروختن وطن و خریدن کف و سوت های تباه بین المللی را به هیچ عنوان قبول نخواهیم کرد.
محسن میرزمانی
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | ایتا | یوتیوب | نجوای تسلیحات | englishnajva
💠@masaf_najva
این یک "فیلم" نیست
یا فقط به خاطر یک رقص!
به بهانه "#برادران_لیلا"
همیشه براین باور بوده و هستم که در نقد و تحلیل یک اثر منتسب به #سینما، آن اثر در ابتدا باید به معنای واقعی کلمه "#فیلم" باشد یعنی از ابزار و بیان سینمایی استفاده کرده باشد. مانند هر پدیده دیگری همچون ادبیات یا موسیقی و یا شعر و ... و بعد از آن به تحلیل و نقدش بپردازیم.
به این معنی که مثلا در بررسی یک اثر مدعی ادبیات فارسی، اگر از همان ابتدا با غلط های متعدد و واضح و آشکار لغوی روبرو شویم، بدون تردید و بی آنکه به موضوع یا محتوای آن اثر دقت کنیم، آن را کنار گذاشته و اگر نویسنده اش را بشناسیم، به او توصیه نموده ابتدا زبان فارسی و ادبیات و قواعد آن را یاد بگیرد و سپس مدعی نگارش یک اثر ادبی پارسی شود.
همچنین است در ارائه یک اثر موسیقایی که اگر ناگهان، نواختن موسیقی را متوقف نموده و عده ای شروع به سخنرانی درباره آن اثر نمایند، طبیعی است مخاطبان، عطای آن را به لقایش ببخشند، چرا که به جای یک اثر ناب موسیقایی با یک سخنرانی و بیانیه مواجه شده اند.
"برادران لیلا" مصداق چنین موقعیتی در حیطه سینماست. به بیان دیگر "برادران لیلا" یک فیلم نیست و سازنده آن هم هرگونه هنرمندی اعم از سخنران و بیانیه نویس محسوب شده و اثرش انشاء یا نمایش رادیویی تلقی گردد اما قطعا او یک فیلمساز به شمار نمی آید.
ماجرای "برادران لیلا" تقریبا پس از 30-40 دقیقه بیهوده گویی های اولیه به بهانه مقدمه چینی، تازه آغاز می شود. در حالی که این 30-40 دقیقه را می توان در نهایت در 3 الی 5 دقیقه گنجاند و بقیه را حذف نمود و هیچ خدشه ای هم به اثر وارد نشود.
مقایسه نمایید مثلا با فیلمی همچون "پنجره رو به حیاط پشتی" اثر آلفرد هیچکاک که همه رمز گشایی کاراکتر اصلی طی یک حرکت 20-30 ثانیه ای دوربین انجام و کل مقدمه چینی فیلم به همراه معرفی کاراکترهای اصلی در مدت 5 دقیقه جمع شده و ماجرای اصلی هم قبل از فرارسیدن دقیقه 6 شروع می شود و تا دقیقه 109 یعنی کمتر از دو دقیقه به پایان فیلم با فراز و نشیب نفس گیری ادامه می یابد.
اما "برادران لیلا" در واقع حدود 45 دقیقه به پایانش، تمام می شود. یعنی در همان مراسم عروسی، پدر خانواده که قرار است 45 دقیقه دیگر بمیرد، با عمل بچه هایش در واقع می میرد.
عدم توفیق پسرها در به راه انداختن کار وشغل هم پیش از آن و در طی سخنرانی های متعددشان مشخص و معلوم شده و همچنین فروپاشی رابطه شان با پدر و مادر که بارها در طول فیلم بحران آن رابطه را شیرفهم شدیم و در همان مراسم عروسی تیر خلاصش زده شد.
بقیه در کامنت های خودم:
1- بنابراین در 45 دقیقه انتهایی فیلم موضوع تازه ای را شاهد نبوده و به جز مشتی شعر و شعار و صحنه های بی ربط مثل باختن و فرار منوچهر یا تکرار دعواهای ملال آور، چیز دیگری دست تماشاگر را نمی گیرد.
گویی پس از 34 سال مجددا نسخه بسیار دم دستی و دست چندمی از فیلم "عروسی خوبان" را شاهدیم که این بار قضایا در میان بدها اتفاق می افتد و با تصویر نازلی از همان شعارهای گل درشت و "حروم خوری خوشمزه است"! ادامه می یابد.
نگاه کنید به صحنه هایی که برادران به آن پاساژ لاکچری رفته دهانشان بازمانده، خصوصا موقعی که روی پله های پاساژی نشسته و بستنی می خورند و در همان حال شاهد رژه رفتن تعدادی افراد موند بالایی هستند که از یک اتومبیل شاسی بلند پیاده شده اند!
این شعر و شعارها در سرتاسر "برادران لیلا" به جای بهره گیری از زبان و بیان سینمایی به چشم می خورد. لیلا در طول داستان، بارها و بارها و به طرز عقب افتاده ای تکرار می کند که می خواهد برادرانش با هم کار و باری راه بیندازند و آنقدر این جمله ها را تکرار می کند که مانند سوهانی بر اعصاب تماشاگر خراش می دهد. اما در واقع فقط حرف می زند و حرف می زند و حرف می زند و کاری صورت نمی دهد. در واقع همه کاراکترها فقط حرف می زنند و کمتر عمل کرده و یا ادعا می کنند که عمل کرده اند (مانند فراهم آوردن پول برای خرید دستشویی ها)! یعنی مخاطب عملی را رویت نمی کند و تنها حرف می شنود.
مقایسه کنید با به آب و آتش زدن شخصیتی مانند "کریس گاردنر" در فیلم "در جستجوی خوشبختی" (گابریل موچینو-2006) برای پیدا کردن شغل در یک شرایط بحران مالی و دست و پا کردن یک زندگی حداقلی تا بتواند پسرش را نزد خود نگاه دارد، در چنین شرایطی او اصلا حرف نمی زند و شاید برای هدفش بیش از یکی دو جمله بر زبان نیاورد. در آن فیلم، فیلمساز تنها از زبان تصویر بهره گرفته و حتی یک پلان شعر و شعارگونه در فیلمش دیده نمی شود