هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
#یادداشت
اصول مدیریت محتوایی گروه تربیتی
🔹 یکی از ابعاد مدیریت یک گروه تربیتی، اداره جلسات محتوایی آن می باشد. یکی از محورهای اصلی این بعد آموزش مباحث بصیرتی یا معرفتی بوده و سرگروه صالحین براساس یک فرآیند صحیح آموزشی و مبتنی بر اصول علمی یادگیری، دانش خود را به متربی انتقال می دهد. در یک فرآیند ساده برای اداره صحیح جلسات محتوایی می بایست به سه پرسش اساسی پاسخ دهیم :
▫️ چه بگوییم ؟
▫️ چگونه بگوییم ؟
▫️ از چه منابعی استفاده کنیم ؟
هر یک از این بخش ها خود اصول و فرآیندهایی را شامل می شود که به صورت تفصیلی در منابع مختلف قابل دستیابی است. ما در صدد هستیم تا در این شماره به گام اول این سه گانه بپردازیم.
☘️اصولاً انتخاب موضوعات محتوایی صحیح می بایست مبتنی بر نیاز مخاطبین باشد. ارايه تعريف دقيق و صريحي از نياز آسان نيست و به همين دليل از مفهوم نياز ممكن است تعابير و تفاسير مختلف ومتفاوتي ارايه شود. در حقيقت نياز، عبارت است از فاصله بين وضع موجود و آنچه كه بايد باشد. نياز ممكن است به صورت« نياز احساس شده» باشد يعني نيازي كه بوسيله فرد يا يك جامعه تشخيص داده مي شود، و يا «نياز واقعي»باشد، يعني نيازي كه توسط مطالعه كارشناسانه مشخص مي گردد. به هر حال نيازهاي احساس شده بايد طوري هدايت شوند تا در مسير نيازهاي واقعي قرار گيرند. لذا گام اول اداره محتوایی یک گروه به صورت مستقیم وابسته به نیازسنجی در گروه می باشد.
نیاز سنجی ( تعیین نیازهاي ) آموزشی عبارتست از "شناسایی نیازها ( فاصله میان " آنچه هست " و آنچه باید باشد ") و درجه بندي آنها به ترتیب اولویت و انتخاب نیازهایی که باید کاهش یافته و یا حذف شود. نیاز سنجی می تواند منتج به شناسایی مقاصد، اهداف و میزان تحقق آن اهداف و مقاصد گردد و بدین لحاظ مبناي برنامه ریزي قرار میگیرد و به همین جهت شایسته تامل، توجه و سرمایه گذاري است .
🔵 اصول نیازسنجی در گروه تربیتی :
نیازسنجی متربیان بر اصولی استوار است که برخی از این اصول عبارتند از :
1️⃣ اصل رعایت سن متربی: یکی از ویژگی هایی که می تواند باعث شناخت نسبی شما از نیازهای متربیان گردد، بازه ی سنی آنها می باشد. انسان در هر بازه ی سنی دچار یک چالش های معرفتی خاص گردیده و ابزار ارتباطی و یادگیری خاص خود را طلب می کند.
2️⃣ اصل رعایت سطح تربیتی: سرگروه باید توجه داشته باشد که وضعیت ارتباطی او با متربی، در انتخاب موضوعات و حجم آموزش ها بسیار موثر می باشد. افرادی که در مرحله جذب هستند، انگیزه آموزش به روش های رسمی و خشک را نداشته و نمی توان بر آنها تکلیف علمی دشوار مقرر نمود. برعکس کسانی که در مرحله رشد می باشند که ظرفیت قرارگیری در یک سیر آموزشی جدی را خواهند داشت.
3️⃣ اصل رعایت استعداد متربی: از مولفه های موثر دیگر در نیازسنجی و پس از آن آموزش متربیان، استعدادهای خدادادی آنها می باشد. برخی از متربیان استعداد درک و پذیرش برخی از معارف دقیق توحیدی را نداشته و تبیین این مباحث برای آنها می تواند مضر نیز باشد.
4️⃣ اصل رعایت ضرورت ها: در سیر آموزشی متربیان در مدل تشکیلاتی صالحین این نکته مهم است که برخی از آموزش ها برای عموم بسیجیان ضروری بوده و باید مورد توجه سرگروه قرار گیرد. اما برخی دیگر از آموزشها مختص به گروه خاصی از بسیجیان می باشد و آموزش آنها به همه ضرورتی نخواهد داشت.
5️⃣ اصل توجه به عرصه عمل: از دیگر اصولی که در انتخاب می بایست بدان توجه کرد این است که موضوعاتی در اولویت بیان هستند که سرگروه می تواند برای آنها عرصه عمل و نقش آفرینی محیا نموده و باعث تعمیق معارف و رفتارسازی در متربیان گردد. مطالب انتزاعی بدون کاربرد در اولویت قرار نخواهند داشت.
💬 یادداشت منتشره در نشریه تربیتی صالحین؛ سال ۱۳۹۷
🆔 @m_rahmani_g
هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
گزارش پرلز ۲۰۲۱.pdf
6.55M
#مرور_گزارش
امروز جلسه ای را در ستاد تعلیم و تربیت #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی در خصوص بررسی وضعیت ایران در #آزمون_تیمز_و_پرلز داشتیم. آزمونی که در سنوات گذشته برای بررسی «سواد خواندن» و «سواد ریاضی» و «علوم» دانش آموزان ابتدایی در دنیا برگزار می شود. گزارش بالا بخشی از تحلیل آخرین آزمون پرلز است. چند داده در این خصوص جالب توجه بود:
▪️۴۱ درصد دانش آموزان حداقل سواد خواندن و ریاضی را نیز ندارند‼️
▪️ایران پایین ترین زمان آموزشی در دنیا را دارد (حدود ۹۰۰ ساعت که حدود ۶۰۰ ساعت آن اجرا می شود)
▪️وضعیت تغییر ما نسبت به کشورهای منطقه ضعیف تر است. 🫣
البته لازم به ذکر است شرایط دنیا به گونه ای است که همه کشورهای دنیا دچار این تلاطم ها شده بودند و وضعیت نزولی داشته اند. اما نکته قابل توجه در این بررسی ها:
▫️این آزمون نمی تواند مبنای رتبه بندی قرار گیرد چرا که مولفه های سنجش وضعیت آموزشی در هر کشور به انتخاب آن کشور بوده و لزوماً یکسان نیست لذا هر کشور را می بایست با خودش مقایسه کرد (یا حداقل با کشورهایی که ملاک های شبیه انتخاب کرده اند)
▫️یکی از مشکلات ما آشنا نبودن دانش آموزان با سبک آزمون های تیم و پرلز است. سبکی که تمرین آن را نکرده و آشنا نیستند.
▫️این آزمون برای ۶۰۰۰ نفر از بالای ۱۵ میلیون #دانش_آموز برگزار می شود که به صورت تصادفی انتخاب می شوند.
🆔 @m_rahmani_g
هدایت شده از پژوهشگاه فقه نظام
04.mp3
45.87M
هدایت شده از کانال حمید کثیری
8.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نمیدونم این کلیپ رو از حال و هوای داخل مجموعه ما دیدید یا نه؟!
در مورد اینکه چه سِیری رو طی کردیم و چطور مدرسه والدین تربیَپ درست شد، بعداً بیشتر توضیح میدم، اما فعلاً یک سری اطلاعات دیگه برای #ثبتنام ترم اول بدم ...
#ترم_اول از یکشنبه هفته آینده (۱۶ مهر) به صورت رسمی شروع میشه و هر جلسهای که برگزار میشه - هر یکشنبه - در پنل کاربری دوستان قرار میگیره.
این ترم (۱۲ + ۲) جلسه است که هر جلسه حدودا دو ساعت هست. یعنی بیش از ۲۸ ساعت محتوای ترم اول هست.
طبیعتاً فقط دوستانی میتونند وارد ترم دوم بشن که ترم اول رو گذرونده باشند.
محتوای جلسات هم به نحوی هست که کاملاً برای هر گروه سنی از فرزندان قابل استفاده است. هم والدین، هم مربیان، هم دانشجویان و هم هر کسی به بچهها سر و کار داره میتونه از محتوا استفاده کنه. هم بینشی و هم کاملاً کاربردی ...
یه هدیه ویژه هم برای همه کسانی که ثبتنام میکنند داریم. فایل صوتی و تصویری ۱۵ جلسه لایو کتابهایی که خوندیم رو میتونید به محض ثبتنام از داخل پنل کاربریتون دانلود کنید 🌹🌹
👈👈 از اینجا ثبتنام کنید 👉👉
کلیپ رو کامل ببینید
#حمید_کثیری 👈 عضو شوید
هدایت شده از پژوهشگاه فقه نظام
04.mp3
45.87M
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 مدرسهها سیاستمدار میسازند یا دانشمند؟!
تفاوت سیاستمدار و دانشمند در این است که دانشمند، پرسشهای زیادی دارد، اما سیاستمدار، پاسخهای بسیاری را از حفظ است.
در دنیای امروز، مدرسهها و نظام آموزشی، بیشتر سیاستمدار میسازند تا دانشمند.
شاید علت همین باشد که مدیریتِ امروز، زندگیهایِ امروز و عشقها و دوست داشتنهای امروز، تا این حد سیاسی هستند ...
ما #هنر_پرسیدن را فراموش کردهایم؛
👈 اینکه سوال من برای من مهم است و سوال تو برای تو
👈 اینکه قرار نیست هر پرسشی پاسخی داشته باشد
👈 اینکه تفاوت من و تو، به اندازه تفاوت پرسشهایمان است
👈 اینکه تفاوت اقتصادهای توسعهیافته با اقتصادهای عقب مانده، در سوالهاییست که مردمشان در خلوت از خود و در جمع از یکدیگر میپرسند ...
امیدوار باشیم که روزی در دنیایی دیگر، زندگی کنیم که بتوان سوالها را بلند گفت و پاسخها را در دل یافت، نه اینکه پاسخها با صدای بلند گفته شوند و سوالها، با ترس و تردید در دلهای ما بمانند.
«بازنویسی از متن تفاوت سیاستمدار و دانشمند محمد رضا شعبانعلی»
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هدایت شده از مدارس برتر ایران و جهان
1676287744_2135133101.pdf
1.18M
♦️ بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مرحوم علاقه بندان ریاست وقت سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در سال 79
♦️ ایشان در این دیدار در مورد الگوها و روش های آموزش دروس مختلف اظهار نظرهای جالبی دارند که این متن را خواندنی می کند؛ آموزش زبان عربی و زبان انگلیسی، آموزش قرآن، آموزش معارف دینی، منطق و فلسفه، تاریخ و ادبیات فارسی از موضوعاتی است که ایشان بدان پرداخته اند.
🌍 به کانال مدارس برتر ایران و جهان بپیوندید:
https://eitaa.com/madresebartar
هدایت شده از مدارس برتر ایران و جهان
-1480777981_-1262388786.pdf
3.17M
✍️ بنیاد ملی بازی های رایانه ای گزارشی در موضوع مصرف بازی در کشور تنظیم نموده است. (۱۴۰۰)
♦️موضوعات محوری گزارش:
_ چه کسانی بازی می کنند؟
_ چه بازی هایی می کنند؟
_ چگونه بازی می کنند و چقدر هزینه می کنند؟
_ در آینده الگوی بازی در ایران چگونه است؟
♦️در این میان برخی آمارها قابل توجهند؛
40 درصد مردم ایران بازی می کنند. میانگین سنی بازیکنان 23 سال است در حالی که این آمار در سال 89 حدود 16 سال بوده است. حدود 15 میلیون نفر بین 5 تا 21 ساعت در هفته و 4 میلیون نفر بالای 21 ساعت در هفته بازی می کنند و ...
🔴 بازی را جدی بگیریم!!!
🌍 به کانال مدارس برتر ایران و جهان بپیوندید:
https://eitaa.com/madresebartar