فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹بی تفاوت بودن ما در این برهه از زمان مسئله خواهد شد!
🔻برادر من بیدار شو!
🇮🇷 شهدا شرمنده ایم...
#مذهبی
#استوری
#شهدا
👇👇
@Taammolate_talabegi
⁉️آیا هنگام ورود اسرای اهل بیت به کوفه مردم به آنان نان و خرما دادند؟
🔹نقل شده که در هنگام ورود اسرای حسینی به کوفه مردم این شهر به کودکان بنی هاشم نان و خرما و حتی گردو داده اند و حضرت زینب با گرفتن آن خوراکی ها از دست کودکان گفته است: صدقه بر ما بنی هاشم حرام است!سپس با دیدن سر امام حسین بر بالای نیزه سرش را به محمل زده و در نتیجه سرش شکسته و از آن خون جاری شده است
🔻نقد:
ناقل این جریان را مسلم جصاص ( گچ کار ) دانسته اند که به واقع معلوم نیست چه کسی است.این خبر امروزه به روضه ای جانسوز تبدیل شده است و برخی از مدافعان قمه زنی هم از باب تقریر معصوم به این واقعه استناد می کنند.
ظاهرا کهن ترین منبع این داستان کتاب نورالعین فی مشهد الحسین منسوب به اسفراینی است.بعد از او طریحی و علامه مجلسی این داستان را به صورت مرسل نقل کرده و از آن پس به برخی مقاتل وکتب معاصر راه یافته است.
🔸کتاب نورالعین از کتب غیرمعتبر نزد محققان است.برخی معتقدند که این کتاب ساخته و پرداخته فردی مجهول در قرون بعدی است و انتساب آن به اسفراینی درست نیست( شرح ادله این قول خارج از حوصله این مختصر است)
شهید قاضی طباطبایی این کتاب را از کتب بسیار ضعیف و غیر قابل اعتماد می داند.محدث قمی نیز در منتهی الآمال این قضیه را نقد کرده است( گرچه در نفس المهموم آنرا نقد نکرده است)
این داستان از نظر محتوا هم اشکال دارد.در این خبر نقل شده که حضرت زینب گفته اند: صدقه بر اهل بیت حرام است در حالی که از دیدگاه فقهای سنی و شیعه آنچه بر بنی هاشم حرام است گرفتن زکات واجب از غیربنی هاشم است نه هر صدقه ای.
🔸اشکال دیگر تعارض آن با نقل های معتبر تاریخی است چرا که بنابراین داستان سر امام حسین(ع) در هنگام ورود اسرا به کوفه همراه آنان بوده است در حالی که طبق نقل تاریخی ابومخنف ( که کهن ترین و معتبرترین نقل تاریخی در زمینه تاریخ کربلاست) سر مطهر امام را همان روز عاشورا به حمید بن مسلم ازدی و خولی بن یزید سپردند تا آن را نزد عبیدالله ببرند.بنابراین هنگام ورود اسرا به کوفه سر امام همراه آنها نبوده است.( بدین ترتیب تمام روضه هایی که حاکی از همراهی کاروان اسراء با سر مطهر امام است خلاف واقع است)
📚مقتل جامع سیدالشهداء با تلخیص ج 2 ص595-592
#نقد_مشهورات
#تاریخ
#تأمل
#عاشوراء
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
هر کس به رای و نظر خویش اکتفا کند خود را در خطر انداخته.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تیزر مستند میراث آلبرتا قسمت دوم
💠مستند میراث آلبرتا ۲، روایت اروپایی درباره ی مهاجرت نخبگان، موضوعی که میراث آلبرتا ۱ هم به آن پرداخته بود.
هر سال پس از اتمام دوره ی کارشناسی، تعداد زیادی از دانشجویان نخبه ی ایرانی، به امریکا و اروپا سفر کرده و تحصیل خود را در دانشگاه های برتر آن جا ادامه می دهند.
بنای اغلب این نخبگان آن است که پس از پایان تحصیلات روزی به ایران بازگردند، عده ی کمی اما هستند که چنین تصمیمی را عملی می کنند.
📲 دانلود رایگان:
https://www.aparat.com/v/ISizE
#مستند
#معرفی_فیلم
#میراث_آلبرتا
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️ تاملی بر مسئله خودداری مسلم از ترور عبیدالله (1)
🔹یکی از مسائل قابل تامل در حوادث شهر کوفه قبل از شهادت مسلم گزارشی در موضوع طرح ترور ابن زیاد است. در تاریخ نقل شده که این طرح توسط شریک بن اعور یا هانی بن عروه یا عماره بن عبید به مسلم پیشنهاد شد. او نیز قبول کرد و قرار شد هنگامی که ابن زیاد به عیادت هانی یا شریک آمد مسلم همراه با سی مرد مسلح طبق نقشه قبلی ابن زیاد را ترور نماید.
🔸ابن زیاد به عیادت شریک بن اعور و یا هانی آمد و زمینه برای اجرای نقشه ترور آماده شد اما مسلم در آخرین لحظات از اجرای آن امتناع ورزید.
🔻در پاسخ به این پرسش که چرا طرح ترور ابن زیاد اجرا نشد گزارش های متفاوتی وجود دارد.شماری از گزارش ها حاکی از آنند که ابن زیاد از قرائن موجود متوجه طرح ترور خود شد و صحنه را فورا ترک کرد.
🔺برخی از گزارش ها تصریح می کند که زنی در خانه هانی مانع اقدام مسلم گردید.
🔸در شماری از گزارش ها نیز پاسخ خود مسلم به اینکه چرا اقدام به ترور ابن زیاد نکرد آمده است که دو چیز مانع اقدام او شد: یکی اینکه هانی مایل نبوده است که این اقدام در خانه او انجام شود و دیگر به خاطر آوردن حدیثی از پیامبر که فرمود:
ان الایمان قید الفتک و لایفتک مومن ( اسلام ترور را دربند کشیده است و هیچ مسلمانی ترور نمی کند)
🔹در برخی گزارش ها مسلم علت امتناع خود را فقط حدیث مورد اشاره ذکر کرده است .
♦️در گزارشی دیگر مسلم علت امتناع خود را تنها مایل نبودن هانی به انجام گرفتن این کار در خانه او می داند
🔻در نقلی دیگر مسلم برای توجیه کار خود به دو عامل اشاره می کند : یکی حدیث فتک و دیگر اینکه مایل نبوده است این اقدام در خانه شریک بن اعور انجام شود
ادامه دارد ...
#تأمل
#نقد_مشهورات
#عاشوراء
#ترور
#حقوق_بشر
#اخلاق
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ لباس دین(۵)
🔹بررسی ادله خروج لباس روحانیت از اصل عدم تمایز:
٣. افزایش تأثیرگذاری در مخاطبان
🔸برخی بر این باورند که لباس روحانیت - که نماد یک لباس مقدس است - بر تأثیر کلام و رفتار عالم دین می افزاید؛ زیرا با نمادهای معنوی همراه می شود و عالم نیز در این هیأت و شمایل، دارای نجابت و وقار بیشتر دیده می شود و خودش هم مقدس به حساب می آید و این بر تأثیر کلامش می افزاید. تصور کنید دو عالم که از هر جهت مشابه هم باشند و تنها تفاوتشان در تلبس و عدم تلبس باشد، آیا تأثير سخن آن دو به یک اندازه خواهد بود؟ بی شک پذیرش مردم از عالمی که لباس دین به تن دارد، بسیار بیشتر است؛ به عبارتی این لباس به طلبه و عالم، حرمت می دهد، بر قدر و قیمتش می افزاید، احترام دیگران را بر می انگیزد و حس پذیرش را تقویت میکند.
🔸نقد:
🔻با فرض این که چنین تأثیر گذاری وجود داشته باشد چرا انبیای الهی به طور خاص پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت (ع) از این سازوکار برای افزایش تأثیر کلامشان بهره نگرفتند؟ چرا آنها هیچ تلاشی برای قداست دادن به یک لباس خاص و بعد بهره گیری از آن درمقام ارشاد مردم نکردند؟
🔻 این تأثیر گذاری شاید در میان طیف خاصی از متدينان که سن و سالی از آنها گذشته و زندگی شان با مسجد و عالم مأنوس است، بیشتر باشد؛ اما آیا در میان طیف عام متدینان و در سطح وسیع تر در میان توده های مردم با انواع افکار و اندیشه ها و فرهنگ ها باز هم تأثیرگذاری بیشتر است؟ البته اگر واقعیت جامعه را به عده محدودی محدود نکنیم، خلاف این تصور است و عموم مردم اتفاقا از این لباس با همین مختصاتش گریزانند.
#لباس_روحانیت
#لباس_دین
#تحول
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
چه بسیارند عبرت ها و چه اندک اند عبرت گیرندگان.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔻اخیرا جناب مولوی عبدالحمید درخواست کردهاند چرا اجازه نمیدهید اهل سنت هم بتوانند رئیسجمهور شوند و قانون اساسی در این خصوص عیب دارد.
🔹 یکی از اساتیدبرجسته کشور با مراجعه به سایت ایشان پاسخی منطقی دادند.
با توجه به اینکه مدیران سایت این پاسخ را منتشر نخواهند کرد لطفا شما رسانه باشید و منتشر کنید
سلام علیکم
⚜ بنده در خصوص صحبت های مولوی عبدالحمید نکته ای رو می خواستم تا به ایشون برسونید.
همانطور که می دانید پس از رحلت پیامبر اسلام حکومت در اختیار اهل سنت بوده و هم اکنون نیز حکومت قریب به اتفاق کشورهای اسلامی در اختیار اهل سنت است.
ثمره نوع نگاه و تفکر اهل سنت طی 1400 سال این بوده که تمامی کشورهای اسلامی مستعمره کشورهای چپاولگر شده و فلسطین از کف مسلمان ها خارج شده و حکومت های مسلمان اهل سنت روابط خود را با اسرائیل کودک کش عادی سازی می کنند.
❓سوال بنده این است که در ام القرای اهل سنت یعنی عربستان سعودی اجازه می دهند شیعیان مانند شما به راحتی خطبه نماز جمعه بخوانند و عملکرد حکومت را زیر سوال ببرند و از حکومت هم طلبکار باشند یا اینکه کوچکترین انتقاد از سوی شیعیان نتیجه اش تخریب خانه ها و گردن زدن شیعیان خواهد بود.
هم اکنون که بیش از 40 سال از حاکمیت شیعه بر این مملکت می گذرد کشور ایران به عنوان الگویی برای جهان قرار گرفته که حتی کشورهای اسلامی سنی هم حسرت آن را میخورند و این موضوع را هم در اظهارات خود نمی توانند پنهان کنند.
🤐 آقای مولوی عبدالحمید شیعیان 1400 سال بر عملکرد فضاحت بار اهل سنت بر جهان اسلام صبر کردند. لطف کنید شما هم 1400 سال سکوت کنید تا شیعیان هم کارشان را بکنند و بعد از 1400 سال دیگه نسبت به حکومت داری شیعیان قضاوت کنید.
#وحدت
#اهل_سنت
#حکومت_اسلامی
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹عظمت این انقلاب به این نیست که نظامی را از بین برد تا نظام دیگری به جای آن بنشیند...
#رهبری
#سیاسی
#حکومت_اسلامی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ لباس دین(۶)
🔹بررسی ادله خروج لباس روحانیت از اصل عدم تمایز:
۴. تأثیر مثبت در خود مبلغ
🔸برخی این گونه استدلال می کنند که این لباس، لباس تقواست. برای همین نیز بازدارندگی برای خود شخص درست می کند. وقتی یک طلبه، هرچند کم تقوا این لباس را می پوشد، ناگزیر است برای حفظ حریم آن هم که شده، از بسیاری از محرمات و رفتارهای خلاف عرف اجتناب کند و خود این، زمینه ساز خودسازی در شخص می شود؛ چنانکه او را به مطالعه وادار می کند؛ زیرا همیشه هراس دارد که نکند کسی از راه برسد و درباره یک مسأله شرعی یا عقیدتی یا تاریخی، پرسشی را مطرح سازد. بنابراین ناگزیر از کار علمی است.
🔻در پاسخ از این مطلب به این نکته توجه می دهیم که:
الف) این دلیل و امثالش، دلیل فقهی برای خروج از اصل اولیه مذکور نیستند.
ب) بدترین روش تربیتی، همین چیزی است که آقایان به آن استدلال می کنند. عمل کردن بر اساس محذور اگر کوتاه مدت باشد، می تواند راهکاری برای ترک یک عادت بد یا تخلق به یک عادت پسندیده باشد؛ اما اگر این رویه ادامه یابد و شخص ناگزیر، همیشه در یک وضعیت اکراه قرار گیرد، نه تنها تأثیر مثبت تربیتی ندارد؛ بلکه زمینه ساز نفاق می گردد و تکرار ناخواسته و اجباری این وضعیت به شخصیت دوگانه منتهی می شود.
#لباس_روحانیت
#لباس_دین
#تحول
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi