❇️ وحدت ملی، راهبرد قطعی نظام
🖊 حسین محمودزاده
یکی از محورهای مورد تاکید در بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب، «سیاست قطعی نظام در حفظ و تقویت اتحاد ملی» و «عقبافتادگیها» و «غفلت» در این موضوع است:
«نکتهی بعدی در باب منافع ملی مسالهی اتحاد دلهای مردم است. ... ما در این زمینه متاسفانه مشکلاتی داریم. عقب افتادگیهایی داریم ... در این زمینه دچار غفلت شدهایم خودمان به دست خودمان وحدت ملیمان را درش اختلال ایجاد میکنیم. همهمان در این غفلت شریکیم. همهمان وظیفه داریم وحدت ملی را، اتحاد مردم را، اتحاد مردم و مسئولین را حفظ کنیم. این سیاست قطعی جمهوری اسلامی از روز اول بوده است.»
⬅️ در این زمینه سه نکته قابل توجه است:
1⃣ استفادهی فروتنانهی پدر و بزرگتر خانواده از صیغهی متکلم مع الغیر (همهی ما در این غفلت شریک هستیم)، حامل اشارات و درسهای بزرگی برای دیگران است. افرادی که هنگام تذکر وحدت، به جای قبول مسئولیت و رعایت وحدت ملی، با فرافکنی و روحیهای بچهگانه این بار بلندتر فریاد میزنند «تقصیر فلانی بود ... اول او شروع کرد ...»
2⃣ این ضمیر جمع، مرجعهای متعددی دارد. مناسب است همهی ما، از شهروندان معمولی گرفته تا کنشگران سیاسی و فرهنگی، موثرین اجتماعی و هدایتگران دینی، چهرههای هنری و الگوهای ورزشی، هر کدام که دل در گروی پیشرفت و آبادانی ایران دارند، در خلوت خود و فارغ از مسئولیتگریزیهای بچهگانه، رفتار خود را در موقعیتهای مختلف (انتخابات، تبهای رسانهای در موضوعات فرهنگی و ...) ارزیابی کنیم و ملاحظه کنیم چه مقدار به ضرورت وحدت ملی توجه داشتهایم و چه مقدار از آن غفلت کردهایم.
3⃣ کلیدواژهی «سیاست قطعی» را شاید باید به عنوان «سیاست تنظیم کننده سیاستهای دیگر» فهمید. این راهبرد کلی، سیاستهای جزئی را تعطیل نمیکند، بلکه آنها را جهتدهی مینماید. در فعالیتهای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی، دو گزینهی ساده وجود دارد:
۱- رفتارهای هیجانی و احساسی که معمولا ضد وحدت هستند؛
۲- تعطیل کردن کنشگری و به انفعال کشیده شدن از ترس اختلاف.
✅ اما انتخاب سختتر، کنشگری آگاهانه و با استقامت بر اساس تبیین و روشنگریست.
این معنای تقدم وحدت بر سیاستهای دیگر و لزوم سوگیری آنها با راهبرد کلی وحدت ملیست.
@Tanbiholomah
هدایت شده از دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه های علمیه
🔹 گزارش حجت الاسلام رضازاده از گفتگو با اساتید معظم آقایان فاضل لنکرانی و قائنی پیرامون حواشی مرتبط با درمانگاه قم
حجت الاسلام رضازاده طی مصاحبهای ابراز داشت:
🎤 ... حتی در جریان اغتشاشات سال 1401 که هجمه های سنگینی علیه حجاب و امر به معروف و مانند آن شکل گرفت و حتی برخی از افرادی که لباس روحانیت بر تن دارند متأسفانه ... مواضع منفعلانه و بعضاً التقاطی داشتند، حضرت استاد فاضل لنکرانی با قاطعیت و صلابت تحسین برانگیزی از این احکام الهی دفاع کردند و به تبیین مسئله پرداختند.
🎤 حضرت استاد قائنی تأکید کردند که دل مؤمنین از برخی مظاهر ولنگاری خون است ... نکته جالب توجه در فرمایشات ایشان این بود که فرمودند انقلاب اسلامی و نظام اسلامی ثمره مجاهدت هزار و چند صد ساله علمای شیعه است که به توفیق الهی توسط مرحوم امام خمینی در ایران امکان تحقق پیدا کرد و لذا همانطور که باید اصل این انقلاب حفظ شود باید مسئولین نیز با درایت کامل سعی خود را در جهت حفظ و نشر و تحقق احکام شریعت داشته باشند
متن کامل مصاحبه👇
بخش اول
بخش دوم
✅ دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه 👇
https://eitaa.com/joinchat/1406075456Cc23175814d
گروه حامی
یکی از گروههای اجتماعی، «گروه حامی» است، یعنی کسانی که از یک فرد، یا یک گروه یا یک هنجار حمایت میکنند، نقشی که گروه حامی دارد حمایت از این افراد و هنجارهاست.
در صدر اسلام نیز عدهای نقش گروه حامی را ایفاء میکردند، علیابنابیطالب، خدیجه کبری، ابوطالب، حمزه سیدالشهداء حامیان پیامبر بودند،
از اینرو سالی که ابوطالب و پس از آن خدیجه رحلت کرد، برای پیامبر «عامالحزن» نام گرفت و خدا به پیامبر وحی کرد؛
«از مکه بیرون برو! ناصر تو از دنیا رفت!» و پس از مدتی، پیامبر از مکه بیرون رفت!
درباره مالک اشتر نیز این جمله نقل شده که؛ «تا مالک زنده بود امور علیابنابیطالب استحکام داشت وقتی مالک به شهادت رسید، امور علی آشفته گشت!»، و بر علی همان رفت که رفت!
حسین بن علی نیز وقتی عباس بر زمین افتاد، گفت: «الان کمرم شکست!»
امام صادق نیز از دیدن هشام بن حکم شاد میشد و درباره او میگفت: «ناصرنا بقلبه و لسانه و یده!».
حضرت مهدی نیز به فرزند عثمان بن سعید فرمود: «عاش أبوك سعيداً ومات حميداً، فألحقه بأوليائه ومواليه فلم یزل مجتهدا فی امرهم»
خدیجه نیز حامی پیامبر بود آنهنگامی که همه او را ترک کردند، وقتی خدیجه رحلت کرد پیامبر نیز او را در عبای خود، و جبرئیل نیز بهدستور خدا، تنها برای خدیجه کفنی از بهشت آورد که همراه با آنعبا، او را کفن و دفن کرد.
امیرمؤمنان علی علیهالسلام فرمود: «هر کس ما را با قلبش دوست بدارد و با زبانش ما را یاری دهد و با دشمنان ما بجنگد، در بهشت همراه با ما، در همان درجاتی است که ما هستیم!»
https://eitaa.com/farbehi
@Tanbiholomah
🔴حرکت عفیفانه و موثر سیاسی فرهنگی زنان مسلمان در اجتماع با خدیجه آغاز شد.
خدیجه به یاری بنای اسلام آمد
فاطمه غبار از چهره ولایت زدود
زینب رسالت کربلا را رساند
معصومه به دنبال ولی رفت
سوسن مانع از انحراف مسیر امامت شد
حکیمه حدیث تولد منجی را روایت کرد
و بیشمار بزنگاه که زنان به پای کار اسلام آمدهاند.
✍عالیه سادات
کانال شکوه زن و زنانگی
https://eitaa.com/joinchat/2336751715C0fba986b70
@Tanbiholomah
🔹نوشته ای از یکی از دوستان غزه ای ساکن ایران
همیشه ما فلسطینیها رومون نمیشد تجاوز به خانمهامون رو جنجال کنیم، به خاطر فرهنگمون و سنگینی این موضوع برای ما، تکذیبیههای که الآنم داره منتشر میشه به این دلیل هست.
ولی دیگه این جنگ خط آخر است. باید کل دنیا بفهمه چه چیزهایی از دست دادیم در این هفت دهه اشغالگری، باید مسلمانان بفهمند چطور برادرانشون تنها وایستادن جلوی دشمنشون و حتی حاضر بودن نه فقط خون و جون وخانه کاشانه از دست بدند تا پرچم سفید رو بلند نکنند بلکه یهودیانم به ناموسشونم رحم نکردن.
صدها خانم مسلمان تو زندان یهودیان حضور دارن که هیچ مسلمانی به آزادیشون از دست دشمن مطالبه نکرد، تا غزه وایستاد و رودهای خون فرزندانش جاری کرد تا اسرا از زندانهای یهود آزاد کنه.
خدا لعنت کنه انگلیس که این امت رو هزارتا ملت کرد،
مگر خانمهای فلسطینی ناموس این امت نیستن؟
مگر مردان فلسطینی فرزندان این امت نیستن؟
مگر خود فلسطين مال این امت نیست؟
آي مسلمانان دنیا مسلمان نیستید اگر بگذرید، اگر کنار بیایید اگر در دل خودتون سازش کنید.
به والله نه امام زمان ظهور میکنه نه ما پیروز میشیم اگر هممون به این کشورها و این مرزها راضی شدیم و حداقل در دل خودمون آرزوی امت عظیم اسلام و کشور بزرگ آن نداشته باشیم.
چرا فکر میکنیم در امانیم. غزه که تموم شد سراغ تکتکمون میان، همون آش و همون کاسه به هرکشوری که حمله میکنن بقیه در سکوت خواهند موند.
چرا ابراز انزجار نکنیم؟ چرا بعضیها دعوت به سکوت میکنن؟ آقا نمیتونیم بریم بجنگیم حدا اقل مثل تماشاچیان فوتبال یک واکنشی نشون بدیم؟ چرا تظاهراتی جلوی همه سفارتها و کنسولگری های دنیا برگزار نکنیم؟
این از روی محبت و دوستی با ملت ایران بگم، حیف است ایرانی که از اول انقلاب علمدار مساله فلسطین بود واکنش ضعیفی نسبت به این مساله نشون بده و پرچم دار دفاع از ناموس خانمهای مسلمان نباشه.
من که کسی نیستم چیزی به شما پیشنهاد بدم ولی همینطور که فلسطینی هستم ایرانی، عراقی لبنانی مصری سوري ترکی افغانستانی و... هم هستم و در انتظار روزی که هممون اگر در یکجا نبودیم در یک زمان و به خاطر یک مساله متحد شویم.
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
@Tanbiholomah
24.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 نطق مهم نماینده ولی فقیه استان فارس و امام جمعه شیراز،در خصوص مسجد نصیر الملک و...
❗️ اصل مسجد برای ذکر خداست!
اگر جلوی این بساط را نگیرید خودمان جلوی آنرا خواهیم گرفت!
@Tanbiholomah
تنبیه الأمة
👓 نطق مهم نماینده ولی فقیه استان فارس و امام جمعه شیراز،در خصوص مسجد نصیر الملک و... ❗️ اصل مسجد بر
🔹فرهنگستیزی با نام فرهنگدوستی
🖌 حسین محمودزاده
خواندن خبر و دیدن تصاویر تخریب آثار باستانی چند صد یا هزار ساله با پرتاب نارنجک دستی در چهارشنبهی آخر سال عجیب بود، اما شاید عجیبتر از رسیدن به این مقیاس از فرهنگستیزی در زیر پرچم دروغین فرهنگدوستی و باستانگرایی، سکوت تحلیلگران اجارهای و مدعیان ایراندوستی بود. به راحتی میتوان پیشبینی کرد اگر چنین اتفاق شومی در جریان یک آئین مذهبی انجام شده بود، آنهایی که از لیوان یکبار مصرف مسیر اربعین به سادگی نمیگذرند، چه قلمفرساییها و غوغاسالاریها که نمیکردند. اما این یکی نه، چون چهارشنبهی آخر سال است، کاملا آزاد است به هر کجا که میخواهد کشیده شود و هر سال بدتر و خسارتبار از پارسال تکرار گردد و کسی هم چیزی نگوید.
⬅️ میراث معنوی و اصالت فرهنگی یک ملت اگر مهمتر از سنگ و چوب و میراث باستانی فیزیکی نباشد، قطعا کماهمیتتر نیست. گاهی اوقات در نوروز، همان فرهنگستیزی -اما این بار ستیز با فرهنگ و میراث معنوی ملت ایران- در قالب و با ادعای فرهنگدوستی و گردشگری در برخی از اماکن که قلب فرهنگی و آئینی ملت ایران است، مشاهده میشود. گردشگری و بومگردی ذاتا برای آشنایی با یک فرهنگ با مختصات و اصالت تاریخی آن فرهنگ است، اما امسال و اتفاقا در نوروزی که معطر به عطر بهار قرآن بوده، گزارشهایی از رفتارهای فرهنگستیزانه از برخی استانهای کشور به گوش میرسد که معادلات دلسوزان فرهنگ و دین این ملت را تغییر خواهد داد. تاکنون محاسبه بر این بوده است که مقداری رواداری و چشمپوشی برای رونق گردشگری و تبادل فرهنگی لازم است، اما اگر حرمتها شکسته شوند و احترام متقابل بین میزبان و مهمان از بین برود، حامیان فرهنگ و آئین اصیل ایران اسلامی طور دیگری وارد میدان خواهند شد. به ویژه آنکه اگر مسئول دولتی گردشگری و میراث فرهنگی به جای پیگیری و جدیت در اجرای وظیفهی اصلی خود، باز هم بخواهد با طعنههای تکراری، نمک به زخم دغدغهمندان بپاشد.
✅ دفاع استوار و خردمندانهی امام جمعهی محترم شیراز از مرزهای اصیل فرهنگی و دینی پایتخت فرهنگی ایران، حتما قابل تقدیر و ستایش است. همچنین توقع از بزرگان بلاد و دغدغهمندان هر منطقه از ایران پهناور این است که مانند این عالم بزرگوار با حفظ عقلانیت و عزت، از بیان حرف حق و اجرای فرمان قرآن در بهار قرآن واهمه نداشته باشند و از ملامت تحلیلگران و رسانههای اجارهای نهراسند.
من کان یرید العزة فلله العزة جمیعا الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه و الذین یمکرون السیئات لهم عذاب شدید و مکر اولئک هو یبور.
@Tanbiholomah
🔹 مسئله ای که مرحوم آیت الله بروجردی را مصمم به قیام و شهادت کرد
❌ گلایه از اطرافیانی که نظر ایشان را تغییر دادند.
📚 جرعه ای از دریا ج۴ ص۵۴۵
روزی آقای بروجردی در اواخر عمر شریفشان با افسوس اظهار کرده بود که من دارم با دست خالی از این دنیا میروم و کاری نکرده ام. زمانی که کشف حجاب شد، من تصمیم گرفتم قیام کنم و حتی برای شهادت آماده بودم، ولی اطرافیان مانع شدند و مرا اغواء کردند که وجودتان برای اسلام ضروری تر است و من از این فیض محروم شدم. آقای شریعتمداری خطاب به آقای بروجردی عرض کرد که من اگر جای شما بودم، هیچ نگرانی نداشتم و سپس شروع کرد حدود ده دقیقه خدمات ایشان را برشمرد. آقای بروجردی فرمود: اگر ناقدین اعمال مثل شماها بودند، مسئله ای نبود، ولی چه باید کرد که «إن الناقد بصیر». آقای گلپایگانی از آقای بروجردی پرسید: شما روایت «مداد العلماء أفضل من دماء الشهداء» را معتبر میدانید؟ایشان فرمود: بله، معتبر است. آقای گلپایگانی عرض کرد: اگر هیچ یک از خدمات علمی و عملی شما را در نظر نگیریم، همین دستور شما بر جمع آوری احادیث فقهی اهل بیت برای استنباط احکام، بی تردید یکی از مصادیق واضح این حدیث است. آقای بروجردی وقتی این را شنید، فرمود: بله، من تنها امیدم به همین است.
پانوشت: چه بسا اگر در دوران منحوس پهلوی علماء اسلام با قاطعیت بیشتری در برابر انحرافهای پهلوی می ایستادند الان وضع بهتری داشتیم
@Tanbiholomah
🔰 داستانی دیگر از تأسف مرحوم آیت الله بروجردی از عدم نیل به شهادت
🔹آقا (آیت الله العظمی صافی گلپایگانی) برای حقیر، خاطرهای از آخرین ماه رمضان حیات شریف آيت اللّه العظمی آقای بروجردی أعلی الله مقامه تعریف میکردند که انصافاً درسآموز است و نشاندهنده بصیرت و اخلاص آن رجل الهی و عظیم.
🔸میفرمودند: یک روز در ماه رمضان آخر ایشان، تنها خدمتشان نشسته بودم. ایشان روزه بودند و خودشان میفرمودند که تمام روزههایم را تاکنون گرفتهام الا یک روز که آن هم به اصرار پزشکان، نگرفتم.
🔻قبل از نماز ظهر که خدمتشان مشرّف بودم، آیتالله العظمی آقای گلپایگانیقدسسرّه برای دیدار ایشان تشریف آوردند و بعد از زمانی کوتاه که به احوالپرسی گذشت، آقای بروجردی رضوان الله تعالی علیه قریب به این مضامین فرمودند كه:
◀️ من هروقت آیه (یَا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا مَا لَكُمْ إِذا قیلَ لَكُمُ انْفِرُوا فی سَبیلِ اللّٰهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ أَ رَضیتُمْ بِالْحَیاةِ الدُّنْیا مِنَ الْآخِرَةِ فَما مَتاْعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا فِی الْآخِرَةِ إِلَّا قَلیلٌ) را میخوانم از اینكه شهادت نصیبم نشده متأسف میشوم و سبب تأسف خویش را اینطور بیان كردند که وقتی علمای اعلام به ریاست مرحوم حاج آقا نورالله اصفهانی در قم برای مخالفت با برنامههای ضد اسلامی رضاخان پهلوی اجتماع كرده بودند، و در واقع یك حركت قوی و مصمم برای حذف پهلوی یا كنترل او ایجاد شده بود، و مرحوم آیتالله حاج آقا نورالله شجاعانه آن را پیگیری، رهبری و تعقیب میفرمود، توقع این بود كه مراجع نجف اشرف به این نهضت بپیوندند و آن را تأیید نمایند.
🔸مراجع نجف اشرف نیز چنان صلاح دیده بودند كه مرحوم آیتالله آقای بروجردی - كه در آن وقت ظاهراً پس از مراجعت از سفر حج در نجف مشرف و عازم ایران بودهاند- بهعنوان حوزه نجف و سایر مراجع، به قم بروند و به آنها بپیوندند.
🔻وقتی به ایشان پیشنهاد مینمایند، آقا به قرآن كریم استخاره نموده بودند که این آیه در جواب استخاره آمده بود و ایشان از آیه استفاده كرده بودند كه این اقدام و حركت به این عنوان، هم َنفْر و حركت فی سبیل الله است، و هم فیالجمله متضمن بشارت شهادت است.
🔘 به همین خاطر قبول كردند، ولی به جهاتی، آقایان از این اقدام منصرف شده بودند و آقا شخصاً بهعنوان مراجعت به ایران و بروجرد و بعد از خاتمه نهضت قم و شهادت مرحوم حاج آقا نورالله از نجف حركت میكنند، ولی به دستور رضاخان و دولت وقت، ایشان را در مرز، دستگیر و به تهران میبرند، و در آنجا تحت نظر نگاه میدارند كه شرحی جداگانه دارد.
🔸به همین خاطر آقا كه ظاهراً همان روز این آیه را تلاوت كرده بودند، غمشان از عدم نیل به فوز شهادت تازه شده بود.
سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
محضرِ آفتاب- نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی- محسن اکبری شاهرودی.
@Tanbiholomah
هدایت شده از دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه های علمیه
18.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خطاب مسؤول المکتب السياسي في الحوزة العلمیة الدينية في ايران إلى أبناء الأمة الإسلامية...
انصروا أهلنا في غزة بمقاطعة إسرائيل!
#الضربة_القاصمة
#الضربة_القاضیة
با زیرنویس عربی
🔰 پیام عربی مسئول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزه های علمیه خطاب به امت اسلامی در خصوص لزوم ایجاد جنبش و مطالبه عمومی در جهان اسلام برای وادار کردن دولت های اسلامی جهت قطع همه ارتباطات اقتصادی و سیاسی به رژیم کودک کش صهیونیستی با زیر نویس #عربی
🔹 عزیزانی که ارتباطات بین المللی دارند می توانند با انتشار این پیام تصویری برای مخاطب عرب زبان در کمک به مردم مظلوم غزه و #ضربه_قاطع به اسرائیل سهیم باشند.
🔹 إن شاء الله نسخه با زیرنویس زبانهای دیگر هم ارائه خواهد شد.
✅ دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه 👇
https://eitaa.com/joinchat/1406075456Cc23175814d
هدایت شده از تنبیه الأمة
❇️ مواضع سلف صالح حوزه در قبال فلسطین (۱)
📝 بیانیه آیت الله خویی قدس سره در حمایت از فلسطین
بسم الله الرحمن الرحیم
به همه برادران مسلمانمان (وفقهم الله تعالى):
نیروهای کافر به بخش بزرگی از سرزمینهای اسلامی از جمله مسجدالاقصی هجوم آوردهاند و مسلمانان در طول سالهای گذشته متحمل رنجهایی شدهاند و در ماه مبارک - که ماه بزرگ خداست – با استعانت از خداوند متعال، عزم خود را جزم کردهاند برای دفاع از سرزمینشان.
خداوند میفرماید: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ الله جَمِيعاً وَلَا تَفَرَّقُوا» پس #تکلیف_دینی ما را موظف میکند به وحدت کلمه و حمایت از مدافعینِ سرزمینهای اسلامی با کمکهای لازم.
از خداوند متعال میخواهیم که تلاشهای آنان را ختم به موفقیت کند و آنها را بر دشمنانشان پیروز کند. إن تَنصُرُوا اللهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ.
نجف اشرف یازدهم رمضان سال ۱۳۹۳ ه.ق
🖋 ابوالقاسم موسوی خویی
📗 فلسطین فی وجدان علماء الاسلام
#فلسطین
#سلف_صالح_و_فلسطین
@Tanbiholomah
هدایت شده از تنبیه الأمة
❇️ مواضع سلف صالح حوزه در قبال فلسطین (۲)
📝بیانیه آیت الله بروجردی (قدس سره) در حمایت از فلسطین
بسم الله الرحمن الرحيم
نحمد الله تعالى في السراء والضراء وعلى كل حال، ونشكو إليه ما لقيه أخواننا المسلمون في زماننا هذا من المشركين بباكستان ومن اليهود بفلسطين، ولقد صدق عملهم بالمسلمين ما أخبرنا الله تعالى به في كتابه الكريم: لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةٌ لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِكَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ . ولكن العجب والاسف كله من صنع اليهود! فإنّهم بعدما كانوا تحت حماية الإسلام والمسلمين قريباً من أربع عشر قرناً محفوظة نفوسهم وأعراضهم وأموالهم وشعائرهم الدينية، قد أصبحوا في هذا الزمان ينتقمون من المسلمين ما صنعوه إليهم في تلك المدة المديدة من الإحسان، فجعلوا يقتلون رجالهم الصالحين بالفتك والغيلة، ويقتلون ذراريهم، ويهتكون أعراضهم، ويخربون معابدهم وبيوتهم، ولا يرقبون فيهم الا ولا ذمة، وأولئك هم المعتدون.
فنسأل الله تعالى أن ينصر المسلمين نصراً عزيزاً، ويجعل لهم من لدنه سلطاناً نصيراً، وأن يخذل هولاء القوم الذين لم يراعوا حق المسلمين، وأن يضرب عليهم الذلة والمسكنة، ويجعلهم أذل الأمم. نرجو من أخواننا المؤمنين في إيران وغيرها أن يتضرعوا في الدعاء عليهم بالخذلان ولإخوانهم المسلمين بالنصر والغلبة.
اللهم انصر جيوش المسلمين وسراياهم ومرابطيهم في مشارق الأرض ومغاربها، واخذل أعدائهم، وفرّق كلمتهم، وألق الرعب في قلوبهم، وأنزل عليهم بأسك الذي لا ترده عن القوم المجرمين، وصلّ على أشرف أنبيائك محمد وآله المنتجبين.
🖋حسين الطباطبائي البروجردي - خرداد ۱۳۲۷ هـ. ش".
❇️ترجمه
📝متن بیانیه تاریخی مرحوم آیت الله بروجردی در محکومیت اشغال سرزمین فلسطین توسط صهیونیست های متجاوز در سال 1948 میلادی
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال را در حال عافیت و گرفتاری و در هر موقعیتی ستایش می کنیم و از آنچه که برادران مسلمان ما در زمان ما از مشرکان پاکستان و یهودیان در فلسطین با آن روبرو شده اند به او شکایت می کنیم و عمل آنها علیه مسلمانان مطابق است با آنچه خداوند متعال در کتاب شریف خود به ما خبر داده است: «: لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةٌ لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِكَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ» ( سرسختترین مردم در دشمنی با مسلمانان، یهودیها و بتپرستهایند! در مقایسه با آنها و در برخی مواضع، نزدیکترین مردم در دوستی با مسلمانان، مسیحیهایند. این برای آن است که در بینشان کشیشهای اهل علم و راهبهای خداترس بهچشم میخورند و همچنین، برای اینکه نوعاً مسیحیها در برابر حق گردنکلفتی نمیکنند!) اما تمام تعجب و حسرت از کار یهودیان است ! آنها بعد از اینکه نزديك به چهارده قرن جان و آبرو و اموال و شعائر ديني یهودیان تحت حمايت اسلام و مسلمانان محفوظ بوده است، در اين زمان شروع به انتقام گرفتن از مسلمانان در مقابل رفتار نیکی که در اين مدت با آنان داشته اند ، كرده اند. از این رو آنان به قتل عام مردان صالح با وحشیگری و خشونت و کشتن فرزندان و هتک حرمت و تخریب مساجد و خانه هایشان پرداختند و نه حق خویشاوندی را رعایت میکنند و نه عهدشان را. آنها حقیقتاً تجاوزکارند؛ از خداوند متعال می خواهیم که به مسلمانان پیروزی بزرگ عطا فرماید و از جانب خود نیرویی عطا فرماید و این گروهی را که حقوق مسلمین را رعایت نکردند دچار ذلت و فقر نماید . از هموطنانمان در ایران و جاهای دیگر میخواهیم برای به ذلت افتادن آنها و برای پیروزی برادران مسلمانشان دعا کنند. خدایا سربازان و مرزبانان اسلام را در شرق و غرب زمین پیروز فرما و دشمنانشان را خوار فرما و انسجامشان را از هم بگسل و در دلهایشان وحشت افکن و عذاب خود را بر آنان نازل فرما و بر بزرگوارترین پیامبرت محمد و آل برگزیده او درود فرست.
🖋حسین طباطبایی بروجردی - خرداد 1327 ق.
📗 فلسطین فی وجدان علماء الاسلام
#فلسطین
#سلف_صالح_و_فلسطین
https://eitaa.com/Tanbiholomah
هدایت شده از تنبیه الأمة
❇️ مواضع سلف صالح حوزه در قبال فلسطین (۳)
📝 بیانیه آیت الله حکیم (قدس سره) در خصوص جهاد علیه اشغالگری صهیونیستها در فلسطین
📝 نص بيان آية الله العظمى السيد الحكيم بشأن الجهاد ضد الاحتلال الصهيوني لفلسطين: «إننا ندعو جميع مسلمي العالم إلى التمسك أكثر بالإسلام، واليوم بعد أن بدأ جهاد المسلمين ضدّ اليهود الصهاينة لا بد من الاتحاد ورص الصفوف وعدم إعطاء عدو الإسلام الفرصة لالتقاط الأنفاس ومواصلة عدوانه على أخوتهم المسلمين، لذا يجب تعميم الجهاد، والله معنا. محسن الطباطبائي الحكیم - النجف الأشرف".
📝 ترجمه:
ما از همه مسلمانان جهان می خواهیم که بیشتر به اسلام پایبند باشند و امروز پس از شروع جهاد مسلمانان علیه یهودیان صهیونیست، باید با هم متحد شوند، صفوف خود را جمع کنند و به دشمن اسلام فرصت ندهند که نفسی تازه کند و به تجاوزات خود به برادران مسلمان خود ادامه دهد، پس باید جهاد را گسترش داد و خدا با ماست. محسن طباطبایی الحکیم - نجف الاشراف.
📗 فلسطین فی وجدان علماء الاسلام
#فلسطین
#سلف_صالح_و_فلسطین
@Tanbiholomah
🌀 جدال درون حباب و جهاد بیرون حباب
🖋 حسین محمودزاده
🔸 تعبیر «تأثیر حباب» به معنای محصورشدن کاربر توسط حلقههای همفکر و همسو در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به کار میرود.
گاهی چنین حالتی نتیجهی انتخاب آگاهانه و مستقیم خود کاربر است و گاهی نتیجهی الگوریتم و الگوی معرفی محتوا و ایجاد ارتباط توسط سکوی مورد استفادهی او.
🔺 متأسفانه گاهی مشاهده میشود که کنشگران دغدغهمند در فضای مجازی، بیشتر از اینکه به جهاد و تلاش بیرون حباب بپردازند و نقشی در #راهبری_افکار_عمومی و تبیین و دفع شبهه از ذهن قشر خاکستری داشته باشند، درگیر جدالها و مناقشات مختلف با همفکران خود، درون حبابهای خودی میشوند. در موضوعات مختلف فرهنگی (مثلا حجاب) یا راهبردی (جبههی مقاومت)، افرادی بدون هیچگونه سابقه و حتی اقدام نسبت به جهاد بیرون حباب، مشغول جدال – و گاهی متأسفانه پنجهکشیدن به چهرهی یکدیگر- درون حباب هستند.
🔻 برای مثال، آیا درست است که در موضوع واکنش به حمله به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق، به جای اینکه بیرون از حباب خودمان برویم و از فرصت پیش آمده - برای آشنایی بیشتر قشر خاکستری با آرمان مقاومت و حداکثری کردن وحدت ملی در پشتیبانی از تصمیمهای سخت نظام- استفاده کنیم، با واکنشهای عصبی درون حباب خودمان، فرماندهان جبههی مقاومت را متهم به ترس و محافظهکاری بیدلیل کنیم؟!!
✅ کنشگری مطلوب در فضای مجازی و حقیقی، #جهاد_تبیین در بیرون حباب و ایجاد ارتباط با کسانیست که دلشان آماده است اما ذهنشان شبههزده.
♨️ استمرار جدال در درون حباب به جای جهاد بیرون آن، در درازمدت موجب اختلاف، از دست رفتن زبان مشترک با قشر خاکستری و #انزوا خواهد شد.
@Tanbiholomah
🔸 بسم الله الرحمن الرحیم
ذرهای نباید به موشک و پهپاد و ابزار و امکانات نظامی دلخوش کرد. تأثیر همۀ اینها در دست خداوند است. اگر مشیت خداوند تعلق بگیرد، به هدف اصابت میکنند وگرنه خیر.
همه شروع به #دعا و #صلوات کنیم و متضرعانه از خداوند، نصرت اسلام و مسلمین را طلب کنیم.
فَلَم تَقتُلوهُم وَلٰكِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُم ۚ وَما رَمَيتَ إِذ رَمَيتَ وَلٰكِنَّ اللَّهَ رَمىٰ ۚ وَلِيُبلِيَ المُؤمِنينَ مِنهُ بَلاءً حَسَنًا ۚ إِنَّ اللَّهَ سَميعٌ عَليمٌ﴿۱۷﴾
این شما نبودید که آنها را کشتید؛ بلکه خداوند آنها را کشت! و این تو نبودی (که تیر) انداختی؛ بلکه خدا انداخت! و خدا میخواست مؤمنان را به این وسیله امتحان خوبی کند؛ خداوند شنوا و داناست.
@Tanbiholomah
اللَّهُمَّ إِلَيْكَ أَفْضَتِ الْقُلُوبُ وَ مُدَّتِ الْأَعْنَاقُ وَ شَخَصَتِ الْأَبْصَارُ وَ نُقِلَتِ الْأَقْدَامُ وَ أُنْضِيَتِ الْأَبْدَانُ، اللَّهُمَّ قَدْ صَرَّحَ مَكْنُونُ الشَّنَآنِ وَ جَاشَتْ مَرَاجِلُ الْأَضْغَانِ، اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْكُو إِلَيْكَ تَشَتُّتَ أَهْوَائِنَا، وَكَثْرَةَ عَدُوِّنَا وَقِلَّةَ عَدَدِنَا، فَفَرِّجْ عنا يَا رَبِّ بِفَتْحٍ مِنْكَ تُعَجِّلُهُ، وَ نَصْرٍ مِنْكَ تُعِزُّهُ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ، آمِينَ رَبَّ الْعَالَمِينَ
@Tanbiholomah
دستور صریح قرآن:
آن گاه که نصرت و فتح می رسد،مشغول تسبیح ، حمد و استغفار شوید.
استغفار مانعی است بر سر راه غرور و خود شیفتگی در پی چنین نعمت بزرگی.
@HamidVahidi_ir
@Tanbiholomah
🔹 در پیروزیها باید تسبیح خدا و استغفار کرد
رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان
به نظر من این دوگانهها[در مواجهه با حوادث] سؤالات [مهم] است؛ ما از خودمان باید سؤال کنیم که در این دوگانهها چه جوری باید عمل کنیم. البتّه پاسخ دادنِ زبانی به اینها آسان است امّا پاسخ دادن عملی و ملتزم شدن، به این آسانی نیست. به نظر من پاسخ اینها در منابع اسلامی ما روشن است. [مثلاً] در مواجههی با پیروزیها قرآن به ما درس میدهد: اِذا جاءَ نَصرُ اللهِ وَ الفَتحُ، وَ رَاَیتَ النّاسَ یَدخُلونَ فی دینِ اللهِ اَفواجًا، فَسَبِّح بِحَمدِ رَبِّکَ وَ استَغفِرهُ اِنَّه کانَ تَوّابًا؛ نمیگوید خوشحالی کن، مثلاً برو وسط میدان شعار بده؛ فَسَبِّح بِحَمدِ رَبِّک؛ [میگوید] برو تسبیح کن؛ این مربوط به تو نیست، مربوط به خدا است؛ استغفار کن. در خلال این حرکت ممکن است یک غفلتی از تو سر زده باشد، از خدای متعال طلب مغفرت کن؛ در برخورد با حوادث مثبت این جوری باید برخورد کرد: دچار غرور نشدن، و از خدا دانستن که «وَ ما رَمَیتَ اِذ رَمَیتَ وَلکِنَّ اللهَ رَمىٰ»این اغترار به نفْس و اغترار [نسبت] به خدا که انسان غرّه بشود، [درست نیست]؛ «فَحَقُّ لَکَ اَن لا یَغتَرَّ بِکَ الصِّدّیقون»در دعای صحیفهی سجّادیّه [آمده] که صدّیقون هم نبایستی اغترار پیدا کنند به تو که بگویند «ما که دیگر با خدا وضعمان روشن است و ...»؛ نخیر، خدای متعال با صدّیقون هم رودربایستی ندارد؛ [اگر] یک وقت خطائی بکنند، ضربه را خواهند خورد. کاری که انجام میگیرد، کار خوبی را که انجام گرفته، از خودمان ندانیم، از خدا بدانیم. واقع قضیّه هم همین است. | ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
@Tanbiholomah
♨️پیچ تاریخی
🎙در سخنان رئیس جمهور آمریکا
✍حسین محمود زاده
🔹رئیس جمهور ایالات متحده دست کم در دو موضع به شکل جدی از نقطهی عطف و پیچ تاریخی کم سابقه سخن گفته است؛
در موضعی اظهار میکند در هر ۶-۷ نسل یکبار چنین موقعیتی پیش میآید:
B2n.ir/n96264
و در موضع دیگر، از تغییر بزرگ در جهان سخن میگوید و اینکه تصمیمها در این مقطع برای سرنوشت دهههای آینده دخیل خواهد بود:
B2n.ir/k79843
🔹در کشورهای دیگر، دیدگاههای متفاوتی نسبت به ایالات متحده و سران آن وجود دارد؛ ولی به نظر میرسد بر اساس تمامی این دیدگاهها باید این سخن را جدی گرفت. اگر امریکا را دشمن بدانیم، یا رقیب و یا حتی الگوی سیاستورزی برتر در جهان، این محاسبه و ارزیابی از شرایط فعلی جهان توسط رئیس جمهور ایالات متحده قابل توجه است و باید جدی گرفته شود. این دیگر یک هشدار صادر از تریبونهای داخلی نیست تا عدهای مثلا با تعبیر «پیچ تاریخی» یا «موقعیت حساس کنونی» شوخی کنند. این بار تفاوت میکند و دشمن، رقیب یا قطب آمال عدهای، مساله را در بالاترین سطح جدی گرفته و به آن اعتراف میکند، عاقلانه این است که ما هم جدی بگیریم.
🔹در چنین موقعیتی لازم است که نخبگان حوزوی و دانشگاهی از رفتار رسانهای و اجتماعی خود، ارزیابی صادقانه داشته باشند. در ایامی که گذشت، برخی حواشی بعضا نامربوط و جزئی خود را به شکل ابرمسأله و چالش کلان بر فضای رسانهای تحمیل کرد و نخبگان را درگیر خود نمود و فرصت و انرژی زیادی از فضای سیاسی اجتماعی کشور گرفت. خوب است با بررسی این مسائل از خود بپرسیم؛
⁉️ آیا مسائل اصلی و اولویتدار در موقعیت کنونی کشور در پیچ تاریخی این مسائل بودند؟ در اثر انباشت مجاهدتها و خون شهدا و خون دل دغدغهمندان در دهههای گذشته، شرایط کشور ایران و مذهب شیعه در تاریخ بیسابقه است، نگاه متوقع گذشتگان به ماست و تیغ تیز انتقاد و ارزیابی آیندگان حتما متوجه ما خواهد شد.
⁉️در روزها و شبهایی که ایدئولوژیها و کشورهای مختلف جایگاه خود را در نظم جدید و تسهیم قدرت جهانی تثبیت میکنند، خوب است صادقانه و بیتعارف از خود بپرسیم نخبگان ما وقت خود را صرف چه اموری میکنند؟
@Tanbiholomah
💢مجلس و شورای نگهبان باید پاسخگو باشند💢
🖊مرتضی صادقی
🔹 با خبر شدیم نیروی انتظامی در راستای انجام وظیفه خود مبنی بر برخورد با ناهنجاری کشف حجاب و در حالی که جای خالی لایحه حجاب به شدت حس میشود، بالاجبار روش قبلی خود یعنی گشت ارشاد را از سرگرفته است.
👈و این در حالی است که:
1️⃣گشت ارشاد روشی به شدت تنش زاست که به خاطر غلبه فضای احساسی و عصبی عکس العمل های شدیدی را در صحنه توسط طرفین به دنبال دارد و لذا مدیریت آن بسیار دشوار است.
2️⃣حساسیتی که با توجه به اتفاقات دو سال گذشته در بخشی از جامعه به وجود آمده زمینه را برای شعله ورشدن توسط کوچکترین جرقه و اشتباه مساعد کرده است.
3️⃣گشت ارشاد قابلیت بسیار بالایی برای سوژه شدن توسط رسانه ها دارد و با توجه به دست برتر دشمن در رسانه و تجربه ای که در سوژه سازی از اینگونه برخوردها به دست آورده، کاملا قابل پیش بینی است که شروع دوباره گشت ارشاد موج گسترده ای از هجمه ها و سوء استفاده ها را به دنبال داشته و دشمن بتواند برفکرواحساس مخاطب غلبه پیدا کند.
📛و همه اینها در حالی است که جرائم و مجازاتهای پیش بینی شده در لایحه حجاب بسیار مؤثرتر و کم آسیب تر هستند. لذا مسئولیت هرگونه خلل درکنترل کشف حجاب که به خاطر شروع دوباره گشت ارشاد ممکن است به وجود بیاید و راه را برای اقدامات حساب شده بعدی نیز ببندد، به عهده کسانی خواهد بود که بدون توجه به ضرورت تسریع در تصویب و اجرای لایحه حجاب، دراین زمینه تعلل نموده اند.
◀️در پایان از مسؤولین نیروی انتظامی انتظار میرود تا زمانی که لایحه حجاب عملیاتی نشده بعد از تذکر جدی به کشف حجاب کنندگان از انتقال فیزیکی آنان اجتناب کرده،در عوض با تصویربرداری مستقیم توسط مأمور تذکردهنده زمینه را برای پیگیری های بعدی و معرفی به مراجع قضایی فراهم کنند، یا با تدابیر سنجیده دیگری از آسیبهای ذکر شده جلوگیری نمایند.
@Tanbiholomah
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 شاخصه های دینداری نیازمند بازنگری است
🖌سید علیرضا نقیب پور
در شمار مولفه های دینداری جامعه معمولا از مناسکی چون نماز، روزه ، اعتکاف و حج نام برده می شود و افزایش حضور جوانان در این گونه مراسمات مذهبی حاکی از ارتقای سطح دین داری مردم قلمداد می گردد.
بدون شک این دلالت های آشکار را نمی توان نادیده گرفت اما در پایش دین داری جامعه، ضروری است شاخصه های دیگری را نیز در نظر آورد که ابعاد اجتماعی و تمدنی دین را به نمایش میگذارد که از قضا در قرآن کریم به طور جدی مورد تاکید قرار گرفته است.
به عنوان مثال خداوند متعال در آیه 8 سوره منافقون عزت را مخصوص خدا و رسولش و مومنان میشمارد حال با این نگاه، تحقق بخشیدن به این عزتی که خداوند متعال برای مومنان در نظر گرفته است ملاک دین داری نیست؟
❓آیا عمل به آیه ی و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه و من رباط الخیل ترهبون به عدوالله و عدوکم یکی از نشانه های اقامه دین در جامعه به حساب نمی آید.؟
❓آیا بستر سازی جهت اجتناب از طاغوت که سر لوحه فرمان الاهی برای همه امت ها در همه عصرها بوده (سوره نحل آیه 36) معیار ارتقای سطح دینداری یک جامعه بشمار نمی رود؟
❓آیا ریختن هیبت پوشالی دستگاه کفر که زمینه اجتناب از طاغوت را فراهم می کند نشان دهنده گسترش ایمان در فضای جامعه ایرانی نیست؟
به نظر نگارنده پاسخ شجاعانه ایران به تجاوز رژیم کودک کش اسرائیل که در شبانگاه 25 فروردین انجام شد از مهمترین مولفه های دینداری در جامعه اسلامی است و تمام مؤمنانی که با رضایت و مطالبه سوخت حقیقی موشک ها را فراهم ساختند درین عبادت بزرگ و تمدنی شریکند.
❇️ مگر نه اینکه ایمان و باور عمیق و متمایز این ملت این فرصت را به سربازان شجاع راه سلیمانی عزیز داد تا در کارستانی شکوهمند ضربه ای غیر قابل ترمیم بر پیکره دستگاه ابلیسی صهیونیستی زده و موجبات گسترش کفر عملی و عینی به طاغوت را در میان امت ها پدید آورد.
❇️ مگر نه اینکه تمام تلاش متراکم شبکه های دجال واره بین المللی، بستر سازی جهت هضم ملت های مظلوم در شکوه خود ساخته این هژمونی شیطانی است؟ حال کدام عبادت را میتوان همتای شکستن این خیال کور و برهم زدن آن نقشه ی شوم دانست؟
✅ چه بسا تقربی که ملت مومن ایران در این عبادت عظیم و تمدنی بدست آورد که از سویی نمایش عزت و اقتدار ایمانی بود و از سویی دیگر خرد کردن هیمنه دستگاه طاغوت که کفر عینی و عملی به طاغوت محسوب می شود، با کمتر عبادتی قابل مقایسه باشد.
خداوند را بر این توفیق بزرگ شاکریم
@Tanbiholomah
بسم الله الرحمن الرحیم
❇️حاشیه ای بر یک اقدام بحث برانگیز دولت
✍️ محمد لیاقت
🔹 معاون امور زنان ریاست جمهوری در تاریخ 29 فروردین ماه در حاشیه ی نشست هیئت دولت، در مصاحبه ی خود از اقدامی جدید در آینده توسط دولت، خبر داده است. ایشان در جواب سوالی مرتبط با «درج نام مادران» در کارت شناسایی ملی، مدعی شدند: با توجه به اینکه مسئولان امر عنوان کردند که قرار است در کارتهای جدید صرفاً کدملی قید شود و نام پدر و مادر دیگر ثبت نمیشود، مسئله قید شدن نام مادران نیز موضوعیت خود را از دست داد. فارغ از ملاحظات اقتصادی این نوع مصوبات مثل تحمیل هزینه های اقتصادی سنگین آن که قهرا بخشی از آن متوجه دوش مردم خواهد بود و تجربه ی تلخی که در تحویل کارت های شناسایی فعلی کسب شد، این اقدام از دو منظر مورد نقد و ملاحظه است.
1️⃣ نظرگاه اول
در فرهنگ حاکم برجامعه ی شیعی، حلال زادگی فرزندان - که در فقه اسلامی از آن به طهارت مولد تعبیر می شود- امری است که خداوند نسبت به آن اهتمام جدی داشته و به نوعی برای والدین نوعی ارزش محسوب می شود.
هر چند که در اکثر قریب به اتفاق موارد، درک ما از فهم ملاکات و مصالح احکام اسلامی قاصر است، لکن در یک نگاه پدیدار شناختی قابل تصدیق است که جعل برخی از احکام توسط شارع نسبت به این موضوع، علاوه بر کشف حساسیت بالای شارع نسبت به آن، تا حد زیادی در تامین عفت عمومی، حفظ نهاد مقدس خانواده و همچنین در یک نگاه اجتماعی، بالا رفتن سطح مقبولیت مسئولین و حکمرانان، تاثیر ویژه ای دارد.
باتوجه به این مقدمه، به نظر می رسد که، «منطق درج نام پدر در کارت شناسایی افراد، منطق مترقی و برخاسته از نگاه دینی بوده است که به عنوان یک اقدام متشرعانه در مسیر ایجاد قبح اجتماعی نسبت به پدیده ی نامشروع زنا و ترویج آزادی های نامشروع، قابل ارزیابی است».
⁉️ پرسشی که از این منظر قابل ارائه است و انتظار می رود دولت محترم پاسخی قانع کننده نسبت به آن ارائه دهد، این است که؛
با توجه به منطق روشن و محکمی که در رویکرد قبل (درج نام پدر) بوده است، ضرورت این اقدام دولت( حذف نام پدر از کارت ملی) مبتنی بر اساس چه منطق و استدلالی شکل گرفته است؟ آیا مسئولان محترم در فرآیند تصویب این مصوبه، آموزه های دینی و هنجاری های شرعی مرتبط با این موضوع را مورد بررسی و تحقیق خود قرار داده اند؟! أساسا آیا نسبت به امتداد و تاثیرات اجتماعی این اقدام هم تحقیقات کافی صورت گرفته است؟ مشخصا آیا توجه شده است که ممکن است این اقدام موجب قبح زدایی و عبور از برخی حدود و چارچوب های شرعی شود؟!
2️⃣ نظرگاه دوم
فرهنگ پژوهانی که با سند 2030 آشنایی دارند، به خوبی مطلع اند که بخشی از این سند، نفوذ و استحاله ی فرهنگی به نفع فرهنگ رقیب غربی و به ضرر فرهنگ اصیل اسلامی را به دنبال دارد.
در بندهایی از این سند که مرتبط به سیاست های تساوی جنسیتی است اینگونه آمده است:
- پایان دادن به همه اشکال تبعیض علیه زنان و دختران در همه جا
- ریشه کنی همه اقدامات زیان بار مانند ازدواج کودکان، ازدواج در سنین بسیار پایین و ختنه زنان
- به رسمیت شناختن و ارج نهادن به مراقبت های داخل منزل و خانه داری (کار در منزل) بدون دستمزد از طریق : تامین خدمات عمومی، ایجاد زیر بناها و تنظیم سیاست های حفاظت اجتماعی و ترویج مسؤولیت مشترک در منزل و در محیط خانواده، تا حدی که مقررات ملی اجازه دهند.
- انجام اصلاحاتی برای برقراری تساوی حقوق زنان و مردان به منظور دسترسی زنان به منابع اقتصادی و امکان مالکیت و کنترل دارایی ها از قبیل: زمین و سایر اشکال دارایی توسط آنان و همچنین برقراری حق دسترسی زنان به خدمات مالی، ارثیه، و منابع طبیعی، درراستای قوانین ملی(کشورها)
- تقویت و اتخاذ سیاست های مطمئن و مناسب و همچنین وضع قوانین قابل اجرا برای ترویج تساوی جنسیتی و توانمندسازی همه زنان و دختران در کلیه سطوح
ادامه در فرسته بعدی 👇👇👇
ادامه از فرسته قبل 👆👆👆
🔹 مسلما منتقدین این سند، منکر برخی از موارد مثبت و صحیح آن نیستند، بلکه آنچه که مورد ملاحظه ی جدی است، علاوه بر غلط بودن بخشی از گزاره های معرفتی این سند، از منظر آموزه های اسلامی، روح مجموعه ی این دستورالعمل هاست که به روشنی مقصد و مسیری غیر از آموزه های ناب دینی و مقاصد اسلامی در حوزه ی زنان را دنبال می کند.
📛 بنابراین آنچه که موجب نگرانی از این تصمیم احتمالی دولت می شود، در نگاه اول، نگرانی بابت عدول از ارزش ها و حدود الهی در فرآیند تصویب و اجرای این اقدام و ثانیا ترس از انفعال مسئولین امر در برابر دیدگاه ی غلط فمینستی و همچنین سیاست منفی اجرایی سازی سند 2030 توسط دولت انقلابی است. این نگرانی زمانی مضاعف می شود که پیشتر معاون امور زنان در برنامه ای تلویزیونی عنوان کرده بود که «ما توانستیم آیورا را [تحت الحفظ نسبت به موارد خودمان] برای آموزش زنان حاشیه اقیانوس هند برعهده بگیریم»
🌐 بر اساس آنچه در وب سایت رسمی آیورا آمده، عنوان شده است، کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان که ذیل آیورا بوده و جمهوری اسلامی ایران اخیرا به عنوان ریاست کارگروه آن درآمده، محورهای متعددی برای فعالیت دارد که ذیل بیانیه شانزدهمین نشست وزرایی در سال ۲۰۱۶، در بالی صادر شد. براساس آن «کشورهای حاضر در این کارگروه متعهد به تساوی جنسیتی و توانمندسازی زنان براساس کنفرانس آدیسابابا و سند ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار هستند.»
⏪ باتوجه به این نکات امیدواریم که مسئولان انقلابی و خدوم دولت فعلی در جهت تنویر افکار عمومی هر چه سریعتر نسبت به این اقدام بحث بر انگیز توضیحات کامل را ارائه دهند. و نکته ای که ضرورت دارد مورد تاکید قرار بگیرد این است که فعلا قصد توجه اتهام نسبت به دولت محترم را نداریم بلکه این نوشته صرفا در جهت ابراز نگرانی نسبت به نکات مطرح شده است.
@Tanbiholomah
🔹 سلسله مباحث «وظیفه حکومت اسلامی نسبت به رعایت احکام دینی»
✅ مدتی است در کانال دفتر امور اجتماعی سیاسی حوزه های علمیه مباحث عالمانه و فقیهانه ای در موضوعات مختلف سیاسی اجتماعی مطرح می شود که حقیقتا جای استفاده برای طلاب و فضلای حوزه دارد.
در همین راستا، مدتی است بحث وظیفه الزام حکومت اسلامی نسبت به رعایت احکام دینی را با مستندات فقهی پیگیری میکنند که تا کنون ٩ قسمت از بررسی ادله مشروعیت تعزیر توسط حاکم اسلامی (در مصادیق متعددی که برخی اش جرم های اجتماعی و عمومی به حساب نمی آیند) را مطرح کرده اند.
✳️ به همه علاقمندان پیشنهاد می کنیم این مباحث را با دقت مورد دقت و بررسی قرار دهند.
⚪️ لینک مباحث مطرح شده تاکنون:
قسمت اول
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/849
قسمت دوم
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/855
قسمت سوم
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/857
قسمت چهارم
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/860
قسمت پنجم
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/861
قسمت ششم
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/863
قسمت هفتم
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/871
قسمت هشتم
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/873
قسمت نهم
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/875
@Tanbiholomah