☄آیا حیوانات هم روز قیامت محشور می شوند؟
✍آیاتی در #قرآن_کریم اشاره به حشر حیوانات دارد از جمله:
✅الف ـ "ما من دابة فی الارض ولا طائر یطیر بجناحیه الاّ امثالکم ما فرطنا فی الکتاب من شیء ثم الی ربّهم یحشرون"
🔰هیچ جنبنده ای در زمین و هیچ پرنده ای که با دو بال خود پرواز می کند نیست مگر این که امت هایی مانند شما هستند، ما هیچ چیز را در این کتاب فرو گذار نکردیم، سپس همگی به سوی پروردگارشان محشور می شوند.
✅ب ـ "و اذالوحوش حشرت"
🔰وحوش جمع وحش است و وحش حیوانی است که هرگز با انسانها انس نمی گیرد.
ظاهر آیه از این جهت که در سیاق آیات توصیف کننده قیامت قرار دارد بیانگر این است که حیوانات وحشی هم در روز قیامت مانند انسانها محشور خواهند شد اما این که پس از محشور شدن چه وضعی خواهند داشت و سرانجام کارشان چه خواهد شد در کلام خدای تعالی و روایات معتبر چیزی نیامده است.
♻️حال باید دید ملاک حشر و بازگشت انسان به سوی خدا چیست؟
و آیا همان ملاک در حیوانات نیز وجود دارد؟
🔆ملاک حشر در انسان جز نوعی از زندگی ارادی و شعوری نیست، ملاک سعادت تنها همان داشتن شعور و فطرت انسانی است که به کمک پیامبران راه مشروعی از اعتقاد و عمل را به روی او باز می کند و انسان آن راه را می پیماید.
با تفکر عمیق در مراحل زندگی حیوانات و در نظر گرفتن حالات مختلفی که هر نوع از حیوانات در مسیر زندگی به خود میگیرند روشن میشود که حیوانات هم مانند انسان دارای آرا و عقاید فردی و اجتماعیاند و حرکات و سکناتی که در راه بقا و جلوگیری از نابود شدن از خود نشان میدهند همه بر مبنای آن عقاید است، حیوانات نیز مانند آدمیان تا اندازهای از موهبت اختیار برخوردارند و نیز دارای سطحی از فهم و شعوراند، فرض کنید حیوانی نزدیک مزرعه شما میآید، شما چوبی را بلند میکنید او فرار میکند، این فرار یعنی انتخاب کتک نخوردن بر سیر شدن، این انتخاب است گرچه بی شک به درجه قوت انتخاب انسان نیست و میتوان گفت، انتخابی نیمه آگاهانه است، هر چند همه انسان نیز کارهای خودشان را با اختیار آگاهانه انجام نمیدهند و برخی از انتخابها همانند فرار حیوان است.
🔅به هر حال نمی توان ادعای قاطع کرد که حیوانات اختیاری ندارند زیرا به همان اندازه درک و شهور می توانند اختیار داشته باشند و در روایات نیز میتوان مطالبی را یافت که برخی از آنها تکلیف دارند. در روایتی آمده است که بزی که به بز دیگر شاخ زده است در قیامت قصاص میشود. در هر صورت در این که حیوانات محشور میشوند بحثی نیست ولی در این که به بهشت و جهنم میروند در آیات و روایات تا آن جا که ما اطلاع داریم از آن بحثی نشده است.
📚انعام آیة 38.
📚تکویر (81) آیة 5.
📚تفسیر نورالثقلین، ج 1، ص 715
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
_خداوند راه هدایت را به شما نشان داده،
دیگر انتخاب با شماست...
که شاکر باشید یا ناسپاس!
📚سوره #انسان- 3
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
چهار عامل ما را 🔥 جهنـمی 🔥 کرد
در قیامت بارها میان اهل بهشت و جهنم گفت و گو رخ می دهد ٬ که قرآن ترسیمی از آن گفت و گوها را بیان فرموده است٬ یکی از آن صحنه ها که در سوره #مدثر آمده این است که: اهل بهشت از مجرمان می پرسند: چه عاملی شما را به دوزخ روانه کرد؟
⚫️ آنها می گویند : ۴ عامل :
۱ - « لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلّینَ »
٬ پای بند به نماز نبودیم .
۲ - « لَمْ نَکُ نُطْعِمُ المِسْکینَ »
به گرسنگان اعتنا نمی کردیم.
۳ - « کُنّا نَخوُضُ مَعَ الْخائِضینَ »
٬ ما در جامعه فاسد هضم شدیم .
۴ - « کُنّا نُکَذِّبُ بِیَوْمِ الدّین »
٬ قیامت را هم نمی پذیرفتیم.
📚 قصص الصلاة - ص ۱۸۹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرآن_کریم
اگه میخوای ثروت فراوان وارد زندگیت بشه...
-قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ...؛
📚سوره #سبا- 39
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃یک آیه🍃
🔶 سوره #ابراهیم، آیه ۴۴:
وَأَنذِرِ النَّاسَ يَوْمَ يَأْتِيهِمُ الْعَذَابُ فَيَقُولُ الَّذِينَ ظَلَمُواْ رَبَّنَا أَخِّرْنَا إِلَي أَجَلٍ قَرِيبٍ نُّجِبْ دَعْوَتَكَ وَنَتَّبِعِ الرُّسُلَ أَوَلَمْ تَكُونُواْ أَقْسَمْتُم مِّن قَبْلُ مَا لَكُم مِّن زَوَالٍ
⚡️ترجمه :
و مردم را نسبت به روزى كه عذاب به سراغشان خواهد آمد هشدار ده.
پس كسانى كه ظلم كرده اند، خواهند گفت: پروردگارا! ما را تا مدّت كوتاهى مهلت ده، تا دعوت تو را اجابت نماييم و از پيامبران پيروى كنيم
(به آنان گفته مى شود) آيا شما نبوديد كه پيش از اين سوگند ياد مى كرديد كه هرگز براى شما زوال و فنايى نيست؟
💥توضیح :
مجرمان روزى پشيمان مى شوند، امّا فرصت هاى از دست رفته باز نمى گردد.
🍁هنگام نزول عذاب الهى، راه فرار وتوبه بسته مى شود.
#یک_آیه
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂 قدردان الطاف الهی باشید. 🍂
🔶إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ
فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ
إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ
⚡️ ترجمه :
همانا ما به تو خير كثير عطا كرديم.
پس براى پروردگارت نماز بگزار و (شتر) قربانى كن.
همانا دشمن تو بى نسل و ابتر است.
💥نعمت ها حتّى براى پيامبر اسلام مسئوليّت آور است.
❌وقتی لطف ویژه ای از جانب خدا می رسد، باید شکر ویژه ای هم انجام شود.
✅برای سپاسگزاری از الطاف الهی، هم باید کار معنوی انجام داد (صَلِّ) و هم کار مادی (وَانْحَرْ)
#سبک_زندگی_قرآنی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📗#دائره_المعارف_قرآن_کریم📗
◀️ #امام_مبین
🌼این واژه از ریشه « ا ـ م ـ م » به معناى #اصل و #مرجع، اشتقاق یافته و در همه کاربردهاى گوناگون آن، نامى براى کس یا چیزى است که به سویش توجه شده و به نحوى از آن #پیروى مىکنند .
🌴 واژه #امام در معانى گوناگونی همچون :
جاده ، ریسمان بنایی ، رهبر و #پیشوای گروهی از مردم به کار رفته است .
🌼 برخی واژه پژوهان #قران در مقام شمارش کاربردهای مختلف این واژه به ۵ معنای #ذیل اشاره کردهاند :
رهبر ، دفتر اعمال آدمیان ، لوح محفوظ ، کتاب تورات ، راه اصلی و مرکزی .
🌴واژه #مبین از ریشه #بیان به معنای کشف و ظهور اشتقاق یافته و با #بون به معنای تفاوت و #بین به معنای وصل و فراق هم ریشه است .
🌼 پیوند #معنایی این سه مفهوم را اینگونه گفته اند که کشف و ظهور هر شیء معمولاً از طریق #ذکر تفاوت و تشابه آن شیء با دیگر اشیا حاصل می شود .
🌴دو واژه #مبین و #بین هم معناست ؛ اما #مبین از تاکید بیشتری برخوردار بوده و افزون بر ظهور و انکشاف ، از حالت #اظهار و کاشفیت برای دیگر اشیاء نیز برخوردار است ،
به همین سبب گاه تنها از #حیث نخست لحاظ شده و به صورت لازمی به کار میرود و گاه به حیث دوم آن نیز توجه شده و به صورت #متعدی به کار می رود .
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
13.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۴۰
وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللَّهِ يُكْفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلَا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّىٰ يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ ۚ إِنَّكُمْ إِذًا مِثْلُهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا ﴿١٤٠﴾
البته خدا [این فرمان را] در قرآن بر شما نازل کرده است که چون بشنوید گروهی آیات خدا را مورد انکار و استهزا قرار می دهند، با آنان ننشینید تا در سخنی دیگر درآیند، [اگر بنشینید] شما هم [در به دوش کشیدن بار گناه انکار و استهزا] مانند آنان خواهید بود؛ یقیناً خدا همه منافقان و کافران را در دوزخ گرد خواهد آورد. (۱۴۰)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٤٠)
شأن نزول-
از ابن عباس نقل شده كه: جمعى از منافقان در جلسات دانشمندان يهود مىنشستند، جلساتى كه در آن نسبت به آيات قرآن استهزاء مىشد، آيه نازل گشت و عاقبت شوم اين عمل را روشن ساخت.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 465
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسير:
در مجلس گناه ننشينيد-
در سورۀ انعام آيۀ ٦٨ صريحا به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله دستور داده است كه: «اگر مشاهده كنى كسانى نسبت به آيات قرآن استهزاء مىكنند و سخنان ناروا مىگويند، از آنها اعراض كن» .
اين آيه بار ديگر اين حكم اسلامى را تأكيد مىكند و به مسلمانان هشدار مىدهد كه: «در قرآن به شما قبلا دستور داده شده كه هنگامى بشنويد افرادى نسبت به آيات قرآن كفر مىورزند و استهزاء مىكنند با آنها ننشينيد تا از اين كار صرف نظر كرده، به مسائل ديگرى بپردازند» (وَ قَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتابِ أَنْ إِذا سَمِعْتُمْ آياتِ اللّهِ يُكْفَرُ بِها وَ يُسْتَهْزَأُ بِها فَلا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ) .
سپس نتيجۀ اين كار را چنين بيان مىكند كه: «اگر شما در اين گونه مجالس شركت كرديد همانند آنها خواهيد بود» و سرنوشتتان، سرنوشت آنهاست (إِنَّكُمْ إِذاً مِثْلُهُمْ) .
باز براى تأكيد اين مطلب اضافه مىكند شركت در اين گونه جلسات نشانۀ روح نفاق است «و خداوند همۀ منافقان و كافران را در دوزخ جمع مىكند» (إِنَّ اللّهَ جامِعُ الْمُنافِقِينَ وَ الْكافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعاً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 465
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_605
🌹 #آيه_140 #سوره_نساء
🌸 وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتاَبِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ ءايَاتِ اللَّهِ يُكْفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلَا تَقْعُدُواْ مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُواْ فِى حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إذاً مِّثْلُهُمْ إِنَّ اللَّهَ جَامِعُ الْمُناَفِقِينَ وَالْكاَفِرينَ فِى جَهَنَّمَ جَمِيعا
🍀 ترجمه: همانا خداوند در کتاب (قرآن) بر شما نازل كرده است كه هرگاه شنیدید آیات خدا مورد كفر یا تمسخر قرار مى گیرد با آنان، همنشینى نكنید تا به سخن دیگرى مشغول شوند، وگرنه شما هم مانند آنان خواهید بود. همانا خداوند همه ى منافقان و كافران را در جهنم جمع مى كند.
🌷 #إذا_سمعتم: هر گاه شنیدید
🌷 #یستهزأ: مورد تمسخر قرار می گیرد
🌷 #لا_تقعدوا: همنشينی نکنید
🌷 #یخوضوا: مشغول شوند
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. از ابن عباس نقل شده كه: جمعى از منافقان در جلسات علماى يهود مى نشستند، جلساتى كه در آن نسبت به آيات قرآن استهزاء می شد. آيه 140 سوره نساء نازل شد و عاقبت شوم اين عمل را روشن ساخت.
🌸 در سوره انعام آيه 68 صريحاً به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله دستور داده است كه: اگر مشاهده كنى كسانى نسبت به آيات #قرآن استهزاء مى كنند و سخنان ناروا مى گويند، از آنها اعراض كن اين آيه بار ديگر اين حكم اسلامى را تأكيد می کند و به #مسلمانان هشدار مىدهد كه: وَ قَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتابِ أَنْ إِذا سَمِعْتُمْ آياتِ اللّهِ يُكْفَرُ بِها وَ يُسْتَهْزَأُ بِها فَلا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ: همانا خداوند در کتاب قرآن بر شما نازل کرده است که هر گاه شنیدید آیات خدا مورد کفر یا تمسخر قرار می گیرد با آنان ، همنشینى نکنید تا به سخن دیگری مشغول شوند.
🌸 #سوره_نساء چهارمین سوره قرآن است و سوره انعام ششمین سوره قرآن است ولی از لحاظ ترتیب نزول سوره انعام زودتر از سوره نساء نازل شده است. سوره انعام از لحاظ ترتیب نزول سوره 55 است و سوره نساء از لحاظ ترتيب نزول سوره 92 است. به اين خاطر در این آیه، موضوع آیه 68 سوره انعام را تأکید کرده است. سپس نتيجه اين كار را چنين بيان مى كند كه اگر شما در اين گونه #مجالس شركت كرديد همانند آنها خواهيد بود و سرنوشت شما مانند سرنوشت آنها خواهد بود که می فرماید: إنَّكُمْ إِذاً مِثْلُهُمْ: و گرنه شما هم مانند آنها خواهید بود. شركت در اين گونه جلسات نشانه روح #نفاق است. و در پایان آیه می فرماید: إِنَّ اللّهَ جامِعُ الْمُنافِقِينَ وَ الْكافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعاً: همانا خداوند همه منافقان و کافران را در جهنم جمع می کند.
🔹پيام های آیه 140 سوره نساء 🔹
✅ #انسان، در برابر گفته هاى ناحقّ دیگران نباید بى تفاوت باشد.
✅ نشستن و سكوت در جلسه گناه، گناه است.
✅ یا محیط #فاسد را عوض كنید، یا از آن محیط خارج شوید.
✅ تنها گناه نكردن و مستقیم بودن كافى نیست، باید بساط #گناه را به هم زد و جلو انحراف دیگران را هم گرفت.
✅ به بهانه و عنوان آزادى بیان، خوش اخلاقى، مدارا، حیا، مردم دارى، و امثال این ها، نباید در مقابل تمسخر دین #سکوت کرد.
✅ تعصّب و غیرت دینى و موضع گیرى و برخورد شرط ایمان واقعى است.
✅ تشویق و تقویت #كفر و استهزاى دین، به هر نحو كه باشد هرچند به صورت سیاهى لشكر حرام است.
✅ شرط همنشینی با دیگران، آن است كه ضرر فكرى و مكتبى نداشته باشد.
✅ كسى كه راضى به #گناه دیگران باشد، شریک گناه است.
✅ سكوت در برابر یاوه گویى هاى كفّار، نوعى #نفاق است.
✅ همنشینى هاى #آخرت، جزاى همنشینى هاى دنیوى است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_هفدهم
🦋گزارش معبد🦋
🌻 خبر حركت ارتش اسلام به لشكر دشمن رسيد، به خصوص كه شنيدند حتى مجروحين مسلمان همراه لشكرند، همين خبر كه حاكى از نهايت مقاومت مسلمانان بود، دشمن را به وحشت انداخت.
🌱در اين بين معبد خزاعى كه يكى از مشركان بود و از مدينه به سوى مكه مىرفت، در سرزمين روحاء به لشكر ابوسفيان رسيد، ابوسفيان در مورد چگونگى لشگر اسلام از او سؤال كرد، او گفت: محمد صلى الله عليه و آله و سلم را ديدم با لشكرى بسيار كه تا كنون، همانند آن را نديده بودم، در تعقيب شما هستند و به سرعت پيش مىآيند.
ابوسفيان با نگرانى و اضطراب گفت: چه ميگويى؟ ما آنها را كشتيم و تار و مار كرديم...
🌻معبد گفت: من نمىدانم شما چه كرديد؟ همين قدر مىدانم كه لشكر عظيمى در تعقيب شما است.
🌱در اين وقت، لشكر دشمن تصميم قاطع گرفت كه عقبنشينى كند و به دنبال اين تصميم به سوى مكه گريخت.
🦋اسير گرفتن على عليهالسلام در حالت سخت!🦋
🌻چنان كه گفتيم: براى آن كه دشمنان در راه بر نگردند، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم دستور داد كه مسلمانان، حتى مجروحين، دشمن را تعقيب كنند، و آنها را از بازگشت، منصرف سازند و اين خروج مسلمانان مانورى بود كه رعب و وحشتى در دشمن ايجاد كرد.
🌱على عليهالسلام با اين كه بدن مباركش يكپارچه زخم بود تا حمراء الاسد (هشت ميلى مدينه) دشمن را تعقيب كرد، و چند روز در آن جا ماند، و هنگام مراجعت دو نفر از سرشناسان دشمن به نامهاى: معاوية بن مغيره اموى و ابوعزه جُمَحى را به اسارت گرفت و به مدينه آورد.
🌻پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم حكم اعدام ابوعزه را صادر كرد، زيرا او در جنگ بدر، اسير مسلمانان شده بود و عهد و پيمان داده بود كه اگر آزاد شود، ديگر به جنگ مسلمانان نيايد، و با اين شرط، آزاد شده بود، ولى بر خلاف پيمان، در جنگ احد براى سركوبى مسلمانان، شركت كرد.
🌱او پس از اين حكم، به گريه و زارى افتاد و التماس كرد و رهايش كردند، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: لا يُلدَغُ المؤمنُ مِن جُحرٍ مَرَّتَينِ؛ مؤمن از يك سوراخ، بيش از يك بار گزيده نمىشود. (كنايه از اين كه اگر بار اول دستش گزيده شد، براى بار دوم، اين تجربه تلخ را تكرار نمىكند.) آن گاه حكم اعدام درباره او اجرا شد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌱✨بسم الله الرحمن الرحیم✨🌱
🥀خیرات برای پدر و مادر در قرآن🥀
🌿نیکی به والدین از جمله مواردی است که در قرآن تاکید بسیاری به آن شده است. برای مثال:
✨🌱لا تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً🌱✨
📚(سوره بقره آیه 83)
🌱🌻🌱🌻🌱🌻🌱🌻
🧡پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
🌱*«مردگانتان را که در قبرها آرمیده اند از یاد نبرید. مردگان شما امید احسان شما را دارند.»*🌱
📖وَالباقِیاتُ الصّالِحاتُ خَیرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَواباً وخَیرٌ مَرَدًّا (سوره مبارکه مریم/۷۶)
🌱و نیكى هاى ماندگار از نظر پاداش نزد پروردگارت بهتر و عاقبتش خوبتر است
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣ #حجاب_در_قرآن
🤔 بانوان بهشتی چگونهاند؟!
👈 در عین حال که زیبا و جذاب هستند، ولی همیشه پوشیده و با حجاب هستند، و سربهزیر!
👌 که نگاهشان را شدیدا کنترل میکنند
🌴 سوره صافّات 🌴
🕋 وَ عِنْدَهُمْ قاصِراتُ الطَّرْفِ عِينٌ «48»
🕋 كَأَنَّهُنَّ بَيْضٌ مَكْنُونٌ «49»
⚡️ترجمه:
و نزدشان همسرانى است درشت چشم كه چشم از غير فرو بندند.
گويى (از شدّت سفيدى) تخم مرغانى هستند پوشيده و پنهان.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
✨﷽✨
۞وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَى۞
//و بزودى پروردگارت تو را عطا خواهد داد تا خرسند گردى //
۩ الضحى آیه ۵ ۩
🌸خدایا
♡↻همیشه به موقع به داد دلـم تو میرسی
آنجا که خسته ام ،
آنجا که دل شکسته ام💔
آنجا که از همه ی عالم و آدم گسته ام
همیشه تو همان دستی هست
که می گیری از دلـم غبار غم ها را🧡
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#شان نزول 🌴
#ملاقات مریض ⚠️
#نساء /176 📖
🥀بسیاری از مفسران از قول جابربن عبدالله انصاری چنین نقل کرده اند که می گفت :
🍃 من شدیدا بیمار بودم ، پیامبر صلی الله علیه و آله به عیادت من آمد و در آنجا وضو گرفت و از آب وضوی خود بر من پاشید . من که در اندیشه مرگ بودم به پیامبر صلی الله علیه و آله عرض کردم :
🥀وارث من فقط خواهران منند ، میراث آنها چگونه است ؟ این آیه که فرائض نام دارد ، نازل شد و میراث آنها را روشن ساخت .
📕یستفتونک قل الله یفتیکم فی الکلالة ان امرو هلک لیس له ولد وله اخت فلها نصف ما ترک وهو یرثها ان لم یکن لها ولد فان کانتا اثنتین فلهما الثلثان مما ترک وان کانوا اخوة رجالا ونساء فللذکر مثل حظ الانثیین یبین الله لکم ان تضلوا والله بکل شیء علیم
🥀از تو (در باره ارث خواهران و برادران) سؤال میکنند، بگو: «خداوند، حکم کلاله (خواهر و برادر) را برای شما بیان میکند: اگر مردی از دنیا برود، که فرزند نداشته باشد، و برای او خواهری باشد، نصف اموالی را که به جا گذاشته، از او (ارث) میبرد؛ و (اگر خواهری از دنیا برود، وارث او یک برادر باشد،) او تمام مال را از آن خواهر به ارث میبرد، در صورتی که (میّت) فرزند نداشته باشد؛ و اگر دو خواهر (از او) باقی باشند دو سوم اموال را میبرند؛ و اگر برادران و خواهران با هم باشند، (تمام اموال را میان خود تقسیم میکنند؛ و) برای هر مذکّر، دو برابر سهم مؤنّث است. خداوند (احکام خود را) برای شما بیان میکند تا گمراه نشوید؛ و خداوند به همه چیز داناست.»(١٧٦)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
از کسانی نباش که...
در هنگام گرفتاری خدا را صدا میزند
و پس از رفع آن، خدا را فراموش میکند
📖 سوره #یونس آیه ۱۲
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-وای بر من!
کاش آن شخص گمراه را دوست خود انتخاب نکرده بودم.
📚سوره #فرقان-28
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸مقطعی از تلاوت تصویری
🎤#استاد مصطفی اسماعیل
🕊#سوره غاشیه
🕊#آیات ۱۴ تا ۲۰
✿✵📖✵✿
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌹 #ادبــــــ برخورد با پدر و مادر
#قسمتــــــ چهارمـــــــ
🍃یکی از مهمترین آدابی که اسلام بر آن تأکید فراوان دارد، ادب برخورد با پدر و مادر است.
🍂در آیاتی از قرآن کریم به این مسأله اشاره شده؛ ازجمله سفارش خداوند به گفتار کریمانه با والدین و لزوم پرهیز از تندخویی با آنان است:
📖«وقَضی رَبُّک اَلاّ تَعبُدوا اِلاّ اِیاهُ وبِالولِدَینِ اِحسنًا اِمّا یبلُغَنَّ عِندَک الکبَرَ اَحَدُهُما اَو کلاهُما فَلاتَقُل لَهُما اُفّ و لاتَنهَرهُما وقُل لَهُما قَولاً کریما _ واخفِض لَهُما جَناحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحمَةِ...».
🍂 برخی مفسّران، مقصود از گفتار کریمانه را نخواندن آنها به اسم دانستهاند.
🍃 نمونهایـــــــ از این ادب،
برخورد مؤدّبانه یوسفــــــــ (علیهالسلام) با پدر و مادرش، هنگام دیدار در مصر است.
🍂 یوسف به استقبال آنان شتافت و آن دو را بر روی تخت خود نشاند:
📖«رَفَعَ اَبَوَیهِ عَلَی العَرشِ...»
🍃برخورد مؤدّبانه اسماعیلـــــــ (علیهالسلام) با پدرش ابراهیم (علیهالسلام) در مواجهه با پیشنهاد ذبح وی، نمونه دیگری از ادب برخورد با والدین است.
او در برابر پیشنهاد ذبح، بدون بهانهآوری به پدر گفت:
آنچه پروردگارت به تو فرمان داده، همان را انجام بده که مرا از بردباران خواهی یافت:
📖«قالَ یبُنَیَّ اِنّی اَری فِی المَنامِ اَنّی اَذبَحُک فَانظُر ماذا تَری قالَ یاَبَتِ افعَل ما تُؤمَرُ سَتَجِدُنی اِن شاءَ اللّهُ مِنَ الصّبِرین».
🍂 پدر و مادر بی ایمانـــــ
نیز از نگاه قرآن دارای ارج ویژهای هستند و رعایت ادب و ملاطفت با آنها نیز لازم شمرده شده است:
📖«واِن جهَداک عَلی اَن تُشرِک بی ما لَیسَ لَک بِهِ عِلمٌ فَلا تُطِعهُما وصاحِبهُما فِی الدُّنیا مَعروفًا...».
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️هاله نور در هنگام وضو
متانی:
🎥دانشمند سوئیسی که در 63 سالگی، بر اساس مشاهداتش در دوربین حرارتی، هنگام وضوء مسلمان شد.
⭕️ وی در 67 سالگی حافظ قرآن شد و به مریض هایش اسلام و وضو را پیشنهاد می کند.
⭕️ او از مسلمانان با دوربین های حرارتی فیلم می گرفت و می گفت: هنگام وضوء، هاله ای اطرافشان را احاطه می کند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh