📋#دائره_المعارف_قرآن_کریم📋
❇️ #اذن_الهى>
👈موارد کاربرد اذن الهى >
⬅️4. #بالا_بردن_شان_برخى
#خانه_ها_و_یاد_خدا_در_آنها
🟣خداوند به بعضى از #خانهها اجازه بلند مرتبگى و عظمت داده و نیز اجازه داده تا #نامش در آنها یاد شود:
« فى بُیوت اَذِنَ اللّهُ اَن تُرفَعَ ویُذکَرَ فیهَا اسمُهُ ...». ( نور ۳۶ )
🟡از آنجا که #عظمت و علوّ در اصل ، از آن خداوند است ، هر چیزی به همان اندازه عظمت دارد که به #خداوند منتسب است .؛ بنابراین ، روشن میشود علت بلندمرتبگی این خانه ها ، همان #یاد خدا در آنها است که در ادامه آیه آمده است .
🟣قدر مسلم از #مصادیق این خانه ها مساجد است و بر اساس روایتی از رسول خدا صلی الله علیه و آله مقصود خانه های #پیامبران است که شامل خانه علی و فاطمه علیهما السلام نیز میشود .
🟡 #اذن در این آیه به معنای امر ، #قضا و قدر نیز دانسته شده است .
⬅️5. #وقوع_پدیده_هاى_طبیعى
🟣خداوند، #آسمان و آنچه را در آن است، نگه مىدارد تا به زمین #سقوط نکنند و فقط چیزهایى سقوطمىکنند که خداوند به آنها #اذن داده باشد ; مانند بعضى از #سنگهاى آسمانى و .....
* ..... و یمسک السّماء ان نفع علی الارض الّا باذنه ..... * ( حج۶۵ )
🟡در #زمین پاکیزه و نیکو به اذن پروردگار #گیاهانی نیکو می روید :
* و البلد الطّیّب یخرج نباته باذن ربّه ..... * ( اعراف ۵۸ )
🟣 همانگونه که میوه دادن درخت پاکیزه و نیکو نیز به اذن پروردگار است :
* توتی اکلها کلّ حین باذن ربّها .... * ( ابراهیم ۲۵ )
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
18.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۳۲
مِنْ أَجْلِ ذَلِكَ كَتَبْنَا عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا وَلَقَدْ جَاءَتْهُمْ رُسُلُنَا بِالْبَيِّنَاتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيرًا مِنْهُمْ بَعْدَ ذَلِكَ فِي الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ ﴿۳۲﴾
از اين روى بر فرزندان اسرائيل مقرر داشتيم كه هر كس كسى را جز به قصاص قتل يا [به كيفر] فسادى در زمين بكشد چنان است كه گويى همه مردم را كشته باشد و هر كس كسى را زنده بدارد چنان است كه گويى تمام مردم را زنده داشته است و قطعا پيامبران ما دلايل آشكار براى آنان آوردند [با اين همه] پس از آن بسيارى از ايشان در زمين زياده روى مى كنند (۳۲)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٣٢)
-پيوند انسانها!
پس از ذكر داستان فرزندان آدم يك نتيجهگيرى كلى و انسانى در اين آيه شده است، نخست مىفرمايد:
«به خاطر همين موضوع بر بنى اسرائيل مقرر داشتيم كه هر گاه كسى انسانى را بدون ارتكاب قتل، و بدون فساد در روى زمين به قتل برساند، چنان است كه گويا همۀ انسانها را كشته است و كسى كه انسانى را از مرگ نجات دهد گويا همۀ انسانها را از مرگ نجات داده است» (مِنْ أَجْلِ ذلِكَ كَتَبْنا عَلى بَنِي إِسْرائِيلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النّاسَ جَمِيعاً وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النّاسَ جَمِيعاً) .
چگونه قتل يك انسان مساوى است با قتل همۀ انسانها و نجات يك نفر مساوى با نجات همۀ انسانها؟
آنچه مىتوان گفت اين است كه: قرآن در اين آيه يك حقيقت اجتماعى و تربيتى را بازگو مىكند زيرا: كسى كه دست به خون انسان بيگناهى مىآلايد در حقيقت چنين آمادگى را دارد كه انسانهاى بيگناه ديگرى را به قتل برساند، او در حقيقت يك قاتل است و طعمۀ او انسان بيگناه، و مىدانيم تفاوتى در ميان انسانهاى بيگناه از اين نظر نيست، همچنين كسى كه به خاطر نوع دوستى و عاطفۀ انسانى، ديگرى را از مرگ نجات بخشد اين آمادگى را دارد كه اين برنامۀ انسانى را در مورد هر بشر ديگرى انجام دهد و با توجه به اين كه قرآن مىگويد: «فكأنّما. . .» استفاده مىشود كه مرگ و حيات يك نفر اگر چه مساوى با مرگ و حيات اجتماع نيست اما شباهتى به آن دارد. قابل توجه اين كه، كسى از امام صادق عليه السّلام تفسير اين آيه را پرسيد، امام فرمود: منظور از «كشتن» و «نجات از مرگ» كه در آيه آمده نجات از آتش سوزى يا غرقاب و مانند آن است، سپس امام سكوت كرد و بعد فرمود: تأويل اعظم و مفهوم بزرگتر آيه اين است كه ديگرى را دعوت به سوى راه حق يا باطل كند و او دعوتش را بپذيرد. در پايان آيه اشاره به قانونشكنى بنى اسرائيل كرده مىفرمايد:
«پيامبران ما با دلايل روشن براى ارشاد آنها آمدند ولى بسيارى از آنها قوانين الهى را در هم شكستند و راه اسراف را در پيش گرفتند» (وَ لَقَدْ جاءَتْهُمْ رُسُلُنا بِالْبَيِّناتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيراً مِنْهُمْ بَعْدَ ذلِكَ فِي الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ) .
«اسراف» در لغت، معنى وسيعى دارد كه هر گونه تجاوز و تعدى از حد را شامل مىشود اگر چه غالبا در مورد بخششها و هزينهها و مخارج به كار مىرود.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 511
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قران #جلسه_667
🌹 #آیه_۳۲ #سوره_مائده
🌸 مِنْ أَجْلِ ذَلِكَ كَتَبْنَا عَلَى بَنِى إِسْرَاءِيلَ أَنَّهُ مَن قَتَلَ نَفْسَا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِى الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعاً وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَآ أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً وَلَقَدْ جَآءَتْهُمْ رُسُلُنَا بِالْبَيِّنَاتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيراً مِّنْهُم بَعْدَ ذَلِكَ فِى الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ
🍀 ترجمه: به این سبب بر بنیاسرائیل مقرّر كردیم كه هر كسی انسانی را جز برای حقّ [قصاص] یا بدون آنكه فسادی در زمین كرده باشد، به قتل برساند، پس چنان است كه گویی همه مردم را به قتل رسانده است، و هر كسی انسانی را از مرگ نجات دهد گویی همه مردم را زنده داشته است. و یقیناً پیامبران ما دلایل روشنی برای آنها آوردند، اما بسیاری از آنان بعد از آن در روی زمین اسرافکار شدند.
🌷 #مِنْ_أَجْلِ: به این سبب
🌷 #كَتَبْنَا: نوشتیم، مقرر کردیم
🌷 #النَّاسَ: مردم
🌷 #أَحْيَا: زنده کرده است
🌷 #رُسُلُنَا: پیامبران ما
🌷 #ِالْبَيِّنَاتِ: دلایل روشن
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است. پس از ذكر داستان دو فرزند آدم که در آیات قبلی بیان شده نتيجه گيرى كلّى و انسانى در آيه ۳۲ سوره #مائده شده است، نخست مى فرمايد: «مِنْ أَجْلِ ذلِكَ كَتَبْنا عَلى بَنِي إِسْرائِيلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النّاسَ جَمِيعاً وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النّاسَ جَمِيعاً: به این سبب بر بنیاسرائیل مقرّر كردیم كه هر كسی انسانی را جز برای حقّ [قصاص] یا بدون آنكه فسادی در زمین كرده باشد، به قتل برساند، پس چنان است كه گویی همه مردم را به قتل رسانده است، و هر كسی انسانی را از مرگ نجات دهد گویی همه مردم را زنده داشته است.»
🌸 چگونه قتل يک #انسان مساوى است با قتل همه انسان ها و نجات يک نفر مساوى با نجات همه انسانها؟ آنچه مىتوان گفت اين است كه #قرآن در اين آيه يک حقيقت اجتماعى و تربيتى را بازگو مىكند زيرا كسى كه دست به خون انسان بی گناهى می زند در حقيقت چنين آمادگى را دارد كه انسان هاى بي گناه ديگرى را به قتل برساند، او در حقيقت يک قاتل است و طعمه او انسان بی گناه و مىدانيم تفاوتى در ميان انسان هاى بي گناه از اين نظر نيست، همچنين كسى كه به خاطر نوع دوستى و عاطفه #انسانى، ديگرى را از مرگ نجات بخشد اين آمادگى را دارد كه اين برنامه انسانى را در مورد هر بشر ديگرى انجام دهد و با توجه به اين آیه استفاده مى شود كه مرگ و حيات يک نفر اگر چه مساوى با مرگ و حيات اجتماع نيست امّا شباهتى به آن دارد.
🌸 در پايان آيه اشاره به قانون شكنى بنى اسرائيل كرده مى فرمايد: «وَ لَقَدْ جاءَتْهُمْ رُسُلُنا بِالْبَيِّناتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيراً مِنْهُمْ بَعْدَ ذلِكَ فِي الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ: و به طور یقین پیامبران ما دلایل روشنی برای آنها آوردند، اما بسیاری از آنان بعد از آن در روی زمین اسرافکار شدند.» #اسراف در لغت، معنى وسيعى دارد كه هر گونه تجاوز و تعدّى از حدّ را شامل مىشود اگر چه غالباً در مورد بخشش ها و هزينهها و مخارج به كار مى رود.
🔹 پيام های آیه ۳۲ سوره مائده
✅ احكام الهى #حكمت دارد.
✅ #جان همه ى انسان ها از هر نژاد و منطقه كه باشند، محترم است.
✅ #اعدام_مفسد، در قانون بنى اسرائیل نیز بوده است.
✅ #خودكشى و #سقط جنین، از نمونه هاى «قتل نفس» و حرام است.
✅ جان كسى كه در زمین #فساد مى كند یا براى جان مردم ارزشى قائل نیست و آنان را به قتل مى رساند، بى ارزش است و باید از بین برود.
✅ ارزش عمل مربوط به انگیزه و هدف است. كشتن یک نفر به قصد #تجاوز، به قتل رساندن یک جامعه است؛ امّا كشتن به عنوان #قصاص، حیات جامعه است.
✅ تجاوز به حقوق یک فرد، تهدید امنیّت #جامعه است. آنان كه كارشان نجات جان انسانهاست، مانند پزشكان، پرستاران، مأموران آتش نشانى، امدادگران، داروسازان و... باید قدر خود و ارزش كار خویش را بدانند.
✅ نشان جامعه ى #زنده، امداد رسانى به گرفتاران و نجات جان هاست.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔸يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثِيراً
(#احزاب/۴١)
⚡️ترجمه :
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! خدا را بسيار ياد كنيد.
🍁 ياد خداوند تنها با زبان و گفتار نيست، بلكه در هر فكر، كار و حركتى رضايت خداوند را در نظر داشتن است.
☘رسول اكرم صلى الله عليه وآله فرمود: هر كس زبان ذاكر داشته باشد، خير دنيا و آخرت به او عطا شده است.
⭐️در حديث مى خوانيم: قلب و روح، مثل آهن زنگ مى زند و ذكر خدا وسيله ى روشنى و جلاى آن است.
🍃در روايات آمده است: ذكر خدا تنها با زبان نيست، ذكر واقعى آن است كه هنگام حلال و حرام ياد خدا كنيم و از گناه دست برداريم.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💢خانواده و زن از دیدگاه #قرآن
رمز آرامش خانوادگی در آیات قرآن💢
براساس آیات قرآن آرامش زن و شوهر در کنار یکدیگر به عنوان خانواده از نشانههای الهی است و شایسته تفکر دانسته شده است، برای بهرهمندی از این آرامش خداوند مؤدتی بین زن و شوهر قرار داده که باید از آن محافظت کرد.حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی، عضو مجلس خبرگان رهبری مجموعه آموزشی «خانواده و زن از دیدگاه قرآن» را تدوین کرده است.روز ۲۱ ماه رمضان مصادف است با سالروز شهادت مولای متقیان امیرالمومنین(ع) که این روز را خدمت شما ببنندگان عزیز تسلیت عرض میکنم. یکی از نکات مهم در جزء ۲۱ قرآن پیرامون مسائل خانواده این است که از نگاه قرآن خانواده کانون آرامش است. «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ؛ و از نشانههاى او اينكه از [نوع] خودتان همسرانى براى شما آفريد تا بدانها آرام گيريد و ميانتان دوستى و رحمت نهاد آرى در اين [نعمت] براى مردمى كه مىانديشند قطعا نشانههايى است».
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-کتابت را بخوان، کافی است که امروز خود حسابگر خویش باشی!
📚سوره #اسرا - ۱۴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh